login |

This Is Us: kezdett a 2. évad

2017. 09. 28. 19:04 - Írta: winnie

55 hozzászólás | kategória: kritika,

She’s gonna call.

Jól van, megnyugodtam, a nagy csalódást keltő szezonzáró után egy nagyon This Is Us-os epizóddal tért vissza a This Is Us, amiben (látszólag?) választ adtak egy elég égető kérdésre, valamint elszórtak pár puzzle darabot a jövővel kapcsolatban.

Persze nem kell nagy rejtélyekre vagy WTF-okra gondolni, inkább csak apróságokat mutattak meg abból, ami az évad végén várhat minket. És ez jól is van így, mer bármennyire is képes a This Is Us meglepni a nézőt és csavarokat szállítani, nem lenne szabad, hogy csak a “rejtély” mozgassa a sorozatot, hogy annak segítségével tartsák fenn a néző érdeklődését.

Oké, ennek, mármint a meglepetések szállításának némiképp ellentmond az első jelenetmontázs, hiszen minden snitt második pillantásra új értelmet kapott, de ez a játékos nyitány elég hamar a megfelelő érzelmi állapotba hozott – legutóbb a The Killing esetében jutott eszembe rendszeresen az, hogy számomra elképzelhetetlen lenne egy epizódot 8 reklámszünettel végignézni, annyira fontos ugyanis az, hogy amit látok, az hangulatba ringat.

Egyébként, hogy hogy nem, születésnapokkal kezdtük a szezont, és pont ekkorra időzítették többen is nagy elhatározásukat, amik révén gyökeresen változtatni kívánnak addigi életmenetükön – majd kiderül, hogy sikerrel járnak-e, vagy ezek csak megállókat jelentenek az úton, ami egyébként teljesen másfelé tart.

Annyira jó látni, hogy a This Is Us tele van olyan nüanszokkal, amiknek egyesek számára semmi jelentőségük, mások számára viszont abszolút emlékezetesek maradnak – gondolok itt arra, amikor Randall elkérte Beth-től (Susan Kelechi Watson abszolút méltó partnere az Emmy-t nyert Sterling K. Brown-nak) a kamucigit, vagy Kate és Kevin mindig remek közös jeleneteinek apróságaira.

Annak ellenére, hogy Kevin és Kate szálaival nem szokott bajom lenne, ez a 2×01 arra volt jó, hogy nyomatékosítsa azt, hogy a sorozat szíve és lelke az Jack és Rebecca (valamint a kiscsaládjuk), valamint Randall-ék – pár esettől eltekintve az ikrek vagy C-sztorira, vagy vicces kísérőszálra lénytelen hagyatkozni, pedig hiszem, hogy több van bennük. Kérdés, hogy mi lesz akkor, ha megint külön fogják kezelni őket? (Félek, nagyon elaprózódnak, ha nem figyelnek rájuk.)

De nem hiszem, hogy kételkednem kéne az írókban, hiszen képesek voltak talpra állni, nagyon jó, élvezetes kezdést hozott a 2. évad.

55 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 09. 29. 15:06

Erdekes modon nekem nem jott be az evadkezdes. Voltak nagyon jo pillanatok, nem is egy, de osszessegeben csapongonak ereztem. Az jo h jack halalat mem huzzak a vegtelensegig, mert HIMYM-szindroma lenne belole.
Engem sajna zavar hogy a ket legjobb karakter halott es egy ido utan mar nem lesz eleg beloluk a flashback…
De egyelore meg nagyon varom a folytatast.

Shannen - 2017. 09. 30. 11:12

Nekem az évadzáróval sem volt problémám, de azzal egyetértek, hogy az évadkezdés (is) remek volt, Egyszerűen annyira eltaláltak a karakterek, hogy bármeddig elnézném a sztorijukat.
Viszont Jack halálának a túlhúzása megint idegesített. Teljesen feleslegesnek érzem, hogy ekkora rejtélyt csináljanak belőle az írók. Pedig enélkül is tudnak jó drámát írni ezt már azért bizonyították.

Jó sztoriszálak lettek felvezetve a jelenben, úgyhogy kíváncsian várom az évad további részeit.
A kezdés nekem 8/10 volt.

-T - 2017. 10. 03. 18:46

Végre meg tudtam nézni a részt, és szerintem is nagyon jó volt. Az egész jól volt felépítve. Jók voltak a dráma és a humor arányai is. Érdekel a folytatás.

Abban én is bízom, hogy hamarosan megkapjuk a teljes képet Jack haláláról, mert bár még fenntartják az érdeklődést ezzel kapcsolatban, szerintem nem kéne már sokáig húzni.

Nikolka - 2017. 10. 04. 15:42

Engem mondjuk már nem érdekel, hogy halt meg. Túlhúzták számomra. És a tényen nem változtat.
William nálam az egyik kedvenc volt, az ő hiánya nekem is rossz lesz.
Jacknek a halal kiderülése után sem hiszem, hogy kevesebb játékidő jut, mert nem arról volt szó, hogy a múltban ugrálni fognak? Én nagyon remélem, hogy visszatérnek oda, amikor a gyerekek kicsok voltak, és volt az első házassági válságuk. Szerintem az nem volt eléggé kibontva.
A résztől én nem voltam annyira elájulva, nekem pl. az évadzáró jobban tetszett.
Kevin és Kate dologgal én is így érzek.

rapguruz - 2017. 10. 05. 18:32

Hát eléggé elkezdtek boncolgatni hogy hogyan is ment tönkre az a házasság… Hihetetlen volt ez a második rész is… Engem mindig megkonnyeztet és ez most sem maradt el…

sofi - 2017. 10. 11. 07:25

Itt nem szokás jelezni a spoiler kommentet?
Kár, kösz

winnie - 2017. 10. 11. 08:48

nem kell jelezni, mivel spoilert eleve nem szabad írni kommentbe. csak olyasmit lehet a kibeszélőbe írni, ami már egy lement részben látható volt. mivel azonban ez egy kibeszélő, minden leírható, ami lement. értelemszerűen, aki nincs szinten, annak nem érdemes kommentet olvasnia.

(éppen ezért lenne félreérthető, ha valaki azt írja, hogy ‘SPOILER’, mert egyrészt, mint írtam, nem lehet spoilert írni, másrészt nem lenne értelme, hiszen senki sem tudná, hogy milyen a spoiler. valami 10. részes? vagy finálés pletyka?)

LaCRossE - 2017. 10. 18. 13:09

Hmm, a Kate terhes vonal kicsit váratlanul ért, azt hittem, már megint ugyanazt a köröket akarják lefutni vele, kicsit idegesített is az epizód alatt Kate szála, de így már érthető. Hamis “biztonságérzetbe” akartak minket csalni, hát sikerült.

Kis Kevin még mindig írtó aranyos, de a részt most kis Randall vitte.

“Did grandma shoot him?”

Felnőtt Kevinnel még lesznek problémák. Az ő szála ebben az évadban számomra eddig a legérdekesebb, mondjuk azt nehezen tudom lenyelni, Sophie mennyire felesleges.

Zora - 2017. 10. 24. 19:14

2×03

Szerintem nem csak az ikrek gyerekszínészeit válogatták ki nagyon jól, hanem Randall két lányát is. Egyszerűen bűbájosak.

(Sylvester Stallone nagyon jó volt. Mármint, az ötlet, hogy beleírták.)

gevin - 2017. 10. 24. 23:43

Amúgy azt hittem, hogy Stallone egy trénert fog alakítani, az alapján, amikor Jack elment a boxklubba/edzőterembe kiengedni a gőzt – azért az elég pofás vendégszerep lett volna.

Az, hogy Sly önmagát alakítja számomra picit csalódás, de kárpótol az a meta vonulat, hogy a Rocky VI-ban Stallone fiát játszotta Ventimiglia, itt pedig egy kissé mintha fordult volna a kocka azzal, hogy a fater imádja a Stallone filmeket :)

Aranyos kis extra ez így is.

Egyébként újranéztem az első évadot és még mindig akkora érzelmi bomba az egész cucc, hogy sajog a lelkem.

Nagyon remélem, hogy nem húzzák már sokáig a Jack halálával való trüközöést, de az biztos, hogy valószínűleg akkora gyomros lesz az a “bizonyos” rész, mint amekkora William halála volt. Csak attól félek, hogy a halál “leleplezésével” esetleg kevesebbet szerepelne Jack, és ha mondjuk Miguel lépne a helyébe, azt nehezen tudnám értékelni.

Jack a szíve-lelke ennek a sorozatnak. Egy olyan apa, amilyet mindenki akart életében. Nem tökéletes, de nagyon közel van hozzá.

BubuMaczko - 2017. 10. 28. 15:12

Ezt a sorozatot sajnos nem lehet sokáig fenntartani olyan színvonalon, mint az első évad.
Már elkanyarodott azoktól a témaköröktől, mik miatt hétköznapi, de mégis érdekes, érzemes volt.
A három felnőtt között Randall messze a legizgalmasabb karakter, Kevin számomra majdhogynem érdektelen, Kate meg mostanra eljutott odáig, hogy irritál. Mindig az ő drámája a legnagyobb, állandóan nyavajog. Ha valami nem úgy sül el, ahogy elképzelte, feladja anélkül, hogy elgondolkozna, benne van a hiba. Nem a külsejével, nem a testsúly a fő probléma, hanem a személyisége. Mindennek tetejébe teljesen érzéketlen mások fájdalmára, érzéseire.
Jack és Rebecca tényleg a lelke a történetnek, és Jack nélkül, Miguellel nem tudom elkpzelni…

tzs - 2017. 10. 29. 22:07

A 2. (?) rész végén volt egy pillanatnyi bevágás, ahol Jack katonai cuccban egy helikopterből száll ki. És ahogy a holmija is össze volt rakva az anyósülésen, szerintem valami háborús cuccban halt meg (Kuvait talán?)

BubuMaczko - 2017. 10. 30. 09:45

A sorozat a hetvenes években kezdődik, és akkor már nincs testvére Jack-nek. Én Vietnamra tippelnék.

nemkrisz - 2017. 11. 02. 05:06

Egy pillanatra azt hittem, h Jack a leégett házból mentette ki a gyerekeket utolsó erejével.

Zora - 2017. 11. 04. 21:39

A gyerekek 1980-ban születtek, érettségi környékén halt meg, ’97-’98 környékén.

És, még az első évadban mondta Kate, hogy ő volt a hibás, ezért nem beszél róla szívesen.

Nikolka - 2017. 11. 06. 00:57

Sajnos én is így vagyok egyre jobban, Kate és Kevin a jelenben nem érdekelnek. :( Kate tényleg idegesítő..
Számomra is Randall a kedvenc továbbra is. William pedig hiányzik.

gevin - 2017. 11. 09. 22:44

2×07: jó-jó, de valahogy időhuzó résznek éreztem, bár a börtönös jelenet az anyával brutálisan el volt találva.

Kate a leggyengébb a jelenben számomra is, bár Tobe legalább ott van mellette. Kevin nagyon jó lesz, érzem, csak Sophie-t ne kelljen látnunk, mert rémgyenge színész a csaj szegény, és nem is írtak neki túl jó szerepet.

Azért sem volt szerencsés szétszabdalni ezt a részt most sok-sok apró kulcsszereplőre, mert nem jutott senkire elég idő. És talán ez az első epizód, ahol Jack alig-alig szerepelt, és ez bizony rányomta a bélyegét, hiába.

Bármennyire jó választás volt is a két judge, plusz young William, majd Old William, stb-stb, így kissé szétesett ez a rész. Egyelőre nem érzem olyan erősnek az írókat ebben az évadban, de remélem rám cáfolnak.

Nikolka - 2017. 11. 13. 01:59

2×6

Nagyon szép rész volt. Az első évad színvonalát hozta. Tetszett, hogy egy új időszakba is belenézhettünk. És választ kaptunk egy érdekes kérdésre (Miguel).

-T - 2017. 11. 15. 09:38

2×08
Komolyan mondom, eldobom az agyamat! Hogy tudnak, ilyen brutálisan magas színvonalú részt/részeket írni az írók?! Le a kalappal!
Megmondom őszintén, az évad elején féltem, hogy nem fog az 1. évad nyomába érni a sorozat, de ez az évad talán még jobb, mint az 1., pedig az sem volt kutya.

Shannen - 2017. 11. 15. 22:10

Az idei évaddal eddig összességében elégedett voltam, bár nem éreztem annyira erősnek talán mint tavaly. Viszont most megint odatették magukat az írók. Nagyon kemény részt kaptunk (annak ellenére is, hogy az utolsó pillanatos fordulattal szerintem megint túltolták a drámát egy kicsit, ráadásul a rész elejétől lehetett erre számítani a sok utalás miatt). Viszont Justin Hartley előtt maximálisan le a kalappal. A rész közepén az a monológ nagyon ütős volt.

gevin - 2017. 11. 15. 22:37

2×08:

Az évad legjobb része. Igazi This is us-i mélységekben, drámában, könnyekben, emlékekben és önmarcangolásban.

Jack és Kevin monólogja, amikor az edző elment, egyszerűen fojtogató volt, érződött valamiféle sorsfordító momentum. A rendezőt is nagyon meg kell, hogy dicsérjem, mert ezt a jelenetet tökéletesen oldotta meg azokkal a közelikkel.

És a zenék eszméletlen módon betaláltak.

A vége valóban talán egy kicsit túlzás volt, de szépen felvezette a Number Two-t.

Hát, ha innen sikerül ezt a minőséget tartani, akkor beéri az első évadot.

LaCRossE - 2017. 11. 15. 23:01

Nos, This Is Us, gratulálok.

Sikerült végre istenesen megbőgetned.

pansz - 2017. 11. 16. 18:05

2×08
hát le a kalappal tényleg. nem semmi rész volt.

BubuMaczko - 2017. 11. 17. 17:15

Háááát. Nekem csalódás ez az évad az előzőhöz képest. Erőltetettnek éreztem, és sajnos nem tudott meghatni. Éreztem, hogy hol kéne elérzékenyülnöm, de nem ment. Egy Kate-re fókuszáló rész pedig számomra érdektelen, mivel az ő karaktere idegesít leginkább. A Randall-es részt már annál inkább várom.
Nagyon érezni, hogy minél kevesebb a múltbéli szál, annál gyengébb az adott epizód. Jack és Rebecca a szíve a sorozatnak, anélkül kapunk két, önmagát végtelenül sajnáló harmincast.
A nyaklánc elvesztését nem is, de valamit már érdemelt Kevin azért, ahogy másokkal bánik. De attól, hogy mennyire nem látják az embert mások egy ideáljukban, a hideg rázott.

Zora - 2017. 11. 19. 11:58

2×07

Végig a sírás fojtogatott, amit ez a két bíró művelt…!
A fekete tisztességes volt, hogy visszaadta az ügyet. Milyen poén volt, hogy beszélgettek is egymással – oké, csak 2 mondatot…
Deja anyját megértem, meg mindenki annyira őszinte.
Kevin meg pláne. Vajon most Shopie akkor lelép a színről? Vajon megértette valójában Kevint?

Nagyszerű rész volt.

LaCRossE - 2017. 11. 22. 22:44

Ezt a részt (2×09) könnyebb volt sírás nélkül kibírni (bár nem volt könnyű), mert a végén megjelent a remény, aminek nagyon örülök. Szar érzés volt még így is az egész, nézőként.

gevin - 2017. 11. 22. 23:20

Nyílván a közelébe sem érhetett a “Number one”-nak, de megint volt pár pazar zeneválasztás. Viszont Jack nagyon-nagyon hiányzott, legalább egy apa-lánya beszélgetést azért vártam, pláne mindazok után, hogy mennyire ki volt hegyezve a kapcsolatukra az első évad. De nyílván ez most direkt az anya-lánya kapcsolatra épült.

Alig várom a Number Three-t.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy lesz-e “Number Zero” Jack-kel (vagy Jackel és Rebeccaval).

LaCRossE - 2017. 11. 23. 10:44

gevin:
“Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy lesz-e “Number Zero” Jack-kel (vagy Jackel és Rebeccaval).”

Nem hiszem. Jövő heti rész után szünetre megy január 3.-ig.

Én azt tudom elképzelni még majd, hogy amikor kiderül Jack halála, azt is hasonló szerkezettel (akár három részben) oldják meg.

BubuMaczko - 2017. 11. 25. 14:53

Ezzel az anya-lánya szállal úgy érzem, nem tudtak mit kezdeni. Kate ok nélkül b.szogatja az anyját. Előre elhatározza, a másik mit fog szólni, milyen lesz, és inkább előre elküldi a fenébe. Rebecca meg közli, belémvágtad a kést, nem baj, az én dolgom, hogy akkor is várjak rád. Hát nem!
Eredmény: felnőttként is Kate körül kell, hogy forogjon a világ. Hogy a körülötte élőknek ugyanúgy van problémája, érzései, az nem számít, mert ő képtelen jól érezni magát, örülni, vagy mindezt másoknak is hagyni. Mennyire irritálnak az ilyen emberek, te jó ég!
Már akkor felképeltem volna, mikor közölte a sráccal, hogy nem örülhet, nem beszélhet róla. De ez, hogy vetélés másnapján eltűnik, nem veszi fel a telefont. Miután a másik betegre aggódta magát, még el is hajtja a francba.
Randall szálát legalább várom, de Jack nélkül számomra az egész sorozat feleannyira nem jó, mint vele.

Zora - 2017. 11. 26. 16:52

2×08

Hú, de szomorú rész volt.

gevin - 2017. 11. 29. 22:13

Number three: máshogy, de szállította, amit kellett, nem okozott csalódást.

William jelenete hihetetlen erős volt megint. A színész minden rezdülésétől megremeg a képernyő.

Most akkor kajak januárig nem lesz új rész? :(

LaCRossE - 2017. 12. 01. 15:06

gevin: téli szünetet majd’ minden sorozat tart.

Január eleje nincs annyira messze.

gevin - 2017. 12. 01. 18:15

LaCrosse:

Ha jol tudom, tobbnyire csak az orszagosok tartanak ilyen hosszu szunetet – azokbol meg csak ezt az egyet nezem kb. :)

BubuMaczko - 2017. 12. 02. 12:56

gevin: Van, amelyik sorozat november közepétől január végéig tartja, hagyományosan függővéggel… Ahhoz képest a This is Us még alig szünetel.

Aleysa - 2017. 12. 10. 00:15

Az első évadban nehezen kedveltem meg Randallt, de a mostani szezonra úgy alakult, hogy az ő szálát várom és a többiekén meg bosszankodom. Oké, mondjuk Kevint bírom nagyjából, de Sophieval el3ggé lerontották őt is. Kate-et valaki jól felpofozhatná már végre, mert elképesztően irritáló lett.Nem.tudom sem sajnálni, sem átérezni a drámáját, olyan pocsék személyisége van, hogy bármiről van szó, tőle csak hisztinek meg nyavalygádnak hát. Nem tehetek róla, de már múlt évad vége óta húzzák, hogy hogyan hal meg Jack, most megint az évad végén vagyunk és volt pofájuk elhúzni, meg terelni totál másfelé a sztorit. Nagyon szeretem Jacket és Rebeccát, de attól függetlenül is lehetne mutatni az életükből részleteket, hogy esetleg megmutatták volna végre, hogyan halt meg. Így a kilencedik részre már csalódott vagyok, nem is kicsit.

Anni - 2017. 12. 14. 17:57

Nagyon jó volt az az utolsó 3 rész főleg Kevin része.
Nekem az ő története volt csúnyán szólva a legunalmasabb eddig, de úgy látszik csak a felszínt kapargatták vele kapcsolatban..

Kate része amennyire szomorú dolgot mutatott be annyira nem hatott meg. De a Tobys és a Rebeccás jelenetek szépek voltak.

A Randall szál meg szokásosan nagyon jó volt és megható, kellet az a zsepi :)

Ami a rész végét illeti kicsit csalódtam mert tavaly ilyenkor sokkal izgalmasabb volt ( hogy Toby meghal-e) és vártam nagyon a januárt hogy mi lesz.

Persze most is nagyon várom, annyira egyedi és szép ez a sorozat. :)

gevin - 2018. 01. 17. 22:27

Már két hete visszatért a sorozat, de mindkettő rész csalódás volt a részemről. Jack alig szerepel, látszik, hogy a halálára lesz kiélezve az utolsó pár rész, a harmadik évadtól meg kb szerintem elvétve, ha szerepelni fog.

Nélküle viszont sokkal kiszámítottabb, mesterségesebb minden egyes érzelmekre hatni próbáló jelenet. Hiányzik a szív, a lélek mögülö, hogy elhiggyük, tényleg van mögött valami, nem csak az írók próbálják manipulálni a könnycsatornáinkat. Kb eljutottunk oda, hogy mindenki – kis túlzással – unalmassá vált.

Ebben a két részben úgy éreztem, hogy kezd a sorozat beparkolni egy klasszikus amerikai családi drámasorozat parkolójába, ami mindig hoz egy bizonyos szintet, de csak nagyon ritkán kiugrót. Na, ez az, amit nem szeretnék, pedig úgy tűnik effelé haladunk.

Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy az utolsó pár rész ütni fog.

trader - 2018. 01. 23. 09:31

Öszintén megmondom, ez a Kate annyira idegesit, hogy simán kettévágnám egy láncfürésszel.
De még akkor is sok lenne belöle!
Hogy lehet valaki ennyire dagadt?! Hihetettlen!
Még ezt a pár részt megnézem ami hátra van ebböl az évadból és utána kasza.

pansz - 2018. 01. 25. 19:29

fúú, azért az az “I’ll just talk to him tomorrow” dolog ütött rendesen. és durva amúgy így nézni a karakterek döntéseit, meg hallgatni a párbeszédeket, hogy mi tudjuk, mi fog történni aznap este, de ők nyilván nem. nem tudom, hogy fogom kibírni a következő részt. kicsit úgy érzem, hogy annyira nagyon nem akarok már válaszokat.

gevin - 2018. 01. 25. 21:28

Jövő héttől indul a könnycunami.

Igazából elég sok választ már megkaptunk: tudtuk, hogy tűz lesz, azt is lehet sejteni, hogy Kate miért hibáztatja magát, illetve, hogy ez az este mit művel majd Kevinnel.

Azért kíváncsi vagyok, hogy pontosan hogyan zajlott le az egész.

BubuMaczko - 2018. 01. 26. 13:52

@trader: Nem a súlya a probléma, hanem a viselkedése. Szerintem sokat árt, hogy az a kevés túlsúlyos, akit tv-ben, filmekben ábrázolnak, borzalmas karakterek. Az előítéleteket így lehet felerősíteni.
Amúgy pedig úgy lehet ennyi súlya, hogy evészavaros, és szakmai segítségre szorul.
Más kérdés, hogy szerintem a színésznő sem játszik túl jól. De valami borzalmas önsajnálatban úszó, mások problémájára érzéketlen, egocentrikus ember. Akárcsak Kevin…
Randall, aki a hármasból ér is valamit, meg a szülők. Szerintem én sem nézem azután, hogy Jack meghal, mert a sorozat lelke azzal távozik is.
Szerintem Kate azért hibáztatja magát, mert az apja vissza fog menni a kutyáért.

Zora - 2018. 02. 04. 17:49

2×13

Jézusom, milyen szomorú volt a vége!
(Annak ellenére, hogy tudom az első rész óta.)
:-(((

gevin - 2018. 02. 05. 20:56

2×14

Nem akarom senkinek sem lelőni, aki még nem látta, szóval:

Más, mint amire számítottam, de közben meg valahogy mégis olyan – ez most hülyén hangzik, de így van. Nehéz végignézni, annak ellenére, hogy szinte pontosan tudod mi fog következni.

Érdekes amúgy, hogy erre építették fel az évadot, hogy ennyire kihegyezték, áttették Super Bowl vasárnapra meg minden.

Szerintem a következő epizódok lelkileg jóval megterhelőbbek lesznek, nekünk nézőknek, mert jön a temetés, a sok-sok emlék, stb.

Yooha - 2018. 02. 06. 20:23

Az tetszett, hogy a tényleg a Philly meg a New England játszott a Super Bowlon. :)
Gondolom a nagy részét leforgatták és volt 2 hetük felvenni pár másodpercet, amiben látszik a TV.

Deny - 2018. 02. 07. 19:15

Nekem a 2×15 szomorúbb volt, mint a vasárnapi rész. :(

gevin - 2018. 02. 07. 21:29

2×15

Az a beszéd a végén vitt mindent. Szegény autókereskedő sem hitte el, hogy Jack most összetöri a szívét egy beszéddel és még a kocsit is elviszi nagy kedvezménnyel.

Jó rész volt, de még mindig várom azt az elképesztő átütő erőt, amit az 1×16, William és Randall nyújtott, de azt hiszem, hogy nem fog rá sor kerülni.

És így évad vége felé ki is kell jelentem, hogy bizony egy fokkal lentebbi fokozatban ment végig ez a második évad. Sajnos nem voltak képesek megismételni (fenntartani) az első bombasztikus erejét, de olyan epizódok, mint a Number 1 és Number 3 még így is a sorozat legjobbjai.

Amit írtam már korábban, azt sajnos még mindig tartom, miszerint kezd nagyon kiszámított, patikamérlegen adagolt érzelmekkel operálni olykor-olykor a sorozat, ami nem tetszik. Persz még mindig tele van őszinte pillanatokkal, talán pont ezért rossz kiszúrni a mesterségeseket.

Persze alapból egy amerikai idillt testesít meg Jack (és Rebecca), szóval nyílván egy szűrőn kerül elénk minden múltbeli emlék. De pont ezt az ős-amerikaiságot (The Boss, foci, alkoholizmus, Vietnám, családcentrikusság) imádom Jackben, és hogy ezek mellett olyan apa, aki talán soha nem létezett, de azért titkon mindig reméli, hogy igen.

Nagyon kíváncsi leszek milyen módszerrel tartják majd bent a harmadik évadban, de már érezhetően ebben a másodikban sem kapott annyi játékidőt, félek ez egyre kevesebb lesz.

pansz - 2018. 02. 08. 11:03

a 2×14 is nagyon nehéz epizód volt, de számomra is megrázóbb volt a 2×15.

nem hiszem, hogy sokkal kevesebbet fogjuk látni, Milo Ventimiglia is azt nyilatkozta, hogy még rengeteg dolog van, amit nem tudunk Jackről, és ugyanúgy a sorozatban marad. meg hát ha belegondolsz, hogy a jelent tekintve Jack a legelső epizódtól halott volt.. csak ha jól emlékszem, a tiniket eddig soha nem láttuk olyan részben, ami a halála után játszódott. mmint attól a pár másodperctől eltekintve, amit a 2×01 (?) mutatott. szerintem főleg azt akarták hangsúlyozni az évadban, mennyire erősen befolyásolta Jack halála a többi szereplő életét, ezért láttuk valamivel kevesebbet.

trader - 2018. 02. 08. 15:43

Azt vettem észre, hogy egyáltalán nem érdekel hogy mi történt v. történik Jackkel meg Kevinnnel és a dagadttal.
Sokkal jobb lenne ha csak Randallékról lenne szó minden részben.

Shannen - 2018. 02. 08. 23:16

2×15
Valóban érzelmileg megterhelőbb rész volt, mint az 2×14. Ugyanakkor jár a pacsi, hogy nem vitték túlzásba a temetés részét, ami kellően szomorú volt, de azért nem vágott a falhoz. Legalábbis ezt gondoltam a rész 2/3-ig. Aztán mentek a fához és onnantól kész voltam… Mandy Moore ebben a két részben nagyon oda tette magát tényleg, meg az is elképesztő, hogy 6 ilyen gyerekszínészt tudtak találni, egytől-egyig tökéletesek a szerepekre.

A végén mondjuk Jack monológja nekem egy icipicit sok volt, vagyis igazából a szokásos This Is Us-szerű, még épp hogy nem giccses és patetikus jelenetet kaptuk meg, ami közben végig az járt a fejemben, hogy egy igazi autóreklámnak mennyire király lenne. Szerintem ha azt az utolsó 3 percet kivágnánk a rész végéről és belesűrítenénk egy 1 perces TV spotba, akkor tényleg egy ütős kocsireklám lehetne.

LaCRossE - 2018. 03. 07. 18:22

Nem egészen tudom, hogy jött az íróknak ez az epizód, de MÉG MÉG MÉG MÉG ILYET! Imádtam.

LaCRossE - 2018. 03. 07. 18:35

Ami egyébként a legcsodálatosabb Deja karakterében, az az, hogy 100%-ig bemutatja azt a helyzetet, hogy mi lett volna, ha Randallt nem fogadják örökbe a Pearsonék és Williamnél marad. Ezt pedig nagyon értékelem.

gevin - 2018. 03. 09. 17:51

A 16-os eléggé semmitmondó epizód után ez a mostani csodálatos volt. Én sem tudom, hogy jött az íróknak – picit haragszom is rájuk, mert elég szétszórt és összeszedetlen az évad -, de csodaszép volt, ahogy összekapcsolták a generációkat.

Azok minden rossz döntését, és az általuk keltett hullámokat, amik oda sodortákő őket ahová. És igen, itt csúcsosodott ki Deja karakterének jelentősége Randall életében. Mondjuk vártam egy flashforwardot, ahol mondjuk Tess mellett ott ül Deja vagy valami ilyesmi, de így is szép volt.

Hihetetlen, hogy mennyire eleve elrendeltetik a sorsunk gyermekkorunkban, és hogy milyen károkat tud okozni a rossz nevelés, a hátrányos körülmények, és a sebek, amelyeket ott szerzünk és örökre velünk maradnak. Épp ezért fantasztikus Jack karaktere, aki pont ezek miatt próbált minél jobb és jobb apa lenni, erőt merítve a múltból. De sajnos általában nem az történik az ilyen körülmények között felnövő gyerekekkel, ami vele történt.

És igen, Randallnek is egészen más sors jutott volna William mellett – valószínűleg Dejaéhoz hasonló. Egyszerűn szép, ahogy összekötöttték a pontokat – és mindezt úgy, hogy alig történt újdonság/előrelépés a cselekményben, mégis rettentően működött. Kíváncsi vagyok mit tartogatnak az utolsó részre.

jessm - 2018. 03. 10. 14:12

Én imádtam ezt a részt!!
Szerintem fantasztikusan mutatta be, hogy bár mennyire is különbözünk és másként élünk meg dolgokat, de azok a dolgok összekötnek minket.
Jó volt látni, ahogy Shauna és Deja által megélt , dolgok, hogy köti össze a többi szereplővel, hiszen azokat dolgokat ők ismegélték/ átélték, és meg tudnák érteni.

LaCRossE - 2018. 03. 14. 21:18

Gyönyörű évadzáró.
Hihetetlenül gonosz utolsó két perc. Legutoljára a Lost “We have to go back, Kate!”-es cliffhangernél éreztem magam így.

Szóval.

MJMSZ!?

Szóval SPOILER

Tobynál az ágyban fekvős dolog valószínűleg bipoláris depresszió miatt van.
Kevin és Zoe (Beth unokatestvére) elmennek Vietnámba. WTF? Mellesleg Zoe jó kis adalék lesz szerintem a sorozatba.
A Randall-Tess-es dolog sokfelé kifuthat. Nagyon Deja-ra hegyezték ki, de lehet, hogy csak red herring a dolog, és valójában Beth-el történt valami.

gevin - 2018. 03. 15. 18:49

Szép kis évadzáró volt, bár nekem az elején volt a WTF-érzés, az első képkocka láttán. Sajnos Jack jelenlétét a minimumra csökkentették, ami egyébként logikus – de csalódást keltő -, lépés, és valószínűleg a következő évadban hasonlóan rövid kis flashbackek erejéig tér majd vissza. Mondjuk most megvan az az előnyük, hogy tökéletesen felépítették a karaktert, és bármikor elő tudják húzni, akárcsak ilyen kis fantáziáknál, mint amit most láthattunk.

SPOILER

Zoe-nak nagyon örülök, mert azonnal hanyatt estem, amikor megláttam. HOT, HOT, HOT! :D

Randall jelenetét nagyon Deja-ra hegyezték ki, de szerintem is Beth-ről lesz szó. Kevin Vietnámi utazását én inkább egy filmmmel kötném össze, amit esetleg ott forgat majd… de ki tudja.

Nem volt rossz évad, de mindenképpen gyengébb, mint a bombasztikus első szezon.

8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz