login |

How To Get Away with Murder: kezdett a 4. évad

2017. 09. 29. 19:50 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: kritika,

I’m not here to drink.

Mivel új fejezet kezdődött, és annyira nem volt nehéz a lényeggel képben maradni, visszatért a 3. évados premier utáni kaszám helyszínére, hátha a 4. évadban feldobnak egy érdekes alaphelyzetet, illetve egy igazán ütős flashforward-ot. Hát…, mondhatjuk, hogy az új status quo érdekes (szerintem nem az, nem fogom a körmömet rágni, hogy most mi lesz?), de a flashforward az utolsó pár másodpercben eléggé lelombozó volt.

Tovább hozták a készítők az új szezonban a megmaradt szálakat, és valamennyire elkezdték felvezetni az új évadot Jimmy Smits behozásával, akinek úgy tűnik, komolyabb szerep fog jutni a folytatásban, de a szezonnyitó nagy része Annalise “dead-inside” Keating anyukájára ment el, ami nálam már az első két, egyébként remek évadban is mindig mélypontot jelentett, sosem voltam oda ezért a szálért.

We’ve been given a second chance. We don’t need each other anymore. So it’s time we went our separate ways.

Tudom, hogy Cicely Tyson-t már töbször Emmy-díjra jelölték a szerepért, nyilván sokan imádják a kíméletlen ügyvédnő karakterizálását és a családi hátterének a bemutatását, de annyira nem ad hozzá a cselekményhez, hogy míg egy évadközi fillernek elmegy a hazalátogatás, ezt az évadnyitót totál tönkre vágta.

Egyébként is csak csordogáltak az események, sem a jogásznövendékek fejenként pár jelenete nem volt túl izgalmas (Connor-ék elfogadhatóak voltak), Bonnie sem sok vizet zavart, az pedig, hogy Frank és Nate kapott pár másodpercet, végképp csak a bevásárló lista kipipálásának tartom.

Nyilván be fog indulni az évad, de az is biztos, hogy idén is nélkülem, mert a flashforward bár újszerű, de végképp tök ihlettelen volt. Mármint nyilván lesz majd kőkemény kavarás, de most még több olyan magyarázatot is lehet adni, ami teljesen snassz. Amíg fel nem pörgetik a jövőt, amíg nem jönnek új clue-k, addig ez totál érdektelen. Komolyan az kell, hogy emésszen, hogy hol a tudjukmi?

Ja, csak egy kérdés: what murder?

17 hozzászólás Ne habozz!

Popeye - 2017. 09. 29. 20:20

Pont hogy a családi dráma miatt volt végre jó. Nem a sok eltusolás miatt

winnie - 2017. 09. 29. 20:41

tiszta sor, hogy valakinek az egyik aspektus jön be, másnak pedig a másik. de ha “végre” jó lett, akkor egy cipőben járunk, én is azért kaszáltam, mert korábban nem volt jó.

ez a dráma mélységet ad a karakternek, közelebb hozza a nézőhöz, és komolyabb színészetre ad lehetőséget davisnek is. én már az első otthoni jelenetet is áttekertem, mert tudtam, hogy az arcomat kaparnám, mert annyira nem izgat, pedig akkor még nem sejtettem, hogy ennyit fognak foglalkozni vele a részben, azt hittem, hogy csak rövid flashback lesz, és a repülőgépes fazon kap több szerepet.

-T - 2017. 09. 29. 20:44

Abszolút egyetértek a leírtakkal. Az első 15-20 percben csak néztem, hogy ez meg mi akar lenni?! Gyakorlatilag semmi sem történt, ami nagyon érdekelt volna. Aztán a végére csak történt 1-2 dolog, melyek szintén nem érnek fel az eddigi őrültségekkel, de hátha lesz valami izgalmas, amikor elkezdik kibontani a cselekményt.
Egy szó, mint száz, valami plusz nagyon-nagyon hiányzott. Talán a tavaly kiírt főszereplő vagy a régi hangulat/régi Annalise, nem tudom. Csak azt remélem, hogy beindul a sori és kapunk 1 jó szezont.

infinity - 2017. 09. 29. 21:17

Egyetértek a kritikával. Nekem sem jön be Annalise családi drámája. Reméltem, hogy nem fog kb az egész erről szólni, de sajnos…így át is tekertem, hátha jön valami izgalom. Sajnos ez a rész nagyon lapos volt. ha az utolsó 10 perccel kezdtek volna, azt mondom, kezdésnek jó, de mint tudjuk nem így történt. Egyébként szerintem ez a rész simán befért volna az előző szezonba.
A flashforwardban így elsőre csalódtam, lehetett volna brutálisabb és elfogadtam volna egy tavalyihoz hasonlót.
remélem’,hogy beindul az évad és jobb részek lesznek!

wellwellwell - 2017. 09. 29. 22:47

szerintem cicely tyson szívszorítóan szépet alakított.
amúgy elég langyoska kezdés volt, igen.

Mom - 2017. 09. 30. 08:49

Erősen dilemmáztam, hogy belekzdjek-e ebbe a szezonba. A tavalyi nem csinált sok kedvet a folytatáshoz.

Én inkább a jogi ügyekért, mint az átívelésért kezdtem bele, de előbbi szinte már nincs is benne. Olyanra gondolok, amilyen az első évadban volt, hogy egy-egy jogi aspektust egy konkrét, random ügyön bemutattak. Emellé jól elfért nálam az átívelés, mint “mellékes” (még akkor is, ha nem voltak egyenlőek az arányok). Mostanra viszont csak a folyamatos drámázás és kavarás megy, amit egyes karaktereknél azért nem nézek szívesen, mert tök érdektelen, mi lesz vele, másoknál meg azért, mert örülnék mondjuk 5 perc töretlen nyugalomnak a boldogságában.

Nem tudom, hogy létezik-e ilyen vetésforgó a forgatókönyvírásban, de itt nagyon csúcsra járatják, hogy mindenkinek mindig legyen valami, ami nyomasztóan hat. A két párnak sem merek szurkolni, mert úgyis jön valami, ami szétválasztja őket…
Biztos van, akit az ilyen fajta feszültségek fenntartása köt a sorozathoz, de engem egyre jobban taszít. Tényleg nem lehet egy gyereket normálisan kihordani, vagy egy biztosítási pénzt komplikációk nélkül megkapni?

No mindegy is, még egy részt biztosan megnézek és aztán meglátjuk. Ha továbbra is ezeket a régi konfliktusokat futják és nem kezdenek valami újba (újszerűbe), lehet, hogy a második résszel elbúcsúztatom.
Az évkezdés viszont objektív szemmel nézve sem igazán érthető, mert nem kezdett el semmit. Tényleg lehetett volna az előző évad zárója is.

Mom - 2017. 09. 30. 08:53

Bocsánat még azt kifelejtettem, hogy az egyetlen szál, ami felcsigázott, az volt, hogy Laurel tudja, mit tett az apja. (Mondjuk nem tudom, honnan, ez kiderült az előző évadban, csak nem emlékszem? vagy ez új nyom?)
Egészen addig, amíg a flashforward teljesen el nem vette a kedvem még ettől a kis érdeklődéstől is…

winnie - 2017. 09. 30. 08:53

ott a pont.a jogi ügyek nekem is nagyon bejöttek, mert főleg az első évadban, annak ellenére, hogy nagyon kevés idő jutott az epizodikus sztorikra a többi miatt, szörnyen jóra sikerültek, ütősek, sokkolóak lettek, plusz a jogi bűvészkedés is nagyon ügyes volt ezek kapcsán.

winnie - 2017. 09. 30. 15:45

egyébként ahogy olvasom, lesznek esetek, a 4×03-ban annalise-nek biztosan, de talán a fiatalok is csinálnak valamit. és ott már a flashforwardra úgy utalnak, mint “night of the crime”, szóval lehet, hogy felfednek valami bűntényt, de már nélkülem:)

winnie - 2017. 10. 06. 08:17

gyorsan megnéztem, hogy mit tartogatnak bombshellnek az utolsó percben a 4×02-ben, és komolyan röhögni támadt volna kedvem, hogy megint a világon semmi olyan nem volt, amit ne lehetne tízféleképp értelmezni vagyis úgy is, hogy semmi sem történt.

4×01: laurel babája. lehet, hogy már hónapok óta elveszítette, csak elfelejtette, vagy kezelik egy ideje a dolog miatt, csak úgy állítják be, mintha valami nagy dolog történt volna. vagy csak koraszülött volt, és nincs semmi gáz, csak vigyáznak rá, hogy ne legyen baja.

4×02: vér a lift falán. komolyan? erre valaki beindul? nyilván lehet, hogy annalise-nek valami baja van. SOKK! de lehet, hogy csak valaki más vére. ami…, kit érdekel?

szóval ezek a flashforwardok annyira, de annyira lohasztóan érdektelenek, hogy hiába lehet jó sztori mögöttük, jobban járnánk, ha nem is mutatnák őket.

maga a rész ettől még lehetett nagyon jó, de abszolút elégedett vagyok a kaszámmal. 2 teljes évad, két premier, meg egy finálé, ennyi volt nekem a HTGAWM.

infinity - 2017. 10. 06. 21:09

Így a 4×02 után megerősítették bennem, hogy az előző részt tényleg hagyhatták volna az előző szezonra. Ez a rész egy fokkal jobb volt, de azért még mindig nem az igazi, sőt.

Igen, én is úgy gondolom, hogy elég szegényes a felhozatal ha a tavalyi flashforwardhoz viszonyítom. Persze gondolom, most is össze-vissza csavarják majd a sztorit.

Nekem még az első rész végén jutott eszembe, hogy Laurelt bedrogozták és így halt meg a gyerek és ez lenne a gyilkosság? de ez csak egy ötlet, tényleg akármi lehet. Viszont nagyon remélem, hogy valami nagyobb dolgot húznak elő és lesz még nagy csattanó és felrázzák a dolgokat.

winnie - 2017. 10. 20. 09:56

még mindig megnézem az utolsó egy perceket, de basszus, még azok sem érdekesek. ez a flashforward még mindig nulla. oké, nyilván a részbeli infók hozzáadhatnak, de…, á.

Col-Lector - 2017. 10. 20. 14:19

Nézem folyamatosan az évadot, de látom, hogy nem pörögnek a kommentek. Az eddigi rész végi cliffek nem hoztak lázba, de a mai végén lévő már sokkal érdekesebb volt az ügyvédi irodában.
Talán az a vonal jön be a leginkább, Michaela meg az új főnöke FTW. A többi szál egyelőre langyos.
Semmi kiemelkedő eddig az évad, de stabilan nézős.

winnie - 2017. 10. 20. 14:25

Remélem, majd kapunk félévados írást, mert én is kíváncsi vagyok a véleményekre, nyilván abból, amit látok, következtetni nem nagyon tudok.

Col-Lector - 2017. 10. 20. 14:47

Elég szerteágazó, sok sztorikezdeményt bedobtak, végül gondolom majd minden összeér, de egyelőre nem tüzeltek fel. Kivéve az új ügyvédi irodás pörgést/kavarást, annak a tempója elkapott, és szimpatikus Michaela új mentora is.

Col-Lector - 2017. 11. 13. 10:59

Le vagyok két résszel maradva, de nekem eddig tetszik, azért ebben a szezonban is csűrik-csavarják rendesen a sztorit :)

Mom - 2017. 11. 20. 16:28

Most tényleg ennyi volt az idei zárás? Hajjajjj…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz