login |

Speechless: kezdett a 2. évad

2017. 09. 30. 18:01 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika,

De minek? Legalábbis ez a premier teljesen abban erősített meg, hogy erre nekem továbbra sincs szükségem. Pedig az ABC családi komédiája nagy kritikuskedvenc, eléggé elismert. Mert az üzenete fontos?

Azért jövök a kérdőjellel, mert tök jó, főleg ha nézik is elegen a sorozatot, amiben egy cerebrális parézisben szenvedő fiú a főszereplő, méghozzá úgy, hogy maga a színész is ebben szenved, csak akkor szórakoztatóra kéne írni. A mosolygós sitcomokkal már tele a padlás lassan.

Arról nem is beszélve, hogy mintha nem is döntenék el a tényleges üzenetet. Pedig tuti ügyelnek ezerrel, de a premier aközött egyensúlyozott, hogy mit kell feladnod, ha ilyen a gyereked, de ez egyben nem kifogás mindenre és amúgy is megéri azokat feladni, mert azok nem az igazi életet jelentik. Közben egy részük mégiscsak…

Nyilván a tévé miatt van, hogy a rész végére ebből nagyon keveset tanulnak meg az előbbiekből a szereplők, hiszen még sok évadot kell kicsikarni ebből a felállásból. És ez is baj, mert ha már nincsenek poénok, akkor cserébe nem kéne egy helyben álldogálni velük. És talán pont ezért működnek az ilyen témák jobban filmen?

Arról nem is beszélve, hogy amit ténylegesen poénnak szántak, azaz nem csak a történet helyzetéből adódó vicces pillanat volt, az szinte mind besült. Kezdve a fűnyírástól a család józan paraszti eszét képviselő srác őszüléséig rossz volt az összes.

Konkrétan csak az érzelmes pillanatok azok, amik összejöttek a készítőknek, ami egy komédiánál nem jó hír. Nyilván nem térek vissza hozzá, plusz ti sem tűntök majd fel. De azért kommentekben lehet pozitívnak lenni róla nyugodtan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz