login |

Pilot: The Mayor

2017. 09. 14. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Mit tehet a rapper, aki mit se sejt? Vagyis aki népszerűséget akar elérni a 21. században. Az ABC komédiája szerint indulhat a polgármester-választáson.

Bár az ismert Eddie Murphy-film ugrott be elsőre az alapsztoriról, de simán benne van egy jó sitcomra esély. A történet tényleg annyi, hogy egy ismeretlen rapper indul a választáson, hogy ezzel futtassa fel magát. Aztán véletlenül nyer is. A pilot csak ezt a részt mutatja be, szóval akár kisfilmként is megnézhető, hiszen a heti rutinból egy percet sem kapunk, vagy legalábbis keveset.

Mielőtt sorolnám a negatívumokat, azt leszögezném, hogy így is tetszett az első rész, mármint a karakterek miatt tuti belenézek a folytatásba, hátha a Trumpos poénkodás mellett valami értelmes keveredik ki ebből. Többek között azért, mert mindenki megkedvelhető elsőre, kivéve talán a srác anyja, szóval érdekes lehet látni, hogy boldogulnak a politika világában.

Viszont a fő gond az, hogy csak a tavalyi amerikai elnökválasztással poénkodott a pilot. Bár ezzel is inkább az a baj, hogy rosszul. Egyrészt a rapper kapcsán többször elhangzott, hogy lehetetlen a megválasztása, csak vicc az indulása…, viszont ha ő képviselte Trump ámokfutását, akkor azzal meg nem fér össze a karakter idealizmusa.

Másrészt, ha az ellenfele volt a mostanra elnökké vált milliomos, akit David Spade alakít a tökéletesen rá illő szerepben, akkor pedig nem stimmel az egész jelölt. Az egésszel az a bajom, hogy láthatóan a tavalyi dolgokat kommentálja, ezért gond írásilag, hogy nem tudták jobban összetenni a karakterekkel.

Amúgy tipikus sitcom pilot az 1×01, és ha eltekintek a fenti negatívumtól, akkor egész jól mutatta be a szereplőket, és ahogy említettem is, érdekel mi lesz velük. Szóval a 6/10 után meglátjuk, mi sül ki belőle.

(A pilotot pár héttel a tévés premier előtt elérhetővé tették a neten. A tévés premier október harmadikán lesz.)

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 09. 14. 15:01

teljesen korrekt annak, ami, de ez nem nagyon a stílusom, nem érzem, hogy érdekelni fog, a pilot sem nagyon kötött le.

“mert mindenki megkedvelhető elsőre, kivéve talán a Mayor anyja”

pont az ellenkezője:) oké, T.K. jó arc, a srác pedig idővel még jobb lesz, de egyébként csak az anyja jött át normálisan, pedig yvette nicole brown eddig sehol sem volt a kedvencem. lehet, hogy azért, mert ő képviseli az érzelmes szálat, de szerintem jól eltalálták postásanyut, és a kettejük jelenetei (de még a másik két sráccal is) vitték a prímet. jó látni ezt a viszonyt.

viszont.

nekem abszolút nem volt benne semmi elnökválasztásos kommentálás (vagy poénkodás, bár nyilván volt benne, csak nem emlékszem), legalábbis a srác indulása kapcsán. oké, nyilván át lehet írni ezerszer, de még bőven a kampányidőszakban született meg az ötlet és az első szkript. az, hogy csak viccből indult, annyit jelent, hogy ő nem vette komolyan (vagy nem annyira), nem akart nyerni, mert nem ez volt a célja. a való életben ez volt a cél.

akárhogy is, 5/10.

DennyKeh - 2017. 09. 14. 16:43

Eleinte nekem furcsa volt, úgy az első 5 percben, de aztán berántott a maga különleges hangulata.
Élvezetes volt a pilot, bár nekem ez az elnökválasztás olyan légbőlkapott lett, azt hittem, hogy ennek is jobban bemutatják az előzményét, hogy miért is indul a srác, és nem csak 2-3 mondatban fejtik ki.

A karakterek tényleg könnyen szerethetőek, bár nekem a főszereplő csávó vékonyabb haveja nem igazán jött még át, de lefogadom, hogy idő kérdése lesz.

Összességében nekem egy 7/10-es volt a kezdés, hozzáteszem, hogy ez az egyetlen országos komédia, amit úgy igazán vártam.

zsemlye - 2017. 09. 16. 16:34

komposzt…
Lea Michele a Gleeben is idegesített, itt konkétan elviselhetetlen.

FrankLuck - 2017. 09. 19. 15:06

Legyen mondjuk 5/10 nekem is, nem volt rossz, de kicsit sikít róla az ABC, ami azért nem jelent jót sem. Szerintem túl sok tanulságos szitkomot láttam az elmúlt 10 évben, nem kell még egy.

winnie - 2017. 10. 12. 12:15

1×02: 5/10. Á, még mindig azt érzem, hogy nem az én stílusom, pedig Anyu, TK és főleg TK és Anyu együtt remek, s itt ráadásul utóbbi kettő megkapta a B-sztorit. Az A-sztoriban pedig visszajött David Spade, szóval hosszabb távon lehet számítani rá, de valahogy ez a naiv megközelítési mód nem klikkel velem.

Pedig nem rossz a sorozat, amikor bejön a hip hop zene, és arra vágják a dolgokat, akkor teljesen magával ragad (igaz, az, hogy nagy stúdiós az éneklés, és olykor lelóg a rap a színész szájáról, kicsit kizökkent), és a szereplőgárda is nagyon jó együtt, nekem ez még mindig hullámzik.

Verdikt: még kap esélyt, de érzem, hogy ez is olyan sorozat lesz, ami helyenként tetszik, de máskor két-három olyan jelenetet is kapunk, amiket csak nézek bávatagon. Olyasmire meg nem pazarlom az időmet. (Ahogy látom, itt is a 4. rész ment le 1×02-nek.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz