login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 14. évad

2017. 10. 01. 19:45 - Írta: Deny

338 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavasszal nagyon szidtam a Grey’s Anatomy-t, ugyanis a fantasztikus 12. évad után sikerült kisiklatni a vonatot, és egy elég hullámzó szezont produkálni – igaz, nem teljesen az írók hibájából. Szerencsére a vége felé felcsillant a reménysugár, én pedig picit megnyugodtam, hogy talán nem keletkezett maradandó sérülés, viszont mégis voltak aggályaim a folytatást illetően (különösen a fináléban belengetett daytime szappan-gyanús főszállal kapcsolatosan).

És most itt vagyunk a 14. évadban, ami kapott egy kis vérfrissítést: ugyanis co-showrunnerként visszatért az a Krista Vernoff, aki a sorozat első 7 évében dolgozott vezető íróként, és számos meghatározó epizód fűződik a nevéhez. Vernoff a visszatérésekor kijelentette, hogy igyekszik visszahozni az első szezonok stílusát – azt az időszakét, amit szinte mindenki a Grey’s Anatomy fénykoraként tart számon, és az első 2 rész alapján sikerült neki!

Ugyanis úgy éreztem magam a dupla premier nézése közben, mint aki egy időgépbe került (és nemcsak azért, mert a Timeless Abigail Spencere vendégeskedett a részekben), és visszarepült 2005-be, a sorozat kezdetéhez, mert teljesen olyan feelingem volt, mintha az első évadból került volna elő ez a két epizód.

Szó szerint annyit nevettem rajtuk, hogy belefájdult a hasam, ez a fajta humoros stílus pedig már nagyon régóta csak pillanatok erejére mutatkozott meg a GA-ban. Már nagyon hiányzott! De lássuk, mi is történt pontosan. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A fő szál természetesen Megan megtalálása volt, amit meglepő módon sikerült egész emészthetővé tenni, sokkal szappanosabb megoldást vártam, ez pedig üdítő volt. Arra pedig pláne nem számítottam, hogy kedvelni fogom a karakterét, hiszen egy újabb akadályt jelent Meredith és Riggs régóta húzódó  will-they-won’t-theyjében. Abszolút rendben van a csaj: vicces, aranyos, egyelőre nehéz nem kedvelni. Persze azért így is sikerült éket vernie Meredith-ék bimbózó kapcsolatába.

Megannel együtt egy rég látott karakter, Teddy is visszatért néhány epizód erejéig. Ennek részben örültem, mert mindig jó, ha egy régi ismerős ismét felbukkan, viszont vannak nála sokkal hiányoltabb szereplők is, akiket szívesebben látnék viszont. Ráadásul sikerült rögtön alaposan felkavarnia az állóvizet, aminek nem örülök.

A fináléban belengetett kínos Jackson-Maggie vonalat egyelőre nem vitték túlzásba, de azért látszik, hogy nem fogják ennyiben hagyni. Aminek kifejezetten örülök, hogy az S13 egyik legrosszabb elemét (Minnick) kiiktatták, helyette pedig behoztak egy új karaktert Carina DeLuca személyében, aki már most sokkal jobb választásnak tűnik. Tűzről pattant, ízig-vérig olasz lány, jellemével remekül passzol a sorozat pezsgő hangulatához, és kifejezetten jó hallani, amikor anyanyelvén csicsereg (angolul már kevésbé…) Támogatom a „Carizona” párost!

Úgy tűnik, hogy végre Jo és Alex közt is szent a béke, de azért mégis ott lebeg a fejük felett az a bizonyos „erőszakos ex”-felhő, ami valamikor később le is csap rájuk az évad folyamán, hiszen visszatér Matthew Morrison is.

Aztán ott van Amelia, akinek története szolgáltatta az epizódvégi gyomrost. Amikor már az ember azt hinné, hogy egy sitcomot néz, egyszer csak jön az emlékeztető, hogy ez azért mégiscsak egy dráma. Egy véletlen folytán ugyanis kiderül, hogy egy tízcentis daganat lapul a fejében, ami teljesen új megvilágításba helyezi az egész karaktert: vajon a temperamentuma, a hirtelen döntései és az eddigi őrült húzásai mind csak tünetek voltak?

Durva belegondolni, hogy ez akár a Private Practice-beli élményeinek is teljesen új értelmet adhat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan viszik tovább ezt a szálat.

Itt jegyezném meg, hogy Shonda Rhimes-ék láthatóan nagyon szeretik az iróniát: az agysebész – akinek agysebész bátyja agysérülésben halt meg, gyermeke agy nélkül született, apját pedig agyonlőtték – most kap egy agytumort. „Vicces.”

Összességében fantasztikus volt ez a 2 rész, szívem szerint 10/10-et adnék, mert igazán nem találtam semmit, amibe beleköthetnék, főleg az előző évad után. De objektív leszek, és „csak” egy 8,5-et adok, amit viszont jogosan meg is érdemel!

És hát ne feledjük, hogy közeledik a 300. (!) rész is, amiről csak annyit árultak el a készítők, hogy „nagy lesz!” Talán számíthatunk még egy-két meglepetés visszatérőre? Én mindenesetre alig várom a folytatást, és nagyon örülök, hogy ismét „ódákat zenghetek” a sorozatról.

338 hozzászólás Ne habozz!

adam - 2017. 10. 01. 20:21

Nekem is kifejezetten tetszett az évadpremier, egy dolog nagyon megmaradt bennem, amikor Meredith olvassa az újságot és benne van Christina, remélem Őt is visszahozzák, ha csak egy-két részre, az is jó.

-T - 2017. 10. 01. 20:39

Egyetértek a kritikával. Az előző évad tényleg nagyon nyögvenyelős volt. De ez a kezdés szuper volt. A rész végi csavar pedig ütött. Christina nekem is hiányzik.

Rainmagic - 2017. 10. 01. 20:42

Nekem is tetszett az évadnyitás. Egyetlen egy dolog zavart, hogy a színésznő cserét idiótán oldották meg. Ahányszor szerepelt a tesó, mindig lángvörös haja volt. Erre az évadnyitóban betolják barnán a csajt… De a többi nagyon jó volt. :)

heidfeld - 2017. 10. 01. 20:52

Mivel barátnőm betegeskedett,így sok”szörnyűséget” néztem vele. Voltak ennél rosszabbak is, de a vidámabb hangulata ellenére sem kellett felmosni padlóról a sok nevetés végett.
Igen Timeless Abigel Spensere jó. Arizona-Carina működik. Lucca nővére is nagyon rendben van. De.
Sorozat fő gondja, hogy olyan párokat próbálnak össze hozni, akiknek még egy épületben is veszélyes lenne azonos időben tartózkodniuk.
A kórház kb. úgy működik, mint egy család, baráti társaság. Nos itt próbált rendet rakni ez a lengyel lány. Hosszú távon ez a betegeknek lett volna jó, meg lehetne inkább velük foglalkozni, mint a pár defektes karakter ismétlődő gondjaival. Igaz, én kihagytam 7 évadot/ barátnők váltás miatt:D/, de van, amivel már legalább harmadszor találkozok.
Összességében vidámabb hangulata volt a kezdésnek, nyekergő zenék szinte nem is voltak, és a legidegesítőbb karakter Alex keveset volt. De az alapvető gondok megmaradtak. Évi már jobban van, így legközelebb inkább a jó 50 sorozat egyik epizódja, ami jobban érdekel.

infinity - 2017. 10. 01. 22:01

Már tavaly is hangoztattam, hogy régen mennyire szerettem a sorozatot, és hogy az előző szezon mennyire pocsék volt…Az szezonnyitóra csak Teddy miatt tértem vissza, és kellemesen csalódtam, ugyanis meglepetésemre jó volt a nyitány! Ha tényleg megújul a GA, akkor még maradok is, de ez majd kiderül a kövi részből/részekből.

Csilla0422 - 2017. 10. 01. 22:05

Na gyerekek, ez a Grey’s Anatomy. Ebben benne volt minden, ami miatt megszerettem.

Abigail Spenceret amúgy is szeretem. Így meg még jobban, hogy Megan nagyon szimpatikus karakter lett. Hunt család minden jelenetét imádtam.

Teddy nagyon hiányzott már. Pacsi Cristina és George miatt is.

DeLuca tesó – pergős része rendben… az viszont nem tetszik, hogy Arizonaval van. (Főleg amiatt, hogy színésznő nem sokáig tud maradni.) Szemlátomást Arizonaval nem tudnak mit kezdeni. Bár még mindig jobb, mint Minnick.

Akinek a távozását követően ismét Jo lett az, akitől szabadulnék. Ő nagyon kínos már. Steph lelépése után pont jó lett volna, ha Leah marad, hiszen Ben is kevesebbet lesz majd.

Bailey – Ben páros jelenetei ott voltak.

Webber is visszatért.

Mer végre nem rinyált és jó volt.

Úgy tűnik, hogy Maggie is felnőtt. Legalább is remélem.

Amelia – ez elég ironikus.

Mom - 2017. 10. 01. 22:19

Deny, köszönöm, hogy rávilágítottál erre az agyas összefüggésre, mert tényleg mekkora irónia már, szinte kiveri azt ember szemét, én mégsem vettem észre :P

Bár én az előző évadot sem éltem meg annyira tragikusan, de határozottan éreztem a pozitív irányba elmozdulást ezen a kezdésen.

Abigail Spencert már a Timelessben megkedveltem, így örültem a cserének (nem azért, mert a másik színésznővel bármi gondom lett volna)és nagyon kellemes csalódás volt, mert én sokkal több szappanos, nyúlós, drámázást vártam körülötte. Persze még nem kizárt, hogy lesz, de eddig egy nagyon emészthető irányt mutattak ezzel kapcsolatosan. Egy konkrétumot ki is emelnék: azt hittem, Meredith és Riggs kapcsolatát hosszú ideig titkolni fogják Megan előtt, mire véletlenül rájön és nagyon dühös lesz. Ehhez képest nem csak, hogy már a második részben megtudta, de még csak nem is valami fatális véletlen folytán, hanem konkrétan az egyik érintett önszántából vallotta be neki. (Még rá is építettek egy rábeszélős szálat, amiben gyakorlatilag azt mondták ki, hogy mekkora hülyeség is így viselkedni, pont ahogy a sorozat eddig épített az ilyen szitukra) Nyílt kommunikáció, érett, felnőtt döntések… Csekkoltam, hogy biztosan jó sorozatot nézek-e :P

Teddy nekem egyedül akkor volt kicsit is érdekes, mikor a beteggel kavart, akihez aztán hozzá is ment, hogy legyen biztosítása. Általában inkább idegesítőnek és sótlannak találtam. Így a visszatérésének is inkább csak a nosztalgia húrok megpendítése miatt örültem. Ilyenkor hajlamosabbak az írók is előhozakodni régebbi sztorikkal. Christina “cameója” pedig nagyon megörvendeztetett és újabb bizakodásra adott okot :P

Ahogy Ben és Bailey a munkásokat a kórház személyzetéhez próbálták hasnolítani, tetszett. Bailey erőltetett feminista vonala viszont már kevésbé. Eléggé kilógott a sorból, hiába szolgált későbbi döntések katalizátoraként, továbbra is erőködésszaga volt.

A Főnök és a gyakornokok (akikről amúgy kicsit jobban elmondhatták volna, hogy kik is, azok számára akik nem annyira értik, mit takar az elnevezésük, amit azóta már el is felejtettem), a Főnök és Maggie, az új Deluca és Arizona, Alex és Jo végre-kibékülése mind-mind érdekesre és tartalmasra sikerült, és egyúttal azt is mutatja, hogy az arányok nem tolódtak el túlságosan.

Mert bár tényleg ott lebeg Meredith és Riggs kapcsolatának jövője, Amelia tumora és kapcsolata Owennel, Megan felépülése és további szerepe, Maggie és Jackson (számomra) rettentő fura egymás felé taszigálása, April költözése és még biztosan van amit kihagytam, mégsem éreztem nyomott hangulatúnak, vagy borúsnak, sem a részt, sem a beharangozott jövőt.

Kifejezetten optimistán állok a folytatáshoz, reménykedem benne, hogy ezt az üdeséget meg tudják tartani :)

renka - 2017. 10. 02. 10:14

Az előző évadból én már az utolsó 8 epizódot nem is néztem,de mostanában kezdett hiányozni a sorozat… Krista Vernoff visszatérése némi reményt is adott, h ez az évad jobb lesz majd.Az idénynyitó nem is volt rossz,érezhető az irányvonal is (a lightosabb hangvétel), de azért van 1-2 “megörökölt szál,amivel nem ártana kezdeni valamit…leginkább gyorsan kidobni az ablakon. Maggie-Jackson páros számomra nem vicces, hanem inkább kínos. Remélem, h túl sokáig nem húzzák ezt a sztorit, mert 10 emberből 8 hülyét kap tőle. Én amúgy soha nem szerettem igazán Jacksont (számomra még mindig egy elkényesztetett, arrogáns aranyfiú), de Aprilel együtt nagyon jól működnek.
Kicsit fura, h a tavalyi túltolt drámázás után Alex és Jo szinte nem is beszéltek egymással, most meg hirtelen minden megoldódott közöttük. Logikátlan, rosszul kivitelezett sztori ez (is), de legalább DeLuca-t lekapcsolták róluk…úgy tűnik. Apropó DeLuca! Mondtam én tavaly, h kell neki egy laza nővér, jót tesz neki. De ha azt hiszik az alkotók, h ezzel rendben is vagyunk DeLuca-t illetően, akkor tévednek…de kezdetnek jó lesz.
Tetszett, h Meredith felnőtt, kíváncsi vagyok az Amelia-történetre is, meg arra, h mit kezdenek majd Aprilel.Bízom benne,h nem lesz olyan vontatott a sorozat, amilyen tavaly, h ha egy sztori (vagy egy páros) nem működik, akkor azt hajlandóak lesznek korrigálni, nem pedig “csakazértis” lenyomni a nézők torkán egy egész évadon keresztül.

cseszka - 2017. 10. 02. 12:17

Lesz magyarul valahol? Mintha a 12. évadnál tartanának…
Orvosos sorozatot nem szeretek eredetiben nézni, tök hülyének érzem mindig magam, mert a) szakzsargon b) a “feszült” jelenetekben mindenki hadar, üvölt, egyszerre beszél… Magyarul jobb.

Anthonz - 2017. 10. 03. 12:06

Mivel túl hosszú az évad sok olyan szál van amit muszáj fölöslegesen nyújtaniuk, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.
Vicces volt az April-Jackson jelenet a végén, gyere beszéljük meg, erre a csaj kiönti a lelkét Jackson meg büdös szót nem szólt.
A 300 rész remélem megint nem valami musical-es fos lesz, mert akkor azt se fogom nézni..

lexie - 2017. 10. 03. 22:53

Jó volt a nyitás, DE ! Most komolyan? Amelia rákos? Pont agydaganata van? Számomra unalmas, közhelyes húzás, olyannyira, hogy teljesen hidegen hagy, mi lesz a sorsa. (Izzie rákos sztorija csillagos 5ös volt, esküvő, hallucinálás, meg úgy minden egyben.) aztán tavaly is volt egy anyuka rákos, meg az a baromi jó színsészno által alakított Dr. Rideg, akit Amelia műtött meg azt hiszem, a 11. évadban… szóval na, szerintem ez már annyiszor eljátszott húzás, hogy engem nem tud meghatni.

sas94 - 2017. 10. 07. 19:13

3/3 eddig az összes részt élveztem és talán a 14×03 a legjobban. Az Amelia agydaganatos számomra ironikus inkább, mint, hogy nem tudnak mit kitalálni. Bár most a rész végén volt deja vum azért nekem is. Nem tudom mi lesz ennek a szálnak a kifutása, de ha minden így halad akkor ez egy zseniális lépés az írok részéről.
Igazából karakterek jók, színészek jók, történtet eddig tetszik, vicces szituációk is nagyon is rendben vannak és a dráma is kellően hat.
Amit ki szeretnék emelni külön azok a zenék. Részenként 1-2 zene megfog, a legtöbb általam nézett sorinál ez félévadonként, ha ennyi.
Körülbelül most ennyi. Nektek mi a véleményetek?

BubuMaczko - 2017. 10. 09. 15:44

Nekem is eddig a harmadik rész tetszett legjobban.
Amelia sztorija eddig: az agysebész, akinek fejbelőtték az apját, akinek a bátyja agyvérzésben halt meg, és akinek a gyereke agy nélkül született. Komolyan az agytumor volt a legnagyobb ötlet?
Ezt leszámítva tetszik, hogy kezdenek (lekopogom) felnőttként viselkedni. Meredith odaállt Meghan elé, és nem ment a cécó hetekig. April őszintén elmondta Jacksonnak, mi bántja. Alex és Jo is végre megbeszélték.
Bár szerintem Mer nem lesz boldog, mikor Nathan nekilát, hogy megmutassa neki (és nem Meghannek), hogy ő az első, és szereti. Legalábbis remélem, hogy nem cisnálnak ebből is két évadnyi drámát.
A Bailey + Freudi rémálom + Jackson nagy bejelentésén jót nevettem, amire rég volt példa a sorozatot nézve.

renka - 2017. 10. 13. 17:48

A 3. és a 4. rész is tetszett. Igen, kicsit vicces, h akkora káoszt csináltak az elmúlt évadokban Amelia körül, h már csak egy agydaganattal tudták megoldani… Kicsit sajnálom, h Owen is a megoldás része lett, párban nem nagyon szeretem őket. DeLuca-val viszont aranyosak voltak, jó lenne, ha maradna ez az új neuro team. Sőt! Felőlem össsze is hozhatják őket, a Maggie-Jackson párosnál számomra már úgysem lehet semmi kínosabb…lol (Úhhh, szegény gazdag fiú most megint örökölt egy kis pénzt, annyira sajnálom…)
Az April-Arizona barátság továbbra is a kedvenceim közé tartozik, akkor is, ha Arizona épp józan.
Megint jön egy central epizód, megintcsak nem értem, h minek?! Én simán meglettem volna a “hogyan rabolták el Megant” részletei nélkül is, nem hiszem,h ez most olyan lényeges lenne (Megan már majdnem felépült, mehet vissza, ahonnan jött).

Csilla0422 - 2017. 10. 13. 21:30

Az évad eddig telitalálat. Greg Germann is nagyon jó választás volt.
Tetszik, hogy Amelia végre előtérbe került és egy kicsit jobban megismerhetjük őt. Hm dr. Koracick a fülembe ültette a bogarat… Amelia meg DeLuca aranyos együtt. Sokkal jobb párost alkotnak, mint Owennal.

Megan Huntnak nagyon hálás lennék, ha Riggset és Jot is magával vinné amikor visszamegy.

Ha ilyen nehéz jó rezidenst találni, akkor hozzák vissza Leah Murphyt. Főleg, hogy Ben is megy.

Kit Cat meg rávilágított, hogy Jackson és Maggie tesók és remélem ezzel le is zárták a szálat. Team Japril!

A tumorral való viccelődés nekem túlzás volt, az azért nem ennyire poénos dolog.

A múlt heti részhez még Dr. Nicole Herman megemlítése is nagyon jó volt, de jó lenne ha Geena Davis még pár részre most is visszatérne.
Az öreg dr. Avery csak ennyi volt?

sas94 - 2017. 10. 15. 08:23

Szinte hibátlan rész. 9/10
+színészek főleg Caterina Scorsone
+karakterek dinamikája
+Tumor jelenet, ez nálam olyan volt mint anno George temetésén amit leműveltek
+Meg és a fia
+Interjúk hát komolyan szakadtam rajta
+Jo se idegesített most
+Deluca annyira aranyos volt végig
+Zenék

-Ben egy picit kilógott nekem
-Maggie és Jackson egyszerűen nálam nem. “Sister” na az ütött
-Valami hiányérzetem van, de nem tudom mi

Kíváncsian várom a folytatást mit hoznak ki belőle, bár következő részt kihagyhatnák. Annyira utálom a filler részeket.

renka - 2017. 10. 15. 09:57

Az előző évadok alapján azt mondom, h hiába az általános negatív hangulat a Maggie-Jackson páros körül, nem ússzuk meg ezt ennyivel… Minimum összehoznak valami eseményt a téli fináléban,aztán vagy 2-3 hónapot lehet gondolkodni rajta, h akkor most tényleg igen…vagy tényleg nem. Ha szerencsénk van, akkor az utóbbi, de így is elhúzzák ezt majd legalább az évad 2/3-áig. Ha meg az igen…na, arra inkább nem is akarok gondolni.
Nem értem, h miért nem nézik meg, h ki-kivel működik jól, miért erőltetnek össze egymáshoz nem passzoló karaktereket. Azt gondolják, h Maggie-Jackson sztori a szülők miatt remek humorforrás, de azért elég kevesen tudnak rajtuk nevetni, mert egyszerűen nem jók együtt (komolyan meg ki tudná őket venni az évekig zajló, central epizódokkal, változatos történetiszálakkal felépített Japril-epic-lovestory után?!).Tavaly a Jo-DeLuca párosnál éreztek plusz drámát, és képesek voltak egy egész évadon keresztül húzni a semmit. Szerintem ez időpocséklás. Igazi ill.igazibb barátságokat és romantikus kapcsolatokat is felépíthetnének, aztán írjanak azok köré drámát vagy humort, ha akarnak.

Katey - 2017. 10. 27. 04:40

Nem mondom, hogy nem volt érdekes a mai rész, jobbra sikerült, mint amire számítottam.
De a legtöbb dolog nem igazán jön be.

Spoiler-veszély:

Amelia és Owen kapcsolatát elintézik ennyivel?
Hogy Owen egy tumort vett el? Akkor ennyi erővel Amelia egész eddigi élete nem létezik, és ez akkora marhaság. Nyilván befolyásolta a tudatát valamilyen szinten, a kirohanásait, de most, hogy ezek már nincsenek nyugodtan élhetnének. És az milyen szöveg, hogy nem ismerik egymást? Hát akkor ismerjék meg, aztán döntsenek arról, hogy egymáshoz valók-e vagy sem. Ha ezek után összehozzák őket megint, akkor az nagyon gáz lesz.

Ez a Riggs-Meredith szál is szerintem borzalmas.
Oké 12 évadon keresztül néztük, hogy Meredith nagy szerelme Derek. De senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy 40 éves nő 3 gyerekkel nem találhat magának új faszit és a hátralevő kb. ugyanennyi idejét egyedül kell leélnie?

És ez milyen már, hogy Los Angelesbe költöznek? És akkor ha Amelia nem köti Seattle-hez és a családja LA-ben van, akkor Owen mégis miért marad Seattle-ben?

Az előzetesből kiindulva a jövő heti rész talán izgalmasabb lesz, We’ll see. Addig is dühöngök, hogy így elcseszik megint a kedvencem…

Katey - 2017. 10. 27. 04:46

És a kommentem elküldése utáni perceben olvastam a hírt, SPOILER!!!!
hogy kiírták Riggset.

Ennél jobban nem utálok semmit. 2 évig szenvedtünk vele/érte. És mégis mi értelme volt?
A mai epizód után azt gondoltam, hogy majd valahogy visszatér. Egy idő után rájön, hogy Meredith-t szereti már, de Shonda közleményt adott ki, miszerint egy új sorozatban fog szerepelni és, hogy a karaktere méltó lezárást kapott.

Valaki osztozik a dühönben remélem. Eddig is mérges voltam, de most nagyon ki vagyok akadva…
Utállak Shonda.

winnie - 2017. 10. 27. 04:51

inkább annyit írt, hogy minden bizonnyal fog még dolgozni együtt hendersonnal, de neki idén lejárt a szerződése, így nem tehettek nagyon mást.

Katey - 2017. 10. 27. 08:41

Ja igen, bocsánat. Újraolvastam a cikket és igen az Inside the box vmi regi tv film, és nem új sorozat. Hajnali 5kor nem olvastam elég figyelmesen, mert az első mondat után elöntött a pipa.

De akkor igazából köthettek volna vele új szerződést, ha csak az a probléma, hogy lejárt neki. Így még dühítőbb. Szóval vagy Shonda nem akarta őt, vagy Martin Henderson maga nem akarta már a GA-t.
Így vagy úgy, de elpazaroltak az életemből 2 hosszú évet.

Olyasmi érzésem van, mint az Így jártam anyátokkal sorozatfináléja után, akkor egy teljes évadot tettek feleslegessé az utolsó 2 perccel.
Itt is értelmét vesztette az elmúlt 2 év szenvedése…

renka - 2017. 10. 27. 10:56

Az új részt ugyan még nem láttam, de azt olvastam, h M. Henderson nem akart már tovább maradni (frankón lenyilatkozta, h sem vele, mint színésszel, sem a nézőkkel szemben nem fair, h ő valakinek a helyére lépjen…).Remélem, h megpróbálják jól keverni azokat a színészeket, akik maradtak (bár ennek erősen ellentmond a Maggie-Jackson páros)…és nem rántanak be most gyorsan valakit (mert megint kevés a férfi).

Katey - 2017. 10. 27. 12:46

Akivel legeloszor randizott Meredith Derek utan, na az a faszi tetszene, bar mar nem emlekszem a szineszre, de arra igen, h moto moto volr.

Csilla0422 - 2017. 10. 27. 19:49

Katey, ha jó a tippem akkor Dr. William Thorpe-ra Scott Elrod gondolsz. Na ő nekem is nagyon tetszene. Jó karakter is volt, na meg… :)

Deny - 2017. 10. 27. 19:54

Katey: Nem akart új szerződést kötni, mert azt mondta, hogy sosem szokott hosszútávon maradni ugyanabban a sorozatban. Talán az is közrejátszhatott, hogy a sorozat az év nagy részére LA-be kötelezte, és lehet, hogy nem akart távol maradni az otthonától (bár ez nem biztos, mert nem tudom, hogy Új-Zélandon él-e).

Engem nem ért teljesen váratlanul, mert voltak jelek (pl. nem volt rajta a 300. részes fotón, az Instagramján meg lehetett látni, hogy visszatért Új-Zélandra), de abban bíztam, hogy csak kihagy pár részt, és majd visszajön.

Engem sokkal inkább Owen döntése háborított fel. Eddig is utáltam, eztán még inkább fogom.

Csilla0422 - 2017. 10. 27. 22:02

Tetszett a rész, olyan hamar vége lett. Így már érthető Megan – Nathan sztori. Jó volt az utazás is, ennek tudható be Owen döntése is. Igaza van, mert nem ismerik egymást. Pont a napokban olvastam egy esetet, ahol a tumor kivétele után teljesen más személyisége lett a betegnek. Ők barátként sokkal jobbak voltak, mint párként. De az is lehet, hogy az új Amelia meg illeni fog hozzá. Bár nem lenne rossz egy Amelia – DeLuca páros sem.

Riggs meg happy endet kapott. Remélem, hogy Megant még fogjuk látni.

Egy új visszatérő női karakter jelenik meg, de még nem árulták el, hogy beteg, orvos vagy valakinek a valakije lesz.

BubuMaczko - 2017. 10. 29. 00:22

Nekem nem tetszett, hogy több éve épített szálakat ilyen összecsapva lezártak.
Owen hitelessége kb már nulla. Az egyik részben egészségben, betegségben, a következőben meg nem is ismerjük egymást. Mellette Riggs és Meghan tényleg nem ismerik egymást, de boldogok akarnak lenni azzal, akit valamikor megszerettek. Akarják.
Amúgy meg ha drámát akarnak orvosi vonatkozással, Owen és Amelia házassága izgalmas lehetett volna így, hogy megváltozik a műtét után.
Gondolom Owen megkapja Teddy-t, és ő lehet a visszatérő szereplő.
A vége az eladnak kb ugyanaz lesz, mint Derék halála után: a három leányzó együtt, újra.
Azért ez a nyilatkozat erős, mert akkor eleve miért vágott bele… A végére jobb karakter volt, mint Derek, és nem nyomta el Meredith-t. Sokkal jobban értették egymást. De legalább Mer kapott egy nagy glóriát most, hogy felnőttként viselkedett, és elengedte.

renka - 2017. 10. 29. 13:21

Megnéztem végre…kb. az egyetlen central epizód, amit láttam. Elég jó kis kilépőt kapott M. Henderson. Owen meg…én nem szerettem őt és Ameliat együtt, úgyhogy nem bánom, h vége a közös történetüknek. Bár ebben a sorozatban ezt egy kicsit félve mondom…soha nem lehet tudni. Mindenesetre úgy tűnik, h Krista Vernoff tényleg igyekszik minden neki nem tetsző, évek óta húzodó szálat gyorsan elvarni és ezt az évadot valóban lightosabbá tenni. Azért remélem, h nem esünk át a ló túlsó oldalára és meg lesz az egyensúly a dráma és a könnyed hangvétel között.

Kíváncsi vagyok, h mi lesz ezzel a sok single karakterrel? Tényleg totális párcserék lesznek? Oké, h hozznak majd be egy-két vendégszereplőt a futó románcoknak, de most annyian lettek egyedülállók, h azért házon belül is kell, h legyen változás. Mit gondoltok erről?

Nekem ez az “új-visszatérő karakter” kimaradt, de Bethany Joy Lenzről (One Tree Hill)olvastam, h jön egy pár epizódra.

Katey - 2017. 10. 30. 01:58

BubuMaczko: minden szavaddal egyetertek.

Az a bajom, hogy az uj szereplok mindannyian rezidensek. Szoval pasikhoz lehet oket parositani, de az idosebb noi karakterek eseteben sztem nagyon hulyen nezne ki, ha ennyivel fiatalabbakkal kombinalnak oket.

Amugy az elozetesbol ugy erzem, hogy az owen amelia szal meg nincs lezarva. Van egy sanda gyanum, hogy Owen feltekeny lesz, ha megtudja, h Amelia faszizik es rajon h megsem a tumort szerette meg :D de aztan persze lehet nem igy lesz, mert felre szoktak vele vezetni a nezoket…

renka - 2017. 10. 30. 07:29

Katey:igen,ezèrt (is) gondoltam,h az Amelia-Owen-DeLuca-April-Meredith ötösből (ha Maggie-t ès Jacksont nem szàmoljuk) legalàbb egy pàros összejön.

Katey - 2017. 11. 02. 03:24

úúú April és Owen. Már nagyon régóta várom, kb. azóta amióta Aprilnek nem sikerült a vizsgája és Owen elment érte a farmra. Mármint, nem úgy vártam, hogy megtörténjen, mert nekem tetszik az April-Jackson páros, de mindig is azt gondoltam, hogy őt egyszer ossze fogják hozni Owennel.
DeLuca és Amelia páros is igen elképzelhető. szerintem szikra van és nekem ők külsőre is tetszenének.

De Meredith-t egyik faszival sem tudom elképzelni. Owent azért, mert Christina nagy szerelme és sosem volt közük egymáshoz, meg amúgy is Amelia férje volt. Ez too much.
DeLucának meg még nem volt köze meredithhez úgy rémlik.

Deny - 2017. 11. 02. 15:52

Valaki amúgy nézi YouTube-on a Post-op websorozatot. Bevatnak minket a kulisszák mögé, meg felidézik az elmúlt 300 részt. Jópofa :) Volt szó a zenékről, pár főbb vendégszereplőről, a musicalről, az orvosi háttérről, stb.

Egyébként jövő csütörtökön minden ABC-s hír- és magazinműsorban lesz egy vendég a sorozatból, ahol további kulisszatitkokról fognak beszélni. :)

szepi06 - 2017. 11. 04. 08:54

A 14X06 nekem nagyon tetszett, annyit nevettem közben, ami már régen fordult elő velem GA nézése közben. Ahogy Alex oltogatta Jacksont a vagyona miatt, ahogy nevettek azon, mi lesz, ha Ben bejelenti a tervét Mirandának. Meg amikor széttrolkodták Webber beszédét.:) DeLuca-új lány múltjára kíváncsi vagyok. Owen és April jó páros lennének. Nekem Owen kicsit “begyepesedttnek” tűnt mindig Cristinához, hát Kepnernek pont jó lesz+ egyformán családcentrikusak is.

debcsillu - 2017. 11. 04. 20:51

szepi: az nem Owen és APril volt, akik smároltak hanem DeLuca elvileg leszbi tesója…
Amúgy tényleg nagyon jó rész volt, ilyen kis feelgood :)
Kíváncsi vagyok az elkövetkező történésekre, most már kezdek Jackson-Maggienek drukkolni :)

szepi06 - 2017. 11. 04. 21:45

Debcsillu: igen, köszönöm, felismertem mindkettőt. Én csak Katey hozzászólására reagáltam, nem a jelenet kapcsán :)

debcsillu - 2017. 11. 06. 14:54

ja, most már látom, bocsi :D
hát, van benne ráció h ők működőképes páros lennének :)

Csilla0422 - 2017. 11. 06. 22:40

Hatalmas rész volt és a fiúk kitettek magukért. Ben tiszta para, azért nem lennék a helyében.

Owen – April még akár lehetne is. Az érvek meggyőzőek és egyre jobban távolodik Japril.

DeLuca megmondta, hogy a tesója mindenkivel összefekszik. :) Micsoda revans lenne, ha Amelia meg DeLucaval keveredne össze.

Jot péntek óta képtelen vagyok megemészteni. Sztár rezidens. Vazzeg az évfolyamából senki sincs már, ez azért megkönnyítette a dolgát. Leah legalább maradhatott volna.

Katey - 2017. 11. 10. 12:00

Hihetetlen, hogy vegigneztem 300 reszt belole :D 14. Evemet taposom a sorozattal, es ez nagyon para es nagyon oregnek erzem maga, pedig csak (vagy nem csak) 27 vagyok :D

Ez a 300. Resz szuper volt, pedig az elejen mikor bejottek a hasonmasok azt gondoltam, hogy jezusom milyen giccses es a parbeszedek mennyire gagyik, de ahogy mentunk bele a reszbe, egyre inkabb kezdtem azt erezi, hogy milyen jo otlet volt ez.
Es a dijatadas resz, na annal nagyon sirtam. Iszonyat jo jelent volt, amikor felnezett es a buszke anyukajat latta.
Tetszett, hogy szepen sorban megemlekeztek a fontosabb elvesztett karakterekrol.

Nekem George volt a kedvencem es amikor meghalt nagyon szomoru voltam. Utaltam egyutt Callievel, es imadtam, amikor osszehoztak Izzievel :) hihetetlen, hogy azota is eltelt mar 9 ev :O

szepi06 - 2017. 11. 10. 13:38

Na, akkor alig várom, hogy hazaérjek este és végre megnézhessem ;)

Csilla0422 - 2017. 11. 10. 16:19

Erre nem lehet megfelelő jelzőket találni. Egyszerűen fantasztikus volt!

A zene, a párbeszédek, visszaemlékezés minden a helyén volt. Még a történet is haladt előre. Az ilyen dolgok miatt nem lehet haragudni az előző évad gyengébb részeiért.

Sokkal jobban örülnék, ha baby George, Cristina és Izzie jönne vissza az új gyakornokok helyett. Bár eddig még DeLuca exbarátnő és Jo pasi elviselhető.

Arizona úgy beszélt Markról, mintha az ő pasija lett volna. :) Ahogyan próbálta utánozni Mark hangfekvését, akkor már felkerült a pont az i-re.

Cristina a telefonban… az a kép. :D
Mentős Nicole!

Hab a tortán Katie Burton volt. Vele nagyon megleptek, mert csak említés szintjén számítottam rá. Így viszont epic volt!

Lexi, Callie, Derek, Mark, Izzie, Cristina, Burke és George minden nagy karakter megkapta, ami jár.

Hiányoltam viszont Adisont és Ericat valamint “The carousel never stops turning” mondatot. De ettől eltekintve minden rendben volt.

Niki19 - 2017. 11. 10. 19:44

Hát ez valami borzasztóan jó rész volt :) A 13. évad után azt mondtam, ha nem lesz jobb a 14. nem nézem tovább, de …. A legrégebbi rajongásom, 10 év után nem lehet abbahagyni :D Végig ott volt a gombóc a torkomban, hihetetlen jó rész volt. Az, hogy minden fontos szereplőt (kivéve Addison) megemlítettek remek húzás volt :) Cristina volt mindig a kedvencem, az a kép, nagyon szuper volt. Ő hiányzik a legjobban, jó lenne ha visszatérne, bár tudom, már nem fog.
Csak így tovább :)

BubuMaczko - 2017. 11. 10. 23:20

Szerintem borzalmas epizód volt. Hatásvadász, manipulatív, patikamérlegen kiszámolt, pontosan adagolt szirup, amivel sorba veregették hátba saját magukat, mekkorát alkottak régen. Meredith díja abszolút kiszámítható volt, Jackson beszéde hiteltelen. Bailey és Ben maradtak egyedül a karakterükön belül, őszintén. Bármennyire fel akartak ültetni a nagy érzelmi hullámvasútra, nálam az ellenkezőjét érték el. Ez a művi érzelgősség attól a sorozattól, ami megalkotta Christina Yanget, elég negatív teljesítmény.

Clarie - 2017. 11. 11. 02:20

Azt nem tudjátok hogy a 300 másodperces videóban miért hagyták ki Dereket? Nélküle nekem annyira értelmetlen az a videó…

Deny - 2017. 11. 11. 15:10

Clarie: Talán jogi okok? Az összes balhés távozó kimaradt belőle. Lehet, hogy jogi okokból nem használhatják őket promóciós videókban.

Clarie - 2017. 11. 11. 23:44

Akkor nagyon lemaradtam anno, vagyis azt olvastam, hogy Derek balhé nélkül távozott, simán megegyeztek stb. Ezért nem értettem, hogy őt miért nem mutatják a videóban.

Bogyó - 2017. 11. 18. 13:40

Tetszett ahogy indult az évad, mintha a kezdeti könnyedség és lendület tért volna vissza. De mind a 300. rész, mind a félévadzáró a kritikán aluli kategória volt számomra. Sajnálom.

BubuMaczko - 2017. 11. 18. 15:03

Meggie-t és Jacksont nézni fájdalmas. Mint egy vonatbalesetet nézni lassított felvételben… Remélem, összejönnek, és az lesz, mint Izzy és George: rájönnek, hogy ez nem megy.
Ha nem Aprillel hozzák össze, találjanak valakit, akivel tényleg összeillik, és nem ilyen kínos az egész.
Az utolsó rész már elég izgi volt (főleg a 300. után), de annyira nem professzionális Bailey pattogása, meg sürgetése. Már az elején evakuálni kellene, átirányítani.
Az idősebbik DeLuca meg mehetne már.

renka - 2017. 11. 18. 18:41

Az a baj, h már régen látszik, h ez nem magy…mármint Maggie és Jackson. Mégis úgy erőltetik ezt a párost,mintha a sorozat léte függne tőlük (milyen izgalmas volt amikor Jackson megfogta Maggie kezét?! Jajjj!!!). Már komolyan azt se bánnám, ha összehozznák őket,csak ne lenne ez az egyik legfőbb történeti szál.Jacksontól amúgy is a falra mászom, lassan az egész sorozat körülötte forog.

Azt hittem, h szerencsétlen DeLucaval haladnak majd valamerre ebben az évadban, de még arra sem veszik a fáradságot, h legalább 3 lépésben kerüljön le róla a felső:itt egy új gyakornok,aki amúgy egy régi barátnő és ugrás az ágyba, jó szórakozást hozzá!

Jól indult az évad, de hamar mélyrepülésbe kezdtek…legalábbis nálam.

debcsillu - 2017. 11. 19. 20:32

hű ez elég fura rész volt, nekem a nagy katarzisos szülés jelenet nagyon gáz volt, és a cyberattack is…
Nem csodálkoznék nagyon ha valójában Brooke/Jo férje állna a támadás mögött, ettől a résztől még ez is kitelik…

Katey - 2017. 11. 21. 04:23

renka: Minden szavaddal egyetértek.

DeLuca szál nekem most a legborzalmasabb, nem tudom mit akarnak ebből kihozni. Eleve a csaj rohadtul antipatikus. és annyira gázak a szexelős jeleneteik..

Viszont a szemüveges medikus srác, aki meredith-szel műött az nagyon cuki, az tetszik é snekik nagyon jó jeleneteik voltak.
Meg a szőke duci medika is szimpi. Szóval lesznek szerintem jó karakterek, csak pl. Deluca csaja pont nem az.

A másik akik kiakasztanak Owen és a biszex Deluca húga.

Szóval igen. Erős kezdés után mélyrepülés.

Mom - 2017. 11. 21. 08:45

Nekem nagyon tetszett ez a zárás, de lehet, hogy erősen benne volt a kontraszt a How to get away with murderrel.
Szórakoztató volt. Például az a jelenet, amikor Jo a gyakornokokat irányítgatja, meg szétosztja, nekem kifejezetten az első évadokat hozta :)

Maga a történet ezzel a cybertámadással nekem sem volt annyira erős, de az utolsó jelenet pl akkora meglepetés volt, hogy a fal adta a másikat. Nem azért, mert nem tudtam volna, hogy egyszer lesz ilyen, csak egyáltalán nem vártam volna akkor és ott.
Egyébként az a koncepciója a cselekménynek, hogy modern technológia nélkül mennyire találékonyak az ifjak szerintem jó ötlet volt, csak aztán ezt nem igazán vitték mélyre. De legalább Webber kapott pár percet a csillogásra :) És a folytatásban még lesz lehetőségük a többieknek is megmutatni a kreativitásukat.

A gyakornokokkal egyelőre nincs gondom, nagyon mély benyomást sem tettek rám, de legalább jól elkülöníthetőek külsőre, ha már a nevüket úgysem tudnom megjegyezni minimum az évad végéig :P

Jackson és Maggie viszont továbbra is taszít. Minél inkább erőltetik, annál jobban :/ A DeLuca nővér pedig Arizonával sokkal jobban működik, mint Owennel.

Andi - 2017. 11. 30. 23:52

Nekem tetszett ez a hackeres rész. Szerintem izgalmas volt és ijesztő is, ha belegondol az ember mennyi minden függ ma már a számítógépektől és vajon hányan találnák fel magukat, ha minden leállna? (nálunk a munkában megállna az élet :D )
Nem tudom egyébként a valóságban mi a protokoll ilyenkor, gondolom nem az, ami itt, hogy tartsunk ki és titkoljunk el mindent…
A szüléses rész borzalmas volt, hiteltelen.
És remélem nem lesz semmi Maggie és Jackson között.

debcsillu - 2018. 01. 19. 11:27

na ez a mai rész se volt semmi :D
A Jackson-Maggie szálat meddig akarják még vajon húzni?

szepi06 - 2018. 01. 19. 20:41

Sziasztok, végre itt van folytatás :) Már nagyon vártam. Kicsit nehezen indult a rész szerintem, de utána beindultak a dolgok. Tetszett ahogy Mer kiállt Jo mellett, bár arra számítottam, hogy többet megtudunk a múltbéli dolgokról, lesz egy- két bevágott visszaemlékezős jelenet vagy ilyesmi. A vége pedig igazán “Shondás” lett. Bailey és a hacker gyakornok szál pedig feelgood volt:)

Debcsillu: érdekes de engem most (még) annyira nem zavart ez a szál, persze lehet, hogy volt 2 hónap szünet és alig vártam a folytatást, szóval csak türelmesebb vagyok:)

heidfeld - 2018. 01. 21. 17:03

Nagyon ritkán nézek bele, de ez a Camilla Ludington tényleg ennyire gyenge színésznő? Ugye, most jobban ő volt a központban. Láttam már rosszabbat, de komolyan azt hittem, többre képes.
Tévedni emberi dolog.
Ez a Jackson- Maggie dolog meg fog történni. Voltak már sokkal rosszabb ötletek is abban a jó hat évadban, amit láttam.

Chloe Price - 2018. 01. 21. 21:12

Azt hittem, hogy Jo karaktere ettől vagányabb, keményebb lesz. Jól indult, mikor bekerült a sorozatba. Engem érdekelt a múltja, hogy mit titkol, de ez így csalódás volt. Persze, mikor elment szülni a színésznő, az biztos sok mindent másképp alakított.
Legalább egy pár maradhatna sokáig együtt ebben a sorozatban. Ezek úgy házasodnak és vállnak el, mintha nem lenne holnap. Most ha Maggie összejön Jacksonnal, az se fog sokáig tartani

BubuMaczko - 2018. 01. 22. 23:00

Egy ilyen pár van: Bailey és Ben… De az öreg Webber is bírja a gyűrődést a freudi rémálommal.
Színészileg most nem volt bajom vele. Úgy eljátszani a bántalmazás áldozatát, hogy nincs visszaemlékezés, konkrét tények, mégis érezd, hogy mit élhetett át, nehéz… Szerintem ment neki. Igazából a bajom ezzel a szállal, hogy túl sokáig húzták, most meg egy epizód alatt le is rendezték.

Kata - 2018. 01. 23. 14:25

Miért van olyan érzésem, hogy végül kiderül, hogy az újdonsült menyasszony gázolta el Jo férjét?!

Deny - 2018. 01. 23. 16:09

Kata: Szerintem is ez történt. Karev nem lenne olyan hülye, főleg a tavalyi incidens után. Ráadásul az előzetes is ezt sugallja számomra, ahogy a csaj viselkedik benne.

Kata - 2018. 01. 23. 20:08

Tuti, a csaj viselkedésén lehetett látni, hogy bántalmazzák, az is kiderült, hogy beszélt Jo-val, teljesen egyedül maradt pszichopata csókával és ki is esett a kegyeiből… szóval gondolom ilyen végső menekvés lehetett neki, majd kiderül…

Csilla0422 - 2018. 01. 23. 21:05

A hackeres szál nagyon bejött – főleg Bailey és admin megoldása. De aggodalomra is ad okot… riasztó, hogy ennyi mindent hálózaton keresztül vezérelnek és ez könnyen vezethet több ember halálához is. Annak örülök, hogy ismét bebizonyosodott, hogy jó az öreg a háznál, Webber végre újra elemében volt.

A turnusából Leah mellett Jo volt a kedvencem. Szurkoltam, hogy jöjjön össze Karevvel, de aztán valami megszakadt. Annyira, hogy most azért szurkolok, hogy végre tűnjön el. Most meg részeken keresztül lehet nézni, hogy mindenki Jot pátyolgatja… Hozzák vissza Leaht!

Jackson – Maggie jelenet biztos érdekes volt… de amikor megláttam Averyt a törölközőben… teljesen elvonta a figyelmem a beszélgetésről. :) Nagyon remélem, hogy őket nem hozzák össze, mert Team Japril!

Lehet abban a balesetben Jo férje is benne volt. Shondat ismerve Karav-Jo páros a tisztázás előtt még szívni fog.

Kim Raver újra visszatér. Ha lehet szeretnék egy fiú DeLuca és Amelia párost!

Deny - 2018. 01. 24. 14:38

Csilla0422: A hackeres szál valós esetek alapján íródott, valóban történtek hasonló támadások Amerikában és Angliában is a közelmúltban. Persze Shondáék kicsit drámaibbá tették, de volt ilyen.

Amelia-DeLuca még megtörténhet, sok a közös jelenetük mostanában. Kim Ravernek meg örülök. Éreztem, hogy Teddy még nem tűnt el végleg, de miután szerepet kapott a Designated Survivorben, nem gondoltam, hogy még látni fogjuk idén.

szepi06 - 2018. 01. 24. 21:10

Én akkor biztosan nem jól vagyok összerakva, de eddig a pillanatig amíg nem olvastam az utolsó pár hozzászólás én meg voltam arról győződve, hogy Joék “oldották meg” a volt férj- problémát :)

Amúgy mélységesen elítélem a pszichopata csávót, de kétszer sem mondom, hogy Jo viselkedése néhol nem volt gyanús. Félreértés ne essék, bármilyen is volt akkor Jo (ha csak egy pici is igaz abból amit a pasi állított)természetesen nem érdemel ilyet, de lehetséges hogy volt valami pici vaj a füle mögött.

BubuMaczko - 2018. 01. 26. 15:11

Na, végre! Ez megint egy olyan epizód volt, amiért érdemes nézni a sorozatot!

ace05 - 2018. 01. 26. 17:07

Jó volt a rész, de most mindenféle kárörvendés nélkül mondom, hogy Trigger warning-al kellet volna mennie ennek a résznek, mert egy a fox news néző ezen szívbajt kap.

Deny - 2018. 01. 26. 20:12

axe05: :DDD
Nagyon jó volt amúgy, több helyen kirázott a hideg. Tetszik, hogy a sorozat nem fél komoly témákhoz nyúlni. Ha jól rémlik, Jesse Williams pont ebben a témában tartott tavaly beszédet, ami elég nagy port kavart egyeseknél. A Tuck-os jelenet nagyon komoly volt, szomorú, hogy ilyenekre fel kell készíteni a gyerekeket.

Csilla0422 - 2018. 01. 26. 20:37

Ebben az évadban is voltak már jó részek, de eddig ez mindent visz.

Szegény Kepner… átkozott egy műszak volt neki. Ez minden orvos rémálma.

Jo ügyet nem húzták és mondhatni a férj -nyilván akarata ellenére- elegáns módon oldotta meg. (Azt gondoltam megrendezett baleset volt, hogy megvádolják Jot v Alexet.)

Gondolom azok a jelenetek meg az általánosítások miatt mentek. Még a mai napig is sok áldozat van az előítéletek végett. Bailyey – Ben – Tucker beszélgetés megrázó volt.

Matthewra meg valahogy számítottam, igazándiból így, csak nem ilyen véget képzeltem el a feleségének.

Maggie végre, Maggies volt, talán ez volt az egyetlen örömteli dolog a részben a sok dráma mellett.

szepi06 - 2018. 01. 26. 22:19

Hát, ez tény nagyszerű rész volt. Nem voltam én sem April helyében aznap :_(

És Mirandáék beszélgetése, áhhh még a hideg is kirázott. Nálam a “never, never run” simán a hét idézete, persze csak a konkrét jelenetben üt nagyon, de kétszer is visszatekertem…

jessm - 2018. 01. 29. 17:26

A 12 éves gyerek története borzasztó volt. Azért a probléma nemcsak az előitéletkből adódik, hanem abból is hogy már egy 12 évesnek is lehet fegyverre

Jo férjének a története , tök érdektelenre sikeredett, azok után, hogy ez volt a cliffhanger. Ez a sztori inkább csalódás volt. Bár elég Shondás véget ért a karkakter.

ÉS szegény MAtthew , neki is Shondás lett a vége. Előre tudni lehetett , hogy itt nem lesz happy end.

Szegény April, ez tényleg indulhat a legrosszabb nap versenyben nála : Matthew emlékeztette a múltra ,a hibákra és Samuelre, és ráadásul szomorú véget ért az a történet, másik 2 beteget is elvesztett, egy másik beteg elbizonytalanította, a kollégák meg átnéztek és gyalogoltak az érzésein.

szepi06 - 2018. 02. 02. 21:38

Milyen durva, hogy mennyi mindent nem tudtunk Bailey-ről, vagyis a múltjáról meg az OCD-jéről:) De szerencsére, ellentétben az előző résszel, itt megkaptuk a szokásos Shondás-nyálas befejezést :)

BubuMaczko - 2018. 02. 03. 10:48

@szepi06 Az OCD-ről több rész is ment még a 10. évadban. Korábban is voltak visszaemlékezések róla, az info jó része már megvolt.

Deny - 2018. 02. 03. 13:38

Jaja, még a 9. évadban kezdődött az egész az áteresztő kesztyűkkel, amik megfertőzték és megölték a betegeket. Az egyetlen új infó a halott testvér volt.

Anthonz - 2018. 02. 04. 11:10

Nyeh, gyűlölöm ezeket a tematikus részeket, főleg ebben a sorozatban, nem sok olyan volt amit nem pörgettem le.

Anthonz - 2018. 02. 05. 08:25

Amúgy az Owen, Owen tesó, Rick szálat dobták, vagy majd egyszer előveszik megint a kalapból?
Múltkor Ameliának volt agytumora, most Bailey-nek szívbaja, mi jöhet még? :D

jessm - 2018. 02. 05. 18:37

Anthonz: Itt már mindenki volt minden baja.
Tényleg olyan érzés az egész évad mintha pörgetnék a sztorikat amiket kitaláltak és gyorsan lezárják őket és következő évadra tiszta lappal kezdjenek a karkaterek.

Deny - 2018. 02. 05. 19:44

Anthonz: Az 5. részt láttad? :D Riggs és Megan elköltöztek a tengerpartra a kissráccal. De Teddyt még fogjuk látni az évad vége felé.

Anthonz - 2018. 02. 06. 11:31

Igen, láttam mindegyik részt, de ez hogy elköltöztek a tengerpartra csak annyit jelent, hogy jegelik őket, és majd a megfelelő pillanatban megint elő lehet húzni őket a kalapból, elég egyértelmű.

Csilla0422 - 2018. 02. 06. 17:58

Bailey a kezdetektől a kedvenc karakterem. Ennek ellenére péntek óta képtelen vagyok ezt a részt megemészteni. Szeretnem kellett volna, de nem megy. Tulajdonképpen a tesó volt az egyedüli új dolog, amit megtudtunk. Ami tetszett, hogy kaptunk: Derek, George, Callie… na és a 6. évad fináléjából részeket.

Lehet a Timeless szünetében vagy után még Abigail Spencer visszatér. Miatta sokan megszerették Megan Huntot.

Carina DeLuca viszont csak csapódik ide és oda…

szepi06 - 2018. 02. 06. 18:55

Bubu,Deny: Akkor csak én nem emlékeztem :) Abban a részben volt erről szó, amikor műtétek közben megfertőzte a betegeket?

Deny - 2018. 02. 06. 19:17

szepi06: Nem, az csak a kiváltó oka volt. Ha jól emlékszem, a 10×10-11 fókuszált erre.

Anthonz: Így már értem. Nem hiszem, Riggset kiírták (a csatorna parancsára méghozzá), Abigail Spencer meg a Timeless miatt nem tudna, csak vendégként szerepelni, amíg azt nem kaszálják.

renka - 2018. 02. 09. 11:48

Nagyon rég láttam egy teljes epizódot a sorozatból (csak egy-egy részletet néha)…Ez a Sam-DeLuca páros mi a csudát csinál együtt? Amelia-val történt mostanában valami (az agyműtéten kívül, amit rekord gyorsasággal lezavartak)vagy parkolópályán van? Várom, h történjen már végre valami izgalmas dolog ebben a sorozatban, ami újra “beránt”, de ez a sok szerencsétlen, összenemillő, erőltetett páros elveszi a kedvem…

Csilla0422 - 2018. 02. 09. 14:40

A múlt heti részhez hasonlóan ez sem igazán jött be, annak ellenére, hogy voltak jó pillanatok.

Kepner 180 fokos fordulata egészen meglepő. Tőle nem igazán ilyenre számított az ember.

Bailey – intern azért ott volt a szeren. :)

Webber – Maggie aranyos volt. Clive meg egész szimpatikus, őt szeretném ha még maradna. Érdekes lenne egy orvos – civil kapcsolat.

A női DeLuca orvosilag teljesen rendben van. A magánélete nagyon kínos, nem kéne erőltetni.

Jot egyre nehezebben viselem el, igazán megszabadíthatnának már tőle.

jessm - 2018. 02. 09. 17:03

Csilla: Miért meglepő April 180 fordulata? Az irók sok hibát követnek el , de ez a szál jól volt felépítve. Aprilnek volt egy iszonyú napja, amit senkivel sem tudott megbeszélni, és kollégák és barátok teljesen semmibe vették és még a versenyt is rásózták, ami nem lenne baj ha tudna Istenhez fordulni, de nem tud.
Mai részben is csak azt mutatták be , hogy mennyire semibe veszik, még Arizona is,aki egyszerű büntudatnak gondolja a Matthew feleségével történtek miatt, mert ő nem tud a többiről.

Igazábókól vicces kis rész volt, annak ellenére , hogy nem bánnám , ha Jot, delucát+ csaját elrabolnák az ufók. Egyébként Alex és Owen is minek a sorozatba? Legtöbbször fel sem tünnik ha nincsenek benne a részben. Bár Ben tűzoltóvá válása kicsit hihetetlen, de legalább nem itt lézeng.
Az utolsó kérdésem, hogy MAggie + Jackson dolgot minek eröltetik? Főleg ilyen hosszan, döntsék már el, hogy lesz ebből valami vagy sem, mert ez így unalmas. Nem jó annyira a páros együtt, hogy 1 évadon keresztül nézzem az összejöjjünk vagy sem-et.

Csilla0422 - 2018. 02. 09. 22:16

Jesmm, a 180 fokos fordulat nem az adott rész kapcsán merült fel, hanem a kezdetekhez viszonyítva. Apriltől, aki olyan sokáig tartogatta magát valahogy idegen ez, hogy egy gyakornokkal fekszik össze. Ő eddig megfontolt volt és most ez a futó kaland… Csalódott a hitében ez tiszta sor, de valami mást is kitalálhattak volna neki a portyázás helyett.

renka - 2018. 02. 10. 08:33

Mindenki egy gyakornokkal fekszik össze:Maggie,Jo,April… Az egyetlen ùjdonsàg az lenne,ha valamelyiküknèl komolyabbra fordulna a dolog. Ez a pàros lehetett volna Maggie ès DeLuca. Ehelyett…làtjuk,h mi van.
Ràadàsul April ès Jackson olyan epic love story-t kapott itt èvadokon àt,amit nem lehet überelni.Ha ennyire összeakarjàk hozzni Jacksont Maggievel,akkor tegyèk!De itt ilyen “they are meant to be”,vègzetes vonzòdàs stb. törtènetet nem lehet eljàtszani,nem működik (ott ülnek egyszàl törölközőben ès akkor sem). Kèt gyakornok kapcsolata is utoljàra akkor volt èrdekes,amikor Aprilt ès Jacksont összehoztàk.Ès èn nem is vagyok Japril fan…lol Rosszul vàlogatjàk a pàrokat,az ùjdonsàg ereje semmi izgalmasat nem hozott…legalàbbis szàmomra.

andrea - 2018. 02. 10. 12:48

Szerintem Aprilnel belefer az ha kicsit 180 fokot fordul önmagához, az elvei és hite miatt olyan életet élt amiben sok minden kimaradt, olyan munkája is van amit nehéz úgy élni ahogy ő akart olyan emberek mellett akik mellett el. Én se értem Maggie és Jackson dolgot, annak tudatában hogy van Japril. Ez olyan epic története a sorozatnak mint Merder, cristina/owen. Szóval kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből. Így ráadásul hogy se MerDer se Cr/Owen ők se, gáz.

Anthonz - 2018. 02. 12. 13:21

@renka “Ez a Sam-DeLuca páros mi a csudát csinál együtt?”
-Dugnak..

A Jackson-Maggie szálaz egész évadban lebegtetik, és majd a végén, lehet az utolsó részben összehozzák őket.
Túl sok rész van egy évadban, a mostani is elég filler rész volt, mindenkinek megismertük a projektjét a versenyre, és kb. ennyi.
April: hát nem tudom igazából ő is randizgatott egy időben nem? Miután Jacksonnal szétmentek? Szerintem őt majd Owennel fogják összeboronálni valamikor. Bár lehet inkább az Owen-Teddy szálat veszik elő majd.

@Deny: igazad van, asszem tényleg volt valami hír, hogy rájöttek a Riggs szál egy tévedés volt? Pedig nekem tetszett, jó karakter volt.

renka - 2018. 02. 12. 18:14

@Anthonz Persze,de mi ebben a poèn? Ha legalàbb Ameliaval tennè ezt (de ő meg azzal a ronda dokival kavar időnkènt) DeLuca… Maggièk meg annyira bènàk együtt,h gyakorlatilag a nagy semmit hùzzàk vègig az egèsz èvadon… Ennèl azèrt lehetne izgalmasabb dolgokkal is előàllni,bàrmilyen hosszù is az èvad.Owen meg April talàn-talàn működne.

Deny - 2018. 02. 12. 19:15

Anthonz: Nem tévedés volt. Riggset a csatorna kényszerítette bele a sorozatba, mert azt hitték, hogy a sorozat bukni fog Dempsey nélkül. Aztán nem így lett, úgyhogy az ABC ismét közbeszólt, hogy akkor nyugi van, nem kell Riggs. Bumm, kiírták.

Anthonz - 2018. 02. 19. 13:57

@renka: Lehetne jobb dolgokkal előállni, de látod hogy mégsem teszik meg.
@deny: köszi az infókat, kár érte azért, mondom ezt férfiként :)

Egyébként: volt téli szünet, majd egy nemszeretem Bailey rész, meg egy filler rész, erre megint egy hónap szünet, és ismét egy filler event rész, kezd mostmár bosszantani :)

Csilla0422 - 2018. 03. 05. 18:31

Ez a rész sokkal jobb volt, mint a Bailey centrikus. Maga az érintett is a régi önmagát idézte.

April kapcsán erről beszéltem, amit Jackson mondott és Arizona is felfedezett. Ő nem ilyen volt és ezért furcsa ez a 180 fokos fordulat.

Nem lehetne, hogy Andy Herrera orvos legyen és Jo tűzoltónak menjen? Jaina Lee Ortiz meg tök jól nyomta, gondolom tűzoltóként is jó lesz.

Greg Germann na őt imádom. Koracick jól feldobta a részt. Nem lennék meglepve, ha dr. Bello is az ágyába kerülne.

Dr. Qadri meg egyre szimpatikusabb. Végre egy gyakornok, aki tudásával hívja fel magára a figyelmet.

Katey - 2018. 03. 06. 10:15

Fúú nekem ez a Korakick nagyon nem bejövős.

A gyakornokok pedig nekem szimpik egytől egyig. Egyedül Bello-t utálom.
A szőke duci csaj is cuki,

Nekem nagyon bejön az indiai csákó akivel együtt kavar April és szerintem nagyon jó páros lennének, ha adna neki esélyt.
Nekem az a bajom Jacksonnal, hogy hiába a nagy álompárság, már annyira megutáltam a fickót az elmúlt évadok során, és ez a Maggies hajcihő és annyira gusztustalan, hogy én szivesebben látnám Aprilt valamit egyéb hot palival és ez a kis friss hús annak tűnik.

Nagyon szeretem a kis szemüveges figurát, aki Meredith-szel szokott dolgozni, és a muzulmán csaj is elég szimpi. Szóval ha valami rendes sztorik kerekítenének köréjük, izgis szerelmi szálakkal dobnák fel a sorozatot, és nem idegesítő párokat erőltetnének egymásra, akkor lennék igazán boldog.

Pl. Arizona nekem már egyáltalán nem hiányozan és Jo sem.

Akiknek örülnék, ha összejönnének:

April – Owen
Maggie – Deluca
Duci szőkének valami egyéb pali.
Amelia – Alex. (Nekem most amikor Alex énekelt és Amelia nézte őket elkezdett a fejemben motoszkálni, hogy köztük lehetne valami)
Mindenesetre Ameliának kijárna egy kis boldogság.
Meredith-nek egyszerűen kell egy pasi. Nem azért, mert egyedül nem boldogul, hanem mert az ember társas lény, és ne éljen már élete végéig egyedül a 3 gyerekével.
Riggsnek nagyon szurkoltam, ő jót lett volna, vagy az a másik doki a szep kék szemű, akivel a másik kórházban találkozott.

jessm - 2018. 03. 06. 21:45

Szerintem az April szálban van potenciál, végre egy érdekes történet amig végig visznek és nem lezavarják egy epizod alatt.
Jackson elég bunkóra írták mostanában, szóval örültem, hogy April lepattintotta. Mondjuk még szurkolok nekik, de elég valószínűnek tűnik, hogy Maggievel összehozzák. Komolyan nem értem,hogy mit szívtak a készítők , hogy ezt a párost erőltetik, nincs szemük vagy mi?!
Jackson és Meredith közt ( a színészek barátsága miatt), Alex is, és muszlim doktorral is több kémia volt volt 10 mp-ben mint Maggievel. Sőt Jessie Williamsnek egy székkel is több kémiá van mint Kelly McCreary.

Kate:
-Owen és April : lehetne benne potenciál, de Owen annyira tanárként viselkedik Aprilvel és idönként olyan lesajnálóan tud rá nézni, hogy nem tudom elképzelni. Plusz Owen 3- szoros elvált, nem hiányzik neki April zűrje.
-Owen-nek Teddyvel tudnék elképzelni happy endet, a többiekkel valahogy nem láttom, esetleg a muszlim dokotrral.
– April szerintem jó az új rezidenssel, vagy még régen Alex volt jó, ha végre Jo eltünne a színről
– Maggie szerintem jó volt delucaval, mással annyira nem
– Deluca is jobb volt Maggieval és Amelival mint Sam-vel
-Amelia és Allex is van potenciál

Bár az az érzésem, hogy Alexet ki fogják írni, annyira nem szerepel

andrea - 2018. 03. 06. 22:23

Kicsit April most a régi Meredithre emlékeztet bulik tekintetében.

Még mindig nem tudok ebbe a Jackson Maggie történeten kiigazodni, ez kinek jó? Ez kb annyira nevetséges. Valamikor felhoztak egy videot h Jackson Maggie videót 58 ezren néztek meg de még január elején történt jelentre és a mostani April Jackson jelenetet csak 128 ezren és ez akkor pár óra telt el. Jackson és April egy epikus története a sorozatnak mint MerDer, OwenCristina vagy ott volt Mark-Lexie nem voltak sokat együtt de akkor is tudta mindneki szeretik egymást…Japril persze tele öntelt, elkényeztetett Jackson dolgokkal plusz a fölényeskedésével amit April nem tud elviselni. Számomra ebbe a táborba tartoznak, persze enm én döntök csak általában akkor szoktak így viseltetni az írók főleg itt a GA-ban ha az egyik párból valaki távozik, mert nem rizikóznak. Itt rizikóznak emrt a nézőknek Japril az van vagy valami nagy dolgot akarnak elmondani. Viszont az itt nem Maggie és Jackson.

Csilla0422 - 2018. 03. 08. 19:27

Jessica Capshaw és Sarah Drew távozik az évad végén. Ez azért nagy meglepetés nekem. Ők hiányozni fognak.

Katey - 2018. 03. 08. 19:42

Pont most olvastam én is. Lesokkolodtam. Jessica Capshaw-t nem sajnélom, de Sarah Drewt is??
April annyira központi karakter lett az utóbbi időben.
Japrilnek örökre vége.

Hihetetlen…

renka - 2018. 03. 08. 19:48

Már nem nézem a sorozatot,de azért követem az eseményeket…durva, h nem lesz sem Arizona, sem April. Így tulajdonképpen érthető,h Jacksont összehozzák Maggievel…korábban nem értettem, h miért csinálnak úgy, mintha a sorozat léte függne tőlük (mondjuk ha így van, kétlem, h az ő párosuk fogja megmenteni), miért van ez az “akkor is ez lesz, ha a fene fenét eszik”. Persze ettől még számomra ez így nézhetetlen. Nem tudom, h van-e még több ebben a sorozatban…

Csilla0422 - 2018. 03. 08. 20:32

Gyakorlatilag kidobták a két színésznőt és erről ők is asszem csak tegnap értesültek. Persze kreatív döntés volt.

Slexi, Merder, Crowen, Japril… az összes fan favorit páros jéghegynek úszott.

Bármennyire is erőltették a Jackson – Maggie párost a nézők eddig sem voltak rá vevők… Sarah távozása még inkább olaj lett a tűzre. April meg olyan karakter, mint Derek volt… ok nélkül nem hagyná itt a gyerekét.

renka - 2018. 03. 08. 20:41

És így akarják megkedveltetni a Maggie-Jackson párost?! lol Ráadásul Ellen is kap a “népharagból”, mert éppen most emeltek neki fizetést…aztán kirúgtak két alapszereplőt.Hááát….

szepi06 - 2018. 03. 08. 20:42

Sziasztok,

Fúúú nem tudom, ez a vagány party állat April nekem még az eredetinél is szánalmasabb.
Nem értem minek erőltetik. De nagyon Arizona után sem fogok sírni.
A szőke duci gyakornok csaj nekem is szimpi, korábban is írtam már, hogy én látnék benne potenciált. Mostanában Maggie is van, de minek kategória.
Na, ha én lennék Shonda:
Maggie-Owen
Jo- Jackson (ők el is költözhetnének mondjuk nagyon messzire)
és ne öljetek meg, de Mer-Alex páros lennének.

Mondjuk Jacksonak el tudnám Ameliát is képzelni, de csak azért, hogy végre valaki oltogassa már egy kicsit. ;);)

Deny - 2018. 03. 08. 20:54

Bármennyire is szeretem Arizonát, sajnos meg tudom érteni. Egyiküknek sem volt komolyabb szála már régóta (Oké, Aprilnek most van, de mikor volt utoljára komolyabb szerepe?)

Egyébként számítottam arra, hogy lesz hentelés, mivel a gárda többsége 10+ évada itt van, szóval nyilván csökkenteni kell a költségeket, mert csak a színészekre elmegy egy vagyon, az Eredeti 4-est meg mégsem nyírhatják ki. Én Owenre és Aprilre tippeltem volna, Arizona nagyon megdöbbentett. Ellent ne keverjük bele szerintem, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a címszereplőért a csillagokat is le fogják hozni az égről. Szerintem erre anélkül is sor került volna.

Szóval nem tudom hibáztatni az írókat, én sem hiszem, hogy ezekben a karakterekben több lenne, viszont attól még hiányozni fognak, mert még “biodíszlet”-ként is jók voltak.

andrea - 2018. 03. 08. 22:46

ezennel vége számomra a sorozatnak. april az egyik legjobb karakter volt, az ő története érdekelt egyedül az elmúlt években. Sarah pedig a legszimpatikusabb és szerintem a legtehetsegesebb színésznő a gárdából még Sandra Oh után. Sajnálom.

jessm - 2018. 03. 09. 00:06

Most olvastam a híreket…
Anno Meredith miatt kezdtem és MerDer miatt. Egy idő után Cristina, Izzie, George, Mark, Lexie, Callie ellopták a showt.
Az összes nagy párost szétszakították, az írás minősége sem olyan, és Meredith is unalmas lett Cristina és Derek nélkül, többször itt hagytam a sorozatot. Az utóbbi időben Arizona és April karaktere tartott meg a sorozatnál, így viszont elérkezett a végleges búcsú a távozásukkal az évad végén.
Amugy szerintem még pont April és Arizona sztorijában volt potenciál , és inkább Owent ,Alexet kellett volna kiírni, mert egy ideje biodiszlet szerepét töltik be.
Így is gondolkodtam egy tényleges évad végi kaszán, mert nem tetszett az irány, de ezzel megkönnyítették a dolgomat.

Csilla0422 - 2018. 03. 09. 09:47

Nőnapon kirúgnak két színésznőt és még aznap este egyikük karakterét sikeresen le is alázzák. Majd lépnek egy olyant, amitől a fanok már eddig is ki voltak akadva. Ráadás az az eset a sürgősségin…

Elég nehéz eldönteni, hogy Amelia – Owen, Maggie – Jackson vagy Arizona – nő DeLuca a kínosabb páros.

Jo meg… egyre jobban idegesítő és még mindig itt van.

Az új gyakornokok nagy része nulla a történetük is érdektelen. Bello – férfi DeLuca aranyos együtt, de ők meg nem érdekelnek.

Koracick legalább hozta önmagát. Neki és Aprilnek jár a keksz.

Amúgy Owen – Carina kapcsolatnak off lett vége?

Kiírnak két olyan karaktert, akiknek a története még rengeteg lehetőséget adott volna. Remélem, Arizonat nem Callievel hozzák össze. Legyen inkább Leah.

Scott Elrod-ot Dr. William Thorpe-ként hozzák vissza. Jackson mehet csak vigye magával Jot, Webbert és a gyakornokok zömét is.

BubuMaczko - 2018. 03. 09. 12:53

Igazából Arizona a sok depresszív karakter között egy napsugár volt mindig. April pedig nagyon emberi a kezdeti szorongásával, a kételyeivel. Amit nagyon szerettem, a kettejük kialakuló és elmélyülő barátságot is.
De az elmúlt időszakban sajnos Arizona karaktere eléggé el lett hanyagolva, a DeLuca az egyetlen, amit fel tudtak hajtani neki. Pedig a szakmai váltása óta tele lehetne érdekes orvosi esetekkel, és igazán megérdemelt volna egy partnert, akiben többet talál puszta testiségnél. Arizona mindig izgalmas, érdekes volt, méltatlan, ahogy bánnak vele. Mintha csak Callie mellett lett volna kiegészítő, nélküle meg nem kap eg értelmes sztorit.
April meg rengeteget fejlődött: a kezdeti furcsa kislányból igazi vagány csaj lett, aki megtalálta, ki is ő, és hogyan lehet a furcsaságaiból előnyt kovácsolni. Igazi erős, mégis kedves nőt faragtak belőle. Jacksonnal is egy izgalmas kapcsolatot mutattak be, hogy aztán Meggie-re cseréljék?? Pedig a hitét vesztett Aprilben is rengeteg lehetőség lenne (már nem úgy, hogy party-arcot csinálnak belőle, és ennyivel elintézik ennek a kifejtését)… A gyerekéről nem hiszem, hogy lemondana, ahogy Jackson sem, szóval meg fogják ölni, vagy mi?
Az meg, hogy így kirúgják őket, méltatlan.

Mom - 2018. 03. 09. 14:25

“A gyerekéről nem hiszem, hogy lemondana, ahogy Jackson sem, szóval meg fogják ölni, vagy mi?”

Tudom, hogy általában kevésbé népszerű az írószobában, de miért ne lehetne, hogy egyszerűen munkahelyet vált/elköltözik és a gyerekükkel képernyőn kívül tart kapcsolatot? Pl évadonként egyszer megemlítik, hogy Harriet most anyás hétvégén van, szóval Jackson ráér erre vagy arra… Kb mint Calliéknél volt. Nekem legalábbis ez tűnik a legéletszerűbb megoldásnak, mégis valami miatt elég ritkán írnak ilyen szimpla sztorit.

Egyébként ez a rész nagyon nem tetszett. De úgy kb senki szálával nem voltam elégedett. Jaggie-Mackson (vagy legyen bármi is a nevük) párostól feláll a szőr a talpamon. Nem tudom, miért, de barátnak tökéletesek, tesóknak is, de párként semmilyen kémiát nem látok közöttük :/ Pedig bármennyire is kedveltem Japrilt, nem vagyok shipper típus, szóval simán lehet nekem máshogy is jót párost írni.

Egyedül Meredith szabadalmaztatásában láttam kreativitást, viszont az pont olyan háttérből áskálódósnak tűnik egyelőre, amit én személy szerint rosszul viselek. De a új szereplő kapcsolását ötletesnek találom (még abba sem tudnék belekötni, hogy miért nem volt neki ismerős a név, hiszen 8 évesen nem feltétlenül tudjuk a szüleink összes barátjának a vezetéknevét).

szepi06 - 2018. 03. 09. 22:10

A végén Bailey meg Weber olyan cukik voltak, ahogy nevetgéltek, tisztára régi (mondhatjuk retró) GA feeling volt. :) April meg “Dr. House” (nem tudom mi a rendes neve) jól széttrolkodták a játékestet. Jackson meg csak színt vallott a végén. Kepnernek biztos jót fog tenni ez is. És szerintem Alex változott a legtöbbet, hihetetlen, hogy mennyire tud ragaszkodni a betegeihez az utóbbi éveiben. Csak Izzie és Lexie voltak ennyire empatikusak.

Katey - 2018. 03. 09. 23:42

Jackson színvallása nagyon gáz volt. Egy szavát sem hittem, és nem ez egy jó színész jellemzője. És Maggie-vel való csókolózás annyira műnek tűnt, hogy fájdalmas volt nézni…
April-t meg egyszerűen csak megráznám, hogy szedje már össze magát. Nem bírom a gyenge embereket az életben sem, és nézni sem sorozatokban.
Empatikus vagyok, de egy határon túl már dühít.
Szerintem ezt a határt kezdik kicsit sokszor átlépni. Nem igazán figyelnek oda a közvéleményre, és arra, hogy az amúgy fanokat mennyire idegesítik egyes szereplők.

Ahogy külföldi oldalakat fórumokat olvasok, vagy akár csak a facebook-ot, annyira tisztán kivehető, hogy April mekkora fan favorit volt, és csomó másik szereplő van, akit pedig nem kéne erőltetni.
Értem én, hogy ha már behoztak egy Maggie-t, hogy ő Webber meg Meredith anyjának szerelemgyereke nem cserélhetik csak úgy le, de a casting során azért azt észrevehették volna, hogy nem túl szerencsés sem a beszédhibája, sem a kiállása.
Bár mondjuk az elején, amikor DeLucával volt az afférja, akkor még el tudtam ezektől tekinteni, de egyre jobban idegesít.

És hát Jo, hogy mennyire sem szerepe sincs.

Továbbá nem értem miért kellett megint Owent Ameliával összehozni, amikor már voltak házasok, nagyon szerelmesek, mégsem ismerik egymást, inkább váljanak el blah blah blah.

Új utakat kéne behozni, jól használni az új szereplőket, akikben nem kis potenciál van, és felmérni, hogy mennyire van érdeklődés egy adott karakter után, és ha nem működik, akkor őt szedni ki a sorozatból költségcsökkentés címét, nem pedig azt akit szeretnek.

Persze sokszor van, hogy egy szállal már nem tudnak tovább menni. Pl. Lexie és Mark szálnál is már annyira csodás volt a szerelem, hogy nem költözhettek csak úgy el, de azért illene bele valami boldogság is most már, mert az életen azért boldog dolgok is történnek a sok tragédia mellett és van akik azért tényleg egymásra találnak és együtt öregszenek meg, még ha egyre ritkább is. De ha belegondolunk eddig az összes nagy szerelem tragédiával végződött: MerDer, Christina/Owen, Arizona Callie, Alex/Izzy, ezekszerint Japril-nek is az lesz a vége…
Most így hirtelen nem jut eszembe több, lehet nincs is.

Névtelenke - 2018. 03. 10. 00:27

Én csak nagyon-nagyon szomorú vagyok, hogy lassan csak azok a karakterek maradhatnak, akik benyaltak Meredith-nek. Én tényleg értem, hogy ő a főszereplő, rendben is van, nem kell lecserélni (bár szerintem baromira kimerült mostanra, minden megtörtént vele, ami emberileg megtörténget, a szakmai csúcsot is megkapta), de azért azt lehet tudni, hogy GA-t már szinte senki sem CSAK miatta néz, inkább a többi karakterért. Aprilnek most elindítottak egy nagyon-nagyon mély, nagyon komoly szálat, és ezt is mennyire bénán kezelik. Eleve szerencsétlent soha senki nem támogatta igazán, amikor Meredith-t eltiltották, és ő végezte el a munkáját, akkor is mindenki látványosan kiutálta. Ezen a nőn itt kb csak átgyalogolnak (teljesen biztos vagyok benne, ha akárki mással történik meg a sürgősségis eset, nemhogy balhé nem lett volna belőle, de megpaskolják a vállát, hogy minden rendben, jól vagy?), nagyon megérdemelne egy helyet, ahol megecsülik, mekkora erő van benne, mennyire képes küzdeni azért, amiben hisz, mennyire sokszorosan túlnőtt önmagán. Borzasztóan rossz döntésnek tartom, hogy kiírják, de el kell fogadni azt hiszem, hogy csak Meredith pártiak maradhatnak (az is megvan ugye, hogy Arizonával szemben is anno Mer Callie-t támogatta?). Már most is csak ímmel-ámmal követem a sorozatot, de most megérett a teljes kaszára.

Jackson és Maggie párosával az a fő gondom, hogy egészen konkrétan SEMMI kémia nincs a színészek között. Értem én, hogy kizárásos alapon megy kb a párosítás, de azért összeolvastathattak volna előtte velük egy-két jelenetet, mert a közös részeik konkrétan kínosak. Pedig színészként egyikkel sincsenek nagy bajok, csak együtt nem működnek, pláne annak fényében, hogy Sarah Drew és Jesse Williams kémiája mennyire erős volt. Hiteltelen az a szál így.

BubuMaczko - 2018. 03. 10. 09:46

@Névtelenke: Ez eddig ilyen formában eszembe sem jutott, hogy Meredith kis körét tartják csak meg, de van benne valami. Ami számomra érthetetlen, hogy sokszor kb. egy cameo a szereplése, és ezért kaszál óriásit. A producer megmondta, amíg Ellen Pompeo vállalja a szerepet, addig megy a GA. Miközben a forgatókönyv iszonyú gyenge lett erre az évadra, kb. semmi koncepció, és a jó ötletekkel is (mint April megrendülése a hitében) mostohán bánnak, bénáznak. Mintha random ötletelnének, és egyik epizódban ezt húzzák elő, a másikban meg azt.
Az előző évadok meglepően erősek voltak, ez meg iszonyat gyenge. De azt, hogy a Meredith miért lett a Callie legjobb barátnője hirtelen a bíróságon, azt én sem értettem. Mikor George-dzsal volt együtt, szanaszét piszkálták, és később sem volt semmi utalás arra, hogy közel kerülnének. Arizonával együtt túléltek egy repülőgépkatasztrófát, és soha nem bántották egymást…
Amikor kiírnak valakit, akkor meg érezhetően rombolják a szereplőt előtte, nehogy úgy érezd, nem jogos, hogy elmegy. Aprilt mindig lenézték, amíg egy szorongó, pattogó kis stréber volt, még talán elment ez. De azóta már rengetegszer bizonyított, hogy bőven van helye a kórházban. De a versenynél is, amit most műveltek vele, minősíthetetlen. Meredith kis óvodás csoportja nem tud mit kezdeni azzal, hogy vannak, akik felnőnek…
Arizonának meg komolyan csak a felszínes csajozás jut a tárgyalás óta? Ez egy vicc…

Katey - 2018. 03. 10. 11:07

Kezdem úgy érezni, hogy Shonda már nagyon be akarná fejezni, de nem tudja, mert a csatorna nem engedi el, amíg szárnyal a nézettség, és mintha bevetne minden olyan megoldást, amivel csökkenthetné, hogy ne folytassák…mert teljesen szembemegy a közakarattal.

Lilla - 2018. 03. 10. 11:33

Annyira szomorú, hogy milyen jól kezdődött az évad, és mekkora kaki lett megint! April karakterét nagyon szerettem, tuti összehozzák a bunkó dokival..balbala… nagy viharok lesznek, szerelmesek lesznek és elköltöznek… blabla. Arizona meg az olasz doki nénivel Olaszországba megy tanulmányozni a születéses izéit.
Ha tényleg ez lesz, én soha többet nem nézem ezt a sorozatot, főleg hogy Maggie karakterét rühellem.

BubuMaczko - 2018. 03. 10. 12:06

Ja, Maggie és Jackson. Mennyire kínos már, hogy úg vallja be az érzéseit, hogy rá sem néz közben? (Míg Aprilnél, felállt, másra rá se pillantott, és nyert!) Az egész jelenet olyan volt, mint lasítva nézni egy vonatkatasztrófát… Pff

Csilla0422 - 2018. 03. 10. 12:09

Maggie az idegesítő kezdethez képest elviselhető lett. De az még nem ok arra, hogy Japril rovására menjen. Nem beszélve arról, hogy a mostoha bátyjával kavar.

Arizona sokszor mosolygott és csillogott ez bizony nagyon hiányozni fog. Callievel soha nem volt egyenrangú kapcsolata. Murphy volt az egyedüli, aki tisztelte őt. Minnick és női DeLuca is vakvágány. Arizona a legjobb akkor volt, amikor Nicole Hermann mellett dolgozott. Aprillel meg remek párost alkotnak.

April megküzdött azért, hogy itt legyen. A küzdelem során csak akadályokat kapott. Felfüggesztik egy olyan baleset miatt, amiről nem tehet. Sőt többször felhívta a srác figyelmét, hogy nincs labdázás. Jön Owen és egy székkel letarolja a gyereket WTF… de még ennél is durvább, hogy Bailey és Webber a felvételén röhög.

Maradtam Denny, Mark, Lexie és Derek halála után, kitartottam Leah, Izzie, Cristina, Burke, Hahn, Callie távozása után. Mer a sorozat központja, de Cristina és Derek nélkül unalmas lett. Lehet nekem is egy kreatív döntést kell hoznom…

Katey - 2018. 03. 10. 15:07

Meredithnek egyszerűen kell egy szál. Hiába erősködik, hogy férfi nélkül is lehet erős női karakter. Lehet, csak marha unalmas lesz…
Ez az orvosos háttérsztorin kívül azért egy melodráma.
Kell bele a szerelem. És ha nincs benne, főleg a főszereplőnek nem jut, akkor unalmas lesz.
Szóval szerezzenek már neki valami pasit, mert annyira kiábrándító, hogy azt mondja , hogy neki a munka van a szex helyett, vagy már nem is tudom hogyan fogalmazott, de olyan lehangoló volt.
Egyszerűen nem tud érdekelni, hogy mit kísérleteznek ki, amíg így varrják el a szálakat.
Nézünk valamit évadokon keresztül és az egész megy a levesbe még mielőtt kifejlődne belőle bármi is.

És amit Amelia mondott Owennek az meg egy merő szánalom volt. Én nem vagy prűd típus, sőt nagyon nem, de azért így indítani, hogy eléggé hálás e neki, hogy szexeljen vele. Hát nem tom…Ez sem nyerte el a tetszésem.

renka - 2018. 03. 10. 15:22

Annyira akarta Shonda ezt az új “powerful black couple”-t,gyakorlatilag 1 éve ezt készítik elő.Közben számtalan alkalmuk let volna, h a közönség erős nyomásának engedve csináljanak egy hátraarcot,de makacsul ragaszkodnak az eredeti tervhez (még akkor is, ha borzalmas béna a két kedvenc együtt)Nem hiszem, h átgondolták, h akkor Aprillel mi lesz, de akkora volt a “szembeszél”, h végül neki is mennie kellett. Nem véletlen, h éppen aznap jelentették be a két színésznő távozását, amikor Maggie és Jackson összejött. Vegye szépen végre tudomásul mindenki,h Japril már a múlté. Arizonaval meg ugye már régóta nem tudják, h mit csináljanak. Tulajdonképpen egyetlen ember maradt az állandóak közül, aki nem tagja a Meredith által vezetett “menő lányok és menő fiúk” csapatának:DeLuca. Kíváncsi vagyok, h Őt mikor írják ki, mert abszolút légüres térben mozog (amúgy a kis barátnő egy másik sorozatban kapott szerepet, úgyhogy ő is megy, bár ő nem állandó szereplő). Még Jonak is sikerült csatlakoznia a bandához, igaz, nem kevés idejébe tellett…

Tudom, h a készítőknek mindig van egy koncepciója, amiben hisznek, amihez ragaszkodnak. Na de minden áron?! Azért itt a közönség folyamatosan kifejezte a nemtetszését. És értem, h nem lehet mindenkinek megfelelni, de a nagy többségnek azért cask nem ártana, elvégre a közönségnek csinálják ezt a sorozatot, nem maguknak…

Anthonz - 2018. 03. 10. 20:36

Nem tudom mit vagytok úgy oda, 14 évad, nem tudnak és akarnak annyit fizetni a régieknek. Új arcokat akartok, közben ha elmennek régiek, akkor egyértelmű, hogy a következő évadtól behoznak valakiket helyettük.

winnie - 2018. 03. 10. 21:48

“Kezdem úgy érezni, hogy Shonda már nagyon be akarná fejezni,”

nem lenne sok értelme, neki minden egyes rész, ahol kiírják, hogy created by, hatszámjegyű összeg. nem önsorsrontó az ember:) szerintem nagyon nagy az esély, hogy a greys lehessen a legtovább futó élőszereplős sorozat, azaz 20 évadon túl tartson, bár mivel a law and order: svu-t sem fenyegeti kasza (bár az is egy kiemelt főszereplőtől függ), így lehet, hogy ez sosem lehet meg.

Csilla0422 - 2018. 03. 11. 09:19

Krista Vernoff, aki tavaly óta gyakorlatilag a sorozat ura döntött így. Gondolom azért Shonda is elfogadta. Ő volt az, aki erre az évadra nem adott szerződést az S13 újra visszatérő Tessa Ferrernek (Murphy), ő rúgta ki Martint is és most a két színésznőt.

Nekem nem az új arcok behozásával van gondom, hanem azzal, hogy mindezt a néző számára értelmetlenül teszik. Kb. annyi történik, hogy tucatjával behozzák őket és csak ott vannak. Érdemleges történetet és karakter kibontás nélkül. Persze mindez a régiek rovására megy.

Amelia évek óta itt van és még mindig nem tudunk róla semmit.

Arizona esetében pazarlás, aki általános- gyerek- és magzatsebész. De nem ezen a téren használják, hanem az egyre gázosabb szerelmi életére. Tavaly arról volt szó, hogy Murphy miatta jön vissza tanulni és egyéb dolgok miatt – erre Minnickel hozták össze kiforgatva önmagából a karakterét.

Cristina után Mer Joval történő bandázása nem csak erőltetett hanem kínos is. Talán Jo korosztályát nem kellett volna kirúgni.

Behoznak érdekes szálakat, amit aztán le sem zárnak. Amelia a tumor után, Murphy elméletileg még itt van, Alex – DeLuca “meccse”, Owen – nő DeLuca stb.

Jessica és Sarah annyit kért, hogy kicsit bölcsebben használják ki a játékidejüket… az egyedüli színész, aki a dolgokba beleszólhat az Ellen.

Az első benyomások után úgy tűnik, hogy Dr. Qadri lesz Kepner utódja, ha marad.

BubuMaczko - 2018. 03. 11. 10:26

@Katey: Nem hinném, hogy prűd lennél. Szánalmas szöveg volt, nem is értem, hogy jutott el a forgatásig. Mondjuk a “házasságunk egy tünet volt, szakítsunk” sem volt jobb. Azért, mert a tumortól esetleg gátlástalanabb az ember, attól még valódi érzései lehetnek, amiket kisebb félelemmel kezel. Mondjuk ez a “viszket, megvakarnád?” még rosszabb.

@renka:Azért nem értem, mert kb. két pár van, akik nagyon rég együtt vannak: Webberék, és Bailey-ék. Már van két erős fekete páros a történetben… Meg azt sem értem, akkor miért kellett kvázi kibékíteni Japrilt, a Jackson apja részben?
Jo szálát is építik évadokon át, aztán két epizódban lerendezik, amiben nem is övé a fő szál. De persze azóta összeborulás van, hogy milyen alapon, az teljesen random.

@Anthonz: Nem mindenki akar újakat. Minek? Már így is a legtöbb szereplő minden második vagy harmadik részben szerepel pár percnél többet… Az újak nem kapnak mélységet, a régiek meg elveszítik azt. Murphy-t kétszer vették fel, és kétszer rakták ki minden nagyobb mélység nélkül.

Egyetértek @winnie-vel, sem Shonda, sem Ellen nem a saját ellensége. Egy interjúban Pompeo elmondta, tudja, hogy a karrierjében nem lesz már ilyen szerepe, talán egyáltalán nem lesz neki más. Túlzottan azonosítják vele, és a legproduktívabb korszakában végig ezt csinálta.

@Csilla0422 Eleve kínos volt már Mer és Callie nagy barátsága, Jo-nál már totál hiteltelen is. Aprilnél is felvezették, hogy szép lassan kikészül, aztán meg nem tudják rendesen ezt sem továbbvinni. Pedig ő is, Amelia is, még Jo is izgalmas történetet hozott erre az évadra, de mintha totál amatőrök írnák ezeket most. A legjobb szó az évadra: koncepciótlan.

Deny - 2018. 03. 11. 10:43

Csilla0422: Nem, Martint nem Krista rúgta ki, hanem a csatorna, vagyis a csatorna kérésére. Őt eleve csak azért hozták be, mert féltek, hogy Dempsey nélkül összeomlik a sorozat, aztán amikor látták, hogy nem, akkor szépen elküldték. Benne volt a múltkori nagyinterjúban. Martinnak eleve rövid szerződése volt, ami idén mindenképp lejárt volna. Martin is nyilatkozta, hogy emiatt várta is, hogy véget ér a sztorija.

jessm - 2018. 03. 11. 10:53

Senkinek nem az új emberek behozásával van gondja. A sorozatnak mindig is hibája volt, hogy nehezen tudta integrálni az új szereplőket és rengeteg idő eltelt mire a szereplő a biodíszletből kilépett.
a 9. évad óta pedig nem tudják melyik szereplőt kellene kiírni és melyiket megtartani.
Pl anno Shanet és Leaht kellett volna megtartani és Steph és Jot kellett volna csomagolni küldeni. Joval együtt pedig Alexet is el kellett volna küldeni.
Owen és Webber is már évadokkal ezelőtt értetlmetlen volt.
Szerintem Meredith-t is ki kellett volna írni, ha nem tudnak vele mit kezdeni az írók , már pedig nem tudnak. Azóta se tudom,megmagyarázni, hogy mi történt, de 11. évad óta valahogy egyáltalán nem érdekel mi van vele
Szerintem Maggiet egy másik szinésznőnek kellene játszani, és lassan fel kellett volna építeni a szereplőt , hogy vegye át Meredith helyét, de akkor tényleg vegye át!!

ÉS akkor 14×14 részről , meg a 2 szinésznőről
Ez a rész is csak azt erősítette meg, hogy Alex,Owen, Webber, Jo, Meredith teljesen felelesleges a sorozatba.

Amelia, Maggie, Jackson és az új rezindensekben van potenciál, ha értelemsen lennének megírva.

Amelia vállalhatatlan volt ebben a részben.

A Maggie és Jackson szál sem lenne ellenemre, bármennyire is Japril fan vagyok, ha jól lenne megírva és lenne a színészek között kémia , de egyik sem igaz. Kémia nékül mit sem ér, hiába szépek.

Arizona: Igazából nem adtak rossz sztorit neki, és Jess meg is érdemli , ha ez az utolsó évada, viszont nem tudom miért mégse tudott érdekelni, pedig érsekesen indult. Egyenlőre úgy néz ki , hogy csendben fogják kiírni, de lehet , hogy ez a megvezetés, és Arizona fog meghalni.

April: Egyértelműen az ővé a legérdekesebb szál. és talán ez az egyetlen amit jól írnak az írók . A játék esten bemutatott játéka után le a kalappal Sarah Drew előtt, talán jobb is ha más vízekre evez , túl jó ő ide. Amugy megjegyezném, hogy kicsit értelmetlen az írás, mert ha ex feleségem, aki kedvelek, azt művelné előttem amit April , akkor nem engedném elmenni valaki mással, de az biztos , hogy nem azzal tölteném az ídőmet, hogy ősszjövök valakivel.
Furcsa módon April- Tom szálban látok potenciált, és ebben a fél részbentöbb kémia volt a két színész között mint Maggie és Jackson között egy évad alatt. Én például benne lennék, ha vele lépne le Arpil az évad végén.

Továbbra is azt gondolom, ohgy hiba volt Jessicát és Saraht kirúgni és nélkülök nem fogom tovább nézni a sorozatot. Viszont a pozitiv oldala, hogy nem utálom meg a karakterükett, és úgy mennek el , hogy kapnak egy lezárást. Most már csak az remélem akár mi is lesz az jó legyen, ennyit megérdemelnek

renka - 2018. 03. 11. 11:54

Mereditht nem fogják kiírni, ő a címszereplő, ebben kár reménykedni…. Azzal, sincs gond, h időnként cserélődik a banda. De rosszul vannak megírva a karakterek és a sztorik, nem jól válogatják össze a párosokat stb….szóval van itt gond rendesen! lol Én Jacksont soha nem szerettem, de annyira természetesek voltak együtt Aprillel, mint anno Meredith és Derek. Még a veszekedéseik is olyan igaziak voltak.Szóval ha valami jó,ha van kémia, akkor lehet köré sztorit írni. De ez a kabaré Maggie-vel…és sajnos egy jó ideje már ez a főszál.

Owennel és Ameliaval már megint mit akarnak? Hányszor akarják még velük ugyanazt a sztorit eljátszatni? Tumorral vagy anélkül, de unalmas már.Simán összehoztam volna Ameliat DeLucaval.Ahhh, tök mindegy, h mi mit akarunk, úgysem az lesz…de tényleg mégcsak nem is ez a baj, hanem, h nem működik.

Deny - 2018. 03. 11. 13:33

Wow, jessm :D Én pont az ellenkezőjét vallom. Shane és Leah számomra a legrosszabb karakterek csoportját erősítik, pezsgőt bontottam, mikor kiszálltak. Meredith-t kiírni? Ne vicceljünk már! Pont Derek halála volt az, ami feltámasztotta az érdeklődésemet iránta. Mindig is ő volt a kedvencem, de Derekkel a végére már kezdtek unalmasak lenni. Webber jelenleg a #2, akit imádok, Bailey már nem annyira jó, mint régen, de még mindig kedvenc. Én Owent tüntetném el nagyon szívesen.

Szerintem egyikük se fog meghalni, de Aprilnél látok rá egy halvány esélyt. AZ szerintem lelép Carinával Olaszországba, Kepner pedig lehet, hogy visszamegy a frontra Teddyvel, ugyanis Teddy visszatérésének hozzá lesz köze.

Csilla0422 - 2018. 03. 11. 14:17

Deny, anno S10 végén Leah és Shane pont a negatív visszajelzések miatt ment. Tessa Ferrert sokkal tehetségesebb és jobb színésznek tartom, mint C.L.-t.

Már S10-ben is megfigyelhető volt, amikor Murphy az orvoslással foglalkozott akkor kiemelkedett a társai közül. De őt sem erre használták. S13-ban Webber éppen a tudása miatt hozta vissza.

Alex és Leah kapcsán jutott az eszembe, hogy Arizona tanárnak is jó és ezt is hagyták a levegőben.

Deny, Martin kapcsán szerintem igazad van. Szerintem ezt csak Krista nyakába akarják varrni.

Karina az egyik részben Owen nyakába veti magát és vele van. A következő részben meg már ismét Arizonaval. Ez kb. olyan WTF, mint Amelia – Owen ismét együtt. Ami nem lenne gond, ha ezt már nem játszották volna el velük is.

Ha rajtam múlna: Mer visszakapná W. Thorpe doktort, Amelia – DeLuca, Arizona – Leah, Owen – Teddy, Japril.
Webber és Owen guest lenne és Jo menne. Alex meg végre kapna egy normális párt.

Ha Ellen kiszállna az kb. olyan lenne, mint a Dallas Larry Hagman nélkül – továbbvihető de…

Deny - 2018. 03. 11. 14:44

Csilla: Tetszenek a párosításaid. Mondjuk Mernél én egy darabig most nem erőltetném a pasizást, de mondjuk a következő évadban elkezdhetnék felvezetni az új kapcsolatát.

BubuMaczko - 2018. 03. 11. 21:17

Vagy mondjuk bemutathatnák, milyen egyedül nevelni három gyereket… Az is egy érdekes téma lehetne, milyen döntéseket kell hoznia pl. De nem. Ehelyett: “ha rossz napom lesz, este iszom egyet”
Szerintem egy új kapcsolat nem biztos, hogy kihívás neki jelenleg. Ha megtartották volna Riggset, érdekes lehetett volna. Így megint idő lesz, mire felépítenek valamit, és addig is kéne valami szakmai, vagy egyéb dolog, amivel fenntartják őt a víz felett. Mert az, hogy időnként van egy jelenete, amiben fanyalog, vagy épp megmondóembert játszik, minden, csak nem főszerep.

andrea - 2018. 03. 12. 11:10

Ha rajtam múlna: Mer visszakapná W. Thorpe doktort, Amelia – DeLuca, Arizona – Leah, Owen – Teddy, Japril.

ez lenne a legkézenfekvőbb.

Azt bírom Jaggie esetén nagyon nagy valamit akarnak elmondani, de ez Jackson esetében meg volt, már kimaxolták ezt April esetén. Ezt beadni az emebreknek? :D ilyen nincs, ez olyan lenne mintha Derek élne és mondjuk elválnak Merrel, aztán ő mozdulna rá Maggiere, aki Mernek a testvére, vagy anno Lexiere. Tök hiteltelen az egész. Na mindegy. Úgy is offolni akartam ezt az egészet, Saraht sajnálom, emrt szerintem a elgjobb színésznő volt a társaság közül, nálam legalább is nem Ellen hanem Sarah. Remélem talál valami új sorozatot, ahol lehet majd látni. kiváncsi vagyok egy nagyobb szereppel hogyan boldogulna.

Silybum - 2018. 03. 14. 14:28
jessm - 2018. 03. 14. 18:09

Sylibum:Nem ez az oka, hanem az hogy kirúgták.

Silybum - 2018. 03. 15. 11:34

jessm: -Ohh, ha te mondod!
A történtek tükrében, enged meg, én máskén látom.

Deny - 2018. 03. 15. 15:41

Silybum: Pedig jessm-nek igaza van. Miután bejelentették Sarah és Jessica kirúgását, a CBS lecsapott Sarah-ra. A színészek nem mehetnek csak úgy pilotba. Főleg, hogy Sarah nyilatkozott is róla, hogy teljesen ledöbbentette, hogy kiírják, tehát nem saját döntés volt.

winnie - 2018. 03. 15. 15:45

sőt, a papírforma az, hogy már korábban megtudta, hogy nem marad, ezért az ügynöke jelezte, hogy küldhetnek neki pilotforgatókönyveket, és csak utána tették hivatalossá a hírt, de még időben, hogy mondjuk ne a pilotcasting nyomán derüljön ki a dolog. (legalább is, ha a készítők eldöntötték, hogy kiírják őt, akkor csak nem várnak az utolsó pillanatig, hogy ne találhasson új állást magának.)

BubuMaczko - 2018. 03. 16. 14:28

Ez a rész pár jelenet miatt ért valamit. Az egyik April és Morgó induló kapcsolata volt. Nagyon tetszett, hogy végre valaki kíváncsi rá, igazán megnézi magának, és figyel rá, és főleg, beszélget vele. Sajnálom, hogy ilyen keveset mutatták őket az első szerelmek (szerintem felesleges) bemutatása mellett.
Alexéknek örülök, bár semmi meglepetés nem volt ebben, és akár mehetnének is mindketten, mert úgy érzem, mindent kihoztak már belőlük.
Meredith, Meggie és Jackson meg nem tudott érdekelni…

Anthonz - 2018. 03. 16. 21:56

Volt pár jelenet, ahol lehetett röhögni, csak azok érnek valamit.
A flashbackek rémesek voltak, a borzalom szó túl kevés a körülírásukra.

Anthonz - 2018. 03. 17. 10:37

Most az miért baj, hogy leírtam a véleményemet, hogy szerintem túlzásba viszi a PC-t Shonda? Kit zavar a moderátoron kívül? Vagy ha nem beszélünk róla, akkor nincs is? Ha egyszer a sorozat 50%-ban már ebből áll, akkor lehet beszélni róla nem?

Anthonz - 2018. 03. 21. 13:01

Kb. annyit írtam le, mint te, de úgy látszik itt csak arról lehet beszélni, hogy valakit elküldenek a következő szezonban, vagy hogy mit mondott x a múlt részben.
De nem baj, annyira nem zavar, bár kissé furcsálom, de mindegy. (még annyit, hogy ez szerintem egyáltalán nem offtopic, sőt!)

jessm - 2018. 03. 23. 20:33

14×15
Számomra April szála volt értekelhető. Tommal jó párost alkotott, még azt sem bánnám, ha vele lépne le.
Jot nem bírom, de egy ideig még láttam potenciált Alex-Jo párosban, mág 13×13 körül amikor elöszőr kérte meg Alex Jo kezét, akkor még aranyosak voltak, most már csak teljese rezignáltan vettem tudomásul az eljegyzést.
Az meg érdekelne ki az akit érdekel ez Ellis lenyulta az ötleteta barátnőjétől…
Maggie-Jackson NOPE
Arizona benne se volt az epizódban….

14×16
Sarah továbbra is kiemelkedő, a rezidensekkel való jelenet durva volt . Jackson-os jelenet ha lehet még meg alázóbb, ( amugy több kémia volt benne mint bármelyik Maggie-sben).
Azért marha kiváncsi vagyok, hogy hogyan írják ki.
Remélem összeszedi magát, és mondjuk lelép Tommal. De mivel ennyit foglalkoznak vele, szerintem nem lesz happy end, hanem meg fog halni. Azt remélem nem öngyilkos lesz, hanem történik valami vele ( el tudnám képzelni, hogy Matthew lelövi ). Azért remélem , hogy vége előtt lesz még egy romantikus pilanat Jackson és közte.

Jackson-maggie dologra fény derült , és nem lett nagy probléma belőle. Lehet, hogy készítők kezdik ejteni a témát, vagy én szeretném ezt látni….

MEr unalom

Amelia-Owen -Teddy ?????? Ez az egész tökéletes lenne Owen kiírására, de mindegy

Bailey most érdekes volt

Jéé, Arizona benne volt a részben???!! Na tőle tényleg szép csendben fognak megszabadulni, vagy elmegy mert meghal April. Amugy az ő sztorija is érdekes volt.

heidfeld - 2018. 03. 24. 14:14

Pár hete néztük este az egyik részt. Kb. felénél felálltam, felöltöztem, és levittem barátnőm kutyáját sétálni, a szakadó hó ellenére…
Itt csak díszletek a betegek, kicsit érdekesebb dokikat mehetnek a levesbe, háttérbe szorítják. Könnyedség, vidámabb hangulat kb. 5-6 részben van, egy évadban.
Ez már csak arra lehet jó, hogy ki-kivel legyen. Nyilván van, akiknek ez fontos, de messze nem a Meggie-Jackson párosítás a nagyon kínos.
Részemről végleges a kasza. Rengeteg a jó sorozat, lehet választani.

Anthonz - 2018. 03. 24. 14:59

Valami nagy drámát csinálnak majd a végére Aprillal, és meghal, vagy hazamegy a piggy farmra. Arizona meg csak simán elmegy NY-ba?

Az Owenes részt nem értem. Ha jól emlékszem Teddyvel már majdnem nekifogtak a románcnak, amikor Teddy azt mondta neki először zárja le a dolgot a feleségével. Ezt akkor Owen elfelejtette talán? Vagy rosszul emlékszem?

Deny - 2018. 03. 24. 17:04

heidfeld: Én nem tudom, miért vagy meglepődve azon, hogy itt csak díszletek a betegek :D Ez így van a sorozat kezdete óta, és ezt sosem titkolták. Ez egy kórházi szappan, ahol a betegek csak metaforákként szolgálnak a dokik problémájára, ez mindig is így volt, nem újdonság.

A könnyedséges kommentet sem értem, mivel ez a sorozat legviccesebb évada kb. egy évtizede. Jó, most az hogy ki mennyire találja viccesnek, szubjektív kérdés, de a részek 80%-a alatt humoros aláfestő zene megy, amire már az első évadok óta nem volt példa. A rajongók pont az dicsérték ebben az évadban, hogy végre az első szezonok hangulatát hozza, és végre nem görög tragédiás a légkör.

Természetesen szíved joga kaszálni, nem is te vagy az egyetlen, csak az érveléseidet picit furcsának találom, olyan mintha nem lennél tisztában a sorozat DNS-ével. Bár ha jól emlékszem, mintha mondtad volna, hogy nem nézted az eleje óta.

Niki19 - 2018. 03. 24. 18:31

Ez a sorozat lassan egy vicc. Már 10 éve nézem, de lassan feladom. Aprilből csináltak egy borzasztóan érdekes karaktert, aki rengeteget fejlődött ahhoz képest, hogy pozitív dolog kb. soha nem történt vele,csak negatív, erre kiírják.
Maggie nekem az elejétől fogva idegesítő, nagyon gáz. Tőle már talán csak Amelia rosszabb, most annyira jó, hogy mindent lehet a tumorra fogni. Idióta volt mindig is, ez nem fog változni, de most már ki is tud alóla bújni. Ez a szál Jacksonnal pedig annyira erőltetett, hogy már fáj.
Bailey még mindig tudna érdekes lenni, ha hagynák. Alaxet imádtam, de egy idióta papucs fickót csináltak belőle.
Régen nagyon érdekes esetek voltak, akár több részen keresztül is, most nem volt jó esetük kb 3 évad óta. Az elmúlt 2 évadot már nagyon nem kellett volna leforgatni :(
A FOX-on nézem újra és újra a régi részeket, annyival jobbak voltak. Kár, hogy nem tudták a készítők méltósággal lezárni.

heidfeld - 2018. 03. 24. 18:51

@Deny: Kimaradt vagy hat évad, ha nem több.
Zenék terén van némi fejlődés, de nem nehéz, mert messze ebben idegesítettek legjobban..
Mi a vicces? Egyéni megítélés kérdése, nyilván. Nagyon jó humor+piszok jó zenék miatt imádom a Dery Girls-t.
Nyilván sokan szeretik ezt, nem lehet vitatni. De az én, heti 25 epizódomba messze nem fér bele.

Névtelenke - 2018. 03. 24. 19:20

Azt a mindenit, most vagyok csak igazán mérges, hogy kiírják Aprilt. Az elmúlt évadokban a Sound of silence óta nem volt ennyire erős színészi játék és történet, mint amit most ő visz. Teljesen másik kategória April szála minden máshoz mérve, ami jelenleg folyik a sorozatban. Kár, hogy a jelenlegi showrunner erre használja, ha így tud írni, írhatna a többieknek is értelmes vonalat. Vagy ő ezzel szeretné elérni, hogy a nézők elidegenedjenek April karakterétől, és ne hiányozzon annyira…? Ha igen, jelentem, nálam az ellenkező hatást éri el. Igen, látni, ahogy megalázni próbálják a karaktert, de nekem csak még érdekesebb, még húsbavágóan igazibb a tragédiája. Az egész szál egy öngól az írók részéről, évadok óta a legerősebb történetet dobják éppen a kukába. De legalább Sarah Drew méltón búcsúzik, mindig messze a legjobb színésznőnek tartottam a gárdából, ezekben a részekben pedig röhögve lemos mindenkit a képernyőről. Jót is tesz neki, hogy végre kiszabadul innen, messzemenőkig többre képes és többet érdemel, mint amire itt lehetőséget kapott.

BubuMaczko - 2018. 03. 24. 21:19

@Névtelenke
Igazából az a szomorú, hogy Aprillel mindig is így bánt Meredith pici köre. Az, hogy nem veszik komolyan, az ugye alap, de a lealázás is nagyon megy nekik. Most ami nagyon nem stimmel, hogy azok, akik elvileg szeretik őt (Owen, Arizona) sem veszik észre, min megy keresztül.
De kb Arizonáék pere óta nem volt ilyen erős történet, mint Aprilé. A múltkori részben, mikor Tommal beszélgettek, színészileg mindkét félről isteni volt a jelenet. Remélem, ezt a vonalat viszik tovább, és nem “ölik” meg a leányzót valami öngyilkossággal, vagy hasonlóval.
Azért is erős ez a szál, mert szépen vissza lehet vezetni Samuelhez, amit April csak elfedett, de nem dolgozta fel rendesen. Ez megfejelve egy traumatikus szüléssel, a kapcsolatai szétesésével, azzal, hogy nem bcsülik meg őt a munkahelyén sem, és kész is az összeomlás. A színésznő előtt le a kalappal.
Láttam egy interjút Ellen Pompeoval, ahol magyarázza, milyen nehéz az íróknak ennyi évadon keresztül érdekes szálat írni, ezért kellett a két színésznőt kirúgni. Szerintem meg, ha egy ilyen szálat tudnak kerekíteni, lehetne máshol is fenntartani a színvonalat, és nem olyanokat mondatni a karakterekkel, amiket pl Amelia vagy Meggie szájába adnak. Ha pedig nem megy az íróknak, akkor őket kéne lecserélni.
Vagy nem agyonfizetni a “főhőst”, aki egyre kevesebbet szerepel, és kb. dísznek van ott, mert az ő neve van a címben.
Dühítő az egész, de legalább megvan, melyik pilotot fogom megnézni a Grey’s következő évada helyett.

@Deny
A betegek mindig metaforikus jelentőséggel bírtak, de ettől még nem voltak mindig ilyen érdektelenek.
Ez az évad számomra nem vicces, inkább kínos, több helyen is. De persze ez egyéni vélemény…

Névtelenke - 2018. 03. 24. 22:32

@BubuMaczko
Bless you. Minden egyes szavaddal mélységesen egyetértek. Remélem, ha lesz esetleg plotkibeszélő, ott is összefutunk majd ;)

+1: Az egyetlen, amin tényleg jót röhögtem részek óta, hogy maga Meredith mondta ki most erre az anyjás hisztire, hogy ez időszakonként újra megtörténik, nem nagy ügy. Na, én is ezt gondolom az egész szálról.

@Deny
Igazad van a biodíszlet betegekben alapvetően, de a korábbi évadokban mindig voltak emlékezetes betegek, emlékezetes történetek, arcok, nevek, akikre emlékeztünk, akik a részesévé váltak a történetnek, éppen ebben volt erős a sorozat. Az utóbbi négy évadból ha agyonversz, se tudok egyetlen beteget sem felidézni Matthew feleségén kívül.

Deny - 2018. 03. 24. 23:04

Névtelenke:
Ilyenkor mindig olyan furán érzem magam, mert számomra a sorozat még mindig ugyanolyan élvezetes, mint egykor.

Számomra emlékezetes betegek az utóbbi időben egyébként: Karin és a lelőtt kissrác a 14×10-ből, Veronica tavalyról, feltámadó Georgia (bár ő inkább őrület/humor szempontjából), a skizofrén lány, aki elszökött otthonról és halottnak hitték, a két égési sérült a 11×22-ből, Nicole Herman, és a “küklopsz” tumoros hölgy (bár ott az esetet találtam inkább érdekesnek). Abban egyetértek, hogy régen valóban ütősebbek voltak az esetek, de azért szerintem ma sem rosszak. A 12. évadban például viszont valóban nagyon hanyagolták a betegeket, azt hiszem, említettem is anno a kritikában negatívumként.

andrea - 2018. 03. 25. 09:19

Ezért pont Saraht kell kiirni érthető

Csilla0422 - 2018. 03. 25. 11:37

A múlt heti részből tényleg csak April és Tom volt említésre méltó.

A mostani részben April vitte a prímet, de azért Arizona is csillogott.

Amelia – Owen még mindig kínos. Jot amikor meglátom a legszívesebben lerúgnám a TV-t.
Maggie – Jackson páros szála nem is kínos, sokkal inkább beteges.

A teszt alatt azt gondoltam az esőnél, hogy csak ismétli magát a történet. Amikor megláttam Aprilt a tömlővel… ez zseniális húzás volt.

MerDer tumor kísérlet, Arizona – Herman páros után most April a sorozat egyik nagy szála. Kár, hogy így kezelik.

A legújabb (állítólag belső) forrás szerint nehezen viselték, hogy April karaktere egyre népszerűbb lesz. Ráadásul April a “népszerű” új páros útjában áll. Sarah is szerette volna hatékonyabb sztorival kitölteni a játékidejét. Miután ez nem tetszett kirúgták és a Sarah védelmére lépő Jessicat is.

Deny - 2018. 03. 25. 12:53

Csilla: Ezt még nem is láttam. Van linked?

Névtelenke - 2018. 03. 25. 14:27

@Deny
Félre ne érts, abszolút nem akartam bántó lenni ezzel a megjegyzésemmel, ne haragudj, ha így sikerült. Igazság szerint ott lehet a kutya elásva, hogy nekem sosem jelentett érzelmileg annyit a sorozat, mint neked, ezért én sokkal jobban fókuszálok a minőségromlásra, sokkal inkább elvárásokkal tekintek rá, mint elfogadással. Nekem is van olyan sorozat, amivel szó szerint együtt nőttem fel, és annak ellenére, hogy láttam, hogy esik a színvonal, ugyanannyira élveztem és szerettem, mert nem csak egy sorozat, sokkal több annál. Szóval csak azt próbálom mondani, hogy kérlek, ne haragudj, ha bántanak a szavaim, abszolút nem ez a célom. Nagyon örülök, ha te továbbra is élvezed, látom, milyen elképesztően sokat beleteszel ebbe a sorozatba, és személy szerint köszönöm is a kritikákat meg kibeszélőket! Ilyen esetben nem feltétlenül a sorozatnak kell változnia, inkább nekem elfogadni, hogy már nem én vagyok a célközönsége. :)

Deny - 2018. 03. 25. 14:37

Névtelenke: Dehogy bántódtam meg, ne is mentegetőzz :) Természetesen mindenkinek szíve joga kifejezni a véleményét, jöhet nyugodtan a negatív kritika is. :) Tavaly én sem kíméltem a sorozatot, mert bizony még egy 1/10 is repült részemről az egyik epizódra.
És valóban lehet, hogy egy picit elvakít az érzelmi kötődés, bár nekem még mindig a GA nyújtja az egyik legjobb 40 percet a héten, míg tavaly azért néha alaposan felhúzott.

Lényegtelen, nem kell itt mentegetőzni, csak ennyit akartam. :)

Csilla0422 - 2018. 03. 25. 15:59

Deny, itt van: https://twitter.com/ibeezdressing/status/976140709811105793

Ez csak egy kivonat az eredeti forrás The Nightingale, de őt is megtalálod a linken.

Deny - 2018. 03. 25. 16:31

Csilla: Köszi, ez érdekes. Nem tudom, mennyire higgyem el, mert az ilyenekről sokszor kiderül, hogy kamu, de lehet benne valami. Isaiah Washington is kirakott valamit a héten, azt se tudtam mire vélni.

A Maggie-s rész tuti igaz, és nálam is pont az ellenkezőjét érik el vele, mert kezd idegesíteni a karaktere. Képesek voltak betolni Jolexék epizódjába is, pedig a flashbackjeinek aztán semmi értelme nem volt.

Sejtettem, hogy April szála Sarah ötlete volt, mint sok más történetszála is.

Valami igazságalapja biztos van, de azért én egyelőre nem vennék rá mérget. Mondjuk nekem aztán tökmindegy. April sosem tartozott a kedvenceim közé (bár Sarah alakításai hiányozni fognak), Arizonát meg ugyan csípem, de számomra csak a Herman-sztori idején volt igazán érdekes. Őszintén szólva én April távozását már tavalyra vártam, Krista pedig állítólag sosem kedvelte a karakterét, így nem lepne meg, ha ezért rúgták volna ki.

andrea - 2018. 03. 25. 18:03

A legújabb (állítólag belső) forrás szerint nehezen viselték, hogy April karaktere egyre népszerűbb lesz. Ráadásul April a “népszerű” új páros útjában áll. Sarah is szerette volna hatékonyabb sztorival kitölteni a játékidejét. Miután ez nem tetszett kirúgták és a Sarah védelmére lépő Jessicat is.

az igen :D Szép történet. Mondjuk Sarah színészi teljesítménye nélkül nagyon latymatag lesz ez. Jackson és Maggie rém kínos, egy videóval bebizonyosodott kit szeretnek a nézők, pár óra alatt egy Jackson April videót 128 ezren néztek meg míg Maggie Jackson videót még januárból 58 ezren. Rém kellemetlen és ezért kirúgni valakit, nagyon alkalmatlan brigád kezeli ezeket úgy látom. Legalább egy szeretett párost tartsanak meg, kezeljenek helyén és értéket adva nekik a sorozatba. Kcisit uncsi hogy egyik kedvelhető páros se marad együtt, egyik se. Sajnálom Saraht,engem pl Everwoodba is lenyűgözött, April nekem Christina óta a legértékelhetőbb karakter színészi teljesítménnyel, van mögötte színészi teljesítmény. Szóval sajnálom de remélem ezzel egy nagyon jó út nyílik meg, egyszer olyan produkcióba lép be ami a kategória lesz, komoly díjjal is.

Katey - 2018. 03. 29. 15:34

De ki ez a fickó az új előzetesből?

Deny - 2018. 03. 29. 16:46

Katey: Scott Speedman, transzplantációs sebészt játszik. Egyelőre csak egy részre jön, de lehet, hogy később visszatérhet, ha kiszáll az Animal Kingdomból.

Névtelenke - 2018. 03. 30. 20:02

Ma úgy zokogtam, mint Grey’s részen még soha. Nem érdekel, ki mit gondol egyébként April karakteréről, a mostani részben a jeleneteik a rabbival mindent, de mindent elvittek. Nyilván különösen megszólítva érzem magam keresztényként (és a hitével küzdő keresztényként), de ezért az egy részért, ezekért a jelenetekért megérte eddig kitartani a sorozat mellett. Nem nézek túl sok sorozatot (kb egészen pontosan semmit…), így nyilván nagy összehasonlítási alapom nincs, de teljesítményre én ezért az évadért megkínálnám Sarah Drew-t egy Emmyvel.

Csilla0422 - 2018. 03. 30. 23:07

Érkezett egy totál badass katonai orvos, akit a többség a határozottsága miatt meg is szeretett. X évvel később ebből a karakterből egy olyan pasit csináltak, aki képtelen egyedül lenni. Nagyon kínos az előtérbe kerülő magánélete és szakmailag semmit sem csinál. Sikerült megutáltatni egy jó karaktert, akinek a távozása megváltás lenne.

Jött egy kezdetben idegesítő, bizonytalan csaj is. Aki az évek alatt egyedüli, elképesztő lényével nagy kedvenccé nőtte ki magát. Aki ha kellett megértő vagy ha úgy adódott nyers volt. Fájdalmas utat járt be, de talán Eli megnyugvást hozott neki.

Az Eli – April, az April – Bailey jelenetek te jó ég, nem is tudom mikor láttam ilyent. Arról nem is beszélve, hogy Sarah Drew mit teljesít ebben az évadban. Emmyt érdemelne.

Gondolom a rész kapcsán annak kellett volna örülni, hogy Mer új pasit kaphat, no meg Teddy is itt van… de Kepner ismét lesöpört mindenkit.

Ezek után ne mondja senki, hogy megfárad a karakter és nincs több potenciál benne.

jessm - 2018. 03. 30. 23:31

Owen sztorijához csak azt tudom hozzáfűzni WTF

MEr- doki: Érdekesnek indult, de valahogy eluntam a felénél. Talán mert mintha már láttam volna ezt a sztroit. NEm tom.

Arizona: Kb olyan mintha már ki írták volna, szökő évente látjuk.

April: Sarah Drew részről részre kiváló alakítást nyújt. Akárhogy írjuk is ki, remélhetőleg méltó lesz, ezekhez alakításokhoz , amiket itt nyújt.
Komolyan az egész rész elment volna , ha csak ő és rabbi szerepel a részben…..

andrea - 2018. 03. 31. 07:51

April, én sírtam ezen a részen, zseniális, fantasztikus alakítás.

Eni - 2018. 03. 31. 13:07

Nagyon rég óta a legjobb jelenetet: https://youtu.be/hvlklXo94Dc

Emmyt érdemelne.

Csillum0m - 2018. 03. 31. 15:14

OMG OMG omg
KB csak ennyit tudok írni, nagyon-nagyon régóta nem láttam ilyen erős és jól osszerakott részt…
April zseniális, nagyon jó volt az üzenet is, Mer is viszonylag Okes volt, a pasijelölt is, az utolsó snitt meg egy nagyon cukiság volt :)
Az Owen sztorihoz meg inkább nem szólok semmit, szánalmas…
Teddy kéne vissza, Owen nélkül és kész :D

Indie - 2018. 04. 06. 16:21

Próbálom magam emlékeztetni, hogy Sarah elmegy, és így nem shippelni Aprilt és Tomot mindennel, amim van, de nem könnyű.

Ugyanitt néztem a párosokat a rész alatt, és mindenhol tök rendben van a kémia, szerethetőek, működnek, vibrál a színészek között, aminek vibrálnia kell, és aztán egyszer csak Maggie és Jackson. Semmi bajom nem lenne velük, nem testvérek, ezt hagyjuk már, de TÉNYLEG senki nem látja a sorozatkészítők között, mennyire konkréran SEMMI kémiája nincs a két színésznek…? De így semmi, ennél még Penny és Callie is kevésbé voltak kínosak.

BubuMaczko - 2018. 04. 06. 17:30

@Indie: Ú, Penny és Callie, pedig már majdnem elfelejtettem… Bár Callie-t sosem bírtam, de Penny-t bosszantóan le akarták nyomni az ember torkán, hogy milyen jó, meg szép, meg tökéletes…. Pff
Nem hittem volna, hogy visszalehet sírni őket :)

Indie - 2018. 04. 06. 23:37

@BubuMaczko: hát vissza azért nem sírom, de ha választani lehetne, inkább Jaggie menjen a levesbe, és nézném Aprilt meg Tomot. :) most elkezdtem reménykedni, hogy együtt lépnek le. Lééégysziii?

(de ha már múltidézés, azért a mostani Arizona-Owen álházasság előhívta Mr. és Mrs. Plantain tündöklését a múltból. Istenem, azt akkor de szerettem :D)

Deny - 2018. 04. 07. 10:43

Indie: Nekem is eszembe jutott :D Csak az viccesebbre volt megcsinálva, itt meg hamar sötét fordulatot vett.

Hmm, nem tudom, hogy April Tommal lép-e le, végül is lehetséges. Csak ne Matthew legyen! Ha viszont nem Tommal megy el, akkor remélem, hogy utóbbit előléptetik állandó szereplővé, mert szuper karakter :D

BubuMaczko - 2018. 04. 07. 14:13

Deny: April szerintem vagy lelép Tommal (az mekkora öngyilkosság lenne a sorozat részéről), vagy Tom marad állandó, House jellegű karakternek (imádnám), és Matthew megöli Aprilt.
Ha elmegy, a gyerekelhelyezés érdekes kérdés, főleg, mert arra már nincsen idő. De kettejüket nagyon bírnám együtt, ebben a részben is ők hozták megint a legjobbat.

Owen kirohanása a végén annyira felesleges, valószerűtlen volt, hogy az már fájt. A pasi nyilvánvalóan nem normális, ez a megijesztés nem tudom, minek kellett.

Ahogy az is, hogy egy lassan nyugdíjas orvos ne tudná kezelni, hogy valaki nem akar újraélesztést. Pont egy orvosnak tudnia kéne ezt kezelni, akkor is, ha ismeri az illetőt.

Tom és a szuperhős póz zseniális. Alexet viszont egyre inkább egyszerűsítik. Vagy kiskutya szemekkel néz, vagy nem tudja kezelni az agresszióját. Valami személyiséget adjanak már neki újra.

Deny - 2018. 04. 07. 14:22

BubuMaczko: Gondolom az volt Owen célja, hogy a doki kapjon egy kis kóstolót a saját gyógyszeréből (majdnem szó szerint is). Picit tényleg vicces volt, de engem nem zavart, én gondolatban meg akartam fojtani a dokit, úgy felcseszett :D Ezért nem bírom nézni a The Resident-et sem, valahogy nem veszi be a gyomrom, hogy orvosok kínozzák vagy épp gyilkolják a betegeiket.

BubuMaczko - 2018. 04. 07. 15:36

Deny: Értem én, mi volt a célja, de ezzel ő sem lesz jobb. Erre van a rendőrségi feljelentés, és a börtön / elmegyógyintézet. Ez az ember egyértelműen beteg, lehet, hogy annyira, hogy nem tanul ebből sem, mert nincs ki a négy kereke.
Owen azért a saját frusztrációját is bőven belevitte ebbe, nem csak az igazságérzetét. És ez az, amit nem kéne szerintem.
Azt értem, hogy a nézőnek kell az elégtétel, meg az izgalom, de nekem az egész félrement.
Nem tudom, mi az a sorozat, de akkor én is passzolom :)

Deny - 2018. 04. 07. 16:36

BubuMaczko: Persze, egyetértek. Owent eleve nem tudom elviselni, és hát tudjuk, hogy néha könnyen elszakad a cérna nála. Azt hiszem, meg is jegyezte, hogy “Mondtad, hogy ne a gyakornokokon vezessem le a dühöm”, de ez azért tényleg túlzás volt. Vagy oké, lökje bele a székbe, kicsit szorongassa meg, de volt egy pillanat, ahol tényleg azt hittem, hogy beleszúrja a tűt a csávóba. Elég ijesztő volt.

jessm - 2018. 04. 08. 15:37

Sarah Drew most is nagyon jól játszotta a humor és érzelem teli bocsánat kérő körútat.
Tudom, hogy Maggie és JAckson nem fog szakítani ( kár :( ), de akkor is jó volt látni a megdöbbenést. Amugy számomra Sarah és Kelly között is több kémia volt, mint Jaggieben. De hát a készítőknek nincs szeme.

Szerintem April kiírása:
– Lelép Tommal, de az idő rövidsége miatt valahogy nem tudom elképzelni, kiépülő kapcsolatot
– lelép Matthew-val,
– Kap valami állást, és gyorsan kiírják, esetleg kirúgják
– Meghal balesetben ( ezért lennék a legmérgesebb, mert ez lenne a legfantáziátlanabb kiírás)
– megölik , itt el tudnám képzelni, hogy Matthew csinál valamit, vagy esetleg Harper Avery kapcsolatos botrány végkifejleteként.

Kicsit félek milyen véget kap April mert Kirsta írja utolsó részt, és valami megmagyarázhatatlan oknál fogva nem szereti Aprilt. ÉS szerintem nem is tervezik visszahozni, ezért majdnem biztos, hogy meghal, és felépítették, hogy hatása legyen.
Arizonst nem tervezik régóta kiírni, állitólag csak azért teszik ki, mert megvédte Saraht, szóval szerintem új állást kap és lelép. Plusz vendégszereplőként még visszahozható.

Valaki tudja melyik részt forgatták, amikor hivatalosan lett a kirúgás?

Ben és Bailey tök felesleges volt.

Alex nem tudom értékelni. De állítólag kihagyták azt a részt amikor az eljegyzést ünnepelték vagy Kimmiet vidították fel….

Owen- Arizona érdekes volt. Kicsit a semmiből jöttnek érzem, ezt a dührohamot Owentől. Ő is csatlakozik Alexhez ?! Arizona pedig vvégre sztorikat , ideje így kiírás előtt.

Meredith, Maggie, Richard halványan érdekes volt, de kb 500 látjuk ezt a történetet.

Deny - 2018. 04. 08. 16:24

jessm: Szerintem nem lesz halál. Kevin McKidd azt mondta, hogy ünnepélyes, vidám finálé lesz (gondolom Jolex-esküvő). Arizona meg szerintem lelép NY-ba Sofiával, mert a kislánynak egyre nagyobb lesz a honvágya. Ez már látszik az ismertetőkből is.

Én arra is gondoltam, hogy April akár helyet cserélhet Teddyvel, ha utóbbit vissza akarják hozni állandó szereplőként. Vagy megint elmegy a frontra. Matthew-hoz látnom kell a következő részt, hogy kiderüljön, merre viszik a sztorit.

Én ezeknek a “megvédte Sarah-t” pletykáknak nem hiszek. Más szereplők is álltak már ki egymásért, sőt a sztorijukat is kritizálták, mégsem írták ki őket. Arizona kifutott sajnos, 2 évada nem tudnak vele mit kezdeni, csak új csajokat adni neki. Én itt tökéletesen látom Krista érvelését. Aprilnél dettó, csak akkor van komoly szála, amikor Sarah előáll valami ötlettel. Ez a válság is az ő ötlete volt, akárcsak a Samuel-sztori. Egy barátnőjével történt meg a valóságban ez, onnan merítette az ötletet, és ő javasolta az íróknak. Én már tavaly azt hittem, hogy kiszáll, annyira háttérszereplő volt.

Indie - 2018. 04. 08. 21:20

@jessm: Krista írta bele annak idején Aprilt a sorozatba, akkor egy George pótlék boxzsáknak hozta, akin mindenki kitöltheti a nyomorát. Amikor Krista lelépett, és másik showrunnerhez került a karakter, April elkezdett rohamosan fejlődni, mélyülni, ettől ugrásszerűen nőni kezdett a népszerűsége. Most, hogy Krista visszaült döntéshozói pozícióba, ugyanazzá a karakterré próbálta leépíteni Aprilt, akinek anno ő megalkotta. (Az összes olyan hiba, amiért Aprilt elővették mostanában csupa olyan dolog, amit Meredith vagy Alex vagy bárki már röhögve úszna meg. Balesetből, önhibáján kívül okozott sérülésért felfüggesztik, míg Owen szándékosan testi sértést okoz egy betegnek, őt meg ünnepeljük? Ugyan már.)

@Deny: Értem, hogy nem szereted Aprilt, el is fogadom, de nem értek egyet az érveléseddel. Owen hosszú évadok óta azt se tudom, mit csinál némi ámokfutáson kívül, Alex semmit nem csinál némi balhén kívül. April mostani szála előtt a 12. évadban volt komoly szála, a 13-ban még fókuszos epizódot is kapott, az én szótáramban ez nem egyenlő azzal, hogy évadokon keresztül ne csinálna semmit, az tényleg inkább Owen. Ha valóban kizárólag kreatív okok miatt írták ki, azt úgy intézzük, hogy az évad forgatásának elején közlöm a színésszel, hogy az évad végén számítson a távozására, mert elfáradt. Nem az évad közepén, amikor hosszú évek óta a legerősebb sztoriszálat viszi éppen. Krista érezhetően és nyíltan nem szereti az irányt, amivé April karaktere lett, ezért leépíti és kiírja. Arizonával egyetértek, neki tényleg nem volt már épkézláb dolga jóideje.

Deny - 2018. 04. 08. 21:51

Indie: Nem utálom Aprilt. Hullámzó a viszonyom vele, mert van amikor idegesítőnek találom, de nem utálom.
Kapott egy fókusz epizódot, aminek aztán nem is lett semmi folytatása egy évaddal későbbig, ráadásul az a rész inkább Jacksonra fókuszált, mint rá, szóval ez nálam kicsit sántít. Azt egyébként nem tagadom, hogy biztos lehetne még vele kezdeni sok mindent, de láthatóan nem igazán megy az íróknak, ha a legnagyobb történetszálait a színésznő maga találja ki.

Owennel teljes mértékben egyetértek.

Alex viszont más ligában játszik, mivel alapszereplő. Őt nyilván nem fogják kiírni, még ha nem is adnak neki komolyabb szerepet. Ugyanez igaz Webberre, Baileyre és Merre is. Ők maradni fognak, mindaddig míg önszántukból nem akarnak kiszállni.

Amit mondasz a kirúgás bejelentéséről, persze, nyilván így igazságos, de ez nem minden esetben valósul meg. Sőt, gyakrabban fordul elő ez a verzió. Én legalábbis a legtöbb interjúban ezt szoktam látni, amikor más sorozatokból írnak ki embereket.

Megtörténhet, hogy az évad elején még nem tudja azt a showrunner, hogy meg akar válni valakitől, mert csak az évad közepe/vége felé jön rá, hogy nem tud már mit kezdeni egy karakterrel.

Nem tudjuk, hogy Kristával mi volt a helyzet, simán lehet, hogy már a premiernél úgy ült neki az évadnak, hogy “idén megválunk Apriléktől”, de akkor szerintem már akkor beszélt volna velük a távozásról.

Egyébként Aprilt nem a balesetért függesztették fel, hanem azért, mert nem jelentette Bailey-nek. Ettől viszont még igaz, amit írsz. Owen már máskor is csinált ilyet, amikor kiütötte a randalírozó óriást a 8×04-ben, aki szétverte a sürgősségit, igaz, akkor ő volt a főnök.

Indie - 2018. 04. 08. 22:10

@Deny: Persze, az alapszereplőkben igazad is van, ezért sem hoztam szóba se Webbert, aki szinte már csak comic reliefnek van jelen, meg néha eljátszani a Yoda bölcset (neki nem kellett volna egyébként nyugdíjba mennie úgy tíz évvel ezelőtt…?), se Bailey-t, aki a szívrohamán kívül ha tarkón csapkodsz rohadt ponttyal, se emlékszem, mit csinál egyébként, se Mert, aki a Harper Averyvel szerintem elérte a karakter csúcsát, de kiírni nyilván nem fogják, ezt már én is elfogadtam. Engem tényleg nem is igazán az dühít az egészben, hogy kiírják Aprilt, mert el tudom fogadni a döntést, nem az életem függ rajta, benne van-e vagy nincs, engem a hogyanok bosszantanak fel, de azok nagyon. Rengeteg a mismásolás, nyájaskodás a téma körül, és engem undorít az ilyesmi – nyilván ez egyéni tűrőképesség kérdése. :)

Igazad van, ne haragudj, efelett elsiklott a figyelmem, hogy a nem jelentéssel volt gond. Bár elővehetném, hogy egy kórházban, ahol praktizálhatott az, aki konkrétan megölt egy beteget (hello Izzie), aki félholtra vert egy másik kollégát (hello Alex), aki belenyúlt egy több millió dolláros kutatásba (hello Meredith) nem érzem teljesen jogosnak a súlyozást, de igazából ez a Grey’s kivételezéses logikája. Meredith kis körének a mindent is lehet, ezt nekem kéne tudnom lenyelni, vagy nem nézni tovább a sorozatot. :D Csak Tom ne lenne ennyire szórakoztató, már pattannék is. De legalább ha megy az évad végén (amivel egyetértek BubuMaczkoval, hogy egy elég nagy öngól lenne, de a jelenlegi felállással már ez se lepne meg) eldönti nekem a kasza kérdését. :D

És csak még a végén egy kicsi off: Kérem, valaki jelentkezzen már, akinek sikerült Maggie-t megszeretni ezzel a pofátlan nyomatással. El akarom hinni, hogy létezik olyan, akinek ez bejött. :D (és nem a Jaggie kapcsán csak, de hogy Maggie MINDENHOL ott van…?)

Deny - 2018. 04. 08. 23:42

Indie: Nem! :D Régen csíptem Maggie-t, de kezdem nagyon unni és megutálni. Mi a francnak kellett beleerőltetni azt a nagyon kínos flashbacket Jo-ék nagy epizódjába, fogalmam sincs :D Lassan már ott tartok, hogy ő is mehetne a levesbe. Meg egyébként is, annyira kínosak valahogy együtt, mintha a színészeknek is kellemetlen lenne ez a párosítás.

BubuMaczko - 2018. 04. 09. 13:29

Igazából nem csak Aprilre érvényes, hogy kap egy fókusz epizódot, azután egy évadig semmi. Túl sok a szereplő, és túl szétszórt a forgatókönyvíró csoport. Olyan skizofrén hatású amúgy is a forgatókönyv. Akár egy epizódon belül is van valami jól felépített, érdekes szál, mellette kettő unalmas, önismétlő katyvasz. De így nem is csodállom, ha a színésznek kell javasolni, ötletelnie, kreatívnak lennie.
Azért az sok mindent elmond, hogy nem jutalmazzák azt, aki az ötletével jobbá teszi a sorozatot, hanem kirúgják. Mintha nem találnák helyénvalónak, hogy jobb ötelete van színészként, mint nekik íróként. És ez az egyik, ami dühítő ebben. A másik, ahogy már írták, a módja.
Az meg elég óvódás szint Kristától, hogy kell egy karakter, aki kedves, és akit a többiek a frusztrációjuk levezetésére használnak. Ahogy az is, hogy a saját koncepcióját erőlteti egy olyan szereplőre, aki rég meghaladta azt. (Mint Palladinóék a Gilmore Girls befejezéssel, és az új részekkel)
Már rég rossz amúgy is, hogy Ellen Pompeonak megmondták, amíg csinálja, addig megy a show, mert ő a címszereplő. És ő kaszál, aki egyféle arccal tol végig évadokat, nem pedig az, aki szívét-lelkét beleadja, javasol, és viszi előre a sorozatot. Mert ez pont a kreativitás halála, hogy egy szereplőt, akiből már rég kihoztak mindent az istennek se írják ki, nem is kezdenek vele semmi értelmeset. Így meg könnyű előadni Pompeonak, hogy nehéz megválni Sarah Drew-tól, de az írók nem tudnak ennyi ideig érdekesen tartani egy szereplőt. Tényleg a forgatókönyvírók között kéne tisztogatni.
Meg a színészek között is, csak épp azokat, akiknek a karaktere nem lépett ki két dimenzióból háromba, vagy visszasilányult már rég: Owen, Alex, Webber, Meredith.

Amúgy meg a sztoriról, kiegészítve Indie-t: Amikor Meredith fel lett függesztve, joggal, mindenki eléjárult sajnálkozni. Mikor April átvette a betegeit, mindenki árulózta. Ha bármelyik másik csinálta volna, ő egy belevaló, ambíciózus sebész, aki megragadja a lehetőséget. Arról nem beszélve, hogy Aprilben nem merült fel ez tartósan, és egyből visszaadta Mernek, mikor újra dolgozhatott.
Aprilnél látszott egyedül, hogy amikor egy beteg meghalt, mert ő hibázott, még az elején, hogy tényleg megbánta, és változtatott a hozzáállásán: új protokollt vezetett be, hogy ez ne történjen meg még egyszer.
A többiek:
Izzy – igazolta, hogy szerelemben mindent szabad
Alex – ő nem gondolta komolyan, meg ő a lényeg amúgy is, nem az, amit csinált. De Luca is csak azért kellett neki, hogy ne jelentse már fel.
Meredith – a kutatásszétbarmolása szeretetől ment, szóval nem is számít.
Amúgy most meg is érdemli, hogy az övét is szabotálják. Csak a betegei nem.
Owen – mit számít, hogy orvos, ráadásul katona. Az indulat, az indulat. Utánajárhatott volna, miért csinálta az áldoki, amit csinált. Lehet, rossz a gép, lehet, haszonszerzésből. De lehet, hogy beteg: Münchausenes, vagy ő lehet a hős, aki megmenti ezeket a nőket. Ha pedig beteg, nem emelünk rá kezet. Ha bűnös, átadjuk az igazságszolgáltatásnak.

Meggie: bírtam a csajt, De Lucával még aranyosak is voltak, de azóta egyre többet nyavalyog, olyan semmilyen lett. Orvosilag sem mutat fel semmit. Jacksonnal meg már tényleg idegesít. El is tekerem a jeleneteit.
Részemről kasza, még April meg Tom miatt ezt az évadot megnézem. Meg mert katasztrófaturizmusnak beválik.

Indie - 2018. 04. 09. 21:03

@BubuMaczko:

Minden egyes szavaddal egyetértek. Nem volt April sosem a kedvencem, csak kedveltem, elvoltam vele, de ez az elemzés úgy tökéletes, ahogy van. Anyit még Sarah Drew mellé, hogy bár Ellen Pompeo tud játszani, ha akar (Sound of Silence-ért mai napig emelem kalapom), de egyszerűen látszik rajta, hogy nem érzi szükségesnek, tehát nem is próbálkozik. Sarah Drew ezzel szemben a legelegkisebb szerepbe is beleteszi szívét-lelkét, és kivétel nélkül MINDEN színész jobban teljesít, ha vele van egy jelentben, mert húzza felfelé a többieket is. Számomra a sorozat egyértelműen legkiemelkedőbb két színésze Sarah Drew és Caterina Scorsone. Ebből az egyiket kirúgják, a másiknak meg évadok óta nem adnak lehetőséget ragyogni, pedig a világon bármit el tudna játszani, de bármit. (És nem, Amelia karaktere nem áll hozzám közel, de a színésznő olyat képes hozni, hogy bármit megnéznék vele.)

Deny: A Jaggievel kapcsolatban nekem is ez az érzésem, sőt, ahogy Jesse Williams néhány megnyilatkozását láttam, ő kifejezetten rühelli a párost :D De azért is tartom szomorúnak ezt az erőszakolást, mert ez a színészekkel szemben sem fair. Külön-külön teljesen rendben vannak, nem életem legnagyobb színészei, de tök okék mindketten. Viszont ebben a beerőszakolt kapcsolatfélében annyira suták és esetlenek, mint akik életükben először látnak kamerát, és ennél sokkal többet érdemelnének. Plusz Maggie elvileg valami irgalmatlan nagy orvosi tehetség és szuperkoponya, ehhez képest egy olyan szálat nem tudok megemlíteni, amikor ez bármikor látszott volna azon túl, hogy mások hajtogatják róla. Pedig itt azért nem szoktak fukarkodni a hatásvadász orvosi jelenetekkel sem.

Csilla0422 - 2018. 04. 09. 22:05

Maggie amíg DeLucaval volt, Amelia és Mer szívta a vérét addig jó illetve csak akkor volt jó.

Ami furcsa és szembetűnő volt, hogy az Arizona – Owen “házaspár” is több kémiával bírt, mint a Jackson – Maggie páros.

April aranyos volt, úgy tűnik békére lelt. Tomnak meg pacsi! Ő jót tenne a sorozatnak. Owen és Alex vagy idióta módon bambul vagy teljesen agresszív. Egyik sem jó. Kellene valami értelmes szál nekik is vagy engedjék el őket.

A Ben – Bailey párosban több örömöm van, mint az Alex – Jo félében. Nagyon unalmasak. Sajnos Jotól nem fogunk megszabadulni, mert Mer baráti körében van.

Névtelenke - 2018. 04. 09. 22:17

Csak beállnék az egyetértők sorába. Eddig csak a Jaggie részeket tekertem át, trigger szinten kínosak nekem, de most már elkezdtem Maggie-t szólóban is… szóval nem, Indie, nem jött be a nyomatás :D

Egyébként a Jo ellenességet nem teljesen értem. Nem sok vizet zavar mostanság már, nem is rinyál annyit, szerintem révbe értek Alexszel, nem tudom, miért akarjátok ennyire eltüntetni… most inkább néznétek, ahogy Alex MEGINT elszabadul? Végre nyugton van valaki mellett, szerintem ők megérdemlik egymást. Elkövetkezendő évadokban várhatóan valami baba körüli gondjuk lesz, mert ebben a sorozatban békésen, rendben még senki nem szült, de amúgy szerintem ők visszacsillapodnak biodíszletnek.

Még egy kérdés: @BubuMaczko meg a többiek, azt honnan veszitek, hogy Matthew lőné le Aprilt? Volt erre valami utalás, ami felett elsiklottam? Mármint értem a veszteségét, de utatlak rá, hogy még látjuk a karaktert, vagy ilyesmi?

jessm - 2018. 04. 09. 22:28

Névtelenke: A következő részben benne lesz Matthew, szóval meglátjuk, hogy milyen hangulatban zárják a részt. Ha pozitivan zárják akkor szerintem wz felejtős

Deny: Kevin McKidd simán hazudhat , volt már rá példa mert nem akarja lelőni a poént.

Névtelenke - 2018. 04. 09. 23:54

@jessm: Köszi, ez tényleg kimaradt :) Kíváncsi leszek, ezzel együtt nem tartom valószínűnek, Matthew karakterétől ez a létező legtávolabb álló verzió. De pont ebben az évadban már nem kéne meglepődni a karakteridegen mozzanatokon, ez igaz. :D De esélyesebbnek tartom, hogy vele megy el April, bár ezt nagyon-nagyon nem szeretném, de Kristából kinézem.

Névtelenke - 2018. 04. 10. 00:15

@jessm @Deny: egyébként ja, Kevin McKidd ha nem is hazudik, de simán lehet, hogy terel. Emlékezzünk, hogy Shonda az eget is leesküdözte, hogy Nathan nem Meredith pasija lesz, osztán… :D

BubuMaczko - 2018. 04. 10. 12:38

@Indie:
Aprilt én mindig is szerettem. Először tetszett, hogy bemutatnak egy szorongásos karaktert, akinek vannak jó tulajdonságai: jól szervezett, szorgalmas. Meg a modern filmekben / sorozatokban nem igazán mutatnak be vallásos embereket. Elsőre érdekesnek tűnt. Utána meg tetszett a fejlődése, hogy a sok szorgalom és lelkesedés meghozta a jutalmát, és egy izgalmas nő lett belőle. Sarah Drew színjátéka nagyban hozzátesz, az biztos.
Ellen Pompeo tud zseniális lenni, ebben egyetértünk, de az elmúlt évadokban nem tűnt úgy, hogy akar is. Vannak ilyen színészek, akik mellé kell egy jó rendező, és egy ütős forgatókönyv, különben elvannak 50%-os teljesítménnyel is. Itt is ez zavar, hogy nem várnak tőle mást, csak járkáljon olyan fejjel, mint aki citromba harapott. Fejlődés, változás már rég nincsen. Pedig ha teljesítmény alapján számláznának, nem ő vinné haza a nagy pénzt…
Amelia hozzám sem áll közel, de a színész szerintem is jó. Sandra Oh után kellett is valaki, aki nem csak tud, de akar is játszani. De sajnos ő sem kap értelmes történetet.
Ja, amúgy csak én gondolom, de lehet, most teherbe esett Amelia? Vagy az a róka szimpla idegesség volt?
“Jesse Williams néhány megnyilatkozását láttam” Mit nyilatkozott?
Meggie-nél én is hiányolom a zsenialitást, amit alig csillogtattak meg, és az is rég volt. Christina vagy Teddy ezerszer több szakmai fogást bemutatott…
@Névtelenke
Joval korábban az éretlensége s hisztije zavart. Aztán kapott egy durva történetet, amit évadokon keresztül vezettek fel, hogy aztán két rész alatt összecsapjanak / megoldják. Azóta meg kb semmi. De évadokon keresztül idegesített annyira, hogy ez csak egy rég dédelgetett ellenszenv.. Mondjuk szerintem a színésznő nem nagy szám.
Én egy kommentben olvastam a Matthew dolgot, mint egy lehetőség, ha Aprilt úgy akarják kiírni, hogy meghal. És a gyerek-dolog miatt nem tűnt lehetetlennek. De nem több, mint egy elmélet. A másik az lenne, hogy elmegy Tommal, mert vele szerintem összeillene, és végre valaki figyelne rá, ahogy megérdemli. Viszont ezzel ellentmond, hogy ikreket keresnek, akik Henriettet játszák. Ha elmegy April, a gyerek-témára szerintem már nincs elég idő. És egyikük sem hagyná ott a kölköt.

Indie - 2018. 04. 10. 21:38

@BubuMaczko: Teljes egyetértésben vagyok veled. :) Egyébként nem igazán csípem a nyomozós-rendőrös cuccokat, de Sarah Drew miatt fogok adni egy esélyt a pilotjának, az a nő zseniális, már nagyon-nagyon régóta kijárt neki egy főszerep.

Ellennel nem az a baj, hogy megfizetik, hanem hogy tehjatalmat adtak neki a sorozat felett. Ezt egy kreatív íróval, rendezővel, tulajdonossal még meg lehet tenni (bár akkor sem szerencsés), egy szereplővel nem, ezzel ölték meg az egészet. A sorozat túlélte Dereket, pedig nem sokan hittek benne, túlélné Meredith-t is. Most már simán. De ha ezt nem is, egy lezárás érne már – szerintem a 11 évad végén kellett volna abbahagyni, ott volt egy gyönyörű íve Meredith-nek és egy kifejezetten szép végszava is. De hát, pénz beszél…

Amelia majdnem biztos, hogy terhes. Szomorú, hogy megint eljátszuk a Japril vonalat. Nem azért, évadok óta csak ismételünk szinte, de legalább nagyobb szünetet szoktak hagyni két másolás között. Már ehhez is lusták. És még szomorúbb, hogy neki ennyi jut. Nem szerettem Addisont soha (bár Meredith-nél mindig jobban), de Amelia – pontosabban Catarina miatt végignéztem az egész Private Practice-t.

Jesse Williams megnyilatkozásai alatt tényleg inkább megnyilvánulásokra gondolj, ne komoly nyilatkozatokra. :D Twitteren, instán is követem, és hol burkoltabban, hol nyíltabban megosztásokkal, fél mondatokkal azért jelezte ő, mit érez – egyébként Sarah és Jessica kirúgása kapcsán is.

Jo színésznője nem nagy szám, de azért lássuk be, hogy ezzel vannak így egy páran ott. :D Nem is kell mindenkinek egy Sarah Drew-nak lennie, nem attól fog működni.

BubuMaczko - 2018. 04. 11. 13:39

@Indie: Én kicsit szkeptikus vagyok az újabb nyomozós sorozatokkal, mert már erősen túlkínálat van belőlük, és kiaknázatlan területe már nem nagyon van. De Sarah új sorozatát én is megrpóbálom.
Hollywood aranykora megmutatta, milyen, ha a stúdiónak van korlátlan hatalma. Weinstein azt, hogy mi van, ha a producereknek van túl sok. Az sem jó. Igazából a túl nagy hatalom, korlátok nélkül egy kézben legtöbb esetben nem vezet jóra. Ebben teljesen igazat adok. A Good Wife forgatása jut erről eszembe, ahol Julianna Margulies és Archie Panjabi nem voltak hajlandóak a végén a közös jeleneteiket együtt forgatni, és természetesen nem a főszereplő húzta a rövidebbet. Ez vezet a professzionalitás hiányához, és a színvonal drámai csökkenéséhez.
Meredith esetében ráadásul a címre is ráfogják. Én már Lexie-t szép lassan előtérbe toltam volna, és helyette Meredith-t írtam volna ki. Így megmarad a név, és egy azon a ponton a teljes karakterút is kész van. Mert ami érdekes volt eleinte (Alzheimeres anya, a teljesíthetetlen elvárások, Mer szuicid hajlama, folyamatos megnyílása Dereknek és Christinának), azokat pár évad után már megoldottnak tekintették, és mostanra olyan, mintha sose lettek volna ezek a problémák. Se a munkájában, se a házasságában, gyereknevelésben nem tükröződik, milyen problémákat okoz egy ilyen ócska gyerekkor. Lexi ezzel szemben, ahogy megküzd az anyja halálával, az apja életmódjával, a nővére bunkóságával sokkal érdekesebb. Főleg, ha ő is egy Aprilhez hasonló szakmai öntudatra ébred, és kihozzák belőle a zsenit. De ez csak az én véleményem. De már rég nem Meredith miatt nézem. Az elmúlt három-néhy évadban pillanatok jutottak csak annak, hogy érdekeljen.
Sajnos a forgatókönyv önismétlő, de az még valahol elmenne, ha nem ilyen gyakran ismételné magát, ahogy Te is mondtad. Ameliának sajnos csak ilyen “kikuzázott” történetei vannak: beleszeret Owenbe, küzdenek egy ideig az érzéseikkel a zűrzavarban, majd hozzámegy, de kicsit hezitál, majd nem akar gyereket, erre Owen megcsalja. (Christina) Aztán agydaganata lesz, ami először “megalapozza”, majd nulláza a házasságát (Izzy). Az önismétlés még elmenne, ha nem egész sztorikat játszatnának el, más színészekkel. Amelia ennél bőven többet érdemelne.
Most megnéztem, a két színésznő kirúgását nem is annyira burkoltan reagálta le :)
Persze, nincs egyedül ezzel, és amúgy amikor a volt férj megjelent, látszott, hogy nem reménytelen ő sem. Azért is csalódás, hogy azóta megint olyan jellegtelen a játéka, mint volt…

Névtelenke - 2018. 04. 13. 07:21

Nos… ezek szerint April jó eséllyel Matthewval lép le. Nem örülök neki kifejezetten, mert azért nagyon sok sérelmet hoznak ebbe a kapcsolatba (főleg Matthew), nem mindig fognak valakik működni csak azért, mert egyszer megpróbálták… Ugyanakkor nagyon sokat változtak mindketten, sok mindent megéltek, megtanulhatják értékelni, ami van, és egymásba kapaszkodni. Nem annyira tetszik ez a megoldás, de kényelmes az íróknak, és elfér.

Azon merengek, hogy vajon Harriettel mi lesz…? Most az Avery botrány kihatna erre is? Elvihetné April, ha nem is teljesen, de elsődleges felügxeleti joggal?

jessm - 2018. 04. 14. 11:32

Névtelenke: Hát igen, most úgy néz ki, hogy ha April nem egyedül lép le, akkor Matthew-val fog. Amikor kiderült a kirúgás akkor elég sok rajongó írta, hogy azt akarják , hogy Matthewval lépjen le April. Szerintem a botrány miattt fogja elengedni a gyereket Jackson, mondjuk amig el nem ül addig Aprilnél van, aztán lehet mondnani hogy visszajötta , mint ahogy Sofiaval is tették.

Szerintem még mindig benne van a pakliban, hogy April meghal, mondjuk szintén a botrány miatt….

Deny - 2018. 04. 14. 12:02

jessm: A botránynak nem hiszem, hogy köze lesz Aprilhez. Ő eleve nem érintett nagyon az Alapítvány ügyeiben, és a botrány valószínűleg szexuális zaklatással kapcsolatos, így nem hiszem, hogy abból bármilyen haláleset is kialakulhat.

Ami viszont kicsit aggaszt, hogy Alex anyja visszatér. Most lejátszódott a fejemben egy olyan verzió, hogy meghívják az esküvőre, lesz egy skizofrén epizódja, és lemészárolja a násznépet :D

Indie - 2018. 04. 14. 13:08

@Deny: Kezdhetné Maggie-vel, igazán :D Szerencsétlen karakterrel semmi bajom nem volt, amíg el nem kezdték irgalmatlanul nyomatni, de most már legszívesebben egy rohadt ponttyal csapkodnám.

Igazából a Matthew lezárás beleillik a képbe, amit Krista Aprilről láttatni akar, én kizártnak tartom, hogy megöli Aprilt. Messze jobban rühelli a karaktert, mint hogy valami emlékezetes lezárást kapjon :D April meg Matthew között se veri mondjuk ki a kémia a plafont, de legalább valami akad. Sajnálom, hogy nem Tommal lesznek, mert az nagyon bekattant :D de hátha legalább akkor Tom marad.

A szexuális zaklatás lenne a botrány meg vegyes érzelmeket vált ki belőlem… meglátjuk. De van egy olyan sanda megérzésem, hogy valahogy ezen botrány mentém fogják felépíteni a Jaggie epikus szerelmét, és ettől előre ráz a hideg :D

Deny - 2018. 04. 14. 13:17

@Indie: Én is arra tippelek, hogy lelépnek Matthew-val, nekem valahogy ez jött le a mostani közös jelenetükből. Nem ideális távozás, de végül is jobb, mintha meghalna. Meg tudnék vele békélni.

Tomot én is szeretném állandó szereplőként viszontlátni, vagy mást nem olyan visszatérőként, mint amilyen Catherine.

Egyetértek Maggie-vel kapcsolatban! Kezd az idegeimre menni, pedig anno csíptem. Amikor kiment DeLucához, egy pillanatra felcsillant bennem a remény, hogy talán újrakezdhetik, de persze rögtön rohant Jacksonhoz :D
Azon viszont nagyon röhögtem, hogy a SpoilerTV-n a trollok megnyerették velük a legjobb tévés testvérpár kategóriát, és egy Japril-es fanpage is kirakott róluk egy képét “National Siblings Day” felirattal. :D

jessm - 2018. 04. 14. 14:27

Deny: Én arra gondoltam, hogy Jackson vagy Cathrinene akar majd valaki bosszút állni, mondjuk lelőni stb és April megmenti.

14×19
A fő szálról csak annyit jót tudok írni, hogy Bellot kiírták

Alex és Jo egy időben annyora rüheltem, hogy át tekertem őket. Most már unott arccal nézem őket

Arizona szál érdekes volt, ebből a szálból legalább kihoztak valamit.

Az elmúlt egy két évben idegesített Bailey, most viszont mostánaban újra megkedveltem, még akkor is ha törtenetei tök unalamasak többnyire.

April most is jó volt. Matthew és April aranyos együtt, bár mindig enm tudom elképzelni hogy kivitelezhető lenne a happy end.

Maggie- JAckson Még mindig nem. Az a rész végi nagy szerelemes vallomás annyira kínos, hogy nekem inkább úgy tűnt Jesse feszeng és nem hős szerelmes látszatát kelti.

Botrány: Nem kicsit idiótára volt megírva, ki hiszi el , hogy Cathrine nem tudta vissza csinálni amit Jackson csinált. Nem hinném , hogy Usa olyan gyors a bürokrácia pff egy nap alatt elintézik a papír munkát.
Amugy szerintettek miről van szó? Nagy valószínűséggel #metoo.

Szüval az írás hagy némi kivánivalót maga után. Már annyira lent van, hogy lehet , ha összefognánk jobb évadot tudnánk írni XD .

Deny - 2018. 04. 14. 14:44

Tuti #metoo lesz. Úgyis szeretik az aktuális témákat, meg azt hiszem, bevonnak majd egy válságstábot is. Haha, ha nem érne véget a Scandal jövő héten, lehetne crossoverezni :D

Ez csak személyes vélemény, de én pont fordítva látom. Nekem kifejezetten tetszik az idei írás, leszámítva Jaggie-t. Idén nagyon élvezem a sorozatot, eddig csak két 6/10-et kellett kiosztanom, tavaly meg eléggé szenvedtem vele, röpködtek az 5 alatti pontok is és egy 1/10 is az egyik részre. Az imdb-s osztályzataim alapján eddig egy 8.0 az évad nálam.

BubuMaczko - 2018. 04. 14. 15:14

Matthew és April “happy endjét” new tudom elképzelni. Ezzel szerencsétlen srác házasságát valamiféle zárójelbe teszik, mintha csak jó lett volna vele várakozni, míg April visszajön. Másrészt otthagyta az oltárnál minden szerette előtt. Ez így olyan, hogy ha Jacksonnal nem megy, ő jó lesz megint szamárnak. Ennyi önbecsülése legyen már a srácnak. De a családi összeborulást megnézném, mikor bemutatja nekik a régi-új kedvest. Soha kínosabb vasárnapi ebédet…
Tommal összeillenek, megértik egymást, és nem döngölte korábban egyik se a másikat a földbe. Plusz jól érzik magukat a másik társaságában. Gyermekelhelyezésnél a bíróságon szétcincálnák Aprilt az utóbbi időszak kielengéséért, ha nem tudnak megegyezni. Mondjuk pont ők ketten szerintem meg tudják beszélni. Ha nagy a botrány, akkor valószínű egy időre, Aprilnél lesz.
Azért Catherine szóhasználata fantasztikus. Jackson tette tönkre őket, nem az, ami a nagyapa, vagy anyjuk csinált, bármi is legyen a botrány tárgya. A hülye kölke nem hagyta magát egy legyintéssel lerázni, mert egy beteg érdekeit nézte…
Mivel ez az évad tele van erősen politikai kinyilatkoztatással (transz kolléga, lelőtt fekete gyerek, családon belüli erőszak, nők félrediagnosztizálása, bevándorlás) én is a metoo-ra gondoltam elsőre. Az erőszakról egyértelmű a véleményem, ellentétben ezekkel a kampányokkal, remélem nem ilyen egyoldalúan lesznek bemutatva, mint az eddigiek.
A forgatókönyv szerintem nagyon hullámzó teljesítményt mutat ebben az évadban. Zseniális ötletek, sokszor fűszerezve életszerűtlen dialógusokkal, unalmas töltelékekkel.

renka - 2018. 04. 14. 18:52

Szerintem nem èrdekli őket,h mit tesznek “zàròjelbe” ès mit nem… Jaggie tűzön-vìzen keresztül (talàn azt gondoljàk,h Matthew valami “szèpsègtapasz” lenne a fanok egy rèszènek).Komolyan elkèpesztő,h ekkora ellenszenv mellett (a facebookon csùcs,h mi megy) sem kèpesek belàtni,h ez nem működik.Meg azt sem,h Maggie-t nem lehet ennyire nyomni,ìgy nem lesz szimpatikusabb (mondjuk Jacksont is pihentethetnèk màr). Mi volt ez a Maggie-Deluca jelenet? Ez megint Maggie-ről szòlt (milyen jò fej mèg az exèvel is)…vagy csak arròl,h szerencsètlen Deluca-nak 3 èvad is kevès volt ahhoz,h összeszedjen egy baràtot,aki ilyen szituban mellette van…

Indie - 2018. 04. 14. 22:01

@BubuMaczko: PONT ugyanez jutott eszembe :DDD Mondanám, hogy megnézném, ahogy AprilMatthew bemutatkozik otthon újra, de nem biztos, hogy azt a fokú kínosságot elbírná a képernyő :DDD (bár ha a Jaggie-t elbírja…) De én azért megrögzött AprilTom fan maradok, friss volt, érdekes, kémiával, ha új húzópár kéne a sorozatnak, bennük lett volna erre potenciál. De kinek kell hiteles szerelem, ha Maggie is sarokba szoríthatja Jacksont?
Azzal egyébként egyetértek veled, hogy Jackson meg April lenyugodott, ők tudnák azt nézni, mi a legjobb Harriettnek, oda én nem várok botrányt.

@Deny: lol, a NationalSiblingsDayes cuccot én is láttam :DDD bár nekem tényleg nem ez a bajom velük, mert Alex és Mer jobban családtagok, mint ezek, csak egyszerűen kínosak együtt.

@renka: Nem érdekli őket, mert úgy vannak vele, hogy oké, most még megy a hiszti, de bele fognak az emberek nyugodni, mert Derekbe is, Christinába is belenyugodtak (hogy csak a legnagyobbakat említsem). Rájöttek, hogy Maggie népszerűsége, mikor szétszedték DeLucával lement a béka segge alá, ezért elkezdték kétségbeesetten feltolni, hiszen Richard és Ellis szerelemgyereke, ő nem tűnhet el csak úgy a süllyesztőben. Be kellett biztosítani, amit a legjobban úgy lehet, ha egy állandó, népszerű karakternek adják – erre Jacksont látták a legalkalmasabbnak, mert közben meg a Japril bőven túlnőtte önmagát. Felnőtt a sorozat legnagyobb epikus szerelmi történetei mellé, népszerűségben pedig ha nem is verte meg a MerDert, veszélyesen közel került hozzá. Tehát a Japrilt stratégiai okokból szét kellett szedni, mert nehogymár valakik leuralják a MerDer emlekét (ami szerintem hülyeség, sose szerettem a MerDert, de annyira ikonikus alapja a sorozatnak, sose felejtenénk el), plusz Maggie-nek szintén stratégiai okokból kellett egy népszerű pasi, BAMM, meg is van a Jaggie. Őket szétszedni véglegesen már nem fogják, bármennyire fáj ez az emberek többségének (élükön Jesse Williamsszel :DDD imádom azt a pasast, minden jelenetben az arcára van írva, hogy send help :DDD) Majdnem biztos vagyok benne, hogy ha metoo botrány lesz, és Jackson miatt, az is arra lesz kivezetve egy epikus szenvelgés után, hogy Maggie, a jellemhős mégis tud bízni benne…!

DeLucát most annyiban féltem, hogy vele mi lesz. Kezdem megkedvelni a karaktert, és bár a csaja nem tetszett, de legalább láttuk miatta többet. Bár nekik szerintem még mindig jó rezgéseik vannak Ameliával, azt a párost én még nem temettem el. De ha azt nem is, lógjanak többet, mindkettőre ráférnek a barátok.

Anni - 2018. 04. 15. 20:32

Amennyire felvezették ezt a nagy botrány ügyet annak ellenére a következő rész promoja hogy mindenki beáll a vicces sütitől? :D
Lehet csinálnak egy komédia részt mielőtt ránk eresztik a sok rosszat..

Szerintem is April Matthewwal fog elmenni, eléggé fura de sokkal inkább ez mint hogy meghaljon.
Arizona az egyik kedvencem valamiért féltem, hogy nem jó zárást fog kapni.

Owen az örökbefogadással meglepett de lehet ez lesz neki a legjobb mert normális kapcsolatot úgyse talál magának.
Bellot a végére mondhatni megkedveltem de itt inkább Delucat sajnálom.

Alex még mindig hihetetlen milyen karakterfejlődésen ment át az évek során ezért elnézem azt is, hogy Joval már kicsit csöpögősek lettek :D

Jackson és Maggie meg…
hát nem egy cersei és jaime :D

Csilla0422 - 2018. 04. 15. 22:57

Nem igazán értem, hogy mit akarnak ebből kihozni. Elméletileg Jackson kell, hogy legyen April nagy Ő-je, elvégre miatta hagyta ott az oltárnál Matthewt. Sok mindenben meg is értik egymást, de ez Tommal, Matthewval kapcsolatban is igaz. Lehet Matthew lesz rebound boy?

Bellot kezdtem megszokni, erre lelép… :) Jó volt, hogy mindenki próbált segíteni neki. Külön pacsi Cristina miatt.

Maggie – DeLuca kapcsán egy pillanatra felcsillant a remény, hogy a régi idők visszatérnek… de Krista mást gondolt. De az Amelia – DeLuca párosban is sok fantázia van. Remélem teret kapnak.

Jo az elején szimpatikus volt, de ez az idegesítő ragacs, amivé vált – nem. Alexet is húzza le.

Arizona azért jobbat érdemelne a csélcsap Karinanál.

Bailey meg állandóan hangulatban van :D nem hiába kapta anno a portyázó nevet. :)

Maggie és Jackson kapcsán… run Molly, run!

Attila72 - 2018. 04. 17. 09:07

Hú… Eddig nem voltam elájulva ettől az évadtól, de ez a rész most nagyon ütős lett, baromira odavert a “migránsok”-ról szóló rész, és a Bello-De Luca szál végig nagyon szép volt
Gratula Shondának, ez igencsak jó lett.

BubuMaczko - 2018. 04. 17. 18:32

Nekem ezzel a DREAMER-résszel csak az volt a problémám, hogy miért kellett csalással bejuttatni őt Christinához. Ezzel a korábbi nagy prédikáció, hogy ne válj olyanná, mint ahogy mások látni akarnak, semmissé lett. Mert muszáj mindig trükközni, meg megkerülni. Ez a hamis dolgozat már mindig ott lesz az aktájában, ahogy a szökés is ott lett volna. Az lett volna becsületes, ha megkapja a repjegyet, és ő maga ír egy tanulmányt. Akár Mexikóban, akár Svájcban, és ott lett volna a tudat, hogy Christina fel fogja venni, és az is, hogy ezt becsületesen, önmaga érte el.
A DREAMER-ek helyzete ellentmondásos, ingatag, de ezt kevésbé egyoldalúan is elő lehet adni. Az illegális bevándorlók nem mostani probléma az USA-ban, és rengeteg problémát okoznak a gazdaságnak,rendfenntartásnak, és -mint a példa mutatja – a saját utódaiknak is. Nem lehet annyival elintézni, hogy a kormány rossz, az illegális bevándorló meg sajnálnivaló.

jessm - 2018. 04. 17. 22:43

BubuMaczko: Most én értettem valamit félre, de Bello és családja legalásian tartozkodott USa-ben, meg voltak az érvényes papírjai, csak áthajtott a piroson és ezért megvontál tőle az ptt tartozkodást. Bár ez nem volt tiszta , hogy biztos volt- e a kiutasítás.

Deny - 2018. 04. 17. 23:02

jessm: Tudtommal a DACA program arról szól(t), hogy az illegális bevándorlók gyermekeinél késleltetett eljárást alkalmaztak. Két évig kaptak ideiglenes amnesztiát, amely során nem szeghették meg a törvényt (ezt hallhattuk az epizódban is). Sajnos részleteket én sem tudok, csak annyit még, hogy Obama hozta létre a programot, Trump pedig most beszüntette, ami miatt rengeteg Bellóhoz hasonló Dreamer kerülhet kitoloncolásra. Gondolom, ezért is dolgozták fel a témát.

BubuMaczko - 2018. 04. 17. 23:53

@jessm: A DACA programot azoknak az embereknek indították, akiket csecsemőként, kisgyerekként vitték illegálisan Amerikába a szüleik. A törvény szerint az számít bele, aki legfeljebb 16 évesen érkezett a szüleivel. Általában csak angolul beszélnek, nem ismernek más otthont. Úgy van megfogalmazva, akik minden hogyan amerikaiak, csak jogilag nem. Nekik jött létre ez a kormányprogram. Már régebbi kezdeményezés ez, Obama ideje alatt lépett törvény szintjére. A státuszuk a legális és illegális között van, közelebb az illegálishoz. Lehet jogosítványok, tanulhatnak, dolgozhatnak, adóznak. Kétévente megújíthatják ezt. Nem kaphatnak házasság útján sem zöld kártyát, sem lakhatási vízumot, sem állampolgárságot. Nem szeghetnek törvényt, mert az azonnali deportálással jár. De legalább hivatalosan be vannak jelentve. Most októberben Trump ezt felszámolta. Akinek a megújítása október és március közé esik, az még egyszer megújíthatja, de utána megszűnik ez. Jelenleg 800.000 DREAMER (Development, Relief and Education for Alien Minors (Dream) Act) él ott. Mondjuk a helyzetük eddig sem volt rózsás, tekintettel arra, hogy amolyan két szék között a pad alatt volt a státuszuk, de sokan, mivel nem ismerik a szülőföldjük nyelvét sem, iszonyú hátrányban lesznek “otthon”.
Erről szólt most Bello esete, aki megmenekült attól, hogy a képesítése kárba vesszen, de ha jól vettem ki, többet nem mehet az USA területére.

Deny - 2018. 04. 18. 08:53

@BubuMaczko: Köszi szépen!

BubuMaczko - 2018. 04. 18. 11:05

@Deny Igazán nincs mit!

jessm - 2018. 04. 18. 17:34

BubuMaczko: Oh, köszi. Így már világos , mivel ezeket a jogi dolgokat nem tudtam, így mikor Bello azt mondta, hogy minden papírom meg van, nem kicsit félrevitt.

BubuMaczko - 2018. 04. 18. 19:08

@jessm Nekem az egész dreamer, daca magas volt, meg hogy egy piros lámpáért valakit kiraknak. Az is furcsa volt, hogy mondta a leányzó, hogy ő nem kaphat házasság esetén sem zöld kártyát. Ezért néztem utána, hogy értsem, miről szól a tanmese.

andrea - 2018. 04. 19. 11:01

Mondjuk ezen nem csodálkozom, akiket követek Twitteren pl Ellen, több színész is a GA bol, na ők nagyon Trump ellenes és körülben, biztos sokan vannak így és ez jó téma is amúgy, komoly probléma

Deny - 2018. 04. 19. 11:17

andrea: Jaja, idén nagyon rákapcsoltak az aktuális témákra, részben ezért is tetszik nagyon ez az évad. A rendőri előítéletes rész is zseniális volt.

andrea - 2018. 04. 20. 22:11

leforgatta utolsó jelenteit Sarah és nyilván Jessica is. Sarah ma posztolt egyet Jesse-vel hogy emg volt Japril utolsó jelenete :(

Csilla0422 - 2018. 04. 20. 22:18

“I always wanted a Harper Avery. I had a Jackson Avery.”

Nem is tudom megmondani, hogy Grey’s-en mikor nevettem utoljára ennyit. Simán Top10 volt a rész.

Jo erőltetése sok, de ugye csak ő maradt… Minél jobban nyomják, annál kevésbé szeretem.

Indie - 2018. 04. 21. 01:31

Azzal együtt, hogy egyértelmű volt, hogy meetoo botrány lesz, kezdem sajnálni csóri Avery nagyfatert, hogy minden szart az ő nyakába varrnak. Ha a GA valami sci-fi/fantasy cucc lenne, ő lenne az epic boss. :D

Azt mondjuk legalább jól mutatja, hogy aki kiemelkedő zseni egy területen, annak valahol máshol lesznek hiányosságai, mert tökéletes ember nincs. Sebészileg géniuszok, emberileg csődtömegek – Ellis Grey, Harper Avery. Ahogy meg eddig leszűröm a sorozatból, hiába próbálják Meredith-t minden létező módszerrel piedesztára emelni, ez a nő valami csapnivaló anya. Annyira nem szar, mint a sajátja volt, de azért nem lennék a gyereke. El kéne fogadni már a sorozatnak is, hogy mindenhol nem alkodhat kiemelkedőt. (Btw kicsit fél szemmel néztem a részt főzés közben, mi történt a kezével? Lemaradtam.)

@Csilla0442: Érdekes, én Jo nyomatását nem érzem bántóan soknak. Ő van benne a kutatásban Meredith-szel (ami ha nem veszik el a botrány miatt a lehetőséget, tuti megnyeri ezt a versenyt, ez ilyen must have), plusz ő most a rangidős rezidens, teljesen indokoltnak érzem a jelenlétét. Nyilván azért is, mert csak ő maradt, ezért mindent ő csinál, de ez így nekem magyarázza a képernyőidejét. Szemben Maggie-vel, aki fel nem bírom fogni, mit keres mindenhol, ahol köze nincs a sztorihoz. (Illetve de, fel tudom fogni, csak Krista fanolásán kívül indokolatlan.)

Egyébként April és Bailey minden közös jelenete aranyat ért. :D Az egész rész jó volt, de ők nekem abszolút kiemelkedtek. Kicsit forgatja a kést a szívemben ezzel Krista, April mennyi új király kapcsolatot lenget be, határozottan van kémiája Bailey-vel is, nekik az Istenhitük is lehetne kapcsolódási pont, de nyilván sose kezdtek ezzel semmit… most már nem is fognak. Szomorú vagyok.

Deny - 2018. 04. 21. 02:39

Indie: Bailey odacsukta az ajtóhoz véletlenül, és bedagadt.

Jo-ról idén szinte csak pozitívat lehet hallani, pedig eddig eléggé közutálatnak örvendett, de ismerőseimtől és az interneten is azt hallom, hogy ez az évad jót tett neki. Nekem is kifejezetten tetszik ez a kapcsolat Merrel.

Bailey-April zseniális, a “skótdudás” jelenet szerintem nálam Top 5-ös :D Olvastam twitteren, hogy ez is Sarah ötlete volt.

Kapunk még egy visszatérőt, akinek nagyon örülök, mert mindig is érdekelt, hogy mi lett vele, de egy ominózus beharangozás most kicsit el is nyugtalanított.

winnie - 2018. 04. 21. 07:40

15. évad berendelve.

Indie - 2018. 04. 21. 08:34

@Deny: Milyen bejelentés meg visszatérő? Már ha lehet ilyen spoilereket kérni itt. :D

Deny - 2018. 04. 21. 10:52

Indie: Geena Davis (Nicole Herman) visszatér az utolsó előtti részre. Részleteket nem mondok, de nem nehéz kitalálni, miért jött, ha tudjuk, kihez volt köze. A másik információ benne van a 14×23 ismertetőjében. Semmi konkrétum, csak egy történet, ami aggaszt, hogy kivel történik meg.

Indie - 2018. 04. 21. 13:39

@Deny: köszönöm szépen! :) Geenának nagyon örülök, nagyon szerettem, és ha azért hozzák, amire tippelek, az nagyon tetszene. :) Az ismertetőt meg meglesem!

Bird - 2018. 04. 21. 20:46

Sziasztok,
az ismertetőt (feltételezem angolul) hol talaltátok? Nem találom.. :(

Deny - 2018. 04. 21. 22:21

Végül is leírhatom, mert konkrétumot nem tartalmaz, és legalább találgathatunk.
Azt írják, hogy a részben valaki súlyosan megsérül, ami arra készteti a dokikat, hogy átértékeljék az életüket. Aggódtam, hogy esetleg April, de nem biztos, mert Sarah külső helyszínen is forgatott a fináléra, és az általa felrakott fotók alapján sem tűnik úgy, de ennèl a sorozatnál sosem lehetünk biztosak.

Bird - 2018. 04. 21. 23:25

Köszönöm Deny!

Igen izgalmasnak ígérkezik az utolsó pár rèsz, hirtelen nem is tudok tippelni ki lesz az, akivel (ismét) történik valami.
Remelem nem Arizona és April lesz a szerencsés..
Herman doki visszatérése is furcsa csavar, – èn tuti Calzona fanoknak kedveztem volna a lezárást illetően, mivel nem valószínű a két színésznő visszatérése. Sajnos. :(

BubuMaczko - 2018. 04. 22. 16:18

@Bird:
Szerintem Arizona sérül meg, mert Herman egyértelműen az ő távozása miatt jön vissza. Talán állásajánlat. Callie és Arizona között szerintem minden hidat felégetett a tárgyalással Callie, így hiteltelen lenne így kiírni Arizonát. Jó lenne, ha kapna valami hasonló esélye a karrierjében, mint amiről Callie hisztije miatt lemondott. Megérdemelné. Herman meg is adhatja ezt neki.
@Indie:
Ezzel a szülő-dologgal teljesen egyetértek, de bevenném a sorba Avery mamát is. Teljesen látelepszik a fia életére, sokszor beláthatatlan károkat okoz. A nagy szeretetbe csodállom, hogy Jackson nem fulladt még bele.
Meg egyéb kapcsolataikban is látszódik, hogy nincsenek a topon a sebészeten kívül: Webber és Ellis házasságai, zabigyerekei ékes példa. A mindenki által imádott Derek is borzasztó férj volt. Allisont megcsalta, Meredith-t meg simán nem kezelte egyenrangúként. Az meg, hogy Owen, aki nem tud uralkodni magán, mintaapa lesz, hát megnézem. Ja, nem :)
Christina legalább beismerte ezeket, és tudta, hogy ő a munkájában ki tud teljesedni, magánéletben meg inkább nem kínoz mást.

BubuMaczko - 2018. 04. 22. 16:19

Javítás: Szerintem nem Arizona sérül meg…

Csilla0422 - 2018. 04. 22. 17:30

Jo: őt azért nyomják, mert az évfolyamból nem maradt más. Szakmailag ő volt a leggyengébb, most ő az ász… jah mert egyedül van és Mer holdudvarához tartozik.
Egyik szembetűnő példa látható volt a részben is. Arizona amikor az előadás alatt segítséget kért. Mer és Jo úgy nézett rá, mintha maga az ördög lenne.
Ha már Leaht visszahozták miért nem hagyták meg? Főleg úgy, hogy Ben is alig van már. Arról nem beszélve, hogy Tessa Ferrer klasszisokkal jobb színész, mint C.L.
A 10. évad óta “tudunk” Jo múltjáról, amit a morzsák tök érdekessé tettek. Erre mit tesznek? Könnyed megoldás 2 rész alatt.

Owen miért kaphatott gyereket? Ezt megint nem értem. A párokat szokták előnyben részesíteni. A másik meg Owen múltja, egy kis PTSD…

Ahogyan Callie viselkedett a kapcsolatuk alatt Arizonaval… nem is csodálom, hogy szétmentek. Ő meg Pennyvel van.

Derek azért jött el NY-ből, mert Addison összejött Markkal.

Nicole Herman érkezésének örülök. Vele nagyon jól működött Arizona.

Még Szifilisz nővér is visszatér. Alex és George egykori barátnője.

April mondta Baileynek, hogy találkozgat ő is valakivel. Ki lehet ő?

Deny - 2018. 04. 22. 18:11

Csilla0422: Matthew. Nem véletlenül hozták vissza megint a múltkor. Sőt, pont ez tetszik ebben az évadban, hogy minden apróságból valami nagyobb lesz néhány rész múlva, semmi sincs véletlenül (lásd Harper Avery, Marie Cerone stb.)

Owenön kicsit én is pislogtam. MerDerék anno alig kapták meg Zolát, ő meg pikpakk. De gondolom majd megint összejön Ameliával, és együtt lesznek egy család. Bár itt gondoltam egy olyanra, hogy vicces lenne, ha Teddy beállítana a fináléban, hogy “Helló, teherbe ejtettél Landstuhlban.” Nem tudom, hogy hány részre szólt Kim Raver visszatérése.

Leah-t ne! Soha nem bírtam elviselni, hála az égnek, hogy megint ejtették tavaly. Nekem semmi bajom Luddingtonnal, sem az alakításával. Az egyik kedvenc pillantom idén az, amikor kitör belőle a nevetés-sírás a 10. részben, az nagyon jól sikerült. És legalább eyecandy.

Indie - 2018. 04. 22. 19:22

@BubuMaczko: Totál egyetértek Avery mamával, habár azt hozzá kell tenni, hogy Jackson nem igazán ellenkezik a mama pici fia szerep ellen. Még anno, amikor bekerült a sorozatba, voltak próbálkozások a karakterében, hogy leváljon az Avery névről, de ez teljesen eltűnt, mostanra visszasilányodott egy elkényeztetett kölyökké, aki megszokta, hogy neki minden JÁR. Nem mondom, hogy megérdemli ezt a pofont most az Avery botránnyal, de kíváncsi vagyok, ad-e ez bármi mélységet a karakternek. Jót tenne neki, mióta Aprillel elváltak, nagyon nehezen viselem, Maggie meg úgy masszírozza az egóját, hogy az valami szörnyű. Apropó, Maggie. Van egy olyan szörnyű balsejtelmem, hogy ő fog megsérülni, lehessen kollektíven aggódni érte és körbeugrálni, hiszen sosem lehet eleget a középpontban, de ne legyen igazam….

(Amúgy azon csak én röhhentem fel, hogy elvileg April allergiás a mogyoróra, most meg gond nélkül tolta be a mogyorókrémes sütit? Értem én, hogy ez apróság, de azért na. :D)

@Csilla0422: Valóban Addison csalt elsőnek, de azt szeretik az emberek (ahogy a sorozatok is) elfelejteni, hogy amelyik házasságba befér egy harmadik, ott már a kettő között is gondok voltak. Addison mondja is, hogy egyedül érezte magát mindig, nem érezte, hogy Derek partnerként kezelné, ergo hasonlóan bánhatott vele, mint Meredithszel – csak Addison erősebb jellem, ő ezt levedli. (kicsit off, de most végre elmondhatom, hogy fel nem tudtam fogni, Addison valaha is mit evett Dereken :D)

@Deny: MerDer Meredith kísérletes balhéja miatt kapták meg ennyire nehezen Zolát (nem is értem egyébként a mai napig sem, hogy kaphatták meg végül), ettől függetlenül hogy Owen máris gyereket kap, ez számomra felfoghatatlan. :D Vagy ugrálunk az időben, csak nem jelzik még annyira sem, mint szokták? És ugyanez a bajom Matthew-April párossal is. Amikor Matthew visszajött a kislányával, a babóca HÁROM hónapos volt. Nekem ne mondja senki, hogy ha Matthew elvesztette élete szerelmét, akár még fél év múlva is készen áll randizni….. Leah-ben egyetértünk, a színésznőt szeretem, a karakter borzasztó volt. Jo sose zavart igazán, jelenleg se teszi.

Deny - 2018. 04. 22. 19:56

@Indie: Nem telt semennyi idő, Owen még mondta is, hogy még csak most ellenőrizték a házat, és már hozzák is a babát :D

A mogyorós dolgot olvastam máshol is, bevallom ezt a kis foszlányt még az én memóriám is elfelejtette, szóval ezt elnézem nekik :D Meg kellett néznem, hogy melyik részben hangzott el, mert tényleg nem emlékeztem rá. Sokkal súlyosabb hibái is vannak a sorozatnak (időparadoxon :D), szóval ebbe nem kötök bele.

Hm, Maggie érdekes választás lenne, van is benne ráció. Őszintén szólva nem is bánnám, annyira meguntam idén, hogy ráfér egy kis sérülés :D

Csilla0422 - 2018. 04. 22. 20:30

A mogyoró érdekes. Mert pl. azt fajta mogyorót, amiből a Nutella készül azt meg tudják enni azok is, akik allergiásak a mogyoróra. Amerikában van ez a mogyoró fajta, de nem jut az eszembe a neve.

Nálam érdekes volt, az elején Jot szerettem és Leaht nem. De ez a 9. évad végére megváltozott, mert Leah egyre jobb lett. Jo a 11. évadtól kezdett el idegesíteni… és azóta is ezt teszi.

Indie, természetesen Derek haját. :D Derek egészen addig a zsánerem volt amíg meg nem jelent Mark.

Deny, Matthewra gondoltam én is. Csak kellett egy megerősítés. Marie Cerone világos volt.

Deny - 2018. 04. 22. 20:42

Csilla0422: Földimogyoróra gondolsz szerintem (peanut). Azt hiszem, hogy April konkrétan arra allergiás, szóval ez mindenképp vicces egy kicsit. De az ilyesmi nagyon gyakori hiba, csak inkább sitcomoknál szoktam észrevenni.

Indie - 2018. 04. 22. 20:48

Akkor azt hiszem, itt az ideje elfogadnom, hogy egyedül vagyok a világegyetemben azzal, hogy nekem Derek bongyor haja soha nem tetszett, sőt :D Az utolsó évadokban a rövid már elment.

@Deny: Persze, nem ekkora dolog ez a mogyoró kérdés, csak kuncogtam rajta egy sort, hogy pedig itt lett volna az esély Aprilt eltenni láb alól egy anafilexiás sokkal :D (Csak viccelek ;))

jessm - 2018. 04. 22. 21:44

Nem ez volt életem legviccesebb Grey epizodja, de elment.

Ahogy sejtettük #metoo volt a botrány. Az mondjuk meglepett , hogy az ellis hisztit is beletették, de végülis mit csodálkozom , Meredith nem maradhat sztori nélkül.

Bailey és April nagyon nagyot alakítottak. Bár Sarah távozása után nem fogom nézni, de idén Bailey kedvenccé lépett elő. A két szinésznőnek mindig is jo kémiája volt , kár hogy kevés közös jelenetük volt.

Az Owen gyereket kapott , én sem tudtam hova helyezni.

A grey-ben mindig nagyon nehéz volt követni, hogy mennyi idő telt el, Van hogy több rész játszodik 1 héten belül. Van hogy 1 hónap is eltelik a 2 rész köztt.

Az April allergiája fel sem tünt, amig nem olvastam.

Amikor April megjegyezte ,hogy jár valakivel, akkor én is Matthewra gondoltam. De még mindig lehet Tom is. Bár lehet, hogy huznak egy meglepőt és random pasi lesz. Gondolom a rezidens akit kirugtak az nem lehet.

Arról, hogy ki sérül meg. Nehéz eldönteni,
Arizoát nem hszem, ő egyszerüen csak uj állásajánlatot kap és lelép nem fog megsérülni. Maggie pedig el lesz foglalva Jacksonnal ő se fog megsérülni. Meredith is benne van #metoo-ban. Owennek gyereke van . Szoval marad april vagy Alex.

April mert vagy meghal vagy emiatt lép ki a kórházból. Bár egyre kevésbé valószinű ,hogy meghal, ha összehozták Matthew-val.
Alex pedig valami utazásra megy majd Jo-val, szóval simán megsérülhet és ez történetet adhat akövetkező évadra is.

Deny - 2018. 04. 22. 22:04

jessm: De Alexéknek esküvőjük lesz a fináléban, szóval kétlem. Legalább is furcsa lenne. Amelia, Bailey már voltak betegek idén, Mert is kizárnám. Lehet, hogy tényleg Maggie vagy Jackson lesz, vagy megint valamelyik gyakornok, vagy esetleg Webber.

Arizonát kizárhatjuk, mert hozzá jön Herman.

jessm - 2018. 04. 23. 09:27

Deny: Miért ne lehetne az esküvje attól még , hogy megsérült? Betolják tolokocsin, és Alex el van.

Deny - 2018. 04. 23. 10:16

Haha, végül is lehet :D vagy ugranak megint az időben.

BubuMaczko - 2018. 04. 23. 10:36

Az időbeni zavarban sokkal feltűnőbb, hogy Jo-nak ez a hatodik évada a kórházban. Ebben egyszer volt egy szűk éves ugrás (Mikor Meredith terhes volt Derek halála után), meg egyszer minimum fél év kihagyás (Sound of Silence). Az apróbb, pár hetes kihagyásokat is számolva legalább nyolc éve gyakornok a csaj.
Persze lehet, hogy ilyen béna, de inkább a forgatókönyvírók szoktak elfeledkezni erről-arról. E melett a mogyoróallergia már semmiség.

Ha mindenki átgondolja az életét, én Webberre tippelek, vagy valakire a botrány körül. A nyilvános lincshangulatnak csúnya mellékhatásai lehetnek…

Aprilt összehozni Matthew-val egyre morbidabb gondolat. Legyen inkább Tom, ott minden stimmel, és tényleg értelmes lenne a távozása.

Indie - 2018. 04. 23. 11:06

@BunuMaczko: Márpedig ez Matthew lesz, az íróknak ez kényelmes megoldás, hiába vérzik kb annyi sebből, mintha Arizona menne vissza Callie-hez….

Még mindig tartom, hogy szerintem Maggie lesz a szerencsés sérült, de most hogy így mondod, Jacksonnek sose volt még baja…

Deny - 2018. 04. 23. 11:30

BubuMaczko: A Sound of Silence csak 6 hét volt, nem hónap, viszont attól még nem tèvedtél sokat, mert utána 10-12 rész alatt zavarták le April terhességét.

andrea - 2018. 04. 23. 11:59

Amúgy nem értem h akarják emgmagyarázni ezt a Matt és April dolgot, ez annyira értelmetlen hiszen otthagyta az oltár előtt. A másik azért az emberért mert Jackson kimondta h szereti, nyilván az sem volt fair h addig várt de ez annyira gáz..

BubuMaczko - 2018. 04. 23. 13:39

@andrea
Plusz Matthew felesége csak most halt meg… Ez olyan, hogy meghalt az asszony, sebaj, itt a nő, aki porig rombolt bennem mindent előtte. A feleség szép emlék lesz, aki kitöltötte a teret, míg erre a nőre vártam igazából.
Ember nem bízna a másikban azután, hogy így faképnél hagyják. Pláne, hogy a másik fickóval közben közös gyereke van, ami összeköti őket egy életre. Elegáns megoldás…
De ha ezt csinálják, remélem meglesz a jelenet, ahol Matthew és April együtt vacsorázik a családdal.

@Deny:
Oh, tényleg. Valahogy több rémlik, talán mert nem volt piskóta abból felépülni, és még vissza is esett, mikor a gyerekei miatt ordítani akart.
Mindenesetre Jo lassan tanul.
Abból a csapatból nekem amúgy Heather tetszett, üde színfolt volt, őt kellett volna megtartaniuk. De hát nem kívánságműsor.

@Indie:
Igaz, Jackson csak egyszer maradt majdnem egy égő buszban, de az már túl rég történt. Megteszem a kezdő tétem rá :) Bár így sajnos tuti Maggie lesz a lelkes ápolónő. Meg Jackson kb mindenkivel jóban van, így hatással lehet a többiekre.

Deny - 2018. 04. 23. 19:12

@BubuMaczko: Heathert én is csíptem, csak ugye a színésznő átment egy másik sorozatba Bellóhoz hasonlóan.

jessm - 2018. 04. 24. 10:32

Remélem, hogy nem Maggie lesz az! Brrr!
Jackson azért nem hiszem, mert eléggé karakter idegen lenne Apriltől, hogy ilyen helyzetben lelépne a gyerekkel.

Spoiler: Szerintem aképek alapján Arizona, Webber, Alex, Amelia kiesett .

Rubber Duck - 2018. 04. 27. 16:24

Kezd egy kissé túlságosan is didaktikus lenni a sorozat. Mintha az épp aktuális társadalmi/politikai helyzetet akarnák felmondani, csak valahogy nagyon mesterkélten.

BubuMaczko - 2018. 04. 27. 17:51

@Rubber Duck: Az aktuális részt még nem láttam, de az előzőekben nagyon egyoldalúan tették ezt, tanmese stílusban.
Pedig a legtöbb, általuk felvetett kérdés nem olyan egyszerű, hogy vannak a jók, meg a gonoszok. Komplex, társadalmi szintű problémákat meg nem lehet ilyen leegyszerűsítve vizsgálni. Ettől sekélyes és hiteltelen, valótlan lesz a legtöbb ilyen szál. Ebben az évadban legalábbis így érzem.

jessm - 2018. 04. 27. 18:24

Elég halovány lett a #metoo megoldása, tudom, hogy még nincs vége. Merő unalom volt az egész, holott a téma izgalmas és igazán körül lehetne járni pro és kontra és egy egész évadot fel lehetne rá építeni. Amit meg is próbáltak , csak nagyon gyengére sikerült az egész

Azt megmagyarázhatná valaki, hogy írók miért tartják jó ötletnek , a Jackson Maggie páros dolgaiba állandóan beleteszik Aprilt is. Most komolyan idiótán nézett ki, hogy Maggie Aprilhez futott hogy letolja és elötte szidta Jacksont. Eléggé kínos volt és megalázó, mégha jóban is vannak, akkor se exfeleségre tartozik.

BubuMaczko - 2018. 04. 28. 15:04

Hát ezt megint sikerült valami iszonyat felszínesen megoldani. Meredith kirohanása, amiben az anyját jó, hogy szentté nem avatta, és Jacksont hibáztatta, volt az egyik mélypont. A másik, amikor a szexuális zaklatási ügyből kihozták, hogy szegény Avery mama, most ő bűnhődik, mert fekete nőként nem tehetett semmit a fehér férfi mellett. Ez nem feminista kérdés, nem faji kérdés. Ez a hatalommal való visszaélés kérdése. A nő az elején elismerte, hogy része volt abban, hogy eltussolják. Még ha jó szándék is vezette, hogy ezek a nők legalább pénzt kapjanak. De a végén ez a pátoszos beszéd arról, hogy most egy névváltással mindent helyrehoznak… Visszakapják a munkát, amit elvettek tőlük. Némelyik több évtizedes ügy, mégis mit érnek ezzel az áldozatok? Ez iszonyú bagatellizálása az egész témának.
Tényleg epizódokat lehetne megtölteni ezzel: kezdve azzal, hogy milyen valódi megoldások vannak a károk enyhítésére, vagy Jackson hogy éli meg, hogy a név, amire már épp kezdett büszke lenni, végleg bemocskolódott, hogy hat a kórházakra, az ellátásra az alapítvány botránya… stb.
Végre volt egy érdekes beteg, akivel nem is foglalkoztak, mert Meredithnek le kellett teremtenie Jacksont, hogy igenis kockáztasson. Amúgy meg nem így néz ki egy ilyen beteg egy műtét végén: tökéletes orr, arc, stb. Semmi deformitás. És megnézném azt az orvost, amelyik b.szogatja a másikat, hogy milyen kockázatot vállaljon, és milyet nem. Meredith-t meg lője már le valaki, mert ez a piszkáló, mégis jó szamaritánus szerep nem illik hozzá, és lassan bosszantóbb, mint Maggie.
Amúgy nem tudom, miért rángatják bele Aprilt is Maggie és Jackson “kapcsolatába”, tényleg kínos.
Amúgy meg DeLuca mi a frászt keresett Meredithnél? Könyörgöm, gyerekei vannak, az otthonuk meg egy kollégium kiugrott egyetemistáknak. Owenék meg tiniotthont fognak nyitni. Pazar…
Amellett, hogy ennyi minden történt, tényleg valahogy unalmas lett. Nem tudom, mi a titkuk, de ha így folytatják, a következő lehet az utolsó évaduk.

annaliza - 2018. 04. 28. 18:20

Nem szoktam ide írni, csak olvasgatni, de most valamit nem értek, úgyhogy megkérdezem tőletek. A tegnapi részben Ellis szinte piedesztálra lett emelve, Meredith nagy hevesen vissza is vitte az ő és a saját díját is. Viszont Catherine az előző részben azt mondta, Marie Cerone is egy volt a zaklatott nők közül, így semmilyen módon nem lehetett köze az alapítványhoz. De! Ellis ezek szerint ezért törölte a nevét a kutatásából, mert Cerone nevével nem kaphatta volna meg a Harper Averyt, ergő tudnia kellett a zaklatásról, mégsem a legjobb barátnőjét választotta hanem a díjat. Tehát miért kellett a tegnapi részben úgy beállítani, mint a becsület mintaszobrát és miért siklottak el efelett az elég lényeges tény felett?

BubuMaczko - 2018. 04. 28. 21:21

@annaliza: Én sem értem. A sorozat elején elég nagy hangsúlyt kapott, hogy Meredith életére milyen negatívan hatott az anyja, mennyire gyenge volt emberileg a nő. A karakter részben erre épült.
De újabban valamiért nagyon tepernek, hogy minél nagyobb glóriát kapjon, ami szerintem is nonszensz.
Amúgy érdekes, és jogos kérdés, hogy a díj fontosabb volt neki, mint a barátnője, így tényleg ott kéne csillogjon a kriptájában. Az egész díj visszavitel elég műhiszti volt amúgy is. Gondolom, ha jár mellé pénzjutalom, azt nem siet visszautalni senki, így meg egy felszínes gesztus az egész.

Deny - 2018. 04. 28. 23:28

Én úgy vettem ki, hogy Mer csupán azért hisztizett, mert az anyja megdolgozott azokért a díjakért, és most vissza kellett adnia. Azt leszámítva, hogy közben tényleg elárulta a legjobb barátnőjét, ez igaz, nem is látok kivetnivalót benne. Tudjuk, hogy Ellis a sebészetnek élt.

Néhány jelenettel később ugyanezt mondta Mer magáról is, hogy keményen megdolgozott azért a díjért, és dühös, amiért le kell mondania róla.

Lehet, hogy rosszul értelmeztem a jelenetet, de én nem láttam benne dicsőítést Ellis iránt, csupán azt hangsúlyozta Mer, hogy mindketten megdolgoztak a díjakért. “My mother had to fight tooth and nail for every inch of ground she gained.” Mindössze ennyi hangzott el. Ebben én nem látok semmi magasztosat, mert ez tényleg igaz.

Egyedül az utána következő mondat vicces egy kicsit: “Harper Avery had everything except decency.” Ebbe azért tényleg bele lehet kötni, mert a “decency” Ellisből is hiányzott. Nem tudom, hogy erről beszéltek-e. Mindenesetre én nem tenném Ellis árulását egy lapra Harper tetteivel. Azt is meg tudom érteni, hogy akkoriban nem szólalt fel, hiszen más idők voltak.

BubuMaczko - 2018. 04. 29. 01:34

@Deny: Én azért éreztem hisztinek, mert ő döntött úgy, hogy visszaadja a díajakat, nem kellett. És amennyire mutatták, más nem adta vissza őket. Ellis tudta, mi folyik ott, szerintem semmi pénzért nem adta volna vissza most sem. Attól még az ő munkáját, és Meredithét senki sem tagadja, elismert orvosok, komoly szakmai sikerekkel.
A két idézet együtt, amiről én beszélek. Nem felszólalni, és kihúzni valaki nevét azért nem ugyanaz. Nem Ellis zaklatta a barátnőjét, ő csak rúgott bele még egyet. A tisztesség az nem csak Avery papából hiányzott.

BubuMaczko - 2018. 04. 29. 18:03

“My mother had to fight tooth and nail for every inch of ground she gained.”
Erről még annyit, hogy ez is csúsztatás, ha azt nézzük, kihúzta róla a társát, és egyedül söpörte be a díjakat, Grey-method-nak nevezik, amit alkottak. Igen, Ellis megdolgozott érte, ahogy a másik nő is, aki nem részesült az elismerésben, csak a munkában. Innen nézve ez plágium.
Ezek után a tisztességről papolni, meg kemény munkáról elég visszás.

Csilla0422 - 2018. 04. 29. 20:47

Ha Owen örökbe fogadja Bettyt is, akkor Leo nagyapja lesz… Grandpa Owen. :D Azt még mindig nem értem, hogy miért kaphat gyereket és ennek a szálnak a bemutatására nem biztos, hogy pont ő a legjobb. Ha semmi érdekes orvosi esetet nem kap, akkor inkább ez, mint a szánalmas szerelmi élete.

Amelia – neki viszont nagyon jót tenne Betty. Szerintem kicsit önmagát látja benne. Peyton Kennedy meg tehetséges színészpalánta. A szál érdekessége miatt is remélem, hogy ő sokáig marad.

Szifilis Nővérnek örültem. Bár érdekesebb lett volna, ha Olivia gyerekének Karev az apja. De gondolom a “nagy” szálról nem akarták elvonni a figyelmet.

Egy kicsit kezd elegem lenni abból, hogy Aprilt vagy gonosznak vagy hülyének állítják be.

Arizona – Karina pont erről beszéltem, hogy miért is nem illenek össze.

DeLuca meg mit keres az exe kanapéján? Ez kicsit furcsa.

“…vétkesek közt cinkos aki néma.” Sok éven keresztül tudtak a dologról, de mégis hallgattak. Ennyi idő után miért kellett előszedni? Az érintett halott. Kit-Kat is benne volt, mert eltusolta az apósa bűnét.
Mer milyen jogon adta vissza az anyja díját? Ellis az életben nem tette volna meg. Max. azért adhatta volna vissza, mert nem fair módon kapta meg. Ha Cerone neve is ott van, nem kapják meg.

A részből a főszál kivételével a többi jó volt.

Indie - 2018. 04. 30. 02:17

@annaliza: Habár úgy jött ki, hogy Ellist piedesztára emelték, én kicsit úgy értelmezem, itt ez azért volt benne, mert Meredith-nek semmi mása nem maradt az anyjából, mint a szakmai nagysága. Pocsék anya volt, pocsék ember, ha azt is elvesztené, amibe kapaszkodni próbál, hogy viszont egy kiváló, sőt, kiemelkedő orvos és sebész, nem maradna semmi, ami miatt egy kicsit is tisztelni tudná – ezért ez Meredith karakterének fontos. Ezzel együtt utáltam én is ezt a dicsőítést, de ilyen értelemben volt értelme és helye. A díjvisszaadós hiszti teljesen felesleges volt, mert már az egész világ ismeri a nevét és a kutatását, az eredményeit, amivel elnyerte a díjat, innentől felesleges mártírkodni, mert a neve elismert, ha visszaadja a díjat, azzal megint csak a saját nevét mossa tisztára, hogy elhatárolódik egy ilyen botránytól, mindentől, amit ez az Averyk számára jelent. Játszotta megint az áldozatot egy olyan szituációban, amiből ő csak győztesen jöhetett ki. Rohadtul elég már belőle.

@BubuMaczko: Egyetértek az egész kockáztatós dologgal, ez botrányos volt. Jó hogy nem arra hergeli fel Jacksont, hogy amikor amúgy is veszélyben minden, amit valaha reputációnak hitt, ugyan orosz rulettezzen már egy beteggel. Vicc az egész.

Aprilt meg azért kezdték el berángatni a Jaggie-be, hogy ezzel is üzenjenek a Japril fanoknak, hogy annak már annyira vége, hogy April is elfogadta, mi több, tanácsokat ad Maggie-nek, hogyan legyen a dolog még jobb…! Iszonyú kínos, de ez a céljuk vele kb. Lassan nem is bánom, hogy szerencsétlen April elmegy, kábé elhagyhatja a süllyedő hajót.

@Csilla0422: Totál egyetértek veled, Ameliának nagyon jót tenne Betty, szerintem tök jól tudnának együtt működni. Már láttuk többször, hogy Ameliának erősek az anyai ösztönei, jót tenne neki már valami pozitív visszajelzés, hogy igenis képes dolgokat jól csinálni.

Ahogy az egész Metoo ügyet kezelték… baromi szomorú vagyok, el lett bagatelizálva, így kár volt behozni, ha tényleg ennyi volt.

Deny - 2018. 04. 30. 10:47

A #MeToo szálnak amúgy nincs még vége elvileg. Legalábbis a mostani ismertető szerint Jackson még mindig azon dolgozik, hogy megmentse az alapítványt.

A Bettys szál egyébként vicces, mert az ABC tervezett egy ilyen sorozatot, amelyben a főhős és a felesége befogadnak egy gyereket és az anyját is. :D Legalábbb itt letesztelhetik, hogy működik-e a koncepció.

Indie - 2018. 05. 04. 10:40

Ú, ez a rész nagyon jólesett, régen éreztem, hogy ennyire jó Ameliát képernyőn látni. Baromi jót tesz neki Betty szála, én remélem, ez nem ennyi volt. Kicsit azt érzem, ha Amelia törődhet valaki mással, az őt is egyenesben tartja, jót tesz neki. Remélem, ezt az írók is látják.

Arizona fordulata várható volt, és igazából nekem tetszett ez az ellentét Carinával, mert életszerű. Egyébként mindig újra és újra bizonyságot nyer, hogy nem kell biológiailag közöd legyen a gyerekedhez, hogy szerető, jó szülő legyél – Arizona tényleg Sofia érdekeit tartja szem előtt, komoly leckéket adhatna Callie-nek önzetlenségből. Azért még várom Hermannt, mert Arizona abszolút megérdemli, hogy valami plusz őt is várja New Yorkban – nyilván a lányán kívül.

Kövezzetek meg, de nekem ebben a részben olyan jólesett Jo és Alex, amennyire régóta nem. Lehet bántani sok minden miatt (bár nem Camilla Luddington hibája, hogy csak ő maradt), de szerintem itt azért most szépen látszott, hogy Jo abszolút felnőtt Alex mellé – sőt már-már lehagyja… de a lényeg, hogy szerintem tökéletes társa, igazi támasz, olyan stabil pont, amire Alexnek mindig is szüksége volt, de eddig sosem kapta meg. Nekem ők így rendben vannak. Anyuci szál is rendben volt, nem lett túltolva.

A perelő gyakornok is tetszett, ez is életszerű volt, Bailey meg Webber meg jól állnak egymásnak.

Jackson felnőtt, ajvé! Erre vártam, ki tud-e belőle hozni valami ilyesmit a metoo szál, és hála az égnek, alakulunk. Csak most meg kezdi lehagyni Maggie-t, eddig legalább a gyerekességükben passzoltak… valaki adjon már Maggie-nek egy értelmes szálat!
(Btw kicsit azért felröhhentem, Jesse Williams hogy belecsempészett ebbe a részne Japrilt és Maggie-DeLucát is… és egek, mennyivel jobban állnak egymásnak még mindig ebben a felállásban…)

Ha már April, biztos vagyok benne, hogy nem hal meg (egyrészt mert direkr vágják félrevezetőre az előzeteseket mindig, másrészt Sarah anno posztolt az utolsó rész olvasópróbájáról), de elképzelhetőnek tartom, hogy kap valami maradandót, pl kerekes székbe kerül. Nagyon nem örülnék neki, mert baromi csúnya húzás lenne a karakterrel szemben, de most látok rá esélyt. Minden esetre azzal együtt, hogy nyilván logikus döntés ő, engem meglepett, hogy April sérül, mert a többiek leginkább magasról tesznek rá, vagy boxzsáknak használják, nem gondoltam, hogy rajta rendülne meg mindenki – bár az igaz, hogy lehet ennek olyan hatása, mint amikor a bullyzók merendülnek, ha az áldozat megkísérli az öngyilkosságot. De most már főleg remélem, hogy nem Matthew-val randizik, szegény csávót egy életnyi terápia nem rakná helyre ennyi egymás sarkát taposó trauma után :D

jessm - 2018. 05. 04. 12:24

Annak ellenére ,hogy sok szálon futott a történet, valahogy még is olyan semmilyennek éreztem. Talán mert a metoo főszál hatalmas csalódás volt, ahogy kivitelezték.

Nem gondoltam, hogy ennyire egyértelművé teszik, hogy April lesz aki megsérül. Így szerintem nem hal meg, bár ha meg is hal akkor is az utolsó részben fog és nem következőben. Szerintem is lebénul vagy kómába esik és elküldik gyógykezelésre valami klinikára. Bár benne van a pakliban, hogy egyszerűen lelép Matthew-val.

Persze Ellen hazudhat, de valami olyasmit nyilatkozott, hogy mivel Sarah és Jessica kedvesek , ezért karakterük is szép véget fognak kapni. Ergo nem fognak meghalni….

Indie: Ha April nem Matthew-val jár , akkor minek tennék bele az utolsó két részbe? Azt még érteném, ha következő részben szerepelne, hiszen mentős és ő vinné be Aprilt.

Deny - 2018. 05. 04. 12:54

Nekem most annyira nem jött be ez a rész. Korrekt volt, de kicsit untam.

Én is arra tippelek, hogy April lebénul. Úgy tűnik, mintha rázuhanna egy fa, vagy ilyesmi, az meg valószínűleg gerincsérüléshez vezet majd. Valószínűleg valami baleset helyszínéhez mennek, mert Owen azt a ruhát viseli, amit akkor szoktak, ha kimennek valamilyen helyszínre életet menteni, és ott történik meg a baj.
Lehet, hogy Matthewval lelépnek majd valami vallási körútra, vagy csak környezetváltozásra lesz szükségük.

Nem hiszem, hogy meghal, az előzetes tuti csalóka. Nem spoilereznék el ennyire nyilvánvalóan. Majd biztos sokkolják még egyszer, amikor összeomlik, és visszajön. Mer meg gondolom a megkönnyebbüléstől sír majd. Nem hiszem, hogy Karevék megesküdnének egy haláleset után.

Vajon kapunk egy Callie cameót?

Indie - 2018. 05. 04. 15:34

@jessm: na, ezt nem tudtam, hogy szerepel Matthew az utolsó két részben, köszi az infót :) Nem örülök, de ez van. Bár azért lehetne vitatkozni, a lebénulás mennyire “kedves” vég :D Egy olyan karkaternek, mint April, akinek a mindene a trauma, ez kb rosszabb, mintha megölik. De meglátjuk.

@Deny: Callie-t szinte kizártnak tartom, Sarah Ramirez utólag nyilatkozta, hogy valami melegjogi kérdés kapcsán nagyot csalódott Shondában, nem akar visszatérni soha. Bár ez persze változhatott, én még itt maradtam le.

Deny - 2018. 05. 04. 16:23

Indie: Nem Shondára haragudott meg, hanem az ABC-re, mert valamelyik komédiájukban volt egy sértő poén a biszexuálisakra nézve. Én se hiszem, hogy látjuk, de sosem lehet tudni. :)

Niki19 - 2018. 05. 04. 19:56

Ti hol láttátok a következő előzetesét?

Deny - 2018. 05. 04. 20:32

Niki19: YouTube :) Grey’s Anatomy 14×23 promo.

Névtelenke - 2018. 05. 04. 23:15

A promó bizonyos képei alapján (hőtartó fólia April feje mellett), meg a cím alapján (Cold as Ice) én arra tippelnék, hogy le fogják hűteni a szerveztét, hogy több idejük legyen dolgozni rajta, szerintem ennek szól félig a flatline a promóban. Meghalni semmiképp nem fog.

Én azt se hiszem, hogy Meredith miatta sírna, nincsenek ennyire jóban. Lesz valami saját sztorija tuti.

Deny - 2018. 05. 04. 23:46

Névtelenke: Jó ötlet, amit mondasz a címről.

BubuMaczko - 2018. 05. 05. 16:53

Amúgy a promóban Meredith “sírása” majdhogynem komikusan rossz. Ennyi pénzért megerőltethetné magát. Csak képzelje el, hogy nem jön meg a fizetési csekkje, és máris jönnének a krokodilkönnyek…. pff

Amúgy @Névtelenke, abszolút telitalálat, amit írtál. Annyival továbbmennék, hogy lehet, hogy kihűléssel kerül be. Ha mondjuk egy éjszakára kinnreked a szabad ég alatt, sérülten valami hegyi erdőben, simán lehetséges.

Névtelenke - 2018. 05. 05. 17:48

@BubuMaczko: de örülök, hogy Meredith kamubőgéséről ezt nem nekem kellett leírnom :D Egyébként a kihűlés is eszembe jutott, csak aztán arra gondoltam, ha jól emlékszem, a lehűtést ebben a sorozatban még nem használták, a kihűlés viszont éppen Meredith-nek megvolt. Bár az is tény, hogy ez még sosem állította meg a sorozatot…

jessm - 2018. 05. 05. 18:06

BubuMaczko : A sírás tényleg rosszul sikerült, de szerintem az nem szomoró sírás , hanem megkönnyebült, és ezért olyan fura, és Ellen mindig csak OK szinésznő volt, de régebben jobban megeröltette magát. Vagy az is lehett hogy botoxolt és tűnik ugy mintha nem próbálkozna

Akárhogy lesz is következő részben nem fog April meghalni. Ha meg is hal akkor 24-ben fog.
Amugy vicces, ez cím alapján találgatás, de mostanában volt bármi köze részhez ? Szerintem csak arra vonatkozik , hogy majdnem halott April. Persze lehet , hogy igazatok lesz.

Deny - 2018. 05. 05. 18:48

jessm: A cím mindig kötődik valamilyen formában a részhez, általában a narráció témája is a címből fakad, vagy ahhoz kapcsolódik.

Névtelenke: A 2×01-ben csináltak valami ilyesmit a pultos Joe-n. Lehűtötték, és a műtét után újraélesztették. Emlékszem, hogy George segített neki kijátszani a biztosítót azzal az érvvel, hogy a műtét alatt végig halott volt. Lehet, hogy itt is ilyesmi lesz.

Marhára kíváncsi vagyok, hogy milyen sérülést szenved April. És valószínűleg lesz akkor egy időugrás a fináléra, mert gondolom Alexék addig nem házasodnak össze, amíg helyre nem jön. Sarah posztolt egy képet, amin ünneplő ruhában volt, gondolom az esküvőn.

Névtelenke - 2018. 05. 05. 19:26

@Deny: Igazad van! Mindig lenyűgöz, mennyire ismered ezt az egészet. Te vagy a mi házi Lexipediánk :D

Az időugrás abszolút reális, bár kicsit viccesnek tartom, hogy most ennyire mindenkit foglalkoztatna April, amikor általában magasról tesznek rá, vagy csak hibáztatni jó. De sok következetességet én ettől a sorozattól már nem várok. :D Plusz annyiban igazad lehet, hogy elvileg April szervezi nekik az esküvőt. Tényleg, lehet, Alex ezért aggódik érte, lol :D Egyébként az ünneplő ruhás képre időről-időre visszatérek, mert nekem tök olyan, mintha a csinos haj-fülbevaló-smink mellett hálóköntösben lenne a nyakánál :D De kíváncsi leszek nagyon, mi lesz.

Anni - 2018. 05. 06. 14:49

Szerintem sem hal meg April “csak” valami sérülése marad. Nem meri Shonda. Bár ellenérvként felhozható Derek halála résznek a promoja, hogy ott tényleg a legrosszabb történt.

Jó rész volt főleg Alex meg Arizona miatt, jaj de fog hiányozni ő is . :(

jessm - 2018. 05. 06. 17:31

anni: most direkt megnéztem 11×21 promoját, ott nem mutatták Derekt sebesülten, csak, hogy balesetet szenved, és segít a családnak.

Anni - 2018. 05. 06. 20:31

Tényleg így van bár én promo hangulata miatt meg amit a narrátor elmond alatta azokból következtettem már akkor a legrosszabbra :/

Mindegy is a fő, hogy Aprillel ne legyen semmi komoly, nem érdemel szomorú távozást.

Deny - 2018. 05. 06. 23:12

Én abban bízom, hogy Karevék nem esküdnének meg, ha meghalna. És ha már részt vesz az esküvőn, akkor aligha lehet halálközeli állapotban.

kittizsuzsanna - 2018. 05. 07. 21:07

Mindig megfogadom, hogy ha a következő részekről van szó, akkor nem olvasom el, mert nem szeretem, ha úgymond bármi fogalmam van a következő részről, de mindig kíváncsi vagyok, hogy mit írtok és mindig végigolvasom :D

Egy hypothermia-s műtétet viszont megnéznék, kíváncsi vagyok hogyan oldanák meg :)

Csilla0422 - 2018. 05. 07. 21:22

Abban a tudatban voltam, hogy már írtam… :)

Alex – anya szál tetszett, még Jo is elviselhető volt.

Amelianak nagyon jót tett Betty, remélem, hogy a történetük tovább folytatódik. Milyen jó lenne ha Peyton Kennedy regular szerepet kapna.

Arizona, nagyon remélem, hogy nem Callie mellett köt ki. Nicole Hermant már nagyon várom vissza.

Tetszettek a régi párosok – több fantázia volt/van bennük, mint a mostaniakban.

A gyakornok visszavételét nem értem. Webber joggal rúgta ki, hiszen veszélyeztette az emberek életét. Ráadásul azt hazudta, hogy ő rendben van. A szakorvosok sem tehettek a sütiről, de ők legalább nem dolgoztak.

April kilépője kapcsán… csak reménykedni tudok abban, hogy nem ölik meg. Sokszor Derek jut az eszembe…

Deny - 2018. 05. 08. 19:16

Na, a bővített előzetes alapján balesetnek tűnik. Van egy felborult autó az úton, valószínűleg April kirepült az út mellé.

Indie - 2018. 05. 09. 05:51

@Deny: És úgy tűnik, neked lett igazad. Kicsit sajnálom, megnéztem volna Névtelenke verzióját, de ezen már ne múljék. :) Mondjuk arra kíváncsi leszek, miért keresi a helyszínen Owen. Ha tudja, hogy ott van, az ő kocsija, akkor meg miért lepődik meg, amikor megtalálja…?

BubuMaczko - 2018. 05. 10. 14:37

“Ha tudja, hogy ott van, az ő kocsija, akkor meg miért lepődik meg, amikor megtalálja…?”
Az állapota miatt pl?

Indie - 2018. 05. 10. 17:28

Fair enough.

Deny - 2018. 05. 11. 02:24

Ááá, ezt imádtam! Kellett egy kis suspension of disbelief több téren is, és nem is ez volt a legkreatívabb rész, ha a körülményeket nézzük, de basszus, nem tudtam nem imádni! Amikor megszólalt a Snow Patrol, kirázott a hideg.

Nicole Herman pedig egy zseni! Spinoffot nekik!

Ja, és hát Maggien már meg sem lepődök :D

Indie - 2018. 05. 11. 06:36

“Did you see dead people?” Lol, Mer, te katasztrófaturista :DDD

Nagyon szép, nagyon méltó búcsú volt ez April karakterétől, és igazából nekem Arizonától is. Robbins megkapta a szakmai csúcsot, amit annyira keresett még Sofia, Callie előtt, megérdemli. Kepner meg megkapta, amire a lövöldözéskor utaltak – hogy szeretik az emberek. Tetszett ez, hogy ő megmaradhatott annak a szomszéd lány karakternek, tetszett, hogy most meg lehetett mutatni, hogy a csendes elfogadás, kedvesség úgy van jelen az ember életében, hogy csak akkor jössz rá, hogy hiányzik, ha elveszted. Sok ilyen fajta ember van a világban, mint April, akiket nem értékelnek eléggé, mert garantáltnak veszik, hogy van. A Matthew szálnak annyira nem örülök, de egye franc, volt olyan jó a rész, hogy beleférjen.

Jesse Williams egyébként nagyon odatette magát itt, abszolút le a kalappal előtte. Mondjuk abban nem segített, hogy elhitesse a nézőkkel, hogy továbblépett Maggie-re :D De attól még elismerésem. Ahogy pedig imádkozott, az szerintem a sorozat egyik legszebb vallomása volt – nem kell azon rugózni, szerelem vagy “csak” szeretet tekintetében. Voltak már nagy szavak, hajjaj, de ez elképesztően igazi és húsbavágó volt.

Maggie messze most volt a legszimpatikusabb valaha, és most elnézem azt is, hogy ez nyilvánvaló fanolása, hogy lenyomják a torkunkon, mert ez igenis kijárt már szerencsétlen színésznőnek.

@Deny: Jó ég, egyetértek, azt a spin offit NAGYON adnám :D Gena Davis egy zseni.

U.i: Nagyon jólesett ezután az érzelmi hullamvasút után hangosan felröhögni a promón. :D

andrea - 2018. 05. 11. 08:35

Jaj istenem, de szep volt. Gyönyörű. Annyira szivbemarkolo, eljutott oda Jackson amit ez a tiszta önzetlen lany mutatott meg neki, hogy nem rest az égiek felé fordulni, hinni. És ez egy nagyon szép keret az életében, Aprilhez köthető újfent. Annyira nem sikerült itt Japril sztorijánajk a végét elhitetni, ez nagyon rossz látni, mert annyira ők egymáshoz valóak, annyira szeretik egymást mert maguk amúgy a színészek is szeretik egymást.

jessm - 2018. 05. 11. 09:12

Nem ez volt a legjobb rész a sorozatban , még az évadban sem, de nekem nagyon tetszett . April karakteréhez illően csendes és nem nagyzoló volt.

Jesse Williams kiváló volt. Tényleg át lehetett érezni Jacksonfájdalmát és aggódását.

Kicsit kételkedtem, hogy elhiszem mindenki aggódását, de végülis mindenki hihető volt. Meredith fake sírásaval még mindig nem vagyok elégedett, de megbékéltem vele

Jackson és Maggie párosért még nem tudok rajongani és már nem is fogok, de Maggie írói mintha hiányoztak volna az eddigi évadban mert kivételesen nem akartam szobából kirohani amikor meglátam. Sőt kedveltem. ÉS Jot is.

Arizona Hermann jelenetek jók voltak, Ez egy méltó befejezése a karakternek. April és Arizona jelenetek nagyon jók voltak szintén.

A Matthew- April egy kicist sántított, bár Arizona szépen megmagyarázta. Számítottam rá, így részre már el tudtam fogadni. Végülis van benne logika, hogy ha elveszted a gyereked és a feleséged akkor nem számít , hogy mi volt régen.

Ezek után gondolom már nem fog April meghalni. Vagy nem? Bár akkor hogy fogják kiírni? Bár ennél a sorozatnál azon se lepődnék meg ha April is beállna tűzoltónak XD

Névtelenke - 2018. 05. 11. 10:25

Mindig is Japril shipper voltam, a legelső képkockájuktól, és ez egy gyönyörű keret volt. Teljes mértékben sántít a dolog, de ám legyen, megpróbálom elhinni a sorozatnak, hogy azt próbálták filmre vinni, amikor két ember őszintén, tisztán, minden maszk nélkül szereti egymást – de nem romantikával vagy erotikával, “csak” a legmélyebb emberi szeretettel. Kicsit úgy éreztem, ebben a részben nem is annyira a karakterek reagáltak egymásra, hanem a színészek búcsúztak Sarah Drew-től. Szép lett, illett. Szégyen-nem szégyen, én ott kezdtem sírni, amikor a rész végén Jackson besétált a kápolnába. :)

Arizonának és Hermannak is nagyon örülök.

@jessm: Én most arra tippelek, Matthew és April el akar majd együtt költözni Seattle-ből, hogy teljesen tiszta lappal indíthassanak, képesek legyenek maguk mögött hagyni a múltat – az elmúlt kapcsolatot és a tragédiáikat is. És mivel most Jackson is kapott egy pofont, mi az igazán fontos az életben, el fogja engedni, meg fognak egyezni, hogy oldják meg Harriettet. De itt már semmi nagy csavar nem lesz szerintem, April ebben a részben búcsúzott igazán.

Deny - 2018. 05. 11. 10:56

Apropó, sírás. Ellen sírása valóban fake volt, de én Jessica sírásán röhögtem nagyon, amikor bemennek Aprilhez. Az borzasztó rosszul sikerült :D Bár lehet, hogy direkt volt olyan erőltetett, hogy egy kicsit nevessünk valamin.

Névtelenke - 2018. 05. 11. 10:58

@Deny: Tényleg kicsit komikus volt, de igazság szerint én sírtam már Airzonához nagyon hasonlóan :D Ez jellegzetes megkönnyebbült sírás, amikor így kiszakad a feszültség.

Deny - 2018. 05. 11. 12:40

Viszont most fogalmam sincs, hogy mi lesz a csattanó jövő héten. A promó is annyira komikus, hogy nehezen tudok bármilyen drámai fordulatot elképzelni. De valami biztos lesz :D

Anni - 2018. 05. 11. 14:17

Jaj hát kellet egy zsepi.. :) Nagyon jól sikerült tényleg szépen búcsúztatták Aprilt és Arizonát is. Senkire se volt panaszom, magasan az évad legjobb része bár még hátra van egy.

Az jövőheti rész a viccesség mellett tuti, hogy nagyon megható is lesz.

tprun - 2018. 05. 11. 21:06

Ezek szerint egyedül leszek a véleményemmel,de nekemm egyáltalán nem tetszett a rész. Nem tudtam izgulni egy pillanatig sem Aprilért,csak kapkodtam a fejemet, hogy ez a Matthew sztori most hogy? Honnan jött,mikor zajlott le??? Egyedül Jesse Williams jelenete tetszett. De az egész részben semmi drámaiság nem voltszámomra,szinte pörögtek az események,egyik a másik után…mintha kötelezően le kellene tudni Sarah kiírását,búcsúját.
Ettől számomra sokkal drámaibb volt a musicales epizód vagy a repülőbalesetes és még sorolhatnám.
Arizona továbblépése pl jobban tetszett. Pedig mindkét karaktert kedvelem.
Kíváncsi vagyok ezek után a fináléra: esküvő lesz, de másra nem számítok. Még valaki felbukkanására esetleg.

Anthonz - 2018. 05. 11. 21:27

Kicsit összecsapott volt, de azért tetszett.

Remélem ezzel ellőtték a katasztrófa faktort, és végre legyen egy nyugis évadzáró.

tonks - 2018. 05. 11. 23:22

April a kedvenc karakterem, rég vártam (és rettegtem) ennyire Greys Anatomy részt. Az elvárásaim nyilván az egekben voltak és így is tetszett, amit láttam. Ilyenkor tűnik fel, hogy mennyi karakter is van, mindenki Aprilen segítene, de már nincs is körülötte hely. Egyébként egész jól bírtam, aztán jött az ismerős Snow Patrol dal és az totál betett.
Írta itt valaki, hogy jobb híján Matthew lesz előhúzva April kilépőjének és meglepett, hogy igaza lett. Próbáltam visszaemlékezni, anno mennyire szerettem a srácot, de hát Jackson teljesen elhomályosította. Most viszont itt van, és huhh, a záró monológ az utolsó jelenettel, ahogy April és Matthew egymás kezét fogva alszik, borzongatóan jólesőre sikerült. Én elengedtem ezt a “jobb híján” dolgot, valahogy megtalálták azt az ívet a készítők, amiben nemcsak April és Jackson lett szépen lezárva, hanem önmagában April története is. Nagyon remélem, hogy ezen a fronton nagy csavar már nem lesz, April megérdemli a szép búcsút.

Anna - 2018. 05. 11. 23:50

Már évek óta csendben figyelem a kibeszélőket, mert nem igazán szoktam semmihez hozzászólni, de most felgyűlt bennem egy adag keserűség, amit jólesne valahol kiírni. Bocsi, akit nem érdekel, lehet, emiatt kicsit offtopic is…? De jólesne.

Nagyon szerettem April és Jackson párosát, és azért, mert nem csak ebben a sorozatban, hanem sok másikhoz képest is egyediek voltak. Mert egy olyan páros voltak, akik a létező legtöbb területen különböztek. Jackson gazdag háttérből jött, April nem. Jackson színes bőrű, April nem. April vallásos közegből jött, Jackson nem. April tradicionális családból jött, Jackson nem. Jackson volt mindig a népszerű szépfiú, April a stréber lúzer. Jackson menekülni akart a neve elől, April naggyá tenni azt. Különböztek származásban, életfelfogásban, értékrendben is, különböztek a kihívásaik, amikkel szembe kellett nézniük, és mindezek ELLENÉRE megtalálta egymásban a két ember a támaszt, a bizalmat, és idővel a szeretetet. Igen, szoktak lenni ennyire különböző párosok, de ott rendszerint megy “a szerelem mindent legyőz” duma, el is felejtjük az ellentéteiket, de itt nem ez ment. Felépítettek egy párost, akik igenis minden nap szembesültek vele, hogy mennyi mindenben eltérőek, és ezzel együtt is annyiszor egymást választották, törekedtek rá, hogy megértsék a másikat, hogy meglássák, amit ő lát, hogy támogassák, hogy biztassák egymást. Ez nem volt szenvedély meg szerelem első látásra, annál sokkal szebben felépítkezett közöttük a bizalom, a szeretet, ami aztán átfordult szerelemmé.

És igen, borzasztó találat érte őket, és igen, ott hibáztak, mind a ketten, mert szükség feszült a szükség ellen, kijött a különbözőségük, hogy más megküzdési mechanizmusokat hoztak magukkal, máshogy próbálták túlélni a túlélhetetlent. És én imádtam, mert borzasztó volt néha nézni, ahogy bántják egymást, de két csodálatos színésznek adtak egy ennyire nehéz, de fontos szálat, akik képesek voltak átadni, hogy ez a két ember mennyire szereti egymást, mennyire akarja egymást, de valójában mennyire nehéz is túlnőni a saját berögzüléseinken a másikért. Számomra soha nem a MerDer volt a sorozat epikus története, mert Derek soha sem kezelte egyenlő félként Meredith-t, Meredith pedig számtalanszor viselkedett kicsinyesen és önzően, de rájuk volt hagyva mindig, mert hát ők mekkora égben köttetett szerelmesek. Számomra a Japril volt az igazi, emberien igazi szerelmi történet, mert az igazi, mély emberi kötődés ott kezdődik, hogy feladom az egómat a másikért, hogy a másik fontosabbá válik, minthogy a saját igazamat hangoztassam, hogy képes vagyok arra, hogy ha nem is tudom megérteni vagy elhinni, amit mond vagy érez, de AKARJAM érteni, törekedjek rá. És ez Japrilék minden részéből üvöltött, hogy mennyire szereti egymást ez a két ember, mert csak az tud ennyire mélyen és fájóan sebezni, aki igazán ismer, aki előtt már leengedted a védelmi falaidat.

És dühös és szomorú vagyok, mert az egyik legfontosabb jelentést és utat hordozó párost szétszedik, mert…? Azt mondják mindig Shondáék, mennyire aktuális kérdéseket akarnak képviselni. Nem volt szükség még egy black power couple párra, van két másik, remekül el is látják ezt a feladatot. Viszont a Japril magában hordozta a vegyes párok iszonyú fontos üzenetét, mert az ilyen szerelemben látszik, hogy TÉNYLEG nem a bőrszín számít, hanem az ember. Mert a Japril magában hordozta a különböző társadalmi rétegbe tartozók szerelmét, a különböző értékrendszerű emberek szerelmét. Maga a Japril testesített meg mindent, amit Shondaland elvileg képviselni akar – hogy legyen bármilyen az ember, érkezzen bárhonnan, el kell és lehet fogadni, és szeretni, mert nem ezek számítanak, hanem az ember mögötte. Kilenc éven át (ha szigorúak vagyunk, akkor hat éven át) felépítettek egy ilyen alapokon álló történetet, hogy aztán kidobják annak javára, hogy ők nem Aprilt akarják népszerűnek. Nagyon dühös és szomorú vagyok, mert a Japril több volt, mint egy ship, a Japril volt az elfogadás, az egymásért önmagamon való túllépés, a küzdeni akarás szimbóluma, az egyetlen páros szinte (talán a Jolexet leszámítva), ahol a felek fejlődtek egymás mellett, láthatóan többek lettek egymástól. Nem is beszélve arról, hogy April és Arizona, a keresztény és a leszbikus barátsága milyen elképesztően fontos üzenet és reprezentáció. Shonda saját magát köpte képen ezzel a húzással, mert April és Arizona nem csak karakterek voltak, hanem egy-egy meglehetősen alulreprezentált kérdés szimbólumai is. Nagyon-nagy hiba volt megválni tőlük annak fényében, elvileg mit akar képviselni a sorozat.

Elnézést a hosszú kifakadásért, nagyon kellett… Deny, neked köszönöm a kibeszélőket, jó volt azért mindig olvasni a véleményeiteket. Részemről nem kasza a sorozat, hanem az én szememben rituálisan öngyilkos lett.

andrea - 2018. 05. 12. 06:30

Anna
Teljesen egyetértek veled, mindenbe. Nem tudom elhinni hogy tenlyeg egy ilyen történetet csak kidobtak, sok sorozatot láttam, sok kedvenc volt ebben a sorozatba is, szerettem Merder, szerettem Owent és Crist, mind jók voltak együtt valamilyen szinten, de a sorozat legjobb húzás volt Japril, egy igazi epikus és különleges sztori mind azért amit leírtál, ki honnan jött, ki mit képviselt, a felepitese, a sok emberi különbözőség de megtudták érteni egymást először mint barát és majd mind szerelmesek. Mennyire fellazult Ápril és mennyi értéket talált Jackson, az hogy odault és imádkozott mellette az volt az ire a pont. Nagyon sajnálom én nekem is itt a vége, legjobb páros volt.

jessm - 2018. 05. 12. 12:26

Anna: Teljesen igazad van. Annyira különleges volt a páros, hogy a nagyon jó 8. évad után a nagyon gyenge 9. évad után simán dobtam volna a sorozatot ha nincsen Japril. Így én is nehezen tudom ,megemészteni, hogy nem hozták össze őket újra. És nem is fogom nézni ez után a sorozatot, de annyira szeretem Aprilt, hogy nem bánnom , ha boldog befejezést kap , és Matthew kedveltem anno. Plusz a sorozatvégén még mindig meggondolhatják magukat és összehozhatják Japril újra , feltéve , hogy nem őlik meg egyiket se előtta.

Én úgy tudom, hogy Shonda eredetileg nem tervezett hosszú távon a párossal, de olyan nagy volt a siker , hogy őt is meglepte és folytatni kellett, aztán amikor Krista vette át a fönöki széket valami miatt mégis elsöpörték. A kreativ nehézségek egy jó sablonos duma, ami takarhat bármit, mint amikor Máv-nál bemondják a vonat műszaki okokból késik, az jelenhetheti ,hogy rossz vonat, de azt is hogy elaludt a mozdony vezető. Talán 5 év múlva meg tudjuk, hogy mi volt az igazi indok, pénz, Ellen féltékenysége, Krista saját ellenszenve, felsőbb utasítás stb.

Plusz Sarah Drew annyira jó szinésznő , hogy miatta az Everwoodot is megnéztem és nem csalódtam !Szerintem amikor vele játszanak az emberek a Greyben, mintha minednki jobban játszana. Biztos a személyiségéből is adódik, hogy jó kapcsolata van Ellen kivül mindenkivel.

andrea - 2018. 05. 12. 12:32

Amúgy ma kitett egy tweetet Sarah egy új film előzetesét, nagyon érdekes és jónak tűnik. Imdbn megtalaljátok. Ennek a Grey történetnek neki vége, sajnos :( imádtam Aprilt, de Sarah tehetséges, remélem jó történeteket kap, mert simán jó filmek is lehetnek benne.

BubuMaczko - 2018. 05. 12. 12:48

@Anna: Teljesen egyetértek Veled! Nekem is az igazi kedvenc April és Jackson volt. Szerintem sokan tudnak azonosulni a kicsit szorongó, de mindig szorgalmas, kedves, csendesen törődő Aprillel. Ráadásul nem nagyon láttam olyan karaktert, aki tényleg vallásos, nem bigott, nem akar senkit megtéríteni, hanem tényleg hite van. Eleve a vallást nem igazán prezentálják, ha mégis akkor az általában ciki, vagy durva ember. És az ezzel járó megfelelni vágyás, kétségek, ennek összeegyeztetése a modern élettel, orvosi hivatással nagyon szép ívet adott Aprilnek. A folyamatos aggódása, szorongása szépen lehiggadt Jackson mellett, a szorgalmának köszönhetően pedig egy érett, magabiztos nő lett, aki a szakmájában abszolút magára talált.
Ezt a búcsút mégis kevésnek érzem hozzá. Mert ennyit tudtak “alkotni”, hogy kihalássza az exét a zavarosból? A szakmai oldalát mindig is hanyagolták, pedig a sürgősségit ő rázta gatyába, a hibájából tanulva bevezetett egy új protokollt, ami másoknak segít, hogy ne éljék át azt, amit ő. Plusz a betegeinél kreatív megoldásokat talál mindig, és érezhető a kedves, csendes törődése a háttérben is mindig. Matthew nekem mindig olyan semmilyen emberke volt, és ez a szál felélesztve simán hiteltelen. Főleg, hogy mellette elkezdték kibontani Tom és April kapcsolatát, ami sokkal érdekesebb, izgalmasabb, frissebb volt. Adtak neki egy fejezetre valakit, aki már korábban felfigyelt rá, aki igazán látta, nem csak nézte őt, akivel megint igazán kapcsolatot létesített, és aztán ennyi??? Ennél méltóbb zárást érdemelt volna.
Arizona szála tetszett, egy apróság kivételével: Arizona szakmailag egyszer már elérte a csúcsot az Orvosok Határok Nélküllel, amiről azután Callie kedvéért lemondott. Dr. Hermann képzése alatt végre megint elemében volt, és egyike lett a Nyugati part nagy Ötösének, akik az övéhez hasonló tapasztalattal rendelkeznek. Nem értem, miért volt szükség egy Yodára, hogy magabiztosan akár egy magánpraxist nyisson, mondván, hogy ott már vannak hárman ilyen orvosok. Tíz millió ember él abban a városban, és nem fér el négy orvos, aki méhen belül tud műteni. Bárhol boldogulna Arizona ilyen tudással, és nincs szüksége rá, hogy ezt megmondják neki. De persze a gyerekelhelyezés óta, ahol ezeket már elmondták, nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy bemutassák, milyen érdekes, izgalmas, és csodálatos ez a munka.
Az eddigi évadoknál is voltak logikai bakik, lyukak (Jo mióta gyakornok? Meredith-nek van három gyereke…stb stb), de ez az évad alulmúlta ezeket. Rég el lett felejtve, hogy a repülőbaleset túlélői igazgatják a kórházat, valahogy Avery Mama az igazgató, aki egyedül dönt… Arizona simán mondhatná, elmegy, kéri a részét, hogy magánpraxist nyisson. A metoo botrányban is egyedül Catherine dönt, néha megkérdezi Bailey-t. Az oktatási reform nincs, Webber csinál amit akar. A senki nem kaphat Harper-Avery-t is fel lett függesztve, hogy Mer megkapja a plecsnijét. Egyszerűen súlytalanná váltak korábbi problémák, kapcsolatok, kidobtak többre érdemes karaktereket, mert egy embernek más elképzelései voltak, és nem hajlandó engedni belőlük, akár árt a sorozatnak, akár nem.
Ez tényleg nem karaktergyilkosság, hanem a sorozaté. Részemről megnézem az utolsó részt ebben az évadban, és elköszönök ettől az egésztől.
Helyette örömmel megnézem Sarah Drew következő munkáját.

Deny - 2018. 05. 12. 13:00

jessm: Ellennel is jóban van, nem? Legalább is mindketten dicsérték egymást, meg Sarah kérte is a népet, hogy ne bántsák Ellent a kirúgásáért. Lehet, hogy nem puszipajtások, de szerintem nincsenek rosszban.

Nekem April nem fog hiányozni, Sarah viszont kicsit igen. Nagyon jó színésznő, és nagyon aranyos, jószívű embernek tűnik. Arizona jobban fog hiányozni, de ő már tényleg nagyon “unalmassá” vált. Pacsi Geena Davis visszahozásáért.

Egyébként, akit érdekel, Sarah kirakta facebookra az új filmje előzetesét (Indivisible), amelyben – haha – Matthew a főszereplő, és benne van Ben meg az ámokfutó Gary Clark is. :D

Az új sorozatát sajnos passzolták.

Deny - 2018. 05. 12. 13:09

BubuMaczko: A Harper Avery-dolog nem lett ignorálva, csak nem került be egyik epizódba sem, mint ahogy Alexék eljegyzési partiját is dobták.

Elvileg Harper halála után lett volna egy jelenet, ahol átírták a szabályokat, csak ez végül nem került bele egyik epizódba sem.

Az időzavar viszont már a 3. évad óta létezik, úgyhogy ezen nem kell csodálkozni. Ott cseszték el mostanában, hogy elfelejtettèk, hogy Derek halála után rögtön ugrottunk egy évet. De végül is ez ilyen szempontból nem rontja az élményt, csak ha nagyon belegondol az ember, akkor rájöhet, hogy nagy gikszer van.

Az oktatási reform pedig Minnick kirúgásával el lett vetve. Legalább is nekem a tavalyi finálés jelenetből az jött le, mikor Baileyék kirúgták Minnicket, hogy visszaállnak a régi rendszerre. “Emberi orvosokat nevelünk, nem robotokat” stb.

BubuMaczko - 2018. 05. 12. 13:17

@Deny:
De azt, hogy az igazgatótanács nem létezik, nem oldották meg.
Az meg, hogy ilyen jelenetet kihagynak, pont a sorozat végleges formáját teszi igencsak lyukassá.

Ellent egy interjúban kérdezték a fizetéséről, és a két másik színésznő távozásáról. Elkezdte a feminista dumát, hogy a nőket nem kell áldozatnak tekinteni, mert itt sincsenek, meg a forgatókönyvírók nehézségeit ecsetelte, hogy egy régi karakternek nehéz új dolgokat kitalálni.
Nekem ez egész mellébeszélésnek tűnt. Ráadásul igen magas lóról beszél, mert neki megmondták, hogy nem fogják kirúgni. Ez amúgy ellent is mond a nagy kreatív írásnak. Ha valakinek megfáradt a karaktere, az ő, és nem April.
De hát ki ne akarna évi 24 milliót keresni cameo munkával, ahol még egy rendes sírást sem tud produkálni?

winnie - 2018. 05. 12. 15:30

megértem ellen pompeo-t, de ez a vagdalkozás (miszerint vádaskodásnak kezeli a kombinálást) érthetetlen, neki is tudnia kell, hogy mivel ő több pénzt kap és a sorozat költségvetése nem változik, így mások béréből kell faragni.

jessm - 2018. 05. 12. 16:31

Deny: Sarah nem Ellent vétte meg, hanem Kellyt,akivel tényleg jóban van, hogy ne bántsák Jaggie miatt.

csak annyit akartam mondani, hogy többség jóban van Sarah-val talán ez látszik a képernyőn is, amikor vele játszanak egy jelenteben. Az Ellent csak azért szúrtam bele, hogy ő azon kevesek közé tartozik a szinészek közül, akivel semleges a viszony.

Deny - 2018. 05. 12. 16:33

BubuMaczko: Azt azért nem árt tisztázni, hogy annak az összegnek csak a felét kapja a szerepéért (575 ezret fog keresni epizódonként, és ha úgy vesszük, hogy eddig asszem 400 ezret kapott, ez nem akkora emelés). A többit azért kapja, mert kinevezték producernek itt is és a Station 19-nál is.

A cameót erős túlzásnak érzem. Oké, hogy néhány epizódban nem szerepelt sokat, de azért az évad fő szálai továbbra is körülötte forogtak, leszámítva kb. April válságát. Aki inkább cameózik, az Owen, vagy épp Arizona, aki az elmúlt két évadban a legkevesebb epizódban volt jelen. (Forrás: greyswikia.com) Ő a címszereplő, ezt el kell fogadni, de attól még nem köteles neki kapnia a legtöbb szerepet. Rengeteg olyan sorozat van, ahol idővel a címszereplő szerepe csökkent (gyakran saját kérésre), de attól még megfizették, mert kitartott a sorozat mellett.

Messze nem értek egyet azzal, hogy megfáradt volna a szerepe. Az összes Grey’s-es fórumon (amerikai, olasz, magyar), amit követek még mindig ő az egyik leginkább kedvelt és legnagyobb érdeklődést keltő karakter. Én Aprilt már tavaly dobtam volna, mivel tavaly szinte nem is volt jelen (többször említettem már, hogy én tavalyra vártam a távozását/kiìrását emiatt, gyakorlatilag a Japriles részen kívül nem is emlékszem, hol volt komolyabb szerepe.)

Azt megadom, hogy a sírás sosem volt Ellen erőssége, de azért tud ő alakítani. Mindig imádtam a játékát.

Deny - 2018. 05. 12. 16:36

jessm: Így már érthető. :) Ellenre arra gondoltam, hogy mintha megvédte volna, amikor ment a vádaskodás a fizetésemelés miatt, de lehet rosszul emlékszem. A Kelly-s esetről tudok.

Anna - 2018. 05. 12. 16:54

@Deny: Jogosakat mondasz, de pont egy karakter népszerűségét ne keverjük össze azzal, mennyi potenciál van benne. Persze, hogy népeszrű Meredith, hiszen a sorozat ikonja. Ez nem jelenti, hogy lett volna akár egy értelmes sztorivonala idén, amibe nem beerőszakolva lett, vagy nem olyasmi volt, amit ezerszer láttunk már más variánsokban. Évadonként kétszer előhúzzák, hogy kap valakit, de még mindig be vannak tojva valakit ténylegesen Derek helyére tenni. Nem baj, nem kell neki pasi akkor, de ezt a belengetem-aztán mégse dolgot baromira meg lehet unni. Meredith népszerű, de semmi érdemleges nem történik vele azon túl, hogy mindenbe kötelező jelleggel beledumál. Még Nathanék esetében is ő csak a felesleges harmadik volt, az a történet nem róla szólt – ebben az évadban legalábbis már biztosan nem.

Ha karakterek népszerűségében akarnád mérni, melyik karakterben mennyi potenciál van, akkor pont Aprilt kéne bent tartanod. Az, hogy te személyesen szereted Meredith karakterét, és ezért fenn tudja tartani az érdeklődésedet, teljesen rendben van, nyilván nekem ugyanez April. De objektíven ránézve el kell ismerned, hogy Meredith már csak létezik a sorozatban, de érdemlegeset baromira nem csinál.

BubuMaczko - 2018. 05. 12. 17:30

@Deny: Nem értünk egyet, de összeveszni ezen nem fogok. Szerintem Meredithnek nincs kibontva a magánélete (anyaság, család, barátok), a kapcsolatai, sem pedig a szakmai élete, hogy azt mondjam, ez nem cameo. Nem mondtam, hogy ő az egyetlen: Alex, Webber, Bailey … stb. Az elmúlt évadokban Mer amolyan megmondóember / Yoda lett, aki nem nagyon mond olyat, amit ne mondhatna bárki más. Plusz az elején és a végén összefoglal. De ahogy Anna is mondta, érdemleges nem történik vele.
Lehet, hogy népszerű, de ettől nekem lehet eltérő véleményem a többségtől. Ahogy neked is…
Ezt (is) a forgatókönyvírók számlájára írom, akiknek elvileg ez a szakmájuk. Romlik a minőség, erre az a válasz, hogy nehéz dolguk van. Közben színészek állnak elő a legjobb ötletekkel. Közben ragaszkodnak több éves, már elévült sztorikhoz és nem figyelnek arra, ami már megtörtént.
Ha Ellen ennyit keres azzal, hogy producer, akkor vállalja, hogy az, és ne mondja, hogy semmi köze más színészek kiírásához, mert az a producerek anyagi, és a forgatókönyvírók kreatív döntése…

winnie - 2018. 05. 12. 18:35

” mert az a producerek anyagi, és a forgatókönyvírók kreatív döntése…”

itt kicsit összecsúsznak a dolgok: a filmekkel ellentétben a producerek a tévés világban az írók (co-prod és exec. prod között – illetve a produced by kredit a gyártásvezetőé, a logisztikai emberé), illetve azok, akik kreatív szempontból okéznak egy részt, valamint, ha valami nem tetszik benne, akkor megjegyzést tehetnek rá, amit vagy módosítanak, vagy nem.

szóval a kettő ugyanaz, de a producernek, vagyis az írónak nincs anyagi hatalma, csak rendelkeznek a heti pénz fölött. ha kiírás kell pénz miatt, akkor a stúdió ad ukázt, ami után a showrunner kreatív felelőssége, hogy kihozza az epizódokat nyomott áron, vagy színészek felszabadításával tartja a korábbi büdzsészintet.

BubuMaczko - 2018. 05. 12. 19:32

@winnie: Köszönöm a magyarázatot!
Ettől függetlenül furcsa, hogy Ellen Pompeo producerként is jelen van a sorozatban, és aztán a producerekre és írókra fogja a döntéseket, amik neki megemelik a fizetését, mástól meg elveszik a munkát. Ez igencsak visszásan hat.

Deny - 2018. 05. 12. 19:51

BubuMaczko: Azt egyébként nem tudom, hogy Ellen jelenleg mennyit kap a producerkedéséért, mert gondolom a fizetésemelés a következő évadtól indul, de már most lehet látni a nevét a stáblistában producerként, ha megfigyeled a részek elejét. A Station 19-ben dettó ott van. És ugye néha még rendez is, bár nem ő az egyetlen színész a sorozatban, aki rendez is. Kevin és Chandra rendszeresen csinálják, a Catherine-t alakító Debbie Allen ugyanúgy producer, és elég nagy beleszólása van a háttérmunkákba, azt hiszem, co-showrunner is. Jesse Williams pedig a múlt heti résszel debütált rendezőként.

andrea - 2018. 05. 12. 20:05

Ápril azaz Sarah leleptetese egy öngól őszintén, szerintem Sandra Oh távozása után a legjobb színésznő címet ő vette át, az egész lénye és karaktere nagyon jó volt, már megszunt Merder, CrisOwen, Izzy, mostmár Japril nagyon gáz h egy olyan párost se tudnak alapként, dedelgetni megtartani akik olyan Greys érzést adtak. Ezek közül sokan elmentek maguktól csakitt olyat robbantottak szet mondjuk Japril eseteben akik akartak is maradni azaz Sarah. Nem tudom én eddig fórumokon, közvéleménybe mindenki szerette a színésznőt és a párosukat h miért kellett ezt tenni. Ha ellen vagy társai kitudja nagyon undorító dolog. Ez már nem az a Greys anatomy amit megszeretettek az emberekkel Az egésztol kiraz már a hideg.

Katey - 2018. 05. 13. 15:16

Sajnálom Aprilt nagyon.
De örülök, hogy Matthew-val hozták össze, csak Arizona monológja róluk, gyors tájékoztatás sztem iszonyat gagyi volt. csinálhattak volna oda vmi visszaemlékezést, hogy hogy sikerült újrA egymásra találniuk.

Nekem Alex és Jo páros nagyon semmilyen.Egyszerűen nem szeretem őket.

Meredith-t kedveltem mindig is, de ez a szöveg egy hülyeség, hogy férfi nélkül is megállja a helyét.
Ennek a sorozatban a kórházi drámán kivül a szerelem a legfontosabb alapanyag.
Anélkül semmit sem ér. És mostmár Derek 3 évada nincs és ezalatt alig történt vele vmi. 2 epizódban volt vmi romantikus szála és slussz-passz.
Nekem ezért rettentően unalmas.

Arizonát nem sajnálom. Cuki meg minden, de engem a láblevágása óta rettentően irritál.

Nekem hiányoznak a különleges izgis szerelmi szálak a sztoriból. Mint amilyen pl. Christina Owen volt, vagy Japril vagy Maggie de luca a legelején.

Deny - 2018. 05. 13. 18:09

Katey: Én abban bízom, hogy jövőre visszahozzák Scott Speedmant (a transzplant dokit a 17. részből), mert elvileg volt róla szó, hogy megpróbálják, ha a színész kiszáll a jelenlegi sorozatából. Bár tekintettel arra, hogy a csatorna konkrétan kiiktatta a potenciális szerelmét (Riggs), az sem lepne meg, ha nem erőltetnék.

Egyetértek Matthewval kapcsolatban. Visszahozhatták még volna pár részre, hogy kicsit lássunk is ebből az egymásra találásból.

Katey - 2018. 05. 14. 11:25

Deny:
úúúú na az tetszene nagyon. Nagyon szimpi volt nekem és eléggé ott volt a kémia. Reméltem is, hogy marad több részre, nem néztem utána, hogy mi vele a helyzet.
Vagy volt az a másik doki, a fekete hajú kékszemű a másik kórházból akinek először adta meg a számát és akivel randizni is volt, de még túl korai volt. Az 1-2 évaddal ezelőtt lehetett, de a nevére nem emlékszem.

Annyi jó potenciális faszit találnak neki, eddig bárkit behoztak mindegyikre azt mondtam, hogy húúú ez jó lenne neki, erre semmi…
Riggs-et is nagyon szerettem. Mennyit tepert, hogy megkedvelje, erre így kiírni. Utáltam azt a pár részt.

Én értem, hogy a Derek a nagy ő, de zavar, hogy egy fiatal csinos, dekoratív nő, miért ne eshetne újra szerelembe, ha a férje meghal. Éljen haláláig egyedül?
Engem zavar ez a gondolat, és az, hogy ilyen feminista módon állnak hozzá, hogy elég erős karakter egyedül is.
Nem ez a lényeg itt. Az ember társas lény, és kell neki a szerelem, és nekünk nézőknek is. Egyáltalán nem érdekel, hogy milyen kutatásokat folytat, ha nem történik vele semmi izgi…

Deny - 2018. 05. 14. 21:45

Búcsúvideó Arizonának:
https://www.youtube.com/watch?v=tCpAJpQdQ4g

…és Aprilnek az ABC-től:
https://www.youtube.com/watch?v=XKZFI3Q6JgM

Csilla0422 - 2018. 05. 17. 22:19

Anna, szépen összefoglaltad, amit a fanok többsége gondol. Két olyan karakter távozik ma, akik komoly fanbázissal rendelkeznek, valamit mögöttük van a keresztény és az LGBT közösség. A távozásuk nagy érvágás is lehet. Ezeket kinti lapban olvastam.

A távozásuk oka nem a karakterek kifulladása illetve más lehetősége behozása. Szerintem ha az író, a producer nem elég kreatív, akkor keressen másik munkát. Itt semmi másról nincs szó, mint arról, hogy Krista nem tudta a két karakter népszerűségét kezelni.

Én úgy látom, hogy Ellen színészileg egyre kevesebbet tesz le arra az asztalra, ahonnét egyre többet elvesz. Az, hogy jó színész többször is bizonyította már, de mostanában mintha csak a mezét küldené ki a pályára.

Kicsit tartok a finálétól Mark esete miatt. De remélem, hogy tényleg szép búcsút kapnak a karakterek és a színésznők is. Talán valamikor még látjuk őket itt.

Anna - 2018. 05. 18. 03:50

Jo és Alex tetszettek, minden más siralmas volt ebben az évadzáróban. Kilenc éven át láttuk küzdeni, fejlődni Aprilt szakmailag ezért??? Egy olyan karakterről beszélünk, akinek még a gyászára is a sebészet volt a megoldás, és ez? Krista teljesen kibelezte a karaktert, szégyellhetné magát. Nem hittem volna, hogy ilyet mondok, de ennél még az is jobb lett volna, ha megölik Aprilt.

Minden más annyira random volt ebben a részben, hogy nem találok szavakat.

andrea - 2018. 05. 18. 05:43

Siralmas rész volt. Én eddig az elejétől kezdve néztem a sorozatot. Nagy GA fán voltam de egy ideje megrekedt, 10 év felett persze, de pl 9 év után behoztak a történetbe egy Japril, egy akárkit, manapság ilyen se történik. Az hogy Japril se sikerült megtartani, így szetvalasztani, kirugtak Saraht,….. Az i re a pont. Nekem az egyik legkevesebb sztori Japril volt annyi minden miatt, őszinte volt leginkább. Sok sorozatot láttam, sok párosom volt akiket szerettem de Japril nekem mindig a legoszintebb volt, ahogy a színészek is játszották csodálatos sztori. Ez már tényleg sok, elkuldeni Saraht aki a legjobb volt színészileg, kedves, bűbájos. Viszlát GA, Viszlát Japril. És úgy h iszonyat szerettek az emberek Saraht mint a színésznő és megkockaztatom a Japril sztori ma a legnepszerubb volt. Ekkora öngólt. Na mindegy. Jó volt, szép volt. Viszlát GA

Deny - 2018. 05. 18. 14:34

Hát a végét picit összecsapottnak éreztem, lehetett volna egy nagyobb búcsújelenet is, viszont marha jól szórakoztam a részen. Fura volt látni egy katasztrófamentes finálét, bár zűr az itt is volt rendesen :D A csavarra azóta számítottam, hogy megtörtént az a bizonyos epizód, de kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Várom a folytatást!

Részemről 8/10 a rész és az évad is, kritika a napokban érkezik.

jessm - 2018. 05. 18. 16:05

Nem láttam a részt , de nem akarom elhinni , hogy April azt a véget kapta ,hogy összeházasodik Matthew-val és kilépe a sebészetből … Másik kórházba is kaphatott volna munkát. Aztán Harriet ugyanugy megjelenhet és eltünhet.

Bird - 2018. 05. 18. 17:01

Pff… ez a rész vmi no name sorozatban még csak csak vállalható lett volna, de egy 14 éve futó top sorozatnál GÁZ.
Előzőben Mer sírásán röhögtem (nem hittem el, hogy ezt nem forgatták újra meg újra míg hihető nem lesz)
Most meg April távozása egy pikk pakk esküvővel..
A jéghegy csúcsa az sms üzi volt amit Arizona kapott Callietől. Gondolom ez nekünk, Calzona fanoknak szólt.

Számomra itt ért véget a sorozat.

Niki19 - 2018. 05. 18. 18:51

Fura volt ez a balhé, katasztrófa, haláleset nélküli évadzáró. Nem volt rossz, kell néha a happy end is, de ez sablonos volt. Amikor Mer Zolának és Ameiliának bizonygatta, hogy boldog gáz volt. Legalább ha nem olyan lett volna a feje, mint aki temetésre megy. A transzplant sebészt kellene visszahozni, ő cuki volt :)
Mióta Krista a vezető író, azóta próbálják Aprilit és mindazt, amit felépített a sárba tiporni. Iszonyat népszerűségnek örvend, ami nem meglepő (szerintem) sokkal jobb színésznő, mint Ellen, sokkal hitelesebb a karaktere, emberibb. A Japril igazi szerelem volt, nem egy olyan bántalmazó kapcsolat mint MerDer, ahol egyik sem akart engedni a másiknak, minden fontosabb volt, mint a kapcsolatuk. A 11. évadot végigbalhézták, azóta meg Mer csak gyászol. Alexnél sem érdekelte, hogy boldog lesz-e, csak ne maradjon egyedül. Gáz …
Arizona valóban kicsit kifulladt, de napfény volt, kellett a vidámsága és derű látása. Az sms gumicsont volt a Callizona fanoknak. Hiányozni fognak Aprillal a beszélgetéseik.
Örülök, hogy April nem halt meg, bár kizsigerelték, szakmailag meggyalázták ezzel a búcsúval.
Ha Teddy Owentől terhes, akkor annak már látszódnia kellene, minimum 3-4 hónapos, ő pedig olyan vékony, hogy ott már lennie kellene egy kicsi pocaknak. Ettől a száltól már sokkot kaptam, pedig még csak belengették.
Voltak hullám hegyek és völgyek az elmúlt 10 évben, mióta követem a sorozatot, de ennyire lent számomra még nem volt. Részemről valószínűleg kasza.

Csilla0422 - 2018. 05. 18. 19:04

Nagyon gyenge rész volt, ezt betenni finálénak. Szégyen és gyalázat.

Az egyedüli értékelhető dolog Amelia, Betty és Teddy volt.

Jot most szét tudtam volna csapni.

Krista azért a végén még egyszer belerúgott Aprilbe és Arizonaba. Hihetetlen, hogy April csak egy rebound boyt érdemel és csak úgy otthagyja a sebészetet, amiért annyit küzdött. Arizona meg pont Callievel kezd újra, amikor ő mindig csak az elnyomott volt? Hol van az önértékelése? Leah vette egyedül emberszámba őt a kapcsolatban. Miért nem vele léphetett le…

Tegnap Sara Ramirez ismét írta, hogy nem fog visszamenni a Grey’sbe.

Csillum0m - 2018. 05. 18. 19:37

hátööööö….
a 23.rész nálam magasan benne van a top10 GA-részekben, de ez a zárórész nagyon elnagyolt volt, nem is a sztorik miatt, mert sokban van potenciál, inkább amiatt, mert ezeknek minimum egy duplarész kellett volna kibontani a dolgokat kicsit rendesebben…
Arizona lezárása nekem tetszett, és végül is Aprilé is, de nagyon össze volt csapva…
Jolexék cukik voltak és most Mer is, az Andrew-csók fura volt mondjuk :D
Nyilvánvaló, hogy a köv évad nagy szerelmi háromszöge az Altman-Owen-Amelia lesz, de valamiért jobban drukkolok Ameliának, ők nagyon jó páros voltak és lennének is újra a “gyerekeikkel”.
A gyakornokok is mókásak voltak most, remélem Mer nagy boldogságratalálása nem a dundi leszbi csajszival lesz, de bevallom még ezt is el tudom képzelni…sajnos…:D

Indie - 2018. 05. 18. 19:46

@Deny: Hát nem tudom, bennem most felmerült, hogy nem ugyanazt a részt néztük. Igen, voltak benne nevetni való pillanatok, de annyira összehányva volt az egész, mint valami béna fanfiction. Vagy mintha kábé Krista írt volna egy listát, minek kell meglennie egy GA esküvőn, és pipálgatta. Eltévedés? Csekk. Eltűnik a vőlegény-menyasszony-2in1? Csekk. Orvosi vészhelyzet? Dupla csekk. Meredith vergődése meg lehetett volna érthető és szimpatikus, de elképesztően gusztustalanul rázta le Ameliát is, és hihetetlenül önzőn döntött az állással is. Meredith marhára nem lenne egyedül, csak ő eldönti, neki ki felel meg társaságnak, aki meg ebbe nem illik bele, annak kuka. Rossz volt nézni.

Szánalmas, számomra tényleg ez a legjobb szó. Szánalmas volt látni, Krista hogy próbálta még az egy résszel előtti dolgokat is lerombolni, erőszakosan a saját képére formálni (Jackson a hitről Maggie-nek a templomban… az a Jackson, aki a 23. rész végén belépett a kápolnába, az nem röhögte volna ki a keresztet), amit April karakterével csinál, az egyenesen kicsinyes és undorító, és ez a Callie végjáték is röhejes volt. DeLuca részegre issza magát, mert annyira nem bírja elviselni, hogy Jo férjhez megy. Mikor lett belé ennyire szerelmes? Mikor Bello után sírt a kanapén? Vagy?? Ha Teddy gyerekének Owen az apja, akkor csatlakozom Niki19-hez, az itt már hónapokkal ezelőtt volt, bőven látszania kellene már. Bár lehet, ennek a szálnak meg pont ez lesz a lényege (ami amúgy akkor meg a Callie-Mark-Arizona szál újra. Megint ismétlünk).

Az egyetlen számomra értékelhető részek Jo és Alex részei voltak. Az egy megérdemelt kapcsolat, egy megérdemelt Happy end, részemről egyébként ezzel az ösztöndíjjal mehetnének is szépen, tök szép lezárást kaptak volna. Nyilván nem fog megtörténni.

Ez a rész nagyon feelgood és vicces akart lenni, de egy iszonyatos káosz és értelmetlen katyvasz lett, tele karakteridegen húzásokkal. Arizona és April pedig egyenesen röhejes búcsút kapott így, őszintén sajnálom a két karaktert és a két színésznőt, nem ezt érdemelték. De ez az egész stáb nem ezt érdemelte, ami itt évadzáró gúnynéven ment. Vagy kösse fel a gatyát a GA, vagy rúgják ki Kristát, de valami történjen, mert így sanszosan a következő lesz az utolsó évaduk, és jelenleg már ezt is soknak tartom.

Deny - 2018. 05. 18. 20:32

Indie: Dehogy lesz a következő az utolsó évad! Az ilyen kijelentések mindig meglepnek. Egyetlen egy távozás sem viselte meg a sorozatot, ilyen számokkal még évekig elélhet. Minimális (és durván konzisztens) az utóbbi évadok közötti csökkenés (7%).

Az emberek hajlamosak a Twitteren, meg a különféle fórumokon megjelenő felháborodásokból következtetéseket levonni, de azok szinte kivétel nélkül vagy külföldi nézők, vagy nem Nielsen-nézők (és ugye csak ez számít.) Nézők milliói adhatják fel a sorozatot csalódás miatt, de amíg ezek nem Nielsen-nézők, addig nem lesz számottevő csökkenés. Akkora meg pláne nem, hogy a 15. évad legyen az utolsó. És a nézettség azt igazolja, hogy az embereket nem igazán zavarják a távozások. Sandra Oh távozása óta minden évben lehetett olvasni a tömeges felháborodást és a “soha többet nem nézem”, “biztos megbukik jövőre, ha XY kiszáll” kommenteket. Ugyanekkora volt a lázadás Dereknél és Callie-nél is, mégsem volt semmi eredménye.

Mellesleg, ha a sorozat most elveszítené a nézők felét, még úgy sem lenne veszélyben, annyira jól teljesít.

Egyébként Ellen már bejelentette, hogy elkezdték megtervezni a befejezést, és hogy közelebb van, mint gondoljuk. Ez persze jelenthet bármit, de én a 16. évadra tippelek egyébként, mert arra már áláírt, és azon felül már nem hinném, hogy folytatni akarná.

Ez csak saját vélemény, de én pont nem szeretném, ha kirúgnák Kristát, mert számomra pont az ő változásai tették élvezetessé ezt az évadot. Itt most nem a két színésznő kiírására gondolok, hanem a humoros, könnyedebb hangvételre. Bár engem nem zavarnak a távozások sem, mert ez egy ilyen hosszú sorozatnál természetes, bizonyára jövőre is lesznek távozók. Gondoljunk csak az ER-ra.

andrea - 2018. 05. 18. 21:22

Szerintem is kozrohej amit itt műveltek az elmúlt pár hónapba, de az elmúlt egy évet is mondhatnám

Amúgy ilyen apropó miatt megkerdeztek Sandra Oht visszatér e m… Nem, az lenne a legrosszabb, ezt így mondta. És azt is mondta a végére se fog visszaterni… Megérdemelne a buktat Krista.

tonks - 2018. 05. 18. 21:48

Bevallom én azt hittem, hogy April és Matthew követik Arizona példáját és új életet kezdenek a keleti parton. Ez is elég nyakatekert és összecsapott lett volna 40 percben, de ez a villámesküvő (khm, házassági engedély, khm) már sokk volt, az pedig, hogy April elhagyta a sebészetet meg végképp. És nyilván Jackson jóságos nagybácsi fejjel végig asszisztálta az egészet.
Callie-t mindig is utáltam (na jó, George-al nem), az sms-ek így nem hatottak meg. De azért a készítőknek nem jutott eszükbe, hogy mennyire szörnyen ciki ez így?

Indie - 2018. 05. 18. 23:30

@Deny: Nem a távozások miatt gondoltam, hogy esne a nézettség, én is tudom, hogy ha Christina és Derek nélkül is túlélt a sorozat, akkor bármit túlél ezen a téren. Én arra gondoltam, hogy ebben az évadban elkezdtek elképesztően ráerőszakolni dolgokat a nézőkre, amik egyáltalán nem működnek, Krista – szerintem – túl öntörvényűen a saját elképzeléseit nyomja a sorozatra attól függetlenül, ennek milyenek a visszarezgései. Nyilván én nem vagyok benne annyi fórumban, mint te, de én sok helyről hallottam az elégedetlenkedést rengeteg olyan döntésre, ami idén sarkalatosan bevezetésre került, pedig nem kicsit volt izzadtságszagú – és nem csak a Japrilre gondolok itt, hanem Maggie indokolatlan nyomatására, Owenék esetlen válására, arra, hogy Aprilen kívül idén a nagyon aktuálpolitikai kérdéseken kívül minden kábé ismétlés volt másokkal eljátszva. Elfáradt a sorozat, én ezt érzem minden porcikájából, és nem jó módszerekkel próbálják feléleszteni. Plusz nem az a gond, hogy távozik Sarah és Jessica, hanem az, ahogy ezt az egészet lekommunikálta Shonda, Krista és Ellen. Nem hibáztatok senkit, de ez objektíven nézve is belátható, hogy nagyon antipatikusan tették, és ezt megérzi egy sorozat. A GA mindig jól rezonált a rajongóira, reagált rájuk. Nem azt mondom, hogy a rajongóknak kell írni a sorozatot, vagy minden áron meg kell felelni nekik, de ilyen sok év után, pláne, ha eddig hozzá voltak szoktatva, hogy rezonált velük a stáb, elég visszás.

De nyilván nem vagyunk egyformák, rengeteg ember tart ki mellette megszokásból, hűségből, illetve nyilván számtalan ember élvezi még mindig. Ezen összeveszni nem fogunk, én csak sajnálom, hogy nem mernek sorozatokat a csúcson abbahagyni. Szebb végszó lenne, de igaz, hogy az a csúcs már jó rég elmúlt.

jessm - 2018. 05. 19. 01:18

Na végre megnéztem a részt és sok minden kavarog bennem a rész után.
Ha őszinta akarok lenni , akkor nehezen tudom ,megbocsátani , hogy Jackson és April nem végezte együtt és ez egy tökéletes vég lett volna nekik!!
A másik részről örülök Matthew és Aprilnek boldogságának, tehát írással ezt is el tudnám fogadni. Plusz Sarah és Justin között van kémia.. Viszont ahhoz teljesen elégedett legyek valamit látnom is kellett volna a kapcsolatból, és Jackson és Aprilt le kellett volna zárni, és Jackson-nak meg kellett volna gyászolni ezt a kapcsolatot , ami nem igazán látunk tőle. Ez a kényelmes vég volt, hogy ha vég a sorozatnak vagy jesse kiszáll akkor akár egy mondattal össze lehet hozni Aprillel , mint Arizona esetében- Ami nagyon olcsó megoldás.
De ez az egész egybe vág azzal, hogy az egész író bagázst és Kristát kellene kirugni Sarah és Jessica helyett.
Mérges vagyok , mert ez az egész évad jó lehetett volna. Elfogadnám, hogy Jessica és Sarah kiszáll, ha ez jól fel van építve. Még azt is elfogadnám, hogy Jackson és Maggie járnak, miután April kiszállt a sorozatból.
Se karakterek nem következetesek se a történetek. Pl nem tudom hány rész elment arra, hogy Ben sebész akar lenni erre tűzoltónak áll, Bailey fönök akar lenni erre lemond, April sebész akar lenni erre elmegy hontalanokat segíteni . Mi van??? Jackson is tök következetlen, hogy látja april ki van bukva és erre elmegy Maggienek szerelmet vallani ,Ráadásul az utóbbi időben Jackson totál átment eye candy-nek, mert sokszor kiemelik , hogy milyen szép. Az rendben, hogy Jesse szép, de Jacksonban mindig azt szeretem, hogy az emberek ezen túl látnak nála.
A történeteknek, meg valahogy vége lesznek mint botnak. Jo férje egy mondattal elintézve, me too egy mondat, April Isten keresése egy mondat, Alex anyja. Semminek nincs súlya következménye. Pedig ez a négy történet mind olyan volt ami jó ötlet volt és egész évadon keresztül futhatott volna.
Az meg hagyán , hogy hol van az a baráti hangulat, ami az első évadokat jellemezte és betegek? Idén csak a rabbi jut eszembe aki nyomott hagyott a többi feledésbe merült..
Talán utolsó részre visszatérek bármikor legyen is , de addig búcsút vettem sorozattól.

Deny - 2018. 05. 19. 01:22

Indie: Á, így már érthető. Azt hittem, csak a távozásokra értetted.

Ezek közül engem Maggie nyomatása volt az, ami zavart, a többivel nem volt gondom. Owenék valóban esetlenek, és ez a csiki-csuki is “vicces”, de nem idegesített. Mondjuk kíváncsi vagyok, ezt hogy oldják meg most, hogy Teddy visszajön.

Igazából a sorozat mindig szerette az “újrahasznosítást”, szerintem ez nem annyira újkeletű. Ez pl. idén nekem a versenynél jutott eszembe, mert egyszer már volt egy hasonló versengés, csak ez most érdekesebb volt annál. De az is igaz, hogy a karakterek általában ugyanazokon a “kalandokon” esnek át, jelen esetben a zűrös esküvőn, csak mindig kicsit mások a körülmények.

Haha az utolsó gondolatodra: hihetetlen, hogy Shonda eredetileg 4 évadot tervezett a sorozatból, csak aztán beütött a siker, és nem lehetett megállni :D Szerintem azt senki sem gondolta volna, hogy a csatorna leghosszabb sorozata (sőt most már a leghosszabb kórházsorozat is) lesz.

Anni - 2018. 05. 19. 13:06

Nos akkor lehet egyedül leszek de nekem tetszett az évadzáró.
Humoros és megható volt. Szerintem 14 év után csoda lenne ha tartaná azt a szintet (vagy csak a közelében lenne) mint az első években.

A körülményekhez képest számomra szép búcsút kapott Arizona és April is. April, hogy ott hagyta a sebészetet ez tényleg bűn rossz írói húzás volt de magánéleti szempontból Matthew volt a legjobb opció ha már Jackson kiesett. Arizona szakmailag megkapta szerintem a maxot az meg, hogy Callihez visszamegy hát most na.. ők voltak az egyik legjobb páros megérdemlik a feltételezett közös happy endet. Sara Ramireztől a The Story c szám pedig nagyon betalált a végén ahh emlékek.. :)

Az biztos, hogy még egy korszak lezárult a sorozatban, szerintem 2-3 évadnál már nincs benne több és ha eddig néztem akkor tuti, hogy végig kísérem már ezt a pár évet.

Deny - 2018. 05. 19. 14:58

Anni: Akkor már ketten vagyunk :)
Szerintem a 16. évad lesz az utolsó. Shonda mindig mondta, hogy szeretnék legyőzni az ER-t (mondjuk ez már jövőre is meglesz nekik az epizódszámok miatt), és Ellen is le van rögzítve addig. Utána már kétlem, hogy meg akarná hosszabbítani a szerződését.

BubuMaczko - 2018. 05. 20. 13:59

Ez egy vicc volt, nem évadzáró.
Arizona mosolya az sms-ra, miközben Mer az egészséges kapcsolatokról beszél, borzalom. April új állása, esküvője lerombolta mindazt, amit sikerült félpíteni évadokon át. A formálódó szerelmi háromszög, DeLuca egész viselkedése… Szavak nincsenek. Viszlát, Grey’s Anatomy…

winnie - 2018. 05. 21. 19:05

Kim Raver (Teddy) állandó szereplővé lett előléptetve a Grey’s Anatomy 15. évadjára.

Csilla0422 - 2018. 05. 21. 19:33

Tegye fel a kezét, aki meglepődött… Azt rebesgetik, ha nem lesz Timeless Abigail Spencer is visszatér.

Teddyvel soha nem volt problémám, szerettem a karaktert. Csak sajnos most sem orvosnak hozzák vissza.

Deny - 2018. 05. 21. 20:05

Csilla0422: Wow, Abigail? Az érdekes húzás lenne. Imádom a csajt, és Megan is nagyon szimpatikus volt, de akkor gyorsan lenulláznák a nagy happy endet Riggsszel.

Nem tudom, sikerül-e Scott Speedmant megszerezniük. Kim Ravernek meg nagyon örülök, a Third Watch óta szeretem.

Katey - 2018. 05. 22. 08:53

Nagyon nagyon nem tetszett semmaz évadzáró, sem az évad. Talán a 8. Vagy a 9. Volt még meg a derek halála utáni amit ugyanigy vegigszenvedtem.
Nem hagyom abba, mert 1-2 rossz évadon kívül ez a kedvenc sorozatom és tudom, hogy nem lehet mindig a szintet tartani, de.

Évadzáró egyetlen értékelhető része az volt mikor Deluca megcsokolta Mereditht, mert az legalabb érdekes volt, annak ellenére, hogy őt Ameliaval hoznám össze.
De neki is az egész évados repertoarjat elrontottak azzal, hogy behoztak a volt nojet, aki idegesito is volt es nulla kemia volt kettejuk kozott.

De ez most botrányosan rosszra sikerült. És egyetértek egy fentebb szólóval, hogy az egész évad csapongás volt. Az eleve ahogy kezdődött Riggs távozásával, April kicsapongásai, Meredith dramaja az anyja baratnojevel, alex es az anyja, maggie es jackson osszehozasa, amelia es owen kapcsolat alakitas.
Pl. Minek kellett osszehozni a helyes indiai internnel? Mar mogorultem, hogy lesz vmi uj tortenetszala, erre kiirtak es meg gyorsan lefekudt azzal a ronda dokival. Hat őt is miért erőltetik? Annyira idegesítő az a karakteris.

Teddy visszahozására csak annyit tudok reagalni, hogy MIÉÉÉÉRRRTTT??!!! Miért kell szegény nézőket megint ezzel a nővel kikészíteni? Végre elhúzta a csíkot, erre nem szabadulunk tőle…

Bocsanat, ha neha lenaradtak az ekezetek, de telefonrol lusta vagyok normalisan irni :D

Anthonz - 2018. 05. 22. 09:31

Kellett a vérfrissítés, csak pont nem azokat küldték el, akiket kellett volna. A másik, hogy képtelenek voltak évek óta olyan gyakornokokat behozni, akik valamennyire is érdekesek lennének, és előreléphetnének, mint szereplők. Kb. Jo az egyetlen, én őt nagyon kedveltem az elején, de egy ideje már nem annyira.

Page - 2018. 05. 22. 17:35

Arizona nélkül megleszek, April viszont hiányozni fog. Ugyanúgy szerettem a Jackson-April és a Matthew-April párost is, így ha már kiírták számomra megfelelő, hogy Matthew-val megy.

Teddynek viszont egyáltalán nem örülök, nem jöttem még rá, hogy a színésznőt vagy csak a karaktert, de nagyon nehezen viselem a képernyőn. Az meg, hogy Owen ide-oda pattog közötte és Amelia között már a szánalmas kategória.
Egyébként nem értem minek jött vissza, kidobta Owent, mert nem hitte el neki hogy a pasi valóban belé szerelmes, erre most meg egy gyerekkel akarja visszakapni?

Anni - 2018. 05. 22. 18:15

Én örülök nagyon, hogy Teddy állandó lesz újra.
Annak meg még jobban örülnék ha tényleg jönne Abigail Spencer is. Üde színfolt lehet :D

renka - 2018. 05. 23. 15:14

Okè,èn màr csak “katasztròfaturista” vagyok itt😁, de èrdekel a vèlemènyetek:Deluca ès Meredith csak azèrt kapott mostanàban közös jeleneteket (különös tekintettel a finàlèban) mert egyikkel sem tudtak amùgy mit kezdeni…vagy lesz ebből valami?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz