login |

BoJack Horseman: kezdett a 4. évad

2017. 09. 10. 21:00 - Írta: superpityu

12 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

A BoJack Horseman az előző szezonokban is bizonyította, hogy egy animáció is lehet elképesztően mély és elgondolkodtató. Tavaly pedig sikerült egészen új szintre emelni a sötét tónust a sorozatban, így nem is igazán tudtam, hogy mire számítsak a 4. évad kezdésénél.

A 4×01 engem baromira meglepett, na nem az időugrással, hanem azzal, hogy BoJack nélkül kellett végignézni ezt a 20 percet. Furcsa húzás, de tetszik, hogy azt láttuk meg először, hogy a többi karakter miként viselkedik a főhősünk lelépése után. 

Nem hiszem, hogy túlságosan meg kellett volna lepődni a többi karakter viselkedésén. Volt BoJack, nincs BoJack, az élet megy tovább. Egyedül Diane az, aki állandóan üzenetekkel bombázza, ezzel jelezve az idő múlását és visszakacsintva arra, hogy annak idején bizony az ő kettősük vitte el a hátán a sorozatot.

Persze az előző szezon eseményei után nem meglepő, hogy a többiek továbbléptek, de egyrészt baromira sajnálom a BJ-PC dinamikát, ami tavaly a csúcsra lett járatva, cserébe viszont Carolyn élete végre sínen van (hahaha, ebben a sorozatban kíváncsi vagyok, hogy meddig fog ez tartani). Másrészről pedig már annak a reménye, hogy visszakapjuk azt a BJ-Diane kapcsolatot, ami a sorozat elején meghatározó volt, egyszerűen jó érzéssel tölt el.

Rengeteg változáson esett már a sorozat, bár engem ez a kezdés nem győzött meg túlzottan, hiszen mégis arra lettem volna kíváncsi, hogy BoJack miként döntött a fináléban, de összességében még mindig piszok ambiciózus dramedyről van szó. Bár abban sem vagyok biztos, hogy a dramedy megfelelő kifejezés rá, hiszen hiába van benne egy csomó jó poén, az egészet annyira átjárja már a fanyarság és a keserűség, hogy jobb kikacsintásokon sem merek már túlságosan röhögni.

Valahol 6/10 környékén mozgott ez a kezdés, mert hiába volt jó, mégis baromira hiányzott belőle BoJack karaktere.

12 hozzászólás Ne habozz!

Narg - 2017. 09. 10. 23:23

A kezdés valóban nem volt a legjobb, de az évad nagyon jó volt szerintem. Néhol nyomasztó, bár nem annyira mint az előző évad, és sikerül picit pozitivan befejezni.

Edrick - 2017. 09. 11. 00:24

Az első rész még tényleg ilyen lazább BoJack hiánya miatt, a többi már rákapcsol humorban, és szépen fokozatosan jön hozzá a dráma is. Valahol az 5-6. rész környékén meg is kellett állnom, annyira tömény volt. Nagyon szépen építették fel ezt az évadot.

matteo - 2017. 09. 11. 00:29

Az első rész inkább csak valami felvezetés az évad többi részéhez. Aztán szépen minden a helyére kerül, nem kell félni. Nem gyengébb ez, csak más.
– – –

Clegane - 2017. 09. 11. 08:31

én is ledaráltam nyomban amint kijött! Sajnos BoJack bunkósága ragadós, kicsit úgy maradtam azóta XD Egy fokkal jobb volt az előző évad, de ebben is vannak bőven remek sztorivonalak, megható epizódok. Sajnos Todd szála ismét fárasztó, pedig birom a karaktert.

todie - 2017. 09. 11. 08:58

ami nagyon ott volt ebben az evadban, az bojack elmejeben a szorongas, valamint az edesanyja eseteben a demencia bemutatasa. zsenialis.

clegane - 2017. 09. 12. 16:56

és a Woodchuck hangja Captain Holt volt!

Silver-sama - 2017. 09. 14. 20:19

Komolyan megijedtem a poszt olvasása és a 6/10-es pont után, így tegnapig meg sem néztem az 1.részt, viszont mondhatom “nagyon kellemeset csalódtam”. Nem, hogy nem volt negatívum Bojack hiánya, de nekem egyenesen ez kellett. Azután a finálé után az, hogy a kezdésben nélkülözve lett szerintem sokkal többet adott hozzá. S habár nem volt benne, de így is átéreztem (talán még jobban) a depresszióját.
Mint mindig, ízig-vérig mókás volt, zseniális szövegekkel, tucatnyi “hét idézetével”. 10/10 (elment az eszem)
A folytatást a kezdésben való mellőzésért cserébe BoJ vitte el, és az is egéééész jó volt. Mindaddig tetszett a rész, amíg nem oldották fel a világ elől való elzárkózást egy “felveszem a telefont, és dumálok kicsit Diannel”-lel. Még több útkeresést, merengést és bizonytalanságot akartam, de máris helyreállítják a status quo-t.
Igazából olyan erőltetettnek tűnt. Feneketlen mélységekbe levitték, de mintha már ők sem tudták volna hogyan megoldani.
(Nocsak, írok még 2 bekezdést, és egy komplett kritika lett volna belőle:D)
8/10, lassan nézzük tovább.

m76 - 2017. 09. 17. 09:42

Szerintem baromi jó volt a kezdés. 6/10? Lófaaa, nééhogy mááár. 6/10 a 3. rész volt, ami valóban kissé gyengébbre sikerült, az után nem is volt kedvem több részt nézni.

Bojack hiánya az első részben valóban furán hatott, de ettől még nem volt az gyenge rész, sőt. Reméltem én is, hogy nem húzzák több részen át a nincs bojack gimmick-et és szerencsére nem is tették, produkálva ezzel a zseniális 2. részt.

clegane - 2017. 09. 17. 15:51

Silver-sama: nekem is nagyon hiányzott az, hogy az egész évadban egyáltalán nem mentek bele abba, hogy “és mégis hogyan hatott Bojackre Sarah Lynn elvesztése”, csak azt remélem, hogy akkor ezt a következő évadra tartogatják.

Silver-sama - 2017. 09. 17. 21:54

(clegane: szerintem ezt már a 3.évad végén letudták)

És full más lett, mint amire számítottam XD. Egyben szomorú is, talán soha nem lesz már semmi olyan, mint régen :(. Most tudnék mit írni, de szeretném meghagyni a gondolataimat egy évadkritikára.

clegane - 2017. 09. 17. 23:04

Silver-sama: azt mondjuk sajnálnám ha annyiban letudták volna (de szerintem elő fog még jönni).

babylon - 2017. 11. 22. 04:17

Imádommmm nekem ez egy top10es Sori
Csak Ajánlani tudom !

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz