login |

Modern Family: kezdett a 9. évad – írta Lantaar

2017. 10. 03. 20:00 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: kritika,

A lényegre térek, mert erről nem lehet sok mindent írni. Még mindig áll, amit az előző évad végén mondtam, miszerint a sorozat stabilan hozza az attól megszokott színvonalat, és ha valakinek ez bejön, akkor nem fog csalódni a mostani kezdésben sem. Kevés sorozat éri meg a 9 évadot és még kevesebb mondhatja el magáról, hogy egy stabil minőségi szintet hoz ez idő alatt.

A premierre megint kiugrasztották a családokat a megszokott közegből a pár héttel ezelőtti napfogyatkozásra hivatkozva, hogy azt egy tavon úszó házon nézhessék. Innen bontották csapatokra a szereplőket, hogy mindenki a maga terveit szövögesse, hogy miként töltsék el az idejüket. És itt jön elő a legnagyobb problémám a sorozattal.

Az egy dolog, hogy rengeteg szereplő van, de nem igaz, hogy ennyire szét kell darabolni egy részt, hogy mindenkinek találjanak egy kis szereplési időt.

Egész konkrétan a premier 5 (!) szálon futott. Ez már nem félórás komédia, hanem inkább egy félórás szkeccs show, egy szálra jut kábé 4 perc. A tovább mögött folytatom konkrétumokkal.

Ennyi idő alatt még az ilyen vérszegény, ezerszer lerágott alaphelyzeteket sem lehet rendesen kibontani, miszerint Claire és Phil próbálják maguknak bizonygatni, hogy ők még nem öregek, hogy testben és lélekben fiatalok.

Az olyanokra meg végképp nem elég, mint Alex kapcsolati problémája, aminek a felvezetése abból állt, hogy menekül a pasija elől, majd Haley mond neki szó szerint egy mondatot, amitől pár pillanat alatt rájön a saját jellemhibájára, hogy a végén ne tanuljon belőle semmit.

Véleményem szerint nagyon sokat javítana a sorozaton, ha nem kellene mindenkit minden részbe belezsúfolni, vagy legalábbis nem éreznék szükségét annak, hogy az összes karakternek külön történetet írjanak, hanem inkább kezelnék a három családot egyben, nem pedig darabokra bontva őket.

De ez nyilván nem fog megtörténni. Enélkül viszont marad az eddig is megszokott szerkezet és színvonal. Meg talán a kitartó nézők is.

10 hozzászólás Ne habozz!

Lantaar - 2017. 10. 03. 21:10

penge: ez miért ellentmondás? Egy szóval sem állítottam, hogy a minőség amit képvisel az olyan jó lenne. Csak azt mondtam, hogy a minősége stabil. Beálltak egy szintre és azt hozzák. Hogy az kinek mennyire jön be az már személyre szabott részletkérdés. Ahogy pedig az általad kiemelt részletben is olvasható, az én saját véleményem szerint jobb lenne a sorozat, ha nem lenne ennyire zsúfolt.

PositiveRush97 - 2017. 10. 03. 21:17

Nekem bejött az évadnyitó, szerintem egyes szálakat szándékosan nem akartak jobban kibontani, Alex párkapcsolati problémáiból úgyis fogunk még kapni az évadban, nem is érte volna meg többet foglalkozni vele
számomra jó nyitás volt, kaptunk egy kicsit mindenkiből humorban még mindig egész jó, Gloriát még mindig imádom
nagyon viccesek voltak Cameronnal. Számomra még mindig kellemes kikapcsolódást nyújt a sorozat.

Cole - 2017. 10. 03. 21:29

Egyetértek. Az évadfinálé nem volt annyira jó, de ez a premier most jól sikerült. :)

Katey - 2017. 10. 04. 02:52

A sorozat felepitese mindig is ilyen volt, ugralt a szereplok kozott folyamatosan. Ebbol szarmazik a dinamikaja tobbe-kevesbbe es ez valakinek bejon, valakinek nem. Nekem inkabb az volt a bajom a resszel, hogy olyan dolgokra hagytak idot amire nem kellett volna, es ami meg vicces lett volna azt pedig osszecsaptak. Pl. Sziklarol ugros resz.

Sztem Ed O’neill meg mindig nagyon jo es nagyon tetszett az a kis dal a vegen, olyan jo erzessel toltott el. es noha lattam mar jobb reszeket, azert tetszett mitchell csokos sztorija, jo es lilly. Sztem ők nagyon cukik, es philt is imadom, de azt a sziklarol ugralos reszt, mint ahogy emlitettem is egy az egyben kivaghattak vona, mert a 3-nal mar felorditottam, hogy “jajj ne mar ugorj mar le”, es az mar egy szint. :D cam es gloria is jo volt most. Akiket nem szivlelek azok a Dunphy gyerekek. Alexet kiirhatnak, abszolut nem hianyozna.

spooky - 2017. 10. 04. 10:51

Lantaar, én értem az álláspontod meg hogy mire gondoltál az irásban, de ha azt mondom, hogy ez egy szinvonalas irás volt, te is arra gondolnál, hogy Jó volt, nem azt h szar szinvonalas :) ( csak példa, amúgy az irással nagyrészt egyetértek )

winnie - 2017. 10. 04. 13:54

én nem értem, mi a gond. én is szoktam így fogalmazni. nem azt írja, hogy színvonalas, hanem azt, hogy ugyanaz a színvonala. ezt mindenki úgy értelmezi, ahogy kell. akinek eddig tetszett, annak most is fog. aki rossznak tartotta eddig, az továbbra is rossznak tartaná.

szerintem pont az MF kapcsán többször is írtam, hogy pont azért kaszáltam el a 4. évad elején, mert tartotta a minőségét, beállt egy szintre.

pumpedli - 2017. 10. 07. 06:07

Jóra sikeredett az évadnyitó. :D
Hatalmas dolog ez egy sitcom-tól, hogy nem “papírmasé” díszletek között forgatnak (Big bang) ennyi évadon keresztül, ráadásul időről-időre (nem a sorozat) elutaznak igazi helyszínekre, ahol tényleg egy tavon csónakáznak, Phil tényleg elszáll egy jetpack-el, stb.

winnie - 2017. 10. 07. 06:44

“Hatalmas dolog ez egy sitcom-tól, hogy nem “papírmasé” díszletek között forgatnak (Big bang) ”

azért ez nem ugyanaz, hiszen a big bang színpadon, közönség előtt van felvéve, ott nem nagyon tudnak kimozdulni (persze előfordul), ebben pedig oda mennek, ahova akarnak, meg ugye évad elején és/vagy végén a modern family szívesen csinálja ezt.

viszont azzal nem értek egyet, hogy hatalmas lenne, mert elég sok egykamerás komédia forgat mindenféle helyszínen, és nincs a falak közé zárva.

Dave - 2017. 10. 27. 08:30

Halloween epizód.
Ha egy részt második nekifutásra is le kell lapcsolnom 3 perccel a vége előtt, mert annyira “érdektelen” az egész és Phil se nevettet/mosolyogtat meg az nagyon rossz jel.

Nikolka - 2018. 04. 11. 01:47

Volt pár tényleg jó rész az évadban. De néha meg már olyan kínos, hogy én érzem magam rosszul nézés közben. Ilyen volt ez a 16.rész is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz