login |

Teen Wolf: folytatódott a 6. évad

2017. 09. 01. 14:53 - Írta: superpityu

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Beacon Hills históriája az utolsó felvonásához érkezett, amit gyanítom, hogy a legtöbb néző elég szkeptikusan fogadott. Konkrétan a szezon első fele olyan zárást kapott, hogy sokak szerint (szerintem is) kár folytatni a sorozatot. Viszont mégis egy elég nagy fanfavoritról van szó, ami nem egyszer támadt fel a hamvaiból, így nem volt kérdéses a maradás.

Maga az etap már a felénél jár, és volt itt már minden. Konkrétan 2 rossz, 2 jó és egy közepes epizóddal örvendeztettek meg minket a készítők eddig, de mégis inkább mondom azt a szezonra, hogy tetszik, mintsem semlegesnek tartsam. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Az az igazság, hogy a Scott-Lydia-Malia trió beleírása a sztoriba iszonyatosan nyögvenyelősen indult. Viszont jól áll nekik, hogy nem diákokként kell már helyt állniuk. Ettől függetlenül a gimi még mindig állandó helyszín, hiszen a falka másik fele még mindig ott éli az életét. Szinte szó szerint.

Az évad eleje kimondottan gagyi és unalmas volt, de ahogy a 3. epizódban elkezdtek összeérni a szálak, akkor beindult végre a sorozat. Dübörög a történet, miközben az egyértelműen előkerülő kártyák mellett szépen adagolják a nagyobb ellenséget, amit egyelőre nem tudni, miként sikerülhet majd megfékezni.

Viszont szerintem jó húzás volt a vadászok visszahozása a zárásra. Mindig is ők voltak a legnagyobb ellenfelek a történetben, sőt talán pont miattuk tartom a 2. szezont összességében jobbnak mint a többit. Ráadásul egy új vadász behozása még érdekesebbé tette a sztorit. Nem mondom, hogy az új karakterek érdekesek, de mindenkit próbálnak egy-egy jelenet alapján azzá tenni. Az pedig külön tetszik az új vadász eredete össze lett kötve korábbi eseményekkel, amelyekben rengeteg ember meghalt.

Talán a fiatalabb szereplők szerencsétlenkedése zavar a legjobban idén. Liam még mindig bénázik, és nem tudja kordában tartani az erejét, ami elég sok gondot okoz. Ráadásul Mason és Corey sem túl érdekfeszítő figurák, amikor az idősebbek melléjük vannak pakolva, akkor sem túl meggyőzőek.

Viszont ami nagyon működik idén az Scott és Malia kémiája, Lydia szintén tetszik, bár azért hiányzik mellőle egy Stiles kaliberű karakter. Szerencsére ez a 3 karakter remekül kovácsolódott össze az évadok során, szóval nem nagy meglepetés, hogy azok a legjobb pillanatok az évadban, amikor velük foglalkoznak.

Szóval az első 3 epizód kimondottan unalmas, néhol kifejezetten idegesítően volt megírva, hogy olyan felelőtlen dolgok történtek, amelyekkel lehetett feszültséget generálni. mindezt csak azért, mert kellett. Viszont az utóbbi két rész, ahol visszatért a sorozat régi hangulata és sikerült kicsit háttérbe szorítani a fiatalabb bagázst, a felnőtteket és Scottékat tették középpontba.

Ismét volt a sorozatban feszültség, haladt a történet, kiderültek fontosabb dolgok. Ráadásul még pár csavar is jutott a történetbe. A rendőrségen játszódó jelenetek pedig végre tényleg eszembe juttatták miért is volt annak idején nagy kedvencem a sorozat.

Amiért szintén jár a pacsi, azok a cold openek. Nem talál be mindegyik, de például a Theo-s szavak nélkül tett szimpatikussá egy elég ellenszenves figurát. Quinn behozására szintén egy remek jelenetben került sor a negyedik rész elején. Komolyan nemcsak badass volt az egész, hanem szurkoltam egy olyan karakternek, akit előtte sehol sem láttam.

Amit pedig csak érdekességként jeleznék, hogy a rendezésben vannak nagyon szokatlan húzások. Nem rémlik, hogy volt-e összesen annyi nagytotál a sorozatban, mint az utóbbi epizódokban. Vagy csak én emlékszem rosszul?

Összességében nem rossz ez az utolsó felvonás, ha nem erőltetnek bele több felesleges húzást, amitől hülyének tűnnek a szereplők akkor elégedett is leszek a zárással. Így pedig, hogy végébe fordul a sorozat még több lesz a fanservice, azt már tudjuk, hogy visszatér Derek és Stiles is, akiknek még a premierben egy külön szálat is írtak a készítők.

Meglátjuk, hogy végül a vadászok vagy a “félelem” lesz a nagyobb ellenség a végén. 

18 hozzászólás Ne habozz!

yzznai - 2017. 09. 01. 17:04

nem rossz ez a malia-scott dolog, de basszus, ahogy malia-t meg stiles-t szetvalasztottak a rendezok, az botrany
egyutt vannak, aztan stiles-t viszik a llovasok, aztan malia kefel egyet a kinai taggal, mikor stiles meg visszajon, olyan mintha nem is jartak volna sose?
scott kira detto..mintha elfelejtettek volna azt, hogy kira meg letezik, csak elvonult a csajokkal kicsit…
ha ezeket a szalakat elvarrjak, akkor sokkal jobban elfogadna az ember a malia-scott es a stiles-lydia(talan) dolgot

Natália - 2017. 09. 01. 22:22

Stiles és Malia hamarabb szakítottak egymással, minthogy a lovasok elvitték Silest. Malia és Siles kapcsolata amúgy sem volt az a nagy hűhő kapcsolat, se veled se nélküled kapcsolat volt. Kira meg nem fog visszatérni, mert a készítők kiírták a sorozatból, de kitudja.

yzznai - 2017. 09. 02. 14:59

mikor szakitottak?
de amugy mikor a kinaival dugott, utana probalt ugy osszebujni vele, ahogy stiles-szal, csak nem tudta hova tenni a dolgot, szoval nem szakitottak sztem

maszatoid - 2017. 09. 03. 20:54

Malia mérges volt Stiles-ra mert valamit eltitkolt előle, már nem emékszem és akkor egy ideig nem beszéltek, vagy legalábbis jegelték a járnak témát aztán ennyiben is maradt az egész, soha nem hangzott el, hogy ők nem egy pár többé és valamelyikük is szakítani akarna.

Nekem ez rémlik.

yzznai - 2017. 09. 04. 14:49

az meg a negyedik evad volt, mikor malia megtudta h peter az apja es stiles titkolta
az otodik evadban tavolodtak el valamiert, de ott se mondtak h szakitottak

denila - 2017. 09. 11. 07:28

Eleg feluletesen nezem, de ki az a ‘kinai tag’?
Ugy remlik, Malia es Stiles valamilyen kocsiban szakitottak a Donovan-ugy utan, azaz beszelgettek, hogy nem mukodik, mert nagyon masok, de konkretan nem mondtak ki, hogy akkor vege.
Nekem nem tetszik Scott es Malia, de Stiles-szal sem szerettem, aminek minden bizonnyal koze van ahhoz,hogy Maliat megjelenese ota nem birom.

Ayrons - 2017. 09. 11. 14:14

Maila és Stiles az 5/A-ban szakítottak mert Donovan megölését Stiles eltitkolta. Ami amúgy önvédelem volt csak ugye Scott akkor is nyomatta ,hogy senkit se ölünk meg dumát ezért Stiles ráparázott a dolgokra. És Maila ezt észre vette de folyamatosan hazudott neki és emiatt szétmentek.

Mimi - 2017. 09. 14. 12:17

De utána meg Malia tizkolózott az anyja miatt és ennek is köze volt ahhoz hogy nem maradtak együtt.
Nekem ez a Maila + Stott dolog olyan erőltettnek tűnik. Nem éppen természetes. Stilessal az volt.
Viszont aki most nagyon irritál az az új vadász csaj meg a két kis csicskája. Nagyob képen tudnám törölni őket.

Ayrons - 2017. 09. 14. 14:50

Malia részéről érthető , hiszen amikor Stiles eltűnt akkor Scott lett a biztospont számára meg ő volt az aki visszahozta a farkasalakból. Scott részéről vélhetőleg a színész miatt is olyan suta az egész. Holott jó pár mert Malia legalább a tökösebb fele Scott nyámnyila természetének így.
Én a tanácsadó megértem valahol, Scott töketlen és pacifista hozzáállása miatt több kár keletkezett néha mint haszon. A két gyökér meg megszívják mondjuk a női is vagy Gerard lévén vagy az Arctalan fogja őket megölni ,bár a magasabbik már sejti ,hogy nem Scott és bandája a gond itt hanem valami más.
Amúgy Nolanéknk simán felajánlanám a harapást nm is értem ,miért játsszák ki ezt. Német farkas idén jobb lett volna még 3.játékosnak mint tavaly elpazarolni.
Amire számítok:
Scott megöli Gerardot.
Valamelyik szülő meghal.
Peter újra alfa lesz szerintem a pacifista “Démonfarkast” öli meg.
Vadászcsaj nagyon megszívja
Derek és Stiles Katievel végeznek bár egy Katie-Gerard találkát megnéznék
Jacksonék túlélik
Theo meghal
Vagy Liam vagy Gerard lest Anuknak a másik része.

Denisa - 2017. 09. 17. 19:28

Sziasztok!

Öööö… azt hiszem valahol nagyon eltévedtem a sorozat nézése közben. Jackson és az iker?! Mikor a srác lelécelt, akkor Dannyvel járt. Aztán Danny eltűnt a süllyesztőben, és jött Mason. Most meg előkerül az iker és Jacksonnal? WTF?!
Rosszul tudom, hogy Jackson csajozott az első egynehány évadban?
Help me please…

Reagálva sorira is. A Scott-Malia szál számomra is erőltetett. Igaz, a Lydia-Stiles is az volt. Valahogy Scott Kirával alkotott jó párt, míg Stilest Derekkel tudnám elképzelni.

Azért viszont nagyon drukkolok, hogy Gerardot végre teljesen megöljék…

Aszusz - 2017. 09. 17. 21:32

A Lydia-Stiles az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy hacsak nem találnak ki valami nagyon újat, vagy valamelyik színésztől meg kell válni, akkor ez lesz részükről a vége. Scott Allisonnal volt jó, Kirával is aranyosak voltak, de ott a csaj eléggé semmilyen volt, legalábbis azóta sem hiányzott nekem, hogy lelépett. A Scott-Malia pároson elsőre meglepődtem, de végülis nem rossz páros, Maliát legalább bírom, jót tesz Scottnak.

A Stiles-Dereket sosem értettem. Jók voltak a közös jeleneteik, de kapcsolat? Nehogymá.
Derekhez amúgy jól illett az a vadász -vagy milyen – csaj, Braeden talán?

Jackson Ethannal viszont… ehh. Gondolom vissza akarták hozni Jacksont is, aztán ez lett a kreatív (?) ötlet.

Mimi - 2017. 09. 19. 20:07

A Jacksont alakító színész bevalottan meleg. Lehet ezért hozták vissza így, mert az elmúlt 1 évben vállalta fel.
Én már azt várom hogy Stiles és Derek is megjelenjen. Habár a múlt heti részben Peter felbukkanása is felüdülés volt.

Gerardal nekem nincs bajom. Úgy értem persze ne ő nyerhen de amit meg ahogy csinálja az azért hatásos. Szerintem félelmetesebb mint bármekyik természetfeketti. Nem semmi ahogy nanipulál.

Ayrons - 2017. 09. 25. 06:51

Év csalódása ez a zárás…….

Ayrons - 2017. 09. 25. 17:36

Ez félévad botrány volt és nagyon nagy csalódás. Be volt harangozva ,hogy a régiek visszatérnek és velük kapjuk az évadot. Hát nagy kakit. Senki se ért rá a csapatból: Jacksont játszó színész a AHS forgatása miatt nem ért rá
Tyler Hoechlin(Derek) is forgatott valamit.
Dylan O’Brien(Stiles) két filmet forgatott.
Gerard meg a Zooba volt.
Allison meg Batmannel nyomul.
Mindenki azt várta ,hogy a régi karakterek lesznek végig az évadban erre kb 2 részben szerepeltek. Külföldön is kivannak akadva a rajongók ,hogy ez így volt.
De ez az évadzáró:
-Senkit se öltek meg. Pedig azért lehetett volna válogatni Theo,Peter,Corey között. Ja de az Alfák Alfája meghalt legszánalmasabb módon..Senki se hallotta a fegyveresek jöttét.
-Jackson-Stiles-Lydia találkozás nekem volt kínos. És Jackson Gyíkembermedvedisznóember is.
-Anuk-Ti barátunk amilyen félelmetesnek és legyőzhetetlennek lett beállítva olyan könnyen lett kiírva.
-Scott a világ legrosszabb Alfája és a legpocsékabb színész is pedig régen hozott egy szintet a színész. Nem lépték meg a Gerard megölését vele…Scottnak a családját megölhetnék is töketlen marad.
-Gerard kiírása semmilyen volt de legalább jó gonosz volt végig.
-Vadásznő a legidegesítőbb karakter volt és meg se halt mert minek is.
-Kirat elvitték a Lovasok és mindenki elfelejtette ?
-Deaton merre lett ? Zombikra vadászik ?
-Karakterek jó része érdektelen volt végig. Felnőttek is háttérbe lettek nagyon.
-Logikátlan történet vezetés és a szabályok áthágása végig.
De azért voltak jó dolgok:
Peter
Scott-Malia
Régi szereplőket jó volt látni.
Anuk-Ti ötősen nézett ki.
Régi gonoszok vissza hozatala jó volt.
Gerard tökéletes gonosz.

Kár volt most bevállalni ezt az évadot találni kellett volna egy tökéletes forgatási időt. Összecsapott és gánya lett. És látszott ,hogy túlakarnak lenni ezen khmm dupla részek. Reboot is érdekes lesz de van érzésem amiatt maradtak életbe a karakterek. De az a vége snitt az te jó élet de rossz volt.

DarthMalgus - 2017. 09. 25. 22:46

Ayrons+1
Teljesen egyetértek!!
A 6B se volt jó!! De ez a sorozatzáró kritikán aluli volt!! Ennél százszor jobb lett vna ha a 6A záró része lett vna a sorozatzáró!! Inkább lett vna csak 13 részes az évad de azt akkor normálisan jó forgatókönyvvel és az alapszereplőkkel rendesen nem mikor ki ér rá……!!
Az Anuk ité legyőzése is hát vicc kategória!
A záró snitt re meg tényleg nem találok szavakat mennyire szánalmasan szr volt!!

Luci - 2017. 09. 25. 23:20

Hát nem ez volt a sorozat csúcspontja, tele volt klisékkel, de a bennem élő rajongó azért örült a régi szereplőknek. És azért akármilyen béna volt időnként ez a sorozat az utóbbi néhány évben, azért nagyon sajnálom, hogy vége lett.

Ambriel - 2017. 09. 26. 06:32

Sziasztok!

A sorozatzáró mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Annyira naiv hülyeség volt. Egy egész város neki megy egy maréknyi természetfeletti lénynek + egy hűdenagyonlegyőzhetetlen lény is támad, de nem hal meg senki?! Ez a világ legnagyobb hülyesége! Legalább néhány mellékszereplőnek ott kellett volna hagynia fogát.
Amikor a rész elején Scott monológot tart Alecnek, még azt hittem, hogy mindenki meg fog halni a csapatból ő pedig egyedül marad. Aztán kezdtem elismerően bólogatni, amikor sorra kővé váltak a szereplők, de erre egy csettintéssel legyőznek mindenkit?

Ahogy írtátok, úgy én is azt vártam ebben a 10 részben, hogy többet lesznek a régi szereplők, de teljesen feleslegesen jöttek vissza az utolsó részre. Jackson számomra is kínos volt. Egyedül Liam és Theo nyúlfarknyi jelenete tetszett.

Ez a sorozat és sorozatzáró is megy a felejtős, soha újra nem nézős zsákba.

Genna - 2017. 09. 26. 14:37

Nekem egyébként a Teen wolf lezárása sokkal jobban tetszik, mint a többi sorozatomnak, amit néztem és mostanában lett vége pl. The vanpire diaries, Pretty little liars vagy a Reign. Nálam ezeket felül múlta és mindegyik sorozatot jó pár éve néztem.
Az egyik szemem egyébként sír, mert vége van a másik pedig örül, mert kaptunk egy szerintem szép lezárást. Az összes fontosabb szereplőt visszahozták, ami nagyon cuki volt <3 De pl. Kirát felesleges lett volna vissza hozni, nem is hiányzott nekem, ahogy Allison sem hiányzott 1 percre sem miután kiírták. Derek volt nekem a fénypont az elejétől fogva így nagyon örülök, hogy visszatért :)
Amit hiányoltam: Stiles és Lydia csók vagy bármi azon a kis béna kézfogáson kívül :D, Petert és Theót a záró jelentből.. Ők meg hova tűntek?? Az Anuk-Ité macerásabb kiiktatását :D de alapvetően nem egy gonoszról kellett volna szóljon a 7B, hanem a szereplőkröl. Szóval ezért túl sok idejük nem is volt boncolgatni, mint az előző évadokban. Reméltem, hogy hamarabb megszabadulunk tőle és koncentrálhatunk az utolsó 1-2 részben a szálakra és mindent elvarrnak, de ígyis viszonylag sok minden belefért.
Jó volt, hogy ennyi természet feletti gonoszt kitaláltak nekünk az írók és megteremtették ezt a csodálatos sorozatot. Én szerettem, izgultam a részeken, sok szereplő a szívemhez nőtt. És számomra az idei év legjobb lezárása díjat meg is nyerte :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz