login |

Midnight, Texas: vége az 1. évadnak – írta Lumberjack

2017. 09. 26. 15:40 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

És talán a sorozatnak is?

Nagyon remélem, hogy nem, mert bár nem robbantotta fel a nézettségi listákat az NBC drámája, de azért mindvégig egyenletesen hozott. A Midnight, Texas nem csak a természetfölötti sztori és a kisvárosi alapfelállás miatt volt várós nálam, hanem Arielle Kebbel miatt is, akinek nagy rajongója vagyok.

A pilot óta, egy kicsit más irányba indultak el a dolgok, mint amire számítani lehetett. Eredetileg a sorozat mozgatórugójának szánt gyilkosság kicsit háttérbe szorult, és a készítők rámentek az epizodikus sztorikra (minden szereplő kapott egy saját részt, és ezekbe fonták bele a heti gonoszt is), valamint kaptunk egy átívelő szálat is, ami az utolsó két részben teljesedett ki.

És talán ez is volt a nagy problémám a szériával, hogy nagyon hamar lezárták a szálakat: gondolok itt a rendőrség szimatolására, Lucifer fiainak lerendezése, a Mannfredre fenyegetést jelentő emberre, vagy épp magának a gyilkosságnak a megoldására, ami egyébként szerintem jó kis csavart hozott, komolyan meglepődtem. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Persze mindez betudható annak, hogy 10 részes az első évad, így muszáj volt mindent gyorsan megoldani azok után, hogy felvetették, miközben a végére is el kellett jutnunk egy bizonyos pontra.

Az utolsó két részre behozott átívelő szál a pokolból kitörni készülő démonnal, Colconnarral foglalkozott, aki, Fiji-t, a boszorkányt szeretné magának megszerezni. Ezért mindannyian elhagyják a falut, hogy megmentsék őt a gonosztól, de a homokvihar és a lidércek, amik a gonosz eljövetelének előjelei, követik őket.

A gond csak az, hogy a fekete mágiához emberi áldozatra volt szükség, amit kedvenc beszélő macskánk, Mr. Snuggles (aki egyébként hatalmas arc!) be is vállalt volna, csakhogy nem ő, hanem Manny halt meg a varázslat után.

Ezek után feltámasztás, lidércharc, valamint szexuális felhangokkal tűzdelt megoldási javaslatok következnek, majd hősünk végül a város hat legkegyetlenebb gonosz szellemének magába fogadásával legyőzi Colconnar-t, s ez valahol csalódás volt, mert ahhoz képest, hogy mennyire nagy ellenfélnek harangozták be a démont, az elég hamar elhullott.

A csata közben Olivia is megsérül (elfogultság ide vagy oda, szerintem Arielle Kebbel csodásan játszotta a szerepét), de Lem vámpírvérrel meggyógyítja, és olyannyira kibékülnek, hogy össze is házasodnak. (Manny és Creek kibékülésére is sor kerül idővel, azonban itt Sarah Ramos játékéval nagyon nem voltam kibékülve.)

A készítők cliffhangerként belengetik, hogy hiába hagyták el Manny testét a szellemek, mégis hatással voltak rá, és a város elhagyatott szállodáját megveszi egy vállalkozó, hogy a városról terjedő legendáknak köszönhetően turistalátványossággá tegye Midnightot.

A szezonra mindenképp megajánlanék egy 5,5-6/10-et, elég hullámzó volt, de mindenképp szórakoztató, jó volt nézni, viszont a fináléra viszont csak 4/10 jár. Persze, ha berendelik a 2. évadot, akkor biztos ott leszek, úgyhogy szurkoljunk neki.

3 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2017. 09. 26. 18:39

Én is szerettem, szívesen nézném tovább, de a finálé azért picit csalódás volt. Mondjuk nem várok én fél órás epic csihipuhit, meg városrombolást (ne arra tolják el a költségvetést), de hogy a részek óta beharangozott félelmetes démonnak csak annyira fussa, hogy felgyújt pár üres kocsit, majd a “ki lő ki hosszabb fénycsóvát a tenyeréből”-játékban fél perc alatt alulmarad és kimúlik, ez nagyon gyatra volt:)

Az kimondottan tetszett, hogy sok szál volt, és szinte minden részben a végére jártunk valaminek, hogy nem húzták sokáig a gyilkossági szálat sem, ettől volt pörgős, és minden rész érdekes. Még a finálét felvezető rész is rendben volt, bár ott meg fura, hogy kicsit elfeledkeztek a macsekról, csak később egy snittből derült ki, hogy mégis túlélte, aminek örültem:)

Hát igen, Arielle Kebbel nagyon rendben volt, én is miatta kezdtem bele, de nekem a végére teljesen felzárkózott mellé a Creeket játszó csaj is, őt is nagyon bírtam:) És a fiúkkal sem volt gond, Manfred kikupálódott a végére, és az angyalnak meg a vámpírnak is markáns karaktert adtak. Talán csak Bobo volt szürkébb, meg a tiszteletes.

Én megajánlok egy 7/10-et neki, mert a 6-osokat már kaszálni szoktam mostanság.

Zsanna - 2017. 09. 26. 20:18

Én most daráltam pár nap alatt az egészet. Nem volt rossz, de elég sok volt benne a gagyi megoldás. Én örülnék, ha folytatódna, utónyári limonádénak megfelelt, míg vártam, hogy a komolyabb sorozatok elkezdődjenek.
Peter Mensah már a Spartacusban sem volt túl szimpatikus, pedig ott is és itt is pozitív karaktert játszott. Mégis valamiért visszataszítónak tartom. Innentől kezdve a szexi csajjal való kapcsolata érdektelenné vált, sőt szurkoltam, hogy szakítsanak, így a vége kellemetlen meglepetés volt.
A Szex és Nem Yorkos fiú jól megöregedett az évek alatt, és sajnos ugyanazt az ábrázatát mutatta végig.
A többiekkel nem volt bajom. Sőt a főszereplő csávó különösen tetszett, szerintem mindent kihozott a szerepből.
Maga a sztori meg az epizodikusság tetszett. A vége kurtán furcsa volt, és a fődémon legyőzése elég gyorsan végrehajtásra került, kb. nulla erőfeszítéssel.
Hát nem baj, szerintem majd magukra találnak, remélem adnak a csapatnak még egy évadnyi esélyt.

Hamupipacs - 2017. 10. 01. 15:24

A könyves alapanyag hány kötetes?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz