login |

Designated Survivor: kezdett a 2. évad

2017. 09. 30. 19:55 - Írta: dzsiaj

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem, nem és nem.

És negyedjére is, nem. Visszatért a sorozat, ami úgy váltogatja a fejeseit, mint más az alsóneműjét- a jelenlegi, Keith Eisner a showrunner, a negyedik a sorban-, és összehozott egy annyira szánalmas évadnyitást, hogy még percekig ültem pislogva a vége után.

Ritka az, amikor nem találok értékelhető momentumot egy produktumban, de a Designated Survivor friss epizódja közel járt ehhez.

Úgy tűnik, az új seprű nem seper jól esetünkben, Eisner ugyanis felütötte a kliséhalmazok kézikönyvét, fogta belőle az összes szócikket, és mindet jól összekeverte az ABC egyik legsikeresebb tavalyi újoncában, hogy aztán a végeredmény pontosan olyan legyen, mint ami ezek után várható. Szánalmas.

Jelenleg ott tartunk, hogy a már első évados fináléírásomban emlegetett Madam Secretary-től csak és kizárólag a bűnügyi nyomozás különbözteti meg ezt a sorozatot. Ami azért baj, mert a CBS drámája is csak egy teljesen közepes politikai sorozat, de az viszont messze nem veszi magát ennyire komolyan, és sokkal kevesebb pátosszal oldja meg a dolgokat.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Ebben a nyitásban viszont maxra csavarták a hazafiasságot, röpködnek az érzelmes zenére előadott érzelmes beszédek, a rendszer nem tökéletes ugyan, de az elnök nagyon igyekszik, még a kritikusait is kitünteti, és minden amerikaiért nagyon aggódik. Bizony.

Az elnöki stáb talán sosem volt még ennyire idegesítő, és hogy ne csak hárman csesszék fel az agyamat egyszerre, most behozták Joey unokaöccsét is politikai igazgatónak, bármit is jelentsen ez.

A karaktere a ma már kvázi megszokott „House-light, amit végül is túlságosan elrontani nem lehet, itt sem tették ezt, csak éppen használni nem fogják tudni rendesen, ha csip-csup ügyekkel foglalkozik majd a B- és C sztoriszálon. Ami itt is volt bőven, a fő konfliktusban ugyanis nyilván személyesen is érdekeltté kellett tenni az elnököt, és ezt nyilván ócskán is oldották meg.

Oké, nem akarom tovább szidalmazni a DS-t, bár megérdemelné, szóval jöjjön a lényeg: ez nem az a sorozat, ami anno elindult.

Annak is voltak hibái, de volt egy érdekes felütése, ami végigvezette a nézőt az évadon. Ez a felütés azonban teljesen eltűnt mostanra, és ezzel bizony kicserélődött/kiherélődött a széria, amit így nem is kívánok nézni a továbbiakban, inkább keresek magamnak valami új országosat.

U.i.: annak azért örülök, hogy megfogadták az előző írásban található intelmeimet, miszerint vigyázni kell, nehogy Maggie Q ellopja a show-t Kiefer elől a jövőben, mert ahogy az előző évadban az ő sztorija volt a legstabilabb pont, úgy pont az övét rontották el idén a leginkább. (És még Budapestre se jön, pedig megemlített minket az epizódban). 4/10.

25 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2017. 09. 30. 23:49

Jó ez nagyon. A 24-et ötvözik egy kis hazafias politikai vonallal.

Pocok - 2017. 10. 01. 02:14

Jó írás, egyetértek.
És tényleg, Joey-ból ismerős, de nem az öccse volt, hanem a nővére fia.

Sancho Pansa - 2017. 10. 01. 04:40

24? Hol? Ha egy kis 24-morzsa lenne benne, akkor már nézhető lenne, de egy teljes évados szenvedés után egy ilyen szarkupaccal kezdeni instant kasza.

monti - 2017. 10. 01. 07:42

hazafiasság kidomboritása jöhet, de azon kivül tényleg vérszegény lett, kár mert…..

Geza Kovacs - 2017. 10. 01. 10:46

Ejj, hát a 24-ben voltak ilyen szent meg nagyon gonosz fekete-fehér karakterek meg gyorsan megoldott akciók. Hát ha egyszer az elnök a főhős, nyilván nem ugrálhat ő egy repülőről a másikra, itt másfajta akció van, de a House of Cards-zal nem akar konkurálni, ez épp jó képet festene az ország vezetéséről. Blue Bloods mellett jól esik még egy ilyen sori.

energy - 2017. 10. 01. 10:49

Unalmas volt.

dzsiaj - 2017. 10. 01. 11:33

Pocok: uhh, köszi, javítva :)

monti: igen, a jól elhelyezett hazafiassággal nekem sincs bajom, csak itt messziről bűzlött, hogy Eisner direkt túltolja, mert azt hiszi (vagy az ABC azt hiszi), hogy ez kell a nézőknek.

Geza Kovács: nyilván lehet párhuzamot vonni valamilyen szinten a 24-gyel, de az egy akciósorozat volt, amihez a politika szolgáltatta a hátteret. Ez meg egy politikai sorozat szeretne lenni, némi akcióval megfűszerezve. A gondom az, hogy a premier alapján az akció részt fogják csökkenteni azért, hogy több idő jusson a drámázásra, pedig pont abban gyenge -szerintem- a DS.

winnie - 2017. 10. 01. 13:55

igen, nyilatkozta sutherland, hogy kevesebb lesz az eksön

– Will we see season 2 dialed down and without a lot of the explosive, conspiracy stuff?
– Yes, you will. In fact, you’ll see it dealt with quite early on. Having said that, it doesn’t mean that Maggie Q’s character [Hannah Wells] and that whole aspect of the show will diminish because it won’t. Her character will be a liaison to the president’s office. That aspect will still be very much a part of the show. It just will not be in the context of the original conspiracy that launched our show.

winnie - 2017. 10. 01. 13:56

egyébként nem tudom, hogy kinek volt meg a pénteki hírblokkban az, hogy az egyik állandó szereplő (ott leírtam, ki) leszerződött egy másik sorozatban. ez valamennyire talán jelzi a sztori irányát.

Dave - 2017. 10. 01. 14:42

Szerintem pont olyan középszerű amcsiműmájer zászlólengedezéses szirup, mint eddig.

heidfeld - 2017. 10. 01. 21:19

Megmondom őszintén, van pár gondom a kezdéssel. Tudom, eltelt pár hónap, de:
Hogy kerül a texasi ismét a belső körbe? Hol van a többi összeesküvő? Még mindig a kollégiumi szobájában van a számítógépes szakértő? Miért nem csináltak az indiai gyereknek egy milliós jelenetet, hogy ismét képet küldjön haza?
Ha az elnök engem próbálna irányítani, bizony nyugodtan enném tovább a szendvicset. Az új tanácsadó meg ritka idegesítő.
És hol volt Rob Morrow???
Természetesen maradok, mert ez simán lehet jobb, és nem lehetetlen kihívás.

Aldo - 2017. 10. 01. 21:33

Nekem ugyanazt hozta, mint az első évad. Van egy alig pár perces nyomozás, amit igyekeznek széthúzni az egész epizódra, valami nemzetközi probléma, amit meg kell oldani, melynek nyilván lesz valami drámai része, végül az epizód végén legalább 3 percben ki kell hangsúlyozni, hogy milyen magasztosak az amerikai eszmék és, hogy a szereplők utolsó vérükig küzdeni fognak érte.
Az új gyerektől már most a falra tudnék mászni. Mi lesz még később? A családi vonalat nem nagyon erőltetik, bár azt már az első szezon elején parkolópályára állították. Kíváncsi leszek, hogy az összeesküvés szálat meddig tudják elhúzni, mert nem hiszem, hogy még öt évadra kitartana. Összességében nem kell ettől a sorozattól sokat várni.

winnie - 2017. 10. 01. 21:43

aldo: szerintem nem lesz sok összeesküvés, mármint elzárják hamar, hiszen az nem a mostani showrunner sztorija volt. valamit kitalálnak a végére, és máshova helyezik a hangsőlyt.

Aldo - 2017. 10. 01. 23:25

Azért is írtam, hogy azt már nem lehet olyan sokáig húzni. Már elvileg csak a fő szemétláda van szabadon, így nem valószínű, hogy 22 részre el lehetne húzni. Bár akkor érdekes lesz, hogy Hanna-nak milyen szerepe lesz.

Bobi64 - 2017. 10. 05. 15:35

Az első széria roppant jól kezdett, aztán eléggé lanyhult, de végig tudtam nézni. Ez a második már nem tud mit kezdeni az eredeti helyzettel, a címe sem igen értelmes innentől. Egy átlagos politikai krimisorozat lett.

Tyberius06 - 2017. 10. 05. 23:20

winnie: visszatérve az állandó szereplő új sorozatban, én speciel nem találtam meg a hírt erről a pénteki (09.29) hírblokkban, de se előtte se utána, igaz a “designated” szóra kerestem rá, gondoltam úgy könnyebb kiszűrni kire is gondoltál… Szóval nincs meg az infó, de érdekelne.

Ettől függetlenül a második rész egy kalap kaki volt. Valszeg csak nekem nincs meg, de mi értelme volt betörni az anyós házába és felforgatni azt? Összességében gyenge volt és unalmas, ahogy nézem a jövőben se lesz pörgősebb és bár az összeesküvést fogják hanyagolni állítólag (ami nem feltétlen para), de anélkül meg még érdektelenebb lesz szerintem.
Szóval nálam lesújtott a kaszás (másodjára a sorozat történetében).

winnie - 2017. 10. 06. 05:20
heidfeld - 2017. 10. 16. 21:39

Szerintem a valódi összeesküvők annyira profik, hogy sikerült beépülniük a készítők közé…
Komolyan mondom, néha átmentünk paródiába. Szerencsére 2 percenként jött valami elképesztő butaság, hogy drámai legyen a hatás. Ezek az új karakterek meg. Gondoltam Zoé majd jó lesz, erre…
Tiszta hihetetlen, hogy Hanna annyi embert kap, amennyit akar. Megvolt annak a bája, amikor max. 4-en nyomoztak a 180 kilós táskával, vígan szaladozó-ugráló, idős kópé után.
Olyan mélyen voltunk a részben, hogy azon sem lepődtem volna meg, ha felbukkan az elnök fia is.
Nem tudom, tanítják-e egyetemen, hogy verjenek szét egy működő sorozatot. Ha igen, csillagos ötöst érdemelnek.
De nem. Nem létezik, hogy ő áll az összeesküvés mögött. Lehet nem szeretni az ilyesmit, de nélküle ez nem fog működni. Ja, felesleges a jövő idő.

Tomi - 2017. 10. 20. 01:04

Ez már nem az a sorozat ami az első évadban volt. Ez a legutóbbi showrunner váltás nagyon nem tett jót. Az összeesküvés nélkül ez csak egy sima politikai dráma abból is a rosszabb fajta, tele hazafias amerikai pátosszal. Ilyen elnök a valóságban nincsen.

A nerd PR director meg kap egy nerd barátnőt? Érik a kasza.

Geza Kovacs - 2017. 10. 26. 14:38

A mai rész kissé elrúgta a pöttyöst. 2006-ban Magyarországon volt hasonló eset, nem jött ki az illető egy beszéddel belőle, finoman szólva sem.

heidfeld - 2017. 10. 28. 23:56

Fanatikus ember vagyok. Kitartok reménytelen ügyek mellett is.
Ám előbb-utóbb csak be kell látni, ha vége egy jó dolognak. Kár ezért a sorozatért, de az új szereplők, összeesküvés leépítése vakvágányra vitte ezt a többre érdemes sorozatot.
Utolsó tartalékokat kell mozgósítanom, hogy egy-két részt még megnézzek. De nehezen engedek el nem olyan régen még kedvelt dolgokat.
Ritkán mondok ilyet, de unalmas, lagymatag lett.

Roxi - 2017. 11. 09. 08:47

El is feledkeztem erről a sorozatról.Tegnap reggel jutott eszembe,hogy vajon megy-e már.Este gyorsan meg is néztem az évadnyitót. Én sok változást nem látok az előző évadhoz képest. Az eléggé leromlott a 2. felére . Az új fazon tényleg baromi idegesítő.

sfefe - 2017. 11. 12. 15:54

Jo ez, nekem bejon… bar kisse lapos lett….

winnie - 2017. 12. 14. 22:54

wow, ez a félévadzáró elég fejfogós klisétenger volt, már ami a végén a két “eseményt” illeti. gondoltam, megnézem, de nagyon, nagyon nem bántam meg, hogy kaszáltam 3 rész után.

mSO - 2020. 02. 15. 13:56

Ez a második évad sajnos eléggé amcsi limcsi

De a 3. évada remek lett, Ég és Föld az előző kettőhöz képest.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz