login |

Survivor Hungary: kezdett a 3. évad

2017. 08. 31. 22:22 - Írta: winnie

341 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Igazából nem is tudom, hogy kezdjek neki, mert nem tudtam nem két szemüveggel nézni a nyitányt. Egyrészt magyarral, vagyis kvázi friss reality-ként, mely tizeniksz év után került felélesztésre két gyenge szezon után. Másrészt pedig több, mint egy évtizedes amerikai Survivor-tapasztalattal, hiszen ez a kőkemény, stratégiai játék még mindig az egyik legjobb és legegyenletesebben magas színvonalú szórakozás ősszel és tavasszal.

Adja magát, hogy csapongani fogok, de akinek esetleg bejön a magyar változat és szívesen csekkolná az amerikait, hogy milyen, amikor azt, amit itt 165 percben nyomnak le, csupán 40 percben prezentálják, az ebbe az évadajánlós posztba nézzen el, vagy pedig szimplán csekkolja a legutóbbi, 34. szezont. De most lássuk a magyar változatot, ami abszolút rendben volt. És nézném is. De nekem nagyon nem mindegy, hogy heti 40 vagy 300 percet szánok rá…

Szóval Fülöp-szigetek, és Caramoan, a Fans vs. Favorites otthona Szűz szemmel én speciel kifejezetten jónak mondanám a kezdést, mert akadtak benne olyan momentumok, amiket eleinte az amerikaiban sem láttuk. Mert volt benne stratégia. Mert rögtön előkerültek emlékezetes figurák. És mert voltak olyan szituációk, amik során a készítőkre mosolygott a szerencse.

A lényeg, hogy a nézők is láthatták, hogy miért fontos itt a stratégiázás, bár persze akadtak olyanok, akik azt mondták, hogy tesznek arra, ha kiszavazzák őket (ez tipikus casting FAIL), mások pedig kikeltek magukból, hogy valaki nem akarta tűrni, hogy szó nélkül kiszavazzák, inkább megpróbálta menteni magát és ezért… h.a.z.u.d.o.t.t. Remélem, azért nem fogják megidézni az 1. évad szellemiségét.

A tovább mögött folytatom hosszan és spoileresen az első 3 részről. Lehet, hogy előreveszem az eseményeket, majd a karaktereket, és utána írok ezt-azt általánosságban, végül előkapom az amerikai változattal való összehasonlítást – az úgysem fog sokakat érdekelni. (Ja, az is nagyon jó a Survivor-ben, hogy remekül kibeszélhető.)

Az első hiba, hogy mindenki azt keresik, hogy mi volt a hiba.

Szóval, Nóri esett ki, aki egyrészt gyengébb volt a többiek szerint, másrészt betegeskedett is, harmadrészt pedig még generált is egy konfliktust – a túlzott őszinteség nem mindig célra vezető és taktikus lépés, de vele megásta a sírját.

Már csak a védettség amulettben bízhatott (ami Amerikában kábé a 12. évad környékén került képbe, és azóta is állandó, sokszor elég nagy szerep jut neki), ami kapcsán vicces volt látni, hogy az amerikai változatban nagyon, nagyon későn “feltalált” kamuamulettet is megcsinálta, más kérdés, hogy nem jött be a trükkje.

Nem muszáj elárulnom.

Sosem tudjuk meg, hacsak nem utólagos interjúkból, hogy bejött volna-e, ha Gergely nem árulja be őt a másik törzsnek – utóbbinak pedig kvázi ez volt az egyetlen lépése, mert a kamuamulettel tényleg vele és Zolival tolt csak ki Nóri, hiszen az Ötök nem tudták megosztani a szavazataikat, így ha biztosra akartak volna menni, akkor valamelyik srácra kellett volna szavazniuk. (Gergely végül még velük is szavazott, ami nekem feleslegesnek tűnt, de persze fő a biztonság.)

Ezt megelőzően volt két sorverseny, egy jutalomjáték és egy védettség játék (nem mindennek emlékszem a magyar nevére, így maradok az általam megszokott, magyarított kifejezéseknél, bár az idol magyar neve eszembe jutott), amit a Pirosak domináltak. És ennyi. Minderre három órát szántak, hiszen azért karakterizálni is kellett, valamint felvázolni a törzseken belüli dinamikákat.

Annak ellenére, hogy az első részben sikerült kiemelni pár karaktert (oké, inkább magukat emelték ki, nem a szerkesztők érdeme volt), még talán most is vannak számomra kérdőjeles figurák, akiknek vagy a feje, vagy a neve nem rémlik. (Nem is értettem, hogy miért nincs arcos-névkiírós főcím, az rengeteget segíthetne, főleg az új nézőknek…) Ami a nagyobb baj, sokan közülük olyanok, hogy nem is értem, mire fel kerültek be, hogy milyen szerepet szánnak nekik.

– Megvan?
– A ****t. Csináltam egyet.

Ez alatt arra gondolok, hogy ilyenkor nyilvánvalóan alapvető karaktertípusokkal, szerepekkel kell dolgozni. Ott van Feri, a nagyfőnök, aki dirigál és beszól, ha kell. Jó arc, aki ilyen stílussal esélytelen, hogy sokáig húzza, de ha jó oldalra kerül, bármi lehet. Az első három részben egyértelműen ő vitte a show-t, s bár megosztó személyiségnek kéne papíron lennie, szerintem a nézők zömében pozitívan csapódhatott le.

Ő kapott egy szövetségest (Szandra) és hamar egy nemezist is (Bianka), akikkel csak az a gond, hogy nem nagyon látni, hogy miért “különlegesek”, miért vannak itt. Ráadásul az is idióta dolog, hogy két kivétellel mindenki barnás hajú (a promóképen a 2. és 3. lány haja), ami dettó nem segítette azt, hogy hamar meglegyenek az arcok. (Még annyira sem futotta a készítőknek, hogy Szandra ne többféle frizurával nyilatkozzon…, de ez már csak apróság.)

Nóri a tetteivel, Lilla azért, mert sokat beszéltették, azért elég hamar rögződhetett, aki szőke és különleges hajú/tetkós az is, de még mindig kettő mínuszban vagyunk. És itt igazából az a gond, hogy bár akadtak rá szerkesztői kísérletek, de nem nagyon érezni, hogy ki hová húz, ki kivel van jobb viszonyban, de némelyiküknél ugyancsak nem érezni, hogy milyen karakternek szánták őket.

A fiúknál jobb a helyzet. Van, aki sportos, van, aki Survivor-junkie (most komolyan, szurkolhatok bárki másnak? – naná, hogy ő keveredett bajba), rajtuk kívül vannak – utóbbi sztorit is kapott tehát, miképp Feri, Zoli és Bálint is, (és Benedek is, mert több játékidőt kaptak a vesztesek) mindössze a nyertes oldalon lévő fodrász és Iliász, aki szürkébb.

Undorodom az ilyen emberektől.

Gergelyen kívül hirtelen nem is tudom, hogy kinek szorítanék elsőre: Gergő, amíg el nem kezdett nyafogni a végén, szimpatikus arc volt (ez csak játék, senki nem szegett szabályt…), Benedek úgy tűnik, hogy reálisan látja a dolgokat, Feri esélytelen, de nézném, a többi fiú nem annyira drukkolás-alapanyag egyelőre (Zoli legalább nem semmilyen), a lányok meg végképp nem azok, de csak azért, mert még nem tudtak komolyabb lenyomatot hagyni. Nórinak, mint outsidernek persze örültem volna, Barbarának pedig azért, mert róla rögtön tudom, hogy kicsoda, cserébe ő sem mutatott sokat magából.

Gergely esetében mindenképp örülnék, ha maradna, mert azt érdekes lehet látni, hogy az, aki papíron nagyon ismeri a játékot, esetleg számít csavarokra, az mit tud elérni, mennyire tudja alkalmazni a tudását. Például, ha valaki, akkor ő tudta, hogy rögtön érdemes az elején többségbe kerülni a törzsbe, hogy ne érje baj, erre… (A kamuamulettes dolog is előtudást követelhet meg, túl jó ötlet, hogy valaki random rájöjjön.)

És most egy kis Amerikázás, összehasonlítás: a legnagyobb különbség, hogy ott 15*40 percben fedik le a 18-20 játékos 39 napját, ugyanabban a részben kerül sor a jutalomjátékra (az első részekben ez még nincs), a védettség játékra és a kiszavazásra.

Aki nem őszinte, azt nem tudom elviselni.

Mivel azonban mostanában a Survivor Amerikában is dupla vagy 90 perces epizóddal kezd, vagyis nettó 80 vagy 60 perces játékidővel, ezért az elején kevesebb gondom volt a hazai műsoridővel. Persze azonnal lehetett látni, hogy honnan lehetne vagdosni részleteket, de nem volt annyira vészes a helyzet. (Az elején a 4 vs 12 ellentét jó volt, erre kiderült, hogy nincs is nagy szerepe, az ilyet szokták kint vágni.)

Ráadásul érthető volt, hogy nem vették feszesebbre, mert kvázi első részként funkcionált a 3×01, így a nézőknek át kellett élniük a rácsodálkozást a körülményekre, a nehézségekre, a menedék építésre, tűzgyújtásra, kajaszerzésre és a táj szépségeire – nyilván egy 34. évadjában járó változatnál ilyesmire nem fordítanak időt, sőt, már a játékok előtti üzenet sem kerül be például. Szóval no problem.

A vész a 3×02 felénél ütötte fel a fejét, amikor lement a védettség játék. Ekkor Amerikában még kábé 13-15 perc van a részből, amibe a kiszavazás és az azelőtti kavarás is belefér. Itt pedig még másfél rész volt hátra. Itt jött a kőkemény felvizezés. A vesztesek taktikázásának elhúzása még úgy ahogy rendben volt, de az, hogy a győzteseket is mutatták egyrészt szokatlan (bár adott a dinamikához), másrészt pedig ott volt a mesterséges feszültségkeltés a műsorvezető látogatásával, amit mintha páran eltrollkodtak volna, de Szandra érthetetlen módon látszólag besérült.

Nem mondom, hogy a 3×01-ben nem volt pár, rádiózható perc a végén, de a 3×03 abszolút szétesett és csak lifegett. A lényeggel, a fő, kiszavazós nem volt gond, de minden más lelkizés és szappan nem volt túl izgalmas tévé, képtelen voltam ülni és csak koncentrálni arra, amit nézek… Kár érte.

A végén a törzsi tanács elég nudli volt. Amerikában 1-1,5 órából vágnak le 6-8 percet, ez meg olyan volt, mintha az egészet láttuk volna, vagy legalábbis nem nagyon éreztem, hogy lett volna fő csapásvonala, amire felfűzték volna, inkább csak krónika volt.

Egyébként ez a krónika jelleg a nagy különbség a két ország változata között. Míg a magyar egy-egy nap történetét meséli el, addig az amerikai konkrét történetszálakkal dolgozik, sokkalta inkább sorozatos a szerkezete, és tényleg csak azt mutatják, ami lényeges az epizód végkimenetele szempontjából, miközben persze építik a következő részek fontos szerepet játszó konfliktusait, és persze óvatosan, de ha lehet nem feltűnően, ágyaznak megfele a végjátéknak. (Oké, olykor belefér egy vicces mellékszál, de annyi. Itt például a kókuszos hadonászás több volt, mint filler.)

Viszont, egy nagy hibája volt ennek a három résznek: úgy éreztem, mintha híján lennének a szükséges infrastruktúrának. Legalább három esetben került sor ócska expozícióra, amikor valaki elmondta, hogy mi történt korábban, illetve hivatkoztak korábbi, a jelen eseményeire ható konfliktusra (vagy szövetségre). Mármint nem megmutatták, hanem csak hivatkoztak rá, ami gáz volt. Arról nem is beszélve, hogy narrálva többször csak kommentálta az interjúalany a látottakat, és nem pluszt adott hozzá.

Összességében mindenképp elégedett vagyok a kezdéssel, ami a reality egészét, magát a játékot illeti. Azt lehetett tudni, hogy felvizezik, így nem lepett meg, lehet, hogy nem is lehetett volna sokkal többet kihozni belőle, ha pedig a karakterek nem nyíltak meg, akkor az a casting sara. De tippre idő kérdése és belerázódik a banda.

Viszont hiába vagyok elégedett valamilyen szinten, és hiába érdekelne a szezon, a végkimenetel, mivel senki nem fog összevágni nekem három 50-60 perces epizódból harmad akkorát, így nem hiszem, hogy bármivel indokolni tudnám azt, hogy maradjak. (A pilot után az Exek az Édenbennel is maradtam volna, az szerintem elég jól sikerült.) Túl sok sorozatról kéne akkor lemondanom, arról nem is beszélve, hogy az NFL is el fogja venni az időmet.

Pár random megjegyzés:

 • itt mintha a játékosok kommunikáltak volna a start előtt, legalábbis tudtak egymásról, a nevek még rendben vannak, de olyan megjegyzések, hogy valaki a másik törzsben 5 éve nem sportol, furcsa volt. Ez lehet, hogy nem baj, de nem tudom, mennyire szerencsés, ha valóban nem nulláról indultak.
 • a zene nagyon jellegtelen és nem homogén, mintha valami konzerv lenne (létezik, hogy az RTL valakivel megcsináltatja?). Az amerikai verzióban vannak témák, sokkal dinamikusabb a kezdés, a játékok lecsengetése és főleg a kiszavazás.
 • elég suta, amikor az interjús válaszból kiderül, hogy interjúról van szó. Tudjuk, hogy az, de az illúzió, miszerint kamerába beszél a játékos, hasznos. Néhol viszont egyértelmű volt, hogy kérdés előzte meg a választ, és az is, hogy mi volt a szerkesztő kérdése. (“Hogy milyen XY-nal a kapcsolatom?”) Cserébe viszont két alkalommal kreatívan prezentálták a sztorit (pl. amikor Gergely felkereste az “ellenfél” játékosait).
 • oké, hogy az RTL a mikroportokban bízik (meg a többi magyar csatorna is más reality-kben), és nem is nagyon feltűnő a dolog, de akkor is béna megoldás. A boom mikrofonos jobb szerintem.
 • ha már mikroport: olykor, főleg az elején, elmaradt a feliratozás, pedig nem lehetett mindent érteni. Később meg akkor is volt, amikor lehetett.
 • A kiszavazásánál az egyik szavazatnál fura volt, hogy mutatták az első vonalhúzást, amiből rögtön kiderült, hogy kire szavaz az illető, meg egyébként sem maradt suspense a megmutatott Nóri-szavazat miatt (így kiderült, hogy nem fognak a fiúkra szavazni, elég lett volna a Lillákat mutatni.) A végén pedig dettó fura volt, hogy nincs csúcspont, hiszen megmutatták a hatodik Nóri-szavazatot is.
 • mintha az egyik lánynál egyszer nem takarták volna ki azt, amit illene kitakarni 12-es karika mellett – vagy csak olyan a fürdőruhája. Először azt hittem, hogy csak a netes változatban, de láttam, hogy később valamit mintha kitakartak volna egy hegyoldalon. (Egyszer meg valaki hátából interjú közben kilógott az antenna. Senkit nem érdeklő apróság, de ennyire azért nem kéne igénytelennek lenni.
 • a káromkodások kezelését nem tudom megszokni. Van amerikai csatorna is, ami így elnyeleti a hangot, de akkor inkább sípoljanak, mert van, hogy nem jön le, hogy valaki káromkodott, pedig adna a karakterhez vagy a szituációhoz. Persze az is megoldás lenne, hogy, mint máshol, megmondják, hogy legyenek szalonképesek. De akkor már inkább a síp.
 • vicces, hogy legjobban a köszöngetés irritált. Oké, hogy a műsorvezető köszönti őket, de a visszaköszönéstől rohadtul el lehetne tekinteni.
 • Istenes Bencével, mint műsorvezetővel nincs gond. Semmi extra, se pro, se kontra, amíg nem tolja előre magát és nem lesz komolyan vehetetlen, addig rendben van. (Oké, olykor suta volt.)
 • az első játéknál nagyon érződött, hogy limitált időintervallum jutott az RTL-nek a pályán, és már érkezett volna a következő stáb. A döntetlenes húzás marhaság volt, az emberfogyasztás már sokkal jobb. Feri trükkje pedig remek. (A sok szurkolás is elég zavaró volt, de maga a játék összejött, jó lett, így működött.)
 • ponyva, LOL!
 • a sorversenyes egyenruha csak szokatlan volt, de így oda lett némi varázs.
 • Vajon lesznek klasszikus blindside-ok?

Ha nagyon elemezgetni akarnám egyébként a játékot, akkor bőven lehetne mit írni, főleg arról, hogy miképp hatottak eddig és fognak hatni a továbbiakban a körülmények (a sziget és a társak) a játékosokra. Szerintem ez lesz az egyik legérdekesebb aspektus, ami nagyon sok mindent fog befolyásolni.

ui: Az elnyújtott epizódok kapcsán eszembe jutott, hogy több reality-vel is megtörtént, hogy bruttó 60 percről 90 percre váltottak (vagy 120-ra), és legtöbbször fel sem tűnt, és el sem tudtam volna képzelni, hogy utólag mit tudtak volna kiszedni belőle, hogy ne csorbuljon az élmény. Így kell csinálni. (Mint ahogy az amerikai Survivor korai évadjait is érdekes lenne megnézni, hiszen azokban is elég sok filler volt, most még azokat (meg a hosszú főcímet) kivágva is alig férnek a műsoridőbe. Pedig a lényeg nem változik.

341 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 08. 28. 20:07

Nos, én nem kaptam el az első 20-30 percet, de amit láttam, az egész jó volt.

Gabe - 2017. 08. 28. 20:14

Jó volt, jó volt. De valami hiányzott. Talán túl sok volt a holtidő. Nagyon rossz a hangosítás, én nem emlékszem rá séróból, hogy az amcsik microportokat használnak-e, de az egész sziget úgy hangzott, mint egy VV villa… Épp ezért, meg amúgy is elkélt volna felirat elég gyakran. Jó kezdés mindenesetre. Berántott, de csak azért, mert imádom az “alapművet”. Kíváncsi leszek a véleményekre. Sajnos FB-on már most láttam olyan kommenteket, hogy a Feri a legjobb, mert ő túl tudna élni. Nem vagyok benne biztos, hogy átjött a stratégiai játék része a nézőknek. Sztem nem is tettek meg mindent, hogy vázolják, hogy miről is szól igazán. Bár lehet, hogy az elnyújtott formátum miatt valóban majd inkább a túlélésre mennek rá (ami baromi uncsi lesz már 3 hét után is.)
Anita, Benedek, Iliász de még Lilla is érdekes karakterek. Rajtuk kívül még Gergő lehet majd ott a végjáték felé is. Aztán majd meglátjuk…
Ha Feri tovább jut, mint a merge, akkor megeszem a kalapom (ha mégis, akkor talán azért mert elviszik mint “goat”).

Enzo - 2017. 08. 29. 00:19

Egészen ígéretes volt ez, na. Egyedül ezt az elnyújtott formátumot nem értem, hogy hogyan fog a reward-immunity-tribal hármas 3 db részt kitölteni, de ha meg tudják oldani, akkor hajrá.

A linkelt bemutató videóból amúgy hiányzott egy csomó szereplőnek a kisfilmje, a Feri nevű kemény csávó meg az Iliász nevű arc biztos hogy nem volt benne, de amúgy se volt meg a 16 fő… Így elsőre Lilla, Bálint, Benedek és Zoli tűnik szimpatikusnak. Feri hatalmas figura, abszolút ellopta a show-t, a sok főnökösködése miatt mondjuk sanszos hogy kivágják egy idő után, de addig is jó szövegei vannak :D Ez a Gergő (a képregényes) meg tuti hogy junkie :D

A darálós forgatós rewardnál mínuszpont, hogy túl nagy volt a döntetlen esélye. Viszont pluszpont is jár: pont kitaláltam, hogy x perc után egy embernek ki kéne állnia, és így is lett, ez jó ötlet. A végén a nyerő húzás mennyire zseniális volt Feritől! Nagyon megszívatta a másik srácot :D

Még pár észrevétel:
– Ez a csapatbaosztás nem volt túl izgalmas, hogy felváltva mondták be a neveket… nem merték megpróbálni a kendőhúzós verziót?
– A 4x4es kis csapatok, mint “régi szövetség” vajon fog számítani valamit pár rész múlva?
– Probst dumáit hiányolom, magyarul nyilván nem lesz olyan epic, de hát ezt tudtuk.
– Tényleg fura, hogy mennyi mindent kapnak alapból… halászcucc, csónak, meg minden…
– Besírtam, mikor azt fejtegették, hogy a ponyva alulra vagy felülre való-e :DDD meg az se volt rossz, mikor tűzgyújtás helyett elmentek úszkálni a tóba…:D

Nabakker, csak hosszú komment lett megint. Valahogy mindig ez történik :D Na sebaj, minden részt úgyse fogok látni…

TDK - 2017. 08. 30. 20:07

Jó volt az első rész,de az a csörgő hang idegesítő és néha kellene felirat.

mac - 2017. 08. 31. 09:32

Kreátor nem az Rtl, ez az igazi Survivor.
Nem bukhat.
Végső beolvasás a legjobb.
Istenes semmit nem számít.

Itt nem az számít, ki a túlélő(Feri), hanem ki éppen az, és ki szimpatikus első látásra 75%-nál.
De már az elején eldől, de mégis izgalmas.
Feri:Láttátok a Conant?:)
Feri:Ide nézzél vazze, nem máshová:)
Műsorilag jó a pali, de ezt ha nem az rtl szervezi, hanem a játékosok énje, akkor gyorsan kiteszik, egyesülés előtt.
Ott az arab férfi,ez tény, semmi félreértés, de ők is tudják a gyengébb csajokat tolni:)

pity - 2017. 08. 31. 13:21

Mintha a résztvevők 80-90 százalékának semmi fogalma nem lenne, hogy mi is a survivor. Vagy legalábbis hogy kellene játszani. Hidden imunity?! Nem is tudtak róla, hogy lehet ilyen? Jézus! Legalább egy évadot megnézhetett volna előtte…
Ez így nagyon gyenge. És a szereplők miatt. Tisztelet a kivételnek (Gergely). Senki másban nem látom azt, hogy tudja miért is lett ez a műsor ennyire nézett.
Remélem ő tudja adaptálni a tapasztalatait. Neki szurkolok most.

LaCRossE - 2017. 08. 31. 22:45

Szóval, én sem tudnám megindokolni, hogy erre miért “pazaroljak” heti öt órát, szóval nem fogom nézni az évadot.

Viszont.

Kedvet kaptam egy jó kis Survivorhöz azért, szóval az amerikai következő évadját nézni fogom. Már nem is emlékszem, melyik volt az utolsó évad, amit láttam.

Látod, winnie, azért megvan a haszna a műsornak :)

winnie - 2017. 08. 31. 22:52

persze, aztán kiderül, hogy gagyi lesz:)

egyébként érdekes a dolog, mert most full újonc évad lesz amerikában (3 törzses, béna tematika mentén szétválasztva), viszont az előző például visszatérő játékosos volt, ami egyrészt fura lehet, mert nincs előtudása az új nézőnek, másrészt meg full jól csapódhat le, mert “profik” játszanak, akik minden trükköt ismernek, és olyan kemény első évadfelet produkálnak, hogy ihaj.

LaCRossE - 2017. 08. 31. 22:58

“persze, aztán kiderül, hogy gagyi lesz:)”

Áháhá, az lenne az én szerencsém.

elektro - 2017. 08. 31. 23:23

Számomra, mintha valamelyik sorozatnak a villalakóit kirakták volna egy szigetre teljesen életképtelenek, egyedül Ferin látszik volt még gyerekszobája (korosabb is :)). A koncepciót is a játékosokhoz szabták, ahelyett, hogy egy ütős, kihívásokkal teli színvonalas műsort összehoztak volna, és ahhoz választottak volna embereket. Teljesen felesleges volt egy egzotikus szigetre kivinni a műsort, ez stúdióban a mai CGI technikával simán legyártható lett volna.
Nem értem, miért kell Magyarországnak a legsilányabb média termékek előállítása kategóriában az első helyre törekedni. Saját ötletek nagyon gyengék a koppintások, pedig fokokkal alul múlják az eredetieket.

winnie - 2017. 08. 31. 23:24

“teljesen életképtelenek, egyedül Ferin látszik volt még gyerekkora”

attól, hogy ezt látod a tévében, mert ezt kell mutatniuk, még nem kell elhinned. ha nem lenne feri, akkor is könnyedén boldogulnának, de nyilván ez a narratíva – minimális részét láttuk a napjaiknak, plusz egyikük sem volt még ilyen helyzetben, alkalmazkodni fognak. de nyilván, akinek van valami tapasztalata, az az elején sokkal talpraesettebbnek fog tűnni.

Gabe - 2017. 08. 31. 23:35

Alakul, alakul. De a felvizezett formatumra gyorsan ra fognak unni. A premier ota esik a nezettseg :-/
A hang tovabbra is csapnivalo. Komolyan nem is ertem latszatra renteget penzt beletoltak, pont a microportokon sporoltak? Hattertevezesnek felejtos. Ha nem tapdok a kepernyore lemaradok mindenrol vagy a ciripeles vagy a remes beallasok miatt. Ket dolog van ami eljepesztoen amator es zavar. Az egyik a holland stab hibaja lehet akik a kamerakon vannak. Amator szinten rangatjak a kamerakat. Az amerikainal ilyet soha nem erzekeltem. A masik nagy banatom viszont az rtles szerkesztok oltari nagy amatorsege es trehanysaga. A confessional helyszinei akar greenbox is lehetne. Nulla koncepcio. Szinte mar mar latom belogni az izzado feszult es farat szerkeszto fejet a kepbe, h na jovan gyere ide szandra aztan mondd el a nezonek h mit lat mert hulye es magatol nem ertene meg. Ahelyett h ertelmes kicsit manipulativ kerdesekre valaszoljanak egy szepen beallitott kornyezetben. Aprosagok de a vegtermeket jocskan lehuzzak. A casting elmegy de 3-4 embert nem ertek mit keres ott. Balint Adri Iliasz sulytalan. Barbi kb ugy jon le mint egy fogyatekos a confessionaljei alapjan.
Viszont Feri (imadom gyulolni) Lilla Anita Geri Zoli Bianka Benedek Krisztian erdekesek es jol mukodnek eddig.
Biztos h maradok meg sokaig. Engem hajt a formatum iranti szeretet csak attol felek h a nezok gyorsan raunnak. Az rtl celkozonsegenek a nagy resze szerintem nem lat tovabb mint a tuleles es nem tudjak nem fogjak erteni a taktikazasokat. Az rtlnek szerintem sajnos hatalmas bukta lesz a survivor. Azert sajnos mert igy eselye nem lesz a jateknak h fejlodjon egy esetleges tovabbi evadban. De ne legyen igazam.

rafael - 2017. 09. 01. 00:07

nézem az első perctól tökéletesen beszippantott,szerintem a casting rendben van, Istenes /egyelőre/ nem idegesit,a szinhely és a fényképezés valami fantasztikus.

Enzo - 2017. 09. 01. 00:19

Ez a 3 részre eresztett felvizezés nem annyira bejövős, bár jó kérdés, hogy mi legyen helyette (ha nem az amcsi verzió), 2-re nem lehetne megvágni, mert ugye 3 fontos eseményt hogyan osztod el…

Viszont maga az egész, a történések miatt tud érdekelni. Örülök, hogy nem trash, bár néhol ráerősítettek a “toljuk a feszültséget meg a vitázást, mert azt kajálja a nép” vonalra, például ezzel a mondvacsinált szavazás-szerűséggel a győztes csapatnál (amíg a sárgák tribalre készültek)…na erre semmi szükség nem volt.

Hálisten ha kimarad egy rész, van róla hogyvolt, oda kommentelek, úgyhogy csak pofátlanul belinkelem a 3×02 és 3×03-as észrevételeimet:
http://hogyvolt.blog.hu/2017/08/30/survivor_3x02_ez_itt_nem_himzoszakkor_vagy_valami_sakktabor/full_commentlist/1#c33678244
http://hogyvolt.blog.hu/2017/08/31/survivor_3x03_almost_happy_camp/full_commentlist/1#c33687294

Posztreakció:
1. Arcos-névkiírós főcím! Adom! Bőven elférne, főleg a 3 perces previously helyett, a francnak ilyen hosszan összefoglalni a TEGNAP történteket…
2. A játékosokról írtakat nagyrészt osztom: junkieGergely 1-2 húzása miatt remélem marad még, Benedek meg Bálint is szimpi, érdekes módon a lányok közül alig 1-2, még talán Lilla (meg hát köztük több a szürke háttérarc)
3. A szerkesztés- és infrastruktúra-beli különbséges résszel csak egyet tudok érteni.
4. Tribal: a suspense-elhagyáson én is fennakadtam, minek mutatta meg Bence a maradék szavazatot?? Teljesen elveszett így a csúcspont…
5. Volt kitakarási baki? Mikor, hol, mit, és én miért nem láttam?? (Bezzeg erről nem posztolsz screenshotot ;))
6. Káromkodás elnémítás: áááh, marha zavaró. Akkor inkább síp, szerintem is. (Vagy későbbi sáv és hadd szóljon)
7. A magyar szövegek nem anynira epikusak, nem meglepő módon. (Szevasztok szigetlakók vs Come on in, guys!… jó, persze itt Bence behoz6atlan hátrányból indul Jeffel szemben.)
8. Furcsa, hogy nem emelted ki, milyen luxizás megy a táborban alapból (mmint mennyire sok kényelmi/használati cuccot kaptak by default)…

Amúgy tényleg tré, hogy mennyire nem Survivor-nézők a játékosok. Hát aki jelentkezik, gondolnám hogy legalább a fele fan, ha nem is Gergely-szinten…

Na, csak hosszú komment lett ez is :D pedig be se másoltam a rész-véleményeket…

Ja és @winnie: OLDALSÁV please :)

Rodney - 2017. 09. 01. 00:29

Én összességében elégedett vagyok. A casting jó, 3-4 feles ember van, de a többiek érdekesek és különbözőek. A műsorvezető eddig rendben van.

Aminek különösen örülök, hogy a challengeknek ismét van súlya, az anyasorozat már teljesen megölte őket a gyakori swapok, a szerkesztés és a minden-challenge-egy-sorverseny-majd-egy-hosszú-puzzle mentalitásával.

Amúgy ha az Exek az édenben működött napi szinten, akkor ennek sem kéne emiatt elbuknia, hiszen háromszor annyi játékost kell bezsúfolni a műsoridőbe.

Ami számomra a legfurcsább, hogy míg az anyasorozat magas pulzussal (blindside!) zár szinte minden epizódot, itt a lehető legnyugisabb ponton érnek véget a részek.

CotA - 2017. 09. 01. 00:55

Nekem is nagyon tetszik. Feri komoly karakter(“torok fel, nem foglalkozom az elhullo morzsakkal :)
De persze nem sokunk birna elviselni,ha igy beszelne velunk. A kamukiszavazasnal viszont csodalkoztam, hogy Bianka nem kapott szavazatot.. Egyedul a 3. resz volt kicsit laposabb, de az is jo volt.
En sokkal rosszabbra szamitottam. Meg nezni fogom (megolvasni a hogyvoltot lol)

TDK - 2017. 09. 01. 02:12

Eddig tetszik,szerintem ahogy közeledik a vége folyamatosan növekedni fog a nézettsége .Szerintem jobb lett volna 20 játékossal kezdeni,minden 2.részben azért lehetne kieső.Kíváncsi vagyok 2-3esős nap után rájönnek-e mire jó a ponyva:)

winnie - 2017. 09. 01. 05:37

ebből a facebookos kommentből ítélve (én nem vettem észre),

“az egyik tegnapi vagokepen a vörös gyerek egy zsakparnan fekudt, meg meg is jegyeztuk , hogy mar parnajuk is van, erre ma azokat lehetett megnyerni! Kicsit sem volt egyertelmu h ki nyert! ”

valóban a vágók nem túl ügyesek, vagy legalábbis nem figyelnek oda, illetve az operatőrök szarják telibe az egészet béna beállításokkal, illetve azzal, hogy nem képesek követni a játékosokat, hogy az eseményeket megmutassák. (nekem is volt az elején valami interjús snitt, ahol feltűnt valami furcsaság, ami beszédes volt, de már elfelejtettem, hogy mi.)

ez egy készítőnek, showrunnernek egyébként rohadt bosszantó lehet. ha feltűnik neki, persze.

(baromira nem látványos egyébként, de nálam tényleg az expozíciós jelleg volt a legnagyobb gáz (kár, hogy példa nem jut eszembe, egyszer azt írtam fel, hogy “nem jó a konfliktus”, mert nem volt alapozása, a semmiből jött, másszor pedig, hogy “geri békét keres”), hogy többször is elmondták azt, hogy korábban mi történt, ami fontos lett volna, csak éppen nem tudták megmutatni (anyag híján), így szóban kellett valahogy felvezetni.

winnie - 2017. 09. 01. 05:41

de persze azt továbbra is tartom, hogy aki nem hasonlítgat (felesleges), és akit nem zavar a játékidő, azt simán behúzhatja a survivor.

abban pedig biztos vagyok, hogy bőven lennének olyanok, akik a magyar után megnézve egy régi vagy friss amerikai részt, azt mondanák, hogy a magyar a jobb. (épp ezért kíváncsi is lennék, hogy a 3 részes magyar “premier” után mi lehet egy újoncnak a véleménye mondjuk a 34., vagy az ősszel induló 35. évad első részéről. vagy a másodikról.)

winnie - 2017. 09. 01. 07:07

ja, ha valakinek nem lett volna meg, akkor a sixx helyszíni beszámolója a forgatásról: http://index.hu/kultur/media/2017/08/23/survivor_rtl_reality_sziget_tv_valosagshow/

Dregnarr1 - 2017. 09. 01. 07:23

Mi ebben a mostani magyar verzióban a győztes nyereménye? Miért játszanak most?

elektro - 2017. 09. 01. 09:40

,,attól, hogy ezt látod a tévében, mert ezt kell mutatniuk, még nem kell elhinned. ha nem lenne feri, akkor is könnyedén boldogulnának, de nyilván ez a narratíva – minimális részét láttuk a napjaiknak, plusz egyikük sem volt még ilyen helyzetben, alkalmazkodni fognak. de nyilván, akinek van valami tapasztalata, az az elején sokkal talpraesettebbnek fog tűnni.”

Pont ez az, hogy simán elboldogulnának, mert a “túlélés” szónak semmi vonzata nincs. Egy sima vetélkedő, aminek adtak egy trópusi hátteret. Amiből sugárzik, hogy teljesen sterilizált hely.

JRC - 2017. 09. 01. 09:57

A vasalt egyenruha számomra teljesen illúzióromboló, steril lesz tőle a műsor. A magyarázatát meg nem is nagyon értem: “ezt a producerek azzal indokolták, hogy a magyar nézői igényekre szabták a műsort”.

A microport dettó, különösen hogy a cikkből kiderül ez magyar sajátosság. Kár érte, mert a napi és felhígított formátum ezzel a körítéssel nekem cancel.

Az mindenesetre pozitívum, hogy nem a nézők döntenek a végén, hanem itt is a játékosok szavaznak.

winnie - 2017. 09. 01. 10:06

elektro: persze, teljesen igazad van, de ezért is mondom, hogy feri nélkül is ellennének, bár valóban tehetetlennek tűnnek. plusz ki tudja, lehet, hogy az árnyékéban akadnak talpraesettebb arcok.

De tény, hogy az beszédes, hogy a visszaszorított túlélés faktor ellenére egyesek eléggé nehezen boldogulnak, szenvednek, aminek tuti meglesz később a böjtje.

winnie - 2017. 09. 01. 10:10

JRC: igen…

ezt mondtam sixxnek is, hogy WTF egy a “magyar nézői igény”? ha eleve csak egy valamit próbálnak ki, egy opciója van a nézőnek, akkor nem kell azt a következtetést levonni, hogy ez a néző preferenciája. más nem is lehet. eleve, miért érdekelné ilyesmi a nézőt, miért gondolják, hogy ha két dolog közül lehet választani, akkor az egyik “igen”, a másik “nem” a nézőnek. nem opció a “tök mindegy”.

van ezeknek a realityknek pár olyan eleme, ami kapcsán a készítők túlbecsülik saját jelentőségüket, amik esetében meghozzák a döntést, miszerint ők tudják, hogy mi kell a nézőnek, holott a nézőt rohadtul nem érdekli az a bizonyos aspektus.

ilyen a nézői szavazás a végén. mert azt szereti a néző. de ha ki sem próbáltak mást, akkor miért gondolják ezt? majd most kiderül persze.

pity - 2017. 09. 01. 10:33

Ami nagyon kell, hogy ne süllyedjen unalomba:
– Drop your buffs!

Nagyon kell, hogy ne legyenek lezsírozott részek.

winnie - 2017. 09. 01. 10:34

az rtl minden rész előtt kiküld egy közleményt. most olvasom vissza őket: “Amerikában nem véletlenül tartják a Survivort pszichológiai játéknak, ugyanis mindig vannak olyan szereplők, akik a civil életből hozott moralitásukat otthon hagyják, saját erkölcsi határaikat átlépve bármilyen eszközt és hazugságot felhasználnak arra, hogy játékban maradjanak. Ez történik a mai adásban Nórával, aki vesztét érezve a legaljasabb módszerekhez nyúl, hogy mentse a bőrét… ”

ejha. nincs is annál aljasabb, amit csinált.

Masi - 2017. 09. 01. 11:26

Hát igen, én is ugyanezt fogalmaztam meg magamban mielőtt elolvastam volna az írást, hogy ezt valahogy kétféleképpen kellene nézni. Egyrészt, az amerikaihoz képest nem egy nagy eresztés (nekem), másrészt az első 2 évad után azért jelentős a fejlődés.
Nekem is nagyon sok a 3 óra a megszokott 40 perc helyett, eddig úgy gondoltam, hogy az amerikaiból biztos sok jó részt is kivágnak, mostantól viszont hálás leszek nekik, hogy a nettó 2 óra nyavalygástól megszabadítanak.
A játékosokkal nem nagyon vagyok kibékülve, ha az lett volna a cél, hogy a magyar néző is megismerje ezt a formátumot, ahol nem az számít, ki szimpatikus a nézőknek, akkor ennél szerintem sokkal taktikusabb játékosokat kellett volna összeválogatni. És legalább 3 évadot megnézettem volna mindegyikükkel, hogy ne kerüljenek elő az “én arra szavazok, aki szerintem a leggyengébb, akkor is, ha az nem egyezik más véleményével”, meg az “aki nem őszinte, azt nem tudom elviselni” frázisok. És nem menne el 5 perc arra, hogy elmagyarázzák, miért fontos, hogy összebeszéljenek a szavazás előtt. Mert oké, kell egy-két fogalmatlan játékos, akin el lehet szörnyülködni, de hogy a 8 fős csapatból 5 is ilyen, az kicsit durva. (Persze az igazán jó játékos ehhez is tud alkalmazkodni, még akár ki is derülhet valakiről, hogy csak a többség után ment.)
Fura, hogy ahogy itt olvastam a kommenteket, sokatoknak Feri és Lilla is szimpatikus, Feri nekem a jó utálni kategória, Lilla viszont a megszólalásaival nálam az egyik legfogalmatlanabb játékos címet érdemelte ki.
Egyelőre szerintem kitartok, mert kíváncsi vagyok, mit sikerül kihozni belőle, de szerintem egy hét múlva már csúfosan le leszek maradva.

Slushyberry - 2017. 09. 01. 12:51

Soha nem néztem survivort, a reality besorolása mindig elriasztott. Első részbe belenéztem, és azóta minden nap azon kapom magam, hogy rá-rá nézek az időre, hogy mikor lesz 7 óra. Rájöttem, hogy nekem nagyon bejön az ötlet, csak a megvalósítással van néhány problémám, ezért elkezdenék nézni egy amcsi évadot is, hogy legyen összehasonlítási alapom. Melyik újabb évadot ajánlanátok?

winnie - 2017. 09. 01. 13:06

Slushyberry: ld. a poszt elején a linket, amikben vannak említve epik évadok, 50+ kommentben, azokkal nem lehet mellélőni,, de igazából mindegy. lehet a legutóbbi 34-eset (az előző pár elég jó lett), vagy a következő 35-öset.

amerikában olykor vannak csavarok a szezonokkal, szóval azok alapján is lehet dönteni. most, a 35. egy totál újoncos lesz (3 tematikus törzsre szétbontva), az előző visszatérő játékosos volt, de volt rajongók vs rajongói kedvencek, meg családtagos, ahol csak 2-3 legendás játékost hoztak vissza, hősök kontra “gonoszok”,

(a reality-vel sajnos ez a helyzet, de én azért próbálom valamennyire nyomni ezt, mert tényleg a stratégiáról szól, és zseniális sztorik tudnak összejönni nagyon jó játékosokkal. (a másik, ami szerintem a reality jelleg ellenére sokaknak bejönne, az az amazing race, ami meg kvázi sport, versenyfutás a világ körül.)

Dregnarr1 - 2017. 09. 01. 20:06

Bocsi a dupláért, de mivel nincs lehetőségem nézni, ezért szeretném megkérdezni:

“Mi ebben a mostani magyar verzióban a győztes nyereménye? Miért játszanak most?”

Peti1899 - 2017. 09. 01. 20:46

Dregnarr1
Alig pár másodperces google keresés a dolog :D
De amúgy, 20 millió forint a fődíj!

Riggins - 2017. 09. 01. 22:34

remek összefoglaló

FrankLuck - 2017. 09. 02. 12:48

Hány részes lesz végül a szezon? Lehet, hogy én vagyok béna, de nem találtam sehol.
Mondhatjuk, hogy az ausztrál is hosszú (tökjó a mostani évad btw + csak heti 2 rész), de ott az előző évadban 24 emberre jutott 26 rész, itt meg ha jól látom 5 rész alatt egy ember esett ki, ami még nekem is nagyon durván lassú. Nem bánom a hosszabb részeket és hogy nem minden részben van elimination, de azért 16 emberre 18 rész legyen a totál maximum (az új-zélandiban is 20 rész volt 16 emberre, már az is eléggé lassú volt – bár ott voltak egyéb problémák is).
Látnék én ebben fantáziát, a karakterek között is van pár, akikről elhiszem, hogy később akár még villanthat is, de ennyi szappanra sajna nincs időm. Ha kiderül, hogy innentől felpörög, akkor tán visszaszállok, de addig kasza. Kár lenne érte.

winnie - 2017. 09. 02. 15:06

FrankLuck: 30 körül, azt hiszem, nem lesz mind a 44 napról.

15 résznél lesz a merge, azt hiszem, addig 3 részenként van kiesés, hogy mindegyikben legyen valami (jutalomjáték, védettségjáték, kiszavazás+random feladat)

szerintem - 2017. 09. 02. 15:40

nem mertem semmilyen kommentet elolvasni, mert meg csak az elso reszt lattam, de majd ma ejjel felhozom magam.
egy biztos.
enzo meg en darabokra tudnank kommentelni minden epizodot szerintem :D

velemeny kesobb.

Enzo - 2017. 09. 02. 20:58

@szerintem: hehehe :D van benne igazság!
engem leginkább az állított meg, hogy a legutóbbi kettőt nem láttam – de azért hogyvolton mindegyik résznél ott van a véleményem :)

szerintem - 2017. 09. 02. 23:15

ja, hogy van hozza hogyvolt…azt nem is tudtam.
akkor az otletem felejtos :)
megyek es olvasom en is rogton.

winnie - 2017. 09. 03. 05:10

egyébként, ha valaki írna heti vagy 3 részenkénti összefoglalót, szívesen kirakjuk vendégposztként. amúgy meg ez megmarad mementónak a blogon annak, aki nézi, én pedig készülök az amerikai szezonra.

szerintem - 2017. 09. 04. 10:47

a baj csak az, hogy azert nagyon jokat nem lehet rola irni egyelore….vagy legalabbis nekem nem menne :)

a megvalositas szerintem egyelore egyaltalan nem rossz, sot, a jatekok kifejezetten izgalmasak, a taj gyonyoru. a hosszura nyujtott epizodok (ha jol sejtem, harom reszenkent lesz kiszavazas) erdekes modon semmit adnak hozza a tartalomhoz, irto hosszura nyujtott jelenetek vannak total feleslegesen. helyenkent dokumentarista stilusba valtunk, ami sajnos eltavolit a reality valosagszeru kozegetol is, de szerencsere ebbol nincs sok, gondolom, ahogy halad elore az evad, egyre kevesebb lesz. az igazi gond azonban a jatekosokkal van. az csak egy dolog, hogy az eredetit kevesen ismerik, viszont nem tudom, mennyire keszultek fel mentalisan a jatekra, mennyire ertik a szabalyokat vagy egyaltalan a jatek menetet. mar az elso kiszavazas koruli vita/veszekedes kozben ereztem, hogy nagy bajok lesznek, sokan azzal sem voltak tisztaban, hogy egy 8 fos torzsben az 5-3 felallas bizony tobbseg-kisebbseg eloszlast jelent szavazaskor.
legtobben a hazudozas es a trukkozes miatt (hamis idol keszitese) akadtak ki, majd vegul az 5 fos szovetseg megegyezett abban, hogy annak ellenere, hogy eselyes egy idolplay a tribal councilon, nem osztjak meg a szavazataikat 3+2-re, hanem mind az oten egy emberre szavaznak, hogy megmutassak a masik harom jatekosnak, hogy ok egy egyseg, akiket nem lehet csak ugy megbomlasztani. ta-damm. facepalm.

azt mar csak mellekesen teszem hozza, hogy engem nagyon bosszant, hogy a mai fiatalok (na, most mar en is vagyok olyan oreg sajnos, hogy elokeruljon ez a szolam) egyszeruen nem tudjak magukat rendesen kifejezni. iskolaban es teveben hallott kifejezesekre felig-meddig emlekeznek es abbol probalnak ertelmes mondatokat osszerakni, tobb-kevesebb sikerrel, neha sirok, neha nevetek. majdnem az osszes interju (es a musorvezeto is) nagyon modoros. ja, egyebkent szerintem istenes bencenel jobban senki nem izgul :)

hat szoval nezem, mert unikum, de azert inkabb guilty pleasure lesz ez, azt hiszem. eloszor sajnaltam, hogy nem jelentkeztem, mert elnezve a mezonyt szerintem siman elfertem volna, nehany epizod utan viszont ugy erzem, lehet, nagy bajban lennek, mert itt azert egeszen mas szinten zajlik a jatek, mint mondjuk az amerikai survivor barmelyik evadaban.

Gabe - 2017. 09. 04. 19:56

Uristen, mi ez a hetfoi resz eddig? Az Ibon tribalra megy es azon kivul h beledongolik a fejunkbe h Geri bena a taborban nulla taktika h ki menjen haza? Ne mar. De az egyertelmuen homofob paraszt balint minimum gyuloletbeszednek belillo agymeneset a leheto legtovabb mutattak. Ez igy gaz… ez igy VV a dzsungelben :/

Hor1 - 2017. 09. 04. 20:03

Ennek a Bálint nevű emberkezdeménynek nagyon szívesen az arcába lépnék.

Minek olvassák fel 6-1ig a szavazatokat? :D

És AMERIKAI SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER

Amcsiban voltmár, hogy töltöttek utólag törzset? Nem rémlik.

pity - 2017. 09. 04. 22:41

AMERIKAI SPOILER

Visszatöltésre emlékszem egyedül az S7-ből, amikor kettő kiszavazott visszajött a játékba.
De ez így nem túl fair. Remélhetőleg csak túlélési tanácsokat ad.

SDBY - 2017. 09. 04. 22:56

Sajnos idáig nem sok fogalmam volt a Survivor-ről, de pár nap alatt ledaráltam a legutóbbi amerikai évadot (köszi a korábbi ajánlós posztért, van mit pótolnom, egyből berántott a sorozat!)… Elképesztő, hogy a magyar mennyire gyenge. Az első pár részben megfogott az újdonság varázsa, de ez a hétfői (hatodik) epizód kritikán aluli volt.

Semmi taktikai és érdemi beszélgetés, csak megy a fröcsögés és gyűlölködés a jelentéktelen dolgokon. Mindez jó sallangosan, hogy összejöjjön az egy órás műsoridő.

SPOILER

Az amerikai után főleg furcsa volt, hogy itt abból mekkora konfliktus lett a korábbi részben, hogy valakinek ki kellett ülnie egy kihívás előtt. De hát ők tudják, vitatkozzanak csak a semmin.

Ahogy szegény Gergőt kilőtték, mert “nem csinál semmit”, az elég gáz egy olyan bandától, akik totál balfékek a versenyeken. Na meg a magyar valóságshowkból nem maradhat ki egy kis szerelmi szál, itt is sajnos jó korán megkaptuk. Ha ez így megy tovább, bőven elég lesz minden rész utolsó 5 percét megnéznem. Ahogy Gabe is említette, nekem is felsejlett a VV, ami (számomra) nem sok jót jelent.

Jamesch - 2017. 09. 04. 23:16

Ez tényleg VV-s volt kicsit
Bálint már amúgyis kezdett gyökérnek tűnni, de ezzel leegyszerűsítette, hogy milyen kategóriába kerül, viszont Feriben csalódtam.

winnie - 2017. 09. 05. 05:45

spoilereket elég szerintem az amerikai kapcsán jelezni, mert egyébként mindig azt hiszem, hogy valami jövőbeli adásra vonatkozik előinfó alapján:) mondjuk az előzetes is lehet spoiler, de ami lement a tévében, az nyugodtan írható szerintem.

winnie - 2017. 09. 05. 05:53

egyébként gyorsan megnézem már az rtl moston, hogy mi volt ez.

na, beletekerve máris egy “leszarom, menjünk haza” komment. ez is csak elvett egy helyet egy olyantól, akit érdekelne a játék és mindent megtenne, hogy bekerüljön.

odakint új játékos időközben sosem érkezett, mondván, hogy nem lenne fair azokkal szemben, akik x napja tengődnek (más kérdés, hogy hátránya is van a kései érkezés miatt social szempontból), de…

AMERIKAI SPOILER

Igen, az S7-ben volt (az első évadom) ez ma már biztos, hogy elsüthetetlen csavar (a nézők lázadnának), hogy visszatért az összes kiszavazott egy szellemtörzsként, és megkapták a lehetőséget, hogy ha megnyerik a játékot, akkor két tagjukat visszaszavazhatják a játékba.

Hor1 - 2017. 09. 05. 11:10

Ha csak tanácsadó lesz, hogy ne legyenek már ilyen balfékek, az még lenyelhető, de ha teljes értékűként jön az nagyon cinkes.

Peti1899 - 2017. 09. 05. 11:38

Hor1
A promo alapján teljes értékű tag lesz..

Teljes mértékben érthetetlen a dolog, a rossz válogatást ezzel próbálják valahogy orvosolni. Eddig mennyi ember mondta, hogy ok akkor menjünk haza? Meg csak feküdjünk ki a partra, majd kiszavaznak minket, addig napozunk.. Wtf?
Ilyen embereknek miért adják meg az esélyt?
Plusz a sárga csapat tolását, egyáltalán nem értem.. Az amerikai verziót nem néztem soha.. de ez egy megszokott dolog, hogy az egyik törzset ennyire “buffolják”?
Kapnak tűzgyújtót puszira. Felajánlanak nekik egy csomó kaját, vagy egy védettségi játék teljes leírását (mindkettő eléggé értékes).. A pirosak megkaphatták ebből a “lepattanót”. Most pedig kapnak egy “Ferit” fiatalabb változatban :D Ehhez képest a pirosaknak, eddig mindenért megkellet rendesen harcolnia.. Vagy ők csak akkor kapnak valamit, “ingyé”, ha tőlük is legalább kiesik 1-2 ember? :D

ZKaffer - 2017. 09. 05. 11:47

Én korábban nem néztem ilyesmit, de amit én hiányolok, hogy amellett, hogy Survivor a neve, olyan sok túlélős dolog nincs a műsorban, nagyon a drámára meg a vetélkedőkre van kihegyezve.
Azt meg eleve nem értem, hogy aki jelentkezik egy ilyenre, az miért nem tanul meg normálisan tüzet gyújtani, vagy építeni egy menedéket, vagy egyéb olyan ismereteket, amelyek megkönnyítenék az életét a szigeten.

Hor1 - 2017. 09. 05. 12:24

Tűzgyújtóeszközt oda szokták adni a másik csapatnak is immunity challenge vagy a tribal után, már nem emlékszem.
Itt inkább az alapból megkapott rengeteg kényelmi/segédeszköz zavar. Ponyva, machete, horgászcucc, ezek mind rewardok szoktak lenni.

Egy ilyen csábítós vagy kaját kaptok vagy leírást belenyúlás simán benne van. De most ez, hogy buktak két játékot (meg egy rewardot) még bőven nem az a tragédia kategória aminek beállítják. Meg akkor is, inkább legyen egy shuffle, de ne ilyen beküldünk valaki tutit.
Gergely kiesése is annyira gáz volt. Azt hittem, hogy azért nem mutattak semmi próbálkozást a részéről, mert lesz valami blindside, és flashbackben megkapjuk. De nem, egyszerűen cask nem csinált semmit, és hazaküldték. És ő volt elvileg a taktikus, játékot ismerő arc. Rettegek, hogy mi lesz később. :D

Peti1899 - 2017. 09. 05. 13:03

Igen ezt én is furcsálltam, hogy a nagy survivor rajongó, nem keresi a védettségi talizmánt. Inkább elkezd nyalizni a társainak, teljesen feleslegesen.. brutálisan kinézték őt.
Nagy fordulat lehetett volna, ha az ő egy szavazatával pont a csaj esik ki, és ő bennmarad.. Pedig az előző szavazásnál eléggé fontos téma volt, már-már azt hittem, hogy kb. ki is vették a játékból.

winnie - 2017. 09. 05. 14:52

“de ez egy megszokott dolog, hogy az egyik törzset ennyire “buffolják”?”

nem. volt egy fail évad, ahol a győztes csapat luxusozhatott, de akkor ez jutalom volt. akadt olyan évad is, ahol az egyik törzs leamortizálta a másikat egy főre. még véletlenül sem akarták utóbbiakat tápolni.

winnie - 2017. 09. 05. 14:54

“Igen ezt én is furcsálltam, hogy a nagy survivor rajongó, nem keresi a védettségi talizmánt. ”

szerintem kereste, csak nem találta. lehet, hogy elizélte ezzel 4-5 óráját is napoknak, de mivel nem adott hozzá a sztorihoz, így nem vágták be. (mondjuk 1-2 percet még akkor is megérdemelt volna, hogy ne merüljön fel a kérdés, hogy nem kereste.) persze nem tudom, hogy mi volt, de általában ez van kint, hogy hacsak nem vicces c-sztori, akkor minden, amit mutatnak, jelentőséggel bír vagy így, vagy úgy.

ennek hátránya, hogy ha mutatják, akkor tudhatjuk előre, hogy védettség idolt fog találni.

winnie - 2017. 09. 05. 14:57

egyébként ez az új játékos, gondolom tervbe volt véve, ha már kivitték, és valaki ezt improvizálta.

de tény, hogy

“Meg akkor is, inkább legyen egy shuffle, de ne ilyen beküldünk valaki tutit.”

a törzskeverés mindig sok jobb buli. baromi random, panaszkodni is szoktam miatta, mert random és lehet, hogy valaki kinyír úgy, hogy nem tehet ellen semmi, de feldobj a történéseket.

junkie4life - 2017. 09. 05. 15:21

Na akkor tisztázzunk pár dolgot. Tűzet minden csapat kap: először az a a csapat aki megnyeri az 1 jutalom játékot, másodjára pedig akkor ha valamelyik olyan csapat veszt a védettségen akinek nincs tüze. Azt én is nagyon furának tartottam hogy miért kapunk indulásnál ponyvát, szúnyoghálót,de a többi mint edény vagy machete az alapból szokott járni.
Az hogy bedobnak új embert az nem új dolog, ha esetleg nézed a dán verziót is ott ez elég rendszeres dolog.
Na de a lényeg, az hogy nem mutatták ahogy én védettséget keresek az azért van mert nem jártam sikerrelés,és meg van az oka miért nem lehetett megtalálni.Szóval az hogy mit látatnak veled és mi volt valójában az 2 külön dolog.

Hor1 - 2017. 09. 05. 15:58

Csak ha már 3 részre széthúzzák ami 1-ben elég lenne (és tudjuk, hogy elég is), akkor megtölthetnék tartalommal.
Mert ez egyelőre dögunalom. Biztos vannak arcok, akiknek az ilyen mennyiségű camp life-ját is jó lenne nézni, de ezek messze nem azok.
Jó, mondhatjuk, hogy végülis amcsiban 2 részen lennénk túl, és az évadok zöménél meg nem mondanám már mi volt az első két részben, de most inkább az unalmat érzem. És ne legyen belőle VV.

Hor1 - 2017. 09. 05. 16:08

Ja, winnie erre még ki akartam térni: “Az első három részben egyértelműen ő (Feri) vitte a show-t, s bár megosztó személyiségnek kéne papíron lennie, szerintem a nézők zömében pozitívan csapódhatott le.”

Nemár. Mi alapján?

Peti1899 - 2017. 09. 05. 17:32

junkie4life
“meg van az oka miért nem lehetett megtalálni” Tudom valószínűleg erre nem válaszolhatsz, de azért megkérdezem: Mi volt az az ok? :O
Mert ahogy nagyjából olvasgattam a survivor után, vannak olyan versenyzők akik konkrétan csak talizmánokat keresnek, és ezzel nyerik meg a játékot, vagy legalábbis úsznak meg több kiszavazást is (+ ki is ejtenek valakit aki rájuk szavazott).

Hor1 - 2017. 09. 05. 19:54

Katonasrácnak TV2 vagy Coca-Cola tetkója van, hogy blurözni kell? :D

winnie - 2017. 09. 05. 21:20

junkie4life: persze, az új emberrel az amerikaira céloztam. durva csavarok vannak a nemzeti verziókban – a rob has a podcastben szenteltek egy adást ezeknek (meg gondolom máshol is olvashatóak), s bár nem tudom ellenőrizni a valóságtartalmukat, de elég WTF-dolgok is akadtak:)

és ugye nemsokára a magyar változatban is lesznek még csavarok, amiket lehet, hogy még én is beletennék, mert a készítőknek nézettséget kell produkálniuk, de annyira sajnálom, hogy elsőként nem egy pure survivort kap a magyar közönség, amire a következő szezonokban lehetne építeni újdonságokat, fokozatosan, mint az amerikaiban. itt ugyanis, ha nincs nézettség, nincs következő szezon, és a mechanikusan gondolkodó producer nem tehet mást, mint hogy ezerféleképp felrázza a műsort, mert szerintem “ez kell a nézőnek itthon”. és lehet, hogy tényleg ez kell. a gond csak az, hogy nincs más irányú tapasztalat, nem tudjuk, hogy miképp reagálna a néző arra, ha nem ez lenne a készítői gondolkodásmód.

winnie - 2017. 09. 05. 21:21

Hor1: mert jó tévé, jó duma. az első részek alapján. én is inkább pozitívumot olvastam róla. a megmondó emberek, akik nem taplók totálisan, be szoktak jönni eleinte a nézőknek, ő meg azért nem volt szélsőséges. nem így érzed?

Enzo - 2017. 09. 05. 21:32

Na, a mait (3×07) még nem láttam, a 3×05-ről meg nem írtam semmi érdekeset, de a másik kettőhöz belinkelem pofátlanul a hogyvót-kommentemet:

3×04 – http://hogyvolt.blog.hu/2017/09/01/survivor_3x04_mentalis_es_fizikalis_csucsok/full_commentlist/1#c33691272

3×06 – http://hogyvolt.blog.hu/2017/09/05/survivor_3x06_tarsadalmilag_nulla_buzi#c33714338

Amúgy örülök, hogy viszonylag pörög a kibeszélő itt is :) Hajrá…öööö…Benedek, Gergő? meg talán Lilla.

Hor1 - 2017. 09. 05. 21:47

Szerintem pont az agyatlan, agresszív előember archetípusa. Minél hangosabban üvöltök annál jobban nekem van igazam.

simi1029 - 2017. 09. 05. 21:52

Amúgy még korábban nem tudom, hol talán kommentben olvastam, hogy zeneileg olyan semmilyen a műsor. Alapvetően máshonnan kölcsönvett zenék vannak végig, filmzene és játékzene:

pl: Eredet (Inception) filmzenéje és Ori and the blind forest játék zenéje tűnt fel eddig nekem.

TDK - 2017. 09. 06. 02:21

Ez az utolsó két rész hihetetlenül gyenge volt.Kilenc napja éheznek ,erre jön egy új játékos.Ez így nem sportszerű,azért mégiscsak a túlélésről szól,44 napot kell túlélni.Mi lesz itt még? A végén ketten lesznek a döntőben és jön egy újabb csavar ,beköltözik egy celeb és viszi a 20 millát :)Ami az éhezést illeti ,mindig azt mondják ,hogy már alig van kaja ,de a babos kupa már megint tele volt.Szerintem naponta feltöltik nekik.A ruhájuk meg olyan mintha ki lenne vasalva.A kötél bogozás miért volt külön felvéve,nehogy izgalmas legyen?Már amennyire a kötél bogozás izgalmas lehet:)Ennél az is jobb lett volna,ha kaptak volna egy szétszedett Rubik kockát és össze kellett volna ragasztani:)Ezt a fordigatós játékot még most sem értik valüszínűleg.Nem értem,hogy azokat a rönköket miért nem lehetett befesteni teljesen ,csak ilyen vékony csík volt rajta ,a tévében nem sok látszott belöle.

winnie - 2017. 09. 06. 05:47

junkie4life: látni egyébként milyen a szigeten töltött napon krónikáját?

winnie - 2017. 09. 06. 05:49

“jön egy újabb csavar ,beköltözik egy celeb és viszi a 20 millát :)”

:D

az új játékos csavar, mint írtam azért hordoz magában hátrányt is, hiszen nincsenek előzetes kapcsolatai, nekem speciel az édenes formátumban is (nem néztem mondjuk) is ez volt a furcsa, hogy aki később megy be, az tök könnyű préda kiszavazásra, a kezdeti mag összetarthat, tippre többen is jutnak el közülük a döntőig, mint a jövevények közül.

más kérdés, hogy itt tuti nem fogják a srácot kiszavazni, ha erős.

winnie - 2017. 09. 06. 05:51

Hor1: persze, de annak ellenére, hogy az ember bully-t várhatott volna, tele volt normális pillanatokkal. volt, hogy előtört belőle az állat, de látszott, hogy reálisan lát dolgokat magával kapcsolatban is, hogy vissza fogja magát, stb.

plusz a nézőnek tuti, hogy bejön az, hogy kordában tartja a többieket, akikről esetleg nincs annyira pozitív véleményük.

junkie4life - 2017. 09. 06. 12:34

szigeten töltött napon- mire gondolsz pontosan?

az rejtett védettségről meg annyit hogy csak egy clue-val lehet megtalálni

winnie - 2017. 09. 06. 12:57

napoKra, csak nem tudok írni:)

szóval mennyire volt hiteles, illetve mennyire volt “torz” (nem negatív értelemben) az, amit mi látunk ahhoz képest, amit megtapasztaltál? Nem részletek érdekelnek, csak amolyan összbenyomás, milyen ez edit?

illetve engem mindig az szokott legjobban érdekelni a külföldieknél is, hogy mennyire csodálkozik rá utólag a játékos nézőként arra, hogy mi minden zajlott a szigeten, voltak-e meglepő dolgok, vagy azért nagyjából rálátása van a népnek az eseményekre (másik törzs, saját tribe, szövetségek)

Tusán - 2017. 09. 06. 15:04

NÓRI: Nekem nagyon-nagyon fura volt, hogy Nóri már a játék legeslegelején általizmánt csinált. Tudunk arról valamit, hogy mennyi amerikai évadot láthatott, vagy feltételezhetjük, hogy az ötletet a stáb adta neki? Csak mert Amerikában hasonlóra egészen a 12. évadig várni kellett.

TAMÁS: Semmi keresnivalója egy új játékosnak a szigeten. Tök érdekes sztori szokott lenni, hogy egy szopórolleren vergődő törzs miként talál saját magára – már ha magára talál egyáltalán -, s hogy eleve miként működik leszállóágon. Azt hittem, hogy Tamás bejátszásával totál felbontják majd a sárgák dinamikáját, szóval még szerencse, hogy csapatként így sem érnek semmit és továbbra is negatív a mutatójuk.

LILLA: Hatalmas underdog. Nem lepne meg, ha finálézna.

ZOLTÁN: Látszik rajta, hogy nagyon ő szeretne lenni a rezidens Geci lenni, csak hát nincs akkora személyisége, hogy be tudja tölteni ezt a szerepet.

SZANDRA: Feri szolgalelkű palotapincsije, egy Stockholm-szindrómás nő, akinek ha a férje a Ku Klux Klán egyik elhivatott tagja lenne, büszkén ott menetelne vele az egyéves gyerekükkel a mellén. Bianka mondta, hogy vannak nők, akik talán szeretik, ha verik.

FERI: Nyilván a legerősebb karakter a szigeten, ezek a pszichopata exkatonák mindig kellenek egy túlélőshow-ba, de nagyon meglep, hogy nem volt nézői visszhangja annak, ahogyan a nőket kezelte/kezeli, gondolok itt a Biankás konfliktusra. Egy igazi bully.

BÁLINT: Nála is meglep, hogy az elég erős homofób kirohanásának nem lett különösebb következménye. Most abban reménykedem, hogy majd később lesz visszhangja és vagy törzsi tanácson intézik el a seggét, vagy lesz még egy üvöltözés és Krisztián leteremti a faszba. Viszont az angolok már tuti kizárták volna, túl sokat és túl vehemensen fenyegetőzik. (De hát mi magyarok mint társadalom eleve túl sokat tűrünk és a legtöbb bűntett következmények nélkül marad.)

ANITA és KLAUDIA: Ők a kedvenceim, az amerikai verzióban is el tudnám képzelni őket. Ők lesznek azok, akik majd szépen szövetkezgetnek, lázadoznak és irányítgatják a háttérből az eseményeket.

BENEDEK, GERGŐ, GERGELY, KRISZTIÁN, ADRIENN, ILIÁSZ, BIANKA, ISTENES BENCE: Meh…

madarles - 2017. 09. 06. 17:09

Hát én hétfőn teljesen elengedtem ezt a Survivort, amikor egy egyórás rész a tribal council előtt úgy ment le, hogy szóba sem került kit szavaznak ki, nulla stratégiázás, taktika stb. :)

Most már inkább úgy nézem, mint ha Valóvilág lenne egy szigeten, és így nem olyan rossz. (Nem fogom az amerikaihoz hasonlítgatni, mert csak elsírom magam). Közben elkezdtem az amerikai 25. évadot nézni, mert még nem láttam és szerintem ugyanitt forgathatták. :) Na ez az igazi Survivor.

Tényleg érdekes, hogy az amerikai Survivor-ban, az hogy kit állítanak ki egy-egy challenge előtt fel sem merül mint konfliktus, itt meg erre is körszavazást tartottak.

Buwaya:
Ebben a törzsben nagyon sok a feszültség, ezért várom az első tribal-jüket.
Feri vs. Bianka
Krisztián vs. a Homofóbok
Nekem Bianka amúgy szimpatikus karakter, kíváncsi vagyok meddig jut, így hogy a fél törzs Feri háta mögött puffog és ő az egyetlen aki beleáll a konfliktusba.

Ibon:
Öten teljesen összetapadtak, nyilván Zoli lenne a következő a vágódeszkán (ilyet mondunk magyarul, vagy a túl sok Survivor és RuPaul miatt tűnik helyesnek a chopping block így magyarítva? :D ), de kíváncsi vagyok, hogy az új katonagyereket kiszavaznák-e helyette, a múltkori gyászos teljesítménye miatt… Nem tudom.

Tusán - 2017. 09. 06. 18:57

junkie4life: De várj, akkor az RTL döntse el, hogy melyik formátumot követi, mert a Survivor nem az Expedition Robinson, ami ugye a dánoknál megy. Felőlem lehetett volna nekünk is Robinson Expedíciónk, konkrétan évekig szurkoltam, hogy a Viasat3 tető alá hozza, de ha már Survivort kaptunk, akkor igenis Survivort kapjunk, máskülönben ez csak egy olcsó csalamádé.

Tusán - 2017. 09. 06. 19:05

“a mechanikusan gondolkodó producer nem tehet mást, mint hogy ezerféleképp felrázza a műsort, mert szerintem “ez kell a nézőnek itthon”. és lehet, hogy tényleg ez kell. a gond csak az, hogy nincs más irányú tapasztalat, nem tudjuk, hogy miképp reagálna a néző arra, ha nem ez lenne a készítői gondolkodásmód.”

Szerintem nem feltétlenül ez kell a magyar nézőnek, hanem ehhez lett szoktatva. Megfigyelted, hogy a túlélők hogyan kommunikálták le az első kiszavazást? Például a “rászavazok” kifejezés helyett a “ráteszem”-et használták, ami ugye konkrét visszautalás a VV-re. Szóval ennyire egysíkúan gondolkodik a magyar ember a reality műfajáról, mert még nem igazán volt olyan stáb, ami újat mutatott volna, ami nemzetközi színvonalon csinálta volna az egészet vagy az eredeti formátumhoz hűen. Itthon mindent lebutítanak, hogy Marika is értse, aztán kb. mindig az a vége, hogy tényleg csak Marika nézi.

Hor1 - 2017. 09. 06. 19:24

Iliász fejeknél volt egy kis survi hangulatom végre. :D

Hor1 - 2017. 09. 06. 19:59

Még egy antiklimatikus rajt-cél győzelem.

SDBY - 2017. 09. 06. 20:02

De jó spoileres előzetest kaptunk… Szerintem repül a sárgák új embere.

Jöhetne már egy törzs reshuffle, mert ez így elég gáznak tűnik.

SDBY - 2017. 09. 06. 20:04

Vagy egy kamu amulettet ad Zolinak és nála lesz az igazi? De szép húzás lenne.

Peti1899 - 2017. 09. 06. 20:07

Na ő hogy találta meg az “amulettet” (azért így, mert simán lehet kamu..)? Ha csak “clue-val” lehet… :O
Az nem lenne semmi SDBY :DD

szerintem - 2017. 09. 06. 21:41

szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy itt most olyasmit probalnak csinalni a tv-nel, ami azert meg nem volt itthon, erre a fajta reality-re gondolok (sajnos nem tudom, hogy hivjak ezt, de a lenyeg, hogy a nezonek nincs beleszolasa, ki megy haza es ki nyer). en a probalkozast dijazom, szerintem nagyon igyekeznek. a veszelye ennek az, hogy nincs lehetoseg valtoztatni a dolgokon utolag, ha esetleg a nezoknek nem tetszene, amit latnak. ezert valszeg ugy dontottek, ahelyett, hogy levezenyelnenek egy teljesen “natur” survivor evadot, inkabb csinaltak belole egy “magyaros” verziot, amibe megprobaltak annyi extra elemet belerakni, ami csak belefer. ez lehet az oka a heti 4-5 oras adasnak is, egyszeruen nem tudtak, mire lesznek kivancsiak a nezok, igy vagtak meg. mondjuk szerintem is jobban jartak volna egy ennel sokkal atlathatobb, letisztultabb formaval, ha nem is heti 40 percben, de talan ket oraban eleg lett volna nezni, szokni az ujfajta musort.
engem az sokkal jobban sokkol, hogy a jatekosok mennyire nincsenek tisztaban az egesszel, sem osztonbol, sem pedig felkeszulessel nincs egyikukben sem strategiai jatek. vagy eddig a musorbol nem derult ki es akkor majd kesobb latjuk oket kibontakozni. szerintem nori al-amulettje is azert merult fel mar a masodik napon nagyjabol, mert valszeg rengeteg instrukciot kapnak jatek kozben, hogyan lehet jatszani, miket erdemes csinalni, satobbi. ugyanakkor hiaba a napi egy oras musor, a beszelgetesek es az egyszemelyes interjuk, de meg a tribal council is, foleg szemelyeskedo megjegyzesekbol es veszekedesekbol allnak. nem arrol van szo, hogy nehanyan osszekulonboznek vagy klikkesednek, mert maskepp latjak a jatekot, hanem emberek konkretan veszekszenek egymassal es beszolnak egymasnak. kulonben istenes bence is rendszeresen “ellensegeknek” hivja oket, meg harcrol, csatarol beszel, valamint kerdeezgeti oket, mint valami gimiben, “te, a izet, azt birod amugy?”, ami szerintem sokat ront a helyzeten, kivancsi leszek, mi lesz a merge feastnel, tan tomegverekedes :)

ami meg megdobbento, hogy nagyjabol a fel tarsasag szajabol elhangzott mar, hogy “leszarom, akkor hazamegyek oszt jonapot”. egyaltalan minek jelentkezik egy ilyen jatekba valaki, aki nem total megszallott? csak arra tudok gondolni, hogy nem volt eleg jelentkezo. es basszus, szegyellem leirni, de kozben arra is gondolok, hogy valaki ebbol a mezonybol hazavisz husz milliot.

korabban is irtam, de szerintem istenes bencce izgul legjobban, mondjuk meg is ertem, ha a jatekosok nem is lattak meg survivort, o nyilvan felkeszult, tudja jol, hogy nincs jeff probst szinten :) ahhoz kell meg par evad.

abbol, amit eddig lattam, szerintem senki nem survivor gyoztes alapanyag, de nyilvan az elejen vagyunk meg. egyetlen jatekos sem szimpatikus, felolem barki hazamehetne barmikor.

winnie - 2017. 09. 07. 08:01

“amit eddig lattam, szerintem senki nem survivor gyoztes alapanyag”

igen, ahogy írod az elején vagyunk, és azért a survivor az utazásról is szól, ahogy adott esetben a sziget és maga a játék megváltoztatja az embert. akik elérnek a végére, előfordulhat, hogy jó alapanyaggá nemesednek:)

Hor1 - 2017. 09. 07. 09:34

Szerintem a katonasrác (Tamás?) kapott alapból egy védettséget, nem megtalálta.

h3x0r - 2017. 09. 07. 10:27

Nekem is jobban tetszik a porgosebb amerikai verzio, de szerintem alapbol nem gondolkozik rosszul az rtl. A magyar nezo szerintem is szeret kivalasztani egy karaktert, akinek reszrol reszre kovetheti a sorsat, szurkolhat neki. Ezert bukott meg a voice a tv2-on, mert ott egyszeruen nem volt ido megkedvelni a versenyzoket, foleg hogy reszenkent 4-en is kiestek.

Az, hogy Gergely kiszavazasa elott nem mutattak meg a taktikai beszelgeteseket, az csak annak volt koszonheto, hogy egyertelmu volt ki fog menni. Ha a masik csapat veszitene el a vedettsegi jatekot, ott azert boven lenne mit mutatni. Gergelyt sajnalom, de egyszeruen fizikalisan nem volt még kész a jatekra.

junkie4life - 2017. 09. 07. 11:46

az én véleményem az hogy ez az amerikai és a dán műsor keveréke..egy kis pirospaprikával meghintve:) így utólag lehet jobban jönnek ki a dolgok ha a keményebb dán verziót követték volna.Sikerült beszélnem 2 dán játékossal mert egyszerre forgott a 2 műsor és egy helyen voltunk elszállásolva.Sokkal de sokkal nyersebb és durvább körülmények közé mentek mint mi.Nincs se kaja se semmi. Visszanézve, azt kell mondjam,az ember mindent gyorsan megért mi zajlik körülötte, ha csak 1 kicsit figyel.Velem kapcsolatban azt nehezen viseltem , hogy ennyire súlytalan és balfasz karakternek lettem összevágva.Az én kiesésem előtt azért nem volt semmi taktika,mert nem volt rá szükség,én már akkor tudtam,hogy én megyek amikor kikaptunk,ezért szóltam mindenkinek hogy chill the fuck down. Kerestem a védettséget, de már korábban mondtam hogy clue nélkül nem lehet megtalálni.Szóval számomra esély sem maradt hogy variáljak valamit az agysebészek kárára.

szerintem - 2017. 09. 07. 17:41

“Szóval számomra esély sem maradt hogy variáljak valamit az agysebészek kárára.”

szerintem pedig eppen az a jatek lenyege, hogy minden helyzetbol meg kell probalni kimaszni, mert sosem lehet tudni, mikor tortenik valami varatlan, ami borithatja a felallast. szamtalan peldat mondhatnek erre az amerikai verziobol, malcolm elso evadaban a three amigos meddig eljutott, pedig hetekkel elotte mar meg volt pecsetelve a sorsuk. vagy akar az elozo szupersztar evadban, sandra meddig menetelt, pedig eselye sem volt ra. vagy tortent valami, vagy o tett rola, hogy tortenjen valami, ami megvaltoztatja a dinamikat. de tenyleg, rengeteg peldat lehetne hozni. ha csak a te kiesesedig latottak alapjan kellene nyilatkoznom, tobbfele is lehetett volna probalkozni, bar nyilvan en csak azt latom, ami az adasba bekerult, lehet, hogy probalkoztal. lehetett volna egy fiuk lanyok ellen felallast felvazolni a fiuknak, hiszen a lanyok latszolag szorosan vannak. lehetett volna egy anita-gergo tul szoros szovetseget vizionalni, amit szet kell robbantani, mielott tul keso. lehetett volna esetleg azzal probalkozni, hogy anita gyakorlatilag minden, fonokszeru szituacioban hozott dontese rossznak bizoyult, amiert aztan nem vallalta a felelosseget, illetve senki nem kerte rajta szamon, hogy egyedul dontott es rosszul. (szerintem egyebkent ezert volt annyira megborulva a masodik elveszitett challenge utan, mert arra szamitott, hogy lesz szamonkeres, de meglepetesemre fel sem merult senkiben, hogy enni kellett volna). szoval ezek mind meglephetoek lettek volna, es meg mas otleteim is lennenek, de nem en voltam ott ugye :)

Hor1 - 2017. 09. 07. 19:37

Zoli, mekkora csicska vagy. :D

Hor1 - 2017. 09. 07. 19:42

Ez a Tamás meg… :D sírok nagyon. :D Igen-igen, csak visszaismétlem a mondataidat Bence, mert nem nagyon fogom fel. :D

Hor1 - 2017. 09. 07. 20:01

Hoppáré.
Meg az a fogalmatlan Benedek-Klaudia szavazás. :D

SDBY - 2017. 09. 07. 20:02

Hűha, Tamás olyan egyszerű lélek, hogy a többiek el se hitték róla, mekkora hülyeséget csinál. :D Meg az a random szavazat is, tényleg nincs fogalma a játékról.

Azt viszont hiányolom, hogy az idolkeresést nem mutatták, csak simán előhúzta a zsebéből.

(és végre jön egy újraosztás!)

nadiwereb - 2017. 09. 07. 20:02

Na, eddig nem kommenteltem a magyar verzióhoz, mert meg akartam várni 2-3 kört az ítélethozatalhoz. Viszont a mai részt nézvr hol a fejemet fogtam, hol röhögtem, hogy “ilyen nincs”. Komolyan mondom, nem tudom, ezt a castingot hogy sikerült ennyire elrontani, de szemmel láthatóan sikerült.
Egyetlen olyan ember sincs az egész játékban, akire azt mondom, hogy megérdemelné akár azt, hogy a merge-ig eljusson.

SDBY - 2017. 09. 07. 20:05

@Hor1 Benedekre azért szavazott Zoli, mert előtte megbeszélték, hogy újra bizalmasok legyenek és visszakerülhessen a klikkbe.

Hor1 - 2017. 09. 07. 22:28

Jogos, a rám-ot rá-nak mint Tamásnak hallottam.

Tomi - 2017. 09. 08. 00:05

Az ibon most sajnálhatja hogy kirakták lillát. A trónra swap előtt egy szövetségessel kevesebb. Elég sötét a 4es.

nocadlee - 2017. 09. 08. 08:47

Ha valakit kiszavaznak, azzal mi lesz? Bedugják egy szállodába, és várja a műsor végét?
Megmondják neki, kik szavaztak rá? Van rálátása arra, hogy a többiek mit kavarnak ezután? Vagy ő is csak most a tévében látja ezeket?

madarles - 2017. 09. 08. 09:28

@SDBY Szerintem nem volt idolkeresés, Tamást az idollal a zsebében küldték be a játékba. Gondolom arra az eshetőségre felkészülve, hogy az összekovácsolódott csapat nehogy egyből kiszavazza az újoncot. (Amit amúgy meg is tettek volna). Tehát szerintem még van egy idol elrejtve a szigeten csak nem keresi senki. :D

Tamás amúgy tényleg csak egész mondatokban tud válaszolni kérdésekre, úgy, hogy megismétli amit Bence kérdez. Elég vicces. :D

Úgy tűnik megvolt az első magyar blindside, viszont nem igazán értem Zoli miért baltázta el ezt a lehetőséget… Ő maga is megállapította, hogy mennyire szoros a négyes. A helyében elkezdek szenvedni a parton, hogy Jajj elegem van! Akkor tuti rá szavaznak, aztán egy-két szavazattal kiejtik Anitát, aki az egész csapat véleményvezére. Ügyes és manipulatív, szerintem neki amúgy van jövője a játékban és kiemelkedik az Ibon szobanövényei közül és szerintem nagyon is érti a játék lényegét.

Lillát azért kicsit sajnáltam. Már amikor Istenes kérdezte, hogy ha jól tudom te sem tartozol ebbe a négyesbe? – úgy meglepődött, mint aki ott tudta meg. :D

Érdekes volt látni, hogy míg Amerikában egy blindside teljesen megszokott, itt mennyire megviselte a játékosokat, elöntötte őket a bűntudat.

pity - 2017. 09. 08. 09:45

Valaki mondja már meg, hogy az előzetesben miért kell minden puskaport ellőni? Hogy biztos megnézzék az emberek másnap? A meglepetés sokszor jobb. De ez arra is igaz, hogy miért kell mindent leírni a játékosoknak levélben?

winnie - 2017. 09. 08. 09:57

nocadlee: szerintem nem adnak infót, de a többiekkel bandázhatnak és kitotózhatják, hogy mi történt. bár nyilván itthon más is lehet a módi.

odakint van egy közös szállás, sőt, a végén a győztesről döntők saját szállást kapnak, egy fedél alatt lazáznak és zabálnak és dumálnak, ennek az eseményeiről külön websorozat van.

winnie - 2017. 09. 08. 09:58

pity: engem a rész közbeni promók is irritáltak, de a végelőzetest ki lehet lőni, szóval megvan az opció, de tény, hogy itthon ez tipikus beidegződés, hogy szerintük aki megnézte az első 9 részt, nem fogja megnézni a 10.-et, ha nem mutatnak meg belőle mindent.

Tusán - 2017. 09. 08. 12:09

@madarles: Nekem nagyon fura volt, amikor Bencus csak így odadobta Lillának, hogy “ha jól tudom, te sem vagy benne a négyesben”. Erről beszéltek és lemaradtam volna, vagy ezt az infót Bencus már a szerkiktől hozta?
Továbbá nem kellett volna ellenőriznie, hogy az az amulett, amit Zoli kapott, igazi-e? Csak mert simán lehetett volna az is kamu, meg Jeff is szokott eredetvizsgálatot csinálni minden egyes alkalommal.

lock - 2017. 09. 08. 12:53

Madarles

Ezen en is gondolkodtam de tekintve hogy ok nemtudnak az osszekeveresrol arra jutottam hosszutavon zoli jobb dontest hozott. Ha be is jott volna es kirakjak anitat akkor ugy all hogy oke anita hazament de a tobbiek utaljak es az egyetlen szovetsegese az faek egyszerusegu tamas. Kovetkezonek tuti haza kuldtek volna igy viszont a bizalmukba ferkozott es meg legalabb egy gyulest kibekkel amikor tamast kuldik haza addig meg meg tortenhet barmi.

A 4es fogat volt inkabb elkepeszto ostoba csak annyit kellett volna tenni hogy 3an lillaval tamasra szavaznak ketten lillara vagy zolira es akkor vagy tamas megy vagy legrosszabb esetben is dontetlen az ujraszavzasnal meg siman hazakuldik azt akinel nincs amulett. Ehelyett hazakuldtek azt aki megnyert nekik egy versenyt es meg a szovetsegesuk is volt.

Tusan

Lehet ellenorizte csak nem mutattak de egyebkent meg egyertelmu volt tekintve hogy tamas kapott egyet amit csak eddig hasznalhatott fel es ertelemszeruen ha egy lett kijatszva akkor az nyilvan az.

El Diablo - 2017. 09. 08. 13:01

Reward Challenge előtt kirakni Lillát, akinek az egyetlen győzelmet köszönhetik? Simán az új srácot pantintottam volna.
Ha jól tudom, ugyanaz a helyszín, ahol az utolsó pár CBS Survivor-t forgatták. Az amcsik miért tudják megoldani, hogy a kabócák(?) hangja ne legyen benne zavaróan? És miért nem vesszük át ezt a technológiát? Ezt akármilyen hangrendszerrel is hallgatva, néha csörgőkígyónak, néha flex-nek, néha kabócának, néha stb…-nek hallatszik, marhára zavaró, hogy semmit nem kezdenek vele.
MIÉRT NEM KERESI SENKI A HIDDEN IDOLT??? Ezek kajakra nem normálisak ott, szerintem életükben nem láttak még Survivor-t.

pity - 2017. 09. 08. 13:14

Szerintem eddig is nyilvánvaló volt, hogy a beválogatottak nagy része (1-2 kivétel) semmit nem tudott a műsorról. (Azért a fáradtságot vehették volna, hogy megnéznek 1-2 évadot)
Utólag szerintem ez egy tudatos döntés volt a beválogatóktól, hogy semmi előzmény tudással válogattak be embereket. Nulláról szeretnék felépíteni az itthoni survivort.

El Diablo - 2017. 09. 08. 13:15

Meg volt az a rész, amikor a mellpiercinges meg a haverja a Buwaya-ból elmentek kifogni a halakat, amiket kihajtott a dagály. Az nem jut eszükbe, hogy a dagály tetőzésekor elrekesszék a halászhálóval az átfolyást és akkor sokkal több haluk lesz?
Úgy általában, ideértve a CBS változatot is, alig kezdenek valamit a halászhálóval, egy olyan környezetben, ahol lényegében semmi vadászható állat nincs, néhányféle félérett gyümölcs van, meg amit kapnak rizsát, közben ott a tenger tele hallal. Egy ilyen halászhálóval simán van pár egyszerű módja a halászatnak, bőségesen lenne mit enni.

madarles - 2017. 09. 08. 18:42

@Tusán

gondolom a szerkesztőktől hozta az infót, de szerintem nem volt furcsa, végre érdekes kérdéseket tett fel. :D

@lock

Igen, ez is egy szempont. Bár azt gondolom Anita nélkül rögtön hármas a négyes… de Lillát átállítania a saját oldalára elég nehéz lett volna, mert Lilla sem volt egy született stratéga, ahogy lejött. Szóval végülis Zoli döntését meg lehet érteni. Mindenesetre így a reshuffle fényében tényleg tökmindegy

Hor1 - 2017. 09. 08. 19:28

Remélem vesztenek a Buwaya és kibasszák ezt a gyökér bálintot, vagy feladja még előtte, mert fizikailag fáj nézni.

nadiwereb - 2017. 09. 08. 19:46

Én tényleg, esküszöm, nem értem, mi alapján castingoltak. Az emberek nagy része nehezen azonosítható massza, aki pedig kilóg, az lefele lóg ki.

Peti1899 - 2017. 09. 08. 20:31

Az újraosztott csapatok:

AZ ELŐZETES ALAPJÁN SPOILER LEHET

Buwaya: Anita, Gergő, Alexandra, Iliász, Krisztián (bár őt nem látni, az rtl oldalára feltett előzetesben, csak a tv-ben leadottban), Adrienn

Ibon: Feri, Benedek, Tamás, Zoli, Klaudia, Barbara és Bianka + Nóri (az előzetes alapján, ahelyett aki a következő védettségi játékban feladja)

winnie - 2017. 09. 08. 21:07

“Az újraosztott csapatok:”

na, akkor csak lett ilyen.

Rendex - 2017. 09. 08. 21:31

SPOILERES ELŐZETES

@Peti1899 Az előzetes alapján szerintem már a védettségi játék előtt feladja valaki az Ibonban, mivel az előzetesben már a csapat tagjaként játszik. A vizes jelenetben látni is.

Peti1899 - 2017. 09. 08. 21:43

SPOILER

Sorry, hogy lehagytam.. De ha valaki nézte a részt, az valószínűleg úgyis látta.
Amúgy nem értem, miért csináltak kb. egy cliffhanger véget a résznek, amikor az előzetesben ellövik, hogy ki hova került..
Rendex.. Igen, talán Tamás adja fel. És az ő helyére érkezik vissza Nóri. Rendesen kavargatják a kártyákat. Bár a sárga csapat, így rohadt gyengének tűnik a piroshoz képest.

winnie - 2017. 09. 09. 02:26

“miért csináltak kb. egy cliffhanger véget a résznek, amikor az előzetesben ellövik, hogy ki hova került..”

ez komoly? így sikerült összehozni? a keverés tényével fejezték be?

Hor1 - 2017. 09. 09. 09:50

Azzal, hogy bedobálták a buffokat egy zsákba. Vége, majd előzetesben jött, hogy sétál a két friss törzs a parton. :D
Előtték, hogy ha valaki feladja, visszajön valaki.
Meg is mutatták, hogy ki.
Szal ilyen.. szerkesztés fail.

Slushyberry - 2017. 09. 09. 15:20

Érdekes, hogy Ferit és Szandit szétválasztották, de Gergőt és Anitát nem.

Rendex - 2017. 09. 09. 17:05

Nem igazán értem az RTL-t, hogy az előzetesben miért lőnek el mindent, azon kívül, hogy kik nyerik a játékokat…
Aki maradt és nézi, az nézni fogja ezután is, akit meg nem érdekel, nem ilyenek miatt tér vissza szerintem.

Ezenkívül számomra ez az újraelosztás is teljesen feleslegesnek tűnik, mindkét törzs “történetében” lett volna még potenciál.
Szerintem túlságosan is sokat akarnak a készítők mutatni, tartva attól, hogy nem lesz folytatás…

elektro - 2017. 09. 09. 21:10

Az újra osztás érthető akár, ezzel adjanak új impulzusokat a játékosoknak, hogy a megpedzegetett feladások elmaradjanak.
Viszont egy régi játékost, azért vissza hozni, hogy még inkább erősítsék a valóság show jellegét a játéknak. Ennyire nincsenek kreatív producerek ma Magyarországon, ennyire egy síkúak?

wantoo - 2017. 09. 09. 22:02

09.08. Na, en itt engedtem el ezt az egeszet. :D

Egyszerűen nem értem, mi történik. Két héttel ezelőtt nem ismertem az amerikai változatotot és a korábbi két magyar évadot sem, de előbbit elkezdtem nézni. Ég és föld. Vagy teljesen más szabályok szerint játszanak (amit nem hiszek, kimondva eddig nem volt, hogy bármi más lenne), vagy a magyar játékosonak fogalmuk sincs ennek a játéknak a lényegéről.

Nem látok egyéni taktikázást. Nem látom, hogy bárki felfogta volna, hogy ez egy olyan játék, aminek egy győztese lesz. Mindenki mindig arról beszél, hogy csapat így, csapat úgy, legyenek erősek, tartsanak össze. Ezalól talán kettő kivétel volt. Az egyik Gergely, a játék “szakértője”. De ő egyrészt nem volt erős személyiség, másrészt a körülmények között nem is tudott volna érvényesülni a tudásával.
A másik Tamás, lehetett volna. Annyira örültem, mikor Zolival elkezdett egyezkedni, hogy ő majd megvédi. Gondoltam majd valakit szépen kidobnak a négyesből egy csellel. Úgy értem, simán összefoghattak volna hárman Lillával, kideríthették volna, hogy kire akarnak szavazni a négyek, és őt bevédik. Erre mit csinál? Odaadja az idolt Zolinak :D Vagy a magyarban nem lehet mást bevédeni az idollal, csak magadat? És Zoli, ha már tolt egy cselt, miért használta el magára, miért nem tartotta meg későbbre? :D

Szóval itt nekem valami nagyon nem stimmel. :D Ezek vagy tényleg teljesen hülyék, vagy az egész valami borzalmasan megrendezett valami. Nem érdemes erre időt pazarolni.

Rendex - 2017. 09. 10. 04:17

@wantoo

Az idolt amit Tamás kapott csak ebben a körben lehetett felhasználni az én értelmezésem szerint. Ezt az idolt pont azért kapta, hogyha a beköltözése után azonnal tribal council lenne, ne lehessen őt kitenni.

Nem hiszem, hogy megrendezett lenne az egész, nyilván az újraosztás után is lesznek érdekes jelenetek, de számomra nagyon úgy tűnik, hogy a kreatív producerek próbálnak minél több csavart belekeverni a műsorba, hátha ezáltal élvezhetőbb lesz.

h3x0r - 2017. 09. 11. 18:58

Most ez komoly, hogy huzas helyett megint az rtl dontotte el ki hova kerul??

Hor1 - 2017. 09. 11. 19:35

Feri amúgy lassan redeemeli magát a szememben, vannak szimpatikus megmozdulásai mostanában.
De fura, hogy nem húzzák ki a játékból a sérülés miatt.

Enzo - 2017. 09. 11. 22:21

(Ez nem egy teljes részkritika, de: )
azért az már a “túl sok mindent megmutatunk az előzetesben” hozzáállás magasfoka, amikor tribal szavazatokat(!) látsz a következő részből bazmeg…

Ezt a visszahozást is csak úgy tudom lenyelni, hogyha elképzelem, hogy Nóri most jutott vissza a Redemption Islandról…

SDBY - 2017. 09. 12. 00:03

Ez az epizód katasztrófa volt. A feladási trendről és a stratégia hiányáról már mások írtak, zseniális casting lett.

Szóval Tamás szegény feladta, ezért ezt jelentsük be az egész banda előtt, alázzuk kicsit, majd egy confessional interjúban is hagyjuk, hadd fikázzák. (Egyébként elég szar helyzetbe dobták be, egy hét lemaradása volt a törzsi életben, esélye sem volt, ha legyengült, ha nem. A többiek számba se vették.)

Ferit kivesszük a védettségi játékból, még véletlenül sem kicsit korábban, hátha visszatér, és a sárgák végre nyernek egyet.

Majd jön a “fordulat” (kösz, előzetes!), miszerint az elsőnek kiszvazott Nóri visszatér Tamás helyére. (Erről Feri mikor fog tudomást szerezni?) Klaudia reakciója viszont az epizód fénypontja volt.

Bence bejelenti, hogy minden, játékot feladó ember helyére visszajön egy korábban kiszavazott játékos. Ez lett ugye a két hétig a közeli hotelben lébecoló Nóri.

Kérdem akkor: Bálint helyére miért nem küldtek vissza valakit? Őt miért vitték el hajóval a pirosak szigetéről? Ő miért nem egy verseny előtt lépett le, hogy kapjon egy kis alázást Bencétől és egy interjúalanytól? Saját magát hazudtolja meg ez a műsor, arról nem is beszélve, hogy megint a producerek osztották el az újrakevert csapatokat…

A következő tribal meg no comment, a szavazatmutogatással meg a nemlétező konfliktusokkal. Kapásból a visszatérő Nórit kéne kilőni, de ahhoz persze túl buták… Bár lehet őt is speciális védettségi idollal küldték vissza, hogy 3 nap játéka után mehessen “bosszút állni”. Bazmeg…

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült a “rant”, köszi, ha elolvassátok, még nagyobb köszi, ha valaki meg tudja magyarázni, hogy ez mitől Survivor és nem egy fülöp-szigeteki VV.

U.I. Gergelyt majd remélem viszontlátjuk, ha Krisz is feladja, aztán mehet egyből az összevont törzsbe játszani a 30+ évadnyi USA-Survivor trükkel (meg egy védettséggel persze) a zsebében.

simi1029 - 2017. 09. 12. 00:29

Szóval én azt nem értem hogy az elcseszett kasztingot azzal akarják javítani, hogy minden választásnál ők mondják meg ki hova kerül. Tudom hogy kell tökösség hogy a véletlenre bízza magát egy picit a csapatelosztás terén a produkció, de így minden izgalom kiveszik belőle, hiába az epic zenei aláfestés, csak komikus röhejkeltés lesz a végén az egészből.

TDK - 2017. 09. 12. 01:24

Ha ennyien feladják a végén a döntőt is csak úgy tudják majd megtartani ha visszahoznak egy kiesett játékost: )Valószínüleg a héten visszatér Gergely ,utána Lilla.Több játékossal kellett volna kezdeni,de legalább új emberek nem jönnek remélem.Mekorra poén lenne már ha a Nóri most kiesne aztán mégegyszer vissza kellene hozni mert nincs más.Gondolom akik már feladták nem jöhetnek vissza ,bár már azon se lepődnék meg.A következő részben legalább lesz valami érdekes is ,megjött az eső,ők meg a ponyván alszanak.A Feri most költözött át ,azt hiszem morcos lesz: )

pity - 2017. 09. 12. 09:46

Kriszt szerintem a sebei miatt kiszedik. Az usa részeket tekintve valószínűsítem.

Casting borzalom. A szereplők közül nem tudok szurkolni senkinek.
A vágás szintén borzalmas.
Miért nem lehettek random törzsek? Ha féltek volna az erőegyensúlytól, akkor legalább külön női és férfi sorsolás.

Taktikázás nulla…

Hor1 - 2017. 09. 12. 10:28

Van itt olyan néző, akinek nincs USA survivor előképzettsége?
Kíváncsi lennék szűz szemmel milyen..

Zsófi - 2017. 09. 12. 10:48

@Hor1 Én nem láttam sem az első RTL-es évadokat, sem az amerikait, de idegesítő egyrészt a sok hülye VV-s húzás (beteszünk random új játékost, aki még nettó gyökér is, visszajön egy más kiesett játékos, stb), másrészt meg pl az iszonyú rossz szerkesztés miatt. Nagyon büdös az egészben, hogy meg lett mondva mindenkinek, mit csináljon és hogyan.

Nézem, nézni is fogom most már, de nagyon zavaróak ezek a hibák, és nem vagyok képes elhinni, hogy ezeket azért húzták meg, mert a magyarnak még nem volt rendes Survivora…

winnie - 2017. 09. 12. 11:13

hor1: sokan írtak így feljebb.

winnie - 2017. 09. 12. 11:13

“azért az már a “túl sok mindent megmutatunk az előzetesben” hozzáállás magasfoka, amikor tribal szavazatokat(!) látsz a következő részből bazmeg…”

WTF. ezzel ellövik akkor, hogy kik eshetnek ki? vagy, ha csak egy szavazat, akkor azt, hogy ki nem esik ki…

winnie - 2017. 09. 12. 11:17

egyébként az, hogy ennyien kiszállnak bármilyen realityből, az csak és kizárólag a casting csődje. (már persze, ha nem sérülés történik és ki kell venni.)

mutogathat az rtl a körülményekre (gondolom, nem mutogat, hanem hallgat), de míg egyszer benne lehet (amerikában is volt olyan talán egyszer, aki mondta, hogy szavazzák ki, vagy aki befele fordult (hogy nagy feltámadást produkáljon)), többször elég gáz. egyszerűn a pszichológiai teszt mellett az lenne a legfontosabb, hogy tudják, hogy aki megy, az nem hagy ott csapot-papot, és teszi tönkre a műsort, illetve vág alá a részek megtervezett menetének.

Hor1 - 2017. 09. 12. 11:27

S16 SPOILER

volt valaki, aki mondjuk pont kiszavaztatta magát a szezon legelején. :D Ráadásul visszatérőként, az elég WTF volt.

madarles - 2017. 09. 12. 12:04

1 millió dollár és 20 millió forint is jelenthet különbséget a feladások terén az amerikai és a magyar verzió között azt hiszem.

Amúgy nekem ilyen guilty pleasure marad ez a magyar Survivor. Nem olyan jó mint az amerikai, de valahogy elszórakoztat. :D Klaudia nyilatkozatai a kamerába nagyon tetszettek a tegnapi részben.

Amúgy Barbi és Bianka mióta ősellenségek? Ez a történet így kimaradt eddig.

winnie - 2017. 09. 12. 12:07

madarles: jogos, meg ugye odakint a további helyezetteket is díjazzák 100 ezertől lefele haladva, ha jól rémlik. ezek tényleg maradásra bírhatják az embert.

lock - 2017. 09. 12. 12:48

Hor1

En abszolut szuzkent vagtam neki ennek az egesz survivor dolognak es meg igy is rengeteg helyen kilog a lolab szamomra. Kezdve a totalis csod castinggal.

Egyfelol otvannak a latvanyosak mint balint akirol ranezesre meglehetett mondani hogy eselytelen, meg persze tamas aki veterean katona es a 6.napjan feladja az egeszet. Ennyi meg nekem is ment volna pedig egy lusta elkenyelmesedett ember vagyok.

Aztan ott vannak azok akiknek szimplan lovese sincs az egesz jatekrol es azon nyignak hogy oket elaruljak meg atverik meg itt taktikazni kell. Vagy eppen azon hogy a kethetes “eletreszolo” baratsagaik elvesznek. Iskola peldaja ennek klau (akirol persze kiderult hogy azert vallalt o mas dolgokat is az escortkodason kivul alneven de gondolom ezert is valogattak be, kell a botrany) akirol egy oldal is keves lenne hogy kifejtsem mennyire ostoba.

Es vannak meg akik csak szimplan annyira semmilyenek hogy a nevuket se tudom, leginkabb (egy kivetellel) az eredeti buwayas lannyok.
Pedig meg csak azt sem lehet mondani hogy ezek jelentkeztek beloluk lehetett valasztani mert tudom hogy kokemenyen ment a direkt casting (egyik baratomat is megkerestek). Van maximum 3 erekelheto karakter az egeszben.

Egy masik nagy gond a szerkesztes. Nem hiszem el hogy tenyleg mindent lekell loni az elozetesekben. Konkretan eleg lenne az is ha ezeket az egesz vegen leporgetnem akkor is 80%ban kepben lennek mi tortent az evadban.

Es erre mind ratesz az rtl egy lapattal a rengeteg hulye belenyulassal. Uj jatekos, felado jatekos helyre visszatero jatekos (de persze szigorunk csak az egyik helyere nehogy kovetkezetesek legyenek), iranyitott csaptbeosztas es meg sorolhatnam.

Osszesegeben az osszevonasig tuti nezem ha ott se lesz jobb akkor kuka de arra mindenkepp jo volt hogy a kovetkezo amerikai evadot nezni fogom mert a koncepcio nagyon tetszik pedig kifejezetten nem birom a realityket.

Hor1 - 2017. 09. 12. 19:16

Most jön valaki vissza megint vajon? :D Vagy csak akkor nyúlnak így bele, amikor épp kedvük tartja?

Enzo - 2017. 09. 12. 20:49

Na bedobok ide is egy duplakommentet:

—3×11 (hétfői)
1. Bazzeg, megint osztás volt húzás helyett? Meh. Még jó, hogy nem láttam…
2. Tamás…hát maradjunk annyiban, hogy érdekes figura volt :D Ez a szóról szóra elismétlés volt a kedvencem tőle :D
3. Szerencsétlen Klaun már kínomban röhögtem, amikor a challenge-re érkezve elsőként Ferinek ki kellett állnia, aztán Tamás lelépett, majd végül megjött Nóri :DDD
4. A challenge maga egész jó volt, azért jár a keksz.

Szavazatmutatás a másnapi részből az tényleg a legalja volt, [@winnie 2017. 09. 12. 11:13] a Barbara-Bianka harcot vezették fel (egymásra szavaztak), jó persze igazából gyorsan kiderült a részben, hogy ez lesz a fő vonal, de ez akkor is szánalmas.

3×12 (mai)
Az esőnek örültem, mert már el is felejtettem, hogy a nagyeszűek tényleg alulra rakták a ponyvát. Feri egyre normálisabb, esküszöm, imádtam amikor belül szétröhögte magát a ponyvás eset miatt, Nóri érkezését is hogy reagálta már le :DDD meg a végén is tök igaza volt abban, hogy ha valaki tudja magáról, hogy szar egy bizonyos típusú feladatban, akkor inkább álljon ki, mint hogy kolonc legyen. (Mondjuk nemtom itt is él-e a “nem lehet egymásutáni challenge-eket kihagyni” szabály, de nem ártana.)
Benedek meg sutyiban Biankára szavazott, gondolom ezzel Klaut is átb@szva.

SDBY - 2017. 09. 12. 20:53

Gergelyt miért nem küldték vissza az ideggyenge Bálint helyére?

h3x0r - 2017. 09. 12. 22:29

Balint helyett nem Tamas erkezett? Ha mar ideggyenge Balint, talan egy blikkes interjuban kerdeztek tole, hogy a “finom” italok mellett mi volt a legrosszabb elmenye a szigeten. O meg kepes volt azt valaszolni, hogy a pillanat, amikor megtudta, hogy osszezartak egy homokossal. Nem lepne meg, ha a kovetkezo valo vilagban is feltunne.

SDBY - 2017. 09. 12. 22:35

@h3x0r

Tamást azután küldték be erőember címszó alatt, miután a sárgák két embert kiszavaztak. Bálint utána szállt ki. A blikkes válaszával pedig nem hazudtolta meg önmagát, elképesztő a csávó :D (nem a jó értelemben).

Jamesch - 2017. 09. 13. 15:56

Srácok, mondjuk az előzetest nem muszáj megnézni, de valóban bénán lelőnek poénokat.

Egyébként sztem összeségében nem rossz az egész (amellett hogy a nem random újraosztás kurvára felbaszott, meg az ilyenek hogy a vote-ok felolvása extrabéna) és kicsit más mint az eredeti: a sok idő miatt néhány karakter és kapcsolat motivációját sokkal jobban lehet látni, érteni.

Az viszont gáz, hogy ugye “napi” műsor, de 7végén nincs és ezért random van vágva néha este, néha tribal előtt, néha után stb, megcseszi az időérzetet.

Ayrons - 2017. 09. 13. 18:56

Engem megfogott ez a formátum vagyis inkább felkeltette az érdeklődésemet és azt szeretném megtudni ,hogy az (USA) hol tudom az első évadtól ledarálni ?

Gabe - 2017. 09. 13. 19:20

Na nekem most lett elegem egy kicsit. Vajon mennyit gyurtak a szerkesztok az egyugyu lillat es a ketbites norit, hogy ezzel a gagyi revenge plottal terjenek vissza? Ez igy egy ki…zott VV…
A lilla anita parbajon meg mar csak rohogtem. Nulla kovetkezetesseg…
Tegyuk fel, nori es lilla sikerrel jarnak. Ki akar majd azok utan veluk dolgozni. Liklaban kulonosen nagyot csalodtam.
Ja es ami a leggazabb a magyr survivorben: van egy egesz jo clifdhanger majd azt azonnal lelovik a reklam utan/kov adasban promoban.
A magyar televiziozas rakfeneje ez a mutassuk meg a 70es IQju nezoknek h mi tortent eddig hatha elfelejtettek 10 perc alatt…

Gabe - 2017. 09. 13. 19:34

Opp, Lilla szajabol kicsuszott egy blindside… biztos magatol jutott erre a kovetkeztetesre…

Ez a civodas azon h jajj a gonosz negyes ki merte szavazni egy szovetsegeset (megjegyzem ultra gaz taktikai huzas volt a reszukrol) annyira gagyi es remes. Ugyanezek az emberek 5-6 resz mulva majd ugyan ezt kell h csinaljak. Mi lesz akkor?
Akarhanyszor kinyitja lilla a szajaz szekunderszegyenem lesz. Szinte mar mar latom a 101es IQju szerkesztot a szikla mogott ahogy adagolja a szoveget a 99es IQju lillanak… vicc :( pedig a televiziozas egyik legkobb formatuma. Nemcsak az rtl casting osztalya vallott csufos kudarcot de a kreativjai is…

nadiwereb - 2017. 09. 13. 19:39

Én ezt a műsort már amolyan Survivor-paródiaként nézem. A katasztrofális casting egy dolog, de az, hogy a készítők teljesen összevissza találnak ki random szabályokat, az nagyon nem oké. Hogy a francba játsszon úgy valaki komolyan, hogy a kiszavazott játékosokat minden további nélkül visszadobálhatják a játékba? Már az amerikai verzióban az Outcast-tribe is necces volt, nem is jatszották el többet. De ez itt már tényleg vicc.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy Ferit elviszik orvoshoz challenge előtt és visszahozzák challenge után? Nemár. Ha el kell hagynod a játékot, akkor végleg elhagyod a játékot, ez alap.

Liu - 2017. 09. 13. 19:48

..ès most a vicces kameraman kiássa Lilla elrejtett amulettjèt.

Vagy szavazásra elfelejti vinni magával a csaj :D

Olyan igazi, “magyaros” survivor ez….

nadiwereb - 2017. 09. 13. 20:07

@Liu: na ezt se értem. Az idolt nem lehet ellopni vagy elvenni, csak átadni. Vagy Lilla nem ismeri a szabályokat, vagy a magyarok változtattak a szabályokon (aminek semmi értelme nem lenne), vagy pedig ez az egesz egy megrendezett műbalhé a kamera kedvéért.

Enzo - 2017. 09. 13. 20:24

3×13 (mai)
1. Lillát visszahozni még so-so “good tv”, de overall sokkal több mindent kéne a véletlenre bízniuk a készítőknek. Nem tudom, hogy elsőévad-szindróma és simán nem merik, vagy sok Survivor évad esetén is ugyanúgy művileg generálnák az ilyen belenyúlásokkal a feszkót/nézettséget. Félek, hogy utóbbi.
2. Az ibonos “nagy négyes” két fele azért eléggé szopóágra került mindkét törzsben. Szandi is hogy szembefordult Anitával… meg Benedek is, mindkettőtől meglepő.
3. A buwayások most sápítoztak hogy “hűha, micsoda keverések mentek az Ibonban”, hát úgy könnyen dumálnak, hogy ők még nem voltak tribalon…:D
4. Már látom magam előtt a holnapi hogyvoltcímet: “Rés a palánkon” :D szépvótNóri :D
5. Lilla nagy köztéri drámázásában mindkét félnek voltak igazságai, de igazából Iliászt értem meg a legjobban. Ez egy ibonos probléma, rendezzék le maguk közt, azon kívül egy törzsként kéne viselkedni.
6. Ez az “elveszem tőle az idolt” ez így miaf*sz? Egy újabb változtatott szabály? Tudtommal az eredetiben ilyet nem lehet…szép is lenne…
7. Challenge: ügyes volt az Ibon taktikája, megérdemelten nyertek. Azok a fejek a belassított epic vágás közben :D

+1. Iliász meg Benedek marhára hasonlít egymásra, valamelyiket szavazzák már ki. Adri meg remélem lassan mutat valamit, mert a teljes évadból semmire nem emlékszem tőle.
+2. Haha, mekkora poén, hogy Roberta Footnak, akarom mondani Klaudiának pont a lábfeje gennyesedett be :DDDD

winnie - 2017. 09. 13. 20:57

“Engem megfogott ez a formátum vagyis inkább felkeltette az érdeklődésemet és azt szeretném megtudni ,hogy az (USA) hol tudom az első évadtól ledarálni ?”

szerintem elég jó a hozzáférhetősége a szezonoknak, de érdemes kérni magyar oldalakon, ha nincs fent.

Zsófi - 2017. 09. 13. 22:07

Azt el tudja magyarázni valaki, pontosan mi is az a blindside? Látom, hogy ez egy survivor-os term, és asszem értem, de nem vagyok biztos benne :D

madarles - 2017. 09. 13. 22:19

blindside: amikor magabiztosan mész torzsi tanacsra akar egy szovetseg reszekent aztan kiszavaznak. Amerikaban eleg gyakori, legtobbszor az idollal rendelkezo jatekosokat szavazzak igy ki hogy biztosan ne tudják es ne hasznaljak fel az idolt.

winnie - 2017. 09. 13. 22:57

a lényeg, hogy váratlan legyen. nem kell, hogy része légy barminek, a cél az, hogy ne legyen esélyed kapálózni a kiesés ellen, érezd magad biztonságban, mert azt hiszed, más távozik.

korimcrae - 2017. 09. 14. 07:16

nem gondoltam volna, hogy ennyire durván tönkre tudják tenni ezt az amúgy nagyon jó reality-t. nem is tudom felsorolni mennyi nevetséges húzással csináltak szappanoperát belőle szó szerint. kivesznek belőle minden olyan véletlenszerű dolgot, ami izgalmassá tehetné. a törzs újrasztása vicc volt, visszahoznak mindenkit, aki kiesik, ráadásul amulettel??? azzal, hogy mesterségesen generálják a feszültséget, és nem hagyják, hogy kialakuljon magától, tönkre teszik az egész játékot, aki ismeri az amerikait tudja miről beszélek. a casting pedig, ahogy winnie is írta katasztrófális, lassan már csak azért nézem, hogy röhögjek azon, milyen “váratlan csavar” lesz a következő részben. pedig reménykedtem benne, hogy jó lesz, de ez már inkább vv, mint survivor…

Zsófi - 2017. 09. 14. 07:20

@madarles @winnie köszi, így már tiszta :)

Zsófi - 2017. 09. 14. 08:38

A blikket kattintgattam Survivor-interjúk miatt, és ahogy látom, senki olyannal nem beszélgettek eddig, aki nem jött vissza a műsor mostani állásáig. Gergely és Bálint voltak, Krisztián és Bianka lesznek, de Lilla és Nóri kiesése után nem volt semmi. Mondjuk Tamással sem, de szegénnyel szerintem beszélgetni sem érdemes.
Ebből kiindulva akivel nincs interjú, az visszajön még a játékba? Kicsit összeesküvés-elmélet, de szerintem beleillik az elbénázott szerkesztői fogások sorába.

Zsófi - 2017. 09. 14. 08:38

vagyis, senki olyannal nem beszélgettek eddig, aki visszajött játékba a műsor mostani állásáig.

Jamesch - 2017. 09. 14. 10:42

Egyébként az RTL-es kreatívok stb nem olvassák ezt az oldalt vagy sixx-éket vhol, és módosítanak az elbaszott elképzeléseiken legalább utólag az alapján, hogy mi hangzik el a fanoktól, nézőktől véleményként?

Vagy vannak nekik reprezentatív fókuszcsoportjaik ami azt mutatja hogy az átlagnézőnek ez a higított verzió kell?
Vagy úgy gondolják hogy ők geciokosak és megmondják a tutit?

Tegnap még azt írtam, hogy alapvetően bejön, de ez a Lillás sztori már übergagyi volt

winnie - 2017. 09. 14. 12:08

jamesch: rubin kristóf, a kreatív pr. tuti beszél sixx-szel, meg ő ismeri is az amerikai változatot, itt van egy interjú is vele az egyik reggeli műsorból: http://rtl.hu/rtlklub/reggeli/ma-este-indul-az-rtl-klub-legkemenyebb-reality-je-a-survivor

nekem úgy tűnik, hogy nem feltétlenül azt a változatot kell elkészítenie, amit ő is nézne.

pity - 2017. 09. 14. 12:35

A casting jól sikerült? Jézus! Az átlag életkor kb 24. Mondjuk ez semmit nem jelent. De itthon igen. De lehet ez kell az átlag magyarnak…

Iliász kezd egyre jobban ellenszenvesebbé válni. Próbál vezető lenni, vagy legalábbis abban a szerepben tündökölni, de kifejezetten egyre irritálóbbá válik. Már a későbbiekre gondol egyértelműen. Nem akar szálka lenni.
A tippem jelenleg a győztesre: Zoli (ha usa részeket néznénk)

Tusán - 2017. 09. 14. 17:40

pity: Nem, nem ez kell az átlagmagyarnak. Egyszerűen arról van szó, hogy nálunk nincs televíziós kultúra, reality-kultúra meg aztán végképp nincs. Továbbá személyes tapasztalatból tudom, hogy a tévés szerkesztők többsége alig vagy egyáltalán nem néz külföldi műsorokat, így hogyan is várhatnánk, hogy tartsák azt a nemzetközi színvonalat, amit mi már megszoktunk külföldi reality-k követésével. Úgy tűnik, hogy nálunk mindig minden “magyaros” lesz.

Hor1 - 2017. 09. 14. 19:38

“BIZTOS, hogy nem taktikából csinálja” :D
Persze, az arany szíve miatt adta oda a telefont. :D
Nagy húzás volt egyébként Anitától.

pity - 2017. 09. 15. 10:51

Szerintem sokat nem fog számítani a telefon. Lehet, hogy ő Gergőre szavaz, de a lányok maradnak valószínűleg Anitánál.

Zsófi - 2017. 09. 15. 11:14

Gergő kiszórása és Anita egyedül hagyása se lenne rossz húzás.

winnie - 2017. 09. 15. 11:21

“Nagy húzás volt egyébként Anitától.”

köszönni kell, és aztán kiszavazni, #dreamzismyhero

winnie - 2017. 09. 15. 11:24

érdekességként: az rtl, illetve a csatorna pr cége minden nap küld az aznapi adásról beharangozó szöveget, ami olykor erősen spoileres.

csak belinkelem, ha érdekel valaki: https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2017/09/sur1.txt

de tényleg ráutaló lehet, így el lehet olvasni utána is, de kezdenek a legnagyobb balsejtelmeim beigazolódni egy újabb csavar kapcsán.

TDK - 2017. 09. 15. 12:56

Kösz a linket winnie,ezen jót röhögtem.Avégén ez a mondat mindent visz “ Hisz tudjuk jól, a Survivorben bármi megtörténhet.”

Jamesch - 2017. 09. 15. 13:50

Mi a pöcsöm ez a párbajrahívás?
Már az úszás is tök gáz volt

elektro - 2017. 09. 15. 14:08

Gondolom folytatása nem nagyon várható, érzésre ez a legköltségesebb valóság show, így a többi mellett nem igazán lehet esélye?
Ötlet gyanánt felmerült bennem, hogy egy jó nyaralás végett jelentkeznék. Két dolog rettent vissza: az egyik a magyar egészségügy, hogy ha valami fertőzést visszahoznák; a másik legközelebb várhatóan a vv legalját szedik össze emberekben és a velük való együtt lét, ha indul 2-ik évad.

elektro - 2017. 09. 15. 14:20

Szerintem Feri az egyik esélyessé lépett elő, a készítők nagyfokú beleszólása révén. Már kicsi az esély, hogy az egyesülésig kiakarnák szavazni. Utána is fognak maradni, akik csak egymással marakodnak és e szerint építik a szövetségeket. Ferinek már csak helyezkednie kell és még védettségi játékokban is eséllyel indul.

elektro - 2017. 09. 15. 14:25

Mi a helyzet a védettségi medállal van egyáltalán elrejtve vagy csak a készítők dobálóznak vele a kedvük szerint?

winnie - 2017. 09. 15. 15:15

“Gondolom folytatása nem nagyon várható, ”

a 2003-asnál azt hiszem, hogy két évadot egyszerre forgattak, és ha csak egy kicsit is bíztak most a realityben, akkor nagyot tudtak volna spórolni, ha itt is dupláznak, más kérdés, hogy ha bukta, akkor szívás, de talán akkor sem akkora. szóval lehet, hogy itt is lement egy második szezon?

winnie - 2017. 09. 15. 15:16

a feri dolog kapcsán érdekes lesz, hogy milyen a játékosok mentalitása, hogy vajon leesik-e nekik, hogy esélyes, és ki akarják-e éppen ezért pöckölni.

pity - 2017. 09. 15. 16:00

Azt írták valahol, hogy csak egyre akartak koncentrálni, tanulva a 2003-as hibájából. Szóval elvileg egyet forgattak.

Az árulás az bűn, a taktikázást meg nem is tudják, hogy mi fán terem. Persze minek taktikázni azzal aki semmit nem ért meg.

Enzo - 2017. 09. 15. 20:11

3×15 (pénteki)

Ibon:
– Beni mit mogorváskodik? Ez egy beszélgetéskezdeményezés volt Zolitól…
– Zoli a tóban elmondottak alapján jól látja a dolgokat, és én a Ferivel való haverkodásukat is örömmel látom, adnék egy szövetséget köztük :)
– Ez a “kivel tudtok a legkevésbé együtt élni” szavazás ez mekkora idióta művi feszültséggenerálás megint… esküszöm, hogy ezek a szerkesztők legeslegesundorítóbb húzásai, hogy a győztes törzsben is gyakorlatilag egy tribalt kreálnak.
Annyira megnézném, ahogy a törzs összes tagja bojkottálta volna, és mondjuk ráírja a táblára, hogy “Istenes Bence” :DDD

Buwaya:
– Lol, de átlátszó volt, ahogy Anita próbálta kiejteni az idolt a játékból :D De az a szép, hogy még meg is ideologizálta, és fel volt háborodva, hogy Lilla őt ebbe belerángatta…mivel, azzal hogy váratlanul kiszavazták? :D
– Poén lenne, ha Lilla nem találta volna meg az elásott idolt (miért nem zárták le ezt a szálat vajon?) És mi az isten volt ez a tribalon, most akkor 3:3 esetén lett volna párbaj, vagy bevállalhatják maguk is??
– Lilla húzása az idolhasználattal…ááááá, azt kell mondjam, hogy ez igen, ez nagy volt! Pont kitaláltam, mielőtt megtörtént, hogy mekkora lenne, ha Adrit védené be, mert úgyis elhintette, hogy használni fogja magára :D És megcsinálta, jár a keksz, ez zseniális volt – egyrészt mert így kivágta Anitát, másrészt meg még egy szép gesztussal lekötelezte Adrit.
(Még az lett volna vicces, hogyha 2-2-2 idollal, és Gergő meg Anita párbajozik :D)

A rész végén belengetett csavar(ok) pedig… hát, nem akarok spoilerezni, az egyik teljes WTF, a másik meg érdekes lesz. (hogyvolton elolvasható)

kdavid91 - 2017. 09. 15. 20:12

Redemption Island!

winnie - 2017. 09. 15. 21:43

” Ez a “kivel tudtok a legkevésbé együtt élni” szavazás ez mekkora idióta művi feszültséggenerálás megint… esküszöm, hogy ezek a szerkesztők legeslegesundorítóbb húzásai, hogy a győztes törzsben is gyakorlatilag egy tribalt kreálnak.”

ezt el kellett volna trollkodni. a kritikában is írom, hogy az első ilyen kérdésre is kissé trollos volt némelyik válasz, de ha lett volna eszük, megbeszélik, hogy random válaszolnak, vagy hogy nem sértődnek, bármi a kérdés, mindenki x-et vagy y-t mondja majd:)

winnie - 2017. 09. 15. 21:48

“Redemption Island!”

már döntöttem a kaszáról, de amikor eljutott hozzám ez az infó, akkor nagyon megörültem, hogy kiszálltam, mert tuti, hogy lerúgtam volna valami törékenyt az RI hallatán. (főleg ennyi visszahozás meg minden után.) bár nyilván maga a csavar jó lehet, de már halálosan kiábrándultam belőle.

Enzo - 2017. 09. 15. 22:23

Próbálok itt nem spoilerezni, erre rögtön alám benyögi, hogy RI :DDD

@winnie: de hát pont erre az eltrollkodásra írtam én is példát :P (vagy hogy mondjuk mindenki magát írja fel)

Gumbo - 2017. 09. 15. 22:48

Én lerúgtam valami törékenyt…

faszom… RI… a döntőbe…

TDK - 2017. 09. 16. 00:15

Spoiler.Ez a mai adás döbbenetes szar volt.Komolyan mondom ha nem látom nem hiszem el.Ez már annyira szar volt,hogy látni kell.Szóval aki nem látta nézze meg:)A végén a törzsi tanács elég jól sikerül Lillának köszönhetően.A tömeg elvonul erre Bence azt mondja vigyorogva Anitának -Nem kell ám haza menned…….holtak szigete b.zmeg áááááááááááá

Gumbo - 2017. 09. 16. 09:03

Lilla húzása amúgy jó volt. Én is ezt csináltam volna a helyében

AlrightSir - 2017. 09. 16. 11:20

Ebből Anita nem tudott jól kijönni, max ha feláldozza Gergőt. Sajnálom, mert Anitának drukkolok a legjobban, mindent összevetve még mindig ő a legszimpatikusabb. Erős és taktikus.

Szívesen venném, ha a RI-ről ő térne vissza úgy, hogy Lilla még benn van. :D

Egyébként Iliász a legkevésbé szimpatikus, mert ő a legkétszínűbb. Tegnap is Anitára szavazott, ami azért is érdekes, mert kvázi elitéli Lilla hátbadöfését és kiejtését, de ő titokban ugyanazt megteszi. És nagyon úgy tűnik, hogy ő ezt nem taktikából csinálja, hanem fel sem fogja. Megvetem az ilyen embereket.

Mordekai - 2017. 09. 16. 12:43

Megróbáltam kitartani, de eddig bírtam. Nem tudom kint hogy megy, de ez ugyanaz a gagyi RTL Klubos mesterséges kavarás, mint a VV-nél, úgy nyúlnak bele a szerkesztők az eseményekbe, ahogy akarnak, nincsenek egyértelmű játékszabályok. (Anita visszahozása kb a semmiből jött, nekem ez zárta be a kaput.) Ez már rég nem reality.

Ebből az egészből csak az ügyességi feladatok érnek valamit. Remélem külön fent lesznek a hivatalos oldalon.

winnie - 2017. 09. 16. 13:39

“nincsenek egyértelmű játékszabályok. ”

itt megy a levesbe az, hogy ez stratégiai játék.oké, persze az nyer, aki alkalmazkodni tud minden változáshoz, és az eredetiben is lehet az ember bármilyen jó, ha egy random törzskeverés után esélytelen menteni a bőrét, de azért ez így nekem soknak tűnik, bármennyire is expect the unexpected, így sok a randomból, bármennyire is előre tervezett például az, ami most történik, a játékosok így hiába tesznek meg mindent.

winnie - 2017. 09. 16. 13:40

ja, és

“Ebből az egészből csak az ügyességi feladatok érnek valamit”

ennyiben lehet jó a mostani amerikai változat, mert ott minden sallangot kivágnak, sőt, még a játékok is sokkal feszesebbek. ugye egy rész úgy áll össze, hogy

– pár perc kiszavazás utáni reakció (van, hogy ez sincs…)
– sorverseny (utána rövid jutalom, ha mondjuk valami külön cucc)
– némi tábori élet
– sorverseny
– kiszavazás előtti taktikázás
– törzsi tanács, kiszavazás

nagyjából ez 38 perc, itthon pedig, ha még mindig 3 részenként van kiszavazás, akkor 150.

(korábban az amerikai sem volt ennyire feszes, sokaknak a régebbi elvek tetszettek, és, ha jók a karakterek és érdekesek a történések, akkor simán lehet, hogy a hosszú változat többet ad a nézőnek, szóval ez ízlés kérdése, de aki a “sorversenyeket” szereti, annak a magyar nem annyira kielégítő.)

wondorog - 2017. 09. 16. 14:56

Rész közepén pont gondoltam, hogy Lillától az lenne a legokosabb, ha átadja Adrinak az idolt, csak nem voltam biztos benne, hogy van-e elég esze meglépni. Így amerikai veteránként ha mindezt átgondolom, talán Anita és Gergő helyében meggondoltam volna, hogy csak Lillára rakjak, pont emiatt, de itt sajnos nincs meg az a tényleges okos taktikázás, mint az eredetiben.

wondorog - 2017. 09. 16. 15:02

RI meg meh… érdekes, hogy egy 2-3 évad alatt megbukott koncepciót hoznak be. Bár a szabályok sem túl merevek itt, random új játékosok, visszatérő kiesettek (ami furcsa, hogy 3 feladó helyett, csak 2 régi jött vissza), meg döntetlen esetében párbaj (tűzgyújtás lett volna vajon? mert ugye eredetiben az csak döntőbejutás előtt van, addig meg színes kövezés).

nocadlee - 2017. 09. 16. 15:23

Én nem ismerem az eredeti Survivort, épp csak annyit tudok róla, hogy van. :)
A magyarban az nem tetszett, hogy visszahoztak kiesett játékosokat, de ez a Holtak szigete-dolog érdekesnek tűnik. Az összes törzsi tanácsból eddig ez volt a legérdekesebb.
Azt nem értem, a Szandi miért szavazott a Lillára, ha úgy tudja, nála van az amulett? Ostabaságból, vagy számított rá, hogy Lilla átadja?

Egyébként elég vicces, ha visszatekertek oda, ahol Bence megkérdezi, hogy ki érzi magát veszélyben, nemcsak Anita és Adri teszi fel a kezét, de Lilla is elkezdi emelni, aztán gyorsan visszateszi… :) Utána meg idegesen elkezdi a haját matatni, egy “huhh, majdnem lebuktattam saját magama” – arccal…

Rendex - 2017. 09. 17. 01:21

@nocadlee: “Azt nem értem, a Szandi miért szavazott a Lillára, ha úgy tudja, nála van az amulett? Ostabaságból, vagy számított rá, hogy Lilla átadja?”

Szerintem nem akart senkit maga ellen fordítani. Adrival és Iliásszal jóban van, ugye az ex-buwaya miatt, Anitával is azért szerették egymást. Gergőre pedig talán Anita miatt nem szavazott. Így maradt Lilla, amiről előzetesen azt hitte, hogy nem fog számítani a szavazat az amulett miatt, így ebből “próbléma” sem lehet.

De ez csak az én elméletem :)

Gabe - 2017. 09. 17. 14:11

A hetfoi promo alapjan a strategiai jatek ment a kukaba egy az egyben. Sorversenyen dol el, hogy ki esik ki mergenel?
Sztem lattak h ferko (vmiert fan favorite, en hanyok tole) nem erti mi tortenik es azt hiszi ez egy igazi tulelo/eroverseny es most mit ha ehhez alkalmazkodnanak a szerkesztok.
Sokan sokszor leirtak, en is, de csak ismetelni tudom: NEM AKAROK VV-t egy szigeten.
Nem csoda h sokan kommentekben FBn nem ertik mi tortenik es baromsagnak tartjak az egesz tulelosdit. Oszinten szolva ha nem ismernem az eredeti formatumot nem biztos h levagnam h mi is tortenik es mik a szabalyok. (Sztem a jatekosok kb fele se tudja)

Thomas - 2017. 09. 17. 22:03

Megnéztem az első 3 rész, és hát elég vegyesen csapódott le bennem.

– Van magyar Survivor, már maga a tény is örömteli. És hogy nem a nézők szavaznak:)
– Az eyecandy felhozallal is végül is meg vagyok elégedve, mert Klaudia és Anita nagyon az, a többiek viszont nem igazán.
– Baromira el van húzva! Arra már egyáltalán nem vagyok kíváncsi, hogy 10 percen keresztül főzőcskéznek, kókuszt vernek, meg hogy az önjelölt őrmester mindenkit oszt folyamatosan. És mi lesz itt még később, mert most még valamennyire indokolt volt a hosszabb játékidő, hogy bemutassanak mindenkit.
– Újra bebizonysodott, hogy nálunk nem megy a reality készítés, az egész olyan, mint egy ValóVilág a szigeten. Iszonyú zavaróak a folyamatosan rajtuk lógó mikroportok, ráadásul a hang konkrétan rosszabb, mint a CBS-en, sokszor az atmoszféra teljesen elnyomja a beszédet. És ami nagyon rossz előjel, itt is megkezdődött a mesterséges konfliktus generálás azzal az értelmetlen “ki a leggyengébb játékos?” szegmenssel.
– Aztán mik azok a béna egyenruhák? A 2. részből sikerült teljesen kiölniük az eyecandyt ezzel, aztán szerencsére a harmadikra meg eltűntek (mosásban voltak?)
– A casting nem igazán sikerült, a lányok nagyon hasonlítanak egymásra, és ha még őket sem tudom megkülönböztetni 3 rész után, ott baj van. Ráadásul ott van az a borzalmas, agresszív seggfej, aki rátelepszik az egészre, belőle már most is rettentő sok volt. Elképzelni nem tudom, mi lesz, ha az a törzs veszít, és még töményebb adagban kapjuk a baromságait.
– A játékok is unalmasak lettek, az első egyszerűen rossz volt, mert csak a nagy erőlködést néztük perceken keresztül és nyilvánvaló volt, hogy döntetlen lesz, ha elfogy az erő, és lecövekelnek. A második is hosszú volt valahogy, rosszul vágva, semmi feszültség.
– A szavazásnál én is nagyot néztem, hogy megmutatták, ahogy az N szárát leírja valaki, Amerikában az ilyenekre mindig nagyon figyeltek, hogy ne lehessen rájönni. És minek kellett felolvasni az utolsó szavazatot, LOL?:)

Szóval azért jóval több a negatívum, mint a pozitívum, de biztosan folytatom még, kíváncsi vagyok, mivel húznak el ennyi időt ezután:)

ooo - 2017. 09. 18. 08:17

olyan érzésem van, mintha az egész egy mesterséges valami lenne, mindenkinek előre megírt szereppel, ráadásul a retekklub nem bíz semmit a véletlenre, ami baj. sírhatnékom van, hogy miért kell így elb*szni a világ 2. legjobb reality-jét (1. a TAR).
amikor meghallom ezt a három rohadt buta nőt (roberta, lilla, nóra) beszélni, mindig lehalkítom, szörnyű, hogy mennyire ostobák. főleg a szőke.

nadivereb - 2017. 09. 18. 11:10

Igazából valamilyen szinten szórakoztató, hogy a játékosok jelentős része még mindig szemmel láthatóan egyáltalán nem érti, hogy miről szól a Survivor. Feri pl. visszatérően arról beszél, hogy “majd ha a gyengék elkezdenek kihullani”, és másokon is látszik, hogy az alfahímeket azért tartják esélyesnek meg erősen játékosnak, mert jók a sorversenyekben.

Én továbbra is (totálisan irracionális módon) bízom benne, hogy a merge után majd jön a pofáraesés és elkezdődik egy tényleges stratégiai játék, de ennek mondjuk feltétele az is, hogy a készítők hagyják, hogy kialakuljon egy Survivorhoz méltó játék. Annak ugyanis szerves része, hogy időnként blindside-olni kell valakit. Viszont ha a kiszavazottak _többsége_ végül mégse esik ki a játékból, akkor onnantól kezdve senki nem fogja kockáztatni, hogy magára haragítson bárkit. És abból egyenesen következik az a jófejkedős-barátkozós játékmenet, ami az első két évadnak is a rákfenéje volt, és ahol a “taktikázás” szitokszónak minősül.

Hor1 - 2017. 09. 18. 19:00

Megbolygattad a törzsi életet. xD
Mennyire szánalmasak istenem.

Gabe - 2017. 09. 18. 19:16

Mi ez h elvettek szegeny egyugyu noritol az amukettet?
Ez mar olyan szinten nelkuloz mindennemu kovetkezetesseget h mar sirok.
Attol tartok h mindenki bedol feri hulye dumajanak es nem lesz itt semmilyen strategiai jatek. Sztem kb megbeszelik majd egymassal h mindig azt szavazzak ki aki legeloszor elhullik a sorversenyen. Mert igy gerinces es igy nemes a kuzdelem.

Hor1 - 2017. 09. 18. 19:41

A legnagyobb bajom, hogy ha ilyen az első évad, akkor később is ilyen retardáltak lesznek.
Júdás-Anita, édes f*szom…

Gabe - 2017. 09. 18. 19:59

Rajottem. Gergo a legnagyobb baj (mar persze Ferin kivul). Allandoan azt hajtogatja, hogy hanyik tole ha taktikazasrol van szo. Ezert szortak ki eleg hamar az eden hotelbol is. Komolyan nem gondolta vegig mirol is szol ez a jatek? Aki buta az is marad. Esezek utan a retekklub meg meg is jutalmazza azzal h betettek a konyhafonok vip2-be. Szep munka. De hogy a sok fiatal es szep jatekos kozul miert nem anitat iliaszt klaut vagy benedeket valasztottak? Nekik legalabb van egy pici sutnivalojuk. Gergo csak szimplan segghulye…

Enzo - 2017. 09. 18. 20:15

3×16 (hétfő)

1. A Redemption Island egyetlenegy dologra jó: azt a marha sok adásidőt legalább végre ki lehet tölteni valamivel, így hogy ott is lesz párbaj (de vajon a reward, az immunity vagy a tribal epizódba rakják bele ezt?)
2. A rész eleje valami katasztrofális volt: Iliászék ahogy leszólták Lilla húzását, ami az egyetlen igazán Survivorre emlékeztető momentum volt jó ideje (remélem azért Adri valahol belül értékeli)…aztán meg Klaudia és Nóri veszekedése, előbbi annyira sötét szegényem…
3. Merge: aki kiszállt korábban, az most visszanézhet, hogy hogyan változik a játékosok hozzáállása az egyéni szakaszra. Mandirigma, ez amúgy milyen név már? :D Az jut róla eszembe, mikor Boston Rob valami plüssállatáról nevezte el az egyesült tözset :D
4. Játék: maga a játék érdekes volt (na jó, a szívószállal kókusztej az WTF), viszont mintha csak direkt a készítők kezére játszott volna a sors, hogy pont a balhék középpontjai maradtak utoljára, és azokból is pont a 2 visszahozott játékos távozott az RI-re.
5. Nóri immunityjáról meg is feledkeztem, de teljesen érthetetlen az elvétele, az meg még inkább, hogy ilyenkor ugye a törzsi idolt szokás visszakérni. Illetve az asszem ráér majd a következő rész immunity challenge-nél + a nyaklánc bemutatása.
6. Hopp, Bence elszólta magát, 4-es döntő lesz(!)
7. Marha nagy luxi van az új táborhelyen is, meg az RI-n is, de már meg se lepődök… persze azért így is építkezniük kell kicsit :D
8. Érdekes, hogy Feri az eredeti partraszállós 4es szövetségre is gondol.
9. Anita dramatic chipmunk-feje, amikor Lilla és Nóri besétál :DDD le is némítottam az előzetest, mikor elkezdtek veszekedni…
10. A merge feast bulit is sikerült túltolni az amcsihoz képest, ott kapnak egy kosár kaját kb, itt meg diszkógömb, #mulatási, zuhanyzó, luxizás, minden…hát legalább egy hidden idol lett volna ott. Na jó, a zuhanyzós jelenetek azért vidámak voltak.
11. Aggasztó, hogy Feri (meg Gergő) legalább annyira tiszta játékot vár, mint eddig… ezek tudják, hogy melyik műsorban vannak??
12. A Barbara-Zoli diskurálás viszont határozottan tetszett, a nőci kifejezetten okosan játszik!! Most egyelőre ők a kedvencek kicsit (mennyit változott ez…) meg Adri is cuki :)

+1.: Hát felüdülés lesz ezek után az amerikai s35-öt látni…már csak másfél hét!

Rendex - 2017. 09. 18. 23:10

Szerintem a mai (09.18.) rész volt az elmúlt napok közül a legjobb.
Habár újons USA Survivorosként is nagyon sok már a játékidő, és a játékosok hozzáállása is.

Ugyanakkor szerintem nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy itthon még nincs kultúrája ennek a játéknak, nem biztos, hogy minden úgy fog kialakulni, illetve lecsapódni az emberekben mint kint.

Gumbo - 2017. 09. 18. 23:14

De felhúz a Feri meg a Gergő hozzáállása… ez A Survivor…

Egyre jobban azt gondolom, hogy de jó, hogy nem kerültem be… miért kellett teljesen el VV-esíteni… tényelg ez kell a népnek?

Gabe - 2017. 09. 18. 23:53

A nap kommentje a survivor fb oldalarol:
csak a gyengék taktikáznak,az erőseknek nincs rá szükségük :)
Remelem csan troll. Kulonben sirok. Amugy is…

TDK - 2017. 09. 19. 00:16

Kaptak egy levelet ,hogy zsákmányszerző verseny lesz ketten ki is estek rögtön:)Az Istenes Bence miért hazudozik a játékosoknak?Szerencsétleneket úgy terelgetik mint a birkákat,senki se tudja mi folyik itt se a játékosok se a stáb.Az egyetlen szabály,hogy nincs szabály,esetleg annyi,hogy bárki visszatérhet.Most gyakorlatilag építenek egy új törzset,holnap már lesz is a törzsfőnök választás :) A disco meg már szánalmas volt tényleg.A Nóritól meg elvették a védettségi medált mondván megszünt,nehogy már érdekes legyen a műsor.Az amcsik ilyenkor elásnak inkább még egyet.Persze gondolom pár nap múlva megint adnak valakinek egyet.A Bence narrálásából meg kiderül,hogy fogalma sincs az eredti survivor műsorról,bár valószínűleg ő csak felolvassa.A Nóri meg a Lilla már kétszer kiesett,de még mindig játszanak ezek olyanok mint a bumeráng.

ooo - 2017. 09. 19. 11:44

jut eszembe… feladta 3 játékos, de mondjuk Nóri után miért nem Gergely ment vissza? miért Lilla? elvileg Gergely lett volna “kronológiai sorrendben” a következő, akinek vissza kellett volna mennie. következetesség nulla, ilyen ad-hoc szabályok érvényesülnek.

amikor mondta Nóri, hogy “k*rva”, az látszott, hogy ütött egy nagyot, nem is tagadta a szőke. tuti kikerül valami pornóvideója, a lábazós mellett. :D látszik a fején.

Jamesch - 2017. 09. 19. 13:01

Lehet tényleg Barbi meg Zoli fog taktikázni, mert annyira nincsenek szoros szövetségben senkivel de mondjuk ők a legunalmasabbak is kb.

Egyébként akiket eddig visszahoztak (Lilla, Anita, Nóri) azok legalább karakterek(még ha nem is szimpi), szóval ezt legalább nem baszták el. Szemcsis Gergely be volt harangozva Survivor tudósnak de nem tolta annyira.

Olyan mint Feri és Gergő, aki nem akar taktikázni szokott lenni pár db az amerikaiban is azért (Ozzy se volt egy nagy taktikás).
Egyébként az is egy taktika, hogy ha tudod te vagy a legjobb challengeben akkor nyomatod ezt a becsületesség meg tisztesség topikot és ha vannak olyan hülyék végigvisznek :)

Az bejön hogy a hosszú műsoridő miatt sokkal jobban lehet érzékelni a reakciókat interakciókat. Pl amikor megkapták a kaját, akkora megörülés volt, ezt nem nagyon láttuk az eredetiben.
Mondjuk egy idol clue tényleg hiányzott

winnie - 2017. 09. 19. 13:34

továbbra is mulattatóak a sajtóközlemények: https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2017/09/surkedd.txt

kíváncsi vagyok, milyen a “soha nem látott taktikázás”:)

junkie4life - 2017. 09. 19. 13:47

Nem véletlenül én voltam az akit nem küldtek vissza,ide nem kell semmi ész, semmi taktika, csak a puszta erő meg az hogy a női játékosok vagy jól nézzenek ki vagy minél hangosabban és durvábban tudjanak veszekedni. Én ilyen szempontból egyik csoportba sem tartoztam, ezért ment vissza helyettem Lilla. Ez a játék még nem tart ott ahova én képzeltem.Készülhetem bármivel, felesleges volt, mert 34 éves fejjel gőgös és agresszív tinik közé kerültem.Ezért a “műsor” szempontjából nem sok vizet zavartam. Ez meg is látszott azon az adáson amiben utoljára szerepeltem – egy töketlen, világtalan balfasznak lettem beállítva – magic of the editors.
Plusz meg is sérültem, de ez már nem számított.
Lényeg a lényeg ne számítsatok amerikai szintű taktikákra egy pillanatig sem a műsor bármelyik részében.Nem azért mert én nem vagyok ott és brü-hü-hü ha én nem játszok akkor senki nem fog,mert én olyan nagy zseni voltam:)hanem mert egyik játékos sem érti miről is kellene ennek a játéknak szólnia.
És ezúton kérek minden junkie-tól elnézést hogy ilyen gyászosan képviseltelek titeket.

winnie - 2017. 09. 19. 14:56

lehet, hogy még jól is jártál, bár ki tudja, maga az tovább kitartott élmény lehet, hogy felülírta volna a negatívumokat.

mondjuk az érdekelt volna, ha a jobbik oldalán kötöttél volna ki az elején a dolgoknak (vagy a csapat nyereget), akkor pár rész múlva hasonló lett volna a végzeted (kiesés), teljesen reménytelen lett volna bármivel is próbálkozni, vagy esetleg tudtál volna valamennyire a viszonyokhoz alkalmazkodni. bár gondolom, az ember a többség fülébe hiába suttogna taktikákat, illetve azt, hogy az a lényeg, ki marad a végén, és nem biztos, hogy a mostani gondolkodásmód a helyes, nem sokra ment volna, csak célkeresztet rajzolt volna magára…

Jamesch - 2017. 09. 19. 17:17

Annyi remény még van, hogy itt a deathmatch :) részben talán ráparáznak aztán elkezdenek szart keverni
Van olyan azért akiből kinézem és talán a VV szintnél azért nagyobb az IQ

Gergely volt akiről úgy tűnt nyomná a taktikát?

Be kéne tenni nekik egy Russel Hantz-ot aztán lenne itt nemulass, vagy megölnék egymást Ferivel.

Vajon élőben lesz az eredményhirdetés? Nemhiszem mondjuk

Gabe - 2017. 09. 19. 19:44

Na csak nem beindul itt valami? Ez a masodik szegmens mar-mar emlekeztetett egy gyengebb amcsi survivor torzsi tanacs elotti mayhemre… nem is erdekel h ki esik ki (bar orom lenne latni az IQ lightos feri vagy geri koppanasat, de a nyakamat ra h bevedenek oket igy vagy ugy a szerkesztok) legalabb egy picit kavarodtak a szalak. Vicces amugy h annyira fujnak a kavarasra geri es iliasz kozben ok is ugyan azt teszik csak mivel ok a majority alliance tagjai igy szerintuk ez nem kavaras hanem az IGAZSAG diadala. :D

Gabe - 2017. 09. 19. 20:02

Az igen. Most durvan megleptek. Es hogy Szandra a hanyos monologja utan Feri ellen szavaz? Ez kemeny volt. Faith restored.
Igazabol ennyi volt. Ezzel kilora megvettek. Innentol mar tenyleg must see tv ha ezt fent tudjak tartani.

Enzo - 2017. 09. 19. 20:12

3×17 (kedd)
1. Na, Adrinak respect, örültem az immunity győzelmének :)
2. Gondolom lassan áttérünk arra, hogy 1 “szakasz” nem lesz 3, hanem csak 2 részre bontva, ha jól emlékszem a 44 napot 30 adásban nyomják le.
3. A Holtak szigetén mi ez a főnökös challenge már? :D Valamit muszáj csinálni a párbajokon kívül is, vagy mi? Amúgy fura, hogy Nóri nyert, de elég mondvacsinált az egész.
4. Iliász azt hogy gondolta, hogy Szandi majd benne lesz Feri kiszavazásában? Persze amaz vitte tovább a hírt…de az is WTF volt, hogy Barbi elmondta Gergőnek, hogy őt célozzák. A Zolira rakás egy egész értelmes húzás lett volna a “többségtől”… de annyira röhögtem, mikor mégis megcsinálták, hogy Gergő essen ki! Jár a keksz a Szandi-Adri duónak :) Gondolom mégis a saját ötletük volt, meg hát Zolitól nem kell félni immunity-téren… viszont ez jól felborítja a törzsi erőviszonyokat, ahogy a trailerben is láthattuk… (ja és valóban WTF, ahogy az ármánykodást ellenzők is ármánykodnak :D)
5. Fura, hogy ennyire Survivor alapvetések se működnek itthon, mint hogy merge után erős játékosnak lenni az célpont…
6. Na, Gerita reunion lesz… röhögnék ha rögtön a párbajban Anita kiesne :D Viszont ha pl Nóri esik ki, akkor meg Lilla átkerül a proverbiális f*sz másik végére…

SDBY - 2017. 09. 19. 20:12

Nekem ez a Holtak szigete nem teljesen világos. Onnan mikor kezdenek el végre fogyni a játékosok? Nem az lenne a lényege, hogy csak egy emberke marad? Sajnos még nem láttam a RI-tematikus amerikai évadot, valaki fel tudna kicsit világosítani, hogy ott miben volt más?

Na meg ha mindenkit Anita szigetére küldenek, akkor kikből áll össze a zsűri, aki dönt a végső győztesről?

nadiwereb - 2017. 09. 19. 20:12

Nna, végre valami, ami a Survivor nevű tévéműsorra emlékeztetett. És hála istennek a retardált “essen ki mindig a leggyengébb” elv oda került, ahova való: a kukába.
Viszont azt jól értem, hogy a Redemption Islandről (nem, nem vagyok hajlandó leírni a magyar nevét) nem esik ki senki, hanem csak ezért a “törzsfőnökségért” fognak versenyezni egyre többen?

Gumbo - 2017. 09. 19. 21:27

Nekem most az a bajom, hogy nincs zsűri… Így hogy szereznek információt, mi alapján fognak dönteni?

Amúgy ez a “Benceelmondmindeninfót” csak engem idegesít?

TDK - 2017. 09. 20. 00:48

Ez most egy teljesen korrekt adás volt,eltekintve attól ,hogy még mindig nem esett ki senki.Az viszont furcsa volt,hogy a Bence megkérdezte van-e valakinél védettségi amulett ,hiszen az előző részben ő vette el.Kijelentette ,hogy a játék további szakaszában már nem használható.

pity - 2017. 09. 20. 10:06

“Nekem most az a bajom, hogy nincs zsűri… Így hogy szereznek információt, mi alapján fognak dönteni?”

Engem is zavar ez. Így szimpátiaszavazás lesz. No meg persze ki volt a legerősebb, és akkor az nyerje meg a játékot. Mert a taktika nem megy.

Barbi kapja a plusz pontokat tőlem. Majdhogynem az egyedüli értékelhető karakter.

madarles - 2017. 09. 20. 12:06

@ Gumbo, Pity

Szerintem az hogy a zsűri nem jár tribalra (mint a CBS-en) nem annyira nagy hátrány. Amit ott látnak, az úgyis csak egy kis szegmens, szerintem leginkább a legutóbb kiesőtől tájékozódnak mindig, hogy mi történt a szigeten (még ha ez nem is kerül adásba). Az hogy a zsűritagok szimpátia alapján döntenek-e vagy pedig az “ügyes szociális játékot” díjazzák, esetleg a fizikai erőt szerintem zsűritagtól függ külföldön is…

Amúgy ez az epizód nekem is tetszett, megindult végre egy kis agyalás, áskálódás. Iliász és Szandra is gond nélkül hazudtak (azt hittem ők is ilyen becsületlovagok lesznek). Szerintem ha sikerül Ferit kiszórni, akkor talán véget ér a játék “Taktika-shaming” korszaka is, legalábbis én ebben bízom.

Külön öröm volt, hogy a rész végén volt tribal, azt hittem másnap is még 50 percet végig kell néznem ezért.

Úgy tűnik Barbara és Zoli gondolkoznak a legtöbbet. Most Barbinak szerencséje volt, hogy fel tudott ülni Adri bosszúvonatára :D de kíváncsi vagyok egy nehezebb helyzetből ki tudná-e ásni magát.

A RI-t nem igazán értem, hogy mi ott a játékmenet. Egyelőre ilyen Mónika-show szerű kis betéteket ad a játékhoz. :D

Junkie4life, az érvelésed kicsit ilyen “A kacsa nem tud úszni tehát a víz hülye”-szerű. Elhiszem, hogy nem ilyen játékra készültél, de szerintem ez a “nem értik miről kéne szólnia ennek a játéknak” nem túl jó mentség. Szerintem a sole survivor tudjon alkalmazkodni egy másfajta mentalitáshoz is, mint amire számított, és próbálja meg úgy megfordítani a játékot. Persze én nem voltam ott, de a korábbi kommented alapján úgy tűnt meg sem próbáltad, mert felesleges lett volna, már kész tény volt hogy te mész haza. Nóri megpróbálta legalább felkavarni az állóvizet, még ha a terve nem is jött be. Mindenesetre sajnálom, hogy kiestél, kíváncsi lettem volna hogy játszol a merge után!

pity - 2017. 09. 20. 13:49

Szerintem Feritől most még nem tudnának megszabadulni. (Szandra miatt) Előbb Benedektől vagy Robertától kellene.

Gumbo - 2017. 09. 20. 15:30

@pity
Ki az a Roberta? :D

pity - 2017. 09. 20. 15:38

Klaudia “művészneve”.

nadivereb - 2017. 09. 20. 16:34

@madarles: szerintem sem az a baj, hogy a jury nem jár tribalre, bár én azt is szeretem, mint műsorelemet. A nagyobb baj az, hogy egyáltalán nincs jury. Nincsenek kiesett játékosok, akik már kívülállóként beszélnek a játékról, rakosgatják össze a sztorit, mérlegelik, hogy kire szavazzanak. Ehelyett van/lesz egy csomó ember, aki végig “játék üzemmódban” marad, egymással versengenek, táborban élnek. Emiatt
1) nem a “fő játékra”, az eredeti törzsben játszókra fókuszálnak, hanem a saját játékukra, és
2) aki a RI-ről jut vissza a Top 4-be, az ha döntőbe jut, nagy előnyben van a végén, mert ő végig kapcsolatokat tud építeni az _összes_ kiesett játékossal.

pity - 2017. 09. 20. 16:44

Illetve az RI-s döntős senkit nem haragít magára. Vagy legalábbis kiszavazásában nem biztos, hogy közrejátszott annyira, mint aki végig a “fő játék”-ban volt.

Gabe - 2017. 09. 20. 19:31

Az RI eddig egy totalis katyvasz. Viszont most vegre elkzdodott az igazi jatek. Van taktika strategia es a jatekok is egesz menok. Vannak szovetsegek armanykodas.
Iliasz adri es szandi viszont most egyertelmuve tette az eroviszonyokat. Ferit ugyan behuzza szandi. De erdekes kesz h pl barbi es zoli osszebutoroznak e benivel es klauval. Ugy donthetnek a papirformat. Nagyon izgi :D

Hor1 - 2017. 09. 20. 19:58

Barbi krvajó. :D

Gabe - 2017. 09. 20. 20:04

Egy aprocska bajom azert megis van a kezdeti lelkesedes ellenere. Mivel ennyi adasido van amit ki kell tolteniuk, jelenleg 4 jatekosra is a top8bol ra lehetne fogni h ‘mastermind’ editet kap. Barbi iliasz klau es szandi is siman nyero. Emelett adri es zoli is pozitiv. Egyedul feri es beni total homaly. Azert az amcsiban jobban leszukitik a nezok belatasat a mozgatoerokbe. Itt tul sokat latunk tul sokszor. Kicsit hianyzik a fokusz. Mondjuk ez igazabol elony is lehet csak meg szokatlan. Biztos vagyok benne h a cbs vagoszobaiban is nagyon sok jo karakter marad ‘padlon’ idohiany miatt. A belso survivor rajongo kisgyerek enem viszont tegnap ota fulig ero vigyorral ugral oromeben. :D

Enzo - 2017. 09. 20. 20:13

3×18 (szerdai)
1. Feritől ezen a “nagyfiam 1 évig az erdőben lakott, mert nem engedtem be a házba” beszóláson felröhögtem, ez miaf*sz? :DDD
2. Hát ez a tribal utáni beszélgetés nem volt semmi… pont Feri mondja, hogy “nem a Survivorbe kellett volna jönnöd”??? WTF? Barbara viszont végig nagyon jól beszélt, kezd a kedvencemmé válni.
3. Öröm látni, hogy szép lassan indul a kis Feri-ellenes szervezkedés… LÁZADJATOK!
4. A reward tetszett, a felépítése a Family Feudra hasonlított (Steve Harvey, valaki?), meg hát szeretem az olyan rewardokat ahol lehet kicsit szívatni a másikat.
5. Szandi egyelőre valóban swing vote. Furcsa ez a kis megosztós taktikázása az ágyfelajánlással, ilyet még nem láttam (jó, általában ugye nem ilyen lazán megosztható a nyeremény, gondolom lesz olyan is, ahol challenge után kell választani még 1-2 embert).
6. Klau mit szerencsétlenkedett már a kötélelvágással :DDD
7. A Gergő-Anita nagy találkozás érdekes volt, ugye Gergő nem is tudhatott Anitáról, de a csaj se rá számított. Kis felüdülés a léleknek, hogy most nyugi van az RI-n… viszont lehetne párbaj, mondjuk a reward mellé, és a másik epizódban meg immunity+tribal.
8. Lol, Gergő komolyan azt hitte, hogy Iliász nem szavazott rá, de Feri igen? Azt meg hogy?
9. A kis közjáték a féreggel elég poénos volt :D
10. Oké, Barbi eddig tök jól nyomta, de ez mi, hogy következetesen odamegy a következő áldozat(ok)hoz és megmondja neki(k) (2 nappal előre!), hogy ő(k) van(nak) célkeresztben? Ez így teljesen indokolatlan. Iliász se hiszi el, ahogy látom… az meg poén, hogy neki meg Klauék nem hittek a végén, és hogy Barbi miért lenne mozdítható, és kivel szemben, azt végképp nem értem. Jó kis keverés lesz holnap. (Legyen már RI párbaj, az istenért!)

SDBY - 2017. 09. 21. 13:11

Tényleg fogyhatnának már a holtak szigetéről, a végén ott többen maradnak nyaralni, mint ahányan küzdenek a normális játékban.

Slushyberry - 2017. 09. 21. 13:18

Btw akit kiszavaznak, azok hol töltik az éjszakát?
Mivel a holtak szigetére nappal érkeznek..

Gabe - 2017. 09. 21. 18:17

Ez egy jó kérdés. Én arra gyanakszom, hogy kicsit “felpumpálják” őket. Orvosi ellátás, kaja, pia – Anita tele volt ragtapaszokkal, amikor belépett a Holtak szigetére. Talán így veszik rá őket, hogy maradjanak – nem mintha lenne választásuk gondolom. De képzeljétek el, ahogy szegény meghurcolt kiesett játékos azzal a hittel bandukol el (amíg persze Bence vissza nem hívja), hogy végre ehet egy jó nagy sajtburgert, oszt helyette irány vissza a sziget… :D

Enzo - 2017. 09. 21. 20:03

3×19 (mai)

1. Hát ezen a csirkevadászatos szálon sírtam :D Mindenki ökölbe szorított seggel a fotel karfáját markolva ül, erre a reklám előtti előzetesben ellövik, hogy sikerül elkapni a’állatot. HÁ’SZABADILYET??
Már Anitától az “ott van vmi nagyobb állat” felfedezésen is felröhögtem, de utána a fogócskázás alá bevágott csirkecountry zene…:D

2. Challenge: tök jó volt ez a rudas játék, jár a pluszpont most a készítőknek – eddig nem láttam egyik kinti évadban se (bár nem láttam mindet), de szívesen kipróbálnám… és lehetne egy csomó enyhén módosított verziója: ők választják hogy melyiket húzzák ki, vagy mondjuk átpakolgathatják a rudakat…

3. RandomRöpimeccsReward. Na ez most miaf*sz, minek? Meg a nutella is… mondjuk ilyen volt vmelyik évadban kint, hogy valaki kapott egy ilyen kis szeretetcsomagot.

4. Hogy volt már elvágva ez a rész?? A jutalomcsaládozásra még nem ment el a nyertes csapat, a tribalt se tették bele, a RI-n se volt párbaj (na majd köv.részben végre)… nem tudnak mit kezdeni ezzel a fene sok adásidővel, pedig azt hittem a merge után végre gyorsulunk valamit…

rvtull - 2017. 09. 21. 21:03

Jól tudom, hogy már csak jövőhét péntekig tart? Gyorsan le kell akkor zavarni majd pár kiszavazást majd.

pity - 2017. 09. 21. 22:41

Az előzetes alapján a párbaj is pizzáért megy, nem is kiesésért. Úgy tűnik a végéig ott akarják tartani az összes kiesőt.

winnie - 2017. 09. 22. 13:01

Jól tudom, hogy már csak jövőhét péntekig tart? Gyorsan le kell akkor zavarni majd pár kiszavazást majd.

nem. 30 vagy 35 részes, ha jól rémlik, a forgatás 44 napos volt. és a műsorrend szerint 10.06-án még lesz rész, és nem jelzik, hogy az finálé lenne, de persze az nem jelent semmit.

Enzo - 2017. 09. 22. 14:13

Akkor logikusnak tűnik, hogy okt.6.-án finálé (vagy esetleg szombaton?), mert akkor pont kijön a 30 rész…és ebből az is következik, hogy kb 2 nap lesz egy rész a továbbiakban, azaz végre gyorsítanak a történetmesélésen.

Gabe - 2017. 09. 22. 20:02

Uristen. Ez mekkora volt. Nem banom h nem egy jatekost szavaztak ki blindside-al hanem kb minket nezoket vezettek meg. En ezt szeretem. Konkretan mar meg is bocsajtottam az undoritoan gagyi premerge 15 epizodot.
Es kozben kezdem megerteni a holtak szigetet. Sztem nem akartak a ponderosat elpazarolni websorozatnak igy tv musort csinaltak belole.

Adrit sajnalom, barbinak eselye sincs a dontoig menni mert tul nagy jury threat de hajra Babri, Iliasz es nemtom talan klau/szandi.

Enzo - 2017. 09. 22. 20:06

3×20 (mai)
1. Zoli szakállára először azt hittem, hogy a tévé színhibás, de nem bazzeg, ez tényleg vörös. WTF?
2. Gergő szülinapjának megünneplése a Holtak szigetén egész cuki volt, de valahogy ezzel kapcsolatban is az az érzésem, hogy nem történt volna meg egy kinti évadban (de cáfoljatok meg, ha volt rá példa)… az meg mi már, hogy Lillát is “a szívébe zárta”? :D ~5 napja még gyűlölve fröcsögött rá…
3. A helyi családlátogatás nagyon aranyos, és kell is mindig… a nézőknek is egy kis bepillantás kell egy más kultúrába és a játékosoknak is jól jön – kajailag is, meg amilyen érzelmeket kivált belőlük.
4. Elgondolkoztam, hogy most hogyan lesznek kevesebben az RI-n, ha rögtön jön megint egy negyedik? Aztán láttam, hogy a végre behozott párbaj se kiesésre megy, hanem jutalomra. Szóval kezdem azt az opciót elhinni, hogy itt kiesős párbajozás nem lesz, hanem majd a végén egy nagy challenge, ahonnan valaki bejut a döntőbe, a többi meg instant jury.
5. Gergő csendre intős reakciója a győzelemnél :DDD mint valami gólöröm :D
6. Anita elraktározhatott volna egy kis pizzát a pofazacskójában, majd elvonulnak Gergővel smárolni, és diszkréten áthányja, mint a madáranyuka a fiókának :D
7. Barbarának megint igaza van (hogy Iliászék hármasa erős), csak túl magabiztosan és nyíltan viselkedik, főleg ahhoz képest, hogy mindig a pikszisben van a neve.
8. Hát, bármennyire is bírtam Adrit, ennek most stratégiailag volt értelme. Szandi meg felzabálhatja egyedül a maradék nutellát :P

nadiwereb - 2017. 09. 22. 21:38

Ha Barbi ezzel az önsorsrontó játékkal eljut a végéig, akkor remélem, hogy a többiekben lesz annyi önkritika, hogy odaadják neki a győzelmet.

Tomi - 2017. 09. 23. 18:31

Ezek után Szandinak el kell távolodnia Iliásztól és becsatlakozni a többiekhez. Ferivel az oldalán még mehet tovább.
Zoli ezzel a játékkal esélytelen. Barbi pincsi kutyája. Még ha el is jut a döntőig nem fognak rá szavazni
A holtak szigete, pedig nem rédemption ísland hanem ponderosa. Kíváncsi vagyok hogy menet közben váltottak-e, mert ugye Bence Anitának még úgy adta elő hogy folyamatos párbajok lesznek a szigeten.
Következő részben meg hidden immunity idol. Ez még megkavarhatja. Remélhetöleg aki megtalálja nem fogja világgá kürtölni hanem szépen okosan lesz kijátsztva

Gumbo - 2017. 09. 25. 09:05

Érdekes, hogy már így első évadban tudatlanul kialakult a Voting Block rendszer.

rvtull - 2017. 09. 25. 19:10

Most komolyan azon van kiakadva a Gergő, hogy cetlikre írták fel a nevét és így kellett kiesnie, ahelyett, hogy párbajozott volna? Költői a kérdés: ez a szerencsétlen látott már Survivor-t?

Esküszöm már most a 2. évadot nézném inkább, ezt a casting bakit az RTL tuti ki fogja javítani, éreztem múltkor is h már 5-ször direkt elmondta az Istenes is, hogy itt taktikázni kell b+!!! :D Következő évadban remélhetőleg megtalálják a vérg*eciket vagy legalább elmondják a beválogatott embereknek, hogy mi a helyzet.

Hor1 - 2017. 09. 25. 19:32

Gergő egy igazi agyhalott.

Gabe - 2017. 09. 25. 19:49

A Gergő egy casting remalom. Mar az eden hotelesek kozott is agyhalott volt. Mit vartak a survivorben?
Csak egy dolog aggaszt a Gegro jelensegben: bevalogattak a konyhafonok VIP!!-be.
Ez vajon mit jelent? Annyira szerette az rtl az iq lightos viselkedeset? Esetleg olyan jelentos szerepe lesz a survivorben a kesobbiekben, hogy adnak neki meg teret? Neadjisten (tenyleg ne mert az ciki lenne) ő jut vissza a holtak szigeterol es aztan a dontoben par szavazattal kikap amiert karpotlasul mehet fozocskezni?
Konkretan felduhit a csavo. Tudtommal elmagyaraztak nekik a jatekok. Marmint azt a reszet tuti, hogy ugy esik ki valaki, ha a tobbseg kiszavazza. Onnan tudod h veszett fejsze nyele a caavo h mar anita is nagyivben elkeruli. O legalabb erett gondolkodasu. Kar h ido elott kiesett. Siman lehetett volna egy Parvati tipusu jatekos.

Hor1 - 2017. 09. 25. 19:55

Anita engem is Parvatira emlékeztet egy picit.
Ez a cluet rejtünk csak el meg mennyire g*ci dolog? :D

Gabe - 2017. 09. 25. 20:02

Kezd mar elegem lenni a buta embereknek tvmusort gyarto rtl-bol.

ELŐZETES SPOILER

Nem eleg h szandi idoljat elspoilerezik (kb ertelmetlen volt visszajonni a harmadik szegmensre) utana meg a next on promoban ellovok h nori vagy adri tavozik a holtak szigeterol…
Ez mar olyan szinten gaz h nincs ra szo. Ennyire a gondolkodni nem kepes emberekre lőnek? Koltoi kerdes volt, tudom a valaszt… :/

Enzo - 2017. 09. 25. 20:02

3×21 (hétfői)
(Az első egyharmadát nem igazán láttam)
Egyre szánalmasabb kezd lenni a játékosok hozzáállása (tisztelet a kivételnek), főleg pl. ahogy démonizálják az amulettet… de azért csak elindul mindenki keresni a végén. Iliász “csak kagylót szedek” kifogásán jót röhögtem, aztán meg jött a plot twist, hogy csak clue-t talált. Mondjuk szépen összerakták Zolival, hogy Szandinál van az igazi, ami azért nem hátrány.

Holtak Szigete:
Atya. Úr. Isten. Így még ember a teljes évadban nem b@szott fel, mint most Gergő, hogy konkrétan lenémítsam a tévét… ahogy beszélt Adrival, olyan szinten téves elképzelései vannak az egész játékról, és mindezt olyan hangnemben kérte ki magának, hogy az egyszerűen vérlázító. Mégis hogy mennél haza a szigetről, ha nem szavazással? A párbajig is úgy jutsz el, hogy szavaz rád x darab ember, te szerencsétlen…
Szegény Adri nagyon kivolt :/
És akkor még jön Nóri ezzel az végletekig undorító beszólással, hogy “nem akarjuk annyira tönkretenni, hogy feladja magától?” Húbmeg… kinyílt a bicska a zsebemben, komolyan. Na de már csak 3 nap az amcsi verzióig, így még nem vártam évadot…

ELŐZETES SPOILER

Következő részben úgy látom végre lesz párbaj…bár most meg már minek? Nem tudom ezt követni…

Rendex - 2017. 09. 25. 20:37

Gergő…. nem is kommentálom inkább, megkapta már a magáét az előző hozzászólásokból, de engem is a Konyhafőnökös szereplése aggaszt kicsit.

Annyit kérhetnék, hogy akik még követjük és hozzá is szólunk a témához, az előzetes tartalmat feltüntetnénk külön? Már több epizód óta nem nézem szándékosan, mert ellövik a felét a napi tartalomnak… és most @Gabenál is belefutottam egy mini spolierbe, ami tudom, hogy nem sokat számít, de azért mégis :D Köszi! :)

Enzo - 2017. 09. 25. 22:29

Ja, akkor én is bocs, jogos, csak hogyvoltra is írom, ott meg lesz@rják :D
(bár lenne tag, mint Disqusban :/)

Enzo - 2017. 09. 25. 22:33

Eh, mármint spoiler tag, csak kacsacsőrrel nem engedi :D

Enzo - 2017. 09. 26. 20:04

3×22 (kedd)
1. Ez a reward challenge és rewardra menés szétválasztása 2 külön részbe továbbra is fura :D
2. Fú, Gergőt még mindig ütném…ő pofázik hogy milyen aljas CETLIVEL kiejteni valakit, és közben vidáman beleegyezik a “terrorizáljuk Adrit annyira, hogy feladja” című undorító tervbe…
3. HSz játék: ötletes, jó volt nézni, ahogy vekengenek a homokban… others won the game, Adri won our hearts. :( Anitának meg szép lett a válla, mehet ki instára. (amúgy egy komplett gyógyszertár a rendelkezésükre áll akkor is, ha nincs medevac, ez milyen már?)
4. Klau megint okos horgászás közben: “de ez finoooom?” :D mondanám hogy ne finnyáskodj, ez a Survivor, de hát végülis tény, hogy jól vannak tartva…
5. Immunity challenge: ez is ötletes, mert folyton változik a pozíció… a nehezítések kicsit ugyan érdekesen voltak kezelve, improvizáltnak látszottak.
6. Azt gondoltam, hogy Szandi nem fog végig küzdeni hidden idollal a zsebé…melltartójában. Benedek meg hogy kiakadt a nehezítésekre :D Iliász viszont megnyerte, innentől érdekes lesz a kavarás a szavazás előtt… (az a nyelvezés a győzelménél az így mi?)
7. Tipp: Barbi biztos nem lehet ott velük a tribalig, az a büntetés! (update: az előzetes megadta a választ, hogy ez mennyire igaz)
8. Ha Iliász nem csinál semmit, csak henyél, az valahol pont hogy rosszul is jöhet neki a challenge szempontjából, nem? Amúgy jól beszélt a srác, Benedeknek meg egyre pszichopatább feje van… esküszöm 3 kinti évadból nem jön össze ennyi unszimpatikus ember, akkor se ha az s30-at is beleszámítjuk.

Hor1 - 2017. 09. 26. 23:06

Iliász se szimpi sajnos, elég szarul érvel ő is.
Szandit látnám legszívesebben győztesnek.

TDK - 2017. 09. 27. 00:03

Ez az előzetes jó volt megint,elmondják a szavazás eredményét:D A Barbi meg jutalmat kap mert elsőnek esett ki a védettségi versenyen.A Gergőt meg ne bántsátok már,elég baja lehet neki ennyi ésszel létezni.

Slushyberry - 2017. 09. 27. 01:13

Tényleg egyre kevesebb a szimpatikus ember, maradt Anita és Szandi. Feri mostanában hogyhogy ennyire visszahúzódó? :D

Rendex - 2017. 09. 27. 02:16

Kérlek srácok, no spoiler előzetes, mert az RTL valamit tényleg komolyan elb*sz ezzel, hogy lelövi a poénokat másnapra. Én pedig szívesen járok ide olvasni akár @Enzo napi összefoglalóját, akár más kommentjét, csak szóljatok ha ELŐZETES tartalom van :D

Egyébként szerintem kezd érdekes lenni mindkét sziget. Egy kicsit hiányolom a logikai, gondolkodósabb védettségi játékokat, illetve azokat, ahol másokat hozol nehezebb helyzetbe a saját döntésed miatt.

R.

rvtul - 2017. 09. 27. 09:16

Engem az is zavart nagyon, hogy Anita a párbajon az utolsó két kúszást már az egyik kezével segítette. Értme én, hogy már csak Adrival szenvedtek ott, de azért nem lehetett volna rászólni, hogy hellooo ne csalj?

Ez csak engem zavar nagyon? Ott van 2 kamera is és így csalnak? :D

pity - 2017. 09. 27. 09:45

@rvtul: Nóri is így csinálta. Ha laza a válluk, akkor meg lehet csinálni. Nem volt ebben semmi csalás.

Az előzetest ennyire elspoilerezni… Csak a kiesőt nem mutatták meg.

Jamesch - 2017. 09. 27. 10:59

Én azt nem értem, hogy miért nem ugráltak vhogy mint Gergő(akit én is ütnék legszívesebben amúgy) a végén vagy vmi bukfenc. Majdnem kipróbáltam otthon, sztem működött volna

winnie - 2017. 09. 27. 16:35

ez volt a tegnapi részhez az előzetes sajtóközlemény – akkor ez volt az említett “csalás?

Könnyekben nem lesz hiány – súlyos sérülés és kegyetlen taktikázás a ma esti Survivorben

A Mandirigma zsákmányszerzésén a memóriajátékon a Zoli, Benedek, illetve Klaudia alkotta csapat diadalmaskodott. Így ők mehetnek nyíltvízi horgászatra. Iliászt óriási csalódás érte, amikor rájött, nem amulettet talált, csak egy útmutatót hozzá. Ám mire nyomra bukkant, az amulettnek már hűlt helye volt. Szandi találta meg az értékes nyakláncot, de titokban tartotta a többiek előtt.

A Holtak szigetén Gergőék tartják magukat a korábbi taktikához, amely továbbra is Adri teljes tönkretétele. A feszültséggel együtt a játékosok vérszomja is nő, amikor megtudják, végre párbajozni mennek. A kegyetlen küzdelmet egyikük végül önszántából fel is adja és elbúcsúzik a szigettől. Egy másik túlélő is sokat veszít a játék során, súlyos és nagyon fájdalmas sérülést szenved. De vajon tudja majd folytatni a Survivort? Vagy neki is fel kell adnia?

A Mandirigma szigeten Iliász és Szandi összedugják a fejüket, hogy megfejtsék, miért esett ki szövetségesük, Adri. Tanakodnak, mi legyen a következő lépés. Iliászon úrrá lesz a félelem. Úgy érzi ő fog kiesni, hacsak nem szerez védettséget. Persze nem sejti, hogy a mindenre megoldást jelentő amulett a lánynál van.

A következő védettségi játékra is sor kerül a mai adásban, ahol újra lehetőség adódik a nyaklánc megszerzésére. Emberfeletti erőre és állóképességre lesz szüksége annak, aki biztonságban akarja tudni magát. Most először csalással is próbálkozik egyik játékos… Iliász pedig tudja, a győzelem az egyetlen esélye a játékban maradáshoz.

Vajon sikerül Iliásznak megszereznie a védettséget? Melyik játékos búcsúzik végleg a játéktól, és kinek lesz része elviselhetetlen fájdalomban? A ma esti Survivorből megtudhatjuk mi vár a sziget lakóira!

winnie - 2017. 09. 27. 16:39

ha valakit érdekel, itt az amerikai survivor hajnalban induló 35. vadjának első 6 perce: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/09/27/a-survivor-35-evad-elso-6-perce/

ez pedig a főcím: http://ew.com/tv/2017/09/27/survivor-season-35-opening-credits/

komolyan nem értem, hogy miért nincs a magyarban játékosokat mutató főcím…, az mindig segít a nézőnek. (már, ha nem lett azóta.)

Rendex - 2017. 09. 27. 18:56

@winni “komolyan nem értem, hogy miért nincs a magyarban játékosokat mutató főcím…, az mindig segít a nézőnek. (már, ha nem lett azóta.)”

Nem lett :D

Enzo - 2017. 09. 27. 19:42

#főcím: hát, amilyen hígított verzióban kaptuk a részeket, és amennyi képernyőidőt kapott emiatt mindenki, itt kevésbé is volt rá szükség :D

s35: jupí, meg is nézem akkor az első 6 percet, köszi @winnie!

az előzetesek (a rész közbeni reklám előttiek is!) borzasztó spoileresek, én azonnnal nyomom rá a mute-ot általában…

mai összefoglaló pedig készül, a rész vége után érkezik :)

Enzo - 2017. 09. 27. 20:09

3×23 (szerdai)
Na, elmondom hogy ez az egész amulettesdi hogy nézett volna ki egy normális Survivorben: Bence(/Probst/akárki) felajánlja a védettségi játék elején, hogy van itt egy előnyre lehetőség, de ahhoz fel kell adni a challenge-et. Egyébként meg páros számú játékosnál lett volna célszerűbb ezt bedobni, ahol egyébként előfordulhatna döntetlen nagyobb valószínűséggel, nem most 7 embernél, ahol valszeg pont az amulettel lesz döntetlen… (update: na jó, így legalább lett belőle egy párbaj)
Ettől függetlenül Barbinak jár a keksz. Ahogy sétált vissza, pont gondolkodtam, hogy vajon kitalált-e valami fedősztorit – hát nem semmi, amilyen részletesen előadta, wow! És azért is zseni, hogy védettségi idolnak adja el, mert így nem fognak rászavazni ÉS felhasználhatja az amulett eredeti képességét is!

Micsoda Ananászgate van itt :D Röhögtem volna, ha valaki előveszi egy soundbite közben :D
A flashback-es feloldás viszont vicces volt, Szandira épp elkezdtem gyanakodni, de Klau-n azért meglepődtem, kis sunyik! Konkrétan ugyanazt eljátszották a hangosan ráutalással, mint Szandi és Adri a nutellával :D
Tényleg, mi van Szandi nutellájával? Ja és Feri milyen mérges lesz Szandira, ha visszanézi…

Holtak Szigete:
Lilla Anita szenvedéséről való beszólásán mennyit röhögtem: “eljátssza nemcsak a fehér hattyú halálát, hanem még a fekete is meghal” :D :D hát ő is aztán drama queen, de ez a duma adta!
Na, már hiányoltam a családos sírós részt. Ilyet viszont bammeg még nem láttam, amit ez a barom Gergő csinált, hogy valakinek ennyire semmit ne jelentsen a családi levél… (vajon családtag-látogatós verziónál is ezt csinálná?) -> de legalább Anitával összezörrentek ezen.
Az mekkora lett volna, ha Anita a kutyájától kapott volna levelet ilyen kis tappancsnyomokkal meg minden :D

Tribal:
– Bence így direktbe rákérdez az idolra: “Megtalálta szerintetek valaki… Szandi?” :D
– Na, párbaj, Gergő ha itt lehetne… :D azt hittem legalább tűzgyújtás lesz…
– Eh, sajnálom Zolit… de nagy szopó ez, ilyen szorosan kiesni :( Pedig megnéztem volna egy Klau-Nóri reuniont a HSz-en :P

Hajrá: Barbi > (Zoli) > Szandi > (Lilla) > Iliász > Feri > (Anita) > BeniKlau > (Nóri) > (Gergő)

antijunkie - 2017. 09. 27. 21:06

Hát ma kicsit kiverte nálam a biztosítékot a spoilerezés, nem hiszem, hogy ne lehetne úgy reklámszünet előtti előzetest összeállítani, hogy ne legyen az első 2 másodpercében egy überspoiler (szavazategyenlőség). Esélyem sem volt elkapcsolni/lenémítani.

Rendex - 2017. 09. 27. 22:27

@antijunkie Azt nem is lehetett elkerülni.Mar direkt nem nézem meg a rész végén a következő részt, illetve itt a fórumon is próbálom kerülni az előzetes tartalmakat.
De az ilyen vágások …tényleg nem értem, hogy az RTL nek mi szüksége van erre

nocadlee - 2017. 09. 28. 11:21

Szakértők, én még ezen a magyar évadon kívül nem láttam Survivort. Mit javasoltok, melyik amerikai évadot lenne érdemes megnézni? Preferálnám az olyan évadot, amikor nem visszatérők vannak, hanem kezdők.

winnie - 2017. 09. 28. 11:33

nocadlee: én az javaslom, hogy ennek a posztnak a második bekezdését olvasd el:) vagy nézd a mostanit.

Rendex - 2017. 09. 28. 11:34

@nocadlee
https://www.sorozatjunkie.hu/2010/03/24/survivor-kerdes-2/

Kommentek közt van egy elég jó összefoglaló/ajánló az első 20 évadról. Én is a mostani, magyar évad hatására kezdtem el nézni az USA évadokat, mindenképp megéri ;)

nocadlee - 2017. 09. 28. 13:20

winnie: olvastam, de hét évvel ezelőtti a kérdés, lehet, hogy azóta már másak a favoritok. A brutális, 20 évados értékelős kommentig viszont tényleg nem jutottam el. Egy nyár alatt ledarálni, hűha…:-o

Jamesch - 2017. 09. 28. 13:25

Egyébként fura is hogy Tribalon Bence mindig visszautal a táborban történt eseménykre.
Úgy emlékszem Probst azt mondta ő csak azt tudja alapvetően ahol ott van, amit lát, de ha nem is így van sokkal finomabban vezeti fel az ilyen belekérdezésket.

winnie - 2017. 09. 28. 13:34

igen, itt a sixx-féle helyszíni tudósításban említi is, hogy abszolút képben van a sztorikkal, viszont probst tényleg azt mondja, hogy szereti, ha őszinte az egész párbeszéd, ha tud reagálni, meglepődni, stb. nem tudom, hogy azóta mondott-e mást, de elvileg nem foglalkozik ezzel.

rvtull - 2017. 09. 28. 20:03

Jó nagy filler rész volt ez a mai…

Hor1 - 2017. 09. 28. 21:39

De krvára unom már, hogy valamilyen idol van minden részben.

Hor1 - 2017. 09. 28. 21:39

De legalább a kedvenc challengemet is elcseszték.

korimcrae - 2017. 09. 29. 18:24

Szó szerint mindent elcsesznek, amit, lehet, ez nem is challenge volt, feltehették volna a kérdést, hogy ki vállalja, hogy mindenki más eszik, és ő kap egy ilyen idolt. Mennyivel jobb, mikor nem tudják melyik kaja ajánlat lesz az utolsó. Felüdülés volt megnézni az eredeti 35. évadjának első részét, jó lesz visszarázódni az igazi Survivor-be ebből a valóságshow baromságból.

Hor1 - 2017. 09. 29. 19:33

Megint mi ez az egyenlőtlen, szabályokat ennyire komolytalanul kezelő challenge?

Hor1 - 2017. 09. 29. 19:37

Lol, hát így meg pláne. :D Hát ez vicc.

rvtull - 2017. 09. 29. 19:41

A Zoli meg hogy lehetett annyira béna, hogy kihívja az Anitát, aki nem szerezett még pontot? :D Ha ott eljátszogatnak a végén, simán kiesett volna.

dukyka - 2017. 09. 29. 19:45

rvtull: Mert nyilván nem tudta, hogy kiesik 1 kör után az, akinek a legkevesebb pontja van, én sem gondoltam. Ez így nagyon értelmetlen volt.

rvtull - 2017. 09. 29. 19:46

dukyka: Ezt a Bence elmondta a legelején.

dukyka - 2017. 09. 29. 19:47

Erről lemaradtam. :) Akkor tök hülye.

rvtull - 2017. 09. 29. 19:50

:) Hülyeség volt tényleg ez egész.

De ha lett volna egy kis esze ott mindenki előtt megkéri a Lillát hogy párbajozzon vele és veszítse el, onnantól kezdve Anita instant kieső. És ez Lillának is elégtétel lehetett volna. Bár amennyire összemelegedett ott mindenki a Holtak szigetén, meg nyomták az egyenesjáték és párbajmarhaságot a Gergőék, már lehet átmosták a Lilla agyát is :D

Kár is a gőzért…

Rendex - 2017. 09. 29. 22:35

Az elmúlt két részt megoldhatták volna durván 20 percben is….

Nem néztem előzetest, de csak remélni tudom, hogy hétfőn immunity challenge és tribal is lesz, mert így a végére kezd egyre laposabbá válni. Karakterizálás sem segít már sokat, mert mindenkitől csak ugyan azt halljuk nap mint nap. Vannak a taktikusok, akik ezt minden interjú során elmondják, míg a másik oldal a csak erő, nincs taktika, őszinte játék.

elektro - 2017. 09. 30. 00:31

Zoli nem tudom mit gondolt a választásánál, annyira egyértelmű volt, hogy Anitának leesett, hogy kell enni, már Nórival szemben is. Minden a vízpárbaj mellet szólt(Anitának nem erőssége a víz és pluszban fáradt is volt), ott lett volna a legnagyobb esélye (még ha valószínűleg Zolinak se nagy erőssége, de pihent volt).
Ezt a feladatot a másik szigeten néztem volna meg, ott valószínű leesett volna valakinek, hogy taktikázni is lehet, így már lett volna értelme a játéknak meg minimum 3 körrel.

Enzo - 2017. 09. 30. 20:01

Az elmúlt 2 részt nem láttam, de ahogy olvasom, annyira nem para :D
A kinti s35 kezdést viszont megnéztem (és írtam is kommentet ;))

Thomas - 2017. 09. 30. 22:10

Eddig úgy elnézegettem, eltelt az idő, nem volt vele gondom, de ez a 13. rész kiverte a biztosítékot. Persze, hozzák csak vissza az összes kiszavazottat, de előtte dumálják tele a fejüket, mert a happy campre senki sem kíváncsi, inkább menjen a veszekedés, mert a VV-ben is kajálta a nép. Most szegény Anita meg Gergő lett szemét meg az aljas ember, mert ki mertek szavazni egy szövetségest. Ja, és hazug is, mert nem mondtak el mindent szóról szóra a másik törzsből valóknak.

Hogy a túróba lehet így játszani? Az egész formátumnak az a lényege, hogy a kiesettek már nem jönnek vissza bosszút állni, meg ellenük uszítani másokat. Hogy a kiesésük körülményeiről csak az érintettek tudnak. Pedig én aztán biztos nem vagyok a átverős, kavarós játék híve, de ez már nagyon a ló túlsó oldala, amit ez a műsor képvisel. Egyszer sem hangzott el senkinek a szájából sem, hogy hülyeséget csináltak, ha nem voltak biztosan az Idolban, meg kellett volna osztani a szavazataikat Tamás és Zoli között, nem a biztos Lillát kiszavazni. Azt viszont fél órán át sulykolták belénk, hogy milyen szar alakok, amiért kiszavazták a szövetségesüket, te jó ég!

A többi baromság is, az összes mesterséges belenyúlás azt a célt szolgálja, hogy generálják a konfliktusokat, amiért a VV-t is abbahagytam, pedig imádtam azt a műsort régen. A törzseket is direkt így osztották el, nem ám húzással, vagy emberválasztással. Az idolokat el lehet lopni egymástól éjszaka? Ez is marha jó szabály!

Na mindegy, arra jutottam, hogy erre én nem vagyok kíváncsi, nézem, amíg Anita és Klau bent vannak, utána kasza. Mindkettejüket rendesen megszívatták a visszatérőkkel, sok esélyük nem maradt így.

Enzo - 2017. 10. 01. 13:33

Thomas: hű de meg fog veled fordulni a világ, úgy érzem :D
been there, done that

Thomas - 2017. 10. 01. 17:56

Winnie, a 15. részt nézd meg, ha röhögni akarsz:) Hát mi volt ez? 0/10? Én teljesen elvesztettem a fonalat:) Milyen játékot játszanak ezek? Fingom nincs, de az biztos, hogy én nem tudom a szabályait, de talán még a játékosok sem, a készítők is még csak most próbálják kitalálni:) Azt hagyjuk, hogy már rég nincs bent senki, aki akár csak egy részt is látott volna az amerikai verzióból.

“Hozott egy aljas döntést, amivel együtt tud élni. Sőt, meg se bánta! Meg se bánta!”

Újra leírom, én aztán nem vagyok a kavarós, átverős játék híve, de ez… Nem hiszem el, hogy három részen keresztül ezt sulykolják a nézőbe, hogy most ők az emberiség legalja, mert csináltak egy blindside-ot (kényszerűségből és a játék nem ismerete miatt, nem is azért, mert ők ezt akarták volna előre kitervelten!) Mi lenne, ha az amerikai verzióban is minden ilyen után a következő részben csak ezek kattogna mindenki? Másról sem szólna. Ja, hogy ott nem jönnek vissza a kiesettek, hanem magukban fortyognak valahol.

“Mond ki, hogy nem fogod leadni a védettséget és nem fogsz párbajozni! Akkor itt is legyél bátor, vállald be mindenki előtt, hogy gyáván nem állsz bele a párbajba és inkább a védettség mögé bújsz. Ez a leggyávább, amit tehetsz. Ez mérhetetlenül gyáva döntés! Nem is érdemled meg, hogy Survivor játékos legyél!”

Anyám, akkor Russel és Tony a leggyávább emberek a földön, nem is csináltak mást, csak mindenféle védettségi medálok mögött bujkáltak állandóan:) Én ezt nem is értem, hogy képzelték ezt? Találtak egy idolt és nem adták le azonnal a készítőknek, vagy a helyi rendőrségnek, hanem mögöttük bujkáltak?:) Dutyiba velük!:)

Aztán jött a parázás, hogy Szandi veszélyben érzi Adrit. Ezt nem igazán értettem, de letudtam azzal, hogy a 8 elemi sem volt meg neki, mert ők hárman ugyanarra teszik, Lilla meg Anitára, akkor képtelenség, hogy Adri veszélyben legyen. Aztán valahogy mégsem sikerül ugyanarra tenniük, ez már csak hab volt a tortán:) Amúgy én a szavazás előtt is rögtön arra gondoltam, Anitáéknak akkor lenne a legtöbb esélyük, ha Lillára teszik, és ez be is jött:)

Az is egy hülye szabály, hogy döntetlen esetén nem kőhúzás van, tehát nem a többiek vannak veszélyben, hanem azok párbajoznak, akik a szavazatokat kapták. Így nem érdekük elkerülni a döntetlent, sőt, elmehet addig is, hogy direkt döntetlenre mennek folyton, és akkor lehet azzal érvelni a zsűrinek, hogy mi nem szavaztunk ki téged, hanem megadtuk az esélyt, hogy bebizonyítsd, ide való vagy!:) Tehát jót tettünk veled, arról már nem tehetünk, hogy gyenge vagy!:)

Meg megy a konfliktus generálás ezerrel, ez a táblás szavazás a legalja VV-s uszító feladatok szintjét hozta. És elérték, amit akartak, mekkora veszekedés lett belőle, pont ahogy a VV-ben is, minden áldott nap! Szinte láttam, ahogy a készítők dörzsölik a tenyerüket, hogy mekkora nagy királyok ők:)

Szóval ez nem Survivor, ez bizony VV a parton. Szerintem még küldjenek nekik pár embert, akik főznek meg mosnak rájuk (az egyenruhának tisztának kell lennie, mert mit gondolnának a nézők!), és akkor aztán sikerülne a teljes magyarosítás. De most jön az újabb csodálatos csavar, az RI, és majd nézhetem végig, ha Andita bent marad, mert addig nem lenne szívem kiszállni, amíg ő és Klau ott vannak. És ez is mi már, hogy az RI-ből rögtön a döntőbe fog valaki visszamenni? A zsűri elé, a final 3-be? Ezt nem hiszem el:)

winnie - 2017. 10. 01. 18:11

“Winnie, a 15. részt nézd meg, ha röhögni akarsz:)”

parancs!

Saint - 2017. 10. 01. 19:41

Thomas,

Ha van erőd tarts ki mert az egyesülés után nagyot fordult a sorozat, elkezdett nagyobb nyomokban Surivort tartalmazni és nekem kifejezetten bejön. Sajnos a belenyúlkálás miatt ez közel sincs az eredetihez de így is magasan veri a hazai celeb és kúrás erős reality mezőnyt.

Aztán hátha a 4. évadra tökösebbek lesznek (feltéve ha lesz) és közelebb maradnak az eredetihez.

TDK - 2017. 10. 01. 22:37

Azt hiszem a 15. rész után írtam én is,hogy olyan szar,hogy azt meg kell nézni:)

TDK - 2017. 10. 01. 22:45

Egyébként még 1o rész lesz,ha érdekel valakit.

Rendex - 2017. 10. 02. 01:07

Reménykedtem, hogy a héten felpörgetik, és péntek szombat finálé meg reunion….

winnie - 2017. 10. 02. 11:03

basszus, annyira alja ez az epizódikus közlemény, amit mindig kiküldenek. egyszer majd összegyűjtöm egy hogyvoltnak egy évad végi posztba, vagy nem tudom.

ez a mostani: https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2017/10/sur1002.txt

a műsorban a narrációban elhangzanak ilyenek, mint itt, hogy “aljas módszer” (csak azért, mert valaki nyerni akar?). az egyik mellékelt jelenetkép neve pedig noragonosz.jpg. WTF

winnie - 2017. 10. 02. 11:04

viszont cserébe lesz egy olyan feladat, ami az eredetiben jól szokott elsülni, itt pedig pláne jól nézhet ki a képek alapján.

Tusán - 2017. 10. 02. 18:47

Egy kis meglepetés adás előtt. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Qywt73cpeDw

Enzo - 2017. 10. 02. 20:06

@Tusán: ez nagyon király lett! :) teljesen olyan, mint az eredeti évadosak (Y)
talán még egy külön posztot is megérne, @winnie?

Ó bakker, még a jövő héten is lesz adás végig? Azt hittem, ezen a héten letudják…

És akkor a mai részről (3×26 hétfői):
Nóriéknak az agyára ment a survivor, teljesen meggárgyultak :D
Iliász kiesését meg ezexerint nem csak az előzetes spoilerezte el, hanem a mutatott szavazatok is… Amúgy nem láttam az előző részeket, szóval nemtom Barbi mit csinált, hogy így nem jött rá semmi szavazat… (na nem mintha kinézném ebből a társaságból, hogy értékeli a játékát, ha döntőbe jut)

winnie - 2017. 10. 02. 20:17

” talán még egy külön posztot is megérne, @winnie?”

simán!

Tusán - 2017. 10. 02. 23:07

Wow, köszönöm! :)

Hor1 - 2017. 10. 02. 23:11

Amikor 4-1nél 6 főnél továbbra is tolják a hatalmas suspenset..
Volt egy pár rész ami jó volt, de azóta olyan szar mint az elején. A nevetséges 2v1 challengekkel se ártana valamit kezdeni.

Rendex - 2017. 10. 02. 23:19

A mai részt nagyon max 20 percben el lehetett volna intézni.
Hosszú lesz még a hátralevő 9 rész…

TDK - 2017. 10. 03. 00:48

Tusán ez nagyon jó lett,kár,hogy nem így megy a tévében.

Enzo - 2017. 10. 03. 20:22

3×27 (kedd)
(hú, az elejéről lemaradtam)

1. Bencustól az “úgy eszi, mintha mogyorókrém lenne” mekkora kiszólás volt már :D Benedek amúgy már úgy nézett ki, mint aki a pálcát is megette volna a kabóca-saslikból :D
2. HSz-en hogy benézték majdnem Iliászt Beninek, mondtam én hogy nagyon hasonlítanak…
3. “Párbajban estél ki?” -> ezek teljesen beleőrültek ebbe a párbajmániába (bár ha jól emlékszem, Gergő mondta, szóval semmi meglepő)
4. Nóri-Lilla előadása….WTF, mi történik itt, ez még mindig egy túlélőműsor? Adtam neki egy esélyt, de kb 5 másodperc után lenémítottam… majd Iliász következő mondatára sikerült újra ráadnom a hangot: “mind a kettő full kattant” :DDD BINGÓ! :D
5. Még egy olyan reward se volt, ahol ott helyben kellett volna megnevezni, hogy kit választ maga mellé a nyertes… Szanditól ez a meglepi-beosztás elsőre fura volt, persze kajastratégiailag jó lehet, szövetségileg még nem vagyok benne biztos. Az első este alapján eddig pozitív.
6. Amúgy Barbi most ha okos lenne, indítana egy nőszövetséget, hogy kiejtsék a 2 maradék fiút…

Rendex - 2017. 10. 04. 21:52

Hosszú idő után végre egy tartalmasabb és érdekesebb rész volt a mai. Nyilván még mindig nem USA szint, de szerintem ez most nagyjából helyen volt.

nadiwereb - 2017. 10. 05. 20:06

Hosszú idő után most néztem meg először egy részt, de megint fogom a fejem.

– Amikor 5-en vannak benn, tökkomolyan az a legfontosabb érv valaki (Beni) számára a szavazáskor, hogy ki az, akit nem szeret? Ilyenkor már bőven azon kéne agyalni, hogy kivel akarnak bemenni a döntőbe, ki ellen lenne esélyük. Nem pedig azon, hogy ki a legkevésbé szimpatikus…
– a két pasas tényleg, tökkomolyan képes volt szétszavazni? Ennyire senki nem lehet matematikai ésvagy taktikai analfabéta. Vicc.
– a szerkesztők a döntő szavazat felolvasása előtt bevágott, érzésre másfél perces szavazatindoklással sikeresen agyonvertek bármilyen katarzist a nézőben. Nem mintha nem lett volna az előzmények alapján teljesen egyértelmű, hogy ki esik ki.

Enzo - 2017. 10. 05. 20:12

3×29 (csüt.) (csak a 2.felét láttam)
1. Top5-nél 3féle szavazat? Wow, ez is ritka :D
2. A bennmaradó négyes lehetne “Feri angyalai”
3. Bence nagyon cseles, belengette a döntőt, hogy hamarosan jön, de nem mondta ki, hogy “benn vagytok a döntőben” :)
4. Na, tényleg bejött a lányszövetség téma?
5. Oké, ofisölli Benedek reakciója eddig a legjobb a Holtak Szigetére, ahogy pislantgatott ki oldalra, mintha a Kandi Kamerában lenne :DD

Enzo - 2017. 10. 06. 20:06

3×30 (pénteki)

1. Na nézd már, Szandi tudtán kívül (?) feltalálta a voting blockokat (mármint hogy ez a lányszövetség csak erre a szavazásra alakult)… A “Feri dzsihádot hirdet” megjegyzésen meg felröhögtem, megvan a holnapi hogyvoltcím :D
2. Beni megérkezése a HSz-re fantasztikus volt… “Mit szoktatok csinálni?” “Semmit.” :D
3. Nóriék vajon csöccsel akarták emelni a nézettséget, azért ásták el Anita felsőjét?
4. A Twisted Sisters vicceskedéséről: elég egyértelmű volt hogy Nóri csak poénra veszi Anita irántuk érzett unszimpátiáját, aztán Iliásznak ez nem esett le, és annyira túl lett lihegve az egész ügy…
5. A challenge kifejezetten tetszett, még a final immunity mércével is egészen jó. Én a középső kulaccsal mentem volna végig, a nagyból a kapaszkodás során lötyögtették ki folyton a vizet Szandiék, nem vették észre? Szandinak kb a kifolyt mennyiség hiányzott, amikor majdnem átbillent a mérleg. (Tessék, Feri is megmondta a végén pontosan ugyanezeket.)
6. Feri hogy szétfejelte a puzzlehalat a végén :D
7. Bence elődöntőt emlegetett, és mondta hogy lesz még egy (nem védettségi) játék, úgyhogy gondolom a 4 döntőst majd lecsökkentik háromra (vagy kettőre)…
8. Feri 3 csajjal maradt, de belőle nem néznék ki egy s16 Erik-ezést azért :D ;)
9. Gergely azért lehetne a zsűriben, kíváncsi lennék a kérdésére. (Mármint nyilván úgy értem, hogyha eddig is ott lett volna a kiszavazásokon/HSz-en és hozzá tudna szólni)
10. Feri most hátradől és nézi a káoszt, azon jót röhögtem… hát, megteheti :D

elektro - 2017. 10. 07. 00:58

Így végig szenvedve a részeket Szandi játéka nyert meg a legjobban, még ha (80% ösztön volt( de az nagyon ott volt) és maradék 20% kitartás, küzdő szellemben is kimagasló volt. Egy gyengesége volt az, érzelem alapúság (adrenalinból, ösztönből küzdött, ami a játékoknál néha előny néha hátrány), amit gyakorlatilag senki nem vett észre. Adri nagyon jó példája lett véletlenül, amikor kiközösítettnek érezte magát HSZ-en, utána a sok negatív töltésű impulzus hatására teljesen összezuhant. Szandit minden tekintetben erősebbnek tartom, mint Adri, de szerintem, ha a többieknek sikerült volna kikezdeni, akkor sokat romlott volna a teljesítménye.
Klaut nem tartom erős játékosnak, szerintem erősen túl van árazva (gyenge mezőnyben közepes szintű tulajdonságokkal, úgy tűnik erősnek, hogy azért mindenben egy picit jó, még a többieknek egy-egy fő képesség domborodik ki).
Feri hozza, amit vártam kombinált feladatokban csak Szandi az ellenfele (szerintem Illiászt is verték volna, az ügyesség, erő kombinációjú feladatokban).
Barbi szépen ellavírozott, de szerintem ha komolyabb stratégia játék zajlott volna a játékosok között simán elvérzett volna.
Ha Szandi továbbra is jó ösztönnel keveri a lapjait, akkor egy Feri, Barbi, Szandi hármas kerülhet döntőbe. Ha a HSZ-ről nem Illiász kerülne be, akkor szerencsével, kinek milyen játék feküdne annak függvényében bárki nyerhetne. Senki mögött nem látszik, hogy egységesen mögötte állnának. Inkább majd a végső szavazás érzelmi hulláma alapján várható döntés.

winnie - 2017. 10. 07. 07:42

“– Amikor 5-en vannak benn, tökkomolyan az a legfontosabb érv valaki (Beni) számára a szavazáskor, hogy ki az, akit nem szeret? Ilyenkor már bőven azon kéne agyalni, hogy kivel akarnak bemenni a döntőbe, ki ellen lenne esélyük. Nem pedig azon, hogy ki a legkevésbé szimpatikus…”

fél füllel hallottam most egy részt, mert a feleségem nézte lefekvés előtt, és egyrészt iszonyatosan zavart, hogy narrálva elmondják azt sokszor, ami történt, vagyis rádupláznak (és rém terjengősek az interjú részletek), de a gáz istenes kérdései voltak a tribalön, ez a “baráttal vagy ellenséggel mennél-e a döntőbe”, és társai, amikre simán lehetne trollkodva válaszolni, mert némelyik annyira ostoba kérdés. de nem, mert a válaszok még hülyébbek voltak…

szerintem - 2017. 10. 07. 21:12

na, felhoztam magam az evaddal, utoljara asszem a 12-dik resz kornyeken kommenteltem, nagyon le voltam maradva.
leirhatnam reszletesen az osszes gondolatomat, de egy csomonak mar semmi ertelme, mert elhaladt felettuk az ido. van ket dolog viszont, ami felett nem tudok napirendre terni.
az egyik a zsuri. hol vannak ugy megis? hogy fogjak meghozni a dontesuket, ha nincsenek ott a torzsi tanacsokon, honnan fogjak tudni, hogy mi tortenik? vagy ok a vagoszobaban ulnek es a nyersanyagot nezik? az igaz, hogy a torzsi tanacsok annyira gazosak, hogy feszengve nezem oket, de akkor is, legalabb nemi infot lehet ott szerezni, nem?
a masik, hogy a 30 epizod alatt szerintem egyetlen jatekos szajabol sem hangzott el konkretan, hogy hogyan szeretne gyozni, hogy hogyan szeretne az ellenfeleit (vigyazat, nem az ellensegeit, ahogy bence rendszerint mondja) legyozni, egyaltalan, hogy kivel szeretne a dontobe menni es miert, semmi resume talk. ertem en, hogy ez meg egy kezdetleges jatek, de nagyjabol azt is egy kezemen meg tudom szamolni, hogy hanyszor hallottam egy jatekostol azt, hogy o nyerni jott. de tenyleg. ha kiesnek, senki sincs letorve, megdobbenve, megsertodve, feloluk igy is jo, es rendszerint egy vallranditassal veszik tudomasul, hogy megsem estek ki teljesen.

az meg egyenesen gaz, hogy mindjart vege a musornak, de meg mindig 9-en vannak versenyben ugye. mondjuk ezzel meg is valaszoltam, hogy hol a zsuri. viszont akkor az a problema, hogy a valoban kiesett jatekosok sokkal kevesebb infohoz jutnak zsuritagkent, mint azok, akik a a holtak szigeten rendszeresen talalkoznak uj jatekosokkal.

en mar az elejen is ugy gondoltam, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy anita nyeri a jatekot. a szerkesztok nem gyoztek elegszer belenyulni a jatekmenetbe ahhoz, hogy bent tartsak, es majd hoskent fog visszaterni a jatekba ugy, hogy neheztelni mar senki nem fog ra a zsuriben, hiszen a redemption island majdnem olyan, mint a ponderosa, ott mar szinte mindenki haver.

az is erdekes ugye, hogy mar teljesen vakon van (vagy azt a benyomast kelti), de szandi jatszik meg aranylag legkozelebb ahhoz, amit meg erdemes is lenne nezni, de ahogy azt valaki fentebb nagyon jol irta, inkabb osztonbol jo, nem szandekosan :) a szomoru az, hogy az jatekosok annyira butak ebben az evadban, hogy harman-negyen egyutt sem tudnak okosakat kigondolni, sajnos.

az allando narralas is szerintem azert van, mert egyreszt nem biznak abban, hogy a nezok ertik, amit latnak es hogy a jatekosok ertik, ami tortenik. bence sokszor nem csak narral, hanem velemenyez is dolgokat, ami direkt nem tesz jot a jateknak, nem beszelve arrol, hogy rengeteget kerdez toluk, jatekok utan es elott is, amik eleg provokativak. egy normalis evadban ez nagyon veszelyes lenne, de szerencsere ezeket a “szigetlakokat” nem zavarja ossze ez sem, mert teljesen vakon vannak :)

tudom, hogy csunya dolog ilyet gondolni, de szerintem oriasi a fodij ezert a teljesitmenyert es oszinten ugy gondolom, hogy egyikuk sem erdemli meg, hogy igy gazdagodjon meg. de lehet, hogy csak irigy vagyok. majd jovore jelentkezem es majd jol megmutatom :D

Gumbo - 2017. 10. 09. 09:25

Tetszett a Beni kiszavazása alatt a vágás. Szerintem tök ötletesen megoldották az egyértelmű szavazás.

Hor1 - 2017. 10. 09. 19:11

3 másodperces challenge :D

Enzo - 2017. 10. 09. 20:05

3×31 (hétfői)
Na akkor a mai részről időrendben:

– Hát, ez tényleg nem volt szép a többiektől a Holtak Szigetén… még mindig nem csipázom Anitát, de hogy nem engedik be aludni vészhelyzetben… pff, nem mindenkiből néztem volna ki ezt :/
– Barbi remek taktikai érzékkel bedobja a Nutella-kártyát, ügyes! Na jó, egy hátulütője van: Szandinak ugye amulettje van, ezért nem lenne okos döntés mindenkit ráuszítani. Az igazán nagy ötlet az lenne, hogy most kirakni Klaut, majd a döntőben szembesíteni Szandit ezekkel a tetteivel a többiek előtt. Ha ezt valaki meghúzná…
– HSz kiesős challenge: nabammeg, ez mi volt? 5 másodperces kihívás, hát ilyen gyorsan még sose láttam hogy eldőlt volna :O Ha a másik 2 esik ki, annak mondjuk jobban örültem volna… viszont ez a “még egy esély” szavazás teljesen idiótaság: “Szeretnétek-e eggyel több ellenfelet magatoknak?”…hát meglepődtem volna, ha igen jön ki, bár nem tudom hogy meg lehet-e lepődni itt még bármin is.
– Szandinak tök igaza van abban, hogy nem kint vagyunk, ez a Survivor, és nem ugyanaz a barátságok “értéke”…
– Az a baj, hogy Barbi nem tud az amulettről, és emiatt fog kiesni a nagy össztűz miatt…pedig tényleg szép lenne, ha ráuszítaná Szandira a másik kettőt, és ő Klaura tenne biztonsági okokból.
– Anitának igazat kell adnom, Lilla (meg persze Nóri is) már épp elég esélyt kapott.
– Én Barbi helyében benyögtem volna a “miért érzed veszélyben magad” kérdésre, hogy “Hagyománytiszteletből.” :DD
– Szandi amilyen fejeket vág az idol kijátszása után…:D
– Yasssss, Barbi bennmaradt! Tuti hogy azért inkább Klaut áldozta be Szandi, mert Barbi nem lesz ellenfél a challenge-ben… (annyira röhögnék, ha megnyerné :D)
– Gondoltam, ugye Klau is megy a Holtakhoz, ergó visszajuthat…hát ez félig jött csak be.

Tehát: Holtak Szigete kisdöntő (Anita-Iliász-Nóri-Klau), onnan egyvalaki bejut a Mandirigma hármas mellé, úgy lesznek négyen -> elődöntő, és aztán hármas döntő a zsűri előtt.

h3x0r - 2017. 10. 10. 09:06

Mar a resz elott pontosan tudtam, hogy ez fog tortenni a kiszavazason, de en is legalabb annyira elveztem, mint Szandi. :D

Jamesch - 2017. 10. 10. 10:23

Jaja én is így voltam, fasza rész volt
Nekem tetszett a visszaengedjük-e a 2 kiesőt szavazás, mégjobb lett volna, ha nem anonim ;)
Mondjuk úgy még érdekesebb lett volna ha mondjuk beni helyett még Gergő van ott

Hor1 - 2017. 10. 10. 16:37

Barbinak mázlija van, hogy Szandi nem tartja threatnek, de csinálhatta volna ügyesebben. Befűti Ferit meg Klaut ugyanígy, de ő Klaura tesz, így legrosszabb esetben is van egy párbaja..

nadiwereb - 2017. 10. 10. 19:27

Ez most mi, ami most van a tévében? Miért nézek boltban bevásároló embereket, hogyha elvileg Survivort nézek?

Enzo - 2017. 10. 10. 20:04

@nadiwereb: csak képzeld azt, hogy The Amazing Race, és simán odaillik… engem amúgy egyáltalán nem zavart, rosszabb dolgokkal is töltöttek már ki adásidőt az évadban…

3×32 (keddi)

—első harmad

Szanditól a kiszólás, hogy “azért kíváncsi lennék a többiekre”… nem is tudja, hogy gyorsabban beteljesül ez a vágya, mint hinné :D Meg hogy örült már a városlátogatásnak, valahogy ezt az örömét őszintének éreztem, mondjuk a tegnapi tribal-os fejeken is csak röhögtem :D
Ha már Szandi, a Ferivel való beszélgetése is vicces volt:
“-Én vagyok a pénzfelelős!
-Ezt azért ne szokd meg.” :DD

Közben a HSZ-en is nagyon örülnek, hogy végre otthagyhatják a ‘csába, és közülük kerül vissza valaki, pedig ugye utóbbi nem is feltétlenül van így. Nóri mosolya nagyon őszinte lesz, amikor meglátja Klaut, már várom… :D

—második harmad

– Lol, tetszett Barbi meglátása, Szandi és Feri a piacon tényleg olyan volt, mint egy házaspár :D
– Nóritól valami nagyobb reakciót vártam Klaura, de így meg poén volt (remélhetőleg puszta szerencse miatt), hogy pont előtte mondta, hogy megnézné Klau arcát.
– Ez a hengeres játék bitang egyszerű, de nagyszerű. Annyira vártam, hogy valaki beveti-e a zseniális Nagy Trükköt (saját henger feldob, másiké lelök, és az ér előbb földet), de nem :( Nóritól viszont bejött a feladás, jól kiszámolta.
– Na, Iliásznak szurkoltam, úgyhogy örülök hogy ő jutott vissza. (De meglepődtem, hogy a döntő csak egy találatig ment.)

—harmadik harmad

– Hát, nemtom, azért szerintem sz@rabb úgy kiesni, hogy előtte 20 napot végisz0ptál a Holtak Szigetén, mint úgy, hogy előtte nap tudtad meg, hogy létezik. Klaunak ez “könnyen jött, könnyen ment”.
– Feri rendesen jókedvében volt, az a melles-segges komment már eléggé feszegette a határokat :D
– Direkt nem néztem előzetest, akarom látni majd holnap az arcukat, ahogy Iliászt meglátják :D (micsoda cliffhangerrel lett abbahagyva…)

pity - 2017. 10. 11. 09:45

“saját henger feldob, másiké lelök, és az ér előbb földet” Én is vártam ezt, hogy eszébe jut e valakinek. Úgy emlékszem az amerikai évadban valakinek igen.

Slushyberry - 2017. 10. 11. 09:47

Anitát sajnálom, nekem ő volt a legszimpatikusabb.(És még Nóriékat is eltudta viselni)
Innentől viszont Szandinak szurkolok, bár sok esélyt nem látok a győzelmére a zsűri miatt.

Gabe - 2017. 10. 11. 20:06

Ezek az ad hoc szabalyok az idegeimre mennek. Csak en maradtam le rola hogy barhol is kozoltek volna a jatekosokkal h sorversenyekkel juthatnak a dontobe?
Nem ertem h a mergetol miert pusholtak a strategiai jatekot ha aztan a vegen megis feri es gergo undorito eredeti elkepzelese szerint mennek majd a dolgok es kb az ero dont. Esz nem kell (es ne mondja nekem senki h a sorversenyben majd gondolkodni is kell).
Barbit sajnalom. Eselye nincs pedig classic complex personality villain raadasul nem olyan suta mint a standard magyar valosagshow gonoszok.
Na mindegy. Igy ket resszel a finale elott azt modnom h 6.5/10 ez az evad…

nadiwereb - 2017. 10. 11. 21:02

@Gabe: nagyon nagyvonalúan pontozol :)
Nálam eddig 5/10 körül volt, de ha tényleg lenullázzák a social game szerepét a végjátékban, akkor ez egy sima 2/10. A Survivor nem ez. És nem érdekel a “magyar nézőknek ez kell” szöveg, mert soha meg sem próbálták még a nézők felnőttnek nézését.

winnie - 2017. 10. 11. 21:34

“És nem érdekel a “magyar nézőknek ez kell” szöveg, mert soha meg sem próbálták még a nézők felnőttnek nézését.”

így van, de az a gáz (vagy nem gáz, nézőpont kérdése), hogy úgy néz ki, hogy nekik van igazuk, ugyanis a kezdeti botladozás után, most már nézettségileg simán viszi a pálmát a survivor.

és ezt simán önigazolásnak fogják venni, még akkor is, ha ez nem jelenti azt, hogy egy másféle megközelítés csak sikertelenebb lehetne. itthon ez a gond. van egy szint, amivel megelégszenek. ami “elég jó”. és nincs ambíciójuk arra, hogy még magasabbra jussanak. mert egy készítőnek abban nem nagyon van érdeke…

Gabe - 2017. 10. 11. 22:21

Siralmas. Mindig ugyan azoknak az embereknek akarnak musort csinalni. Nem is akarnak mar loni mas retegekre. Ez kb meg 5-6 evig folytathato de aztan elfogynak a nezok. 20% korul megy a musor. 5 ev mulva is meget majd ennyivel de addigra ez a husz szazalek kb 200.000 nezot fog jelenteni. Surgosen meg kene probalni behuzni mas retegeket a szorakoztato musorokba mielott vegleg elveszitik oket az ineternettel szemben.
A sefek sefe sztem megmutatta h kaphatok az ujra es a jora az emberek. 8%rol indult finale fele mar 16% volt (tudom messze a 20%tol de megis)
Meg a ninja warriorban remenykedek. Az talan meg tud szolitani egy masik reteget. Marmint amig szet nem verik a celeb vagyok celebkakaaradattal a hetkoznapokat az rtl. Aztan johet a VV9. #hajramagyartvskreativok

Enzo - 2017. 10. 12. 00:34

3×33 (szerdai)
– Ferinek tényleg felcsillanhatott a szeme annak hallatán, hogy a HSz-en folyton párbajozás megy :D
– Iliász nagyon szép hatásvadász módon adta elő az egész sztorit, élvezet volt figyelni a reakciókat (persze neki is :D)
– Feri első kiesése tényleg erős, egy pillanatra azt hittem, hogy ő ki is esett a játékból…
– Szegény Ili nem kap loved one-t, mert nem tudták hogy ő lesz, ez milyen duma… akár bekészíthették volna mindenkiét is, just sayin’
– Gondolom akkor holnap 2.elődöntő, és pénteken zsűris döntő (hejj de nem fogom látni valszeg…)

Scat - 2017. 10. 12. 20:33

Szurkoltam, hogy Feri jusson be a döntöbe, mert így még kétesélyes. Szandinak és Barbinak tuti nem adták volna oda a főnyereményt.

Remélem Ferit szavazzák meg győztesnek. És azt is remélem, hogy lesz még magyar Survivor, engem kifejezetten szórakoztatott.

nadiwereb - 2017. 10. 12. 20:36

A mai adás annyira felhúzott, hogy a finálét meg se nézem. Nem érdekel, hogy melyikük nyer. Ez nem Survivor, ez valami más, rosszabb játék.
Én azt nem tudom elfogadni, hogy “Survicor” néven fusson egy játék, aminek a döntőjébe jutásban _egyáltalán_ nem számít a social game, a szövetségek, kizárólag a fizikai erő. Hogy a két fős döntőben ott legyen egy játékos, akit nem lehetett kiszavazni (Iliászt kiszavazták, majd megnyert kettő fizikai challenge-et és úgy jutott döntőbe, hogy soha többé nem lehetett rá szavazni). Vagy hogy azzal a Ferivel nyeretik meg a játékot (ez a mai challenge ugyanis pofátlanul rá lett szabva), aki már a Survivor alaplényegét (outwit-outplay-outlast) se érti, és erre még büszke is.
Ha ez a formátum lenne az igazi Survivorben is, akkor olyan játékosoknak, mint Cochran, Sandra vagy Cirie, eleve soha nem lett volna egy picike esélye se a döntőbe jutásra, és Parvatinak is kevés. És egyebként, ha lesz újabb évad: így hogy jelentkezzen valaki, aki nem a fizikai erejével akarna nyerni? Az idösebb vagy testileg gyengébb (potenciális) játékosokat eleve kizárják ezzel a győzelemből, ami ráadásul nekik is rosaz lesz, mert rettentően beszűkítik a lehetséges karakterek számát.
Eh, megyek inkább és megnézem az igazi Survivor legújabb részét. Ezt meg elfelejtem gyorsan.

nadiwereb - 2017. 10. 12. 20:38

@nadiwereb: Na jó, “Survicor” néven felőlem futhat, csak “Survivor” néven ne. :D

rvtull - 2017. 10. 12. 21:26

Azt lehet tudni, hogy élőben, holnap fog-e kiderülni ki a nyertes, vagy ők már a szigeten megtudták?

pity - 2017. 10. 13. 09:55

Rendesen elrontották ezt a készítők. Fullba nyomják a fizikát. Milyen esélye lenne egy 72 éves Rudynak nyerni itt? Ezzel a következő évadot/évadokat is predesztinálták, mert nem fognak jelentkezni idősebb, vagy akár középkorú emberek. Vagy túlsúlyos ember? Nekik sem lehet esélyük? Saját magukat határolták be azzal, hogy taktikázva nem lehet nyerni.
Bosszankodom…

nadiwereb - 2017. 10. 13. 10:09

@pity: pont így. Ha az amerikai készítők is így csinálnák a műsort, akkor a valaha volt legjobb játékosok egy része (Cochran, Sandra, Cirie) eleve soha nem is jelentkeztek volna.

winnie - 2017. 10. 13. 13:38

ezt írják a sajtóközleményben: “Végül, ahogy eddig minden törzsi tanács után, Bence felolvassa a cetlikre írt neveket”

Gabe - 2017. 10. 13. 19:58

Hát ez a finale egy langyos nedves fing volt…
Ugy kipukkadt a nagy semmibe. Iliasz mar egyszer kiesett. Kiszavaztak. De meg ezerszer inkabb o mint feri aki konkretan nem volt hajlando alkalmazkodni semmihez es senkihez.
Mondjuk egy masik nezete a feri jelensegnek h akkora mastermind volt h kb a jatekosok 70%at becsicskitotta es vegulis eljutott ugy a vegere h soha nem volt igazan a kieses szelen. Ilyen szempontbol neki kellett volna nyernie.
Nagyon keseru szajiz maradt a szamban.
Szandi vagy Babri ezerszer jobban megerdemeltek volna a dontot es a gyozelmet. De mivel ok csajok a kutya sem fog rajuk emlekezni max arra h barbi gonosz volt (holott csak egy nagyon ugyes jatekot jatszott – amit ha fiu jatszik akkor kb istenitenek)

5.5/10 a teljes evad igy 35 resz utan…

Nagyon sajnalom. Lett volna benne potencial meg a kovethetetlen es nem kovetkezetes jatekszabalyrenszer ellenere is ha nem rontjak el orbitalisan a castingot. (Zoli lilla gergo balint benedek krisztian es a katona gyerek mit kerestek ott?)

Scat - 2017. 10. 13. 20:07

Azért az, hogy csak fizikummal lehet nyerni, egyszerű túlzás. Ha kiszorták volna az elején az erőséeket a játékosok, akkor nem ilyen lett volna a döntő.

Más kérdés, hogy arra a készítők sem számíthattak, hogy egymás után hárman is feladják, akiket gyorsan pótolni kell, hogy kijöjjön az epizód szám.
Plusz a Holtak szigete is bekevert egy kicsit, hiszen ha az nem lett volna, akkor Feri mellett egy észjátékot űző ember lett volna a döntöben.

Scat - 2017. 10. 13. 20:23

Sajnos várható volt, hogy nem Feri nyeri meg, túl sok sérelmet okozott a nyers stílusával. Ugye Szandi, Nóri, Adri…áh, sértődöttségből ellene szavaztak.
Bár Szandi jópofa volt: “Meg tudsz valaha bocsátani? Nem? Akkor gebedj meg, nem rád szavazok” :D

elektro - 2017. 10. 14. 01:51

Először néztem meg magyar reality show-t, valószínű utoljára. Sajnos nem érzem úgy, hogy nekem lettek volna nagy elvárásaim (külföldi survivort nem láttam előtte, az évad közben tájékozódtam). 0/10-re értékelem,de ez is csak nagyon jó indulatból (értékelhetetlenhez közelebb áll). Még optimista vagyok, hogy meg változik a tendencia és minőségi műsort is fognak készíteni a jövőben.

ooo - 2017. 10. 14. 12:15

függetlenül attól, hogy szerintem a játék alapján mind a két játékos megérdemelte a győzelmet, nekem rossz szájízt hagyott.

ez a survivor egy fos volt, mondhatni “nyomokban Survivort tartalmazott”. szörnyen rossz casting, vv-szintű dráma, “beszéljünk meg mindent, te miért raktad rám a jelet”, egyes játékosok jogtalanul megítélt ajándéka (cetli+anita), és még sorolhatnám. továbbá az olyan dolgokat is elrontotta az rtl, amiről nem gondoltam volna, hogy el lehet, pl. a szavazatok felolvasása, mikor már egyértelmű, hogy ki nyer, vagy a fináléban nem olvasták fel zoli és klau szavazatát, plusz anita kérdését is kivágták. ezek feltűnnek mindenkinek és kurva gáz Mo “legprofibb” csatornájától. meg ez az állandó “szigetlakók”…

áhhh de jó, hogy vége…

Enzo - 2017. 10. 16. 02:22

Na, kicsit csúszva (és elspoilerezve) láttam csak a döntőt, de azért írok valamit, ha már viszonylag végigkövettem. (Apropó, lesz évadzáró poszt?)

A döntőről:
Csak sikerült kitölteni a 45 percet, akkor már inkább egy lájtos reuniont pakoltak volna bele a végébe… bár, fene tudja hogy az jó lett volna-e. Anita vajon mi a bánatért nem kérdezhetett? (Vagy csak nem mutatták?) És miért szavazhatott? Igazából ez összefügg a párbajjal, ha anno Doktorjúdást nem akarják benyomni a szerkik annyira a HSz-re, akkor most 9 zsűritag lett volna, és nem kellett volna indokolatlan előre párbajozást tartani. Mondjuk azon röhögtem, hogy a kintiben mióta várok egy izgalmas döntőt, itt meg elsőre sikerült, már legalábbis a szavazatok számait tekintve. Ha már ebből a kettőből lehetett választani, akkor örülök Iliász győzelmének (ha FeriNyeri, az rosszat jelentett volna az esetleges elkövetkezendő évadok számára)… De nálam egyébként Barbi nyert, még ha a kihívásokban nem is volt ott a szeren, de ő állt a legközelebb egy igazi Survivor játékoshoz.

Az egész évadról:
Nagy reményekkel vágtam neki – hát nem lett az a magyar tévékben túl gyakran fellelhető szokásos trash, de ennek ellenére azért nagyon sok sebből vérzik a produkció, és még csak nem is gyermekbetegségekről van szó. A legnagyobb bajok:

– Mindenféle játékelem ad hoc belepakolása (állítom, a kint 35 évad alatt felvonultatott elemeknek a nagy részét belerakták, +még új dolgokat is…)
– Ennek egy válfaja különösen undorító volt, a győztes törzsben feszültséggenerálás a “kit utálsz” szavazással.
– A játékosok “cetli-ellenessége”/párbaj-mániája, avagy hogy pár kivételtől eltekintve ennyire nem fogták fel, hogy miről szól a játék.
– Az előzetesek, még a rész közben is, amik túl sok minden spoilereztek el.

Ezen kívül voltak kisebb hibák (tribe swap cliffhanger, Bence miééértmondja el ugyanazt annyiszor, stb.), de azért tartogatott az évad egy-két emlékezetes húzást is, főleg idolok tekintetében (talán Lilla nyert ilyen szempontból).
Összességében azért jó hogy volt, egy 6/10-et adnék rá – viszont félek, hogy a fentebb írtakat nem is tervezik kiküszöbölni, mert az várható hogy lesz következő évad. Több Gergelyt/Barbit, és kevesebb CetliGergőt!
Asszem ennyi. Köszi, aki olvasta a kommentjeimet! :)

Enzo - 2017. 10. 16. 02:34

Ja, még pár dolog kimaradt: negatívum még, hogy nem igazán voltak nomád körülmények (egy csomó mindent kaptak, rengeteg reward, volt aki alig éhezett, #luxizás) + a feszültségtelen kiszavazások sem tetszettek (Bence felolvassa a végéig a szavazatokat, nincs tetőpont).
Viszont érdekes visszaolvasni, hogy kik voltak szimpatikusok az elején néha nekem: Bálint (WTF#1, egy homofób idegbeteg lett belőle, aki feladta), CetliGergő (WTF#2, a játék közepe óta a hangját se bírom hallani, az egyetlen játékos akit az évad alatt annyira megutáltam, hogy lenémítsam)… :D

winnie - 2017. 10. 16. 07:51

“(Apropó, lesz évadzáró poszt?)”

szeretnék, de inkább nem én írnám. persze, ha nincs jelentkező, akkor valamit írok a kommentek alapján, hogy nekem mi a véleményem a szerkezetről és a filozófiáról, és, hogy nektek mi volt.

Enzo - 2017. 10. 16. 13:30

Hát, nekem most nemtom mennyire férne bele, leginkább nem nagyon :/
meg hát nagyrészt megírtam a fenti kommentben -> lehetne egy ilyen formabontó poszt, több itteni kommentelő kifejtett véleménye alapján (ilyen többszerzősen, de senki se egy egész posztnyit ír, érted)

Mate4182 - 2017. 10. 16. 20:30

Inkabb varjatok meg kicsit, de winnie ne ird meg ugy hogy nem lattad, csak kommentekbol epitkezel
Nem taho akarok lenni, csak szerintem ugy tul sok ertelme nincs a postnak

winnie - 2017. 10. 17. 12:28

várok, de azért valamennyire van rálátásom, követek mindent, viszont ha írok akkor nyilván nem a prezentációt fogom, vagy a karaktereket fogom szétcincálni, hanem nagyvonalakban a szerkezetet véleményezem, és lamentálok az életképességéről, de igazából az egész csak ugródeszka lenne a véleményeknek, tehát nem kritika, hiszen azt nem tudnék.

pity - 2017. 10. 17. 13:12

Szerintem az se lenne rossz, pláne ha még valaki a karaktereket is véleményezné.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz