login |

Pilot: SEAL Team

2017. 09. 28. 21:30 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Elkerülhetetlen a The Brave-hez való hasonlítás? Ja nem, mert azt is alig nézték meg páran, hiába katonás, és a CBS-re érkező SEAL Team is csak David Boreanaz miatt kaphat talán esélyt itthon, nem pedig a témája miatt.

A történet gondolom, meg fog lepni mindenkit: egy SEAL csapatról szól. Komolyan mondom! Mondjuk ha jobban belegondolok, akkor inkább a szintén CBS-es The Unit lehetne az elődje, mert itt is az a pláne, hogy a katonák visszajönnek a küldetésről, és a családjukat is látjuk. Bár mondjuk minek…?

Egy dolog mondjuk biztos, hogy míg a The Brave közben borzasztó nézni a washingtoni irányítóközpontot, addig itt jobban működött a keverék, mivel az akciót kevesebb oda nem illő dolog szakítja meg. Az egész jobban össze van rakva, vagyis a kettő közül ez a nézhetőbb.

A sorozat legnagyobb előnye is az akcióiban rejlik, amihez a Sicario és a Zero Dark Thirty adhatta a modern ihletést. Persze rosszabb azoknál, de azért bőven simán nézhető volt a végeredmény. Az én problémám inkább az, hogy 22 részben nézzem? Mármint még ha a pilot közepessége nem is annyira zavaró, de ez a keménykedés és felületes dráma, heti akció koktél 22 részben hogy működhet?

Nyilván idővel jobban ki lesznek dolgozva a karakterek, értelme lesz a családoknak, és egy pilothoz képest itt nem is rohantak annyira, de valami mégis hiányzott ahhoz, hogy érdekeljen a sorsuk. Ahogy megjósoltam, sokszor jöhetünk majd ősszel a tisztességes iparosmunka kifejezéssel, de erre tényleg az illik. Sehova sem lendül ki, semmi igazi ötlet nincs benne.

Mondjuk aki katonai akciós sorozatra vágyik, és csak egy ilyesminek adna most esélyt, az szerintem a SEAL Teammel próbálkozzon, hátha bejön neki. Részemről 5/10, ténylegesen ajánlani senkinek nem tudom, hiába David Boreanaz a főszereplő.

24 hozzászólás Ne habozz!

fireblade "pistike" - 2017. 09. 28. 22:12

Azért az lejön mennyire rühelled a katonai sorozatokat..pedig pl az említett The Unit, az egy egész emészthető darab volt..ügyesen behozva a családi dolgokat..és egész hiteles volt akció részeknél.
Ezt a két sorozatot is bepróbálom majd, és kíváncsi leszek, mennyire ül egy kifejezetten antikatonás ember véleménye mint a tied :)

human - 2017. 09. 28. 22:20

fireblade “pistike”: nem, a közepes sorozatokat kedvelem egyre kevésbé. A Unit ennél jobb volt.

winnie - 2017. 09. 28. 22:21

hahh! rég rossz lenne, ha valaki, aki sorozatokat néz ezerrel, és ír is róluk, “rühellne” egy teljes műfajt. maximum észreveszi, hogy kevés jön be neki azok közül, de a jókat kedvelni fogja. (érdemes megnézni, hogy lesznek pilotok, amikről nem is ír majd human, mert annyira sem tartja érdemesnek őket. erről írt.)

Tyberius06 - 2017. 09. 28. 22:24

Ah, látom kijött a kritika ehhez is. Hát nemtom, ez szerintem rosszabb volt mint a The Brave. Bár tény, hogy itt jobbak voltak az akciók és a képi világ is szimpatikusabb volt.
De egyébként ez annyira volt feszes, hogy majdnem bealudtam. Az egyetlen pozitívum az a kamera használat volt (másnak meg gondolom majd herótja lesz tőle), de az egész annyira érdektelen volt, semmi tempója nem volt, minimális feszültség se igazán, inkább csak felkúrt benne egy-két dolog, pl a srác okoskodása az elején még okés és abban is igaza volt, amit magyarázott a végén, de bakker parancsot kapott, hogy maradjon ott… Boreanaz is harmat gyenge volt, baromi idegesítő volt a karaktere, de úgy általában a karakterek nem hogy két dimenziósak nem voltak, de kb 3-mal foglalkozott a sztori meg néhány mellékkel. A feleséget-gyereket hagyjuk, a másik feleség szintén semmi érdemleges, bár az a vonal valahol ember közeli volt, a CIA ügynöknő meg izé… Boreanaz, az afro koma meg az új srác kerültek előtérbe, utóbbit próbálták meg árnyalni ezzel az apja könyvet írt a SEAL-ről és emiatt kirekesztett lett vagy mi a szösz, Boreanaz PTSD-je érdektelen, annyira nem lett felépítve az ő meg az elvesztett társa kapcsolata, hogy emiatt átérezzem a dolgot…
Nálam ez kasza, így élből. NCIS-ek jobban lekötöttek anno…

Hegedda - 2017. 09. 28. 22:42

Dr Bones előzménysorozat, hiszen Booth elitkommandós mesterlövész volt:)

Még nem láttam, de mindenképpen bezsúfolom valahova.

Geza Kovacs - 2017. 09. 28. 23:26

Volt év elején az a förmedvény Six, hát ez pont olyan. Nem tudom, ki a célcsoport ebben a formában: nincs különösebb történet, az ellenség valami random arab vagy más muszlim, aki persze robbantani akar, vagy embert rabol, és ezért meg kell ölni. Közben jó sokat mutogatják, hogy otthon a családtagok hiányolják a kommandósokat a vendégségekből, de a katonák szabad idejükben sokat piálnak, szenvelegnek egymással és baromira fáj nekik, ha a szűkebb köreikből kinyírnak valakit, miközben a részenkénti random akciók során legyek módjára lelövöldöznek kéttucatnyi ázsiai/afrikai “rosszfiút”.

Ja, és én baromira szeretem az akciófilmet meg a katonásat, kommandósat, de csak akkor, ha van története. És milyen furcsa, egy elitkatonai csoportról szóló sorozatnál igenis az akciójukra vagyok kiváncsi, nem pedig arra, hogy eljut-e a főhős a lánya énekkari fellépésére.

Ja, és még egy: itt már úgy kezdték a sorozatot, mintha ismernénk az összes 232 szereplőt, mindenki feleségét meg gyerekét, és rögtön átéreznénk, milyen nagy gáz, ha apa elmegy a vendégségből a meló miatt. Hát nem, ahhoz sajnos dolgozniuk kellene a készítőknek, és bemutatni a családokat, de úgy, hogy kissé kötődni lehessen hozzájuk.

milesteg - 2017. 09. 29. 02:51

Így a Bones után annyira valahogy nem pozitív, hogy Boreanaz szerepel benne. 12 évadon át elviseltem a manust az első ~öt évad Bones-a miatt.
Ha vissza mehetnék az időben, szólnék magamnak, hogy 6. évad cancel. Ja és, hogy ne kezdjem el a Lostot.

On: pedig a The Unit után jó volna valami ehető a témában.

winnie - 2017. 09. 29. 05:01

ez is valami dögunalom volt, mint a the brave. a kutyakamera volt az egyetlen jó dolog benne. 2/10.

(nem értem, hogy a the unit mit keres a társalgásban hivatkozási alapként, az is nagyon rossz volt, abból is sok volt a 3 rész:)

Ace - 2017. 09. 29. 08:16

Sziasztok, még nem láttam a Six-hez képest milyen? A téma meg a családos szál miatt hasonlónak gondolom de ott azért minden csapatagnak meg van az árnyoldala, itt is hasonló a helyzet? Vagy ez inkább a pacifistább oldalról szól? Az akciók milyenek valóságosabbnak néznek ki vagy nagyon b kategóriásan vannak megcsinálva? ha valaki válaszol annak nagyon köszi

winnie - 2017. 09. 29. 08:21

ace: ez még csak egy rész volt, de szerintem nem másznak bele annyira mélyen. az akciókkal (én legalábbis) nem éreztem, hogy gond lenne. bár az ilyesmit nem tudom értékelni, de még egy tengeri hajós/csónakos “ütközetet” is betoltak, ami azért nem megszokott.

a six-hez hasonlít talán legjobban, de ég és földnek éreztem a kettőt.

csekov - 2017. 09. 29. 08:54

Én szeretem az ilyen sorozatokat, de a Brave gagyi volt, ez meg kicsit uncsi, pláne hogy rögtön az agyturkász dokinál kezdik, mert Nate elbaszta, Aurora Borealis meg ki van akadva emiatt és még beszélni sem akar róla, és erre még a nyakába kap egy pöcsfejű rookie-t is. De! A lánya fellépésére hazaér, pedig Monrovia 22 óra C-130-assal is! És egy a slusszpoén, hogy a főgenya meg bombamellényben alszik. Na persze!
Kicsit az is hiteltelenné teszi a dolgot, hogy Borealis egy kicsit öreg már a terepre menő elit szerepéhez. Aki ennyi idősen a SEAL-nél van még, az már vagy kiképző vagy irodában ül. 10 évnél többet nem nagyon lehet ebből többet aktívan csinálni.

-T - 2017. 09. 29. 08:58

Volt egy kijelentésem, amit még akkor tettem, amikor kiderült, hogy ebből sorozat lesz, akkor azt mondtam, hogy szerintem ez a Katonafeleségek, csak a másik oldalról/a férjek oldaláról bemutatva. Ezt nagyjából még mindig tartom, bár a családi életből nem kaptunk túl sokat.
Tényleg elég közepesre sikeredett a kezdés, de inkább alulról súrolta azt a határt. Nekem ennyi elég volt ebből.

Ace - 2017. 09. 29. 09:11

Winnie: Ok, köszi bepróbálom Six eléggé bejött talán ez is jó lesz nálam ha legalább olyan szintű akciót sőt jobbat hoznak akkor nekem megfelő.

Starcos - 2017. 09. 29. 09:21

A kettő közül a Brave sokkal érdekesebb, és “profibb”. Ez egy középszerre felhigított Six.
Az előbbit nézni fogom egyelőre, ebből nem tudom, hogy a második részt még bepróbálom-e.
Pedig Boreanazt kedvelem.

human - 2017. 09. 29. 13:53

Starcos: mitől profibb szerinted? mert készítésileg ez a jobb, a katonai részben meg főleg.

Bobi64 - 2017. 10. 05. 15:19

Inkább ezt nézem, mint egy ostoba képregény sorozatot…

winnie - 2017. 10. 05. 15:26

Bobi64: nyilván bármilyen ostoba sorozatnál jobb nézni, ha valamennyire jó, de egy jó képregénysorozatnál már nem. és persze még mindig ott a lehetőség, hogy se ezt, se az ostoba képregény-sorozatot ne nézd. inkább valami jót érdemes választani a pár százas kínálatból.

bobi64 - 2017. 10. 09. 13:04

Ami jó lenne, legalábbis nekem, azt kaszálják az első évad után, a satnya fércmunkák, mint az Arrow és társai meg virágzanak. A képregénysorozatoknál manapság csak annyi a bibi, hogy igénytelen, pocsékul megírt dolgok. (kb. 70 százalékban) Egy aranyos kislánnyal, jóképű sráccal, pár szimpi szereplővel akarják eladni őket, történet és egyebek meg a béka segge alatt. Szerintem.

winnie - 2017. 10. 09. 21:17

1×02: 4/10. Egy fokkal jobban tetszett a folytatás (itt is Szíria…), köszönhetően annak, hogy nem érzéktompító, keresztbe-kasul lövöldözésről, bombasztikus akcióról szólt, hanem az egyik akciójelenetben (ami éjszakai volt, szóval némi kuriózumot is hozott, hogy minden zöld volt) inkább taktikai művelet volt, a másikban pedig… Ja, igen, másik nem volt, ott pedig machináltak egyet a hírszerzéssel. (A C-sztori cserébe érdektelen és kiszámítható tréning volt, hogy felvezessék az újoncot.)

Érezhető volt, hogy a sorozat inkább mondani akar valamit, illetve megmutatni, hogy milyen a katonák élete bevetés alatt, valamint két bevetés között, ami az akciókért rajongókat nem biztos, hogy meg fogja nyerni (van olyan, aki az otthoni szálakat fogja követelni?), de továbbra is azt mondom, hogy amellett, hogy a Seal Team próbál karakterizálni, olykor hoz olyan megoldásokat, amik egyedivé tehetik.

Verdikt: ettől még persze felejtős, remény sincs arra, hogy pozitívan nyilatkozzak róla hosszabb távon, szóval részemről kasza. Viszont megemlíteném ismét a kutyát. Már az is cuki volt, ahogy megkapta ejtőernyős ugrás előtt a szemüveget és bekerült a gazdikatona kengurujába, de a krokodilos szájkosár, izé, pofavédő, végképp megcsinálta a napomat.

https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2017/10/seal.jpg

bobi64 - 2017. 10. 12. 18:26

Teljesen korrekt rész, teljesen korrekt minigun pásztázó tűzzel :) Engem most győzött meg. Olyan sosem lesz mint az “Egység” volt, de nézhető.

kufli - 2017. 10. 17. 19:59

ú, az egység is milyen rossz volt a sok nyafogással.

Ace - 2018. 08. 16. 10:00

Na ideértem :)
Elkezdtem a darát eddig két részt nyomtam le. Az akció részek elég tűrhetők a kutya kamera nekem is tetszet meg hogy van egy kutya a csapatban ilyen még nem nagyon volt katonás sorozatban szerintem. A taktikai megbeszélések is tetszettek illetve a második rész Szír részei mert aktuálisnak érződött. Ami negatívum ,hogy a karakterek egyenlőre kevésbé érdekesek mint a Six-nél ott valahogy egyből behozták ,hogy nem mindenki szent. Remélem itt is karakterizálnak majd kicsit.
Ami még negatívum de lehet ,hogy csak nekem mivel országos és nem kábeles mint a Six ezért vissza van véve az erőszak/vér ilyesmi ami nem előnyös egy katonai sorozatnál mert az hozzá tartozik valóságosabbá teszi a harcokat.
Ennyi remélem kitartok a végéig és a záróhoz is írok majd ha végeztem.

Ja és még valami látom Boreanaz producer is lehet ,hogy ezért lett Cavizel lecserélve lehet hogy ő nem akart rizikót válalni a sorozattal? Mindegy vele is megnézetm volna.

winnie - 2018. 08. 16. 10:35

a producerség itt inkább azt jelenti, hogy valamilyen szintű kreatív beleszólást kért cserébe azért, hogy szerepeljen. caviezel nem lett volna producer, azt viszont nem tudom, hogy milyen kreatív nézeteltérések vezettek a szakításhoz, ami miatt lelépett alig egy héttel a casting bejelentése után.

Ace - 2018. 08. 17. 11:34

Jaja köszi winnie, valószínű ,hogy erről van szó.

A 3. részben azt hittem húznak egy bátrabbat az otthoni szállal és kiderül ,hogy a halott bajtárs a CIA-s csajjal kavart de persze nem ez történt. Amúgy továbbra is az akció részek jók de az otthoni problémázás rém unalmas valamivel igazán feldobhatnák azt is. A bevetések viszont jól meg vannak csinálva tervezve. A kimenekítéskor pont gondoltam a rohamcsónakos gépágyús felmentésre és meg is csinálták ráadásúl rohadt jól nézet ki ahogy köpte a skulót az ellenségre. Szóval egész hitelessen vannak megtervezve a küldetések.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz