login |

X-Faktor: kezdett a 7. évad

2017. 09. 04. 14:50 - Írta: Hooligan

12 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Három éve nem láttam már X-Faktort, így egyáltalán nem voltak elvárásaim a műsorral kapcsolatban, sőt. Inkább arra voltam kíváncsi, hogy vajon mennyire változott meg a formátum, volt-e valami újítás az alapokban vagy mondjuk a szerkesztési elvekben, amik ugye a nézői elvárásokhoz igazodnak. És akkor egy sorral le is tudnám a véleményemet:

Pisi. Kaka. Vudubaba.

Na jó, ennyivel nem ússzátok meg.

A fenti sor egyébként tényleg elhangzott egy versenyző szájából, amivel nem is lett volna gond, hiszen egy normális világban ez ott végzi a vágószoba padlóján. De nem egy olyanban, ahol egy tehetségkutató(!) valóságshow-ban reklámokkal együtt kerek 42 percet kellett várni az első értelmesebb hangra. 42 percet. Na ne szórakozzunk már! Vagy az én emlékeim szépültek meg a korábbi külföldi változatokról, ahol azért 10 percnél tovább nem nagyon húzták, vagy öregszem, hülyülök, felejtek és akkor mehetek újranézni a LOST-ot.

Az első képen látható karibi csajok is jól példázzák: semmi sem változott. Aki eddig is nézte, az továbbra is nézni fogja, mert azt kapja amit már megszokott: a súlytalanságot, a súlytalan mentorokat, értékeléseket, énekeseket és szerencsétleneket. Háttérzajnak tökéletes, de egy csomó, sokkal jobb programot tudok szombat estére. De persze Altiyan Childs óta tudjuk, hogy nem írhatunk le senkit előre…

A műsor nézése közben megelevenedtek az emlékek és konkrétan ott tartok épp, hogy visszasírom JFK-t, azaz Jimmy Fia Krisztiánt, Keresztes Ildikót, de még Csobot Adélt is, vagy a Rocktenorokat. Na és itt van a baj egyébként, mert a fentiek elsőre beugrottak, a nyertesek meg igazából hosszas gondolkodás után is csak félig-meddig. Sokatmondó, nem?

Azért volt pozitívum is: a stáblista és persze viccen kívül Kiss Ramóna, aki eddig kifejezetten kellemes meglepetés. Egész jól boldogul, bár eddig nem egy agysebészet a feladata, remélem, az élő adásokban is sikeresen veszi majd az akadályokat. Ez a pillanata meg tök aranyos volt mindjárt a műsor elején, amikor nem tudja hogy mit csináljon a Karibi lányok láttán, illetve hallatán.

Jajj, Bye „mögöttem van egy rakás sláger” Alex magánszámát még szeretném kiemelni, mert ha a többiek csipkelődésén ennyire bevágta a durcát, akkor engem már ne is keressen meg. Főleg annak tekintetében, hogy néha úgy ítélkezik a mentorbrigád a versenyzőkről, amely messze túlmegy ezen a határon. Nem tisztem – és ez nem is az a hely, ahol valaki zenei munkásságát meg lehet ítélni, de a kritikát azért bírni kellene. Főleg ha tényleg egy átlagos, hétköznapi szívatás szintű volt. Időközben Puzsér Róbert is beleszállt, szóval a cirkusz már megvan.

Az első élő műsorra még visszanézek, mert hiszem, hogy vannak még csodák. Á, fenét, csak mazochista vagyok…

12 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2017. 09. 04. 15:38

Mindent elmond a kezdésről hogy az adás végére a beharangozó poszt alatt 10, az TÍZ hozzászólás volt.. most már talán van 20 is..

Mate4182 - 2017. 09. 04. 15:40

A kozepso keoen lathato zenekar volt a legpozitivabb csalodas bar elo adasba sose kerulnek.

reqlorincz - 2017. 09. 04. 15:41

na de mi van a stáblistával? :)

winnie - 2017. 09. 04. 15:42

flanker: á, nem hiszem. vagyis akkor mértékben nem, szerintem. amikor elkezdtünk nem foglalkozni vele, meguntuk livechat-telephekyként való funkcionálást, akkor akit érdekelt, átment gondolom, máshova

sankovari - 2017. 09. 04. 16:17

Alex kritizálhatja a műsorra jelentkezőket, aztán amikor őt égetik az már nincs rendjén. Na nem kéne ennyire elszállni… KI Ő????
És azt sem értem mi baja volt a klónjával, azon kívül hogy a szövege jobb volt a kedvesemnél.

Rainmagic - 2017. 09. 04. 21:32

A top, amin percekig röhögtem, hogy 3 zsüritagot sikerült a Megasztárból importálni. :D

Most már jó lenne, ha ténylegesen abbahagynák a zenés tehetségkutatókat (na meg a szakácsokat), minimum 5 évre, amíg bele nem nő egy új generáció. Nulla az alapanyag.

Puskás ripacs (és ahányszor látom, mindig beugrik a Megából a Hol van az a lány meggyalázása), Gáspár egy szavát se lehet érteni, ByeAlex túltolja az entellektüelt. Radics meg szimplán sótlan, hiába van kiemelkedő hangja, a személyisége egy krumpli és egy zsák liszt között van félúton. És ahogy egy mémben olvastam, négyüknek együtt nincs annyi tapasztalat a háta mögött, mint mondjuk Pressernek, amikor beült a Megasztárba…

A hiszti is azért kellett, mert egyszerűen nincs mivel kitölteni a 2 órás műsoridőt. A karibi megerőszakolós lányokat, v. az elmeosztályról szököttet régen kb. 1 perc alatt intézték el. Ez manapság 10 percig is tartott. Ebből is látszik, hogy mélyrepülésben a színvonal.

Arról nem is beszélve, hogy évről évre gyengül az élőműsorok minősége is, a nyertesekre meg szinte a kutya se emlékszik. Az első három nyertes még viszonylag megvan. Utána tömény homály…

De ide lehetne sorolni a Got talent, Csillag születik nyerteseit is, vagy a tv2 tavalyi hatalmas buktáját. (annak a nyertesének egyetlen megjelenése is volt? :D) Max. falunapokon lépnek fel. Arra tuti jó ez az egész, hogy pár szerencsétlennel elhitetik, hogy sztár lehet. (és jön a BB Évi effekt, akikről utána hónapokig cikkezik a bulvár) Majd jövő májusra leesik nekik, hogy kb. egy használt papírzsepinek is magasabban funkcionálnak…

Hol van már az, amikor Tóth Vera v. Caramel énekelt, és az egész ország szurkolt nekik… Már alapzajnak se kapcsol oda az emberek nagyrésze, mert fikarcnyit sem szórakoztató, mint JFK v. Stone volt. :D

Cápi - 2017. 09. 04. 22:03

Fekete fej, Fekete fej MEGÁTKOZLAK KIFLIVEL!

SziaBéla egy rossz vicc, minden reklámblokk előtt persze be kellett vágni a hisztijét. Önérzeteskedik, de mire? A Kedvesem “slágerért” én egy tál brokkolit nem adnék, pedig nem is szeretem a brokkolit. Felőlem akár Teréz anyának is írhatta volna, ami gagyi az gagyi. Siralmas, hogy az ilyen önérzeteskedéssel kell telenyomni a műsort.
Ugyanúgy tele van kappanhangú előemberrel újfent, akinek van egy minimális hangja, már az egekig magasztalják, hogy minek, nem tudom. Az első adásban egyedül a szőke kissrác volt értékelhető, na neki tényleg jó hangja van.
Egyedül az egészben az a tré így ámblokk az egészben, hogy egy amúgy is fullos piacra akarnak kitermelni egy újabb celebítót, de minek? A többség, 1, nagyon max 2 album után megy a süllyesztőbe. Állítom vagy jó 10 évig szüneteltetni kéne ezeket a tehetségkutatókat, aki tényleg jó, fedeztesse fel magát a brit vagy amerikai showban, azzal még talán ér valamit.

wellwellwell - 2017. 09. 04. 23:31

számomra a műsor legjobb, legdrámaibb része mindig is a tábor és a mentorház volt, mert ott már kihullott a rostán a sok szar, és volt egy rakás dráma. az utóbbi időben pont ezt a fázist rövidítették le brutálisan, amitől sokkal rosszabb lett már a felvezetés is.
az élő showk engem általában már nem érdekelnek, max. felveszem azt végigtekerem, ahogy egyébként az elviselhetetlen első adásokat is szoktam.

Gwen - 2017. 09. 05. 08:29

Alexet egyrészt megvédeném, mert a valóságban nem néhány beszólást kapott, elég komolyan és durván rászálltak, ebből persze a tévében tizede sem látszott. Másrészt viszont mindegyikről megvan a véleményem, Alexről is: 0 felé konvergál a normál, igazi, szakmai kritikáknak a száma, amiket a jelentkezőknek adtak, helyette gusztustalan módon megaláztak nem kevés embert (csak sejtem, hogy ennek is csak kis része lesz a tévében…).

Fragohol1C - 2017. 09. 05. 09:42

Ez a bájalex mennyire egy fostalicska humortalan ember. Nem akartam elhinni, hogy egy rossz poént ennyire magára vesz. Nem tudom alapból is önértékelési zavarai lehetnek, vagy csak magára akarta vonni a figyelmet, vagy mindkettő :D

Zorba the Geek - 2017. 09. 06. 11:26

“Időközben Puzsér Róbert is beleszállt…”

Áhh, hol van az a beleszállástól? Még alacsony áthúzás se. Mondjuk ki!

ByeAlex a hazai könnyűzene Uhrin Benedekje!

steelwolf88 - 2017. 09. 17. 01:04

Szvsz nagyon bunkó a zsűri!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz