login |

Teen Wolf: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 09. 27. 14:35 - Írta: superpityu

18 hozzászólás | kategória: kritika,

You must all be feeling rather nostalgic.

6 évad és 100 epizód után véget a Teen Wolf, ami az szezonok során sokat kopott ugyan, de mindennek ellenére egy kellemes emlékként fogom elkönyvelni az egész sorozatot.

És akkor nosztalgiázzunk kicsit, mielőtt kiveséznénk az utolsó felvonást, ami biztosan sokakban hagyott keserű szájízt. A Teen Wolf pilotja ezer sebből vérzett, jól le is húztuk, de aztán már a szezon végére is rengeteget kupálódott a sorozat.

De az igazi javulás csak a 2. szezonban volt igazán észrevehető, amikor húztak valami teljesen váratlant, azzal hogy kiléptek az ismert mitológiából és elkezdetek abszolút ismeretlen terepen mozogni. Ráadásul helyrepakolták az idegesítő szereplőket, annyira, hogy egyesek kedvencekké váltak. Nálam azóta is ez az etap a kedvenc, hiába volt a folytatás még ennél is jobb.

Ezután már nem is volt megállás, a 3. évad újabb lécet ugrott meg, amit később nem is sikerült megfejelni, de amit itt tettek le a készítők az előtt muszáj kalapot emelni. Lehozták a sorozat legemlékezetesebb epizódját, a Motel California személyében, ami még mélyebbé tette Scott és Stiles barátságát. Kaptunk új misztikus lényeket, és megismerkedtünk Lydia képességeivel, amelyek egészen a sorozat végéig a legérdekesebb szereplőjévé tették.

Még ebben az évadban elővették a japán kultúrát is, itt ért a csúcspontra a sorozat, Dylan O’Brien pedig végre igazán megcsillogtathatta a képességeit. Ráadásul a fináléban sikerült egy nagyobb karakter halálát is meglépni, amivel végre emelkedtek a tétek is.

A 4. szezonnal viszont megindult a hanyatlás. Továbbra is jól emelték be a történetbe a különböző mitológiákat, de már nem állt annyira össze a Teen Wolf. Még akkor sem, ha az olyan antagonistákat is remekül kezelték, mint Kate és Peter.

Az 5. évad szintén felemásra sikerült, de a jól működő Lydia-Stiles duó mellett Malia is egyre jobb karakterré vált. Érkezett egy rakás új karakter is, akik közül elég sokan érdektelenre sikerültek, de mindig akadt pár meglepő húzás, ami miatt nézős maradt a sorozat.

A 6. évad első fele pedig ismét tetszetős lett. Sőt a főszál, amelyben Stiles után kutattak rengeteg emlékezetes pillanatot szült. Bár a félévad végére nem maradt komolyabb tét, mégis jó zárás volt, sőt remek zárása lehetett volna akár a sorozatnak is. Spoilerekkel folytatom tovább után.

My friends. My pack.

De jött még 10 rész, ami nem igazán volt jó. Persze voltak a sorozatban még mindig kiemelkedő pillantok, de annyi helyen sántított a történet, hogy sokszor rossz volt nézni, hogy hova tartanak a szálak. Cserébe rengeteg régi szereplő visszatért egy utolsó nagy csatára. Mert ez volt kitalálva: újraszerveződött vadászok Beacon Hills természetfeletti lényei ellen. Miközben egy nagyobb ellenfél is elszabadult.

Nem lett volna ez egyébként rossz, de sokszor olyan érzésem volt, mintha elvesztették volna az irányítást az írószobában és egy 5 perces jelenetből csináltak 30 percet, pedig bárki azonnal kitalálhatta, hogy mi lenne egyik másik sztorinak a megoldása.

Gerard visszahozása jó ötlet volt, remek gonosz még mindig, viszont Monroe már sokkal neccesebb karakter volt. A háttértörténete nem volt rossz, de ahogyan kezelték a figurát az sokkal kevésbé tetszett. Ahogyan pedig a végére egyre inkább Gerardra hajazott a viselkedése, az kimondottan idegesített.

Volt pár meglepetés a szezon során, a lövöldözés során megsérült karakterek száma például tényleg nagy WTF volt, de nem mertek senkit sem beáldozni, pedig Scott apja, vagy Mason mehetett volna simán a levesbe. A másik durva, de amúgy felesleges húzás a biosz tanár vérfarkassága volt, mivel semmit sem kezdtek vele, pedig azt hittem a fináléban fontos szövetséges lesz majd.

Na és akkor beszéljünk a fináléról, ami annyira felemás volt, hogy néhol már fájt. Egymást váltották jó és rossz jelenetek, ami nem is igazán lett volna baj, ha közben jutott volna idő levegővételre is. Főleg az első fele volt rendben az epizódnak, ahogyan készülnek Scotték a csatára. De utána megint sikerült teljesen tétek nélkülivé tenni a sztorit.

Konkrétan Gerard, Deucalion és Kate (és az egyik idegesítő tini vadász) kivételével senki sem hullott ki, pedig adta volna magát, hogy mondjuk Peter feláldozza magát a többiekért, vagy éppen Derek. De nem, úgy érzem a készítők túlságosan beleszerettek ezekbe a karakterekbe.

Viszont a baromi kellemes volt, amikor újra összeállt a régi falka, és mindenki tudta a dolgát. Viszont a finálé csúcspontja egyértelműen Jackson és Lydia találkozása volt, és Stiles kommentárja az esemény láttán. És ha már találkozások, akkor én kicsit zokon vettem, hogy Scott és az anyja nem kaptak közös jelenetet az utolsó epizódban. Az pedig megint csak kicsit bicskanyitogató volt, ahogyan próbálták megismételni Lydia és Stiles pánikrohamos csókjelenetét, csak most Malia és Scott volt a szerencsés.

Arról pedig már gondolom olvastatok, hogy az MTV máris rebootot tervez, szóval gondolom, hogy Monroe túlélése ennek köszönhető. Mármint a Peter, akit eddig ismertünk simán elvágta volna a torkát annak a libának. Az utolsó jelenet pedig egy folytatás felvezetésének is megfelelt.

Az egész flashfowardnak pedig nem sok értelme volt, adott ugyan egy keretet az epizódnak, de ahogyan Scott beszélt a veszteségekről, azért vártam volna valamit. Aztán az esőben elsétálás szintén jókora WTF volt. Értem én, hogy ezt menő pillanatnak szánták, de annyira arckaparósan bugyuta volt az egész, hogy nekem fájt.

Az utolsó 10 rész nem kellett volna ennek a sorozatnak.

Bár ezeket sem utáltam, de kicsit többet ártott a sorozat összképének, mint használt. Szerencsére ez egy cseppnyit sem befolyásolja azt, hogy a Teen Wolf fénykorára örömmel gondoljak vissza. És azért ne felejtsük el, hogy adott nekünk ez a sorozat egy Dylan O’Brien-t, egy Holland Rodent, akikre mindenképpen érdemes lesz a későbbiekben is odafigyelni.

Now it’s over!

18 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 09. 27. 15:29

Na igen, ha valamit köszönhetünk ennek a sorozatnak, akkor az Dylan O’Brien és Holland Roden személye :)

Ennek a félévadnak az első részét megnéztem, de még eddig nem folytattam. Valószínű nem is fogom, bár azért a sorozatzárót meg fogom nézni. Nekem is összességében kellemes emlék marad a sorozat a sok hülyesége és idegesítő karaktere (illetve húzásai) ellenére.

A rebootra aligha hiszem, hogy visszatérek, ha lesz.

Rie - 2017. 09. 27. 15:35

Sziasztok,
Teljesen egyetértek a kritikáddal. Őszintén örültem volna, ha ez a 10 rész kimarad.
Az utolsó 10 részben végig azt vártam, hogy mikor bukkan fel Dylan :( Tudom,hogy forgat,meg marha elfoglalt, de elég hülyén jött le,hogy nem volt benne és nem is beszéltek róla. Oké,hogy elfoglalt,de egy telefonbeszélgetés vagy bármi, csak a hitelesseg miatt. Hát az egyik fő karakter volt végig. Aztán se az apja,se Scott,se senki nem említette. Ez az összesen 10 perc, amit kapott is olyan volt amilyen. Csalódott vagyok, nagyon :'(

Popeye - 2017. 09. 27. 16:19

ez szerintem a 3. évadtól, nagyon max a 4.-től egy kalap szar volt.. emlékszem, hétről hétre vártam első évadnál, ki az Alfa. a Kanimás ugyanilyen izgalmas, ha nem jobb volt, az alfákból álló falka-szál talán még jó volt. de utána. ez a sok mellékszereplő, akiket előléptettek főszereplőve és a kutyát nem érdekelte a történetük. örülök hogy véget ért és ez a szériazáró is kalap hulladék volt.

infinity - 2017. 09. 27. 17:02

Jó lett a kritika, és egyetértek a leírtakkal kapcsolatosan.
Régebben kedveltem a sorozatot, mert jó volt az a 3 évad, de nem bántam meg, hogy az előző szezonban elkaszáltam. A fináléra visszatértem, de nem kellett volna.

Marianna - 2017. 09. 27. 18:27

Abszolút egyetértek az írással a finálé kapcsán. Igazából működött a fanservice. Az is igaz, hogy nem kellett volna ez az utolsó tíz rész, mert rontott csak az összképen. Igazából nem is tudom, hogy miért ragaszkodtak a 20 részes berendeléshez anno. A 6. évad leginkább Stiles hiányát sínylette meg. Azt hittem, hogy a Derek mentős akció egy rész lesz vagy 20 perc nem 5. Viszont jó volt a régi arcok látni. Mindig rühelltem Jacksont, de kellemeset mosolyogtam a reunionján Lydia-val. Be kellett volna áldozni egy-két szereplőt a nagy big bad miatt, nyuszik voltak, így lett volna súlya az egész. A vége az nyálas volt.
Amúgy szegény Kirat vagy Isaacet legalább megemlíteni? Olyanok ezek a karakterek, mintha soha nem is léteztek volna. Lehet munkálkodtak a lovasok. Ez így ciki.
Ezeket leszámítva mindig kellemes emlékként fogom őrizni a szívemben, mert junkieságom elején szerettem bele. Őszintén hiányozni fog. De köszönet tényleg az összes örömért és bosszankodásért Teen Wolf, különösen Dylan O’Brienért és Holland Rodenért.

Arnold - 2017. 09. 27. 18:44

Jó lett a kritika.
Szerintem se lett annyira jó a 4-5.évad, de én azért azokat is élveztem.Nem tudom, de nekem ez az utolsó 10.rész is tetszett.Ha lesz reboot, azt mindenképpen megnézem.Egy kicsit az bánt hogy nem halt meg senki.
Az én kedvenc évadjaim sorrendben:

4.évad
5.évad
6B.évad
3A.évad
6A.évad
2.évad
3B.évad
1.évad

zed001 - 2017. 09. 27. 18:49

Szerintem már az első évadnál is írtam, hogy Dylan O’Brien tisztára úgy néz ki, mint egy fiatal Dean Stockwell.
És úgy is játszik (útvesztőben is, tisztára mint az öreg).
Szóval én még sokat várok tőle.

ClarisseW - 2017. 09. 27. 20:04

Húha, én asszem kilógok a sorból. Nálam az 5. évad második fele és a 6. első fele ment a levesbe, szinte egy percre nem emlékszem belőlük, nagyrészt még azt is keverem kik/mik voltak a Nagygonoszok. Aztán az utolsó tíz rész simán visszaszippantott. Persze lehet, hogy simán csak az emberi faktor húzott be a vadászokkal és a felfegyverkezéssel. Passz. Oké, nem volt tökéletes félévad (a sorozat önmagában sem volt az, soha), de legalább nem azzal fejeztem be, hogy “Majd megnézem az utolsó néhány részt egy pár hónap múlva ha lesz rá időm” ami azért a Teen Wolf esetében nagy szó.

sinyster - 2017. 09. 27. 20:05

Én csak annyit mondok: Holland Rodennek valami jó sorozatot. Kell és kész. Btw nem jött be a befejezés, sőt…

Ayrons - 2017. 09. 27. 20:46

Évadok leírásával egyetértek mintha csak a fejembe olvastál volna.
Kate egykori visszahozása számomra mindig is erőltetett volt. És talán a legfájóbb az volt ,hogy Scott a negyedik évadtól egy rakás trágya volt mint Alpha. Deucelien és Peter még mindig a legjobb Alphák. Szegény Démon farkasunk szánalmas véget ért. Scott vs Gerardot se lépték meg de legalább volt egy kis Kate-Gerard.
Amúgy ez az egész 10 rész akkor ért volna valamit ha végig a régi bagázs lett de ugye azok nem értek rá. Kira és Isaacet teljesen elfelejtették fájó. Emiatt egy fájóan kusza és semmilyen évad lett pár rövid jó résszel.
Elméletileg Scott-ot játszó színész a rebootba is benne lesz de remélem nem a leggyengébb a castból.
Első 4.évadig simán újranézős és ajánlom mindenkinek és barátnőmnek mutattam meg és 3 hét alatt ledaráltuk és kb ő a 3.évadig szerette. Hiánypótló természetfeletti volt.

Aszusz - 2017. 09. 27. 21:31

Az első négy évadot nagyon szerettem, aztán egy kicsit megfeledkeztem róla, csak utólag, darálva néztem a részeket, ezért kicsit össze is folynak. Most az utolsó pár részre tértem vissza időben, és való igaz, hogy nem a régi minőség, de még így is valahol szórakoztató volt. Engem nem zavart, hogy nem halt meg fontosabb szereplő, bár nyilván lett volna, aki nem hiányzik. Több Dereket és Petert elviseltem volna az utolsó részben, de akár az egész félévadban.
Stiles (Dylan)esetében meg gondolom főleg a balesetén múlt, azért írták ki lényegében ebből az egész évadból, szóval ezt valahol megértem, de tény, hogy nem tett jót az egésznek.
A biosztanár vérfarkasságát én sem értettem, miért kellett, legalább becsatlakozhatott volna ő is a végső harcra, vagy valami.

Összességében egy jó sorozat volt, minden hibájával együtt. sokkal jobb (és más), mint amilyenre a pilot után számítottam.

Jessie - 2017. 09. 27. 22:48

A 6A-ig, nem volt különösebb bajom a sorozattal,de ez a 6B kissé unalmasra sikeredett.A befejezésben, bárhogy is visszajöttek a régi szereplők egy űr maradt bennem,olyan semmilyen lett, nem ilyennek képzeltem. :/

Nikki - 2017. 09. 28. 01:05

Nagyjából egyetértek, de a szereplők halálával nem, én örülök, hogy megúszták. Főleg Derek, ő nagyon hiányzott… Petert ha beáldozták volna, még elviselem.
Az esőben sétálás sem fájt, viszont számítottam rá, hogy megemlítik Kirát, és nagyon tetszett, amikor előző évadok gonoszait testesítette meg az Anuk-Ite… egy pillanatig azt hittem, Allison is megjelenik. Mondjuk pont a legyőzése nem tetszett ennek a gonosznak. De összességében kellemes emlék marad :)

Denisa - 2017. 09. 29. 18:49

Köszi a kritikát. Mélyen egyet értek a nagy részével.
Nekem nagyon hiányzott, hogy picit jobban hallgassanak a kémiára a készítők.
Konkrétan:
Scott és Kira remekül mutattak együtt. Scott és Malia közt az égegyadta világon semmi nem látszott.
Stiles és Derek közt remekül működhetett volna a kémia, dinamika, függetlenül a valóságos beállítottságuktól. Stiles és Lydia közt max a barátság látszott, az is erőltetve. Ellenben Lydia és Parrish közt vibrált a levegő, na azért kár volt.
Melissa és Argent picit erőltetett. Melissa és a seriff közt sokkal élénkebb volt a levegő.

Hiányzott Isaac és Kira. Nem volt világos, hogy Jackson mikor váltott érdeklődést, és hova lett Danny.
Kár, hogy Liam barátnője lelécelt, előzőleg egész jó páros voltak, ahogy Mason és Corey is.
A főgonosz Monroe egyszerűen gáz volt. Néz teljesen badassként, de elhinni, azt nem tudom neki, hogy tényleg képes is valóra váltani az elképzeléseit.
Gerard nem volt rossz, de már nagyon túl volt tolva.

Anno jelent meg egy videó, amin Allison hasonmásként jelenik meg Crystal, és ő az ellenség, miközben Isaac segíteni próbál neki. Sokkal jobb vég lett volna a sorozat számára, ha akár hasonmásként, akár életre keltéssel Alisonként Crystal lett volna a főellenség…

Dany - 2017. 10. 10. 21:01

Most fejeztem be, és valamiért én olyan ember vagyok, hogyha egy sorozatot szeretek, annak minden része egy kincs. Ez most is így történt, azonban a végén nagyon nagy üresség maradt bennem. Hiányoztak lezáró momentumok, még több karakter, egy közös, együttes harcképet mondjuk nagyon adtam volna, ahogy mindenki ismétlem, MINDENKI, akit visszahoztak egy körben az őket körbevevő vadászokkal és önkéntes harcosokkal szemeznek. Az pedig, hogy a karakterek random kővé váltak, kicsit olyan vészmegoldásnak tűnt.

Amikor Scott félelmei jelentek meg, akik vagy múltbeli ellenségek voltak, vagy ugye maga Stiles is, ott simán katarzis lett volna, ha maga Allison is ismét megelevenedik, és Allison hatására vájja ki a saját szemét. Az nekem instant szerelem lett volna.

A végén az esős jelenet nagyon dühített. Miért esik? Nemááár. Jó, lehet, hogy az emlegetett Reboot miatt, de kicsit olyan eröltetettnek tűnt. Mondjuk az tetszett, hogy párhuzamot vontak az új sráccal az első évaddal. Kicsit visszaidézte Scottot, ahogy kiszöknek Stiles-sal az erdőbe :)

Nekem Monroe karakterleépülése tetszett. Végülis ő volt Gerardnak a legfőbb “segédje” és végül maga is olyanná vált mint ő. Ahogy el is hangzott a részben, mindig lesz valaki, aki ki akarja a természetfelettieket irtani. Gerard meghalt, átvette a helyét Monroe. Nekem ült a dolog.

Lezárva, én minden évadot imádtam, minden egyes részt, minden egyes karaktert. Melegként külön imádtam, hogy összehozták Ethant, és az egyébként élőben is meleg Jacksont. Stiles és Lydia reakciója zseniális volt. “Nem hittem volna, hogy valaha eldöntöd” vagy valami ilyesmi… Sírtam :D

Az edző utolsó fellépése emlékeztetett rá, miért is imádom ezt a sorozatot. Zseniális volt.

Szóval minden negatívumot, és pozitívumot összevéve, nagyon jó sorozat volt, egyszer minimum újra meg fogom nézni, boldogan gondolok rá vissza, Dylan O’Brien forever :D

Hunterbey - 2019. 05. 06. 14:48

Monroe karaktere zseniális lehetett volna, de annyira túlreagálja az egészet, mintha megnézte volna a a Yu Yu Hakushouban lévő fekete kazettát, pedig csak pár embert látott meghalni, de azért kinyírja az összes természetfeletti lényt társait feláldozva, fuck logic Sherlock! Nolan és noname barátja meg hab a tortán, előbbi hiába térült meg, rohadtul unszimpi volt.

Az Anuk-Itétől többet vártam volna, mint egy rádobálnak valami csodaport, ami többször is csődöt mondott régebben, de ennél a kétlábon járó medúzán meg működött.

Ha nem lett volna benne az egész vadászosdi-szál, akkor egész jó évad is lehetett volna belőle, mert mind az Anuk-Ite történet, mind a pokolkutyás részek nagyon ötletesek voltak, még akkor is ha kissé logikátlan lett.

Egyszinten van az 5B. évaddal. Jónak jó, de hiányzik a lényege. 6/10

Ha rangorolnom kell, akkor így nézne ki:

9. 4.évad – Az egyetlen évad, ami szerintem sz*r lett

8. 5B.évad – Zavaros és logikátlan, de egyszer meg lehet nézni

7. 6B.évad – Felemás, csak egy kis átalakítás kell neki

6. 1.évad – Sablonos és kissé unalmas, ronda megvalósítás, Scott karaktere nem illik a szerepbe, de imádtam ettől függetlenül

5. 5A.évad – Szerintem pazar kezdés volt és kellően drámai, mondjuk Scott és Parrish annyira beleillettek a történetbe, mint az energiaital az egészséges életmódhoz

És most jön egy nagy lépcsőfok váltás, mert ezek rohadt jó évadok voltak.

4. 3B.évad – Ha nem kapkodott volna, akkor előrébb is lehetne, még akkor is hogy van pár hibája(Alfa falka feleslegessége, utolsó rész). Izgalmas, kiszámíthatatlan, nagyon jó történet egy jó kis rejtéllyel megfűszerezve

3. 6A.évad – Amikor meghallottam, hogy lesznek szellemlovasok, csak röhögni tudtam, mert aboszolút nem illik bele a farkas témába, de a története sok mindent vitt, jó lezárás lett volna, de muszáj volt a mellékszereplőket is befejezni, így folytatták

2. 2.évad – Talán egyetlen negatívumot tudnék mondani, az Matt karaktere, Monroe lehet az anyja szerintem, mindkettő ugyanannyira ripacs. Remek történet, zseniállis jellemfejlődések, szokatlan rejtély, kell több?

1. 3B.évad – Igen, itt van az a bizonyos több. Mint mindenki más, a legjobbnak tartom. Tetszett a darkos hangulata, totál kiszámíthatatlan volt és szinte tökéletes lett

Hunterbey - 2019. 05. 06. 15:06

Amit még hiányoltam belőle, az hogy a farkastéma nagyon alulmaradt, lehetett volna valami falkahácoró, mint ahogy indult a 3.évad, de arról is kiderült, hogy a Darach a főbűnbak, lehetett volna terület foglalások is, vagy akár tovább is ismerhettük volna az egész vérfarkas történeteket és a szimbólumokat. Meg egy idő után elfelejtették rájuk rakni a szőröket a farkasokra és egyedül a szem és fog alapján lehetett tudni, hogy ki farkas.

Ela1010 - 2020. 06. 08. 21:31

Kicsit elkesve, de ledaralva mind a 6 szezon.
Osszessegeben jo szorakozas volt. Dereket nagyon megkedveltem, sajnaltam, hogy az utolso szezonokban alig szerepelt. Mikor behoztak Liamot, Theot, nem birtam oket, de a vegere a szivemhez nottek.
Annyi jo kis tortenetet lehetett volna kitalalni ebben a temaban. Ha ilyen sok szereplot behoztak, tobb szalon is mehetett volna a dolog. Vagy tobb hattertortenet. Pl a Hale csaladrol vagy Parish – rol.
Szerintem Lydia szerepet Cheryl a Riverdale – bol tok jo eljatszotta volna.
En elobb lattam a Maze runnert vagy az American assassin – t, nem gondoltam volna, hogy Dylan O’brian ilyen jopofa.
Ha lesz valaha reboot, en biztos nezni fogom. De egy Derek/Hale csalad spin offnak is orulnek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz