login |

The Sinner: vége az 1. évadnak

2017. 09. 21. 21:40 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

What makes you think I want my life back?

Ha a nézettségek alakulását nézzük, akkor a USA antológiasorozata, a The Sinner volt a nyár nagy meglepetése, hiszen nagyon ritka bravúrt végrehajtva képes volt folyamatosan növelni a nézettségét. Ez pedig általában a jó és/vagy addiktív szériák ismérve, szóval abszolút bizakodva álltam neki a darának a héten, hiszen mindennek tetejébe még egy igen érdekes koncepcióval rendelkező átívelős krimi is volt, ami pedig a kedvenc műfajom.

Rég csalódtam ekkorát. Pedig a sorozat egyáltalán nem rossz. (És teljesen lezárt, ha valakit ez érdekelne.)

A The Sinner pilotjáról már írtunk, így csak az alaphelyzetet vázolnám: egy családanya teljesen random és brutális módon megöl a strandon egy számára ismeretlen (vagy annak vélt) férfit. Ennyi. Megvan a gyilkos, a nagy kérdés csak az, hogy miért tette. A sorozat erre keresi, illetve mutatja be a választ 8 rész alatt – természetesen elég sok visszaemlékezés segítségével.

A Petra Hammesfahr könyve alapján készített első szezonnak (ami valahol a Big Little Lies-ra is hasonlít egy kicsit) már a kezdése is elég nagy csalódás volt számomra. Egyrészt elég lassan csordogáltak a pilot eseményei, nagyjából az alapsztorit mesélte esetlen karakterizálással, de azért sokkoló módon, mégis unalmasnak találtam. De nem ez volt az az aspektusa, ami után éreztem, hogy a The Sinner nem nekem való.

A tovább után folytatom spoilerek nélkül azzal, hogy miért nem. És, hogy másnak miért jöhet be.

Két rész kellett ahhoz ugyanis, hogy rájöjjek (persze a főcímből is ítélhettem volna…) ez egy pszichológiai dráma, illetve a pszichológián alapuló krimi lesz, márpedig ez a műfaj (és maga a tudomány) számomra elég ingatag, belemagyarázósnak hat, ha rejtélyt akarnak fonni köré. Mert olykor elég mondvacsinált elméletekkel próbálnak igazolni bizonyos emberi tetteket, és a The Sinner nagyjából ezen az úton indult el.

Arról nem is beszélve, hogy a múltba pillantások egy része is elég taszító volt a mimóza lelkemnek, tényleg nehezemre esett nézni azt a “terrort”, amit elszenved az egyik szereplő.

De a legnagyobb bűn (legalábbis az 1×02-ben) az volt, hogy a főszereplőt játszó Jessica Biel teljesen a háttérbe szorult (naná, a gyerekkori flashback-ekben, plusz letartóztatva nem sok izgalmas sztorit kaphatott), és Bill Pullman nyomozója kapott hangsúlyt és kőkemény karakterizálást. És hiába “érdekes” és tikkes, antihősös ez a karakter, egy másodpercig nem tudott érdekelni, egy random idegen volt, akire nem értettem, miért szánnak ennyi időt. (Azt pedig sosem tudtuk meg, hogy mi a francért érdekelte őt Cora ügye, szemben a kollégáival.)

Persze a folytatásban azért Biel is többet szerepel (még a flashback-ekben is), folyamatosan hántják le karakteréről a rétegeket és kezd kibontakozni előttünk egy sérült, PTSD-s ember tragikus sorsa, elég durva élete.

Ennek a létnek pszichológiáját próbálja meg megragadni a The Sinner, kár, hogy a főhős karakterével együtt folyamatosan meg kell nekünk is kérdőjelezni az elhangzottakat, mert gőzünk sincs arról, hogy mi lehet valóság és mi nem. Ezzel persze jóféle mentális gyakorlatra is hív minket a sorozat, találgathatunk, hogy mit tud Cora, mire emlékszik, és mit hisz, hogy arra emlékszik. És, hogy mikor mond igazat, és mikor hisz abban, hogy igazat mond, miközben hazudik?

Annak ellenére, hogy ez a megközelítés lökött el a sorozattól, azt kell mondjam, hogy elég jól lett megvalósítva a The Sinner. A stílus egészen intim, nem próbál bombasztikus lenni, Biel pedig teljesen lecsupaszítja magát a szerephez. Jó is volt benne, bár nekem kissé szegényesnek tűnt az eszköztára, de a későbbiekben lehet, hogy ez is bővült.

Annak ellenére, hogy miközben tárulnak fel a múlt egyes szeletei és a sorozat folyton dobja fel az újabb és újabb kérdéseket, nem kell sokat várni a (valós vagy vélt) válaszokra, aki pedig nagyon türelmetlen lenne, annak elárulom, hogy az 1×07-ből szinte minden kiderül, hiszen az egész epizód egy nagy, bizonyos részleteiben sajnos kiszámítható flashback, aminek a csúcspontja persze a fináléra marad, hogy azt is megnézze valaki.

Sajnos viszont ez a finálé egy cseppet sem volt ütős. Oké, az nyilván nem segített, hogy tudtuk, hogy ki a gyilkos, illetve azt, hogy (elvileg) nem menthetik fel Jessica Biel karakterét, de a végső nagy válaszoknak is egy fokkal nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Persze tisztességes, a karakterekre koncentráló (mínusz Ambrose, akinek a fejében a szikra a szokásos random megfigyelés révén keletkezik) zárás volt, de valahogy többre számítottam.

A The Sinner viszonylag komplex, olykor talán felesleges bonyolított története több, igencsak nehezen kezelhető témát érint, amiket nyilván nem lőnék el (pedig elég erős hívószavak lennének), és akit beszippant az elején, azt nehezen fogja ereszteni, de tényleg fel kell készülni rá, hogy minimum kétszereplős a történet, és a fő rejtély a “Miért?” kérdés körül forog. (Az már az én egyéni bajom, hogy a harmadik kiemelt szereplő, Christopher Abbott már a Girls-ben is irritált valamiért, itt pedig a motyogásával még erre is rátett egy lapáttal. Ráadásul egy “Mason nyomoz”-sztorit is kapott…)

Hivatalosan még nem tudni, hogy lesz-e második évad, de inkább csak az a kérdés, hogy mi lesz a koncepciója, illetve, hogy meg tud-e egyezni abban a készítő és a csatorna, mert ilyen jó nézettséggel nagyon sokáig képernyőn maradhat a The Sinner.

Ha tippelnem kéne, akkor olyan antológiára kell számítanunk, mint a Secrets and Lies esetében, vagyis a nyomozót fogják tovább vinni egy újabb esethez, bár ahhoz utaztatni kéne, ha a két év alatt elkövetett egyetlen gyilkosságot nézzük. Viszont ebben az esetben még az is lehet, hogy vissza sem kóstolok az új szezonba, mert közel sem találtam érdekesnek Ambrose figuráját, a magánéleti szálainak alakítására pedig végképp nem vagyok kíváncsi. (Ha csak a “bűnös” témakörére húzzák fel a folytatást, akkor persze kap egy újabb esélyt.)

25 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2017. 09. 21. 23:18

A Wikipedia szerint ez ilyen sima egy évados sztori volt, és a befejezés alapján ez adja is magát. És valóban nagyon egyszerűcske lett az utolsó 2 részre, nagy kár érte. Pedig jól indult.

winnie - 2017. 09. 21. 23:25

ehhez nem kell wikipedia, ezt írom én is a posztban, ezt írtuk mindig, már az első előzetesnél is (http://www.sorozatjunkie.hu/2017/02/20/delelotti-video-the-sinner/), hiszen a berendeléskor, tavaly is arról volt szó, hogy évados antológia a sorozat.

a történet lezárult, a kérdés csak az, hogy a 2. évadra a nyomozót viszik-e tovább, vagy pedig a cím által kínált tematika kap új helyszínt és szereplőgárdát.

emeric - 2017. 09. 22. 04:23

Érdekes, mert hetiben néztem és annak ellenére, hogy rengeteg minden nem érdekelt – gyerekkori flashback, elnyújtott flashback, férj magánnyomozása, nyomozó magánélete – az összhatás nálam pozitív. Nem tudom logikusan alátámasztani miért, de kellemes élmény volt. Talán a hangulata miatt.

winnie - 2017. 09. 22. 04:43

Szerintem ez is jelzi, hogy nem múlik sok azon, hogy ki hogy nézte, a téma iránti fogékonyság dönthet, hogy mennyire jönnek be a karakterek, vagy hogy ennyire az ember pszichéjével foglalkoznak.

kisanna - 2017. 09. 22. 08:00

én 3 rész után akartam kaszálni a sorozatot, mert semmi nem történt, de aztán jobb híján tovább néztem, és pont akkor indult be a történet szerencsére. a finálé tényleg elég lapos lett, de összességében számomra elgondolkodtató és megrázó volt a sztori, Jessica Biel-t pedig mindig szívesen nézem a képernyőn.

Snoopyzit30 - 2017. 09. 22. 09:06

Még nem láttam a finálét, de ez azért elég beszédes.
Kábelen első helyen hozta a szerdai napot a sorozat.
The Sinner – 2,438M; 18-49: 0.77, #1

winnie - 2017. 09. 22. 09:42

az a durva, hogy mekkorát nőtt így az utolsó részre, nem semmi.

The Sinner – 1×01: 1,633M; 18-49: 0.42
The Sinner – 1×02: 1,413M; 18-49: 0.43
The Sinner – 1×03: 1,643M; 18-49: 0.51
The Sinner – 1×04: 1,759M; 18-49: 0.53
The Sinner – 1×05: 1,837M; 18-49: 0.52
The Sinner – 1×06: 1,842M; 18-49: 0.55
The Sinner – 1×07: 1,837M; 18-49: 0.54
The Sinner – 1×08: 2,438M; 18-49: 0.77

Balumedve - 2017. 09. 22. 10:06

A koncepció egyáltalán nem érdekelt, de aztán megláttam a nézettségi adatokat, és kíváncsi lettem, mit eszik ezen a nép. Már az első résztől kirázott a hideg. Nem a gyilkossági résztől, hanem Biel családi életétől. Elég volt csak pár jelenet az ő átlagos családi “idilljükről” és máris átértékeltem a börtön fogalmát. Úgy éreztem, hogy a börtönbüntetéssel sokkal jobban jár, mintha szabadlábra helyeznék. Akkor ott a nyomozó. Nem vagyok prűd, de a szexuális élete riasztó volt, valami hihetetlenül mély szomorúságot fogott el, akárhányszor kéjelgett. A bolond anyukáról, a lélekvámpír testvéréről meg nem is szeretnék beszélni. Egyszerűen lehangoló volt az egész. Így is eljutottam a 7. részig, hogy kiderüljön mi történt, de nekem elmaradt a katarzis, ehelyett még lehangolóbb lett a végeredmény. A fináléba már bele sem néztem, és utólag azt kell mondjam, nagyon megbántam, hogy ennyit is láttam belőle. Ami azért fura, mert szeretem én a drámai pillanatokat, de ezt nem vette be a gyomrom.

cherockee - 2017. 09. 22. 14:03

mi a jó istent jelentett a finálé utolsó pár másodperce? mitől vörös, vagy festékes, vagy akármi a nyomozó körme? lemaradtam valamiről?

winnie - 2017. 09. 22. 14:14

cherockee: az a szadomazo bélyege:) így láttuk anno először is a kocsiban a körmeivel, utána jött az a jelenet, amikor letámaszkodik a padlóra a pincérnőnek, hogy megtapossa a körmeit. (frissebbek az emlékeim, mert szerdán néztem)

Dawnie - 2017. 09. 22. 22:19

Én szerettem nézni, és talán pont attól tetszett, amitől mások túl nyomasztónak vagy lehangolónak találták. Voltak benne wtf részletek (például hogy a pincérnő a bárban hogy emlékezhetett arra, hogy látta Cora-t egyszer öt évvel ezelőtt… mégis hány arcot lát egy pincér akár egyetlen éjszaka alatt is?), de az összkép számomra mindenképp pozitív.

_Peter - 2017. 09. 23. 08:58

Végignéztem, de én sem vagyok elájulva. A detektív rohadtul idegesített, arról csak hümmögtek miért hisz a nőnek, és inkább a szadomazo szálra fordították az időt. Ezt nevezik karakterizálásnak? Miért nem lehet a nyomozó csak nyomozzon, miért kell mindenáron valami defektet írni a karakternek? The Night Of-ban is iszonyú idegesítő volt a nyomozó az állandó vakarózásával. Ezektől én nem mélyebbnek és érdekesebbnek érzem a karaktert, hanem csak áttekerem. Pontosítva nem az a bajom írnak defektet egy nyomozónak, csak ebben hol kapcsolódik? A Broenben nagyon is tetszik ahogy Saga nem hétköznapi személyisége szorosan fűződik a munkához, ott nagyon jól megvan írva, nem céltalan.

A detektív helyett Corának és a férjének kellett volna jobban előtérben lenni, akár anyós szállal is hiszen felfordult mindenki élete a kisvárosban. A mutter is csak a végére kerül elő? Hiába volt ütős ahogy beolvasott neki a börtönben is szabadabbnak érzi magát mint a valláskárosult gyerekkori otthonában, így utolsó részben egy percre előrángatva nem volt akkora súlya.

A megoldással nekem nincs bajom, én is azt hittem a helyi elit csinálta és egy nagy öltönyös összeesküvés, de ez is hihető csak a helyi menő csávóknak félrement egy buli, és apuci pánikból eltussolta.

A Liarben most jobban érdekel mi történt, hiába az meg elég klisés.

Dawnie - 2017. 09. 23. 19:45

Hogy miért kellett a nyomozónak ez a perverziós szála, és hogy miért szimpatizált Cora-val, arra az utolsó percekben kapunk választ, a Cora-hoz fűzött néhány mondata formájában. Ami a közös bennük, az az önvád egy olyan dolog miatt, amiről nem tehetnek, ami fiatalkori abúzus következtében alakult ki náluk, és amivel nem tudnak mit kezdeni.

winnie - 2017. 09. 23. 20:15

Dawnie: ez szerintem nem a “kellett” kategória. meg az utólagos magyarázkodás pláne hiábavalónak tűnik, nem hiszem, hogy bárki is hirtelen másképp tekintene arra, amit látott, hirtelen azt mondaná, hogy jó volt a szál (már persze, ha nem érezte annak addig. és a kommentekből (nem csak itt) nem éreztem, hogy annyival több lett volna a sorozat azzal, hogy ekkora figyelmet fordítottak az egészre. lehet, hogy csak másképp kellett volna tálalni.)

Snoopyzit30 - 2017. 09. 24. 13:56

Szerintem nagyon rendben volt a lezárás. Egyértelmű, hogy miért érzett együtt a nyomozó Corával és azáltal, hogy segített neki, kicsit saját magán is akart segíteni. Az, hogy mi történt a nyomozóval, amiért saját magát is ostorozza az nem derült ki, de nem is baj, mert ilyen szempontból nem ő a főszereplő. Nekem elég volt az a pár mondat, ami elhangzott a kocsiban a nyomozó szájából. Annak is örülök, hogy nem egy nagy összeesküvés volt a megoldás, azzal már tele a padlás. Sokkal hitelesebb volt, hogy egy apa akarta a fiát megmenteni attól, hogy az élete félrecsússzon. Ami az abszurd, hogy tényleg nem is Frankie volt a hibás és azáltal, hogy Phoebe vele volt, amikor meghalt így ő is belekeveredett és belerángatta a saját családját is. Aki meg röhögött a markába az végig JD volt, de őt is elérte a végzete.

Ami nekem nem volt teljesen meggyőző az Jessica Biel alakítása. Végig ugyanazt az állandóan szomorú arcot vágó, síró, szenvedő fejet vágta. Nem mondom, hogy ezt könnyű eljátszani, de azt sem, hogy nehéz. Gyakorlatilag végig ugyanazt nyújtotta. Kicsit olyan fejet vág, hogy ő ártatlan bárányka és nem tehet semmiről. Azért azt tudta, hogy JD-nek milyen az életvitele, meg a drogra se kellett nagyon rábeszélni. Plusz, ahogy a pasikat átverte, hogy pénzhez jusson… szóval azért Cora se volt egy ártatlan bárányka még a történések előtt.

Pozitívum volt, hogy lehetett találgatni, hogy mi miért vagy hogyan történhetett, de az tény, hogy a 7. részben szinte mindent ellőttek. Azt pl. én levágtam rögötn, hogy akkor a csontváz, amit kiástak a Cora húga, teljesen egyértelmű volt.

Remélem folytatják a sorozatot, bár ha nem viszik tovább a nyomozó karakterét, akkor antológia ide vagy oda, az már egy teljesen más sorozat lesz.

8/10 a teljes évad

Thomas - 2017. 09. 24. 21:55

Nekem is tetszett a befejezés, hiába írtam korábban, hogy egyre unalmasabb lesz, most konkrétan sajnálom, hogy vége, én még így nem érzem kereknek.

Az elő két és az utolsó két részen nem sokat változtatnék, azokat végig élveztem. A középső négyben viszont rettentő lassú volt a tempó, alig haladt a sztori, azokat simán össze lehetett volna rántani kettőbe, amiből az egyik szinte egy az egyben a hipnózisos rész lenne. Persze nálam a nyomozó szadomazo játékai és a flashbackek nagy része a bigottan vallásos anyukáról is ugranának, mert semmit nem tettek hozzá.

És akkor még lenne 2 részünk, hogy az egésznek az utóhatásaival foglalkozzunk, mert ez érdekelne igazán. Hogy Cora mihez kezd, hogyan építi fel az életét ezután, miután szabadult. Hogyan fogadja vissza a családja, hogyan tud mindenki továbblépni. Hogy milyen lesz a kapcsolata a nyomozóval, mert valami mélyebb alakult ki közöttük, ami nem volt normálisan kifejtve. Esetleg egy nagyobb ugrás is belefért volna, hogy a gyerekben mi maradt meg ebből, hogyan dolgozza fel tizenévesen.

Szóval lennének itt még bőven kiaknázható lehetőségek, én sokkal szívesebben néznék meg egy közvetlen folytatást ezekkel a szereplőkkel, mint egy új sztorit:(

“Frankie zenekarának” (valójában Big Black Delta az előadó) azt az albumát meg már beszereztem és hallgatom:) Jó kis zene, a régi Depeche Mode, a Daft Punk meg a Kraftwerk zenéjének a keveréke:)

takingsider - 2017. 10. 01. 11:38

10/10
általában csípem, amit írsz winnie, de szerintem ezt most túlbonyolítottad, arra meg nem mondok semmit, hogy van, aki az alapján néz sorozatot, hogy mennyi a nézettsége, mások vagyunk
én ezt most ledaráltam 3 nap alatt, nem akartam megfejteni, csak “szórakozni”, izgulni, megtudni, miért akadt ki Cora, totálisan rendben volt, minden, ritkán vagyok ennyire elégedett, de egy biztos, én kifjezetten szeretem az ilyeneket, amiket hamar befejeznek, nem 7 évadon kerestztül tolják ugyanazt, kb 7 órában lerendezték, ennyit is ért, meg szerintem a legtöbb sorozat sem ér ennél sokkal többet, ezért volt jó pl az aznap éjjel is

winnie - 2017. 10. 31. 12:50

takingsider: “én ezt most ledaráltam 3 nap alatt, nem akartam megfejteni, csak “szórakozni”, ”

:) én is tudom, hogy kell sorozatot nézni, elég régóta csinálom. sőt, én is azt próbáltam, amit te. még daráltam is. bekészültem. megnéztem két részt. nagyon nem szórakoztam, nem éreztem olyannak, hogy érdekelne, és elkaszáltam, ennyi. én sem bonyolítottam túl

“arra meg nem mondok semmit, hogy van, aki az alapján néz sorozatot, hogy mennyi a nézettsége, mások vagyunk”

viszont ezt nem értem, hiszen pont arra következtettem, amire te, hogy a nézőknek nagyon bejött a sorozat. akkor nincs igazam?

de ettől eltekintve, félreértetted, amit írtam: miért gondolod, hogy van, aki nézettség alapján néz sorozatot? ha rám célzol, akkor én mindent megnézek. ha a nézőkre, akkor nekik fogalmuk sincs a számokról.

a nézettséget egyébként nem is emeltem ki. a nézettség alakulását emeltem ki. azért, mert a sorozatok 99%-ának csökken a premierhez képest a nézettsége. miért? mert nem jöhet be mindenkinek, és mert menet közben nehéz sok új nézőt szerezni. viszont a sinner nézettsége nőtt. ez döbbenetesen ritka, és azt mutatja, hogy a nézők szerették nagyon, és képes volt új nézőket szerezni, és megtartani.

és a fentieket támasztja alá a te 10/10-es véleményed is. akkor mi itt a gond?

winnie - 2017. 10. 31. 12:53

“egy biztos, én kifjezetten szeretem az ilyeneket, amiket hamar befejeznek”

ezeket hívják filmeknek. aki azok iránt érdeklődik, annak van más platform is. a sorozatok iránt érdeklődők általában több évre rendezkednek be, de szerencsére egyre több az antológia, azaz az egy évados sztori. egyre több de még mindig azért elég kevés.

“szerintem a legtöbb sorozat sem ér ennél sokkal többet, ezért volt jó pl az aznap éjjel is”

mondom: érdemes próbálkoznod a filmekkel. vagy azokkal a sorozatokkal, amik érnek annyit, mert abból ítélve, hogy ezt írod, az jön le, hogy nem nagyon néztél még olyan sorozatot, ami évekig zseniális, pedig elég sok van. többek között azért, mert a sok éves történetmesélés hihetetlen mélységeket tud kölcsönözni mind a sztorinak, mind a karaktereknek.

viszont: az aznap éjjel normál sorozat, nem antológia, lehet, hogy jön a 2. évadja.

Lenny - 2017. 12. 07. 09:36

Nekem tetszett, megérintett, annak ellenére, hogy voltak benne unalmas részek. Én azokat a filmeket szeretem amik érzéseket képesek kiváltani, tudok utálni vagy szeretni egy karaktert. Ebben mindegyikből kijutott rendesen. Pl. az anyjuk bigottsága, a nyomozónő, J.D., ezek mind iszonyatosan tudtak bosszantani. A másik oldalon pedig ott volt Cora és a nyomozó. A vége felé Cora férje is.
Akik azt mondják időt pazaroltak a nyomzó szadós dolgaira azok nem tudom miről beszélnek, ha összeadom akkor 15 percet ha kitesz a 8 rész alatt összesen… Nagy pazarlás… Én még néztem volna egy darabig, kár hogy vége. Kíváncsi leszek, hogy lehet majd folytatni. Esetleg Corával együtt nyomozna a detektív?…
Akinek pedig tetszett a tapéta, megveheti:) https://www.houzz.com/product/22276066-vernazza-candleglow-wallpaper-tiles-traditional-wallpaper

winnie - 2017. 12. 07. 10:12

folytatás vagy egy teljesen új sztori lesz, vagy a nyomozót viszik tovább egy új esettel. cora nem lesz benne.

a nyomozós pazarlás több volt, ha a karakterizációra gondolunk, nem csak a mazo dolgok, de akárhogy is, ha nem futtatják ki sehova az egészet, ha csak lóg a levegőben, akkor nincs, illetve nem volt sok értelme. (az nyilván mindenki maga ítéli meg, hogy 40 percből mennyi érdektelen dolgot visel el, de nekem már 10 perc is sok lenne (nyilván itt nem volt annyi). sokaknál pedig az érdektelenebb karakterek jelenthetnek válóokot.

Glam - 2017. 12. 24. 11:32

A nyomozó maganélete valahogy nem jött át, hidegen hagyós fajta……. persze ha azt nézem, hogy épp annak kell lennie mert nem tudja kifejezni az érzelmeit, nem beszédes st. Akkor sztem érthető hogy miért érdekelte Cora ügye, valami gbasz van a nővel és ezekkel a lelki dolgokkal tud azonosulni a nyomozó.
Nekem Cora karaktere vagy a húgáé sokszor volt ellenszenves, ha érthető, akkor is. Ez mondjuk el is gondolkoztatott, mennyire ítélhetőek meg vagy el ezek a karakterek. Sok elfojtott szr mindenfele, a szülők, a lányok, kb mindenkivel van valami.
A történetvezetés tetszett, sok meglepetés nem volt. Vagyis nekem meglepetés volt a férj, aki bár háttérben volt, de nekem főszereplő lett, ahogy rendezte magában az egészet és a maga visszafogott módján kiállt Cora mellett.
A sorozat sztem itt ott semmi extra, pl történet, vagy Biel elégjó, de kb 4 arckifejezésből álló játéka. Más dolgok nekem erősebbek, a férj pl., de összességében a gyengeségeivel együtt erős sorozat és valahogy ettől bejövős. Nem hibátlan, de a gyenge dolgoktól valahogy közelibb.

tetrapofi - 2018. 09. 13. 13:48

hello
mi a baj az 1×02 vel? én ma kezdttem el nézmi ott tartok. nagyon régóta olvaslak Titeket adok ia véleményetekre, itt egyszerűen nem értem :-)

winnie - 2018. 09. 13. 14:38

tetrapofi: á, mindenki más. én nagyon szeretem ezt a műfajt, de itt egyszerűen nem éreztem, hogy annyira érdekelne a folytatás, legalábbis annyira biztosan nem, mint némelyik másik sorozat, amit helyette nézhettem.

itt írtam le, hogy pontosan mi volt a bajom vele:
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/08/04/pilot-the-sinner/#comment-2471868

de megértem, ha valakinek bejön, hiszen nagyon jól szerepelt nézettségileg, folyamatosan szerezte a nézőket, ami nagyon ritka. egyszerűen a nyomozó magánélete untatott, és már ez is bőven elég, de valahogy ami ennyire pszichológiai indíttatású, az talán valamiféle szkepticizmus miatt számomra túl sok. (mármint erre a trigger effektre gondolok, ami nyilván létezik, de kicsit hihetetlen, hogy valaki meglát vagy megtapasztal valamit, és akkor annak hatására cselekszik.)

3SZter - 2020. 06. 26. 13:42

Szerintem ez egy elég jól megcsinált sorozat. Annyira túl vannak tolva az ingerek az utóbbi időben a mozgókép világában, hogy már semmi köze a való élethez (ebben még a szex volt kicsit túltolva, de az mostanában már megszokott). Az újabb pattogós témavezetêsű sorozatokban sincs mindig igazi fordulatosság. Ha a néző álláspontot változtat, vagy kételkedik, az az igazi. Szerintem ennek a történetnek a követésekor többször volt ilyenre lehetőség. Szerintem elég jól kidolgozott dramaturgiai részletekre adott lehetőséget ez a “lassúság”. Szóval nekem felüdülés volt – művészeti értelemben persze, már csak a jól kiválasztott karakterek miatt is és azok színészi játéka miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz