login |

Great News: kezdett a 2. évad

2017. 09. 30. 13:30 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

A Great News eddig nagyjából a “majdnem nézős”-kategóriában volt nálam, jópofa munkahelyi szitkom egy tévéhíradós stáb főszereplésével, pár valóban humoros karakterrel, és egy kissé túlhúzott anya-lánya kapcsolattal. Most beengedték a nagyok közé játszani, megkapta a Will & Grace-t felvezetésnek, és az új nézők kedvéért… nem tudom, valamiért debillé tették a sorozatot.

Persze az is lehet, hogy a sok nézős széria miatt én felejtettem el, hogy milyen volt pár hónapja, de már az első jelenet ezt igazolta: anyu berohan egy papírral a vezérlőbe, hogy Kína rakétát lőtt ki, mindenki világvégét lát maga előtt, az élő adást gyorsan átszerkesztik, és bemondják szenzációként a hírt, miszerint Kína megtámadta Amerikát, majd pár perc(!) múlva kiderítik telefonon, hogy csak Black Chyna dobott piacra valami ajakfényt. WTF.

Oké, nyilván eddig is pihent agyú volt helyenként a sorozat, de azért nem ennyire debil. Harmadik jelenetnek pedig ott volt Tina Fey antréja, ami végképp eldöntötte a kérdést, hogy az NBC úgy gondolta, hogy ha hulladék kategóriába sorolja a sorozatot, akkor nézettebb lesz.

Persze lehet, hogy ez csak az én hisztim, mert látok abszolút pozitív hivatalos kritikákat is, de ettől még fura belegondolnom, hogy a sorozatot (nyilván egyik-másik színész miatt) még Emmy-jelölésre is esélyesnek tartották nyáron – országos szitkomok terén nagyon más az ízlésem, mint a kritikusoké. Szóval itt pár perc elég volt egy hard kaszához.

A részt azért végignéztem, nem volt túl érdekes, ásítozósra sikerült, Tina Fey karaktere is eléggé lufi, és ha nem lett volna az utolsó pár perc, akkor azt mondanám, hogy még a fő katalizátort is sikeresen eltüntette a sorozatból a készítő, aki egyébként a meteorológus csajt alakítja, és magának is írt ebbe a részbe pár debil poént. Kár a sorozatért, de nem bánom, hogy nem kell agyalnom azon, hogy nézős-e.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 10. 01. 15:12

Még nem láttam az első részt, de tervben van. Nekem ez az idei ‘kaszálom, aztán mégse’-sorozatom (tavalyi a Dr. Ken volt), de még a 2×01-gyel adok egy esélyt magamnak, hogy búcsút mondjak tőle. Az a baj, hogy tényleg vannak benne tökjó jelenetek, de az anyukát nagyon nehezen (és egyre nehezebben) tolerálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz