login |

Dark Matter: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 09. 11. 18:30 - Írta: Desmond Wallace

21 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Ezzel is megvolnánk. A kanadai űrhajós sorozat 3. évadja is hozott pár eléggé kellemes epizódot, az alkotók pedig továbbra is ügyesen adagolták az ismerős ötleteket a 13 rész során. Ezeknek egy része már sose teljesedhet ki, hiszen a SyFy nem kért a folytatásból.

Ez azért is különösen fájdalmas, mert a Dark Matter valóban szórakoztató űrsci-fi volt, amely ugyan nem ért fel a nagy elődökhöz, de a 6/10-es szintet általában megbízhatóan szállította a Raza legénysége. Akinek tetszett az előző két évad, az idei sem okozhatott nagy csalódást.

Idén tovább vitték a korábban elindított szálakat, újakat indítottak, és akadt még egy időhurkos kalamajka, illetve egy kis időutazás is, ami a sorozat legjobb epizódja lett.

A finálé nem volt igazán kirobbanó, bár hozott egy olyan cliffhangert, ami elvetette egy érdekes folytatás magvait. Sajnos a csatorna nem volt rá kíváncsi, hogy hogyan szökken szárba az új főszál. Spoileresen folytatom.

A Blink Drive volt a központi témája az évadnak, de az eszközi igazi erejét nem tudták kihasználni, hiszen mindig akadt vele valami gond. Jó indok volt viszont a konfliktusokra.

Itt volt ugyebár Ryo, aki elárulta a csapatot, és nem kevés vér tapadt a kezéhez, de az uralkodás nem igazán ment neki, így újra visszatért a Raza fedélzetére. Gondolom, a 4. évadban újra a csapat tagja lett volna.

Bevallom, a karakterét eléggé megutáltam a harmadik szezonra, a többiek viszont egyre inkább a kedvenceimmé váltak. Kettes, Hármas, Ötös, Hatos és az Android is egészen kedvelhető figura lett, pedig némelyikükkel korábban még akadt gondom.

A vállalatok közötti háború csak a háttérben húzódott meg, de a Raza legénysége így sem aludhatott nyugodtan, a végére pedig még egy eléggé gagyi űrcsatából is kivették a részüket. Nyilván a korlátos költségvetés nem tette lehetővé, hogy látványosabb ütközetet hozzanak össze, szóval talán nem is baj, hogy a háborúból nem kaptunk többet.

Az idegenek megérkezése új lehetőségeket teremtett volna a negyedik évadra, szóval kifejezetten érdekes történetszál marad elvarratlanul. Ráadásul volt még itt további muníció is, ami szintén talonban maradt, hiszen az öntudatra ébredő androidok is eléggé eltűntek Sarah “feltámadása” után.

Mindent összevetve, azt mondhatom, hogy a Dark Matter a 3. évadjában is hozta azt a szintet, amit korábban már megszokhattunk. Valószínűleg az elkövetkező években a feledés homályába merül ez a 39 epizód, de könnyed kikapcsolódásnak mostanra tökéletes volt. Ennyi és semmi több.

21 hozzászólás Ne habozz!

schray - 2017. 09. 11. 18:40

Ó, én csak most tudtam meg, hogy kaszálták. Ne már! :(

Rodney - 2017. 09. 11. 19:17

Az alapfelállás nekem nagyon tetszett, de mostanra már csak mindenfélét összedobáltak a készítők (időutazás, idegen megszállás, robot fellázadás, háború, stb). Nem bántam meg, hogy néztem, de nem is sajnálom túlzottan, hogy vége lett. Az SGU kasza sokkalta jobban fájt anno.

Ashe - 2017. 09. 11. 20:39

Tényleg a “szerethető, de legfeljebb csak kicsit fog hiányozni”-típusú sorozat volt egy-két emlékezetes pillanattal. Mondjuk a kiscsajnak nemcsak a karaktere volt fárasztó, de sikerült egy olyan “színésznőt” is találni a szerepre, akinek minden megszólalásától “összerándult az arc”, még a mimikája is másodperceket csúszott a mintha-papírból-olvasná mondataihoz képest, brrrr. Az Android színésznője se egy tehetség, de legalább androidot kellett játszania (azt is elszúrta néha, de nem sokszor), plusz a karakter is kedvelhető lett a végére. A többi karakter és az őket játszó színészek rendben voltak, Torri Higginson főleg (de ez ugye várható volt), sőt, Anthony Lemke és Melissa O’Neill is kifejezetten jók (az utóbbi meg erőst “hú, helló” is). A sztori kicsit összegányolt, de elfogadható, megnéztem volna, mit hoznak ki a cliffhangerből. Ehhh, egészen elkezdett hiányozni a sok pofázásban.

Legtornasz - 2017. 09. 11. 20:55

Bizony, a Dark Matternek voltak jó pillanatai, sőt talán ezek voltak többségben, és feledtetni tudták azokat a részeket, ahol a Raza legénysége visszatérően beállt tiszteletbeli szakszervezetisnek (jaj).
Idővel az androidot is megszoktam, el kellett fogadni, hogy szándékosan ilyen idegesítő a figura. Egyetlen fájdalom kísért végig, Five borzasztó színészi játéka, erőltetett mimikája. Az első évadban még Egyes volt hozzá mérhetően rossz színész.
A Killjoyst nem ismerem, de a nézettség alapján érthetetlen, miért a Dark Mattert törlik, egész elfogadható sorozat volt, ami ráadásul a roppant szegényes scifi kínálatból ki is emelkedett.
Ezek után az Expanse esetében csak abban lehet reménykedni, hogy megtartják presztízssorozatnak. Az Expanse nézettségi adatai szintén érthetetlenek, gyakorlatilag az egyetlen rendesen összerakott űr-scifi az elmúlt 5 évben, miért nem nézik?
Vagy talán az elmúlt 15 évben? Mondjuk én nem vagyok BTG rajongó, az eleje még elment, de aztán teljesen elhülyült az a történet.

hummel - 2017. 09. 11. 21:08

Szívesen megnéztem volna hova és hogyan futnak ki a szálak.

Nekem a sorozat bejött, kellemes szórakozást nyújtot ahányszor csak leültem megnézni.

Stone89 - 2017. 09. 11. 21:12

Hali!

Nem annyira biztos, hogy végleg le kell mondanunk a folytatás/lezárásról.

Van egy petíció amit a készítők és a fanok indítottak, eléggé jól alakul a dolog.

20 Ezerre volt kitűzve a cél, majd 25-re aztán 30-ra, de most tart már 35 ezernél az aláírások száma.
Bizakodó a sorozat kreátora és a színészek is.

Valahol azt írta, hogy ez a hét vízválasztó lehet, hogy átveszi e a Netflix vagy Amazon vagy bárki.

Itt lehet rá feliratkozni, ha gondoljátok!
https://www.change.org/p/we-want-dark-matter-season-4

Én nagyon szerettem a sorozatot, megérdemelne egy lezárást.

winnie - 2017. 09. 11. 21:13

“Nem annyira biztos, hogy végleg le kell mondanunk a folytatás/lezárásról.”

inkább azt mondanám, hogy elég biztos, de persze mindig előfordulhat csoda, de ugye 100 alkalomból talán egyszer, vagy annyiszor sem. petíciók mindig vannak, majd minden sorozatnál, és csupán arra jók, hogy hamis reményt tápláljanak. általában, ha valamit nem néztek, akkor azért ritkán fognak mások kapkodni.

de még egyszer: bármi lehetséges. és ahogy írod, nagyon hamar kell a döntés, mert a színészek bármikor leszerződhetnek máshova, és akkor elúszik a hajó. (plusz a díszleteket is le fogják dózerolni elég hamar.)

(egyébként ezekben a petíciókban az is érdekes, hogy (amellett, hogy a felvezető szövegben valótlanság van, illetve olyasmi, amiről az írója nem is tud (hogy milyen volt a nemzetközi fogadtatása), hogy sok aláíró kalóz forrásból nézi a sorozatot, ergó ha megmentené egy platform, akkor sokukból nem profitálna.)

elektro - 2017. 09. 11. 21:47

Akár egy évadban is le lehetne gyorsan zárni, mert az idegenek elleni háborúban végül is össze kéne fogni és utána nem maradna senkinek számottevő ereje. A Raza a Blink Drive-al pedig a galaxisok seriffje lenne. Az androidos szálat is le lehetne zárni, hogy mivel gépek, őket nem tudnák megszállni a fekete invázió; valami önfeláldozás révén megnyernék a háborút.
Azért reménykedek, hogy ha lesz folytatás akkor kapnak elég teret, hogy kreatívan lezárják és ne kelljen a fent említett vízióval összecsapni.

Nézőke - 2017. 09. 12. 09:08

hát ezért nagy kár.
Megjött a Black Ship, végre össze kéne fogni, erre kasza.
Azért kicsit megorroltam,hogy a Blinket direkt “kiírták” a sorozatból,hogy legyen esélye bárkinek a Raza ellen és aggódjunk…

Five tényleg egy kalap nulla, és valóban idegesítő.
A Droid nekem tetszett, jól hozta a figurát “okay”

:=( sajnálom, bár ötöst nem hiányolnám vissza.

szilvi - 2017. 09. 12. 10:37

de miért kellett elkaszálni?, nézhető sorozat volt, nem mondom h kedvenc, de kikapcsolódásnak marhára jó volt…
sajnálom, de remélem h mégis átveszi pl. a Netflix

Nade - 2017. 09. 12. 10:55

“mert a színészek bármikor leszerződhetnek máshova, és akkor elúszik a hajó.”
Ezért is fura hogy a Killjoyst hosszabbították, hisz a főszereplőnő úgy tudom megy a Marvel moziuniverzumba szerepelni, szóval tuti itt hagyná az syfy-s aprópénzt. Lehet ezzel a 2 évad berendeléssel akarták magukhoz szögelni, hogy MCU-s sztársága vonzza a marvel közönséget is. De ettől függetlenül fa**ság, hogy a DM-nek, az elvileg olcsóbb műsornak nem adták meg a lehetőséget a rendes befejezésre, úgy, hogy nem is akart Mallozzi 10+ évadra tervezni, blogján írta hogy még két évadot akart.

Nade - 2017. 09. 12. 10:58

Six jóval gyengébb volt mint Five, főleg ha a búcsújelenetre gondolok

winnie - 2017. 09. 13. 09:01

Nade: a színész nem mehet máshova, mert szerződése van. elengedhetik, ha nagyon kéri, de ha nem engedik, nem mehet, viszont lehet marvelezni két évad között. és lehet, hogy a 20 részes berendelés azért van, hogy egyszerre leforgassák, és utána szabaduljon. (nem tudom, melyik film, vagy hogy kiről van szó.)

winnie - 2017. 09. 13. 09:02

szilvi: nézhető sorozat sok száz van:) általában a kasza oka az, hogy nem rentábilis. vagy nincs elég nézettsége, vagy túl drága a nézettséghez képest.

nade - 2017. 09. 16. 01:24

kérdezz-felelek lesz pár órán belül a szereplőkkel
https://www.reddit.com/r/DarkMatter/comments/70dg39/dark_matter_ama/

kpeter - 2017. 09. 24. 12:47
Mate4182 - 2017. 09. 26. 02:26

Kar erte… kivalo ugynok volt.
Viccet felreteve az elejen kicsit nekem tesco-gazdasagos volt a sorozat, mind a latvany,mind a diszletek,mind a szineszi tlejesitmeny, de megszerettem.
Ledaraltam 5 reszt es beszippantott.
Most fejeztem be az utolso reszt es haaaaat… maradtak elvarratlan szalak.

Tudom naiv meg gyerekes de en az ilyen kaszaknal MINDIG megadnam a lehetoseget akar egy fel evaddla vagy csak par resszel hogy az alkotok befejezhessek amit elkezdtek

Fekete hajok
Ontudatra ebredt androidok
Sarah vonala
Ryo vonala
Azert lenne itt mit befejezni…
Kar erte nekem hianyozni fog.

Anka - 2017. 10. 14. 17:47

sok nyitott kérdést hagyott maga után, bár nem mindig volt izgalmas, néha olyan “menjen vlaami miközben mást csinálok” típusú volt, de azért jó lett volna befejezni

GEJZUKA - 2017. 12. 29. 11:38

na ne már,ha olvasom ezt előbb akkor meg se nézem a 3ikat,sőt nem is nézek többé sorozatokat,az SGUt sem fejezték be,most ezt se,de bezzeg a gagyi brazil szappanoperák azok mennek vagy 100 évig meg

Dark Archon - 2018. 01. 02. 18:47

Basszus, most olvastam én is, hogy kasza… hogy rohadjanak meg, pedig tényleg szórakoztató volt.

Kazuma2526 - 2018. 03. 13. 17:07

De jó volna ha mégis folytatnák. Annyira jó volt nézni és végig izgulni az eseményeket! – Pont mivel az idegenek megérkeztek azt vártam a következő évadban, hogy hogyan tudnának megmenekülni és elpusztítani őket új szövetségekkel a Galaxisban!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz