login |

Második blikk: The Good Doctor + The Brave

2017. 10. 04. 19:45 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, ,

The Good Doctor – 1×02: 5,5/10. (Pilotkritika itt.) Na, ez váratlanul ért. Az első 20 perc akkora csalódás volt a remek pilot után minden szinten, hogy csak pislogtam, és szívem szerint ott kaszáltam volna a sorozatot. Freddie Highmore (nyilván érthető módon) partvonalra volt kényszerítve, de az sokkal jobban zavart, hogy végig robot volt, egyféle, szinte alig kapott lehetőséget, és a futószalaggal leredukálták “egypoénosra”.

Szerencsére a rész második fele egész jól sült el, sőt a vége nagyon jó lett, végre több lehetőséget kapott Highmore is, a karaktere “megnyílt”, és még a tematika is működött, a kredit kérdését is ügyesen szőtték bele mindenhova, a flashback viszont elég erőltetettnek tűnt, még ha a végén valamennyire ismét igazolódott a jelenléte. (Nem biztos, hogy hiányozna, ha elhagynák.)

Érdekes, hogy mondhatni nem volt fő eset (vagy, ha igen, az sem a főszereplő esete volt), viszont itt nagyon előjött az, hogy mennyire nem érdekes a többi karakter (Richard Schiff-et is csak a játéka adja el), durván hidegen hagyott, amikor moralizálni kezdett a másik két rezidens. Antonia Thomas még úgy ahogy működik, ha Sean-nal együtt van, de a srác teljesen homály.

Verdikt: nem tudom. Bizakodok, de a kissé hegyibeszédeskedő megközelítés, valamint az orvosi eset kezelése nem túl biztató számomra. Utóbbi ugyanis nem rejtély, mint a House-ban, és nem is valami pörgős, mint a sürgősségis sorozatokban, hanem mindössze a metódusra megy rá, ami…, szóval nem túl izgi. Ráadásul (bár nem vagyok orvos) fura volt, hogy a megoldás, amihez nem kellett volna autista orvos, másnak nem jutott eszébe.

The Brave – 1×02: 3/10. (Pilotkritika itt.) Ha-ha-ha, a pilot cliffhanger-je, ha-ha-ha! Oké, ez nagyon szánalmas volt.

Ez elég ingerszegény, tessék-lássék sztori volt ukrán terepen, némi hajtóvadászattal megfűszerezve, és durván “mert muszáj”-szinten beleszőtt morális kérdésekkel. A katonai csapat tagjai továbbra sem izgalmasak, az elemzőkre pedig túl sok időt szánnak (oké, karakterizáltak, de túlzás az a három…, bár nyilván így többszínűbb az interakció), az akció pedig ugyancsak ihlettelen volt, sok egy helyben való ücsörgéssel és várakozással.

Verdikt: lehet, hogy olykor jól sülnek el majd a sztorik, de nem látom értelmét annak, hogy addig várjak, míg hozzászokok a karakterekhez, szóval ebből nálam kasza lesz, lehet, hogy már az 1×03 megnézése nélkül.

6 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 10. 04. 20:18

Az a Brave-es pasas nem a Búra Alattos Barbi?

Popeye - 2017. 10. 04. 20:29

nem tudom, szerintem a Good Doctor 1×02 is volt olyan jó, mint a pilot

Batistuta - 2017. 10. 04. 20:35

@The Good Doctor

Valóban nem volt túl pörgős, de ami pozitív számomra, hogy fent tartotta az érdeklődésemet és a rész második fele teljesen korrekt drámát eredményezett. Ahogy visszaemlékszem a House is ismételte önmagát, de ott is és itt is megvan a kellő lehetőség arra, hogy jól szórakozzunk. Személy szerint kiemelném még a flashbacket is, mert sokat hozzátesz Murphy személyiségéhez, döntéseihez, motivációjához és így legalább van karakterfejlődés is.

winnie - 2017. 10. 04. 20:50

tény, hogy a flashback nagyon jól működhet, ha okosan használják, csak itt nekem az elején úgy tűnt, mintha a hazugságra mennének csak rá, amihez nem éreztem a szükségét.

de ez már a house-ra is jellemző volt, hogy az a, b és c sztorikat egy téma mentén összefűzték, és itt is szépen közelített egymás felé a jelen és a múlt, előjöttek a párhuzamok. ez egyébként a legnagyobb kihívás, mert ha ambiciózusak, akkor minden héten összefésülni mindent mindennel nem lesz egyszerű.

Fragohol1C - 2017. 10. 05. 06:15

Nekem bejön a Brave, bár tény, hogy ezer sebből vérzik. Ráadásul ha Barbie-t összehozzák a csajjal én kiléptem. Egyébként az elemzőknél nem az a baj, hogy túl sok időt szánnak rájuk, hanem kb 2 emberre szánják azt az időt.

csekov - 2017. 10. 05. 08:44

De legalább megtudtuk, hogy Ukrajnában van egy város, ahol van egy Vaskapu utca! :)

@Silver-sama: De.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz