login |

Survivor: kezdett a 35. évad

2017. 09. 28. 15:45 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évadot érdemes darálni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek. Például a legutóbbi, 34. évad nagyon erős volt, igaz, visszatérő játékosos. De persze heti nézősben a mostani is jó kiindulás.)

Heroes v Healers v Hustlers – azaz hősök kontra gyógyítók kontra gürizők.

Megint, erőltetett tematikus vonalak mentén felosztott törzsekkel induló szezonunk lesz, szóval ezen érdemes túllépni. Értelemszerűen 3 darab 6 fős törzzsel kezdünk, abszolút újonc játékosokkal, és aki a magyar Survivor után nézne bele ebbe a szezonba, az készüljön föl, hogy most csak 40 perces a premier, azaz a 19. percben már a második, a 23. percben pedig a harmadik napon fognak járni. (Itthon egy ilyen részt 160 percben fednek le.)

You rely on each other, and the complication is you have to get rid of each other.

Az elmúlt szezonokban megszokott 60 perces premier az újonc játékosok miatt nem lett volna hátrány, és nagyon kíváncsi leszek az újonc nézők véleményére, mert Survivor-veteránként ez a kezdés nyilván korrekt volt, de több sebből is vérzett, ennél sokkal többet vártam volna. Vigaszként: ennél csak jobb lesz, a kevés játékidő most inkább negatívum volt. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Katrina esett ki.

Ki?

Exactly… Na, ez elég gázos volt. Mármint nem az, hogy ő esett ki, papírforma, de mintha az elmúlt iksz részben kezdene rendszerré válni, hogy nem kapunk elég infót a szavazás előtti történésekről. Lehet, hogy spoileres lett volna megmutatni, de gőzünk nincs róla, hogy Alan miért mondott le a páros szétrobbantásáról, hogy mi különböztette meg a Mom Squad két tagját, hogy a másik anyu miért szavazott Katrina-ra, stb.

Ez sajnos a végére eléggé rányomta a bélyegét, és nem hiszem, hogy az időhiánnyal magyarázható, lehet, hogy együtt lebeszélték az egészet, mindenesetre míg az egyik anyu a hányás miatt kapott korábban is képernyőidőt, Katrina kvázi minimális jelenlét mellett esett ki – nyilván nem volt mit felvezetni rajta, voltak érdekesebb szereplők, talán más konfliktusoknak ágyaztak meg, de akkor is.

Ha már képernyőidő: vicces volt, hogy a vége felé valaki belibbent a képbe, és gőzöm sem volt róla, hogy ki az. A 18 játékosból így komolyabb benyomásunk csak nagyjából az 50%-ukról lehet, sőt, kis túlzással azt lehet mondani, hogy csak a férfiakról, mert közülük sokkal több eléggé konkrét karakter kirajzolódott, a lányokra viszont ez már közel sem volt igaz. Na, majd a következő részben.

Az mindenesetre a hazai változat fényében elég feltűnő volt, hogy itt mindenki rögtön el is kezdett taktikázni, szövetséget kialakítani, hiszen nem egyszer az első napos szövetséget vállalók jutnak el a legvégéig. (A többség pedig korábban szétesik, hiszen sokszor a random egymásra találások nem működnek.)

I know I look like a crazy man.

A készítők bedobtak a játékba egy secret advantage-et, ami superidol volt és nem sok vizet zavart (hacsak nem ezért történt ebbe az irányba a kiszavazás), cserébe a (még) nem létező, illetve nem megtalált idol valakiből a bully-t hozta ki (Tony-klón felügyelő tiszt vs szexdoki), az NFL-es Alan-ből pedig a paranoiás állatot – utóbbi viselkedés totál WTF volt, tippre teljesen elásta magát, ezt a bélyegez nehéz lesz lemosnia.

A szexdoki is a paranoiára szavazott, mert félt, hogy elsőnek fog kiesni, és nyilván pont a viselkedése miatt lehet később majd a törzse áldozata, de egyelőre a sárgák megúszták a védettség játékot, ami tök jól nézett ki, meg minden, de a The Amazing Race mintájára feláldozták a látványt a kihívás oltárán: hálómászás, kiskocsizás, sóderbe rohanás – szinte semmi sem számított semmit, megint csak a puzzle döntött. Ami nem baj, csak valami keményebb “felvezetést” vártam.

Ja, a sorversenynél a választható feladat azért aranyos csavar volt, azért mindenképp jár a plusz pont.

Szóval a kezdés csalódást keltő volt, de persze nézni mindig is szórakoztató a Survivor-t, maximum egy előre lefutott, évadközi epizód lehetne közepesnél rosszabb, de ennél remélem, csak jobb jön a folytatásban. Viszont az mindenképp pozitívum volt, hogy a szokottnál több játékosban látni, hogy akár spíler is lehet.

I’m not crazy, I’m confident.

ui: Mi volt korábban a döntetlen szabály? A challenge-nél említette, hogy ismét lehet.

   

17 hozzászólás Ne habozz!

pity - 2017. 09. 28. 16:25

ui-hoz: Döntetlennél a többiek közül esik ki valaki, nem akikre kihozták a döntetlent. Egy vagy két évada már így van.

winnie - 2017. 09. 28. 16:26

ja, hogy rögtön, újraszavazás nélkül?

Risi92 - 2017. 09. 28. 16:26

a szabály az volt az előző évadban, hogy TIE esetén azonnal köveket húznak, nincs revote.

a rész nagyon szaladt, ez a 40 perces premier egy all newbie évadban nagyon kevés. a fele csapat alig kapott egy mondatnál többet.

első ránézésre szimpatikus:
Ali, Chrissy, Cole, Ashley, Joe (picit Tony 2.0) + Desi gyönyörű.

pity - 2017. 09. 28. 16:31

Megnéztem, csak az előző évadban volt. Kőhúzás lesz ez esetben.
forrás: https://parade.com/551340/joshwigler/survivor-game-changers-tie-breaker-twist-no-more-revote/

winnie - 2017. 09. 28. 16:38

oké, köszi. valamiért kiesett a fejemből ez a részlet.

CotA - 2017. 09. 28. 16:50

Szívesen néztem volna még tovább.. Maga a rész tetszett, csak a vége volt kicsit gáz.
A tribal-ös kiszavazás rendes felvezetésének hiánya már előző évadban is nagyon zavart, meg itt is.
Régen is voltak ugye blindsideok, és szinte sosem tudhatjuk előre, ki fog kiesni. De míg régen jobban fel voltak vezetve a szavazók döntései, és élvezettel néztem a meglepő csavarokat, kifejezetten vártam őket, addig itt szimplán úgy érzem, mintha átvernének a készítők. Csak hiányt érzek ahelyett, hogy elégedetten csettintenék.
Nem tudom, hogy konkrétan máshogy csinálnak-e a producerek valamit ezzel kapcsolatban, vagy csak én lettem tapasztaltabb, de ez már a 14 évad, amit “élőben” követek és csak idén kezdett feltűnni. Remélem változtatnak.

SDBY - 2017. 09. 28. 20:00

No nekem ez az első Survivor, amit “élőben” követek. Eddig a 32-es és a 34-es évadot láttam, és kis lemaradással, de az új ausztrált is. (Amíg fut a S35, addig nem is kezdek régebbi évadba, majd az offseasonben.)

Szerintem jó nyitóepizód volt, de én is szívesebben néztem volna még tovább. Chrissy húzása okos volt, még manipulálhat is azzal, hogy benntartotta az idolt. Akár el is hitetheti másokkal, hogy az “normális”, és még érvényes. Alan nagyon szórakoztató volt, eddig talán nálam ő a kedvenc, de Mike doki is jópofa.

Risi92 - 2017. 09. 28. 20:25

Alan? nekem hatalmas camera-whoreként jött le, aki teljesen feleslegesen generálta a konfliktust :D remélem hamarosan repül

Edete - 2017. 09. 28. 21:27

Még mielőtt belekezdek csak annyit kérek hogy az előző évados spoilereket jelezzétek, mert épp most darálom a sorozatot és nagyon nem esne jól ha belefutnék valami “de jó is volt amikor XY megnyerte a Z évadot” mondatba. Köszi.

A kezdés kifejezetten gyenge volt szerintem, de szerencsére van pár játékos akik miatt a későbbi részek izgalmasak lehetnek majd.

Kék csapat szerintem elég felejthető, így kifejezetten örültem hogy közülük ment haza valaki. Alan viszonylag érdekes figura, de inkább tűnik teljesen őrültnek mintsem értelmes játékosnak és engem az őrült figurák általában nem igazán szórakoztatnak, én a spílerek pártján állok. A JP + Ashley duóban is van potenciál, bár így elsőre nem tűnnek elég értelmesnek de hátha később kiderül mégis azok. Chrissy és Ben… passz.

A sárgák nagyon keveset szerepeltek, így Joe és Mike kivételével nem igazán tudom őket még beazonosítani, ők ketten viszont jó karakterek. Főleg Joe.

A piros tábor meg messze a legizgalmasabb eddig. Devon + Ryan kifejezetten jól kezdtek, rajtuk látom leginkább hogy valóban akarnak és eszük is van. Patrick és Ali bár keveset szerepelt szintén nem tűntek hülyének, szóval így elsőre a pirosaktól várom majd a nagy taktikai csatákat.

immunity challenge gagyi volt, de a választási lehetőség nagyon tetszett. Furcsa, nekem egyértelműen az a tábla tűnt a legegyszerűbbnek, amit senki nem választott.

LaCRossE - 2017. 09. 28. 21:58

Háát, nem voltam elájulva a kezdéstől.

A kaja bedobálása a vízbe mondjuk nekem nagyon vicces volt. Van néhány szimpatikus figura, azonban remélem, hogy Alant nagyon gyorsan kivágják, mert nagyon ellenszenves és idegesítő alak.

Nagyon kevésnek éreztem a negyven percet a kezdésre. Az immunity challenge is inkább olyan “meh” volt.

Mindenesetre maradok, ennél csak jobb lehet. Ennél csak jobb lehet?

Amiens - 2017. 09. 28. 23:01

Mindenképp érdemes kipróbálni az ausztrál változatot is, mert, és ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni, minőségben szerény véleményem szerint ott van az amerikaival.

Az ausztrál az amerikaival ellentétben hagy időt mindenkinek kibontakozni, mindenki megismerheti a játékosokat, tehát nem lesz olyan hiányérzet mint itt, ebben a részben.

A részről pedig, nehéz megmondani merre fognak alakulni a dolgok ilyen korán, de a potenciál jó néhány játékosban ott van. Meglátjuk…

Enzo - 2017. 09. 29. 01:43

35×01
Hjajj de jó végre, hogy nem kell 3 napot várni, mire lemegy egy résznyi cucc. Jó, mondjuk cserébe a részek között egy hetet igen, de akkor is, nagyon vártam ezt az évadot. :)
Amiben nagyon látszik, hogy azért már 35-nél tartunk: az idolpara (Alan WTF), és a szövetségek azonnali megkötése – a kék (Heroes) törzsnél látszólag kb partraszállás után 10 perccel már ezen szervezkedtek, csak kapkodtam a fejem. (Tényleg elfért volna 60 perces finálé.)
Side note: milyen kis olimpiai lángmeggyújtás volt az elején – és mekkora b*szomnagy tüzet kapott a sárga csapat!

Posztreakció: öröm látni, hogy figyeltek a magyar változat után kedvett kapott betévedőkre :) ja és tényleg igyekezzünk ne spoilerezni előző évadokból (mondjuk ez magamnak is szól) illetve a Joe nevű sárga arcról nekem is elsőre az ugrott be, hogy tiszta Tony (kinézetre és viselkedésre is :O)
A challenge-nél a választható feladat nekem nem tetszett… mármint jó lett volna, de én azt hittem hogy mindegyik csapat szabadon választhatja bármelyik fajtát, így minek csináltak 3*3-at?? Pont az lett volna a lényeg, hogy mennyire illik a csapat “személyiségéhez” az adott feladattípus. Izgalmas volt egyébként a játék, kb folyamatosan változott, hogy ki van előnyben.

—Sárga/Healers:
– A hajós bemutatkozásnál a “sex doctor”-nál majdnem kiköptem a kaját meglepődésképpen :D
– Roark, az micsoda név, kérem szépen. Remélem sokáig bennmarad, mert nagyon unom már a nyolcvanhatodik Ben meg Natalie nevű játékost :D

—Piros/Hustlers:
– Lassan egy kisebbfajta pénzösszeget tennék rá, hogy (Ryan?) a piros pólós vékony arcú srác (aki rettentően hasonlít valakire, de nem jövök rá h kire) az egyik legemlékezetesebb figurája lesz az évadnak, és jó sokáig eljut. Tessék visszaolvasni, már a csoportképes posztnál megmondtam :) Még a superidolt is ő találta meg, nem semmi :) Tetszett, ahogy gondolkodott az immunity után: játéknyerési szempontból okos lenne kisebbségben levőnek adni, hátha kiszavaznak valaki erőset… és így is tett, Chrissy rosszullétére tudott csak alapozni, azért adta neki.
– Az evezésben borzasztó gáz volt a csapat, alap dolgok nem mentek :D

—Kék/Heroes:
– Alan nem normális, mi ez a gyanúsítgatás? Komolyan vártam, hogy JP letolja a gatyáját bizonyításképpen, és tényleg megcsinálta, adom :DDD
– Chrissy-t nem teljesen értem. Először azt hittem, hogy direkt magára tereli a figyelmet a tribalon, hogy rá szavazzanak, és így felhasználja az idolját, de aztán meg nemhogy kárba ment az idol és nem mentette meg Katrinát, hanem még rá is szavazott. Jó, mondjuk valahol érthető, hogy meg akart lapulni, csak már kezd zavarni hogy sose látunk superidol kijátszást. Illetve a csopképeknél még azt írtam Katrinára, hogy tuti idegesítő lesz – hát így már nem tudjuk meg, hogy az lett volna-e.

Nagy favoritom most abszolút nincs, pár szimpatikusabb arc:
JP, Ashley \ Mike, Roark \ Ryan, Devon, Ali?
(majdnem mindenki megvan így arcra, fejből, egyedül a pirosaknál van egy csaj, akit eskü nem láttam a részben)

Tusán - 2017. 10. 01. 19:46

“The Hustlers are still trying to figure out what show they’re on” – Jeff az évadnyitányban a vesztes csapatról. :D Megfordult a fejemben, hogy ha róluk ezt mondta, a magyarokról vajon mit mondana.

szerintem - 2017. 10. 05. 22:12

hu, en csak most tudtam megnezni az elso reszt, harom hetig nem voltam net kozelben, most ejjel-nappal daralom a magyar survivort, hogy utolerjem magam azzal (a hajam kihullik tole, de elobb meg meg is oszulok :D), ugyhogy oriasi feludules volt elkezdeni a 35-dik evadot.
nagyon porgos volt a resz, talan tulsagosan is. lehet, hogy a vagas volt ennyire feszes, de basszus kb 10 perccel a kezdes utan mar volt taktikazas, final “two baby” egy olyan torzsben, akik raadasul nyertek is. par perccel kesobb jott az idolozos bully-s jelenet szinten egy olyan torzsbol, ahol nem is volt feszko (kinos volt nezni amugy, eleg ijeszto volt a ficko, brandon hantz ver2?). majd a epizod felenel nagyjabol elindult a paranoia a power couple korul, wtf, masodik napon? mi lesz itt kesobb?

en amugy siman azt hittem, hogy a total paranoias, orulettol csillogo szemu nfl-jatekos megy haza, en biztosan nyitott szemmel aludnek abban a taborban, amig ott van :D
persze ertem en, hogy csak taktikabol paranoias, phillip is csak alcabol volt orult, emlekszem en.

a masik erdekes eszrevetelem, hogy szinte nincs eyecandy iden, nem? ugy ertem, ferfiak teren sosem volt eros a felhozatal az en izlesem szerint, osszesen talan 2-3 volt, de kulonfele stilusu szep nokbol sosem volt hiany, most viszont talan egy jatekos van, aki jol nez ki.

ebbol az evadbol meg barmi lehet, a szexdoktor egyelore nagyon viccesnek tunik, de az is lehet, hogy ket epizod mulva mar sok lesz belole. ryan szerintem inkabb remiszto, mint erdekes, de ez meg valtozhat.

winnie - 2017. 10. 06. 05:19

szerintem eyecandynek ali és a második részben cute-nak titulált csaj van. a másik fekete lány még nem sokat szerepelt, hogy rémondhassam.

Enzo - 2017. 10. 06. 19:57

@szerintem:
– Joe nem Brandon Hantz, hanem Tony.
– Következőben tényleg hazamehetne Alan amúgy, nagyon para lehet :D
– Eyecandy szempont: háát ja, most nincs olyan igazi csoda, Ali meg Jessica valóban csini, a fekete csajnak most jutott végre eszembe a neve (Desi), ő Roark-kal együtt a “nem rossz” kategória…
– Ryannek tényleg valóban creepy arca van (és valaki mondja meg, hogy kire hasonlít ennyire!)

Mayan - 2017. 10. 26. 17:08

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz