login |

Pilot: Marvel’s Inhumans

2017. 10. 01. 22:54 - Írta: superpityu

47 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett az ABC újabb Marvel-sorozata, ami messze alulmúlta minden várakozásomat. Mit is beszélek, hiszen már akkor lankadt a lelkesedésem a sorozat iránt, amikor kiderült, hogy Scott Buck lesz az Inhumans fejese, akinek a Dexter utolsó, jogosan szapult szezonját és a tavasszal debütáló, szintén boxzsákként használható Iron Fist-et köszönhetjük.

Persze innen még lehetett volna nyerni, de már az első előzetesek is gagyit sugalltak, ami sajnos be is igazolódott a dupla pilot végére. Pedig próbálkoztak, hiszen még moziba is küldték az első két epizódot amelyeket IMAX-kamerákkaal vettek fel. A mozis premierről itt írtunk.

Na, de miről is szól az Inhumans? Hiszen az Agents of SHIELD második szezonja elég jól feldolgozta a témát. Sőt olyan, mintha innen vennék fel a fonalat Inhumans-ben is, de nem is nagyon kerül máshogyan képbe semmi az univerzumból. Olyannyira, hogy meglepő módon még a terrigenesis effektet sem vette át az Inhumans a SHIELD-től. Fura.

Szóval az Embertelenek egy csoportja elhagyta a Földet és a Holdon élnek látszólag békében. Persze egy növekvő populáció, egy megkérdőjelezhető döntéseket hozó király és egy áskálódó testvér szentháromságából simán összejön az egyik legegyszerűbb fordulat, amit fel is használ a sorozat. A királyi családot elárulják és egy részük a Földre kerül, természetesen nem egy helyre, hanem szerteszét szóródva Hawaii területén.

Konkrétan a másfél órás pilot ennyit fed le, és van benne pár kavarás még a múltban történt dolgokkal. Hiszen azért az első évad 8 epizódjába még egy szerelmi háromszög(szerűséget) is bele akarnak szőni, miközben a főszereplők ősei is szembe kellett, hogy nézzenek valami hasonló szituációval.

Alapjáraton ezzel a felütéssel nincs is sok gond, maga a megvalósítás és a rengeteg blőd párbeszéd az, ami egyszerűen megöli az egész pilotot. Annyira idétlenül oldják meg benne a dolgokat, hogy nehéz szemet hunyni felettük. De még az idétlenség sem lenne annyira rossz, ha legalább koherens lenne az epizód szerkezete. De még véletlenül sem az. Random dobálóznak a jelenetekkel, főleg akkor érződik amikor a tudósnő bukkan fel pár másodpercre, teljesen megtörve a rész nem is nagyon létező dinamikáját.

A logikai bukfencek, a teljesen egyértelmű megoldások túlhúzása szintén rontanak az élményen. Ráadásul az egészet átjárja valami butaság, amit nem is nagyon tudok hova tenni. És emellett egész nyitánynak olyan naiv a megközelítése.

Öröm az ürüben, hogy a színészek nem rosszak. Iwan Rheon hozza a formáját, remek antagonista itt is, Anson Mount megnyerő, karizmatikus főhős, és mindezt úgy teszi, hogy meg sem szólal, neki jár a keksz. De az igazi meglepetés számomra Serinda Swan, aki teljesen jól lehozta a karakterét. A többiek nem sok időt kaptak, de azért ennyi alapján sem nagyon tudnám egy lapon említeni a fenti nevekkel őket.

Szóval igazából nem mondanám nézhetetlennek az Inhumans kezdését, voltak benne jó, illetve biztató dolgok, de amikor valamit rosszul csinál, akkor azért rendesen belenyomja a hülyeséget a néző arcába. Részemről ez max 3/10, pedig lehetett volna valami jó is ebből.

De legalább Lockjaw baromi aranyos. 

47 hozzászólás Ne habozz!

Aredhel - 2017. 10. 01. 23:24

Pont most néztem meg. Kritikán aluli.

sleepwalker77 - 2017. 10. 01. 23:46

Én sokkal gagyibbat vártam, eddig simán nézős. :)

Sorq - 2017. 10. 01. 23:54

Szegény Serinda Swant megnyírták, mert érezték, hogy nem lesz pénz haj CGI-re…

DarkEagle - 2017. 10. 02. 00:00

Borzalmasan gyenge. Ez még a 90-es években is gyenge és gagyi lett volna. Hiába a szép táj a CGI maximum egy Youtube-on látható fanmade cuccra lenne elég, pedig én nem vagyok egy CGI szapuló mert magasról teszek rá de azért nálam is van egy határ pláne így a 21. században. De mi ennél is rosszabb, a megvalósítás. Van pár igen jó színész a gárdában de mindenki alulmúlta magát és ez nyilvánvaló, hogy a rendező miatt van. Nálam az Iron Fistnél annyira nem ütközött ki hogy béna rendező de itt nagyon. Nem is értem hogyan gondolták hogy jót tesz majd a harcoknak ha slow motionben nyomatják és ha ez nem lenne elég akkor még a koreográfiájuk is irtó szarok voltak. Azt tényleg nem tudom mihez méltatni mert ennyire szar harcokat még szerintem sehol se láttam. Ahhoz nagyon mélyre kell süllyednem a netben. Tök jó, hogy ehhez már elég az ABC és a Marvel is. :D

Igazából a karakterek szerethetőek lettek volna de 2 rész alatt sem bontották ki őket rendesen, ráadásul az egész úgy ugrált ide-oda mintha nem is tudnák mit akarnak. Azt meg nekem senki nem fogja bemesélni, hogy Black Bolt megijed egy mobiltól mikor ők SOKKAL fejlettebb cuccokhoz szoktak hozzá. Egyébként is fura hogy Medusa lényegében mindent tud a Földi életről Bolt meg konkrétan semmit.

Tényleg az egyetlen pozitívum Lockjaw aki irtó cuki de csak ezért nem maradok. Ha cuki állatokat akarok látni felmegyek valami videós oldalra. Szerintem egyébként is instant kasza lesz elnézve a nézettségét, max a Marvel rápirít megint csak az ABC fejére hogy ne kaszálják mint a SHIELD-nél tette vagy átkerül a Disney saját Streamjére majd.

Jut eszembe, a másik dolog ami zavar hogy a SHIELD-hez köze sem lesz elvileg. Azt megértem valamennyire hogy a Marvel a filmeket nem akarja keverni a sorozattal de a két sorozatot egymással, úgy, hogy mindkettőben vannak Inhumanek? Na hagyjanak már békén. Szánalmas. 2/10 és még aranyos voltam.

Tyberius06 - 2017. 10. 02. 00:09

Hát ez bűn rossz volt. Unalmas érdektelen, logikátlan, kapkodós, megalapozatlan… És igen, az a hajvágás úgy összességében is gáz volt, kb mint anno Scofield azért volt mindig hosszú cuccba, hogy a sminkeseknek ne kelljen órákat tölteni a kipingálásával… Itt gondolom, ahogy a kritikai is írta inkább a “haj-effekt” kilövése volt a cél… gáz…
Még a 3-dik részt asszem megkapja, de nem hiszem, hogy tovább húzom…

Tomi - 2017. 10. 02. 00:20

Fogadok, hogy Maximusról ki fog derülni, hogy van valami rejtett képessége, nem tudom, hogy a képregényben van e neki, de simán kinézem belőle itt, hogy megjátszotta anno, hogy ő nem kapott képességet.

polovcev - 2017. 10. 02. 01:00

Elég gyenge lett. Ugyanakkor be kell valjam, hogy amikor először mutatták Attilant komolyan elgondolkoztam azon, hogy Albert Speer is Inhuman lehetett :)

kiskiraly - 2017. 10. 02. 01:13

Elöljáróban annyit, hogy nem mozgok képregényes vonalon.

Nem tudom, hogy nemzetközik oldalak miért fikázzák ezt a sorozatot. Azt tudom, hogy eredetileg egy mozis projekt lett volna, csak (talán a GotG sikere után) inkább lett belőle egy sima tévés projekt.
A CGI-os haj tényleg kicsit gáz volt, de legalább megszabadultak tőle :)

Egynek elment, bár sok volt a szappanopera benne. Az előző mozifilmes kritikába benne volt az, hogy hiányzott a lázadás motivációja: Menjünk majd le a Földre mert ott jobb lesz. Ennyi? Ezt tényleg jobban kibonthatták volna. Ez zavart leginkább.

Castingal nincs bajom. A tudós csajszi a másfél óra alatt kapott vagy 3 jelenetet? Kevés. Ugyanez vonatkozik a harcosra, aki összehaverkodott a hawaii emberekkel a parton.

6/10
Nem várok sokat a sorozattól.

Az viszont meglepett, hogy a sorozat pilot rendezőnek egy B-filmekben mozgó embert kértek fel. Inkább akkor hívták volna Nimródot, neki már úgy is ismerős lett volna a hawaii környezet :)

korum - 2017. 10. 02. 02:06

Nagyjából a Shield minőségét hozta. Akinek az tetszik, ez megér egy próbát.

spyblat - 2017. 10. 02. 08:28

Hát én megmondtam :(

Malachi - 2017. 10. 02. 08:51

ha tényleg ekkora gagyi, és ezért halasztják a Shieldet novemberre… hát elég csalódott vagyok. talán ránézek valamikor.

ja, ha a Shield mostani minőségét hozná, akkor fordított lenne a fika/áradozás arány.

bauxit - 2017. 10. 02. 09:03

Hat ez nagyon limonade volt, aki az univerzumot szereti, az valoszinuleg ad neki meg egy eselyt.

Balumedve - 2017. 10. 02. 09:05

Rosszul időzítettem a pilot megtekintését, kissé fáradt voltam, szóval a legkevésbé sem voltam toleráns a sok-sok apró hülyeséggel szemben. Már a legelején, az “erdőben menekülök a golyók elől, és behúzom a nyakam” jelenetnél elvesztettek. Sokakkal ellentétben, nekem mindegyik fontosabb színész alakítása kritikán aluli volt, de ezt be lehet tudni a fáradtságnak.
A harmadik részre már nem maradok, nem hiányzik ez nekem.

shadowhawk - 2017. 10. 02. 16:49

Az első jelző ami eszembe jutott miután megnéztem, a “buta”. A SHIELD-nek egyelőre a cipőfűzőjét sem kötheti meg. Nagy akart lenni, de ez nagyon nem jött össze, csak a hatásvadászatig jutott. Az Iron Fist-tel van egy szinten, ahogy sajnos várható volt. :(

Enzo - 2017. 10. 02. 20:07

“a Shield minőségét hozta”
:DDDD ezt te se gondoltad komolyan

én nem hordom el mindennek az Inhumans-t, de a “SHIELD-nek egyelőre a cipőfűzőjét sem kötheti meg” kijelentés azért jóval közelebb áll a valósághoz.

Irgum76 - 2017. 10. 02. 20:51

én anno bepróbáltam a SHIELD-et az első két résszel
és heves Xena déjà vum volt tőle, passzoltam is
lehet az évek során javult a minősége vagy csak a rajongók hájpolják nem tudom
de ez egy tűrhető kezdet volt
nem lesz kedvenc valószínűleg nem is nézem tovább
de ha ez 3/10 hova kerül az éjjel-nappal Budapest?

DaMan - 2017. 10. 02. 22:16

Én már évekkel ezelőtt feladtam, hogy valaha normális Marvel-sorozatot készítsen bárki – aztán a Jessica Jones volt a kivétel -, így abszolút nulla elvárással nem volt rossz ez a dupla rész. Igaz, annyira sablonos, hogy egy óra alatt megvoltam, de őszintén rosszabbat vártam. Az eleje az is volt, nyakig betonozzák a Holdat, csoda, hogy eddig titokban maradtak.
Szóval nem rossz, de közel sem jó. Egyedül a király földi kalandozása kötne le, de van egy olyan sejtésem, hogy nem fog sokáig tartani, főleg nem humorosan. Az, hogy már most látni a szezonzáró eseményeit nem tudom, hogy szándékos-e, mert az átlagnézőt ezzel kötik le, vagy béna írás. Én behúzom utóbbinak. Több volt ebben a potenciál.

Bár a Gotham óta nem merek biztosra mondani egy ellaposodást sem. Hátha csak altatnak.

Dean6 - 2017. 10. 02. 23:40

Már a casting is borzalmas,a trailerek meg csak alátámasztották…és az a durva Magyarországon 800 ember fizetett ezért a moziban 😅 vicc.

Amithyel - 2017. 10. 03. 02:16

Nalam Iwan Rheon tette be a kiskaput. Ugy ruhellem a pasit, hogy talan nem is nezem tovabb. De remenykedem…mert itt is van egy kutya legalabb….talan felzabaltatjak vele…
De most mondjatok meg, hogy ki az az eletemult aki egy kepessegek nelkuli fostalicska allandoan szarkeverot segit tronra kerulni? Egyaltalan miert nem tettek ki a szuret? En csak a hulyeseget utalom, ami ha korbevesz meg szemet is hunynak felette. Pedig nagyon jo kis sorozat lehetne. Ez az amitol szamomra egy sorozat es karakterei szerethetoek lesznek: hogy hasznaljak az eszuket (persze az irok de akkor is)Es milyen kiraly az akinek a hata mogott igy lehet kavarni….Es meg sorolhatnam.

majsz - 2017. 10. 03. 07:50

@Amithyel jobb megtanulni elvonatkoztatni a szerepektől, mert ugyan a pilot gyengécske volt, mégis elég rossz példát emeltél ki. Ha nagyon utálod az jót jelent, mert jól csinálta a munkáját és itt is ő az aki egyik legjobban hozta azt amit kellett. A Boltot játszó színész sokkal jobban zavart, teljesen amatőrnek tűnt ahogy hozta ezt a kussba kell lenni dolgot, totál erőltetettnek hatott az egész. Ráadásul pont a hatalomátvétel része a plotnak még elfogadható, a többi karakter szanaszét szórása meg szerencsétlenkedése már sokkal gázabb volt.

spyblat - 2017. 10. 03. 10:43

Na áttekertem én is, kíváncsi voltam, hogy az a plusz 10 perc ad-e hozzá valamit. Nos ad, de a végeredményen nem változtat.

Konkrétan kivágták azt a jelenetet, amikor Maximus először beszél az árulásról és megölik a Genetikai tanács vezetőjét. Itt pl nagyon hiányérzetem volt a moziban, mert a semmiből jött az árulás.

A másik kivágott jelenetsor az volt, amikor nyomoznak az emberek, mi van a Holdon, meg a szemüveges szőke jelenetei.

sfefe - 2017. 10. 05. 22:51

Hat ez marha gyenge… dedos..

dzsoker76 - 2017. 10. 07. 07:55

A fene!Ha tudom,hogy Anson Mount játsza benne a néma leventét,akkor tuti,hogy még ennyi esélyt sem adtam volna neki.Írtó rossz választás volt a szerepre,de amúgy a sorozat eddig simán hozza a gagyi abc-s Marvel sorozat szintet.

LaCRossE - 2017. 10. 07. 11:03

Lockjaw még mindig aranyos.

De a részt kínos volt nézni.

polovcev - 2017. 10. 07. 21:56

Meh. Még szídni sem érdemes. Egyszerűen nem találok benne sem értékelhetőt. Ennyi gyenge karaktert, szituációt, logikai bukfencet.
Bár ami végleg felidegesített azok az “akció” jelenetek. Nem várok el egy Jackie Chan féle koreográfiát, de azért 3-4 ütéses kombinációt begyakorolhattak volna, mert az, hogy minden mozdulatot vágás követ, rohadtul bosszantó.

Tyberius06 - 2017. 10. 07. 21:57

3-dik rész után ez kasza biza… Nem húzom tovább, gagyi, unalmas, érdektelen, egyszerűen nincs megalapozva, hogy a pékbe lehet Maximus király, hogy fogadhatja el bárki, hiszen eleve az alaptörvényükbe ütközik, hogy egy nem Inhuman legyen a királyuk. Azt mégis mindenki hajbókol előtte meg beáll mellé. Ugyan mibe kerülne az egyik madárnak kinyírnia a picsába, azt meg lenne oldva a krízis.

rodosto13 - 2017. 10. 08. 00:17

A történet végkimenetele érdekel egyedül, de az is csak annyira, hogyha egyszer szombat este nem érek rá megnézni, akkor lemaradok valószínűleg örökre.

A Pókemberes utalás tetszett, Henry Ian Cusick feltűnése pedig kellemes meglepetés volt, plusz volt még két érdekesebb pillanat, de mindez kb. eltörpül amellett, hogy többnyire mennyire butának tűnik a sorozat. Nem csak az itt-ott megjelenő gagyi megoldások (random szörfözők nekiállnak katonai akciózni egy random inhumansszel, kliséhalmaz rendőrörs), hanem valahogy a vágások, jelenetek, színészi játék is nagyon-nagyon furcsának hat, rossz értelemben.

Succ - 2017. 10. 09. 11:40

Én még pár részig próbálok kitartani, hátha jobb lesz, de csak Ivan Rheon és Henry Ian Cusick miatt döntöttem így.

Alexander - 2017. 10. 10. 22:34

Első részt megnéztem: ez nem volt rossz. Na persze olyan jó sem volt, hol van ez a Legion-hoz képest például? Baromira elmarad, de ínségesebb időkben jó ez.

Legalábbis, nekem jobban tetszik mint holmi Legens of Tomorroe időutazó csipet-csapat unalmas mókái.
Vagy Flash és supergirl amiket nagyon meguntam. Annyira gagyik voltak.

Szóval a Leghinhoz képest tényleg nem jó, de erős túlzásnak érzem ezt a fene nagy hisztit, pláne, hogy Legends of izé még mindig megy? Az jó? Most tényleg? Ne már.

winnie - 2017. 10. 11. 05:08

Alexander: miért lenne túlzás, hogy mások, akik mást szeretnek mást várnak el és másképp gondolkodnak, másképp vélekednek valamiről, mint te?

vagy miért nem az a túlzás, hogy ez “nem rossz”. ha XY beírná, hogy túlzás, hogy ilyen pozitívan írsz róla, akkor nem mondanád azt, hogy honnan van neki fogalma arról?

ld. én meg a legiont kaszáltam 3 rész után. most akkor én se értsem körülötte a hisztit? túlzás, hogy szinte mindenki imádja? dehogy. (egyébként is értem, mert pazar, ahogy el van készítve, kár, hogy egy pillanatig sem kötött le a zseniális pilot után.)

Alexander - 2017. 10. 11. 11:26

Azért túlzás, mert ez a véleményem :)

winnie - 2017. 10. 13. 20:32

az meg az ő véleményük. számora vadidegen emberek véleményei. vagy az a véleményed, hogy szerintem vagy XY szerint nem volt olyan rossz, mint ahogy írtam vagy írtuk, ergó valamilyen rejtélyes okból hazudunk?

ennek így nincs értelme. és mivel nem hiszem, hogy ne tudnád, mit jelent a vélemény, így szerintem arra gondolhatsz, hogy te másképp látod, mint némelyik kommentelő. ami… mem meglepő. de attól, hogy van húsz eltérő vélemény, meg egyiknek sem kell túlzásnak lenni.

Isaac - 2017. 10. 20. 21:09

Jaj,szóval mi vagyunk a nagyon titkos Inhuman-ek a Holdról,akik generációk óta titkolják hol-kilétüket…
de kb még egy napja sem ismert embereknek elmondjuk,hogy kik vagyunk ,honnan jöttünk,mivel védekezünk,hercegnő vagyok…és ami a legjobban tetszett,ti fontosak vagytok nekem,ti vagytok a családom (3 napja ismert szörfösök),mondjuk majdnem meghaltak érte (nekem még így is erős) :O

Brigante - 2017. 10. 21. 22:24

Akármit is mondjátok, nekem bejön. Jobb mint a Shield (többnyire).

jesustomer - 2017. 10. 23. 23:06

Na nem volz rossz, de még medusa, black bolt és maximus (na jó meg tibor) nevén kívül senkiét se tudom. Na nem mintha annyira felejthetők lennének a karakterek (olyan középszint) de hát na. Egy shield ezerszer jobb sztem, bár maximus eléggé jól eltalált villain. Nem tudom

Spoiler!!!! Hogy maximus akkor most inhuman lett az újra “adagolás” miatt vagy nem
Spoiler vége
De egész érdekes. Hány részes a sorozat?

winnie - 2017. 10. 24. 03:54

8

Enzo - 2017. 10. 29. 13:56

1×03 (pótlás keddről)

Huhú, volt itt minden, rossz és jó pillanatok is.
– BB-t legalább a flashbackben hallottuk beszélni. Amúgy szerintem a két tesó gyerekszínésze meglepően jól el lett találva, mind kinézetre, mind viselkedésileg.
– Medusa és az ATM nagyon vicces jelenet volt :DDD
– Yay, új képességek! Nekem el lehetne adni egy 200 részes mutánsos minisorozatot is, amiben 10 perces részek vannak, és egy-egy képességet mutatnak be részenként, szóval ez a vonal tetszett a Flora nevű csajjal meg a többiekkel.
– Ez a Mordis valahogy olyan nevetségesen hiteltelen gonosz eddig, ráadásul kvázi egy Küklopsz-klón… nem sikerült eltalálni, na.
– Próbálták megideologizálni, hogy az őslakos srácok miért csatlakoztak Gorgon harcához, de azért még mindig húzom rajta a számat egy kicsit…
– Karnak és a fűtermesztők szálára egyszerűen nem tudok mit reagálni, szürreális az egész :D
– Észrevettétek, hogy volt egy Tibor nevű szereplő benn? :D
– Annyira vártam, hogy Crystal átverje Maximust, és végül be is jött :D
– A másik kedvenc jelenetem a részből, amikor a börtönőrök azt hitték, hogy BB-t majd jól megagyalja a többi rab, azok meg fistbumppal fogadták, mert a zsaruknak tett keresztbe :DDD
– Mily meglepő, hogy a dagi hawaii fickó (Sammy?) is inhuman…
– Hmm, az egyik flashbackben Black Bolt-ra “oldest son”-ként hivatkoztak… (mivel csak 2 van, ezért “older”-nek kéne lennie, tehát lehet hogy van egy eltitkolt 3.tesó? vagy túlgondolom…)
– A szökés eléggé bitang egyszerűre sikerült, az épp befelé “szökő” Medusától a “Follow that helicopter!” mondaton felröhögtem (kocsival? good luck…), a legvégén meg ezt a Lockjaw (Szájzár, most komolyan??) elgázolást nem tudom hova tenni egyszerűen…

kpeter - 2017. 10. 31. 10:35

Sajna ez a sori se egy nagy szám. Az hogy a kedvenc karakterem a teleportáló bulldog, szerintem sokat elmond…

Enzo - 2017. 11. 03. 13:56

1×04 (pótlás vasárnapról)

1. Az introról még nem is beszéltem: kicsit rajzfilmes és minimalista hatású, de a Lockjaw fadeout a végén adja.
2. Ezt már az előző rész végén is mondhattam volna, hogy már látom a szerelmet 2 szálon is… és hát 1 rögtön be is jött, Crystalékra még várni kell egy kicsit. Khmklisékhm.
3. Ne már, ez milyen húzás, hogy Desmond/Kane/Declan doki Maximussal áll kapcsolatban, jézusom…
4. Csak én érzem úgy, hogy Medusa kicsit gyorsan alkalmazkodott a földi viszonyokhoz, beszédhez, tárgyakhoz, mindenhez?
5. A füves csaj eyecandy rendesen, wow, aztamindenit, bőven a rész fénypontja volt. Karnak, you lucky bastard.
6. Úgy néz ki, hogy mindenki kap egy flashback részt, legalábbis az epizódcímekből is ez jön le.
7. Crystal amúgy full ruhatárat kapott a sráctól?? Mert rohadtul nem ebben teleportált ide, ez viszont felveti a kérdést, hogy a srácnál miért vannak női ruhák? (Nagyon nem csak inget adott neki…)
8. Nevetséges volt, hogy milyen szabadon mászkált ott mindenki a végén a labor környékén, az jön be aki akar, sehol egy őr, és persze mindenki egyszerre érkezik meg… szóval heroikus akart lenni a befejezés, de inkább gagyira sikerült a robbanással meg mindennel…
9. Füves tábor: miért ölte meg a csávót a pszichopata csávó?? Mármint volt foreshadowing, de ettől még nem értem. Nekem az lenne logikus, hogy Karnakra megy rá, mert ő az új, kockázatos ember + még a csajt is megkaparintotta…

rodosto13 - 2017. 11. 11. 19:16

Huhh, végre vége lett. (Nem tudom, miért néztem végig, talán mert ilyen rövid, vagy mert Marvel).
Érdekes, hogy a hét csalódásába alig-alig jelölték, gondolom ahhoz szeretni is kellett volna egy ponton, hogy csalódni lehessen benne :D
Amúgy annak ellenére, hogy a royal guardok elvileg mindenhol ott vannak, a királyi család úgy korzózott a városban mint boldog békeidőkben, közben random emberek random helyszíneken random párbeszédeket közölnek egymással. Azt hinném, hogy az irányítóközpont fontos hely lenne, amit valamelyik fél védene, de csak egy átjáróház volt. Miért omlik össze egy vasbeton város, ha megszűnik körülötte a védőpajzs? – részletkérdés. Remélem Maximusnak van légtisztítója/generátora, mert a HOLDON az örökké tartó víz és élelem vajmi kevés lesz, és erről nem csak Black Bolt, de úgy tűnik az írók is megfeledkeztek.
Egyetlen pozitívum volt, hogy a végén láttam a két fehér ruhás control room-os jobb sorsra érdemes biodíszlet statiszta arcát.

Most egy kis szünet, és utána végre jöhet a SHIELD :)

Tomi - 2017. 11. 12. 14:43

Semmiképp ne legyen 2. évad de a történetüket folytathatnák SHIELD keretei között.

Enzo - 2017. 11. 14. 17:56

1×05 (pótlás múlt előtti vasárnapról)

Asszem ez egy Karnak-centrikus epizód volt. Vicces, ahogy mindig azt hiszi, hogy visszatért a képessége, aztán mégse. Az egyetlen dolog, ami határozottan tetszett, az az a vonal, ahogy szembesült azzal, hogy a kétely egy normális emberi dolog, és néha semmi rosszat nem jelent. (Kajak kicsit magamra is ismertem.) Meg az se volt rossz, ahogy a Karnak-Gorgon párosnak egymásként kellett gondolkodnia. Illetve a végén örültem, hogy azért csak van Attilanban némi ellenállás, és nem mindenki hódolt be Maximus hülyeségének, az elég hihetetlen lett volna…

Kínzó kérdések és bugyutaságok:
1. Locus miért segít nekik alapból szólás nélkül?
2. Szegény mérgező csávónak esélye se volt szerepelni…
3. A pszichopata füves csávó miért nem temette be a sírt? Lusta volt?
4. Besötétedett csak azalatt, amíg 3 ember felpakolt 20 zsák füvet a teherautóra, illetve Karnak kiért az 5 méterre levő kisházból, WTF?
5. Gorgon gyorsabban megtalálta őket később kezdve, mint Locus, akinek ez a képessége :D
6. Miután végre biztonságban lenne, a csaj random ott hagyja őket a dzsungel közepén…miért? Hova megy?
7. És teljesen random meghal Locus, akivel kapcsolatban mit is kéne érezni? Ő kvázi a foglyuk volt, valamiért segített nekik, és akkor ez a nagy szomorú cliffhanger, hogy búcsúzunk tőle. Okééé…

Darabkák:
– A “he wants to have a few words” ebben a környezetben milyen máshogy hangzik, ha he=Black Bolt :D
– Gorgon és az Holdon talált USA-zászlós jeleneten azért röhögtem, bevallom :D
– A karakterek képességeivel is vannak azért kérdéseim: Karnak hogy nyomta ki a golyót a csajból? Auran szexi, de amúgy mennyire öngyógyító vajon?
-“Isn’t this Bronaja’s father? He’s a level 8 in strength.” Lol, ilyen is van? Mi ez, Master Crok kártyás játék? :DD

#hétidézete:
“Does folding space make playing fetch out of the question?” :D

Enzo - 2017. 11. 25. 00:11

1×06

Az egész olyan, mintha bizonyos pontok lennének csak meg fixre a történetben, és az íróknak bármi áron össze kellett volna kötniük ezeket a pontokat, teljesen indokolatlan random eseményekkel kitöltve a helyet.

Medusa és BB között például egész jó a kémia, elhiszem a szerelmet, de ebben a részben is mindenhol mondvacsinált kis megállások voltak, hogy tudjanak dumálni egy kicsit (Louise kimegy a képből valami ürüggyel x2)
A több katasztrófát átélt labor helyszínére nem jön semmiféle helyi erő, a rendőrök le se szarják Louise lopott kocsiját, aki közben vidáman nézegeti a belsős NASA adatokat a mobiljáról, miközben pár napja gyakorlatilag szökevény…eh.

A laboros események is teljesen random történtek, Karnak kb megtanult teleportálni (Flora leverése előtt átjutott a csaj másik oldalára láthatatlanul, a Mordissal való beszélgetésénél úgy mutatták, mintha ott lenne mellette, közben nem….), a munkások átküldésének az égvilágon semmi szerepe nem volt, egyedül Bronaja apjával harcolt Gorgon kb 10 másodpercig, aztán Mordis random kiakadt, mindenki kimenekült (hova??), és Gorgon meghalt egy kis ráomló födémtől.

De a legrosszabb húzás Maximus és Tibor szálán történt. Esküszöm visszapörgettem, hogy nem maradt-e ki egy jelenet, de nem, így viszont teljesen baromság az egész: az egyik pillanatban még tervezgetik Maximus és Bronaja, hogy a gyerek is ott lesz az irányítótermes meetingen, a következő snittjükben pedig már le van buktatva Tibor ÉS az összes többi éppen betoppanó összesküvő is. MI VAN??? Az előző rész végén úgy örültem, hogy végre lesz egy értelmes szál, erre egyrészt 1 rész alatt be is fejezték, ráadásul úgy, hogy pont csak a lényeg maradt ki belőle.
A rész vége is szürreális, a Bronajánál 1 fejjel alacsonyabb király bekeni a gyerek arcát egy kis vérrel és könyörgő kutyaszemekkel néz rá, hogy mondja ki hogy “Long live King Maximus”…WTF?

Na jó, 1-2 pozitívum azért akadt: Karnak képességének kamu használata (mármint hogy Auranék nem tudják, hogy nem látja előre a jövőt), Louise ahogy feltalálta magát a pajtában és behazudta magát Dave barátnőjének (nagyon kéne már neki egy kapcsolat, úgy látom :D azt meg fogadjuk el, hogy ezt az Audrey dolgot Crystal elmesélte útközben)

#hétidézetei (az legalább volt egy pár, főleg Gorgontól, RIP):

“I say we go in there running and screaming and tear them all to shreds.” /Gorgon/

“-Then let me smash his head in in front of the whole city.
-Gorgon, I love you, but you are not helping.” :DD /Gorgon & Medusa/

“-I had no idea.
-Yeah, grass is green, the flowers are bright, the birds sing so pretty. You’re soldiers, not tourists!” :D /Auran/

“-She has a gun.
-Who needs guns when you’ve got hooves?” :D /Gorgon/

Enzo - 2017. 12. 21. 00:44

1×07 (pótlás múlt szombatról)

1. Nahááát, Triton él, mennyire meglepő…ja, nem.
2. Maximus az egyszerű trükkjével csúnyán átverte őket (megkapta Declant, aztán bemutatott nekik)
3. Érdekes adalék, hogy Medusa meg BB (meg a családjuk) gyerekkorukban mennyire rosszban voltak…
4. Young Medusa mondjuk elég eyecandy, jut eszembe, kis vöri :P
5. Karnak harcjelenete, ugyanott és ugyanúgy, ahol és ahogy már egyszer láthattuk…öööö, yay? De az még furább, hogy Aurannal hirtelen puszipajtások lettek…
6. Triton harcjelenete menő volt, de kicsit talán túl OP, ahogy legyakta Maximus testőreit.
7. Maximus biztonsági terve cseles, jól átverte BB-éket…
8. Annyira szurkoltam, hogy ne lőjék el azt a klisét, hogy Gorgont sikerül feléleszteni, és már majdnem meg is nyugodtam, amikor a végén….eh, mégis visszatér.

Hát, nem várok sokat a finálétól…

#hétidézete:
“As someone who was once married, that looks very familiar.” :D /Declan/

Enzo - 2018. 01. 02. 01:57

1×08 (pótlás péntekről)
Na ennek is vége. Hát az egész sorozat egy nagy facepalm volt leginkább, a zárórész tökéletesen tükrözte az évad színvonalát.

Annyira nem volt íve az egész epizódnak, és emellé tele volt érthetetlen dolgokkal. Az elején Maximus megszabadulását, majd rögtön a következő jelenetben Triton belépőjét is 2x visszatekertem, hogy tényleg ennyire gagyin sikerült-e. :D A kupola elpusztítása a rész elején még csak egy biztosíték volt, aztán szépen lassan Maximus céljává változott (de miért?)… amúgy a kupola elpusztításával a levegőnek kellene egy pillanat alatt kiszöknie, ehelyett elkezdenek összedőlni az épületek (WTF??), mert az látványosabb…

Louise állását tök lazán kezelik, most ő csak úgy simán visszament dolgozni? A felettesei (meg úgy az egész földi hivatali oldal) abszolút nem voltak reprezentálva, az elején egy kicsit igen, meg most 1 jelenetben, és ennyi. (Lockjaw bemutatása, mint bizonyíték, az mondjuk tetszett.)

Ahhoz képest, hogy elvileg a királyi őrség miatt bujkálniuk kellett BB-éknak, tök simán mászkáltak a bunker-trónterem-irányítóterem között többször is… Attilan népén pedig egyáltalán nem lehetett érezni az uralkodó személyének változását semmilyen formában az egész évadban: Maximus átvette a hatalmat, azok vállat vontak hogy “jóvanakkor”, aztán most Black Bolt beszélt előttük és megint csak semmi reakció, borzasztóan gagyi történetírásra vall ez is.

Az egész sorozat képességgel rendelkező inhumanokról szól, csak pont a képességek használata lett belőle kivéve. De komolyan! :DDD
-Black Bolt nem használhatja a hangját, ezzel kb ellehetetlenítettek bármiféle normális párbeszéd-jelenetet a FŐ(!)szereplő részvételével :D (mert vagy Medusa tolmácsolt, vagy érintés útján beszélgettek)… egy mellékszereplőnél ez tök jó húzás lehetett volna, de így inkább zavaró volt. (de azért a legutolsó részben megtudjuk, hogy Maximus tud jelelni… jókor :D)
-Medusa haját levágták kb fél rész után, tehát még egy képesség mínusz.
-Karnaknak a teljes évad nagy részében az volt a lényege, hogy nem tudja használni a képességét, még egy mínusz. :DD
-Crystal használta mondjuk háromszor összesen?
-Gorgon…ööö…erős meg patája van. Triton…jól harcol és zöld? Auran öngyógyít, de ez egy elég passzív képesség. Lockjaw meg a mellékszereplők (Flora,Mordis,stb) rendben voltak. Yay :D

Még több darabka:
– Louise apukájának a holdbéli temetése egy teljesen random indokolatlanul berángatott szál volt :D
– Eldrac a pilotban panaszkodott, hogy át kell vinnie pár embert, merthogy fájdalmas, most meg az egész várost átküldette magán szó nélkül…
– Gorgon újjászületése óta véletlenszerűen váltakozik az agresszív énje és a “mindjárt összeesek” verzió között.
– A flashback csavar mérsékelten érdekes volt, de nem volt igazi csavar, mármint kihatása a jelenre.
– Amikor BB megölés helyett orrbanyomta Maximust, azon azért felröhögtem :D

Sorolhatnám még a gyengeségeket, de így is hosszú lett a komment… hát rég láttam ilyen rossz sorozatot, talán az Under the Dome volt a legutóbbi ilyen “minőségű”. A nézettség alapján remélhetőleg nem lesz második évad…

#hétidézete:
“-There isn’t a friend that I trust more than you.
-She doesn’t have that many friends.” :D

Enzo - 2018. 01. 02. 02:24

Hú, na még pár gondolat összegyűlt bennem mégis :D
1. Black Bolt képessége borzasztóan túl van skálázva egy ilyen környezethez, mint amikor túlérzékenyre állítod az egeret, és egy pöccintésre is a képernyő másik sarkába ugrik. Ha egy fokozattal gyengébb a képessége, akkor tudta volna használni a sorozatban látott 2+1 alkalomnál többször is – így viszont kb az Infinity War-ban tudnám elképzelni Thanos ellen.
2. A Földre érkező attilaniak egy egész érdekes alapfelállást adnának egy 2.évadhoz, ami viszont várhatóan nem fog eljönni. Pedig még azokat a trónteremben világító kék rúnákat is mutatták, ami gondolom egy belengetett szál akart lenni.
3. Auran aztán rendesen összevissza lett kezelve, most kb arra használták a készítők, hogy szánkba rágják: Maximus nem akarja megmenteni a várost. Bronaját is előrángatták még 1x, ott vajon hazudott Maximusnak a látomásáról, vagy az a bunkerben egyedül állós jelenetre vonatkozott?
4. Közben eszembe jutott még egy ilyen rossz sorozat, ami azóta volt: a Heroes:Reborn :D (nem, az Iron Fist azért minőségibb lett)

Enzo - 2018. 01. 08. 20:39

Csináltam egy ilyen vicceskedést :D
http://coub.com/view/11pnda

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz