login |

Gotham: kezdett a 4. évad

2017. 09. 25. 20:05 - Írta: superpityu

168 hozzászólás | kategória: kritika,

Három hónapnyi időugrás, egy önmagát visszaépíteni próbáló város, egy kezdő Batman, egy kezdő Macskanő, egy egyre jelentéktelenebb GCPD és egy piaci rést megtaláló Pingvin, miközben megszületik az egy újabb ikonikusabb Batman gonosz is Scarecrow személyében. Ezzel tért vissza a nyári szünetről a Gotham.

Kicsit furcsa évadnyitóval lepett meg minket a Gotham, hiszen nem lehetett rajta érezni a rengeteg kötelező kört, annyira, hogy jó pár állandó szereplő meg sem jelent a kezdésben. Cserébe felvezették, hogy mi is várható idén, vagyis azt, hogy miből kezd el építkezni az évad. A tovább mögött folytatom minimális spoilerrel.

Az évadzáró után Pingvin újra átvette az alvilág vezetését és egy érdekes módszerrel próbál nyereséget termelni és jó színben feltüntetni magát. Nagyon sok esetben morálisan megkérdőjelezhetőek a tettei, de azért bennem, mint nézőben is felmerült, hogy annyira nem is rossz, amit tett most a várossal. Persze tarthatatlan ez az állapot és máris akadnak lázadók.

Jim persze ismét az árral szemben evezett, meg is lett az eredménye. Viszont az eddigi megkérdőjelezhető döntései után itt teljesen logikusan cselekszik és valahol nem hiszem, hogy meg kellett volna lepődni a többi rendőr viselkedésén, de akkor is durva, hogy mennyire Pingvin kezében van az egész GCPD.

Viszont nem csak Jim próbál rendet tenni, de Bruce is rálépett a Batmanné válás útjára. Mondjuk tavaly azért David Mazouz párszor elhitette velem, hogy lehet ő még a Denevérember, de ez a pehelysúlyú igazságosztó igencsak furcsának hat a képernyőn.

Cserébe Selina remek. Bár neki eddig is megvoltak ezek a jellegzetes vonásai amivel mindig jelezték, hogy ő lesz majd a Macskanő. Az már csak külön öröm, hogy Tabitha tökéletes mentornak tűnik. 

Nagyobb szálat a Pingvin hatalmát megdönteni akaró csoport kapott, akik sorsa egy percig nem volt kérdéses, de miután Jonathan Crane is a kezükre került egészen érdekes irányt vett a történet. Korábban már találkoztunk ezzel a karakterrel, de a Madárijesztő karaktere még most fog igazán kiteljesedni.

Igazából spoileresen nem nagyon lehet beszélni az epizódról, mert nem volt semmi nagy hűha pillanat, de teljesen korrekt 40 percet hoztak össze a készítők. Mondjuk az kérdéses, hogy mit is akarnak majd kezdeni R’as Al Ghul karakterével, vagy éppen Ivy szerepe miként fog alakulni, hogy ismét nem állandó karakter. Meglátjuk, hogy mit hoz a folytatás, mindenesetre eddig biztatónak tűnik a felállás. 

168 hozzászólás Ne habozz!

nempolitizalok - 2017. 09. 25. 20:45

Szerintem nagyon nagyon jó rész volt, ez az engedélyezett bűnözés mekkora ötlet… Fog ez a sorozat még mutatni egy-két dolgot, az az érzésem. Egyedül azt nem tudom, hogy ezzel a Batman vonallal mit fognak kezdeni hosszútávon, hogy ilyen korán elkezdték és szerintem 2-3 évadot még terveznek a sorozatba, ráadásul a színész is nagyon fiatal, de csak tudják, hogy mit csinálnak…

madchild - 2017. 09. 25. 21:32

Én személy szerint támogatnám az igazi “szervezett” bűnözés bevezetését, Gordon csak attól fél, hogy ilyen kevés bűnöző mellett unalmas lesz a sorozat. :D

Chiplecsap - 2017. 09. 25. 21:52

Fantasztikus rész volt, legaláb 4 szer megnéztem, és valszeg ujra megnézem XD. Várom a következő részt,legyen már csütörtök XD

BulvÁron - 2017. 09. 25. 23:40

Elképesztően könnyed és jó évadkezdés volt. Tényleg sehol nem voltak a szokásos kötelező körök. Így kell folytatni egy sorozatot!

LaCRossE - 2017. 09. 25. 23:45

Tetszett.

Nem lehet sok mindent mondani a részről. Nem okozott csalódást, remélhetőleg ez az évad is jó lesz.

heidfeld - 2017. 09. 26. 08:02

Gördülékeny kezdés volt. Engedélyezett bűnözés tényleg nagy ötlet.
Egyetlen gondom, hogy túl sok a szereplő, így egyszerűen kevés idő jut érdekes karaktereknek. Talán itt lenne az ideje egy külön sorozatnak.
Bruce még túl fiatal a Batman vonalhoz.

Tamás - 2017. 09. 26. 08:11

Én még mindig korainak gondolom, hogy Bruce elkezdi az álarcos tevékenységét. Hiába játszik egyre jobban a srác, hiába kap jól megkoreografált bunyó jeleneteket, hiába jó a forgatókönyv, egyszerűen még mindig túl fiatal Batman álarcához. Persze valószínű csak én látom így. Ti hogy gondoljátok?

Gerusz - 2017. 09. 26. 11:46

Az, ahogy Bruce eltűnt, miközben Jim elfordult egy fél pillanatra nagyon ütött.

BulvÁron - 2017. 09. 26. 14:40

Gerusz az a jelenet nekem is nagyon adta :)

Én szerettem a Batman of the future sztorit, és abban is mintha egy ilyen tini (16 éves) lett volna a srác nem a sztori szerint?

Más kérdés hogy David Mazouznak még pont kb két év kéne hogy el is higgyem lever itt mindenkit a sikátorba

mSO - 2017. 09. 26. 19:36

BulvÁron: ő már ma zúz, nem két év múlva :D

DarkEagle - 2017. 09. 26. 20:57

Remek kezdés, rengeteg jó kis easter eggel. Szerintem egyáltalán nem korai ez a béta Batman. Volt hasonló már képregényekben is. Szerintem jó ideig nem fogják még őt Batmannek nevezni. Végül is a Smallvilleben is tevékenykedett Clark persze ott már alapból 17 volt kb na meg Tom ugye tripla ekkora volt már az 1. évadban is de szerintem David jól hozza a szerepet és tényleg úgy komolyodott és érett be ahogy maga a szerepe is. Szerintem nem lesz itt időugrás a sorozat végén vele fogjuk látni Batmant.

Selena bunyója nagyon adta, ahogy Bruce eltűnése is, no meg a Bruce-Selena jelenet is szép kis kikacsintás volt.

LaCRossE - 2017. 09. 29. 12:35

4×02
Barbara visszatért… és a karaktere megint érdekes irányt vett. Kíváncsi vagyok, hogy ki áll mögötte… és arra is, hogy vajon megvan-e még a zakkantsága, mert most sokkal józanabbnak és megfontoltabbnak tűnik.

Mr. Fox, imádom a palit. Egy olyan ruhát én is elfogadnék, persze szigorúan falmászáshoz.

Gordon most is hozta a szokásos formáját. Ez egyszerűen ő, lehet szeretni, vagy sem, én inkább úgy mondanám, hogy elfogadtam a karakterét, de nem tudom sem szeretni, sem utálni őt a karaktervonásai miatt.

Bruce hallgatna jobban Alfredra, eléggé önfejű kölyök. De jó úton halad.

Jövő héten jön Falcone, és valószínű a lánya is. Kíváncsi leszek, mit fog Crystal Reed alakítani.

Lesz itt még girlpower ebben az évadban.

Fasza kis rész volt.

Edrick - 2017. 09. 29. 15:00

Azért ezzel a nesze semmi, fogd meg jól magyarázattal Barbara “halálát” illetően nem vagyok kibékülve, bármennyire is igaz lenne amúgy a sorozatra, hogy “This is Gotham. Check for a pulse next time.” De már most 70%-ig biztos vagyok benne, hogy Ra’s áll mögötte, és hogy nincs ez még feloldva teljesen. Ha meg mégis, akkor nagyon erősen fogok próbálkozni, hogy szemet hunyjak efölött.

Scarecrow nekem most nem adta annyira, mármint vizuálisa jól van megoldva, csak Crane még annyira nem működik. De nyilván les ő még jobb is.
Ivy is beindul, aminek örülök, Lucius rögtön vette a lapot, a sziklamászós jelenet nagyon jó volt :D
De mondjuk az, hogy Alfred lent áll a kocsi mellett, egy mikrofonba beszél, és a tetőt bámulja, kicsit sem feltűnő, persze :D

Nem volt rossz, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy Pingvinnek kéne egy kis szünet. Konkrétan azt érzem, hogy már megint ugyanaz az a kör indult el, ami a második évadtól kezdve: évad elején fent, a közepére majdnem elbukik, a végére megint fent. És ez ismétlődik. Na, most vagy ki kéne szedni a karaktert ebből a körforgásból, vagy tényleg elküldeni egy kicsit pihenni. Hiába Robin Lord Taylor, a karaktert megfáradtnak érzem, még akkor is, ha a legális bűnözés most egy okos húzása, nem tudom, meddig fog kitartani ez az új lendület.

De tényleg nem volt rossz rész, várjuk a következőt.

Enzo - 2017. 10. 04. 22:30

4×01
MEKKORA RICKROLL volt már az elején :D (vesztettem :D)

Szóval:
Micsoda formabontó ötlet volt ez Püngitől, hogy engedélyezi a bűnözést, és így csökkenti – mondjuk érthető, hogy Jimet azért ez piszkálja rendesen (most komolyan ő az egyetlen normális rendőr ott?)
Victor Zsasz nagyobb szerepe (remélem) eddig abszolút bejön, hatalmas show-t nyomott le az elején (még akkor is, ha tök egyértelmű volt hogy jönnek az engedéllyel rendelkezők a 2.körben) meg a csajokkal is. Mégmégmég!

Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá. Wayward Pines-os Ben gyerek, azaz ifjabb Crane szála remek lesz, maga a félelemspriccelés azért király, mert mindenkiből custom haluzásokat hoz ki, és így nem unalmas. Meg mondjuk a sorozat horrorfaktorát is megdobja rendesen. A rész vége ütött!

Nagyon bekezdett tehát a sorozat, néhány szál túlságosan is gyorsan pörög talán, gondolok itt főleg Bruce engedély-ellenes hadjáratára: Penn-től máris megszerezte a listát? :O

Darabkák:
– Látszik hogy Selina zsoldos, annyira egyértelmű volt, hogy jó macskához hűen oda áll, ahonnan enni kap.
– Arkham diri mekkora fazon már ezzel a fura beszéddel, adom :D
– Püngvin mekkorát kamuzott már Nygmáról és a “betegségéről”, zseniális :D
– Tetszett Bruce válasza az engedélyhez való hozzáállásról (hogy a szülei ma is élnének), egy pillanatra elhittem, hogy őszintén gondolta.
– Selina csini volt a bulin, de azért amikor Tabs melléállt, látszott, hogy melyikük A Nő, és melyikük a lány.
– Ivy ahogy átverte Pingvint, na ezen meglepődtem.

#hétidézetei:
“-Who was that?
-A, uh, dung beetle.” :D

“Honestly, you two. Why can’t you just go to the cinema like normal teenagers?” :DDD (ez nyert, Alfred)

nzoli17 - 2017. 10. 05. 09:46

“Crane sztori mikor is volt a sorozatban? Nekem csak halványan rémlik, de Jim legalább rögtön emlékezett rá.”

Még az első évad második felében ha jól emlékszem.

Chiplecsap - 2017. 10. 06. 06:40

4×03 ismétlem a 3. rész !

Hát ez valami nagyon Fun epizod volt, amit Bruce lerendezett a “Gazdag pöcs” -ként nicsn rá jobb szó, “Spoiled Brat ” az marhan nagy volt az aukcion XD. Megjegyzem okos is volt , hogy mint mondta mást is kell venni, felelötlenül szorta a pénzt hogy ne keltsen gyanut. Jah meg az elején amikor, vegyük át a tervet mondja Alfred, mire Bruce, el megyek az aukciora és megveszem a Tört, nem lehet nehéz, milliárdos vagyok. XD – aztán ezután ahogy Alfred kiokítja arrol hogy játszon szerepet, tényleg jo volt. ” játszd a szerepet amibe beleszülettél ” – és végül is igaz

Aztán, Ahogy szívta Barbara vérét az valami haláli volt, és végül az a nagyon pofátlan beszolás a végén, wow miss Kean ez sok pénz, olyas valkinek mint maga ” és rá licitál 2 milliot az 500ezerre XD – pöcs XD

Jo oké az hogy ezzel spec pont Ra’s al Ghul
kezére játszik az más kérdés, amugy igy hogy barbi sex partnere is Ra’s al-nak, már egyre kevésbé tetszik a feltámasztása a libának, eddig sem repestem amugy töle.

Nygma meg azért komolyan rábaszott, érdekes lessz innen a visszatérése, most hogy némi agy károsodása van, és nem tud ugy gondolkodni mint régen, oda az intelektusa uyg mond. Jok voltak za ő jelnetei

Meglátjuk Crystal reed mit mutat késöbb most nem votl rossz bár , kissé gyorsnak és eröltetetnek éreztem a dolgot vele, de kell majd egy felirat, hogy jobban megértsem, a végén mintha kiderült volna hogy ő már számított Jimre hogy majd jön. Viszont Crystal Reed nagyon baba, szal meglátjuk, és az fix hogy már most jobban kedvelem mint lee-t XD

Jim, meg nem semmi története van a gengszter családdal, korábban együtt müködött Falcon-evel amikor szügsége votl rá , késöbb megölte a fiát, és most valószínüleg megdugja a lányát hamaroszt XD

LaCRossE - 2017. 10. 06. 13:13

4×03
ATYAÚRISTEN!

– Persze sejtettem, hogy Barbara feltámadása mögött Ra’s Al Ghul állhat, de meglepő volt, hogy ezt ilyen hamar megerősítették. És még kufircolnak is, behalok :D
– Crystal Reed egyelőre engem meggyőzött, mint Sofia Falcone. Érdekes lesz látni, hogy mit alakít a városban, alig várom, hogy ő és Pingvin beszélgessenek egy picit.
– Carmine-t is jó volt viszontlátni.
– Bruce Wayne, mint az elkényeztetett gazdag kölyök egyszerűen zseniális volt, percekig röhögtem. Az pedig csak rátett egy lapáttal, hogy mennyire nyilvánvalóan túljátszotta a dolgot.
– Ridlette, no comment :D
– Kíváncsi vagyok, hogy a Riddler mikor lesz újbóli önmaga. Nem számoltam azzal, hogy ilyen hamar kijut. Már így is sok a karakter.
– Harvey :D

Szóval számomra egyértelműen Bruce volt a rész csúcspontja, mint… hogy is írta Chiplecsap előttem? Ó igen, mint egy gazdag pöcs :D

Edrick - 2017. 10. 06. 14:47

A Barbara-Ra’s tipp bejött, de én sem gondoltam arra, hogy ilyen gyorsan megmondják a választ. Cserébe viszont nem kell ezzel már szórakázni :) Ahogy Ed kiolvasztásával sem, kíváncsi vagyok, mi lesz vele. Jó lesz újra látni a játékát.

De a prímet nálam is David Mazouz vitte: hatalmas pacsi a készítőknek egyrészt azért, hogy most mennyi lehetőséget hagytak neki a kibontakozásra ennyi különböző szereppel, másrészt pedig hogy nemcsak Alfred-Selina (esetleg Jim) terében mozoghat, hanem pár mondat erejéig beszél Pingvinnel, vagy éppen Barbarával. Utóbbival szerintem 3 évad alatt 2 mondata lehetett összesen (de majd valaki javítson ki, ha mégsem:), így most különösen jól esett ez a kis párharc. Remélem, a jövőben is számíthatunk hasonlóakra. És igen, az elkényeztetett milliomos kölyök tényleg nagyon adta :D

A Falcone-lányról egyelőre nem tudok nagyon mit mondani. De ha Carmine halálát így belengették, esélyes, hogy az évad végére meg is hal :(

Dark Energy - 2017. 10. 06. 19:46

4×03, na ez odab@szott!
Zseniális rész volt. Ennyi.

DarkEagle - 2017. 10. 06. 21:40

Zseniális volt ez a 3. rész. Ahogy többen is írták David nagyon belenőtt Bruce szerepébe. Sírva röhögős jelenet volt az aukció. Barbarának tuti elszakadt pár agyi ere. :D A beta verziós nyomozás Alfreddel is remek elég sok kikacsintással.

Nygma esete nem meglepő elvégre fél évig fagyi volt, elég béna húzás lett volna ha egyből régi önmaga lenne. Ridlette-en meg meghaltam de várható volt hogy nem marad sokáig túl idegesítő karakter volt.

Barbara és Ra’s körülötti dolgok nem meglepőek, igazából az sem hogy kufircolnak. Húzni meg hülyeség lett volna mert egyértelmű volt. Barbi továbbra is az egyik legjobb karakter.

Sofia Falcone és jó karakternek tűnik így első blikkre és atya úr isten, Crystal Reed milyen jó nő. Majdnem elfolytam a képernyő előtt. Hát nem lennék most Morena Baccarin helyében az tuti. :D Pedig ő is nagyon jó nőci. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a sorozatban is Hóhérrá válik-e majd Sofia.

Enzo - 2017. 10. 09. 00:30

4×02
Hát ez elég építkezős rész volt, plusz a horrorfaktor megmaradt, főleg az arkhames diri által látott bohóc volt most pont aktuális a nagy It-láz miatt. Jim Lee-t haluzza, ez sejthető volt (meg eyecandy), viszont Pingvin csak úgy meggyógyult? Azt hittem, lesz valami folytatása annak, hogy őt lespriccelték.
Ivy hatalomra törése és Falcone újrabehozatala is érdekesnek ígérkezik…

heidfeld - 2017. 10. 09. 09:58

Gotham egyik kedvenc sorozatom, de ilyen apróságok, hogy lassan Jim minden nőt megdug, aki útjába kerül, illetve beveszel egy aszpirint, és feltámadsz..
Egyszerűen kezelhetetlen megfelelő szinten ennyi szereplő. Legyen még egy sorozat,és mi, nézők járnánk a legjobban. 7.5/10 a 3. rész.

DarkEagle - 2017. 10. 13. 21:42

Nagyon ott volt a szeren ez a 4. rész. Anubisen nagyon jót röhögtem. :D Viszont most nagyon várom a jövőheti részt mert eléggé adja. Nem mondom el, hogy ki jön mert erős spoiler de nagyon kíváncsi leszek rá. Akit érdekel nézze meg az előzetest. :D

Pingvinnek közben nem tűnik fel hogy Falcone lánya úgy játszik vele mint más a hegedűn, csúnya buktája lesz. Amit nem szeretek, hogy miért kavar Jimmel. Feltétlen szükséges ez? Oké Jim helyében én is ezt tenném na de kérem szépen. :D

Silver-sama - 2017. 10. 14. 22:15

Ma megnéztem a kezdést – korábban csak a 2.évad első 2 részét, illetve az 1.évad 1.részét láttam.
A “previously” nagyon ütős volt, meghozta a kedvem az egészhez. Kár, hogy maga a rész már csak egy “egynek elment” kategória :/. Még mindig nem fogom nézni a sorozatot…

nzoli17 - 2017. 10. 16. 08:58

Nagyon tetszett a 4.rész (is). És nagyon örülök,hogy tényleg megvalósítják a batmanes világot,és hangulatot. Ha dráma van akkor dráma van. Pl egy percig nem hittem, hogy SPOILEEEERRR 4×04 : alex nyakát tényleg elvágják..azért az ,hogy egy gyerek nyakát elvágják egy szuperhősös sorozatban ahhoz kellenek ám tökök a rendezőktől. És ez nagyon jó. Ez valami hatalmas törést okozhat most brucenak, ami még tovább segíti őt a karakterfejlődésében. Ahogy Rhas is mondta neki, most kiderül mennyire erős. Pacsi a készítőknek tényleg. Évről évre komolyabb a sorozat. A színészekkel együtt, a rendezők is emelik a szintet mindig. Sokáig csak néztem a sorozatot mert csak úgfy tetszett,meg kíváncsi voltam,de most tényleg nagyon várom a következő részt.

Edrick - 2017. 10. 20. 14:49

4×05: Amikor megszólalt a versike az elején, nagyon örültem. Aztán az egész rész csak még jobb lett. És most ott tartunk, hogy úgy hozták vissza Lee-t, hogy még érdekel is. Ez egy kegyetlenül jó rész volt.

Edrick - 2017. 10. 20. 14:50

Ja, és a Szabó család étterme Jánossal az élen, miközben vacsora közben a Keresztapa zenéje szólt.. egyszerűen priceless.

wondorog - 2017. 10. 20. 17:38

Mondjuk a gulyásnak kicsit utánanézhettek volna, elég pörköltös kinézete volt, de ezen kívül tényleg ismét nagyon jó rész volt, főleg a magyar jelenlétekkel.

Dark Energy - 2017. 10. 20. 19:42

Megint kurvajó rész volt. Ennyi.

heidfeld - 2017. 10. 21. 22:25

Ismét egy nagyszerű rész. Nagyon profi készítők, jó írás, színészek sem rosszak.
Mondjuk a gulyás nem így néz ki, de ennyi baj legyen. Amúgy sem a kedvencem:D

Kati néni - 2017. 10. 22. 08:15

Én eddig majdnem minden epizódot lattam a 2. és a 3. évadból, de az mikor derült ki, hogy Pingvin anyja magyar?

Edrick - 2017. 10. 22. 11:39

@Kati néni: Most? :D Amúgy engem is nagyon meglepett, de ha korábban is mondták volna, emellett nem mentünk volna el szó nélkül, nem? Vagy mégis? Azt, hogy szakács volt, is csak onnan tudjuk először, hogy Pingvin apjának főzött szolgálóként. De ott sem említették, hogy magyar lett volna (de javítsatok ki, ha tévedek:)

Kati néni - 2017. 10. 22. 13:07

Edrick :)
Még azon röhögtem, hogy “300 éves családi recept”, amikor a gulyásleves meg a paprikás és a pörkölt kb. 160-170 éve vált el egymástól és a 19. században kezdett el ez a 3 féle étel bepaprikásodni, mert azelőtt nem nagyon került bele pirospaprika.

deku82 - 2017. 10. 22. 16:21

Eddig kb. annyit lehetett tudni, hogy Pingvin anyja szegény bevándorló családból származott. Most megtudtuk, hogy magyar, és Budapestről hozta a szuper receptet.
Külföldön amúgy ez általános, hogy a gulyást pörköltszerű ételnek gondolják, nagyon sokan itt lepődnek meg, hogy miért levest kapnak ezen a néven. :D
Hogy van magyar étterem Gothamben, elég menő, még a Lánchídról is lógott egy kép a falon. :)

Jimydog - 2017. 10. 23. 05:15

Azért, az azt se volt rossz hallani, hogy nem “Janosz” meg nem “Budapeszt”eztek. Szép volt a kiejtésük. Már azt vártam mikor kezdenek el magyarul beszélni.
De azt a héber zenét nem tudtam mire venni az első jelenetben.

egypuputeve - 2017. 10. 23. 13:39

Szégyen, hogy nem tűnt fel pingvin mama akcentusa, pedig láttam párszor a sorozatot. Most viszont nekimentem megint, és lám, tényleg hunglish-al beszél Mrs. Cobblepot. Igaz érezni, hogy jó pár éve kint él :)
Amikor meglátogatja őt Martinez és társa (1×02, vagy 03), és megszólítják káblpát-ként, kijavítja őket kapolpUt-ra :D

Nekem pingvin a kedvencem, fantasztikus.

A gulyáshoz annyit, ha nem öntöd fel vízzel, vagy csak keveset raksz bele, akkor gulyás ízű pörköltet kapsz. Itt van egy recept, de ebben a kontextusban a kép az érdekes.
http://www.nosalty.hu/recept/suru-marhagulyas

LaCRossE - 2017. 10. 23. 19:13

4×05
Nagyszerű rész volt megint. A magyar jelenléteken jól derültem. A gulyáshoz: igen, ez külföldön inkább egy pörkölt szerű dolog, szóval itt egy pontot levontam tőlük, amiért nem a magyar gulyást mutatták :D Sofia pedig szépen eljátszadozik Oswald-dal.

Grundyt jó volt látni, már azon is meglepődtem, hogy összetették őt Eddel, hát még hogy meglepődtem, hogy a rész végén Lee is feltűnt :) Őszintén érdekel, hová futott ki a harmadik évad vége óta a karaktere.

Gordonnak valamennyire igaza van, picit laza gyeplőn fogja kis Bruce-t.

Ra’s beztos, hogy nem marad halott. És az újbóli feltámadásához valószínű köze lesz annak, amit Barbarának adott.

Enzo - 2017. 10. 24. 21:05

4×03
Falcone-tól némileg hűvösebb fogadtatásra számítottam. A lánya finom kis szépség, érdekes lesz a szerepe, a tengerpartos jelenetek pedig egészen szürreális kontrasztban álltak a városbéli snittekkel.

Ez a Nygma-rajongós szál tetszett, üde színfolt volt egy ilyen. Mondjuk a “Nobody stays dead”, ahogy Püngi is megjegyezte, egy idő után kezd idegesítő feature lenni, már anno a Heroes-ban is így volt.

Bruce-on a hajós jelenetében is röhögtem (még mintha egy kis akcentust is csempészett volna a beszédébe), de az elkényeztetett ficsúrosdi az nagyon viccesre sikerült :D Ahogy szívatta Barbarát, meg Alfred szívrohammal felérő arckifejezése a 2 milliós ajánlatra (nézzétek vissza)… :D

Szóval érdekesek az új szereplők (Harper nevű rendőrcsajjal is lesz vmi, gondolom), meg az új szálak is eddig, és a zárásként bemutatott Barb-Ra’s viszony is jól sikerült.

Enzo - 2017. 10. 29. 20:03

4×04
Beteg egy rész volt ez, és közben szépen alakulnak a szálak is.
Amin sírva röhögtem kb, az egyrészt az Anubisz-kutyaember (és ahogy Jim kivonta a forgalomból a csonttal, WTF :D), másrészt Nygmától a gagyi rébuszait elrappelő (és szájdoboló) csövesek, rohadt szürreális volt az egész :DDD Pláne ahogy Zsasz is elkezdett bólogatni az ütemre :D

Ra’s álcája ügyes volt egy darabig, aztán a túszdráma is meglepően alakult, én se hittem volna, hogy elég tökös lesz a sorozat kinyírni egy gyereket… a Bruce-ra tett hatás szempontjából biztos hogy még nagy kihatása lesz ennek az évadra. Halhatatlan emberünk meg biztos, hogy nem fog sokáig a Blackgate-ben maradni.

Kaptunk egy újabb Pingvin vs Nygma faceoff-ot… Püngvin jól megindokolta, hogy Ed miért ne lője le őt, de vicces, hogy Ed is ugyanezt az indokot használta a befagyasztása ellen… így kicsit patthelyzet alakult ki kettőjük között. Olyanok ők, mint a yin és yang, nem létezhetnek egymás nélkül, és a harcuk is céltalan, ha egyikük nem igazán önmaga.

Darabkák:
– Végre valaki megkérdezni, hogyan kell írni egy nevet. Ra’s Al-Ghulnál mondjuk ez hatványozottan nem egyértelmű, de amúgyis hiteltelennek tartom, mikor emberek 1 db telefonos lediktálás után betűhelyesen írnak le mindenféle neveket.
– Na, végre egy jelenet erejéig voltak megint olasz maffiózók, visszahozta egy kicsit az első évados Falcone-Maroni hangulatot :D

Edrick - 2017. 10. 30. 15:43

4×06: Professor Pyg-et szerintem egész jól eltalálták, talán majd többet is kapunk belőle

Chiplecsap - 2017. 11. 02. 20:52

Ugh baszki, meglépték az első hibát, Peyton List -re cserélni Poison Ivy-t ezt msot minek ?! uggh, MEH

wondorog - 2017. 11. 03. 09:09

Mikor Manhunter-t szembelőtték, egyből az volt bennem, hogy kaptunk egy Deadshot-ot, de aztán ezt elég gyorsan le is zavarták, kár, pedig érdekes karakternek tűnt.

Enzo - 2017. 11. 03. 13:55

4×05 (csüt.)
1. A kockásterítős abroszos magyar éttermes vonal tényleg jó volt, fentebb úgy látom részletesen ki lett beszélve. Ja és valóban pluszpont, hogy Püngvin jól ejtette ki Budapest nevét.
2. Alfred fegyverkipakolása a Blackgate-ben nagyon klasszikus, de mindig vicces jelenet :D
3. Siddiq remekül alakította Ra’s-t, csavaros és fontos szál volt ez az egész a tőrrel, főleg Bruce életére nézve.
4. Mennyi batmanes utalás volt már a részben: “stop playing the white knight”, “the hero Gotham needs” :)
5. Nygma mellé elkélt “frissítésnek” Grundy, vidám kis szál.
6. Lee-n meglepődtem a végén, a harcterem-vezető csaj meg elmehetne valami punkzenekar frontemberének simán ezzel a kinézettel (meg kicsit Pásztor Anna-beütése is van :D)
7. Az jó kérdés, hogy Ra’s vajon milyen ajándékot adott Barbarának…

#hétidézete:
“-Mr.Penn, item number four on my to-do list.
-Kill Sofia Falcone.
-Add a question mark, will you?” :D

Dober - 2017. 11. 11. 11:38

az elmúlt részekben ez az egész történet egyre jobban elment teljesen irreális következmények nélküli irányba.
A rendőrség támogatja a bűnözést? Szemet huny dolgok felett. Bűnözőkkel együtt mennek akciózni? Bahh..
na majd most talán Gordon rendet rak

Enzo - 2017. 11. 12. 20:12

4×06
Na jó, a malacálarcoktól a Fűrész óta kiráz a hideg, úgyhogy nem ez lesz a kedvenc részem :D Egyébként ironikus volt, hogy pont a Pingvin-féle licenszrendeszer segített Jimnek, pedig hogy utálja. Illetve ilyet is ritkán látunk, hogy a rendőrt egy rajongója rabolja el, és nem akarja megölni. Harvey-val kapcsolatban egy pillanatra felmerült bennem, hogy elveszítjük, de azért ekkorát nem húzna a sorozat.

Sofia ügyesen mesterkedik, tetszett az árvaházas csavar, tényleg jó lenne látni a tervét. A Lee-Nygma-Grundy vonalon maximum az érdemel említést, amikor Nygma nem tudott előállni egy mesteri zsarolással, érdekes ilyen butának látni :D

#hétidézete:
“-Just so we’re clear…is this a chat-chat or a shovel-in-the-trunk kind of chat?
-Get the shovel.” :D

nzoli17 - 2017. 11. 13. 09:06

Továbbra is jó részeket hoz a gotham, mondjuk megint az van,hogy sok karakter sok ideig háttérben szorul,bár engem ez különösebben sosem zavart, van évi 20-23 rész, belefér nagyjából midnenki pont úgy ,hogy ne legyen unalmas, meg önismétlő.
Akit hiányolok az Bruce. Múltheti részben jól elkezdték bemutatni,hogy milyen lelki hatásai vannak nála a gyilkosságnak, nem tudja levezetni a dühét,és az egésszel nem tud mit kezdeni,és elkezdett utána éjszakai életet élni, és ezt új részben nem mutatták egyáltalán,na majd a köviben talán. Tetszik idén,ahogy őt kezelik. Elkezdték a batman útját járatni vele,de még tényleg annyira kezdetlegesen ,hogy annyiba is hagyta pár rész után. Nagyon jól építenek mindent.

A másik pozitív meglepetés, az a Falcone leányzó, és Pingvin közelgő háborúja. Féltem,hogy egy új sima maffia háború önismétlő és unalmas lesz, de nagyon tetszett az a jelenet, ahogy pingvinnek leesett ,amit a kissrácnak tanított. Mondjuk érezhető volt a rész alatt végig ,hogy ide fognak kilyukadni,hogy amit tanít a srácnak arról,hogy nincs olyan hogy megbízható barát, és pont ő az aki maga mellé engedte a kiscsajt. De a végén nagyon jól leesett neki. Nem is kellett mondani semmit. Lehetett látni az arcán, hogy bevillant neki,hogy azóta vannak negatív dolgok a birodalmában,mióta új legjobb barija lett.

Gordon-Harvey kapcsolat is érdekes lesz így, meg alapból Gordon ,hogy fog ezzel megbírkózni, hogy kb tudtán kívül adósa lett megint egy maffia családnak,ha még ő ezt nem is akarja elfogadni.

A többiek is nagyon jók. Ők is szervezkednek szépen együtt. Bár már követni se tudom,hogy ki kivel szövetkezett már az elmúlt években. Tényleg volt mindenféle felállás már. És most Lee is becsatlatkozik úgymond a rosszfiúkhoz.

Tényleg nagyon jó az idei évad is ,és úgy az egész sorozat tényleg kinőtte magát egy nagyon minőségi darabbá. Remélem amíg megy hozza ezt a szintet, és a nézettség engedi,hogy a rendezők megcsinálják végig azt amit szeretnének. Brucet alakító színész is már 18 körül van, a gonoszok nagyrésze már megjött, simán lehetne elvinni az egészet a batman konkrét megjelenéséig.

heidfeld - 2017. 11. 13. 21:11

Nagyon jó rész volt ez a 4×08
Tetszett Pingvin kis tanítványa. Bőven meglesz a bűnözők utánpótlása, ha Jim és Bruce végezne a szép számú bűnözővel.
Zseniális volt, ahogy Pingvin végre rájött Falcone mesterkedéséire. Jó is ez, mert Ostwald akkor a legjobb, ha nagyon el akar valakit intézni.
A szigeten is pörögtek az események. Lee-Barbara között ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet:D Ed meg kiválóan játszotta el a gyűlölt uralkodót.
Epizód csúcsa ez a Jim-Harvey beszélgetés volt.
Merek állítani, hogy az egyik legjobban építgető sorozat a Gotham, remek színészekkel.

heidfeld - 2017. 11. 13. 21:14

“Merek” helyett Merem állítani, természetesen. Bocs, elütöttem.

Kati néni - 2017. 11. 13. 22:31

Én nagyon bírnám, ha Pingvin pártfogoltja Falcone kisasszony bábja lenne :P

Edrick - 2017. 11. 17. 15:04

4×09: hát ennyi, Professor Pyg-nek részemről ott a helye a sorozat legjobban megalkotott gonoszai közt.
Jövő héten hálaadás, úgyhogy egy hét szünet, utána viszont.. :) kíváncsi vagyok, mi marad még a következő két részre, de eddig nem panaszkodom az évadra.

Kati néni - 2017. 11. 21. 00:20

Nagyon tuti rész volt, kár, hogy a feltöltős oldalon valami gikszer lehet a végével, mert az utolsó tíz percet nem tölti be :S

Professor Pyg végre kiteljesedett! ahh, baromira bejött.

Árpád - 2017. 11. 22. 22:26

Nagyon jó ez a sorozat. Barbara is kiderült miért támadt fel és nem csak azért, mert Tabitha elfelejtette megnézni a pulzusát. A kedvencem a gonosz Tabitha most egy kicsit szelídebb, már olyan gyilkos, mint a 2. évadban.
Pingvin hozza a formáját, de a kardos sztori is jó. Bruce, mint igazságosztó? Nem rossz ötlet, de még igen fiatal.
A komornyik továbbra is nagy arc.
Bruce újjászületésének is örülök, bár korábbi énjére nem nagyon emlékszik.
Ja még annyit Barbaráról egy kicsit visszavett nagy arcából és ez nekem tetszik. Az kicsit fáját, hogy Tabitha olyan gyorsan megbocsátott neki, azért ennél Tabithától többet vártam.
Selina Tabithától akar tanulni, de azért nem a legjobb, mert Tabitha – bár én őt bírom a legjobban- egy igazi bűnöző, bár Selina is lop, de alapvetően nem gyilkos, bár már kilökött embert az ablakon. Tabitha nagyon rossz irányba viheti Selinát, mert bár megtanítja megvédeni magát, de jó volna, ha nem válna tömeggyilkossá, mint Tabitha.

Enzo - 2017. 11. 23. 02:35

4×07
Na, Prof Pyg tényleg segített Jim “ügyének”, hirtelen megtértek a rendőrök, és lehet fókuszálni a Pax Penguina megszüntetésére. Amúgy a főszálban éreztem némi Fűrész/The Dark Knight beütést, előbbit a zseniális “kamu Fisoli = Pyg” csavar miatt (az nagyon odavágott), utóbbit pedig a már kiszámíthatóbb “kamu Pyg = Patel” csavarnál.

Bruce szerintem egy kicsit ki akart mozdulni a megszokott életéből, hogy elfelejtse ezt az egész Ra’s-ügyet, ezért ment át partyállatba. A kis hülyegyereket jól kivágta a bandából, a napszemüveges pezsgőlocsolós énjében meg mintha az aukcióról ismert ficsúr-Bruce köszönne vissza közkívánatra. Az új csaj mondjuk csini…Selina vajon féltékeny lenne rá?

Darabkák:
– Mikor is volt ez a csávó, akit megvert Bruce? Tök nem rémlik…
– Michael Cerveris játszotta Professor Pyg-et, aki amúgy a Fringe-ben az Observereket is. Nagyon jó választás ilyen creepy szerepekre!
– Erős a párhuzam a Walking Deaddel, ott Rick és Daryl között volt ugyanilyen ellentét, mint itt Jim és Harvey közt, még az oldalak is stimmelnek.
– Mr.Headhunter jó kis karakter volt. De miért ölte meg Pingvin? Ez így értelmetlennek tűnt.
– Jó volt a kis emlékeztető, hogy téényleg, Bruce iskolás korú gyerek, és ez mégis mennyire nincs jelen az életében.
– A 3 csaj biznisze újraindult, érzem hogy tetszeni fog ez a szál, nagyon badass volt az elsétálás a motorosoktól.

#hétidézete:
“-Did you guys order Thai?
-No.
-Good, ’cause I don’t have any. *BANG*” :D

Chiplecsap - 2017. 11. 23. 09:12

Enzo
“Mikor is volt ez a csávó, akit megvert Bruce? Tök nem rémlik…”

Még a legeslő évadban, amikor Bruce az apja orájával verte be a pofáját a kölöknek XD.

ebbena részben tetszet ahogy Bruce szépen megvette a klubot, ez olyan tipikus Bruce wayne-volt.

én msot néztem illetve fejeztem be a 6,7,8,9. részt igy egymás után, 4 rész igy zsinorban nagyon jol esett :)
és hihetetlen de Lee-nem irritál, Barbara nem irritál, és Crystal Reed is igen ügyes, amellet marha szép nő lett, nagyon tuti az évad eddig.

Edrick - 2017. 12. 01. 13:15

4×10: a végletekig kitolták ezt az átverős játékot, és a végén már én sem tudtam, ki a macska, és ki az egér. Talán még jövő héten is kapunk belőle :D Szépen felvezették a zárást, csak győzzük kivárni.
Kíváncsi vagyok, hogy most is lesz-e majd januárban 3 rész “special”, vagy azt belefűzik az évad teljes második felére

nzoli17 - 2017. 12. 03. 21:54

4×10 eleje mennyire hannibalos volt te joeg :Dddd

Edrick - 2017. 12. 08. 14:37

4×11: ez elég erős zárása volt egy szintén erős évadnak. Meghajlok előttük, nem semmi dolgokat raktak le idén, és nagyon szépen variáltak a szálak arányával. Az egyetlen szépséghiba, hogy bár feltételeztem valami kapcsolatot Lazlo és Sofia között, örültem volna, ha az nem derül ki, hogy Lazlo csak színész. Nekem kicsit csorbított Pyg “mítoszán”, reméltem volna, hogy látjuk majd még később, de ezzel a fejlövéssel talán egyszer és mindenkorra lezárták ezt a szálat, és így Pyg jobban Pyg-ként marad meg a fejemben, mint egy színészként. /Bár ugye Gothamben nem szoktak sokáig halottak maradni az emberek, a készítők szerint mindenkinek van 3-4 élete, és csak azután nem kelnek fel többet, szóval akár még vissza is hozhatják, de ha így lesz, remélem, Pygként teszik./
Alfred távozását kis híján megkönnyeztem, durva Bruce-t így látni, de milyen jó lesz azt nézni, ahogy felkel a padlóról, és megy igazságosztósat játszani.
Jerome-nak örülök, de remélem, most nemcsak három részre rakják be, hanem szervesebb részévé teszik a következő etap eseményeinek. A bizalmat részemről megkapják, egy ilyen félévad után mindenképp.

Nagyon szép, Gotham. Nagyon szép. Csak így tovább tavasszal is!

DarkEagle - 2017. 12. 08. 16:45

Brutális jó Féltáv volt. Sofia meglepően okos. Igazából ennyit nem néztem ki belőle. Mármint oké nyilván nem Jim két szép szeméért jött vissza de azért brutális, hogy a saját apját is megölte csak hogy bosszút állhasson Jimen. :D Harveynak igaza volt, semmi nincs ingyen.

Ed úgy tűnik kezd észhez térni és Buch is mintha már önmaga lenne de szerintem megtartják mindkét énjét majd.

Bruce vs Alfred brutál volt és erőteljes. mintha csak a Nolanes Batmant láttam volna.

És igen, Joker visszatért! Már nagyon vártam. És az hogy összeáll Pingvinnel nem sok jót ígér Gotham városnak. :D

A következő rész nem tudni mikor jön de az előzetes alapján brutális második menetnek nézünk elébe.

LaC - 2017. 12. 08. 23:13

Aztaleborult, micsoda félévadzáró volt ez!
Így kell téli pihenőre küldeni egy amugy piszok szórakoztató évadot.

nzoli17 - 2017. 12. 09. 22:43

Jeromenak en is nagyon orulok, de nem veletlen szerintem, hoogy evi 3-4 resznel tobbet nem kapott eddig, mivel Cameron Monaghan a shamelessben az egyik foszereplo, szoval a legtobb ideje gondolom arra megy ra. Bar nem tudom a ket sorozat forgatasa mennyire utkozik, de szerintem az irok joval tobbet szerepeltettek volna, ha a szinesz jobban raer. Mindesetre a keves szerep is nsgyszeru, mert filmes szinten hozza a jokert.

heidfeld - 2017. 12. 10. 12:23

Jó volt ez, nagyon. Ideje volt, hogy Pingvin elveszítse a hatalmat. Sokkal jobb, ha hajtja valami, nem kényelmesedik el a trónon.
Sofia zseniálisan csinálta a dolgot. Lazlo meg csak egy báb volt? No, le a kalappal. Szépen takarítottak az új királynő útjából.
Jerome feltűnése nagyszerű hír. Remélem többet lesz! 5-6 rész csak jut neki.
Nagyszerű szezon, eddig. Egy kicsi csalódás Barbara józanabb énje/meg előnytelen frizurája/, illetve nem Jim köré kéne építeni az univerzumot. Ilyen elképesztően egysíkú karakter nem sok sorozatban van. Hirtelen csak az I Zombie nyomozója ugrik be. Legyen 8/10

Kati néni - 2017. 12. 11. 22:14

Hú, marha jó volt. Én titkon azt reméltem, hogy Carmine nem halt meg és az lesz a cliffhanger a rész végén, hogy összemosolyognak a lányával (megrendezett színjáték volt az egész). Disznóért is kár. :(

Enzo - 2017. 12. 12. 21:24

4×08 (pótlás péntekről)

A Nygma show (Püngvin-utánzás) tetszett ; Morena Baccarin nem kicsit volt eyecandy ebben a ruhában ; Püngvin gyereknevelésén is jót röhögtem.
Komoly volt a Firefly-PásztorAnnaCherry-Lee showdown, a középsőnek RIP (én még elnéztem volna egy darabig)… szóval hát fontos rész lesz ez minden szál szempontjából: Püngvin is rájött Sofia turpisságára (remélem a csaj is időben rájön), a Jim és Harvey közti jelenet pedig a végén elég erősre sikerült – valami érezhetően eltört közöttük.

#hétidézetei:
“-Guess who.
-Psycho-killer stalker?
-Got it in one.” :D /Barbz&Lee/

“-Where do I start? I don’t know.
-Just make ’em happy, give ’em something to cheer for.
-Drinks on the house.
*tömeg goes yaaaay*
-Good move.” :D /Lee&Nygma/

Ayrons - 2017. 12. 14. 21:34

Gothamnek akkor kasza vagy valaki átveszi ? így hogy a Disneyé lett a Fox.

winnie - 2017. 12. 14. 22:43

kasza? átveszi? miért?:)

ez eleve nem így működne, de a fox csatorna nem lett a disney-é. pontosan kell olvasni a hírt.

Enzo - 2017. 12. 16. 17:47

4×09
Hmm, fura volt ebéd közben nézni ezt a részt. :D
Pyg igazán stílusos gonosztevő volt, és külön tetszett, ahogy az epizód két szála egy helyszínen kulminálódott.

Sofia eyecandybb mint valaha (és azok a kiskutyaszemek *-* ezért nem hiszi el senki róla, hogy gengszter…), Harper “nagyobb” szerepének örülök, és a kézitusa Gordon és Pyg között a végén is tetszett, pláne hogy belekötötték a Püngvin által fejbeszúrt fickót is.

A Bruce házibulit elnéztem volna még, hova lett a múltkori kis barátnője? Alfred-nek rendesen gatyába kéne rázni a kölköt, de végülis David Mazouz jól hozza ezt az irritáló szerepet.

LambSkewers - 2017. 12. 17. 19:54

Azta, betegség miatt sok a szabadidőm, így sikerült másfél hét alatt megnéznem az összes évadot és azt kell mondjam, hogy iszonyatosan szórakoztató volt. Azt hittem nagy naivan, hogy megnézek pár részt, aztán úgyis megunom, mint általában a legtöbb sorozatot, erre itt vagyok. Szuper lenne, ha egy kicsit több Bruce lenne a részekben, Gordon kezd kiégni, nem annyira kötnek le a jelenetei. Bruce nagyon fontos helyen tart az életében, ami ezerszer érdekesebb számomra, mint például Gordon szerelmi élete. Örülnék, ha az évad második felében Master B és Alfred minden részben szerepelnének.

Fentebb beszéltétek, hogy vajon említették-e, hogy Oswald anyukája magyar. Nem említették,de utaltak rá mégpedig egy mostoha anyukás vs Oswald jelenetben, amikor a nőci felhozta Oswald mama gulyáslevesét. Volt még egy olyan jelenet, amikor a felszolgálónő próbált volna beszélni gondolom magyarul -ami baromira nem hangzott magyarnak- és mondta, hogy “ja”, mire Oswald azt válaszolta, hogy habár nem beszéli a nyelvet az anyja megtanította, hogy ez igent jelent.

Csak nekem tűnt fel, hogy mennyire rosszak a sminkek ebben az évadban? A rúzsok szörnyen néznek ki a lányokon, valaki nagyon nude mániás lehet, amit meg is értenék, ha a tónusukhoz legalább passzoló árnyalatot választottak volna, de nem sikerült. Barbara hajszíne valami szörnyű, a platina egyáltalán nem áll jól neki.

Mindent egybevetve eddig tetszik a 4. évad, végre Lee is kapott valami érdekes szálat, csak Nygma ne lenne belé szerelmes. Aww Pingvin talált egy igaz barátot, akinek az érdekét ezúttal képes volt maga elé helyezni és elengedni, hogy az biztonságban élhessen. A Cat-Babs-Tabs hármas érdekes lehetne, voltak jó jeleneteik, de eddig semmi kiemelkedő. Bruce bulizik A++ volt, egyik kedvencem ebben az évadban + még megemlíteném, amikor Gordon-nal beszélget a rendőrségen, ám mire Jimbo megfordul, ő eltűnik. Kíváncsian várom az évad második felét.

Enzo - 2017. 12. 29. 21:18

4×10 (pótlás tegnapról)

Hú, mennyi csavart raktak ebbe a részbe, remek volt nézni a hatalmi harcokat, mind Sofia, mind Lee szálán – rengeteg előrelátó biztosíték és ügyes húzás!

1. Meglepett, hogy Pyg szálán is még ennyi sztori van, sőt lesz is…(meg hogy magyar)
2. Hm, jókor jut eszembe, de Michael Cerverist jelölni kellett volna vmire JAws-on…
3. Oké, ez a Dentist nevű figura durván creepy…
4. Érdekes volt, hogy Barbék benézték Sofia és Pingvin kapcsolatát, de így is volt értelme a “túszejtésnek”… és még a Bechdel-tesztnek is megfelelt a rész a rengeteg női jelenettel.
4. Az először nem tetszett, hogy megint Martin gyerek a túsz, de Pingvin megoldotta a problémát… csak pislogtam, hogy azért az elég erős kinyírni a kissrácot, de még egy csavar jött, és kiderült, hogy mégsem.
5. Pyg milyen gagyin szökött meg, jézusom, a legátlátszóbb trükk amivel becsalogatta az arkham-es őrt :D

Enzo - 2018. 01. 08. 00:31

4×11 (pótlás keddről)

Remek kis félévadfinálé volt, csavaros… Pingvin megint egy lépéssel előbbre járt, aztán Sofia mutatta meg a sötétebbik oldalát, meglepő árulást is meghúztak (Victor Zsasz), volt itt minden.
Igazából eléggé mélypontra érkezett a legtöbb szereplőnek az élete: Jim elvesztette Harvey-t, Bruce kirúgta Alfred-ot (mennyire erős jelenet volt már)…

Darabkák:
– Falcone halálára számítottam, de azért nem ilyen körülmények között…
– Bruce marha idegesítő. Mármint kiválóan játszik egy idegesítő karaktert. Valami kizökkenthetné ebből a fázisból lassan…
– Pingvin besétálása a rendőrségre erős loyalty test volt Jim felé, de átmentek rajta a kollégák, bizonyították hűségüket. Utána a motivációs beszéd/suit up/lövöldözés montázs eléggé adta.
– Tabby kis magánszála Grundyval kellett, örülök, hogy foglalkoztak ezzel is.
– Rendesen elképedtem azon is, hogy már Pyg is Sofia műve volt, nemhogy még amikor kiderült, hogy az apját is ő ölette meg, majd még ki is nyírta Lazlot.
– A cliffhangerről a végén: hát, eh… mármint, örülök, mert Cameron Monaghan király, de egyszerűbb lenne Jerome-ot életben hagyni/a történetben hagyni, mint huszonhatodszor is nagy csinnadrattával visszahozni. De legalább Pingvinnel jó páros lesznek.

“-Tell me how sleeping with Jim Gordon, the man who killed your brother, helped reclaim Gotham.
-I’m sorry, what?” :D /Carmine&Barbz/

nzoli17 - 2018. 01. 30. 09:25

Cameron Monaghan karaktere bevan zárva az Arkhamba a tavalyi 3as róla készülő rész óta. Ő nem lett kiírva akkor a sztoriból,csak félre lett rakva,mert a Shamelessben már 8 éve az egyik főszereplő. Nyílván használnák az írók jóval többet,mert tényleg telitalálat lett,de a shameless az ő sorozata,amiből megint berendeltek egy új évadot,szóval az ideje legtöbb részét az veszi el, meg mellette próbálgatja magát filmekben is, szóval jaa…sajnos ő ennyire ér rá,mint amennyit szerepelt eddig a gothamban.

Edrick - 2018. 03. 02. 08:11

4×12

Jól elhittem, hogy már Jeromékkal kezdenek, aztán szépen koppantam. De amúgy jól játszik a sorozat, ütni fog az magától is, mikor odaérünk, ha meg húzzák, és direkt nem azzal foglalkoznak, akkor pláne. Szóval nem azt kaptam, amit vártam, cserébe viszont ütős építkezős rész volt. Hiányzott, na.

U.i.: A Szirének reklámja priceless

DarkEagle - 2018. 03. 02. 15:25

De hiányzott már a legjobb a DC sorozat. De akkor szépen sorban. Először is:

Pacsi a készítőknek hogy behozták Toymant. Bár sok teret nem kapott kb csak egy easter egg volt. De attól még jó volt. És úgy fest egyre közelebb a vég zöld barátunk számára mert egyre jobban átveszi felette az irányítást a Ridler.

Jim és Lee találkoza fun volt de kb ennyi. Jó nézni ahogy Jim mindig lesokkol valamin. :D

A Szirének klubja is remek volt és az a tv reklám te jó isten mekkora volt már. Bruce egyre jobban kifordul magából de legalább Selina jól beolvasott neki. És ha már Bruce. Alfred is tök jó így egyedül és hál’ isten nem szarták el az egészet ezzel a gyilkossági szállal.

És akkor térjünk is rá a rész legjobb részére. Poison Ivy. Kicsit idegenkedtem mikor megtudtam hogy megint új casting van de Peyton List jól hozza a szerepet és így vörös hajjal már sokkal jobb. És az erejét is nagyon faján oldották meg. Kíváncsi vagyok mit kezdenek vele mert nyilván most már komolyabb jelentősége lesz.

Jövőhéten pedig jön a dupla dinamit. :D

heidfeld - 2018. 03. 06. 16:52

Nem ez volt az évad legjobb része, de nagyon magasan van a léc.
Továbbra is állítom, hogy túl sok a szereplő. Kicsit olyan érzésem van, hogy de nézném többet, például a Szirén Klubban történéseit, mint Jim Gordon őrlődését, kínlódását.
Nagyon rendben volt a sokadik Ivy is. Nyilván többet kell gonoszkodnia, csábítania.
Nagyon hálás téma a Gotham-univerzum. Rengeteg az érdekes karakter, bőven van miből meríteni. Jól van megírva a történet, és remek a színészi gárda is.
Egyik kedvenc sorozatom.

DarkEagle - 2018. 03. 09. 13:53

Azt hiszem meg van az évad legjobb része szerintem. Egyszerűen minden klappolt. Ivy egyszerűen zseniális. Imádom őt. :D

Bruce álomvilága is megérne egy külön mesét az tuti. Úgy ahogy volt az egész tökély volt. Abban a pár percben mennyi utalás volt atya ég. Na ezért ez a legjobb DC sori!

És akkor a rész fénypontjai. A két tökkelütött. Jerom már nagyon hiányzott. Cameronra nincsenek szavak eszméletlen tehetséges ez a csávó. Elvileg hamarosan bemutatják Jokert is, legalábbis a készítők ezt mondták szóval kíváncsi vagyok mi is lesz itt pontosan mert a felröppent hírek alapján nem semmi történetívet vesznek elő.

Nálam meg van a hét idézete szerintem egyébként:

“- I must warn you, I’m a black belt in jiu-jitsu.
– Since when?
– Night classes.”

Ezen kiégtem teljesen. XD

Enzo - 2018. 03. 10. 00:04

4×12

1. Ivy igzán kibújhatott volna meztelenül a bábból :P Csípem a redhead-eket, Maggie Geha azonban valahogy mégsem volt igazán eyecandy számomra, Peyton List nagyon dög :) Mondjuk nem tudom hányszor volt ilyenre példa, hogy 1 karakter kétszer is színészt cseréljen…
2. Ez a bombarepcsi-gyáros elég creepy figura volt, és ennek megfelelően maga a játékbolt is… tetszett a cseles fordulat a végén, hogy Riddler bérelte fel Kranket.
3. Feltűnt, hogy mennyire egy helyen történt minden: Lee beszéde és a robbanás, az Alfred-féle bunyó és Ivy kikelése is (és ráadásul még Gordon is épp arra járt)…
4. Imádtam, amikor Barb megtudta, hogy Jim egy “Doki” nevű személyt keres, rájött hogy Lee az, és direkt megszívatva Gordont körülírta Lee-t a “she” szó használata nélkül, hogy Gordon férfira gyanakodjon :D

#hétidézete:
“Let’s make Gotham our bitch!”

Edrick - 2018. 03. 10. 02:09

4×13

Ó, valóban voltak is nagyon jó dolgok rendesen! :) Ivy-t csúcsra járatják, a manipulációs képessége jól nézett ki ilyen nagy tömegben. Szerintem valahol mindig is vártam tőle egy ilyet, hát, most megkaptam. És valószínűleg itt még nincs vége.

Jerome és Pingvin terén is szépen alapoztak, a pantomimes jelenetet szépen összehozták.

A harmadik dolog pedig dream sequence: nem vagyok biztos benne, hogy lesz ötödik évad, de Bruce-nál még véghezvihetnek nagyszerű dolgokat. Nem feltétlenül kell eljutnia Batmanig, de ha egyre jobban és jobban látjuk őt az odavezető úton (mint most is), akkor szép végkifejletet kaphat.

Nem volt rossz rész, a rengeteg egysoros is adott hozzá nem keveset. Élveztem, na. Kíváncsi vagyok, innen merre. (De mondjuk aggodalomra semmi ok, tudják ők úgy keverni a lapokat, hogy eldobjuk az agyunkat :)

Mate815 - 2018. 03. 10. 08:02

Harvey és a csirke voltak a legjobbak. Sírtam. :D

Blobov - 2018. 03. 10. 09:55

Én nagyon vártam, hogy a “Who are you?” kérdésre végre kapjunk egy tökös “I am Batman.” választ,de nem baj. A Jerome-ot játszó színész nekem túl Heath Ledger akart lenni, ami most nem állt jól neki.
A bajszos Gordon és a tyúkos Harvey viszont priceless volt :)

Yooha - 2018. 03. 11. 05:34

“You had a moustache.” Itt nagyon felröhögtem! :)
Jokerre volt már ennyire konkrét utalás?
Ivy-t pedig miért kellett lecserélni? Dramaturgiai szempontból nem látom jelentőségét.

BalinT55 - 2018. 03. 11. 15:59

“Túl Heath Ledger akart lenni” Tehát mostmár aki BÁRKI jól játssza Jokert az egy Ledger copynak számít? Ne vicceljünk már :D

A rész alatt egyébként rengetegszer leesett az állam, olyan húzásaik voltak. Úgy érzem innestől kezdve egy eseménydús menet lesz az évad végéig :D

ChipLecsap - 2018. 03. 11. 16:27

Azért maggie geha a régi Ivy akkro is messze messze szebb csaj mitn Peyton list, kár a cseréért. telejse szereplő csere nem kellet volan, elég ha át megy egy átalakuláson, szívesebben megnéztem volan mit tud maggie mint femme fatale

DarkEagle - 2018. 03. 11. 17:47

Pedig Ivy maga indokolta meg a külsőben történt változást Gordonnak. És tök logikus is, hiszen kislányként kezdte majd a szer hatására idősebb lett és még egy szer hatása kifejlődött teljesen.

Mondjuk én is jobban bírtam Gehát Ivyként de azt el kell ismerni hogy Peyton sokkal jobb színésznő.

DarkEagle - 2018. 03. 11. 17:47

Benn maradt a kommentem.

Amúgy szerintem külsőleg mindkettő nagyon szép csak máshogy. :D

ChipLecsap - 2018. 03. 11. 19:45

“Peyton sokkal jobb színésznő” kössz ez kelelt rég nevettem XD

Alexejevic - 2018. 03. 12. 19:58

A 4×13 megkockáztatom, hogy a Gotham eddigi legerősebb része volt képregényes/utalásos szempontból. Nem voltak brutális akciók, de Ivy tettei totálisan visszaadták a képregények hangulatát/történetét, plusz az Arkham játékokét is. Bruce jelenetei is adtak a Batman kultuszhoz.
Tele volt a rész utalásokkal, beindultak új szálak, újra elindultak egy vonalon. Nagyon tetszik, amit a Gotham mutat. Valószínűleg a jogok miatt sosem jutunk el Batman-ig, de nagyon szépen építik Gotham és Batman világát is:)

heidfeld - 2018. 03. 13. 17:59

4×13
Utalások, pantomin Jerome-Pingvin között óriásiak voltak. Úgy látom, utóbbi nagy motivációt kapott. Akkor a legjobb, amikor hajtja valami, valaki.
Ivy egyre közelebb az igazi énjéhez. Lehet, Peyton List tapasztaltabb színésznő. ÁM Maggie Geha jobban tudná alakítani. Szerintem határozottan dögösebb, mint Peyton.
Őszintén kívánnom mindenkinek: Az legyen a legnagyobb gond az életben, hogy eldöntsük, melyik a jobb csaj.
Ja, és Gordon bajusza mekkora volt?

_Peter - 2018. 03. 17. 10:44

Poison Ivy és Joker hírekre belenéztem. Tetszett!
Gordon bajusz és a kapitányságon az elbűvölt zsaruk amikor osztották miért mondott csúnyákat Ivy-ra :)

Peyton List: bírom nagyon a Mad Men óta és van már képregény sorozat tapasztalata. (a nővére se csúnya :D) Különös két Peyton List is van, úgy tudtam szigorúan veszi ezt a színész okmányhivatal. Emily Stone is kénytelen volt Emma Stone lenni.

wondorog - 2018. 03. 23. 13:51

Ez a mai rész nagyon durván jó lett, kb. ilyen félévadzáró hangulata volt végig, kíváncsi vagyok innen milyen irányban folytatják.

Edrick - 2018. 03. 23. 15:35

4×15

Ezt szeretem a Gotham-ben nagyon: hogy nem mindig évadkezdés / félévadzárás / évadzárás szintjén határozzák meg a status quo változását, hanem bármelyik pillanat lehet az utolsó. Nem feltétlenül nyújtják el a dolgokat úgy, mint a rétestésztát, hanem ha valaminek szerintük itt az ideje, akkor elvágják, és vége; nem várják meg, hogy valami ellaposodjon.

Nem vártam Sofia halálát ilyen hamar, meg is lepett. Így viszont máris lehet más felé menni: Bruce talán megint jobban előtérbe kerül, számítok még Ivy-ra, de Barbara fejfájása lesz talán az új főbb irányvonal. Ami mondjuk így látatlanba nekem tetszik, ő úgy is régen volt már valamennyire középpontban.

És nem tudom, mennyire lesz igazam, de Jerome felől is várok valamit. Legalábbis nagy a csönd azon a tájékon, de lehet, hogy csak a rajongó beszél belőlem, úgyhogy igyekszem nem nagyon reménykedni.

Tényleg ütős rész volt, na.

wondorog - 2018. 03. 23. 16:00

Edrick: Sofia nem halt meg, csak kómába esett (#justgothamthing) Harvey mondta a végén, bár ezek után vele nem tudom mit akarnak még kezdeni.

Edrick - 2018. 03. 23. 17:07

@wondorog: éppen most olvastam, akkor nem esett le vagy nem figyeltem, de őszintén: már nem lepődök meg rajta, ha itt valaki egy fejbelövés után nem hal meg :D

Isaac - 2018. 03. 27. 21:14

4×15

Ez a rész valami eszméletlen jó volt, nem volt egy perc
amire azt mondanám nem kellett bele. DC sorozatokból szerintem a csúcson van :D

LaCRossE - 2018. 03. 30. 12:05

Tudom, hogy lesz itt még valami csavar, de Barbara, mint Demon’s Head? Rohadt jó döntés!

ChipLecsap - 2018. 03. 30. 14:33

Ben elég ügyes rendező, jól össze rakta ezt a részt. Hiába Gotham idén nem tud hibázni, nem is tudom hol kezdjem , minden a helyén volt. Jerom-ot elképesztően nehéz lessz túl szárnyalni még az őt megszemélyesítő szinésznek is, bár ez inkább spoiler terület ugy hogy ezt hagyjuk, majd meglátjátok. ;)

Scarecrow uj ruhája nagyon menő lett ott a végén.

Ami szintén zseniális volt az Bruce és Selina, de főleg Bruce. Bruce nagyon adta ebben a részben, a Harper jelenet megint igazi Bruce Wayne volt, eskü amikor előszőr le akarta fizetni, már már egy Cristian Bale féle Ripacskodos, Bruce-t láttam benne, az a jelent ahogy mondja hogy ” haz pénz kérdése, és közben veszi elő a tálcáját ” zseniális XD. Aztán meg elkezdett hiszitzni mint egy gyerek. lol

Aztán Selian meg beszolt neki, az EGO-járol, erre kitesékelte a kocsibol, nagy volt ahogy Selian már készült a csokra és kissé hoppon maradt XD. Nah ez a Bruce kell nekünk, had teperjen kicsit Selina utána, meg jegyzem utáan tepert is, hogy ment már megmenteni.

Jerom meg hát Jerom, rola értelmetlen bármti mondani, ő szinte tökéletes. Ez a kis Triumvirátos is jol müködött jo volt a kémai a gonoszok közt ugy mond.

Ben meg jo rendező, mondtam már?! , érdekes hogy Camren-böl is jobb teljesítményt hozott ki, általában nincs sok bajom Selina-val, bár szerintem ő sokkal inkább picsáskodo Bruce-al mint fordítva, ebben a részben kifejezetten jo volt a karaktere és a szinésznő, ugy értem jobb mint általában.

Szal igen jo rész volt.
Barbara is érdekes lessz majd igy , bár hozzá teszem én sosem voltam az ő fanja, és igazábol ez a szál érdekelt msot a legkevésbé, azért nem rossz is biztos vagyok abban hogy ebbe is belekeveredik majd picit Bruce-valahogy mert még is az Árynak ligája meg ilyesmi, szal még ezen a téren is lehetnek igen igen jo dolgok.
Lehet hogy a WB kicsit szabadabb kezet adott a Gotham készitőinek, hogy jobban dobálozhassanak dolgokkal, Árynak ligája, meg hát egy Joker is jön.

Edrick - 2018. 03. 30. 15:43

Aztak*rva. Ben nagyon szépen összerakta ezt a részt. A Bruce-Selina és a Bruce-Jerome kémia mind tökéletesen el lettek találva, a nyitójelenet fergeteges, Barbara előtt meg le a kalappal, komolyan. A kezdetben egyik legutáltabb szereplőből eljutni egy femme fatale Demon’s Head-ig, nagyon szép, mondhatom.

Igazából attól félek, hogy a következő évadot már nem éli meg a sorozat, cserébe viszont egy olyan lezárás felé haladnak, amit nem győzök hétről-hétre kivárni. Most is nagyon szép volt, ahogyan mondták, hogy “[There are] no heroes here”, majd jött Bruce hívása, ah. Nagyon jó kis rész volt ez, na.

ChipLecsap - 2018. 03. 30. 15:48

Edrick
Szerintem egy 5. évad még benne van, lehet rövidített évad, de szerintem kapank egy lezáró évadot.

sunny97 - 2018. 03. 30. 21:52

Nekem is nagyon bejött ez a 16. rész. 10/9-et simán adnék rá. Egyedül az nem tetszett, hogy Barbara is szerepelt ebben a részben. (Más részbe kellett volna a most történteket). Az Arkham-os történetet elég lett volna bele, persze Bruce és Selina is kellett a jó epizódhoz. A legjobb jelenet egyértelműen a Bruce-Jerome-Selina trióé volt. Plusz ott volt a kezdés is.
Bruce megint jól hozta a formáját. Számomra hatalmas meglepetés volt, hogy pont ő mentette meg Jeromeot….még Selinát is leállította. David Mazouz egyre jobban hozza az elvártat.
Jerome pedig továbbra is eszméletlen jó. Olyan jókat lehetett rajta mosolyogni. Mintha Cameron Monaghan is erre a szerepre született volna.
Számomra ez volt az eddigi legjobb rész ebben az évadban.

Alexejevic - 2018. 04. 02. 21:39

Egyre több Batman motívum és tulajdonság jelenik meg Bruce-on. És lehet csak a jelmezek teszik, de mintha Mazouz el is kezdett volna izmosodni. Jó lenne a végén látni őt valami féle jelmezben. Nem tudom mennyi van még a sorozatban, mert szinte az összes komolyabb Batman ellenfelet bemutatták és felépítették. De én még mindenképp megnéznék egy nagyon brutális 5. évadot:) Remek a sorozat…

heidfeld - 2018. 04. 02. 22:24

Erin Richards elképesztően jó színésznő…
Nem tudom mennyi van még a sorozatban, de igazi élmény, hétről-hétre.

sledge - 2018. 04. 02. 22:46

A legjobb jelenleg futó sorozat, nem győzöm dicsérni. Előtte néztem meg az épp aktuális TWD-t, ég és föld. Az ilyen óriási sorozatokat szokták elkaszálni.

DarkEagle - 2018. 04. 05. 21:02

Nem írom le újra amit ti. Zseniális rész votl és Ben papa tényleg remek rendező. Egyébként az ilyen részeknél (és nem csak Gothamnél) látszik meg, hogy mennyivel másabb egy sorozat tónusa mikor nem egy random rendező csinálja a részt hanem egy színész kap lehetőséget. Ezt már sokszor elmondták sok sorozat esetében a szereplők hogy teljesen más mikor valaki a csapatból rendez mert egyrészt ő is színész így sokkal jobban átlátja a dolgokat mint egy átlagos rendező, de főleg azért jó ez mert sokkal jobban ismeri a színészeket magukat hisz évek óta velük dolgozik, tudja mikre képesek. És ugye általában ez a legtöbb rendezőre nem igaz.

Amúgy más is észrevette a rész elején a Batman motívumot Jerome-al? Mikor a két kezével mintázta a Bat maszkot az arcára? Az mekkora easter egg volt már? :D

DarkEagle - 2018. 04. 05. 21:05

Ja és igen Barbara nem túl nagy meglepetés mert a Démon feje felbukkanása óta várható volt ez a dolog viszont azzal megleptek hogy nem konkrét Árnyak Liga lett hanem inkább Libák Ligája. :D Kicsit herótom van már ettől a #meetoo dologtól de itt elnézem mert Barbie az egyik legjobb karakter. Egyébként a Liga szabályzatában nincs is ilyen hogy nő nem vezetheti őket. A fő szabály hogy vagy családon belül lehet örökölni a posztot vagy pedig harc útján és az erősebb viszi a trónt.

BalinT55 - 2018. 04. 06. 14:16

Na a 4×17 csak egy kis bemelegítés volt a következő részhez/részekhez de így is kaptunk egy híres joker kelléket a rész végére :D

Edrick - 2018. 04. 06. 14:41

Csatlakozom, jó kis bemelegítés volt ez. Mondjuk ezt a Jeremiah-vonalat kicsit jobban élveztem volna, ha nem futok bele az elméletbe, amit aztán be is jött (félig?). De attól még jó volt, viszont Ed és Lee vitte nálam a pálmát. Isteni köztük a kémia, és csak képzelem, miket fognak még együtt művelni.

ChipLecsap - 2018. 04. 06. 16:51

Azért én is azt a véleményt fogom osztani hogy enyi erővel Jerom simán maradhatott volna a Joker, vagy is lehetett volan belőle a Joker, már eleve olyan viselkedése volt. Ha az volt a fő kifogás hogy hát Joker egy “john doe” és Jerom-rol tudják hogy kicsoda blah blah, hát msot a testvéréről is tudják hogy kicsoda szal ő sem lessz egy ismeretlen valaki GCPD számára szal, ugyan ott vagyunk gyakorlatilag XD

DarkEagle - 2018. 04. 06. 18:10

Nem azért választották ezt a megoldást mert Jeromeot már ismerte mindenki. :D Egyrészt ő már túlságosan kiforrt karakter volt. Innen nem igazán tudna már hova fejlődni. Jeremiah viszont pont az a Joker lehet akit imserünk. Lásd pl Killing Joke vagy a 89-es Batman film. Nyilván nem véletlen hogy pont a Jack Nicholson féle Jokerre hajaz. Sőt kb egy az egyben az. Keverve a Killing Joke-al. Ő róla sokkal előbb elhiszi az ember hogy képes lenne irányítani bárkit mert okos és megfontolt. Nyilván elmeháborodottan is az lesz. Jerome viszont sosem akart vezetni senkit, neki az volt a célja hogy megtalálja a testvérét és ez megtörtént, innen már nincs hová.

Szóval nagyon nem ugyan ott vagyunk. Mert innen bármit kezdhetnek kb Jeremiah-val. Nem beszélve a kis harcos amazonjáról. Nem lepne meg ha belőle lenne később Harley pl.

ChipLecsap - 2018. 04. 06. 18:43

DarkEagle
Nem ezzel nem értek egyet. Jerom egy kifforodt szinte késsz karakter, a csávó minden izében Jokerre hajaz, ebben a részben meg azttán pláne, egész egyszerüen anyi ikonikus Joker-es dolgot csinál hogy lényegében egy ecset vonásnyira voltunk attol hogy igen ő a Joker, lűttuk öt már évek ota. Gotham ezt egy picit elhibázta akármenyire is szeretem és az egyik legjobb sorinak tartom, ez vitán felüli hogy ezt a Joker dolgot, elbagatelizálták. Tudták hogy a szinésszel megfogták az isten lábát, nem véletlen van iker dolog, de az egész oylan plothole szagu hogy csak nah.
Most meg mint egy kész müvet kidobjuk a kukába hogy ujra kezdjük előröl,
Jo-jo-jo, lehet itt még belőle valami, még akár az is lehet hogy az iker teso volt az igazán geci, és jerom azért lett olyan amien. és azért kapta a sok bántalmazást mert a tesoka anno gyerekként olyan kis görény volt, de akkor is egy plothoel szagu valami, egy olyan hasraütés szerü, áh mégse legyen Jerom a joker, de a szinész tul jol hozza ugy hogy legyen ő. meg jegyzem nekem a Jack nicolsonos pl nem tetszett, de valoban arra hajaz majd, jo oké lehet még belőle valami ha Bruce esetleg közre játszi ka megteremtésében, de akkor is. Ezen érződik a nem votl késsz terv csak pakolták egymásra a dolgokat, anyi szinten ömleszteték Jeromba a jokeres dolgokat hogy ezek után egy másfajta karaktert látni, már nem biztos hogy anyira jol eladhato lessz.
Máshogy kell viselkednie, nem lehet jerom 2.0 , Jerom pedig már szinte tökéletes volt.

Mint mondtam majd kiderül, de azt nem vonom vissza hogy enyi erővel Jerom simán lehetett volan MR.J.

De legalább a szinész marad XD

Dryann - 2018. 04. 06. 21:10

Amúgy joker eredetileg (a killing jokeból kiindulva) egy teljesen normális ember volt, ugyan így mint itt, csak aztán beleesett abba a tartályba és átváltozott ugye fehérré a bőre és zölddé a haja, és akkor vált őrültté, ezért is mondta a killing jokeba hogy : All it takes is one bad day, szóval jeremiahból simán lehet egy teljesen jó joker, és monaghant ismerve lesz is, nem kell erőltetni a jellegzetes joker vonásokat, jönnek majd azok maguktól:D

Mindigkomor - 2018. 04. 07. 19:36

Bennem az merült fel, hogy a sorozat készítői felhasználják a nemrég elterjedt 3-Joker elméletet.

Van egy népszerű elmélet/teória, amire már képregényekben is utaltak/ráerősítettek. Miszerint Joker azért tűnik fel mindig, mert 3 van belőle:
– criminal mastermind
– prankster
– psychopath

Tehát Joker nem konkrétan 1 személy.
Esetünkben pedig Jerome a “psychopath”, a tesója pedig a majdani “criminal mastermind”.

Gothamite - 2018. 04. 13. 14:34

RIP Jerome, másodszor is :'(

_Peter - 2018. 04. 13. 17:17

Hát ez marha jó :) Jokernek volt még egy Joker lapja

Edrick - 2018. 04. 13. 18:37

Na, csak összejött. Épp amikor már azt gondoltam, hogy pont azért nincs 3 résznél többször Jerome egy évadban, mert úgy tűnt, iszonyat könnyen ki tud fulladni. De ez így most jó volt. Kíváncsi vagyok, mennyiben lesz más ez a Joker, mint a testvére volt.

Enzo - 2018. 04. 16. 01:52

4×13 (pótlás kb 3 héttel ezelőttről)
1. David Mazouz azért elég szerencsés fickó, most már Peyton Listtel is smárolhatott, nice!
2. Bruce álomjelenete jóféle volt, de így is a legjobb jelenet abszolút Pingvin és Jerome pantomimelőadása lett, zseniálisat játszottak együtt. (és kb ennyit tudtam írni erről a szálról, de ígéretes.)
3. Ivy szála is érdekesen alakul, Riddler-Pingvin összefogást is belengettek, Sofia-Lee összejátszás, van itt minden…
4. Ügyesen belekötötték a “heti ügybe”, hogy Bruce végre kizökken ebből az arrogáns, partizós énjéből.

#hétidézete:
“I swear, I was only there to rob the place.” :D /Selina/

4×14 (friss)
1. Bruce “visszahozása” az Ivy-szál mellékhatása, most is a lány által tervezett fundraiser-es támadást használták Bruce életében fontos fordulópontként (Alfred felé a megváltozás kinyilvánítása, a hős-énjének a visszatérése).
2. Selina és Ivy harca meglepően antiklimaktikus véget ért, Ivy annak ellenére elengedte Selinát, hogy az összetörte a nagyon értékes Lazarus-vizet.
3. Sampson is Sofia embere volt és most visszatért, wow, na ezen meglepődtem!
4. Lee-nek ahogy szétverték a kezét a kalapáccsal, az elég brutálisra sikerült, pláne, hogy premier plánban mutatták. :O
5. Riddler és Pingvin mit játszottak a végén, te jó ég, 2 zseniális színész!
6. Beszédes volt a rész címe (Reunion), régi nagy párosok összeálltak újra (Bruce-Alfred, Jim-Harv, Riddler-Pingvin) :)

#hétidézetei:

-According to my spies, Sofia and Jim were carrying on an affair, till Jim ended it. So, technically, your ex has been sleeping with your dead husband’s mafiosa sister…
-Okay, Ed, I get it. /Ed&Lee/

“Since we’re family, I’m only going to do one hand.” /Sofia/

heidfeld - 2018. 04. 18. 19:11

4×17-18

Jerome-Jeremiah nem hozott lázba, de Ecco megjelenése tetszett.
Ed-Lee párosra nem számítottam. Szerencsés fickó Rébusz alakítója, de nekem Chelsea Spack jobban tetszik…
Barbara dolgai jól alakulnak. De ez Gotham. Előbb-utóbb bukni kell, hogy erősebb legyél…
/Itt jegyezném meg, hogy kb. két éve láttam egy élő, Facebook- beszélgetést, ahol Erin Richards, Jessica Lucas, egy ágyon heverészve válaszolt a feltett kérdésekre../
Pingvin remek pilóta lett. Jót derültem rajta, Jim milyen “gyorsan sietett” segítségére.
Bruce születésnapja remekül sikerült. Fene gondolta a kis Mazous-ról, hogy ennyire jó választás a szerepre. Le a kalappal castingosok előtt!

DarkEagle - 2018. 04. 20. 22:03

Hát nem tartott sokáig ez a Barbie Liga de legalább maradt neki egy maroknyi embere. :D

R’as feltámasztása érdekes és nyilván kell Batman megszületéséhez is. Aranyosak ezek az utalgatások a Sötét Lovagra. De azé menjen már a francba, miért nem tud rosszabbul időzíteni? :D

Barbie bogyója tényleg kicsit elborult. Ed és Lee kapcsolat izéje mondhatni érdekes de remélem nem fordul át valami nyálas szerelmi szálba mert jelenleg nagyon jók együtt.

És akkor most két hét szünet. Naná hogy a legjobb rész előtt. Szerintem aki jót akar magának ne nézze meg az előzetest. De tényleg!

Ayrons - 2018. 04. 21. 12:55

Súlytalan ez az egész Joker megvalósítás. Hatalmas csalódás volt számomra. És a készítők azt nyilatkozták ,hogy nem biztos a valódi Jokert láthatjuk.
Végén még húznak egy olyat ,hogy Joker is váltakozni fog mint Red Hood.

Edrick - 2018. 04. 21. 18:45

Jó volt most ez a más irányú rész annyi Jerome meg Jeremiah után. Szépen játszottak ezzel a feltámasztásos dologgal, de Barbarával és különösen Lee-vel is. Nagyon tetszik utóbbi fejlődése ebben az évadban.

Spoiler-spoiler (?) :

Amiről Ra’s beszélt, a kataklizma, az lesz az évadzáró? Mármint jól lövöm be az utolsó rész címe alapján? Ha igen, akkor elég szépen kezdték el felvezetni. Kár most ez a 2 hét, de annyi baj legyen.

BalinT55 - 2018. 04. 21. 19:01

Barbara engem a rész 90%-ában idegesített mert csak ordibált meg követelőzött, meg hisztizett,amikor látta a jövőt az menő volt, de úristen a zombi Ra’s annyira badass volt hogy végig neki szurkoltam :D a végén a beszélgetésnél felkiáltottam örömömben a “dark knight of Gotham” résznél, egyszerűen annyira jól hozza a karakterizációs morzsákat Bruce részéről a sorozat hogy nagyon. A Lee-Ed páros nekem nagyon nem bejövős, de magának Leenek a viselkedése se mióta lelőtte Sophiát. Remélem javulni fog az ő storyjuk, vagy legalább nem fog rosszabbodni.

ChipLecsap - 2018. 04. 23. 06:22

Ayrons

Ez spec pont nem igaz, a kérdés az volt hogy Gotham-ban Jeromra fognak e ugy hivatkozni mint Joker idén , és erre mondta a showrunner hogy valoszinüleg nem. Ami amuyg simán csak anyit jelent hogy egész egyszerüen nem engedélyezik nekik hogy “Joker” nevet használjanak, David pl azt is nyilatkozta hogy denevéreket sem használhattak egészen az idei évadig. Szoval azért a megkötésekhez képest a Gotham igen is jol kezeli sajátos kis univerzumát.:)

Alexejevic - 2018. 04. 25. 08:58

Szuper. Ra’s barátunk már látta Batmant és leendőbeli utódját… Alakul ez:)

nzoli17 - 2018. 04. 25. 20:31

remélem berendelik a 5.évadot. Nemtom ez min fog múlni,meg hogy áll a dolog, de elég jól eljutottak mostmár minden sztoriszál végére. Mindenki kezd révbe érni. Szerintem ezt ők se gondolták még az elején,hogy ilyen jó lesz. Első évad ugye elég közepes volt,de évről évre emelték a színvonalat, és az idei szezon már tényleg valami hihetetlen. Bruce szerepét is nagyon jól magára öntötte a David gyerek, többi karakter is mind nagyonjó. Ha be is kell fejezni hamarosan a sorozatot,akkor remélem még 1 évadot legalább kapnak,hogy a befejezés a legjobb alapokat megkapja

Edrick - 2018. 04. 28. 20:11

Spoileres a következő részre nézve, de annyira jól össze tudják rakni ezeket a hosszabb előzeteseket, hogy nem tudom nem itt hagyni.

Saját felelősségre: https://www.youtube.com/watch?v=ngcUM__CZFs

DarkEagle - 2018. 05. 04. 15:29

Micsoda rész volt te jó isten. Komolyan mondom, engem szinte végig átvert Jeremiah. Messze jobb már most pár perc után mint Jerome. Tényleg megléptek egy nagyon okos de nagyon veszély Jokert. Talán lesz tényleg egy harmadik is. Pláne ha valami rebootot terveznek jövőre.

Nagyjából ennyit is lehet említeni mert túlságosan erre volt kiépítve a rész és a többi résztvevő elhalványult kissé.

Már csak két rész, amiben nyilván Jeremiah kiélheti minden elképzelését kb. Egyébként Harley is ott van a szeren. Nagyon jól passzol egymáshoz a két karakter. Nem a sokak által megszokott őrült páros, inkább a nyugodt terrorista jelző illene rájuk. :D

Nagyon remélem hogy berendelik a kövi évadot mert kíváncsi vagyok mit is takar a reboot.

Mindigkomor - 2018. 05. 05. 08:45

Kissé forgatókönyvíró szagú volt ez az átverés, amit Jeremiah végigvitt, mivel ha belegondolunk tulajdonképp nem sok értelme nem volt az egésznek.

Nem láttunk még sokat ebből a “”Jokerből””, az eddigiek alapján egy sokkal kimértebb, criminal mastermind kaliberű karakterre számíthatunk.

Az más kérdés, hogy “”Jokerként”” nekem Jerome sokkal jobban tetszett. Kíváncsi vagyok mit látunk még Jeremiah-tól.

Edrick - 2018. 05. 05. 12:51

Részemről szépen kivitelezett fordulat volt, viszont nekem ez a Jeremiah-féle Joker pont a ló túloldala.. mármint azzal, hogy pár halkan kuncogó henchman-t rögtön lehordott, hogy “Mik vagytok Ti? Óvodások?”, nekem nagyon elvitte a 200%-os komolyság felé..
Oké, Cameron előtt még mindig le a kalappal, hihetetlenül jól játszik, és az, hogy ekkora különbséget tud tenni a két őrültség között, szintén brutális, de ez a higgadt verzió valahogy nem adja. Mármint mint bűnözőt igen, de Joker-hez nekem túl komoly – még ha véresen komoly is

LaCRossE - 2018. 05. 05. 13:56

Szerintem még a Jeremiah-féle Joker nagyon kezdetleges állapotában van.

DarkEagle - 2018. 05. 05. 14:44

Ezzel egyet értek, szerintem is kezdetleges. Na meg azért ez se új féle Joker ám. Van a képregényekben is ilyen kimért igazi gengszter. Valami ilyesmi akart lenni anno az Öngyilkos Osztag féle Joker is csak hát nem jó rendezőt kapott. :D

DarkEagle - 2018. 05. 05. 14:55

Megjelent egy Jeremiah white band trailer amit nem rég Jeromehoz is kiadtak. NAGYON SOK új jelenet van benne szóval nagyon spoileres. Csak az nézze meg akit nem zavar. De azt meg kell hagyni, hogy brutális lesz Joker. Jól tippelt LaCRossE. :D

https://www.youtube.com/watch?v=p7xWlfV5jAk

Enzo - 2018. 05. 07. 21:44

4×15 (pótlás 1 héttel ezelőttről)

Hú de csavaros kis rész volt ez, és mindenki visszatért benne, már rögtön ugye Martin fiúcska cseles kiszabadításával kezdtünk, aztán visszatért Zsasz néger haverja (Wendell) is, Victor Fries is, Butch is, a creepy Fogorvos arcból is kaptunk eleget…
Poén volt, ahogy se Nygma, se Pingvin nem élvezhette sokáig a szabadságot meg a Lee-vel való szervezkedést, hanem pont egyszerre kerültek Sofiához, majd fordult a kocka, most Pingvin lett jégbe fagyasztva és Edet vitték lelőni a dokkokhoz. Sofia halálának épp ideje volt, Jim jó nagy szarba került, Lee meg (kissé klisésen) pont megmentette, mint ahogy Pingvin is örök “love to hate” társát, Nygmát (aki egyébként a fogorvosi beavatkozás után eléggé Joker-esen nézett ki).

Darabkák:
– Zsasz-ék vs #TeamGordon: kilőttek ennyi golyót, de minek? :D
– Mi az isten ez a hely, ahol Penn-t megtalálták? Te jó ég :D Elég elborult a sorozat néha, de ez a felnőtt bölcsöde így is ütött :D
– Ja tényleg, Bruce-nak és Selinának is volt valami szála, de arról semmit nem írtam fel.
– Ne már, hogy Sofia tiszta headshot után csak kómába esik, komolyan nevetséges.
– Na, Barbarával mi történik, ez még izgi lesz…

#hétidézetei:
“We’re looking for an Arkham escapee, about yea tall, walks with a limp, mommy complex?” :DD /Harvey/

“I have a strong desire to never, ever see this pier again.” :D /Nygma/

DarkEagle - 2018. 05. 11. 14:05

4×21: Nem találom a szavakat. Jobban megcsinálták kb a Killing Joke-ot mint maga az animációs film. Ráadásul úgy, hogy nem volt benne se igazi Joker, mármint kimondva, se Batman, se Barbara Gordon. Hatalmas taps a készítőknek. Ha ezután a rész után se jut eszébe a FOX-nak berendelni a következő évadot, rájuk robbantom az egész kócerájt mint Jeremiah. :D

Egyébként basszus, a vége úgy lesokkolt, hogy szavakat nem találok tényleg. Olyan kis cukik voltak azzal a csókkal, majd jön Jeremiah és bumm. Konkrétan takartam a szemem mert nem bírtam nézni. Aki ismer tudja mekkora Cat fan vagyok és amit Camren Bicondova művel a karakterrel arra csak pozitív véleményt tudok mondani. És azért azt is ritkán lehet elmondani egy sorozatról vagy bármiről, hogy bár tudod, hogy úgyse hal meg a karakter, pláne Cat akinek 9 élete van, de akkor is lesokkol ami történik.

Ja és persze dicsérjük meg szokás szerint Cameront is mert Jerome-al is zseniális volt DE Jeremiah az valami brutálisan új szint. És Ra’s-szal a háta mögött durva dolgok jönnek majd a fináléban.

DarkEagle - 2018. 05. 11. 14:06

Benn maradt a kommentem.

Edrick - 2018. 05. 11. 23:51

Na, ha elkaszálják, szerintem a csúcson fogják abbahagyni. De előre várom, mik jönnek, ha megmenekül :)

BalinT55 - 2018. 05. 12. 01:50

A rész maga ilyen erős 7-es volt, léptek már meg bátrakat, de most a plotarmor megvédte Gothamet a robbanástól, de a vége egyszerűen hát én eldobtam az agyam, szó szerint leesett az állam mikor megjelent Jeremiah. Ra’s meg hogy tolja majd alá a lovat, hát itt úristen, csoda ha meg tudják őket állítani.

polovcev - 2018. 05. 12. 11:24

A vége valóban ütött, de azért a Wayne villába nem artana felszerelni néhány tutto lakatot, mert csak az nem oson be, aki nem akar.

Pingvinnel viszont fájdalmasan nem tudnak mit kezdeni ebben az évadban.

BalinT55 - 2018. 05. 12. 14:01

IMDB-n most a legutóbbi rész lett a legjobbra értékelt rész a sorozatból :D 9.3-on áll, aztmondom meg is érdemli

BalinT55 - 2018. 05. 12. 14:02

nemtudom hogy bent maradt-e a kommentem vagy én nem küldtem el :D

Enzo - 2018. 05. 13. 01:47

4×16 (pótlás szerdáról)
Na most hogy a Sofia szál lezárult, belecsaptunk a freak-lecsóba rendesen, van itt minden, Tetch, Crane, Jerome… kissé egyszerűen szöktek meg amúgy, plusz Tetch eddig is ennyire OP volt a hipno-hangjával?

Darabkák:
– Hát Joker családja is beteg, az is biztos :D
– Barbara és a League of Shadows szál kicsit mintha a nők döntéshozásban, vezető pozíciókban betöltött szerepeinek százalékos problémájára reflektálna, nem? (de szép mondat lett)
– Erin Richards nagyot ment a részben, remekül alakított.
– Gordon zseniálisan oldotta fel a háztetős dilemmát a “save each other” felszólítással, marhára gondolkoztam, hogy hol a kiskapu Tetch tervében, de ez nem jutott eszembe.

#hétidézetei:
“That’s the spirit, boys. Think big… and kinky. And lose the weirdo. She’s giving me the heebie jeebies.” :D /Jerome/

“But, no time to palaver, gentlemen. We have fish to fry. And by fish, I mean faces, or feet. Ah, something fun to fry.” :D /Jerome/

ChipLecsap - 2018. 05. 14. 02:12

EZ az FOX nem volt geci, és Gotham kapot egy lezáró évadot :) Tiszteségesen felkészülhetnek, tudván hogy utolso évad :)

LaCRossE - 2018. 05. 14. 02:14

Gotham 5. évad berendelve és egyben a sorozat elkaszálva.

Bokesz - 2018. 05. 14. 09:31

Remelem az utolso jelenet a Barlangban fog jatszodni, amikor Bruce visszaemlekszik a kezdeekre, egy utos denever szerkoban…
Amugy nagyon sajnalom a kaszat, nagyon jo sorozat volt.

DarkEagle - 2018. 05. 14. 17:24

Én azért még reménykedek ha jövőre szállítanak valami pöpec évadot megint akkor a DC megmenti a sorozatot de ha nem akkor szerintem borítékolható az évad végi Batman legalább olyan szinten mint anno a Smallville-ban Superman.

Formatioreticularis - 2018. 05. 14. 18:31

Magyarázza el nekem valaki , miért kaszálnak el egy baromi jó sorozatot?

DarkEagle - 2018. 05. 14. 18:49

Mert a tévében alig nézi valaki sajnos. Ennyire egyszerű. Nem hinném hogy lenne más ok mögötte. De legalább kap egy befejező évadot és ez is valami.

winnie - 2018. 05. 14. 18:53

Formatioreticularis: mert nem az érdekli őket, hogy szerinted baromi jó, hanem az, hogy mások szerint milyen.

a legegyszerűbb analógia, hogy vegyük bármelyik másik, kaszára váró, vagy elkaszált, de egyébként zseniálisan jó sorozatot, amit te sem nézel. és máris megvan a válasz. sokan nem nézik a gothamet, mert nem tudják, hogy ez ennyire jó. mint ahogy mi sem nézünk sok olyan sorozatot, amiről nem tudjuk, hogy nagyon jók.

DarkEagle - 2018. 05. 14. 22:53

Na meg ha csak a fele azoknak akik lewarezolják tévében néznék meg akkor valószínű elég sok sorozat képernyőn maradna. :D Mert nyilván Amerikában is szépen töltögetik le a részeket nem csak más országokban.

sledge - 2018. 05. 15. 23:25

Sírnom kell. Remélem, a TWD-t életünk végéig nézhetjük az AMC-n a remek forgatókönyvvel és színészi alakításokkal. RIP Gotham, nagyon nagy kár az egész stábért. A 24 és a Fringe után a harmadik nagy kedvenc is véget ér jövőre. Mindenesetre az egész sztori most csúcson van, zseniális minden mozzanata. Reméljük, ez jövőre is így marad.

Alexejevic - 2018. 05. 16. 18:22

Remek részt kaptunk ismét… És a sorozat is remek. Kár, hogy az 5. évad lesz az utolsó, de ha belegondolunk és szigorúan azt nézzük, hogy ez egy nagyon “fiatal” Batman eredettörténete és a gonoszok bemutatását szolgáló sorozat, akkor elég is az 5 évad. Inkább legyen egy remek 5 évados sorozat, mint egy nagyon sokáig nyújtott rétestészta tele felesleges momentumokkal és részekkel. Gyakorlatilag a nagy ellenfelek közül Pingvin, Ras, Rébusz, Joker “készen vannak”. A Selina-val való örök se veled/se nélküled alap is le van fektetve, van Lucius, van Gordon, Gotham egyre mélyebben… Szóval egy nagyon ütős 5. évaddal még 13 részben is tökéletesen le lehet zárni ezt a dolgot.
És elnézve azt, hogy a Fox hogyan döntött a Luciferről is… Nem csodálkoznék ha a Warner/DC páros fel akarná pumpálni majd a saját új streaming szolgáltatását. Szóval én ebben bízom.
Az lenne az igazi csattanó, bár ez ide egy kicsit “off”, hogy mondjuk az Arrow utolsó részében feltűnne Brenton Thwaites, mint Robin… Bár erre nagyon minimális az esély:)

Wilissa - 2018. 05. 16. 22:25

Van egy új 1 perces (, ami igazából 48 másodperces) előzetes az évadzáróhoz. Eléggé spoileres, szóval….. csak óvatosan. Előzetes alapján nagyon ütős lesz az utolsó rész ebben az évadban.

https://www.youtube.com/watch?v=U8h7epZYaf8

Mate4182 - 2018. 05. 17. 04:03

Nem merek kommenteket olvasni mert vagy 5 resszel lemaradtam, szoval lehet vki mar megirta de ebbe most futottam bele

https://www.puliwood.hu/sorozatok/uj-batman-elozmeny-alfred-247824.html

Nem reklamnak szanom, de ez az oldal megbizhato es a gotham spinoff amirol irnak pedig igencsak erdekesnek tunik…

winnie - 2018. 05. 17. 04:49

nem spinoff lesz, másik univerzumban játszódik, de ugyanaz készíti.

Mate4182 - 2018. 05. 17. 05:36

winnie : jogos!

de azert jo hir :D
a Gotham az elso Batman vilagban jatszodo musor (legyen az film vagy rajzfilm vagy barmi mas) ahol Alfred vegre kilep az ,,inas” kategoriabol. A sorozat egyik legjobb karaktere ! (ha nem a legjobB)

LaCRossE - 2018. 05. 18. 03:02

Ez egy epic finálé volt, annyi minden történt, valami hihetetlen.

Eddig magasan az év legjobb fináléja, de lehet, még epizódja is.

DarkEagle - 2018. 05. 18. 17:12

Hát, igen. Zseniális évad zseniális befejezése. Nagyon sok dolgot ki tudnék emelni, de minek, aki Batman fan az úgyis látta. Viszont Pingvin meglepett már megint. Eszembe se jutott hogy ez a terve. Nagyon beteg egy állat. :D Szerencsétlen Butch.

A rész vége meg úgy ahogy van aranyat ér! És ezt a sorozatot kaszálták. Nagyon remélem hogy jövőre felkarolja valaki mert nagyon megérdemelnék. Évek óta hozzák az elvárt színvonalat. Egyébként most olvastam hogy jövőre kik várhatóak. Lesz pár igen jó új gonosz. Nem linkelem be mert nem akarok spoilerezni akit érdekel úgyis rákeres.

gothamite - 2018. 05. 18. 17:15

az elvette a kedvemet hogy Ra’s megint megölték. Mintha nem tudták volna eldönteni hogy mit akarnak vele.

Viszont Pingvin visszatért. Ő úgy a 3.évad közepétől nem jött át annyira mint régen, de itt most megint ő volt a kedvencem.

LaCRossE - 2018. 05. 18. 18:13

Ra’s-nek amúgy sincs nagyon helye a következő, utolsó évadban, szóval nem bánom.

gothamite - 2018. 05. 18. 18:53

Megnéztem volna a pici Taliával, őt jó lenne, ha behoznák.

DarkEagle - 2018. 05. 18. 19:34

Én azért még nem írnám Ra’s-t, nem ez az első alkalom hogy feltámad vagy valaki feltámasztja. :D

Edrick - 2018. 05. 19. 03:35

Na, hát ez példás volt. Számomra talán egy hajszálnyit elmaradt a tavalyi befejezéstől, de hozta az évad szintjét – azét az évadét, ahol fergetegesen nagyot mentek a karakterek fejlődésével, úgyhogy illő zárást kaptunk.
Pingvin lépése tetszett, sőt igazából az is, hogy bár nagyobb szerepe csak az évad első felében volt, utána úgy tartották meg mellékszereplőnek, hogy egyrészt nem kellett megint “megölni”, másrészt pedig nem tartották fókuszban valami egyre erőtlenedő, vagy egyre inkább érdektelenedő szál kedvéért. Ő szépen elvolt a háttérben, és ez meglepő módon be is jött. Így az utolsó húzásra lehetne azt mondani, hogy nem alapozták agyon, de végül is tényleg nem jutott el soha a bosszúig, szóval ez egy lett a szép, és erős pillanatok közül.

Amúgy fejlődések terén Lee és Ed is nagyon jó volt, különösen előbbi, utóbbinál inkább annak örültem, hogy nem arról volt szó, ahogy ő és Oswald lépten-nyomon próbálják megölni egymást. Lee mellett jó volt nagyon.
Nem szeretnék mindenkin végigmenni (nyilván van még legalább Bruce és Barbara), de elképesztő, mekkorát ment idén a Gotham karakterek terén. Tetszik az új status-quo, kíváncsi vagyok, hogy fognak vele játszani jövőre. (A léc most már egyre magasabban van :)

sledge - 2018. 05. 21. 20:58

Egy szó: Zseniális.

Enzo - 2018. 05. 25. 18:03

4×17 (pótlás kb szerdáról)
Meglepő volt ez a Jerome-tesós szál, nem számítottam rá. A labirintus mint helyszín mindig király, a “kamu-proxy” csaj csini, és ez a Joker-szérum meg mi már :O
A másik szálon Lee ügyesen csőbe húzta Edet az “I love you” “feladvánnyal”, és azt kell mondjam, meglepően működik a kémia a két színész közt. Vajon mit szól majd Jim, ha meglátja? :P

heidfeld - 2018. 05. 25. 19:40

Megmondom őszintén: Ez a Jeremiah- dolog egy nagy tévedés, egy percig sem érdekelt. Egy jó hozadéka volt: Ecco.
Évadzáró ezen kívül rendben volt, de nem volt olyan lehengerlő, mint vártam.
Sajnos Jim Gordonnál egysíkúbb, érdektelenebb, unalmasabb, reménytelenebb karakter nincs is, Gotham Cityben. Minden perc vele csak felesleges pazarlása az időnek. Aki meg tud győzni az ellenkezőjéről, fizetek egy bambit:D
Barbara és Pingvin viszont remek volt.

Milkolagher - 2018. 05. 28. 09:26

A Gotham-nek lesz ilyen “4.évad vége” kritikája?

Milkolagher - 2018. 05. 28. 09:50

Most én is elmondanám a véleményemet a 4.évadról. Szerintem ez volt eddig a legkimagaslóbb évad, a karakterek nem semmi változáson mentek át és a végkifejlettel is totálisan meg vagyok elégedve. Vagy mégse?
Az egyik kedvenc karakterem ugye Oswald, akihez az évadban nem tudtak úgy nyúlni, nem tudtak mit kezdeni vele, egyedül az évad utolsó részében, mikor megbosszulta édesanyját akkor tett valami olyat, ami maradandó. De igazából Ozzie-inkat teljesen töltelékszereplőnek éreztem idén. A másik Ed és Lee kap kapcsolata. Mindvégig tudtuk hogy Lee csak kihasználja Ed-et, mindenki tudta sőt még ő maga is. Látszott hogy Lee még mindig meg van bolondulva Jim-ért szóval….de azért rendesen megleptek ag utolsó jelenetükkel arra tényleg nem számítottam. Bruce barátunk egyre közelebb és közelebb kerül a Batman-né vállásához és Selina-hoz is aminek nagyon örülök. Jim-mel az utolsó jelenetük telitalálat volt.
Barbara drágám. Hát az ő szálla hol érdekes volt, hol már nagyon idegesített a karakter. Ras nagyon érdekes és badass karakter, gáz hogy akkor sikerül megkedvelni mire….elporlad.
Nah és utóljára hagytam végső kiakadásom.
Jerome és Jeremiah Valeska.
Na oké.
Eddig sem tartottam jó ötletnek ezt az iker szállat, de mostmár tutira biztos vagyok benne hogy ez egy pocsék ötlet volt. Oké azt aláírom hogy Cameron Monaghan csodálatos színész, a tehetségének párja nincs hiszen mind két karaktere csodálatos és tökéletes.
De szerintem ez az egész értelmetlen. Felvezetnek egy karaktert aki kiköpött Joker…aaaaaa kinézetét kivéve, habár meg lehetett volna oldani szerintem hogy Jerome legyen A Joker. Epizódról epizódra kaptuk az utalásokat, olyan mondatokat adtak a színész szájába hogy már kezdtük azt hinni hogy valóban ő lesz a mi zöld hajú gazfickónk deeeee nem lett az mint tudjuk. Ugyanis felbukkan az ikre és köztünk legyen szólva….nekem túl komoly. Oké hogy Joker egy intelligens, megfontolt, okos , de mégis őrült izé bizé, de nem röhög úgy amit például Jerome-nál imádtam és nála érezni is lehetett az őrületet nem úgy mint Jeremiah-nál. Deee ezt nem én akartam így. Úgyhogy Jerome halott ( sajnos!) Jeremiah meg tovább komolykodik. Remélem a befejező évadban teljes Joker-t kapunk. De Jeremiah? Miért vagy ilyen komoly?

G4br1el - 2018. 05. 28. 12:10

Még Jeremiah-nak is juthat egy “One bad day” ami majd teszi a dolgát :D

superpityu - 2018. 05. 28. 14:32

Lesz kritika. :)

Enzo - 2018. 06. 07. 15:35

4×18 (pótlás múlt péntekről)

Éreztették az elején rendesen, hogy Pingvin is kezd kihátrálni a Joker-féle freak-bagázsból, meg Tabby is Barbarától, aztán mindkét szál eléggé eszkalálódott, főleg utóbbi, érdekes lesz ez a csapat, aki elvitte a csajt.
Joker nagyot ment a részben, aztán most már várhatóan ténylegesen meghalt(?), viszont a saját helyére állította Jeremiah tesót egy olyan jelenetben, aminek a csattanóját a titokzatos csomag mutatása után számított első másodpercben lehetett biztosra tudni.
A “koncertes” buliról már csak egy kérdésem van: a tömeg miért nem menekült az elején? (még mielőtt Jerome mondta volna a fenyegetéseket)

#hétidézete
“Introducing…Mayor Pritchard, Commissioner Reynolds, Archbishop McGregor, and this lady…whoever she is.” /Jerome/ :D

Enzo - 2018. 06. 11. 16:55

4×19 (pótlás tegnapról)
Ez a Barbara-Ra’s szál nem igazán tetszett…eddig sem, de most kifejezetten összecsapott volt… Ra’s megint él, megint meg kell ölni, megint kell a tőr meg Bruce, de mégse, Barbara segít, de mégse, Tabs meghalt, ja mégse, Barbara meghalt, ja mégse, szeretjük egymást-utáljuk egymást, satöbbi, csak rángatták a szereplőket összevissza helyszínek és döntések közt…a Selina-féle “Mission impossible”-lopás a nagykövetségről is elég hihetetlen volt (na jó, az Alfred-Tabs párocska azért poén).
Nygmáék szálán láttunk egy cseles kis dupla átverést és némi csúnya CGI tüzet, Lee-től meg komolyan ennyi volt az időhúzás, hogy kisétált és feladta magát? :D
Na, de legalább a belengetés érdekes volt a végén, hogy jön a tisztítótűz, és minden meg fog változni.

Enzo - 2018. 07. 04. 00:40

4×20 (pótlás múlt hét hétfőről)

Egész feszült volt a rész, aztán Jerome leleplezésével megérkezett a csúcspont is. Valahogy egy “sane Joker” félelmetesebb a maga módján…Cameron Monaghan előtt pedig ismét le a kalappal.
Darabkák:
– Na, némi Harley Quinn kezdetsztori Ecco-val?
– Sokadszor is megjegyzem: Morena Baccarin elképesztő szexi tud lenni :P
– Elég király volt az új, kéken pulzáló zárófőcím.

#hétidézetei:
“We’re saved!” *2 :DD (hatalmas volt :D)

“-What a mess.
-You know, it’s funny, it kind of reminds me of my first apartment in Crown Point.
-How long ago was that?
-I still live there.” :D /Harvey/

4×21 (pótlás múlt péntekről)
Kicsit évadzáró feelingje volt a résznek, mi lesz még a maradék 1-ben? Mondjuk pl a Ra’s-Joker társulás még egy egész komoly bossfight-ot kihozhat a sorozatból.
A Bruce-os szál elég para volt, főleg a kamuJoker-Alfred, hogy nem őrült meg szegény gyerek? Pláne akkor még a végén Selinát is leölik, hát azon csak pislogtam erőseket, egész váratlanul ért Jeremiah felbukkanása.
Az remek ötlet volt Jimtől, hogy bejelentette saját életben létét, ezzel megingatva Jeremiah követőit, de a megszakítós dolog kicsit kreatívabb lehettt volna annál, mint hogy Harvey randomra elvágja az egyiket az utolsó pillanatban, és így menekül meg a város.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz