login |

Pilot: Tin Star

2017. 09. 19. 21:30 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Abban akkor megegyezhetünk, hogy Tim Roth manapság már nem jó színész? Mindentől elvonatkoztatva a Tin Star premierjébe mintha a Lie To Me főszereplője állt volna zsarunak.

Az angol Sky sorozatának története röviden annyi lenne, hogy egy kanadai kisváros közelébe olajfinomítót telepítenek, aminek kapcsán megjelenik a bűnözés a helyen. Eddig kóborló medvék jelentették a legnagyobb gondod, most majd a kábítószer, a prostitúció és a szervezett bűnözés fogja. Mármint ezek követik az álláslehetőségek miatt odaérkező munkásokat.

Emellett még a finomítót üzemeltetők is machinálnak valamivel, de ez komolyabban szerintem nem derül ki a pilotból, mivel a készítők mindent feláldoznak a sokkoló gyilkosság oltárán. Konkrétan az első percekben látjuk, hogy a helyi seriff ellen merényletet követnek el, aminek során elég sok vér fröccsen szerte.

A legnagyobb bajom az első résszel, hogy bátóan közepes a végeredmény. Persze innen egyszerű lenne lehúzni, de nem tudom igazán. A premierben elég sok mindennek megalapoztak, és ezzel csak az a tényleges baj, hogy kicsit ugrálnak az információk között, mivel a sokkoló kezdőjelenettel keretbe akarják foglalni a történéseket, és elhinteni a komolyabb drámát, vagyis a főszereplő haragját.

Mindezt a sorozat kezdő idézetének megfeleltetve, miszerint a bűnöző és a bűnüldöző személyiséget sokszor ugyanaz mozgatja, csak a törvény ellenkező oldalán állnak. Így lesz a seriff karaktere kicsit kettős, és rejti el a saját hadjáratát és önös érdekeit a munkája védelmébe. Erre amúgy már a kezdő részben is sokszor utalnak, amikor “kibújik” az igazi személyisége, vagyis a viselkedése, ha bűnözőnek állt volna és nem tartaná be a civilizáció szabályait.

Amúgy a helyszín nagyon szép, konkrétan akadnak lélegzetállító jelenetek, de valahogy semmi sem volt igazán maradandó. Szerintem most ősszel sokszor fog elhangzani, de tényleg csak azt tudom a technikai kivitelezésre mondani, hogy tisztességes iparosmunka. Sajnos a történet is, ami a Tin Star teljes középszerűségéhez vezet, legalábbis az első részben.

Olyan 6/10 körül adok a kezdésre, ennyi alapján egyszerűen nem tudnám tényleg ajánlani, mert nem olyan megosztó darabnak tűnik, ami sokaknak tényleg bejöhetne a sok “utáló” szerzése mellett, hanem tényleg semmilyen. Egy szokás szerint kedvelhető, de nem annyira kiemelkedő Roth-tal.

24 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2017. 09. 19. 23:12

Megnéztem a sorit. Az első részig még tetszett, azt hittem valami bosszú sztori lesz, de totál tönkre vágták. Roth nekem bejött, tényleg Cal Lightmant játszotta, de az utánozhatatlan :-)

De ami a 2. résztől jön, az valami irtózatos katasztrófa, valami egészen elképesztő szemét. Se nem humoros, se nem ötletes, se nem akciós, se nem dráma, egy nagy katyvasz. Az Ozark mellett a másik jónak ígérkező óriási csalódás rövid idő alatt.

heidfeld - 2017. 09. 20. 02:08

Első rész nekem nagyon bejött. Másodiknak igen fura volt a felépítése, meg pár buta húzás/ éjjel egyedül nem megyünk sötét erdőbe, mert üldözhetnek/, de jó közepesnek elment, Kíváncsi vagyok, mikor, miként indul be az Öreg.
Tim Roth színészileg teljesen rendben van.

Bullseye - 2017. 09. 20. 02:39

Lehet, hogy figyelmetlenül néztem, de van valami magyarázat arra, hogy miért kellett szinte a semmiből a SPOILER
táskakígyó (ami általában inkább figyelmeztetés) mellé a lövész ÉS a molotov a házba? Meg honnan tudták, hogy pont ott kell megállnia majd? Meg érdemes ezt tovább néznem, ha ilyen kérdéseim vannak?

Alain Prosztó - 2017. 09. 20. 12:32

@Bullseye

Nem tudták, hogy ott kell majd megállnia, hanem a fehér furgonnal követték.

Alain Prosztó - 2017. 09. 20. 12:33

Egyébként tökéletesen egyetértek humannal. Az egész pilotot a teljes középszerűség jellemzi, ezt már én is megfogalmaztam magamban még a kritika olvasása előtt.

Jimmy,a szent - 2017. 09. 20. 15:58

A második részben túl sokat nyünnyögtek azon hogy elvesztették a gyereket…A bérgyilkos “bandája” meg olyan esetlen,ami komolytalanná teszi a szándékot.

Sorozatgyilkos - 2017. 09. 22. 12:37

Eddig 3 részt láttam, a történet kicsit lassú, de a fényképezés és a vágás átlag feletti. Viszont Tim Roth kegyetlen rossz színész, én először több éve a Lie To Me-ben láttam, de szerintem is leragadt ott. Ugyanazt a figurát nyomta az új Twin Peaksben is, mint most is. Affektál, rájátszik a british englishre, kicsit olyan a testtartása, mint Horatio Caine-é :)

freestyle82 - 2017. 09. 23. 16:52

En nezem a sorozatot, nem kaszaltam el a pilot utan, sot meg kesobb sem. A 3. resz kifejezetten jo volt.
De valoban en is erzek rajta egy ilyen B kategorias feelinget,de mivel egyben felkerult hbo tarba az egesz evad nekirugaszkodtam par napja.
Ma ejjel tervezem a 7 .es 8. reszt megnezni, azt koveto ejjelen pedig az evad maradek ket reszet.
Hetiben 100% h nem neztem volna, annyira azert nem vagyok tole elajulva, de igy egyben egy gyors darat meger.

freestyle82 - 2017. 09. 26. 13:14

Ejjel nezem az evadzarot.
Kicsit le lehetett zsibbadva az agyam(kb ejjel 3kor neztem a 9. reszt) es az epizod vegi durranas meglepeteskent ert, a resz kozben nem jottem annyira ra ,h a kissrac kicsoda a 10 evvel kesobbi tortenetben. Igaz valoszinuleg nem is gondolkodtam rajta nagyon:)

Kivancsi vagyok a 10. reszre.

freestyle82 - 2017. 09. 27. 16:31

Nem volt ez rossz, igy a vegere egesz jo kis sorozatzarast kaptunk. A finalet latva gondolom nem is terveztek masodik evaddal, ugyi?Ez sorozatzaro volt.

szpojleres mókus - 2017. 09. 27. 17:14

Jónak indult érdekes volt aztán amikor ellőtték a milliószor felhasznált “főhős gyerekének a barátja a rossz” cselekményt azonnal kaszáltam.

Érthetetlen számomra továbbá hogy a család elvesztette a gyereküket, és úgy reagálnak rá mintha egy fanatikus real madrid szurkoló amikor elveszítik a döntőt, semmi érzelem csak “meh elment a gyerek deszar”

AdamBan - 2017. 10. 03. 00:25

Hát, aki végignézte, az kapott egy nagy pofont. Erősen közepes sorozat, de a csavar a végén, na ilyen filmek nem szoktak készülni.

winnie - 2017. 10. 03. 07:00

“na ilyen filmek nem szoktak készülni.”

nem a vitatkozás miatt, de biztos? annyi film van, maximum lehet, hogy a sok sorozat miatt nem látjuk.

egyébként mennyire kell a sorozat a csavar megértéséhez? a pilot után is érthető a vége annak, aki kaszálta korábban a sorozatot?

gromit - 2017. 10. 03. 22:35

Tájjal meg hangulattal engem elég jól meg lehet fogni. A táj megvan, a hangulatot még nem is tudom..

De az hogy van, hogy egy kanadai kisváros Angliából importálja az új seriffet? Az oké, hogy nyelvi probléma nincs, és ha nincs közelben megfelelő rangidős vagy alkalmas, és vkit messzebbről kéne ide áthelyezni, annak se lenne konkrétan helyismerete, de azért külföldről nem furcsa egy kicsit? Másik országban mégiscsak más a jogrend, nem?

AdamBan - 2017. 10. 04. 10:52

@winnie: nyilván, amit nem nézünk, arról azt sem tudjuk, hogy milyen, szóval akár egészen nagyot tévedhetek is. Mindenestre engem mellbevágott.

Egyébként is elég lehangoló, depressziós sorozat, noha az ember azt gondolná, hogy egy izgalmas, nyomozós akció rorozatot fog kapni. Anélkül, hogy el akarnám spoilerezni, ugye egy durva gyilkossággal indul, közben nincs egy igazán pozitív szereplő, akivel azonosulhatnál, és a vége durván nem nem happy end. Az a benyomásom, hogy pont ez a cél, művészi érték, egyfajta ellenpontozása a hollywoody kliséknek. Ilyet én nem nagyon láttam még.

És ezek után az is újragondolhatja a véleményét, aki szerint Tim Roth rosszul játszott, mert fapofával, érzelemmentesen vitte végig a főszerepet.

A csavar megértéséhez nem kell végignézni a sorozatot, de ahhoz, hogy átérezd a drámai súlyát, igen. Ezért szerintem nem érdemes kihagyni a közepét, mert pont azt veszíted el, amiben erős ez az egyébként nem kiemelkedő sorozat.

AlfStokes - 2017. 10. 06. 10:33

En nagyon haragszom erre a sorozatra.
Sokkal tobb volt benne az elso resz alapjan. Ritkan mondok ilyet, de sajnalom a 9-10 orat, amit erre pazaroltam. Valahol a felenel el kellett volna engednem.
Ami meg az utolso jelenetet illeti, egyreszt nagyon olcso megoldast alkamaztak, masreszt az oda vezeto ut is kb. negyed ora alatt alakult ki, magasrol teve az elotte levo 9 resz torteneseire, emberi kapcsolataira.

Tim Roth meg lehet, hogy ugyanazokat a manirokat alkalmazza minden filmjeben, de itt meg latvanyosan unta is az egeszet.

Kar erte.

heidfeld - 2017. 10. 08. 22:04

Volt 3, igen jó része, 2 nagyon gyenge.
Legfőbb gondom azzal volt, hogy csinálhatja meg dolgait a “Főnök”. Isten háta mögött van, egyik embere vakon lojális, de mégis.
Mondjuk magyarázatot kaptunk, miért voltak ilyen bénák a banditák.
No, közepesnél valamivel jobb volt.Tényleg többet is ki lehetett volna hozni belőle. A vége meg..Sehogy nem értettem felesége, lánya tetteit.
Most ugrott be, hogy Tim Roth ezt a figurát hozza, már vagy tíz éve. Egyszer nagyon megnézném más szerepben is.

Sawyer - 2017. 10. 14. 14:19

Harmadik részt néztem tegnap, addig nem tudtam eldönteni, hogy most ez mi akar lenni. Ha a Fargóhoz hasonló thriller-komédia a cél, akkor nálam mellélőttek, mert Tim Roth erre a szerepre szerintem egyáltalán nem alkalmas. A Tarantino-filmekben elbohóckodott, oké, de itt ez az ostoba nézése, sok tökölése, stb, már idegesít. A sztori egyelőre tetszeget’, bár vannak benn logikátlanságok. Egyelőre a vidék az, ami nagyon megfogott, és ez az olajipar-szál. Magyarul nézem, és a kopasz főnök fickónak Rékasi Károly a magyar hangja, na azzal nem vagyok kibékülve, mert nagyon nem illik hozzá. De most belegondolva, igazából nekem Tim Roth alkalmatlansága miatt nem tetszik.

A teszefosza négyes (már triumvirátus) bejön, bár náluk ez a diszkós balhé és a karaoke-s megúszás elég gagyi volt, és a seriff is a színészen kívül azért bosszant, mert egy teszefasz, még neki kell mindenki előtt meghunyászkodni, holott ő a jani a városban. Pofánvágják az utcán, meg még ő pitizik mindenkinek? Nehogy már. Az X-aktákban is az volt a röhejes, hogy az FBI ügynököknek még egy utolsó farmer is megtagadhatott mindent, nem volt hatalmuk.

Szerintem az évadot végignézem, de 3 rész után nem tudom, merre tudnák folytatni a sztorit. Egyébként Twin Peaks – Banshee hangulata van, és lehetne ez jobb sorozat is :)

Sorozatgyilkos - 2017. 10. 17. 15:26

Végignéztem, a vége egész jó lett, de ekkora cliffhangerrel még második évad is lehet belőle 3 év múlva :)

Nagyon szép volt a táj, Tim Roth-on kívül szinte mindenki jól alakította a karekterét, egy 10 részesre nyújtott klasszikus bosszú western storynak megteszi.

Senki ne várjon új Banshee-t, Twin Peaks-t meg pláne ne, de így visszatekintve 1 percet sem unatkoztam, jól vannak kb. 40 percesre megvágva a részek.

Külön köszönet az HBO-nak, hogy az egészet felpakolta a netre felirattal.

Mia - 2017. 10. 26. 14:38

Eleinte unalmasnak találtam, de mivel nem volt más, gondoltam végignézem.
Nos, az utolsó három résznél már örültem, hogy maradtam!
Minden kiderült, minden meg lett szépen magyarázva, nagyon jó lett a végére.
Utólag úgy gondolom ez a lassúság kellett, hogy megismerjük a karaktereket és átérezzük ki milyen és mit miért tett.
Volt egy kis Fargo-s beütése, nem?
10/7

hgwells - 2017. 10. 30. 09:15

Darálva egynek elment.
A vége után , hogy akarják folytatni ?
Feltámad , vagy visszamennek az időben és azt mutatják , hogy hogyan nőtt fel a fiú ?

Krisz - 2017. 11. 13. 18:51

Hat, nem tudom…..
Mondjuk peldaul elkepzelni sem tudom, – spoiler kovetkezik -, hogy a nyolcadik reszben, az az idiota no miert kezdett el kolbaszolni a hazban a hulye kopogo cipojeben? Ennyire eszetlen senki nem lehet. Mi a fenet hitt? Ezzel az erovel kolompot is akaszthatott volna a hulye nyakaba. Ejszaka, egy sotet hazban, biztos nem mozdulatlanul kell varni egy sarokban, hogy jojjon az ellenfel, hanem maszkalni egy “facipoben” le-fol.
Szoval az ilyen eszement, eletszerutlen, dramaturgiai baromsagok miatt szerintem nem kulonosebben jo sorozat.

Tyberius06 - 2018. 06. 30. 17:47

Elég nehezen csúszott le ez a sorozat. Az első rész után majd félév eltelt, hogy folytattam, de aztán 2-3 nap alatt lement a maradék 9 rész. A hangulat nagyon adta, ami már kevésbé, hogy a női rendőrön kívül nem volt olyan karakter, akivel igazán “jó” lett volna, de ő meg végsőkig elfogult volt a főnökkel szemben.
Tim Roth szerintem nem volt szar, nekem nem tűnt gyengének, mert én nálam a karakter jött le úgy, hogy totál leszar mindent és mindenkit és amikor a kopasszal beszélgetett (miután megpróbálta kinyírni), akkor ez ki lett fejtve. 20 év bűnöző lét után esélytelen, hogy vissza szocializálódjon és ez át is jött.
Ami a végét illeti, ha nagyon hatásvadászak akartak volna lenni akkor egy tipikus stand-offot állíthattak volna fel a végén, de szerencsére nem tették és akármennyire is a srác kinyírta a gyereket egyértelműen ő lett kihozva áldozatnak a végére. És ezen a vonalon külön tetszett, ahogy a srác és a kiscsaj, illetve a kiscsaj és az apja kapcsolata fel lett építve.
Nem vagyok biztos benne, hogy folytatom a második évaddal. Kicsit értelmetlennek érzem, hiszen az olajfinomítós oldal “lezárult” és még ha túl is éli a seriff, innen nincs értelme vissza jönni. Legalább egy ember megöléséért körözik, itt van a másik, a felesége csak a bosszú miatt fogadta vissza, de azzal, hogy kinyírta a srácot szerintem ugrott a családja…
De majd meglátjuk év végén, amikor jön az új szezon…

kavucs - 2019. 03. 09. 05:45

Nekem nagyon bejött az 1.évad.Várom már,hogy szinkronizálják a 2.évadot is. Méghogy rossz színész a Tim Roth? Kegyetlen lazán hozza a figurát. A Christina Hendriksen pedig az őzike szemével együtt bombázó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz