login |

Pilot: Manhunt: Unabomber

2017. 09. 05. 21:20 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra, ,

A Discovery nyári antológia sorozatáról már rég tartoztunk egy írással, szóval végül csak letudtam ezt a pilotot, és nem is olyan rossz. Sőt! Elvileg minden évad egy nagyobb, igaz történeten alapuló nyomozást mutathat majd be egy zseniális bűnöző után. Az első szezon így a levélbombás Unabomber elkapását és kihallgatását teszi elénk.

Nyugi, nem spoilereztem el a történetet, mivel a pilot is gyorsan felvezeti, hogy elkapták a postán feladott küldeményekben bombákat küldözgető sorozatgyilkost. Aztán szépen flashback-ekkel bemutatják, hogy erre miképp került sor, miközben a “jelenben”, avagy 1997-ben megpróbálnak belőle egy beismerő vallomást is kicsikarni.

A kérdés természetesen az, hogy miképp sikerült a nyomára akadniuk, és végül elkapniuk. Így kerül a képbe a főszereplő, Sam Worthington karaktere, aki egy újonc profilalkotót alakít. Persze nem kell őt 25 évesnek lenyelnünk, mivel a korát elismerik, szóval akit alakít, az a valóságban is késve kezdett az FBI-nál.

A profilalkotót elvileg azért vonják be, mert kicsit másképp gondolkozik, mint társai. Mondjuk pont ezért is lázad fel villámgyorsan a rábízott feladat ellen, ami az eddigi feltételezésekre alapulna, és indul el a saját nyomain a profil felépítésében.

Ha már eljutottam a megvalósításig, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy az Unabomber is csak egy jó példa a PeakTV-re. Már az igaz történetes, valójában nem teljesen ezzel foglalkozó adóknak is komoly pénzeket kell beletolni a projektekbe, hogy feltűnjenek – ez az American Crime Story-nak össze is jött.

Ráadásul beszédes, hogy pár éve még Klondike-ot néztünk a Discovery-től, most pedig technikailag jó pár szinttel feljebb léptek. Ha nem is Fincher-szintű a sorozat, akkor is jó ránézni, ami nem véletlen, hiszen Greg Yaitanes (Banshee, Quarry) rendezi.

Amibe tényleg bele tudnék kötni, az mondjuk pont nem a főszereplő Sam Worthington, aki eléggé igyekszik, hanem inkább a vágás és ezáltal a ritmus a necces. A történet 2 fő idősíkon játszódik, és ezek összefésülése nem mindig a legjobban sikerül. Mondjuk írásilag rendben vannak, a pilotban egyszer sem fordult elő, hogy valamit előbb tudtunk, mert a másik szálon már elhangzott.

A végeredmény nyilván egy lassú lefolyású sorozat, ami egész korrekten van fényképezve, és tényleg filmesen néz ki. A pilotra simán szórok egy 8/10-et, kár, hogy most épp más néznivalóim vannak, ezekről nemsokára.

9 hozzászólás Ne habozz!

Eddard - 2017. 09. 05. 21:27

Simán néznem de azért magyar felirat kellene néha hozzá.

cherockee - 2017. 09. 05. 22:17

Mindenkinek ajánlom, kiváló sorozat, nagyon hangulatos, végig olyan mint az első rész, a múlt heti csak “Ted” előéletéről szólt.

wellwellwell - 2017. 09. 05. 22:20

számomra csalódás. sam worthington nevetséges.
csak azok a részek jók, amiben paul bettany vagy legalább chris noth is benne van. a 6. rész (asszem) pl, amiben csak bettany volt, kiemelkedően jó.

cherockee - 2017. 09. 06. 00:05

@wellwellwell:

Érdekes, nekem pont az ő karakteréhez és alakításához a legkönnyebb kapcsolódnom. De pl. Chris Noth-nak is volt pár nagyon jó jelenete, azért az FBI igazgatójaként (bocs ha nem jól tudom) elég meredek döntéseket kellett meghozni.

Pocok - 2017. 09. 06. 00:13

Lassú… nem lenne baj.
A két idősáv viszont instant kasza nálam. Végignéztem pilotot, de nem fogom folytatni.

jelenvalólét - 2017. 09. 06. 03:32

Hmm…sokan csuklóból utálják Worhtingtont. Itt jól játszik, a pilot alapján, szubjektíve. Jó lesz ez, ízlésem körüli, persze, ha lesznek feliratok a további részekhez is, akkor jobban rálátok.:)

Geza Kovacs - 2017. 09. 06. 10:44

Nagyon jó sorozat, kár hogy csak mini. Az előző rész Bettanyval kiemelkedő mindenféle sorozattal összehasonlítva.

csiri bá - 2017. 09. 06. 22:20

Neked “laikusként” csak annyit kellett volna tenned, hogy a a cimbimnek megköszönöd a kitett első rész feliratába belefeccölt nem kevés munkáját és szintén nem kevés idejét, satöbbi… :) Csak ez nem szokás, neki meg elege lett a szótlan emberkékből… Ez egy ilyen dolog…
Azt tudom, hogy aki vette rá a fáradságot, annak elküldte az eddigi részekét. Hogy hányan vannak, nem tudom, de szvsz igen kevesen… De azok legalább megbecsülik a munkáját… Ez van…

tonyrulez - 2020. 05. 10. 15:19

Most néztem végig, részemről simán 8/10 az évad.

A két idősík szerencsére nem volt túltolva, legalábbis számomra nem volt feltűnően sok, sőt inkább kevés a jövőbeli betekintések száma.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz