login |

The Orville: minden, amit tudni kell a sorozatról

2017. 09. 10. 19:25 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: 2017/18, ajánló, kampány, video,

A FOX kiemelte egy idei sorozatát, hogy a tömegpremierek előtt megtolja némi amerikai focival, így holnap már beszélhetünk is az első fecskéről.

Seth MacFarlane pár animációs sorozat és élőszereplős komédia után készített egy 40 perces élőszereplős tévés komédiát…, ami lehet, hogy nem is annyira komédia? A FOX a promók fogadtatása után egyre inkább űrkaland sorozatként próbálja pozicionálni a The Orville-t, amit jó régen berendeltek a készítő és a koncepció alapján. (A scifis aspektust erősíti az is, hogy az írók között ott van például Brannon Braga is.)

Nyilván a The Orville kapcsán mindenkinek a Star Trek fog eszébe jutni elsőként, koncepciójában valóban hajazni fog rá (a hangnem más kérdés), hiszen például epizodikus lesz, így a részek is totál különbözőek lehetnek stílusukban és hangulatukban a feldolgozott téma függvényében. (Ahogy nézem, az elején már epizódcserék is lesznek, bár csak az 1×02 kerül kicsit hátrébb.)

A kritikusok egyébként eléggé lehúzták a pilotot, éppen ezért meglepő, hogy a FOX előrukkolt egy kritikusokat idéző előzetessel. Persze, ha megnézzük, akkor kiderül, hogy három jelzőt említenek csak benne, az egyiket a díszletre lőtte el a pilot létezésének értelmét megkérdőjelező Variety, a másikat pedig egy másik lap az effektekre, so.

A sorozat amúgy két vasárnapi epizód után csütörtökönként folytatódik majd. A plakát alatt, a tovább mögött megnézhető a sorozathoz 4 rövidebb promó és 2 MacFarlane-interjú, amikben a sorozat kapcsán mond ezt-azt.

21 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2017. 09. 10. 20:08

Elkepzelni se tudom, hogy lehet ebbol az alapszitubol jot kihozni. Remelem nem lesz gagyi, nagyon kivancsi vagyok, varos!

winnie - 2017. 09. 10. 20:17

én attól félek, hogy mire belejönnek, addigra mindenki kiszáll és kasza lesz… tippre mondjuk lesz elegendő kezdetI nézettsége, amiből marad majd néző.

schray - 2017. 09. 10. 20:21

Csak nekem van nagyon Galaxy Quest érzésem? Én tuti belenézek, ha elég nagy baromság, még működhet is.

Flanker - 2017. 09. 10. 20:29

Seth miatt erősen érdekel

Kissur - 2017. 09. 10. 20:30

Én ódzkodok az újoncoktól, de ezt bepróbálom, amint lesz felirat. Csak nehogy az esetleges rossz kritika elvegye a kedvem.

mSO - 2017. 09. 10. 20:37

Galaxy Quest, de szerintem emészthetőbb tálalásban! Számomra nagyon várós, jobban mint az új Star Trek.

ALDO - 2017. 09. 10. 20:42

Én már májusban sem nagyon lelkesedtem érte. Seth McFarlane összes sorozatát már rég kaszáltam, a filmjeitől meg rosszul vagyok. A komédiát és a sci-fit nagyon nehéz összeházasítani, de hátha.

Dregnarr1 - 2017. 09. 10. 21:03

MacFarlane nekem ugyanolyan, mint Gervais… lehet, hogy tudnak poént írni, de maguk az emberek nem képernyőre valók… menjenek vissza az írószobába meg a rendezőszékbe.

winnie - 2017. 09. 10. 21:10

“Csak nekem van nagyon Galaxy Quest érzésem?”

de csak azért, mert vicces valamennyire és űrös? a GQ-nak megvolt az érdekes csavarja a főhősök kapcsán, ráadásul ezért nem voltak nagyon hozzáértők. itt nem hiszem, hogy erre fognak koncentrálni.

Royale Bluff - 2017. 09. 10. 21:19

Az upfronts idején megnéztem az előzetesét, a napokban ezért meglepődve fogadtam a “nem lesz Űrgolyhók-szerű” hírt, mert (bár ha épp olyan hangulatban kap el, akkor megröhögtet, de) nekem ez a fajta humor disszonáns a komolyabb karakterizálással, sztorizással. Ha mondjuk kontrasztnak a Firefly-t veszem, ahol számomra nem “kizökkentő” stílusú a humor, akkor az itteni komolyan vehetetlenül MacFarlane-es. (A Hogyan rohanj… ugyanígy hatott rám)

Vajon a promókat vágták félrevezetően, vagy másnak akarják beállítani a sorozatot az előzetesek fogadtatása miatt?

schray - 2017. 09. 10. 22:09

@winnie – vicces, meg csak űrös, hanem Star Trek paródia. Azért az “űrös” kategóriában is van sokféle más hangulat, a Star Trek ebből egész egyedi és felismerhető stílus. És ahogy nézem a trailert, nekem úgy tűnik, hogy mindkettő arra építi a poénjait, hogy a megszokott Star Trek formulát (merev, kifinomult, visszafogott, stb) kifordítják és így-vagy úgy belevisznek némi lazaságot, ami az adott környezetben szokatlan. A GQ ezt azzal indokolta, hogy a legénység nem ért hozzá, az Orville meg gondolom beéri azzal, hogy Seth McFarlane van a képernyőn. :)

winnie - 2017. 09. 10. 22:14

schray: okés, ez jogos.

Ace - 2017. 09. 11. 08:44

Engem is Galaxy Quest érzés fogott el szóval tuti belenézek. Sőt engem így jobban érdekel hogy azt mondja róla nem is annyira komédia mint ahogy beállították a Trailerek.

breezer - 2017. 09. 11. 09:44

én komédiát várok, remélem az is lesz! amúgy én leginkább attól tartok, amit winnie is írt..

JKJ - 2017. 09. 11. 11:34

Ahogy előttem is írták, a humor nem illik a Star Trek stílushoz. De részemről a nem humoros részek nagyon jól működtek, bár tény, hogy számomra a Next Generation az etalon sorozat.

winnie - 2017. 09. 11. 16:02

“én komédiát várok, remélem az is lesz! ”

látva a pilotot, szerintem nem érdemes komédiát várni. vannak benne hülye poénok, de ez nem komédia, inkább egy retró star trek-sorozat, ami például engem döbbenetesen hidegen hagyott elsőre. (ami nem meglepő, mert sosem voltam star trek-néző.)

schray - 2017. 09. 11. 18:32

No, túl vagyok én is a piloton… hm, hát még kell pár epizód, hogy el tudjam helyezni valahogy.

Tényleg nagyon retro Star Trek és valóban nem komédia. A poénok inkább a megmosolyogtató kategóriába tartoznak, nem a hangosan röhögősbe és a dráma sem túl hangsúlyos, szóval dramedynek se mondanám. A viccek nagyon nem rondítanak bele a cselekménybe. Nem érezni úgy, mint a paródiáknál, hogy a történet csak azért van, hogy felvezesse a poénokat.

Valahogy olyan, mintha vennénk a Star Trek optimizmusát és nyakon öntenénk egy kis lazasággal, de az eredmény mindig egy campy sci-fi sorozat. Tényleg nem nagy durranás, de igazából tök pozitív hangulata van, szép a látvány, kellemesek a karakterek, szóval nálam még biztos marad, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

Neton - 2017. 09. 11. 19:13

A pilot semmi extra, megismertünk benne mindenkit kb, eléggé tipikus kvázi Star Trek rész volt (Seth nagy ST rajongó ugye) pár poénnal, amit a trailerekben már lelőttek. De jó lesz ez sztem. :) Jobban vártam ezt, mint a Star Trek Discovery-t. Sanszos, h ez a sorozat star trekesebb lesz, mint a star trek. :)

Tyberius06 - 2017. 09. 11. 20:25

Én ezen hangosan röhögtem… volt benne egy-két baromi jó poén, a legtöbb sajnos el lett lőve a trailerekben, de pl. a tudós beszólása, hogy tanulja még a neveket szerintem hatalmas volt, mert jellemzően senkinek a nevére nem emlékszem a 45 perc után… :D :D :D
Persze volt benne egy-két tipikus “poén”, mint a golyóit tisztító kutya, ami eléggé MacFarlane-es, meg nekem a papa smurf-os beszólás is tetszett.
Egyébként összességében semmi extra nem volt benne, de a lényeg, hogy kb azt szállította amit vártam tőle. Tényleg nem annyira komédia, de valamilyen szinten a Star Trek kifordítása.
Nekem egyelőre bejön, de ehhez az is kellett, hogy a jellemzően MacFarlane-es ízléstelen poénok nem voltak túltolva…

Mom - 2017. 09. 11. 20:34

Uhhh, hát nem volt várós, inkább csak a korai kezdés miatt adtam neki egy esélyt, de nem mondhatnám, hogy meghálálta.

Az első igazi dinamika két karakter között a 17. percben indult, amikor a volt feleségével összetetették. Az első mosolyomra (a kettőből) azonban a 25. percig kellett várnom.

Ha viccesnek szánták, akkor mellé ment, ha kalandosnak, akkor meg alá…
Nem mondom, hogy ne találhatná meg az értő közönségét, csak az ismertetők után szerintem nem lesz könnyű dolga.

Igazából elég ártalmatlan sorozat, nagyon rossznak se mondanám, inkább olyan semmilyen. Lehet, hogy a további részek ennél izgalmasabbak lesznek, de engem az a része érdekel a legkevésbé az egészből, szóval búcsút is intek neki.

winnie - 2017. 09. 11. 20:40

ártalmatlan. ez a jó szó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz