login |

Pilot-mustra: Will & Grace – 9×01

2017. 10. 01. 17:45 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Sajnos idén nyáron nem volt időm arra, hogy gyarapítsam a ‘régiségek’ rovatot, de most örülök csak annak, hogy anno elindítottam, mert 2015-ben már írtam a viszonyomról a Will & Grace-szel, és arról, hogy milyen volt megnézni akkor (először) az első három részt. Azok alapján ugyanis az általam random részek alapján nagyon, nagyon nem kedvelt sorozatot “már-már visszafogottnak, ráadásul aranyosnak és mérsékelten szórakoztatónak” találtam.

Na, az utóbbi két jelző a feltámasztásra is igaz valamennyire, a visszafogottság még véletlenül sem, de elnézve ezt a pilotot (illetve hivatalosan a 9. évados premiert), abszolút úgy éreztem, hogy a régi nézőknek tetszeni fog a felmelegítés. Nem csak azért, mert pusztán nekik készült volt, hanem mert tele volt willésgrace-izmusokkal.

Mivel valójában nem pilotról van szó (bár kapunk felhozást, és az eredeti finálét is elhessentik nekünk), ezért nem is szenvedek osztályzással, nyilván nem én vagyok a célközönség, nagyjából közepesnek éreztem a végeredményt, és jobbnak, mint a többkamerás komédiák kétharmadát. De ettől még nem leszek W&G-néző.

– Wow, you are so good.
– Eh, people throw around the word “hero” too much.

Pedig Debra Messing és Eric McCormack nagyon jó együtt, topon van a chemistry a közös jelenteikben, és Sean Hayes-nek is vannak zseniális pillanatai, de ő még mindig egy-, na jó, kétpoénos, és amikor túlzásba viszik a harsányságot nála, akkor elvész a sorozat bája (számomra). Megan Mullally-t pedig én már korábban sem tudtam értelmezni az eredetiben, ezzel a rajzfilmfigura-hanggal. A The Big Bang Theory is siker egy csipogó szereplővel, nyilván nem véletlen, hogy nagy közönségkedvenc a figura, de nálam mínuszos.

Tippre a régi W&G-epizódokhoz képest több volt a politika (mondhatni a helyszín miatt full politika volt a rész) a 9×01-ben, de az is biztos, hogy miután lekommentálták a mostani helyzetet, hogy átérezzük, hogy a jelenben vagyunk, ebből vissza fognak venni, mert elég hamar repetitivitásba csapnának át a dolgok.

– It’ll be different this time.
– Will it?
– Yes. ‘Cause all the other times we’ve done this, we thought it would be different, but this time, we know it’s gonna be exactly the same. And that’s what makes it different.

6 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2017. 10. 01. 18:44

Én, mint rajongó, értékeltem az első új részt, de még várok az ujjongással.

Lajosék a másodikról - 2017. 10. 01. 23:17

Egy percet nem láttam az eredetiből, elég nehéz is volt rekonstruálni, ki kicsoda, de a “A Russian-English dictionary and a fidget spinner” az ősz eddigi legjobb szövege.

Col-Lector - 2017. 10. 02. 07:55

Régen csak egy-egy epizódot néztem, most vagyok darában (6. évadnál járok), de elkezdtem az új szezont is párhuzamosan.
Teljesen ugyanaz az érzés, mintha a régi részek közül néztem volna egyet, imádom :)
A russian-english dictionary+fidget spinner nálam is hozta a hét idézetét, néhány ilyen meg popkult utalással baromira feldobták a hangulatot.

MissLobyt - 2017. 10. 04. 15:41

Nagyot változott a sorozat az első évadtól a nyolcadikig, de most pont ott vették fel a fonalat, ahol annak idején letették… illetve majdnem. Nekem picit hiányzik a nyolcadik évad vége. Az egyik legjobb finálé volt, amit valaha láttam, és akármilyen hiphiphurrá-érzés is az új évad, kár, hogy az “meg sem történt”.
Amúgy abszolút telitalálat a Fehér Házas téma nagyon “ott van”, főleg, hogy tulajdonképpen a választás hozta újra össze a csapatot.

P.S.: +1 szavazat a “Russian-English dictionary and a fidget spinner” dumára. Simán lefordultam a székről. :-D

Col-Lector - 2017. 10. 24. 10:15

Stabilan hozza a színvonalat, semmi kiemelkedő, olyan, mintha ott folytatódott volna, ahol abbamaradt. A poénok mellett a legutóbbi rész (9×04) tanulságos volt.

Berann Morak - 2018. 02. 06. 09:17

Kicsit félve kezdtem neki az évadnak, attól tartottam csalódni fogok de, szerencsére nem kellett. Az első 4 részt többször is megnéztem annyira tetszett. A többi epizód szintje hullámzó volt viszont, még így is szórakoztatóbb mint a Big Bang Theory. És szerintem Debra Messing ebben a szerepben a legjobb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz