login |

The Defenders: az 1. évad

2017. 08. 31. 19:40 - Írta: superpityu

22 hozzászólás | kategória: kritika,

Szinte biztos vagyok benne, hogy a pár évvel ezelőtti Netflix-Marvel összefogásról szóló hírnél minden képregény-rajongónak beindult a nyálelválasztása a The Defenders bejelentésénél. Már ekkor is tévés Avengers-ként hivatkoztak rá, tehát elég magasan volt a léc, amit a meg kellett ugrani, és főleg az önálló sorozatok debütálásánál tűnt úgy, hogy öröm és boldogság minden.

Viszont az a gond, hogy a Daredevil és a Jessica Jones első szezonjai egyelőre etalonnak számítanak, sőt, egye fene a Luke Cage is bőven jobb annál, amit eddig a Netflix idén fel tudott mutatni a szuperhősös műfajban. A tavasszal debütáló Iron Fist hamar közutálat tárgya lett, és itt van nekünk most a The Defenders, aminek hiába vannak remek pillanatai, mégis félig üres (a pilotról itt írt winnie).

Kezdjük azzal, hogy a sztori igazán a Daredevil és az Iron Fist történeteit viszi tovább. Persze Jessica és Luke is belekeveredik ebbe az egészbe, de mégsem foglalkoznak velük annyit, mint a másik két szereplővel. Kapnak útmutatást, hogy miért is kell nekik is felvenni a kesztyűt a Hand-del szemben, mégis eltörpülnek a Danny és főleg Matt mellett.

A főszereplőkön kívül a mellékszereplőket elég mostohán kezelték. Volt akinek kijutott némi csillogás (Claire és Colleen) de akadtak olyanok is akiknek semmi szerep nem jutott (Malcolm), vagy sikerült tök irritálóra írni ebben a 8 részben.

Kellettek ezek a karakterek, hiszen motivációnak tökéletesek voltak, de Foggy, Karen és Trish elmismásolása szinte fájt, és Misty pedig hiába volt a Luke Cage üde színfoltja, itt sikerült olyan idegesítő figurát kreálni belőle, hogy még Danny is értelmesnek tűnt mellette. Pedig lett volna idő rá, hogy ők kapjanak valami jó bé-sztorit, mellékszálat, de csak összehozták őket egy helyre, hogy ne csináljanak semmit.

Még a karakterek bénán használásán is túl léphetnénk, ha ez a 8 epizódos évad sehol sem laposodik el. De nem, már eleve a kezdés is unalmas, egészen addig, míg össze nem érnek a szálak. És szerintem még a későbbi epizódokban sem sikerült végig feszes tempót diktálni.

Azonban maga a csapat működik. Danny itt kimondottan jó volt, főleg ha a saját sorozatához viszonyítom. Kifejezetten bejött a kémiája Luke-kal. De nem is ők voltak a nagy számok ebben az összefogásban, hanem Jessica és Matt, és a kettejük duója. Oké, ahogy fentebb jeleztem Jessica nem kapott annyira központi szerepet, de amikor bepakolták Matt mellé, akkor valami egészen fantasztikus dolgokat vittek véghez a képernyőn. A rengeteg verbális adok-kapok piszok jól állt ennek a két karakternek.

Sőt, a főellenségbe sem tudok igazán belekötni. Sigourney Weaver természetesen kiváló főgenya, de a Hand összes ujja elég jó volt ebben a sorozatban. Persze nem mindenki kapott sok játékidőt, viszont egész jól játszottak ezekkel karakterekkel is. És akkor még megemlíthetem Elektrát is, aki szintén remek ívet kapott ebben a 8 epizódban. 

Maga a történet nem lenne rossz, szépen építik a karaktereket, még pofásabban terelik őket egy irányba, csak közben az egész nélkülözi a meglepetéseket. Talán pár karakterhalál meglepett, de ezek is bőven benne voltak a pakliban. Viszont az teljesen egyértelmű volt, hogy komolyabb kiemelt karakterek nem fognak meghalni. És szinte az is tuti, hogy a végső, amúgy túlnyújtott harcban sem hullott el mindenki.

Talán az fáj legjobban, hogy nem igazán mertek túl nagyot húzni a készítők. Próbáltak mindenbe belenyúlni, azonban eközben épp magának a The Defenders-nek nem lett igazi egyénisége. Viszont ahogyan megpróbálták átemelni a többi sorozat jellemző vonásait a képi világba az csodásan sült el. Konkrétan egyes karaktereknél a színekkel való játszadozás egyszerűen gyönyörű volt. Imádtam, ezért jár a pacsi.

Az, hogy mennyire lett a The Defenders a tévés Avengers, azt mindenki döntse el magának. Látszik rajta, hogy sokkal több is lehetett volna, de túl sok helyen csapott át biztonsági játszmába a sorozat. Azért kíváncsian várom, hogy a következő fázis miként fog alakulni, és remélem, hogy sikerül visszatérni az alapokhoz.

22 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2017. 08. 31. 20:19

Számomra csalódás volt, a történet sem volt az igazi, de sok olyan dolog volt ami nem tetszett.
Egyrészt a mellékkarakterek többsége kirakatbábú volt, csak azért rakták be őket, hogy meglegyen a neve és megmutassák őket, Colleen, Misty aki nagyobb szerepet kapott.
A gonoszokat viszont valami hihetetlenül egységsugarúan sikerült ábrázolni, keressük az anyagot amivel örök életünk lehet, mert örökké akarunk élni.
Alexandra mint karakter tetszett VOLNA, ha szép lassan vezetik fel korábban. Így eléggé semmiből jött, hogy még Gao is (akinek korábban minden egyes jelentét imádtam, főleg a Daredevil 1. évadában) eléggé óvatosan, már-már félve beszél vele – tőle ez a korábbiak ismeretében karakteridegen volt, eléggé misztikus figuraként volt ábrázolva eddig akitől a társai is féltek és tiszteltek.
Elektra a másik, ő a Black Sky aki majd beteljesíti a prófáciát ami mi is tulajdonképpen ? Miért is akarja ő vezetni a Handet, meg minek neki a “substance” ? Ja gondolom ő is örökké akar élni…

Ami pozitívum az, hogy relatíve jól párosították a karaktereket. A Jessica+Matt páros valami hihetetlenül jól működött, ahogy Luke+Danny sem szégyenkezhet.
Összességében ebben a sztoriban nem volt még 8 rész sem, az erőltett Marvel mozikból ismert poénkodás is már kezdett túl sok lenni, de szerencsére még időben takarékra kapcsoltak.

6/10 nálam.

szpojleres mókus - 2017. 08. 31. 20:29

Az avengersnél úgy éreztem még a gyengébb kettesben is hogy a csapat minden tagja tényleg EGY csapat tagja.

Itt úgy éreztem hogy a kémia csak jessica Luke és Daredevil között működik, (metrós rész) Iron Fist egy púp a háton akit mindenki csak zavar. Danny egy mentálisan sérült egyén aki agyilag egy 14 éves serdülő gyerek szintjén áll. Általában mindig legszivesebben felpofoztam volna, és teljesen felesleges volt. Nem tudom hogy direkt szervezték e így meg, vagy

Kicsit tönkretették az ellenfeleket. Gao szerintem a Daredevil első évadjában telitalálat volt, egy drogbáró öregasszony. Amióta a Daredevil 2 óta bevezették a Handet kiccsit átment az egész gagyiba, kunlunu félisten lett gao aki meghunyászkodik a túlélésért mindenki előtt, azelőtt meg Fisknek nekimegy? A hand a legnagyobb gonosz servezet a világon, a forrásai kiapadhatatlanok, és végig az volt nekik a céljuk hogy kinyissák az ajtót és megszerezzék a csontokat? Ennél én nagyobb dolgot vártam, főleg miután megláttuk a hatalmas lukat a daredevil 2.ben. 6 per 10 szintúgy, szerintem soha az életbe nem fogom újranézni.

Az meg számomra érthetetlen hogy a avatáros profnőnek miért volt fontos feléleszteni electrát, ezt valaki magyarázza el nekem.

Necridus - 2017. 08. 31. 20:29

Az megvolt, amikor Matt leült zongorázni, és letolta a Daredevil főcímdalát ?:D Az ehhez hasonló easter egg-ek és a színekkel való játszadozás nagyon bejött.
Hasonló véleményen vagyok, mint superpityu, azonban szerintem Luke a leggyengébb láncszeme az egész netflixes marvel univerzumnak. Oke, az Iron Fist meglehetősen klisés és buta sorozatra sikeredett, de nekem Mike Colter csapnivaló játéka messze a legrosszabb volt, képtelen voltam élvezni a LC első évadát, s egyáltalán nem várom a másodikat. Emellett Jessica kaphatott volna még egy csomó időt, nálam ő a befutó Defender.
A mellékszereplőkről is szólva egy kicsit, Foggy és Karen szerintem pont eleget szerepelt Matt lelki támaszaként (vagy épp pont nem…), Malcolm és Trish nagyobb mennyiségben is elfért volna a képernyőn, Misty szerintem kissé irritáló, belőle vissza lehetett volna venni, Colleen pedig pont jó volt így, ahogy használták, elvégre ő lett Danny jobbkeze.
És ugye ott van Claire, aki igazából mindenhol ott van, az elején nagyon badass, aztán már bénázik, de valahogy mégis mindig sértetlenül kerül ki a csatából. Az ő karakterével szerintem kezdhetnének valamit, letelepedhetne valahol és valamilyen szárnysegéd szerepben.
És ha jól emlékszem, senki nem mondta ki, hogy ők a Defenders, ami engem kissé zavart.
De összességében ledaráltam 12 óra alatt, élveztem, s simán megnézném másodszor is pár hónap múlva.

Necridus - 2017. 08. 31. 20:33

Ja és elfelejtettem, nekem a Hand emberei eszméletlen jóra sikerültek. Teljesen átjött az összes félelmetessége, hatalma, csupán azt nem értem, miért nem Gao az egész Hand feje (a kéz feje – kézfeje…). Sokkal erősebb az összesnél, s Elektrát is simán el tudta volna intézni.

Edrick - 2017. 08. 31. 20:36

Azt mondja meg nekem valaki, hogy tulajdonképpen mi volt az, amivel a Hand romba akarta dönteni New Yorkot? Mert még a végén is beszélnek róla, hogy majd most, ehhez képest viszont csak a “substance”-ért mentek le a föld alá, mert kifogytak belőle Elektra feltámasztása miatt. De ha már eleve azért ástak le, mert tudták, hogy ott a csontváz, amiből ők kinyerhetik ezt az anyagot, akkor mi volt ezzel az “elpusztítjuk New Yorkot” dologgal? Valakinek van erre válasza? :)

szpojleres mókus - 2017. 08. 31. 20:39

Edrick pont ezt hagytam ki csak már nem akartam két hszt irni egymás után.

Silver-sama - 2017. 08. 31. 21:15

Év egyik legnagyobb csalódása. Végig mesterien tudott unalmas maradni – a Hand-ből már marhára elegem van, Gao is annyira overused, minden jelenetét automatikusan áttekertem.
Ha más nem is, a team-up okozhatott volna élvezetet, de valahogy nem volt meg az a hangulat, a feelgoodság.
Csak azért néztem végig, hogy ki tudjam pipálni, és mert éppen nem volt más a “kezem ügyében”, amit berakjak olvasás mellé.

Aszusz - 2017. 08. 31. 21:22

Edrick: Nem tudom, nekem egyértelműnek tűnt a dolog, aztán persze lehet, hogy tévedek. Miután kinyitották az ajtót, kiderült, hogy a sárkánycsontokat akarják teljesen kitermelni. És elég sok volt, komoly alagúthálózatot alkottak. Szerintem, ha minden csontot kiszedtek volna, akkor idővel beomlott volna az összes alagút, hiszen a csontok tartották, és mivel New York ott van a felszínen, gyakorlatilag beomlott volna alatta a föld. Gondolom az építész is erre jött rá, hogy ha sokat matatnak olyan mélységben, meg robbantanak meg ilyesmi, az baromi instabillá teszi a környéket, és ezért akarta az egész kócerájt berobbantani a lyukba.

Nekem alapvetően tetszett az évad, egyetértek superpityuval, hogy a Matt-Jessica páros volt a legjobb dolog az egészben. Nekem még a Hand, mint ellenfél is bejött, nem volt problémám, hogy a “substance”-t akarták, és ezáltal az örök életet. Elvégre ha ilyen régóta élnek, biztos nem akartak pont most meghalni. És Alexandrának is igaza volt, mert a kulcsot valóban a Black Sky hozta el nekik. Aztán az más dolog, hogy mire mentek vele.

Örülök, hogy Matt sorsát nem hagyták kétségben, úgyis mindenki tudta volna, hogy túléli. Danny idegesítő volt még egy kicsit, de ha igazak a hírek, neki ez egy tanulási folyamat még mindig, és talán majd most felnő. Alapvetően ezért vagyok kíváncsi az IF második évadára, pedig még az elsőt sem néztem végig. LC nem mozgatott meg különösebben.

Én nem éreztem üresjáratokat benne, az elején egy kicsi hamarabb is összejöhettek volna de annyira nem zavart, hiszen a saját sorozatok közül csak a DD-t láttam és az IF felét, szóval nem volt baj, hogy a többieket is röviden bemutatták.

A csapatról: Valahol olvastam valamilyen interjúban, hogy a Defenders nem olyan, mint az Avengers, nem váltak ennyi idő alatt összeszokott csapattá (nem is volt cél), hanem volt egy feladat, az próbálták együtt megoldani, aztán ment mindenki a dolgára. Ha lesz következő évad belőle (most hirtelen nem tudom, hogy berendelték-e, azt hiszem, még nem), akkor ott folytatódhat valamiféle csapatépítés, de itt nem váltak a szó hagyományos értelmében vett csapattá. Már az előrelépés volt mindannyiuk számára, hogy hajlandóak voltak együtt dolgozni.

A továbbiakban abban bízom, hogy Matt és Jessica felbukkan egy-egy rövid időre egymás sorozatában. Az ő párosukat nagyon élveztem, és ők civilben is jól működtek együtt.

Balumedve - 2017. 08. 31. 21:41

Meg kell említenem, hogy a harcjelenetek többsége élvezhetetlen és követhetetlen volt. Egy képregényes sorozattól azért többet várok el, mint egy epilepsziás balett előadást. Maga a történet annyira közepes volt, hogy sajnálnám tovább koptatni a billentyűzetem.

Benjy - 2017. 08. 31. 22:06

Nem jutottam még el a végére, de szerintem érdemes leszögezni, hogy így sokkal életszagúbb az egész, hogy nem lettek hatalmas nagy haverok az első pillanattól kezdve.

Kati néni - 2017. 08. 31. 22:19

Nekem tetszetty de az is sokat elmond, hogy már a nagyjára egy hét távlatából nem is emlékszem. Igazából csak Alexandra, DD, JJ es Gao ragadt meg bennem. A cliffhanger tetszett, nagyon jó irányba viheti el a DD-t!

szpojleres mókus - 2017. 09. 01. 00:36

Aszusz ezt nem hiszem el. Stick azt mondta hogy pld. Csernobil is ezért történt amit a Hand csinál, csak azért mert kitermelték a sárkánycsontokat?

SZIFE - 2017. 09. 01. 10:34

SPOILER…

Szerintem rém gyenge volt az évad. Tényleg érdekelt bárkit a Hand bénázása, meg ásása?????

Értitek….. ástak egy lyukat, aminek az alján volt egy fal, amit nem tudtak átfúrni, mert csak IF tudja átütni és kiderült, hogy mögötte egy sárkánycsontváz van, amiből örök élet nedűt lehet kinyerni és ez elpusztítja New Yorkot….De hoooogy vagy miiiii??? Csupi van ilyen??? :):)

Ez azért már a Marvel-től is sok volt.

Nem tudom, hogy IF esetében a színész vagy a rendezés a ludas, de egyszerűen nem működik és kész. JJ teljesen súlytalan volt, hiába adták neki a nyomozós szálat, így is érdektelen maradt. Luke arra volt jó, hogy mindig csak Őt találják el a lövedékek, DD meg baromira túltolta a moralizálást.

A harcjelenetek vágása tényleg gagyira sikerült, de néhol azért követhető volt.

A “Gonosz” brigád motivációja, hogy örökké akarnak élni…..és ennyi. Ja meg, hogy nagyon sok hatalmat akarnak, ami azért jó, mert….akkor sok hatalmuk lesz és soha nem kell többé sorba állniuk a postán, vagy boltba menniük:)Elektrát aka Black Sky inkább hagyjuk is, mert szerintem teljességgel értelmezhetetlen volt, amit művelt.

Éééés a legdurvább….a mellékszereplők hada, akik fel-fel tűntek az évad során, de szerepük akkor csúcsosodott ki, amikor részeken keresztül a rendőrörsön üldögélnek és hablatyolnak mindenféle baromságokat….

Szóval részemről az évad nem lehet több 4/10-nél. Csak is – minimum – dupla sebességű és/vagy beletekerős darálásra ajánlott.

Iceman - 2017. 09. 01. 10:58

Sajnos nagyon nagy csalódás. Anno a Daredevil után mindenki mást várt, de végül csak sikerült egy random Marvel cuccá nőnie ennek a vonalnak is.

SPOILER

Tudtam, hogy be van jelentve a harmadik évad, de szerintem sokkal jobb lett volna ha Matt meghal. Adott volna valami súlyt, az egésznek(pl Iron Fist utolsó jelenete) erre meg tényleg marveles zárás lett. Felírthatják őt is a meghalt,de mégse listára:D

majsz - 2017. 09. 01. 12:53

@szpojleres mókus elképzelhető, hogy a csontok kiemelése után a föld rácsúszik, és ez teljesen a felszínig terjed. és ha így történik, rá lehet fogni, hogy kvázi Csernobilban ettől repedt meg a hűtőrendszer.

@SZIFE az örökélet meg teljhatalom kevés mint motiváció? :) balhéznak ekkorát jóval kevesebbért is.. képregény téma, történnek a műfajban jóval nagyobb “baromságok”.
A Black Sky dolog egyébként nekem is kissé kusza, most akkor ő e, meg mire emlékszik, mi motiválja?

@Iceman Mattet kinyírni értelmetlen lett volna, valami hatásvadász álsúly lett volna csak, amiről totál le jön, hogy csak amiatt lett belerakva. másrészt nem adják csak úgy fel a legnépszerűbb karakterüket :)
viszont ha meghalt volna és visszahozzák a szérummal (nem tudom használták e most végül rajta), jobban érdekelne hogy harcolna a belső “Devil” énjével a továbbiakban.

Valami - 2017. 09. 01. 13:31

Nem lett a kedvencem, de már zavar, hogy mindenki csak a rossz dolgokról beszél. Ez egy teljesen jó sorozat. Nem zseniális, de nem is rossz.

JJ csak mellékszereplő volt, és ezzel nincs semmi gond. 8 rész van 4 nagy szereplőre, meg tucatnyi mellékszereplőre. JJ hozta a JJ szövegeket meg a stílust.

LC volt a szkeptikus, utcai szintű harcos. Ő az, aki a harc után el fog menni az áldozat anyukájához, és ennek megfelelően viselkedett. Nem nagy szerep, de fontos volt és jól meg volt oldva. Keepin’ it real.

IF jó volt. Nem láttam a saját sorozatát, de meg tudom érteni, hogy önmagában miért idegesítő. Viszont összeengedve 3 antihőssel nagyon vicces volt. A csaja is rendben volt.

DD pedig hozta a DD szintet. És a maszkot, ami jó humorforrás volt. Ja, és
SPOILER
Ha valakit nem akarnak megölni, akkor nem kell úgy tenni, mintha megölnék, aztán visszavonni. Légyszi! Ne mááááár! Ez már 10 éve is béna volt. Törje el a kezét, vagy valami.
SPOILER vége

Sigourney Weaver kellően érthető és sebezhető, de egyben fenyegető volt. A Hand többi “ujja” is ellátta a maga részét. Az, hogy valaki örökké akar élni azért szerintem elég jó motiváció. Meg tudom érteni. Nem tudom, miért szólják le itt ennyien. Én is akarnék örökké élni, ha lenne rá lehetőségem. Lehet, hogy még egy nindzsa hadsereget is verbuválnék hozzá.

Egyedüli komoly kritikám az Elektra. Nem igazán kellett ide. Nem volt jó, és nem is jó színésznő. Gondolom azért kellett, mert kell valaki, aki fizikailag fenyegetést jelent a Defenders-re, de hát akkor adhattak volna jobb “szupererőket” a Hand többi tagjának.

Szóval tőlem kap egy 7/10-et, ami egy teljesen jó pontszám. Nem világmegváltó, nem is rossz.

leila - 2017. 09. 03. 21:13

Ez valóban gyenge volt, a két karaktersorozathoz képest mindenképp (DD és JJ). A nagy titkos Hand nevű szervezetet néhány ügyetlenkedő, tanácstalan pancser vezette, és minél jobban megismertük őket, annál rosszabbul nézett ki az egész. Alexandra valóban jó volt egy darabig, de később már nem tudtam nézni szerencsétlenkedéseiket teljes nyugodtsággal.

Ami tetszett, azok az apróságok, mint az a színek az elején, mindenkinek egyedi, és végül, mikor a kínai étteremben összeültek, annak neon fényeiben megjelent a 4 szín. Ez szép.

A szereplők szintén, Danny valóban igényelt volna néha egy-egy kijózanító pofont, de mintha erre maga a karakter is ráébredt volna a vége felé, egyre jobb lett. Luke szerintem rendben volt, se jó, se rossz, JJ és Matt pedig szokás szerint élményt nyújtott.

SZIFE - 2017. 09. 04. 13:51

@majsz pont ez a lényeg. A HAND egész léte és ármánykodása csak azért kell, hogy örökké élhessenek. De mi a céljuk ezzel, mit akarnak elérni? Pont erről nem tudtunk meg semmit.

A DD 1-ben is láttuk, hogy egy FISK szintű “földhözragadt” gonosz motivációját és célját sokkal inkább meg lehet “érteni” és azzal szembehelyezve már a Hős karakter is értelmezhető.

mSO - 2017. 09. 09. 00:17

Jessica volt a legjobb arc az egész Defendersben (a metrós jelenet kész!), de még a sárga pólós is hozta a formát, a legidegesítőbb Danny, aki kisgyerek módjára akar bizonygatni valamit. A karakter mondjuk így hiteles, de történet és hős szempontjából elég béna :) Remélem, később csak felnő és nem csak papol a csíről ET-ököllel.

mSO - 2017. 09. 09. 00:28

leila: fú, most néztem vissza az éttermi jeleneteket – ahogy forgott a kamera körbe, rávilágított, hogy még ahogy leültek az is zseniálisan volt kialakítva, mindenkinél a saját színe izzott a háttérben, középen az asztalnál meg elegyedtek a színek, ahogy a szereplők is.

hummel - 2017. 09. 21. 10:02

Végignézve az évadot felmerült pár kérdés, amit feltennék:

Stick és a Chaste egy tagja beszéltek egy ajtóról a DD 1.07-ben, ami ki fog nyílni. Ha ez utalás volt az elzárt sárkánycsontokra, akkor Stick szenilis lett időközben? Most ugye jó ideig a sötétbnen tapogatóztak. Ha viszont nem, akkor mire gondolhattak?

A Black Sky egy olyan ember lenne, akiben megvan a lehetőség, hogy egy formálható felerősített báb legyen, amit a feltámasztásával válthatnak ki? Vagy a feltámasztás nem feltétlenül szükséges? Viszont nélküle, miként csinálnak egy üres vázat az alanyból? Mellesleg a Stick által megölt gyereket, azért nem hozták vissza, mert akkor még Alexandra-nak nem volt sürgős, hogy legyen egy BS a közelben?

Stick mesél egy történetet a DD 2.08-ban, mely szerint a Hand az oka a Chaste létezésének. A Defenders 1.04-ben viszont Kunlun eretnekeiről beszélt, a Hand alapítóiról. Kunlun vénei, harcosai nem egyeznek a Chaste-el, vagy itt van egy ellentmondás?

Az Iron Fist sorozatot nem láttam, de itt a karakter egy még éretlen, és gyerekként megbántott szereplőt vázolt. Ha csak ezt néznénk a reakciói elfogadhatóak lennének, ugyanakkor egy olyan embertől, akit a Chaste képzett ki, ennél többet vártam volna. A túl sok karakter miatt nagyon nehéz volt a játékidőt megfelelően elosztani, a mellékkarakterek többnyire kiegészítők voltak, Colleen kivételével. A Matthew-Jessica páros interakciói szerintem is remekül voltak eltalálva. Evvel talán kisebbségben leszek, de nekem Elektra vonala is bejött. Már ’előző’ életében is elég labilis karakter volt, amit a nem megfelelő apafigura is elősegített, most pedig megpiszkálva az agyát még jobban szétesett. Gondolom ő is túlélte az eseményeket, csakúgy mint madame Gao. Az öreghölgy ha lehet kimarad az események sodrából és csak az eredményeket élvezi.

sgtGiggsy - 2017. 10. 30. 12:36

Csalódás volt sajnos. Lassan indult be, de legalább a vége is szar lett. Ez az egész Hand dolog, hogy csak azért csináltak egy világméretű szervezetet, hogy aztán halhatatlanok legyenek totál értelmetlen, Elektrát totál elrontották, Danny egy szellemi fogyatékos (most komolyan, mennyire hülyének kell lenni, hogy ne jöjjön rá, miért áll Elektra az ajtó elé, mikor világít az ökle?) a záró jelentben látható csavar meg… Most komolyan, tényleg képesek voltak tíz percet rinyálni Matt halálán, mikor még olyan nézők sem hitték el, hogy meghalt, akik most láttak életükben először filmet vagy sorozatot? Az akciójelenetek sem igazán ültek, különösen a gödör alján lévő csihi-puhi. Az évad közepe úgy élvezhető volt a maga módján, de azok után, hogy három nagyon erős évaddal nyitottak (DD 1-2, JJ) ez már a harmadik gyengébb eresztés lett, talán az eddigi leggyengébb mind közül. Elképesztő, hogy team-up sorozat, 5 résszel rövidebb is, mint a megszokott évadok, és még így sem voltak képesek megtölteni tartalommal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz