login |

Curb Your Enthusiasm: kezdett a 9. évad

2017. 10. 02. 16:00 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika,

I think you’ve got half the population focused on the clitoris.

Azt hiszem, visszatért a Curb Your Enthusiasm, ha a fenti mondat egy jótékonysági esten hangozhat el teljesen a társalgásba illően.

Egy komoly kérdéssel kezdeném: van olyan a Földön, aki most kapcsolódik be az HBO alapsorozatába? Nyilván a premier magában is működő poénok tömkelegével van tele, de valahogy mégis nehezen tudom elképzelni, hogy valaki épp most ül le a Curb elé, mert végre bele akar nézni. Főleg, hogy mostanra már a kritikai visszhang sem olyan erős.

Egyetlen tényleges érvet tudok felhozni az újoncoknak, mégpedig azt, hogy a sorozat 6 éven át pihent, szóval a Seinfeld után ezen dolgozó Larry David ülhetett a poénokon egy darabig, volt ideje törnie a fejét a folytatáson. Bár ha jobban belegondolok, előtte sem a nagy hullámzás volt jellemző, és most is volt olyan csattanó, ami nem ült, szóval a sorozat olyan mint eddig.

El is jutottam a konkrét premierig, ami szerencsére nem Trump-oltással kezdett – bár mondjuk a főszereplő félig kitalált személy, simán lehetne republikánus is. A lényeg, hogy több dolog mellett az SJW-k által keltett feszültségről ordibáltak kicsit, na meg Lerry belekötött az Ayatollah-ba. Mi mást kezdene az életével, nem?

Persze a sorozat alapja, hogy mindenki utálja a főszereplőt, aki minden borzasztó tettéért meg kell, bűnhődjön “Larry fucking David” itt is, szóval miért pont az Ayatollah lenne a kivétel? Nem mellesleg ez adott egy tényleg meghökkentő pillanatot is ide a premierbe.

A végeredmény persze az, hogy Larry megérkezett, és hiába komikus, nem az volt az első kritikája, hogy k**va Trump.

11 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2017. 10. 02. 16:31

én birom az ilyen stílusú cuccokat (BoJack, Louie, Woody Allen filmek), de eztet még sose néztem. (azt is csak tippre mondom, hogy miket képzelek hasonló stílusúnak.)

azért nem, mert 6 éve még annyira nem bírtam, azóta szerencsére én is cinikus vénember lettem legalábbis lelkileg.
deviszont a régieket nincs kedvem ledarálni, mittomén mennyire időtállóak benne a poénok, meg ijesztő a sok rész egyszerre.
viszont ha aszongyátok hogy itt be lehet szállni simán, akkor megteszem!

winnie - 2017. 10. 02. 16:32

szerintem van annyira sajátos, hogy bárhol be lehet. én is 6. vagy 7. évadnál kezdtem az újranézést, miután évekig nem értettem, mi ebben a pláne:)

pody - 2017. 10. 02. 17:40

En kezdetek ota nezem es imadom. Szoval nyilvan rajongokent azt mondom, hogy tessek elolrol nezni! Megeri. Az a furdoszobai kezdes annyira tipikus volt :)
Egyebkent Larry David is mar 70 eves!!!

JKJ - 2017. 10. 02. 18:10

Én elkezdtem az elejétől pár hete és épp tegnap előtt végeztem a nyolcadik évaddal. Így frissen, azt kell mondjam, hogy kicsit ismételgetős volt pár helyzet, de legalábbis erősen ismerős.

Ettől függetlenül, érdekel merre megy a mostani évad. Lehet végül így akarják kinyírni a karaktert :-)

Azt azért kicsit sajnálom, hogy nem volt szó a párizsi kiruccanásról, amire a nyolcadik évad végén kényszerül Eldí. (Bocs a fonetikus névleírásért)

Jack Bauer - 2017. 10. 03. 17:16

Kicsit rozsdásan indult de jó, hogy visszatért Larry.

Várom a többi részt.

pytta - 2017. 10. 03. 23:12

Pont ezt akartam írni, mint @Jack Bauer, hogy kicsit erőtlen volt ez a kezdés, de azért várom én is a folytatást.

pytta - 2017. 10. 13. 08:33

2 rész után: már el is felejtettem, hogy mennyire önismétlődő ez a sorozat. Kilométerekről kiszúrható poénok, részről részre ugyanaz a felépítés… Nem mondom, hogy rossz, de kb annyi újdonság van benne, mint Woody Allen utóbbi… 10 filmjében.

JKJ - 2017. 10. 30. 08:54

Az ötödik részből csak az utolsó 5 perc volt értékelhető. Nem tudom lesz-e folytatás, de én biztos kihagyom.

pytta - 2017. 11. 24. 23:43

9×07 egész jó volt. Ha ráhangolódik az ember, akkor élvezhető, de egyébként kicsit azt érzem, mintha egyszerűen eljárt volna az idő a sorozat felett…

JKJ - 2017. 12. 06. 11:56

Csak végignéztem, nem utolsósorban az HBO Go próbahónap miatt :-). Az utolsó részek végre mozgalmasak voltak. Érdekes karaktereket hoztak be. Nagyon tetszett a musical is. Erre a legvégére elrontották a “szaladok a rossz ember elől” jelenettel. Bevallom, kicsit azt reméltem, hogy ebben az évadban élnek a fatwa! adta lehetőséggel és meghal LD, de sajnos csak infantilis rajzfilmhumorra futotta. Kár érte.

Jack Bauer - 2017. 12. 11. 20:07

@JKJ: Valóban kár a gagyi lezárásért mert a kezdeti bénázás után visszatért a régi Curb színvonal több részen át jó volt minden, még ha részben renuion és visszatekintés is volt az egész évad. Összességében tetszett és ajándék volt újra látni LD-éket. Fatwa!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz