login |

Pilot: Ghosted

2017. 09. 27. 19:35 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Nincs veszve minden remény, még előfordulhat vicces komédia is az országos tévéken! Legalábbis a Ghosted felszíne alatt a FOX talán elrejtett egyet, szemben a sok maximum mosolygós szitkommal, mint amilyen például a tegnap indult Me, Myself and I.

Rátérnék inkább a lényegre: a multiverzum létezik! Erre gyorsan ráébred a jelenleg könyvesboltban dolgozó kirúgott tanárunk is, akit egy volt zsaruval közösen bevon a természetfelettivel, és minden, tudományos módon nem magyarázható esettel foglalkozó kormányügynökség, miután eltűnik a legjobb ügynökük.

Hogy miért pont őket? Mert viccesek. Ja nem, hanem azért, mert az eltűnt csávó pont őket nevezte meg, hogy képesek lesznek fényt deríteni az ügyre. Ami minden poénkodás mellett is igaznak bizonyul, hiszen elég hatékonyak főhőseink.

Nyilván rengeteg pilotbetegség sújtja a Ghostedet is, viszont azok alatt szerencsére már most észre lehet venni, hogy legalább a főszereplők közötti hülyülés működőképesnek bizonyulhat.

Arra gondolok például, hogy itt is túl sok karaktert akarnak bemutatni, s mellettük még kibontani az eltűnés ügyét is, plusz elindítani a sci-fi szálat, miközben még a főszereplők között is le kell fektetniük az alapokat. Ez természetesen kapkodáshoz vezet, viszont ha marad az itt látható mennyiségű egysoros, na meg kikalapálják a részek ritmusát, akkor ebből lehet valami.

Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert Craig Robinson és Adam Scott is a kedvenceim közé tartozik tévés komédia szinten, így a párosuk miatt úgyis nézném még egy darabig. Jóindulatú 7/10-et szórnék a kezdésre, aztán majd meglátjuk.

(A pilotot a FOX elérhetővé tette a neten. Az első rész tévés premierje 10.01-jén lesz.)

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 09. 27. 21:58

engem már az elején megvettek a szintizenével:)

ja, egyébként jópofa hülyülés volt, csont nélkül bejött. a végén poén volt a stáblistában britt lower neve, én meg néztem, hogy nem is szerepelt, de még gyorsan kitaláltam a végecsavar előtt, hogy kerülhet bele az utolsó 10 másodpercbe.

ElPadre - 2017. 09. 28. 10:33

nekem borzalmas volt. nem a viccekkel volt a baj, azok olyanok voltak, amik elvárhatóak egy ilyen téma mellett — a legnagyobb bajom az volt, hogy egy 20 perces pilotba benyomtak egy legalább 60-70 perces piltot követelő világépítést és karakterfelvázolást.

így egyszerűen az egész értékelhetetlen. semmire nincs idő, a poénok emiatt totálisan súlytalanok, és hiába érdekes a világ, amit felvázol, meg hiába volt teli nagyon jó ötletekkel, nincs idő értékelni azokat.

meglátom, a második rész milyen lesz, de eddig ez így egyszerűen túl gyors és felszínes.

energy - 2017. 09. 28. 12:17

Az orville 40 perces ez még 20?! Túl rövid volt, és azért nem volt olyan vicces.

Dave - 2017. 09. 28. 15:17

Ez..ez rémes volt.

winnie - 2017. 09. 28. 16:39

hát, ez eddig 0-3:)

Dave - 2017. 09. 29. 09:39

Nem érzek chemistryt a két szereplő között. Adam Scott nak nincs személyisége. Ugyanaz a “valami” itt is, Parks and recben stb. Nem utálom őt, de ez nem semmilyen tehetségre nem utal. Ennél Robinson is többet mutatott az Office-ban. És még az egy epizódos Reno 911 (Deputy Dance) szereplése is anno mutatta, hogy tud más is lenni mint egy raktáros csávó.

winnie - 2017. 09. 29. 10:02

adam scott esetében érdemes megnézni őt a big little lies-ban, ráadásul ott nem is komikusként van jelen. nem azt mondom, hogy jobb lesz a vélemény, csak érdekességként. (én sem vagyok egyébként a hype vonaton az esetében, de számomra afféle “jó arc”, szóval pozitívan viszonyulok hozzá, pont mint robinsonhoz, aki az office-ban volt nekem totál semmi extra, de azóta látom, hogy miért zseniális olykor. itt viszont mindkettejüket abszolút élveztem.)

korum - 2017. 09. 29. 14:14

Sok dologban olyan, mint a Wrong Mans, egyelőre tetszik.

clegane - 2017. 10. 02. 14:46

szerintem is jópofa volt.

godzilla2 - 2017. 10. 07. 15:35

nekem tetszett… bár rövid volt és emiatt kissé túlzsúfoltnak hatott… de ettől függetlenül tetszett :)

winnie - 2017. 10. 09. 15:46

1×02: 4,5/10. A scifis sztori után most horrorosat kaptunk, már persze amennyire kaphattunk, hiszen a 20 percbe felvezetéssel, lecsengetéssel és munkahelyi dolgokkal együtt csak alig pár perc eksön fér bele. Egyébként is elég lanyha volt a kezdés, amit a rész beindulása valamennyire megmentett. A hülyülések élvezetesek is, de ez csak két szereplős sorozat, a másik három figura minden egyes mondatára elaludtam…

Ami még egyértelműen rosszul áll a sorozatnak, az az érzelmesség/érzelgősség. A hülyülések és zombizások után a világon semmi súlya nincs az effélének, rém felületes két korábban elejtett mondatra úgy visszautalni, hogy könnyeket várjanak el, vagy a random vendégszereplőről, aki eleve inkább negatívan volt ábrázolva és a rész zömében meg van szállva, úgy beszélni, mintha valami szent lenne, vagy 0D-snél kiterjedtebb karakter.

Verdikt: fifti-fifti. Még mindig vannak remek pillanatai, de amíg ezek csak pillanatok, és a rész legalább fele felejtős, akkor inkább másik komédiát fogok választani, és inkább havi egy részre nézek vissza nosztalgiázásképp.

monti - 2017. 10. 19. 07:49

nem is emlékszem mikor láttam ennyire unalmas komédiát, első részt se birtam végig nézni pedig 3X nekifutottam, azért köszi az ajánlást

winnie - 2017. 11. 10. 13:14

na, végre megnéztem a harmadik részt, de már a 4. percben szétuntam magam, hard kasza.

annyira, de annyira nem érdekes a többi szereplő, és a “nyomozás” is rém vékony.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz