login |

Bring me Game of Thrones!

2017. 09. 14. 19:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: a hét dumája

Állítólag a fenti ukázt adta ki az Amazon atyaúristene, Jeff Bezos. Mert ő is akar egy überhype-os sorozatot.

A Man in The High Castle elég népszerű és elismert, a Transparent kapja a díjakat, de igazán nagyot, amolyan isteneset még nem tudtak durrantani, pedig dollártízmilliókat tapsoltak el Woody Allen megszerzésére, illetve nagyon, nagyon pénzből (80 millió dollárból) készül a Matthew Weiner-féle epizodikus antológia, a The Romanoffs, valamint 160 millió dollárért zsákolták be David O. Russell sorozatos tervét Robert De Niro és Julianne Moore főszereplésével. De nem hiszem, hogy ezekből új fanfavorit lesz majd.

Más.

Miközben az Amazon akar valami, a szolgáltatást kvázi definiáló projektet, addig a Netflix mit mond arra a felvetésre, hogy vajon eljöhet-e az az idő, hogy 20 millió dollárt költsenek egy sorozat egyetlen epizódjára?

Certainly, we can support that level of quality if the audience is there.

Naná, senki nem lepődik meg ezen, hiszen a 104 millió felhasználóból havi 1 milliárd dollárnál is több folyik be, így nem meglepő, ha 2018-ban ebből (vagyis valójában a jövőbeli bevételekből, hiszen bizton számolhatnak azzal, hogy a felhasználó bázisuk nőni fog) 7 milliárd dollárt fordítanak a tartalmaikra.

Ezt igazából csak ide akartam “vetni”, bár szó se róla, elgondolkodtam azon, hogy mégis milyen lehetne egy 20 millió per epizódos sorozat. Sokaknak a pénzről az effektek jutnak eszükbe, de nyilván sok mindenre lehet fordítani ekkora összeget, ami grandiózussá teheti a végeredményt. Még jó írókra is. Mert valójában ez a legnehezebb, egy új projekthez egy készítőnek munkatársakat, jó írókat szerezni. Mert aki nagyon jó, az dolgozik, vagy inkább saját sorozata van.

7 hozzászólás Ne habozz!

zso17 - 2017. 09. 14. 20:14

A Carnival Row nem esélyes erre a posztra? Tudom hogy relatíve keveset lehet tudni róla, de az alapján lehet hogy pont azzal találnak be a nézőknél.

Anonymus - 2017. 09. 14. 21:07

Mindíg képest vagyok csodálkozni azon, hogy mekkora fejlődésen mentek keresztül a sorozatok.
“David O. Russell sorozatos tervét Robert De Niro és Julianne Moore főszereplésével”
Sose gondoltam volna, hogy pont De Niro lesz egy sorozat főszereplője a filmjei után, valamint hogy 160 milliós büdzsé lesz egy sorozatra.

winnie - 2017. 09. 14. 21:18

zso17: igen, simán lehet esélyes, kérdés, mennyire lesz nyomozós, és mennyire a mitológia fogja uralni.

winnie - 2017. 09. 14. 21:21

ha gradióz, akkor van egy cleopatra projektje is az amazonnak, ki tudja.

Shed - 2017. 09. 14. 23:39

Egy jó sorozat már most sokkal többet ér ,mint bármelyik mozifilm. Egy évadba sokkal több karakterizáció, felvezetés és cselekmény fér el, mint másfél-2 órába. A karakterekhez is közelebb kerülsz, mert többet tudsz róluk. Ha pedig pénz is van az effektekre, akkor bármelyik film elbújhat egy sorozat évad mögött.

Ha már GoT, akkor konkrétan volt olyan csatajelenet benne: sárkányok szétszedik a flottát, hardhome csata, fattyak csatája, Lannister csapat szétütése a dothrakiakkal, amik bármelyik mozifilmbe belefértek volna szégyenkezés nélkül.

Én nagyon örülök neki, hogy ebbe az irányba mennek a dolgok. Meggyőződésem, hogy az igazi minőséget már most a sorozatok képviselik a mozifilmekkel szemben.

Csak attól félek, hogy idáig egy sorozat pont a karakterizációkkal, a párbeszédekkel, a hangulatos, jó történettel tudott előbbre lépni, mivel effektekre nem volt pénz.

Most viszont pont ez a része veszhet el, vagy szorulhat háttérbe. És erre is jó példa a GoT. Pazar látványvilág, átgondolatlan, hiteltelen cselekmények.

Ha viszont egy sorozat egyben képviseli a jó karaktereket, jó szinészeket, jó történetet ÉS még mellé pénz is van látványra, az nagyon oda tudna verni.

Sci-fi sorozatok 20 millából, fantasy sorozat 20 millából….belegondolni is félelmetes.

Pl: Star Wars sorozat, warhammer 40k sorozat, cyberpunk jellegű sorozat, mint pl. a Szárnyas fejvadász, végtelen a sor, ahol kell pénz a hiteles háttérre, de utána dőlne a pénz is vissza.

Qedrák - 2017. 09. 15. 10:38

Mondjuk én azon filózok, hogy mennyire hátrány az, hogy egyszerre kerül fel egy teljes évad egy streamszolgáltatóhoz. Az HBO sorozatai a heti megjelenésükkel sokkal tartósabban tudnak hypeot produkálni, mint mondjuk egy Amazon-sorozat egy egyszerre kitolt teljes szezonnal. A hype lényege elvileg valami olyasmi, hogy a közbeszéd részévé válik (megosztásokat, vitákat, véleményeket produkál). Az Amazon (meg a Netflix) modellje viszont ezeknek egyelőre alávág.

wellwellwell - 2017. 09. 15. 13:51

Qedrák – pont ugyanerről akarok írni.
streamelt sorozat soha nem tud ennyire hájpos lenni, mert ledarálod egy nap alatt, nincs a hónapokig tartó találgatás, média cover, nem alakulhatnak ki közösségek, ahol ezek a vélemények hosszasan ütköztethetők, nincs twitteres gif-tömeg, a heti hiátusokat kitöltő fan-fictionök és így tovább.
ha ilyet akar, neki is hetente kell streamelnie – és szerintem ezt pár sorozattal meg is kéne csinálniuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz