login |

Pilot: The Brave

2017. 09. 26. 20:00 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Nem is tudom, hogy a junkie-ságom elején maradtam volna-e ennél az NBC-sorozatnál, mert van benne akció, és olyan szériából amúgy is kevés van. Mondjuk itt is csak a fele az, és ez talán a legnagyobb gond is.

A történet pár katonáról szól (eskü nem is tudtam megjegyezni mi a különleges egységük neve), akiket a nagyon rázós “ha lebuksz, akkor nem ismerünk”-szerű válsághelyzetekben vetnek be. Emellé pedig megkapjuk a washingtoni központot, az Agyat tölteléknek. Mindezt rögtön az események közepébe vágva vezetik fel, hiszen egy terroristák által elrabolt doktornő megmentése az első küldetésük Szíriában.

Gyorsan kiderül, hogy nem csak a mentés a profiljuk, hanem a terroristák likvidálása is, szóval kemény akciók, kemény döntések várhatóak és… a washingtoni időhúzás. Komolyan ez a fő gondom. Még ha a terepen levő félmondatos “karakterépítést” és a nagy ugrásokkal haladó történetet fel is róhatnám a pilotnak, azt elviselem, de ami a háttéregységükben történik, az halálunalmas.

Lehet, hogy erről a színészek is tehetnek, mert Anne Heche megjelenik, mint “CTU főnök” (mi a fene az egység neve?) és máris borulok. Mondjuk a rész közepe felé tetézték is az egészet, amikor…, és most egy kicsit spoileres leszek: egy mozgó kocsiból, távcsövön át lelő valakit az osztag mesterlövésze. A padlóról bezuhantam a pincébe nagyjából.

Mindezt úgy kell elképzelni, mármint a központi irányítós részeket, mint a legrosszabb CSI-t, ahol mindenki értelmesen nézi a zöld monitorokat, és egy háromszögelésnél szép lassan rajzolódik ki a megfigyelt útvonala. Pedig az ellenpont, a terepen levő akciós részek nem is olyan rosszak Mike “Barbie” Vogel vezetésével.

Nekem ilyesmire nincsen időm, szerintem ezúttal a 3. részig sem fogok eljutni az 4/10-es pilot után. Ez a sorozat maga sem tudja, hogy mit akar sajnos.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 09. 26. 20:16

és a központban három állandó szereplő elemző van, nem csak heche:)

ezt én nagyon, de nagyon, de nagyon untam, de miért lepődök meg? írta májusban is: “”a múltban a hasonló sorozatok, mint az E-Ring vagy a The Unit, nem nagyon hoztak lázba, ez nem az én műfajom. 15%.”

bebizonyosodott. lehet jól megcsinálva, lehetnek jók az akciók, kemények a döntések, de hihetetlen mód untatott, az első 15 percig hat megállítással és fél óra alatt jutottam el.

ez van, max 2,5/10 nálam.

ALDO - 2017. 09. 26. 20:28

Mike “Barbie” Vogel
Attól a moslék burás sorozattól csak jobb lehet. Sem az előzetesek, sem a leírások sem ez a kritika nem győzött meg. Egy lazább akció sorozatra vevő lennék, amiben nem tolják túl a családi drámát, így talán hétvégén szakítok rá időt.

Snoopyzit30 - 2017. 09. 26. 21:54

Na, akkor már a “Homeland producereitől” szlogenben sem lehet bízni? Azért a pilotot majd megnézem, de ezek szerint nem ez a sorozat lesz az új Homeland. Kár :-(

cherockee - 2017. 09. 26. 22:35

Voltak jó pillanatai, de a rész végén nem éreztem, hogy hetiben várnám. És azt sem, hogy majd darálva mekkora élvezet lenne. Második részt még megnézem, hátha lesz átívelő szál, akkor érdekelne.

winnie - 2017. 09. 27. 05:01

Snoopyzit30: minden írónak lehet tetsző és kevésbé tetsző munkája:) általában a producer ugye író a sorozatoknál, de itt tényleg csak annyit tesz, hogy ugyanaz az izraeli produkciós cég, a keshet az egyik gyártó. a különbség, hogy a homeland eleve izraeli sorozat feldolgozása, ez viszont közös amerikai-izraeli produkció.

scylla - 2017. 09. 27. 12:57

CTU = counter terrorist unit

energy - 2017. 09. 27. 18:35

Nekem sem tetszett, 20 percig sem bírtam.

human - 2017. 09. 27. 18:46

scylla :DD nem arra gondolok, azért van idézőjelben

Tyberius06 - 2017. 09. 28. 22:16

Ez jobb volt mint a SEAL Team, de kb ott akartam kikapcsolni, amikor a nő az elején a kocsiban értetlenkedik, ahelyett, hogy mérlegelte volna a helyzetet, és azonnal közli a pasijával, hogy édesem, kurvára el leszek rabolva, azonnal értesíts valakit…
Főleg mivel háborús övezetben volt, mégis mi a naív lófaszra számított…?

A második rész csak azért kap esélyt, mert kiváncsi vagyok a “cliff” feloldására, de egyébként akárcsak a SEAL ez is kasza… Holnap SWAT, nah azzal ki is lövök 3 sorozatot így élből az újak közül, mert gondolom az hasonlóan érdekfeszítő lesz…

A gondom itt is az, hogy nincsenek normálisan bemutatva a karakterek, de mondjuk még mindig jobban, mint a SEAL-ben…

Tyberius06 - 2017. 10. 03. 14:48

Nos, hát a 2-dik rész meggyőzött a folytatás szükségtelenségéről, bár a promo alapján lehet megnézem a 3-dikat még, bár van egy érzésem, hogy mit akarnak azzal elérni.
Voltak benne azért jó momentumok, de baromi egyenesen ment a történet előre.
Ami tényleg jópofa volt, hogy az ukrán város helyszínéül többnyire Budapest szolgált, főleg a belváros, bár rögtön az első percben a Vaskapu utca tábla is feltűnik, bár ott trükközhettek a vágással, mert a nő háta mögött vagy mellette levő fal nem létezik a valóságban olyan formában azon a helyen, mint ahogy a jelenetben…
Egyébként semmi extra nincs benne, nagyon közepes…

winnie - 2017. 10. 05. 09:11

1×02: Ha-ha-ha, a pilot cliffhanger-je, ha-ha-ha! Oké, ez nagyon szánalmas volt.

Ez elég ingerszegény, tessék-lássék sztori volt ukrán terepen, némi hajtóvadászattal megfűszerezve, és durván “mert muszáj”-szinten beleszőtt morális kérdésekkel. A katonai csapat tagjai továbbra sem izgalmasak, az elemzőkre pedig túl sok időt szánnak (oké, karakterizáltak, de túlzás az a három…, bár nyilván így többszínűbb az interakció), az akció pedig ugyancsak ihletetlen volt, sok egy helyben való ücsörgéssel és várakozással.

Verdikt: lehet, hogy olykor jól sülnek el majd a sztorik, de nem látom értelmét annak, hogy addig várjak, míg hozzászokok a karakterekhez, szóval ebből nálam kasza lesz, lehet, hogy már az 1×03 megnézése nélkül.

3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz