login |

Channel Zero: kezdett a 2. évad, a No End House

2017. 09. 25. 17:30 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Ugye a Syfy horrorsorozata évados antológia, szóval minden szezonja más történetet dolgoz fel az internet bugyraiból, így bármikor be lehet szállni. Ezúttal a No End House című creeypasta lesz a téma 6 részen át. Ez az a ház, ahonnan nincs menekvés. (Aki bővebben olvasna a stílusban, annak van magyar blog is a témában.)

A történet tipikus horrorként indít: pár tini különleges meghívást kap a városi legendaként élő, random helyeken feltűnő házba. Erről azt lehet tudni, hogy iszonyat félelmetes, amikor odaérnek szereplőink, épp akkor jönnek velük szembe hányva tántorgó tinik, de persze ettől még bemennek, amitől minden megváltozik.

Egész szépen csepeg a pilot hangulat addig, amíg el nem jutnak a tényleges helyszínig, és be nem mennek a házba. Ott pedig továbbra sem sokkoló horrort kapunk, hiszen a Channel Zero-nak nem a jumpscare a lényege, ahogy a creepypasta történeteknek sem, hanem az, hogy bemásszon az olvasó, vagyis ebben az esetben a néző agyába.

Itt is ez lassúság jellemző, mert hiába nem beleznek ki senkit, simán érezni amikor emelkedik a tét, és rettegni kezdenek a karakterek. Oké, lehet, hogy mégis kibeleznek valakit, nem egyértelmű a dolog, ami csak még ijesztőbbé teszi.

Érdekes amúgy manapság ez a horror téma, mert a szobáról szobára haladás hiába alapul egy őslelet internetes történeten, mégis inkább a Layers of Fear-hez vagy az Amnesia-hoz hasonló játékokat juttatja eszembe.

Az egyetlen tényleges problémám a főszereplő, amivel meg is van az őszi vesszőparipám? Tegnap is ezzel jöttem a The Orville-nél, de sajnos itt is csak azt tudom mondani, hogy mellé lőttek vele. A csaj konkrétan nem tud színészkedni. A többiek szerencsére hihető tinik, de amikor épp tele lenne a kiemelt szereplő gatyája, akkor ebből semmit nem képes mutatni sajnos.

Ezen kívül még a rendezésbe köthetnék kicsit. Vagyis inkább a fényképezés koncepciójába, csak mert a házig jutás közben többször a szintén zsebpénzből készült It Follows kísértett, viszont a sorozat megvalósítása sokkal kevésbé filmes. Gondolom, direkt DV-kamerásak az utcai jelenetek, mert a kontrollált díszletek között, avagy a házon belül már nincs semmi gondom nincs a sorozattal.

A végére jutó cliffhanger pedig hiába várható húzás, mégis felkeltette a kíváncsiságom, hogy innen hova viszik a sztorit. Ezzel hasonlítanám is a tavalyi Candle Cove-hoz, amit végül feladtam a 2. rész közben, szóval remélem most jobban folytatják, mert a pilot konkrétan erősebb is volt, legalább egy 8/10-et hozva.

7 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2017. 09. 25. 17:45

Fura, nekem a múltévi egyértelműen jobban működött, ennek a végére nem annyira érdekelt, mi lesz velük (de szinte mindent befejezek, ezt is folytatom, még 5 rész, hát ennyit már féllábon).

Volt egy félig elrejtett talán-utalás, második nézésre (megpróbáltam újra, hátha csak nem értem a szimbolikát), a főhősnő barátnője a medence partján mesél a succubus-ról, bár semmi mást nem láttam ezzel kapcsolatban. A videok képei és a TV-s szobában elhangzó szavak is talán érdekesek voltak, de fene tudja.

Jobban érdekelne, ha nem lenne teljesen supernatural, nekem egy kicsit légből kapott volt a széttépett szobrokkal, de remélem lesz értelme.

csillagvadasz2 - 2017. 09. 25. 18:27

Engem az első évad is elkapott. Az aktuális AHS-el szemben egyszerre volt horror és szépen felépített történet. Olyan jó, végre olyan sorozatot nézni ami nem a jumpscare-ek miatt ijesztő. A No End House is ígéretesnek tűnik, biztos végignézem ha már az AHS-t se kaszáltam, pedig… A rész nézése közben éreztem, hogy valami mintha hiányozna és most a kritikát olvasva tényleg a főszereplő a ludas. De ennél nagyobb gondja sose legyen a sorozatnak :) . Viszont én azt hittem hogy a 6 szobából részenként láthatunk egyet, úgyhogy nincs ötletem a folytatásra.

cherockee - 2017. 09. 25. 22:32

Hányadik szobában vannak amúgy? 5. vagy 6.? A folyosós-tükrös rész szobának számít?

human - 2017. 09. 26. 02:13

cherockee: szerintem 6, a családi videós volt az 5, de no end, szóval ez lényegtelen, nem?

Col-Lector - 2017. 10. 06. 09:05

a második rész első 10-15 perce után be is fejeztem ezt az évadot. az első szezon tetszett, ez nagyon nem.

Vivien - 2017. 10. 10. 16:26

2×1 konktretan beletekertem addig a reszig amig a “parajukrol” beszelnek de amikor vegre a hazhoz ernek,onnantol win szamomra az evad!

Thomas - 2017. 11. 08. 21:45

Na jó, ezt az évadot már nem szenvedem végig:( Megint az 1. rész jó, volt, érdekes volt, kicsit még félelmetes is, aztán meg 5 részen át valami képzelet világban kínlódnak? Itt már a 2. rész a múltkori évadzárójának a szintjére süllyedt: összefüggéstelen, értelmetlen cselekmény, random bedobált dolgok, képzelgések. Nem is érdekel, mit akarnak ebből kihozni, nem is lehet semmi értelmest. Azt hiszem, nekem ennyi volt a Channel Zero. De ha valaki a végére jutott, szívesen olvasnék róla, hogy mire futott ki ez az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz