login |

Preacher: vége a 2. évadnak

2017. 09. 12. 21:34 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

De még hogy! Bár egy kicsit letörtem az évad közben, de szerencsére a végére ismét belehúztak a sorozat készítői. Bármilyen negatívum jut az eszembe, akkor is ott leszek a folytatásnál.

Valahol ott kezdett az évad, hogy a Preacher továbbra is keresi Istent Amerikában, miközben egy pokolból szökött cowboy-szerűség üldözi. Ebben simán benne volt, hogy nem ragadnak le egy városban, de sajnos megérkezett az AMC és a spórolás. Ha felhúznak egy rendes díszletet, akkor azt használni kell egy darabig… Ennél az is jobb lett volna, ha gagyi hotelszobákban élnek, mert úgy legalább haladhattak volna.

Bár igazából nem is a díszlet és a spórolás a gond, hanem az, hogy az évad története nagyjából 10 részben lett volna tényleg feszes és ütős. Ehelyett sajnos erőteljes mélypontoknak is tanúi lehettünk, amikor egyszerűen csak egyhelyben állt a sztori, a “legjobb” Walking Deadeket idézve.

Nyilván vannak dolgok, amiknek a kibontásához idő kell, de basszus, nem ennyi. Nem pörgést várok, hanem csak egy folyamatosabb tempót, ami megragad és nem ereszt túlzottan.

Viszont. És de. Meg a többi: nyilván a képregényes alap miatt, de eszméletlen ötletekkel volt tele az évad. Egyrészt az is rohadt szórakoztató volt, ahogy Isten eltűnése miatt kezd megbomlani a rend. Plusz ezzel egyidejűleg láthattuk, hogy milyen szedett-vedett az egész rendszer, idióta pápákkal, rosszul üzemeltetett pokollal és a többivel.

Az évad során összes nagyobb hatalmú személy, legyen az a Pápa, vagy a Szent Grál szervezet vezetője, borzasztóan korrumpált morálisan, és mivel nincs fő irányító, így az amúgy is épphogy működő rendszert teljesen széthúzzák az egyéni ambícióikkal. Akármit is akarnak ténylegesen elérni tetteikkel.

Mindeközben tényleg még egyszer kiemelném azt, hogy a legőrültebb ötletek is milyen szépen illeszkedtek a cselekménybe. Egyszerűen teljesen természetes, hogy valaki tényleg lelkekkel kereskedik, vagy hogy a pokol úgy működik ahogy. Mindez nem realista vagy darkos, hanem tökéletesen klappol az egyre nagyobbakat vállaló történetbe.

Olyan tipikus 7/10-et adnék pontilag, mert néhol elképesztett, de ha csak 10 részbe tömítették volna kevesebb rétestésztával, akkor sokkal jobb lett volna a azezon.

18 hozzászólás Ne habozz!

zolkien76 - 2017. 09. 12. 21:56

Imádom a képregénysorozatot, és az adott anyagi körülmények miatt másként megvalósított modern TV sorozatot is.

Nikki - 2017. 09. 13. 00:34

Összességében én is pozitívan értékelném a szezont; jó ötletekkel volt tele és izgalmas húzásokkal, bár tényleg volt egy gödör, amikor untam, de szépen kilábalt ebből a sorozat. A karakterek meg egyszerűen lubickolnak az elfuseráltságukban.

ubul - 2017. 09. 13. 08:06

még nem láttam az utolsó részt, de huh, teljesen egyet értek…csak nálam inkább negatívabban jött le ez a rétestésztára való húzás, egyrészt tényleg elég lett volna 10 rész, másrészt még szerintem az is sok lett volna, az egy helyben toporgás miatt :/ Az első évad sokkal feszesebb volt, ott nem spóroltak? :D nem untam egyik részt se, de itt kb. 4-5 résztől eltekintve mindegyiket. Nálam inkább csak emlékezetesebb beszólások, jelenetek maradtak meg, mint emlékezetes részek ebből az évadból :/ mindegy, 3. évadot még bepróbálom, de ez a 2. évad is kínkeservesen ment már le (reméltem, hogy jobb lesz a végére, és kis javulás azért látható volt)

valee - 2017. 09. 13. 09:49

Szerintem zseniális volt, tele sírva röhögős wtf részekkel. SPOILER Szefós Jézus, szadomazó Isten, az egész egyház, lélekkereskedés és ami legjobban tetszett a pokol ábrázolása Hitlerrel és Justin Prentice-szel , aki nemi erőszak miatt volt a pokolban (kacsint, kacsint) SPOILER.

Azon csondálkoztam, hogy emiatt nem pattog az amerikai érzékeny anyukák szövetsége.

Turbo - 2017. 09. 13. 15:27

Az évad első fele számomra érdektelen volt, aztán jött Herr Starr és megmentette az egészet. Tulip eszméletlen antipatikus karakter lett, Cass-ből meg nem kaptam eleget.

Nálam ez az évad nagyjából 6,5/10.

Kitana - 2017. 09. 13. 16:28

Nekem csalódás volt ez az évad. Jól indult, az első pár rész a road movie hangulattal még tetszett, de az évad második felében olyan irányba mentek el, ami nagyon nem jött be. Elég lett volna 10 rész, túl sok volt a felesleges időhúzás, amit utána egyre elborultabb ötletekkel próbáltak kompenzálni, csak ezek számomra már inkább kínosak voltak, mint viccesek. Hiányzott a Jesse-Cassidy bromance, Jesse egyre ellenszenvesebb lett, Tulip pedig gyakorlatilag végigdepizte az évadot (hol a férje, hol a cowboy miatt). Valahogy elveszett az, ami miatt az első évadban megszerettem a sorozatot, pedig voltak jó ötletek és akadtak nagyszerű jelenetek is, pl. az Uptown Girl verekedés vagy Herr Starr felvételije, csak (számomra) kevés.

Tusán - 2017. 09. 14. 01:10

De miért játszotta a fiatal Jesse Custert egy fehér gyerek?

Eva - 2017. 09. 14. 13:05

Nálam 7/10 az évad, döntően a pokol miatt, alig vártam azokat a jeleneteket.
Lehet már tudni a harmadik évadról bármit is?

Tiger27 - 2017. 09. 14. 17:37

Az utolsó jelentre tudna valaki magyarázatot adni? Nem igazán érettem az mi akart lenni … :)

Irgum76 - 2017. 09. 14. 18:44

Tiger27:

SPOILER

Isten levette a kutya jelmezt zuhanyzáshoz

Irgum76 - 2017. 09. 14. 18:46

francér küldte be?

na szóval levette a rucit és épp jött ki a zuhany után a fűrdőből

Irgum76 - 2017. 09. 14. 18:49

azt meg az írók tudnák megmondani miért szerette volna ha kutya jelmezbe bújva seggbe rakják…

Anthonz - 2017. 09. 14. 19:11

A vége gyenge volt sajnos. Voltak jó részek, a cowboy egy darabig, de aztán uncsi lett, Tulip depressziója a cowboyyal teljesen érthetetlen és fölösleges volt. Több olyan rész jöhetett volna, mint az első Herr Starr-os.

heidfeld - 2017. 09. 14. 21:53

Herr Starr nagyon rendben van. Akadt még pár jó ötlet, poén, ám talán a lendület, frissesség hiányzott. Tulip meg eddig is felesleges volt nekem.

wilk919 - 2017. 09. 17. 00:53

***SPOILER***

Ilyen poén ziccert kihagyni, hogy “ADD VISSZA NEKI A FINGÓPÁRNÁT!”

***SPOILER END***

Nálam egyébként Cass + a félszemű karaktere vitte a hátán az évadot.

David R. Blake - 2017. 09. 17. 02:09

@Tusán: Most ezt úgy mondod, mintha Jesse nem fehér lenne.

Egyébként nem tudom, én a két évad között elolvastam a képregényeket, és lehet ott volt a hiba, mivel bár az is tele volt sokszor filler-epizódokkal, de még így is egy tök jó kis elborult road-movie volt.
És a tavalyi évadzáró után itt is azt vártam, hogy ez lesz, ehhez képest ugye pár rész után leragadtunk New Orleas-ban. Ami helyszínként még nem is gond, de a sztori eléggé érdektelen lett a Cassidy-Denis konfliktus, és Tulip PTS-dje között!

Az idei szezont tényleg csak Starr és a Grál mentette meg, Featherstonnal, és Hooverrel, no meg Humperdooval együtt! Az ő mozgóképes adaptációjukat látva kifejezetten várom, hogy mit kezdenek majd a 3. évadban L’Angelle nagyival, Jodyval, és T.C-vel!

Emellett a Pokol is jól sikerült Hitlerrel, meg azért voltak olyan kis apró hangulatelemek, mint a lélekkereskedelem, de nagyon remélem, hogy jövőre kicsit, ha nem is feszesebb, de jobban megírt évadot kapunk! Az alapanyag miatt megvan a potenciál, és az 1. évadot, meg idei 1-2 momentumot látva azért tudnak az írók, csak rendesen ki kéne használniuk a megnövekedett epizódszámot!

Yamagato - 2017. 09. 17. 19:15

Örültem a hírnek, hogy a 2. évad hosszabb lesz, de végül nem igazán tudták megtölteni tartalommal. A 2. Fiore-s rész zseniális és hangulatos volt, de onnantól csak lejtmenet jött. A sztori nem nagyon haladt, a fő trio-t meg teljesen kiherélték. Tulip már alapból sem volt szimpatikus, a PTSD-s sztoriszál se tette érdekesebbé. Cassidytől egy jó beszólást se tudok felidézni,Preacher meg… ide-oda kóválygott és ordibált, meg duzzogott, hogy nem találja istent (meg látványosan verekedett azt meg kell adni, a bunyók ötletesek voltak). Arseface sztorija érdekesen indult, végre fény derült hogyan történt a lövés, de a maradék 10 részben az sem haladt semerre, volt egy gyors szökés és kész. Másrészről a Saint of Killers minden belépője iszonyú jó volt, átadta, hogy egy félelmetes, megállíthatatlan erő, még Jessenek is.
Ami viszont rádob pár plusz pontot az évadra az Herr Starr (+ Humperdoo), szuper karakter, mesterien eljátszva, szívesebben néznék egy Grál spinoffot.

Zoli221 - 2017. 09. 19. 12:25

Nem volt rossz évad, de repetitív volt, Eugene “filmjét” legalább 10X leadták. A Szent is unalmas volt egy idő után,akárhol megjelent,kinyírt mindenkit, ezért örültem,hogy elsüllyesztették-erre később megint előkerült, de teljesen funkciótlanul,hiszen ment is vissza a pokolba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz