login |

Emlékeztető: Az utolsó remény 3. évad

2017. 09. 05. 19:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 22:00. VIASAT6. The Last Ship – 3×01 (kritika + szinkronos promó) – a port.hu nem írja a részt, de máshol, még a VIASAT oldalán is látom, szóval lesz elvileg.

Szokás szerint új a sztori, kvázi reboot van, szóval bárki bekapcsolódhat ebbe a nem is annyira posztapokaliptikus, hanem inkább katonai akciósorozatba. Emlékszem, ezt a szezon kifejezetten szerettem. Egy ázsiai konfliktust fed le, ami során az emberiséget kioltó vírus ellenanyagával folyik machináció, miközben amerikai politikai játszmákat is kapunk.

Ja, meg Bridget Regan is ekkor száll be az állandó szereplők közé.

4 hozzászólás Ne habozz!

krissz - 2017. 09. 05. 19:20

Sziasztok. Az első 2 évadot nem láttam ebbe belekezdhetek így? Vagy van összefüggés a előző évadokhoz?

winnie - 2017. 09. 05. 19:26

erre utaltam a posztban, nincs komoly összefüggés, teljesen új a helyszín, a sztori, az ellenség. az alapszitut vázolják az elején.

gondot az jelenthet, hogy nem ismered a karaktereket. ez nem baj, mert bár elég sokan vannak, bemutatják őket, csak nem fogsz érzelmileg annyira kötődni hozzájuk, mint egy régi néző. (az első évad nagyja nekem is kimaradt). de többek között ezért is vannak mindig új karakterek is. szóval az a kérdés, hogy ez neked jelent-e gondot. (alapvetően a sorozat nem nagyon karakterizál, inkább sztoriközpontú egyébként.)

vbalazs91 - 2017. 09. 05. 19:43

Szerintem semmi értelme belekezdeni a harmadikba. Kezdd el az elejéről, ha nem tetszik, fölösleges a 3.-tól nézni, ha pedig tetszik, akkor majd eljutsz oda is.

Biztos vagyok benne, hogy sokat veszít az érzelmi töltetből az, aki nem követte végig az eseményeket, aki nem ismeri a karakterek múltját.

Egyébként Bridget Reganért is megéri nézni.

winnie - 2017. 09. 05. 19:50

vbalazs91: már hogyne lenne értelme? nyilván neked nem lenne, nekem bőven lenne. mást meg nem ismerünk, mindenki eldönti – nem kell senki helyett dönteni:)

a lényeg, hogy a lehetőség bőven megvan bármelyik évad elkezdésére, mert direkt így készítik el azokat. én válaszoltam pro és kontra pontokkal a kérdésre, de a döntést mindenki maga hozza meg.

nyilván ha valakit nagyon érdekelt volna (vagy lett volna rá ideje) a sorozat, akkor elkezdi nézni az elejétől. és lehet, hogy sosem jut el a harmadik évadhoz, szóval ugyanitt lenne, hogy el lehet-e kezdeni az s3-mal. ha valaki el tudná kezdeni az elejétől (vagy el akarná), akkor nem akarná most elkezdeni, nem kérdezné. akkor az elejétől nézné. ha nincs rá lehetősége, akkor ez egy bé-tervnek remek a 3. évad is.

mint ahogy a negyedik is, ami sokkal durvábban tele van az első két részben expozícióval.

az érzelmi töltet bukása a kezdetekben, ahogy én is írtam, benne van, ezt kell eldöntenie a nézőnek, hogy mit miért áldoz fel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz