login |

Broad City: kezdett a 4. évad

2017. 09. 15. 14:50 - Írta: superpityu

1 hozzászólás | kategória: kritika,

sokat kellett várnunk a Broad City folytatására, de a premier alapján teljesen megérte, pedig még véletlenül sem egy olyan résszel jelentkeztek a lányok, ami eddig jellemző lett volna a Comedy Central sorozatára.

Abszolút meglepő módon a szezonnyitóban nem valami random és őrült kalandba keveredtek (fogjuk rá), hanem bemutatták a Abbi és Ilana első találkozását. De nem is ez volt a meglepetés, hanem ahogy ezt az egészet megfejelték egy “what if” / “mi lett volna ha”-szállal is. Szóval egészen az epizód végéig 2 teljesen másként alakuló szállal operált a sorozat, és baromi nehéz volt eldönteni, hogy melyik is az igazi.

Az egyik szálon Ilana-ék azonnal összehaverkodnak, a másik szálon pedig csak az epizód elején és a végén találkoznak, de láthatjuk milyen életük volt egymás nélkül. Míg az első verzió abszolút tipikusan hozta a remek Broad City-s pillanatokat, addig a második egy kicsit furcsább formában kínált ismerős húzásokat, de mégis érződött rajta, hogy mennyire a lányok kapcsolatára épül ez a sorozat. Ja, Jaime és Bevers jeleneteire pedig nincsenek szavak.

Viszont mindkét történetben sor kerül az összebarátkozásra, és tényleg egészen az utolsó pillanatig egyértelműnek tűnik, hogy melyik is történhetett meg. Akár azt mondhatnánk, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve. Ahogy olvasom, Glazer és Jacobson is ezt akarták éreztetni, hogy vannak emberek, akikkel egyszerűen nem tudod elkerülni a találkozást.

További fun fact az is, hogy eredetileg az első évad fináléjában akarták ezt a sztorit ellőni, amikor még nem bíztak abban, hogy esetleg több szezon is elkészülhet a sorozatból. Mostanra pedig már az S5 is zsákban van, ugyebár.

Aki eddig oda volt a sorozatért, az nyilván nem nagyon fog csalódni, aki pedig eddig nem tudott ráhangolódni, az hiszem, hogy nem most fog rákattanni a Broad City-re, még ha most kissé visszafogottabb epizóddal is tértek vissza. Legyen mondjuk 8/10 a kezdés, még mindig az egyik legjobb komédia, ami jelenleg fut.

1 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2017. 09. 15. 15:08

Tovább mennék. 9/10

A “csavar” a végén is meglepett. Nem volt annyira profán, de jó volt mégis. Azt tudni, hogy a fogorvos visszatér -e? A röhögése fertőző. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz