login |

Superstore: kezdett a 3. évad – írta Lantaar

2017. 10. 01. 16:15 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Két évad után itt az ideje összehozni a férfi és női főszereplőt! Na jó, valószínűleg nem ezzel a felkiáltással állhattak neki az új szezon írásának a készítők, de premierből eléggé egyértelműnek tűnik, hogy ez lesz az idei fő szál.

A tovább mögött folytatom.

A románcra enged következtetni az, hogy ilyen furcsa, off-screen módon lett vége Amy házasságának, főleg azok után, hogy ennek az ellenkezőjére próbáltak utalni a készítők az előző évad végén. Ez volt az egyik dolog, ami zavart a premierben.

A másiknak konkrét neve van: Howie Mandel. Egyszerűen semmit nem adott hozzá a részhez a jelenlétével ráadásul még vicces sem volt. Milliószor láttunk már ilyet, amikor a híres embert nem ismeri fel az egyik karakter, majd hangosan kijelenti, hogy azért nem csinál semmi olyat, ami híressé tette, mert az nincs benne a szerződésében.

Ezektől függetlenül viszont egy kimondottan élvezetes rész kaptunk, mert az alapfelállás, miszerint Glenn elnézte a bolt újranyitásának a dátumát és ezért kapkodva kell mindent előkészíteniük, az működött. Kellő feszültséget generált, illetve remek tempót adott a résznek.

Ami még mindenképpen működött, az Sandra és Carol rivalizálásának a következő szintre emelése azok után, hogy Sandra hagyta volna meghalni Carolt a fináléban. A rövid jeleneteik engem egész konkrétan a Spy Vs. Spy enyhén pszichopatikus slapstick megoldásaira emlékeztettek.

Ezen felül még kimondottan kíváncsi leszek, hogy Garrett és Jonah lakótárssá válása milyen helyzeteket hoz, hiszen Garrett még mindig a legjobb karakter szerintem. Összességében egy erős 6/10 volt a rész, premiernek egyértelműen jó volt, remélem tudják tartani a szintet a folytatásban is.

1 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2017. 10. 01. 19:48

Alapvetően nagyon kedvelem ezt a sorozatot és eddig egyetlen részén nem szenvedtem még ennyire, mint ezen az évadnyitón. Egyszerűen annyira rossz volt, hogy ha ez egy pilot lett volna, egészen biztosan eszembe sem jut folytatni. Az elmúlt két évben szerencsére kiérdemelték a bizalmam és a kitartásom, de így is nagyon csalódott vagyok. Sajnálom, hogy nem tudok olyan szépeket nyilatkozni, mint lantaar.

Kezdem egy apróbb észrevétellel:
Engem retenetesen idegesít, mikor valami miatt sietni kéne -a példánál maradva- a pakolással és az egyik jelenetben látjuk is, hogy ész nélkül hajigálnak mindent a polcokra. (Miért is nem jutott eszébe senkinek, hogy csak pár darab terméket tegyenek kis a sor elejére, ami látszódni fog, és akkor sokkal gyorsabban és rendezettebben haladnak?) A következő jelenetben meg x darab szereplő áll Glenn agonizálása fölött, neki sem segítenek, de legalább a munkájukkal sem haladnak.
Ha ez valami poén akar lenni, akkor nem jó. Engem inkább irritál, de lehet, hogy az én hozzáállásommal van a baj.

A másik tényleg nagy porblémám a résszel az első 18 perc volt, amikor elmosolyodni sem sikerült. Ezt két dologra vezettem vissza: nem voltak vásárlók, vagyis azok a mikrojelenetek, amikkel váltani szoktak a jelenetek között. Illetve Jonah és Amy zavaros viszonya. Ezek szerint a kettőjük közti interakcók nagyon sokat adtak nekem eddig ehhez a sorozathoz, mert most a hiányuk látványosan rontotta számomra az összképet. Reméljük, hogy a második résztől mindkét esetben visszaáll a régi rend és ez lesz az utolsó olyan része a sorozatnak, ami után nem elégedetten álltam fel a székből.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz