login |

Shooter: vége a 2. évadnak

2017. 09. 06. 20:25 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Atlas…, they’re global. They’re everywhere and nowhere.

Ennyi volt 2017-re a Shooter. Bármennyire is mondogatták, hogy organikus befejezési pont, ennyi erővel a korábbi epizódbefejezések némelyike is organikus lehetett volna. Oké, kaptunk egy “És most mi lesz?”-kérdést, de semmi többet, most jönne a végjáték, viszont a készítők nem tehettek mást, hiszen Ryan Phillippe sérülése miatt nem tudták volna időben befejezni a forgatást. Szóval most lehet várni a berendelésre.

Mint írtam, az évadnyitó korrekt volt, de már akkor is aggódtam némiképp, hogy a többszálas történetmesélés (főszál, múltbéli afgán vonal, Memphis sztorija és még Julie is) mennyire lesz érdekes. Nos, annyira nem volt az, hogy megtartson a sorozat, de nem emiatt szálltam ki a 2×03 közben.

A fő ok az volt, hogy észrevettem egyrészt, hogy hiába az érdekes, katonai taktikai részek, a lövöldözés nem feszült, abszolút nem köt le. Másrészt pedig Bob Lee-n és Julie-n kívül nem nagyon érdekelt senki. Isaac-et kár volt visszahozni, nem volt olyan karakter, hogy érdekeljen a sorsa, míg Memphis-nek a sztorija volt most érdektelen. Josh Stewart persze elég jó Szolotov-ként (akinek a mitológiája, háttere azért kap egy piros pontot), de a többiek, a katonák, illetve az Atlas-os szál figurái felejtősek.

A karakterek mellett nyilván nem hiányzott a “Nagy Csúnya Titkos Szervezet” sem, de ez már csak az én fóbiám, hiszen manapság kedvelt kliséről van szó, amire olyan fantáziadús tulajdonneveket aggatnak, hogy idén nyáron a Salvation-ben is sikerült Atlas-nek elnevezni egyet…

A finálé egyébként, akárcsak a korábbi részek, közepes volt, semmi extra, sajnos kíméletlenül kiszámítható. Szokás szerint, aki sokat tudott (vagy látta Szolotov arcát), ismét csak lekaszaboltatott (ld. még kiszámíthatóság, ez már az első 3 részben is így volt). De legalább tartanak egymás felé a szálak, és végre is aktívabb szereplő lesz, és nem csak (hitelesség ide vagy oda) vergődni fog.

Az azért tetszetős volt, ahogy a mesterlövészes szálat sikerült normálisan használni (még csak azt sem mondanám, hogy repetitíven tették), az írók nem feledték a sorozat DNS-ét, szóval aki kedveli a katonai, taktikai, akciózós, olykor összeesküvős műfajt, annak érdemes bepróbálnia a Shooter-t, még akkor is, ha a film ismerete miatt passzolta az első évadot.

A minden bizonnyal nemsokára berendelésre kerülő 3. évad a lezárás mellett egy újabb könyvet fog valószínűleg feldolgozni, tippre a másodikat, amit ugrottak azért, hogy letudhassák a Szolotov-sztori, ami…, szerintem nem volt rossz döntés. De legyen bármilyen a történet, örülnék, ha kevésbé tipikus lenne a képernyőre vitele.

8 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2017. 09. 06. 21:00

Ez is kellemes meglepetés. Második évad jobban tetszik. Szerintem egyre jobb a sorozat.
Ryan Phillippe nem túl jó színész, viszont a többiek rendben vannak.
Remélem lesz egy jóval hosszabb 3.évad!

serra - 2017. 09. 07. 07:30

Bár nem tudom mennyire követték a könyvet mert nem olvastam őket,de a többség amit hibának felróttál az a sztorit – vagyis az alapanyagot amiből dolgoztak – érinti, nem? Mondjuk egyetértek, kicsit langyos a dolog eddig az első évad jobban bejött. Mondom ezt 2 rész után, de majd meglátjuk.

winnie - 2017. 09. 07. 07:36

serra: persze, szóval simán lehet, hogy hű és jó az adaptáció, mert amit akartak, azt megvalósították. az, hogy nem találkozott az ízlésem a sztorival…, na bumm:)

de egyébként néztem a wikin a könyvismertetőket, és nem nagyon láttam, hogy melyiknek a történetével vágna egybe.

Thunder - 2017. 09. 07. 13:06

Ezen most nagyon meglepődtem, hogy ez volt az utolsó epizod! Milyen sérülése volt a srácnak egyébként? Erről nem hallottam ….

Sztori olyan kellemes idő-elütésre jó volt, de pl a fegyveres akciók megvalósítása hagyott némi hiányérzést, manapság azért ennél komolyabb szinten meg lehet valósítani tűzpárbajokat, ld strike back,24 etc.
Színvonalban kicsit a Last ship kicsit esetlen akciójeleneteire hajaz.

Ezen kívül pl az olyan ordító hibákra azért figyelhettek volna dramaturgiailag, hogy pl mikor megtámadják a mexikói drog-bankár rezidenciáját, akkor nem fedetlen fővel tesszük minezt, hanem pl némi maszkkal, mert jó eséllyel számos térfigyelő van beüzemelve és az utánuk érkezőknek kb 2 nanosecundumba telik az ő beazonosításuk, stb stb

winnie - 2017. 09. 07. 13:56

irtuk hirben, talan eltort a laba. nem forgatasi dolog.

Geza Kovacs - 2017. 09. 07. 21:32

A srác 43 éves :-)

Amúgy ez tényleg borzalmasan gyenge. Csodálkoztam amúgy, hogy az első évadnál olyan kesztyűs kézzel bántatok vele. Ennél sokkal jobbakra is ráhúzzátok a vizes lepedőt.

Ez a makulátlan jófiús téma a 24-ben ment el azzal, hogy a főszereplő mellet bárki meghalhatott, és ő maga is hozott sok megkérdőjelezhető döntést a jó cél érdekében, amit utána kielemeztek így-úgy. Vagy elment Bud Spenceréknek a vígjátékos, gyerekmesés háttérrel, vagy Stallonénak a ’80-as években, amikor Terminátorként gyilkolta az ellenséget. De ebből a sorozatból hiányzik az a plusz, ami miatt nézendő lenne.

Se a története nem izgi, se a szereplők, se a környezet. Miközben a Mark Wahlberg-féle film nagyon jó volt filmként 2 órára, ez most nem az.

Snoopyzit30 - 2017. 09. 09. 15:50

Kicsit csalódás nekem az évadzáró. Nem azért, mert nem tudtam, hogy ez az lesz és még csak nem is az utolsó képkockák miatt, hanem ez az egész Szolotov és Bob Lee bújócska, amit előadtak ez kezd már-már vicces lenni. És valóban sok a kiszámítható rész. Már akkor lehetett tudni, hogy katona csajnak annyi lesz, amikor lepukott Memphis előtt. És én valahogy a templomi jelenettől is sokkal többet vártam.
Összességében a második évad viszont jobban tetszett, mint az első, szóval még maradok a 3. évadra is.

bobi64 - 2017. 10. 12. 13:43

Ilyen hülye sztorit, ilyen hülye befejezéssel már régen láttam. Szolotov annyira idegesítő, hogy a vérnyomása felmegy az embernek tőle. Alapjáraton valami ruszki akcentussal beszél, ha jól hallom, de a Stetson kalapban, western csizmában echte texasi a kiejtése. Na…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz