login |

Pilot: 9JKL

2017. 10. 04. 16:15 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Mark Feuerstein rajongók előre, mert másnak még csak ajánlani sem lehet ezt a sorozatot. Mondom ezt úgy, hogy a jó sok alánevetős sitcomot toltam már le a junkie születése óta, és azokhoz viszonyítom a CBS új premierjét.

A történet Mark Feuerstein élete alapján íródott valamennyire, amikor a válása után és 2 nagyobb projektje között kénytelen volt a szülei melletti lakásba költözni. Mivel az ősök továbbra is kisgyerekként kezelik, mintha nem felnőtt férfi lenne, így gondolom kitalálható, hogy mi lesz a 9JKL felépítése.

Mondhatnám, hogy az alapfelállásból bármit ki lehetne hozni, de egyszerűen annyira siralmasra van megírva az egész, hogy még a legklisésebb poénokat sem tudják rutinosan elsütni. Pedig Feuersteint profik és sorozatpestisek veszik körül, akik már feltűntek itt-ott.

A legrosszabb számomra most az volt, hogy nem értettem, a közönség mi a fenén nevet? Mármint oké, technikailag tényleg csattanó van ott, de nagyjából egy 3 éves az, akinek az elhangzó szöveg jó lehet. Erre borulnak az élőben ott levők minden mondat után.

Arról ne is beszéljünk, hogy a tényleg színészt alakító főszereplő munkájáról semmi nem volt a pilotban. Teljesen családi a megközelítés, tipikus helyzetekkel és hozzájuk messziről látszó, de még rosszul is előadott poénokkal.

Komolyan mondom, hogy még ennyit írni sem volt kedvem róla, erre most adok egy 1/10-et, legyen ilyen is. Amúgy vicces, de a cím tudom, hogy egy tényleges lakcím lenne elvileg, vagyis lakásszám, de olyan, mintha a billentyűzetre ütöttek volna, annyira ott van egymás mellett az a JKL.

5 hozzászólás Ne habozz!

julianplenti - 2017. 10. 03. 14:37

Egyelőre tele van klisével és irritáló…

FrankLuck - 2017. 10. 03. 20:34

Wow, nem találok szavakat.

winnie - 2017. 10. 04. 16:26

én meg láttam a will & grace-ben, hogy ott a 9a környékén van a lakásszám. lehet, hogy szomszédok.

na szóval. nyilván gyenge volt, de közel sem találtam annyira hipergáznak, mert volt benne pár egypoénos, de működő dolog. így is csak 3,5/10 kábé, de akkor is.

viszont most direkt néztem ezt:

“és hozzájuk messziről látszó, de még rosszul is előadott poénokkal.”

és cáfolnék, mert egy csomó minden váratlan dolog volt. oké, az anyu sokadik kétértelmű megjegyzését lehet várni, de attól még újdonság, amit mondani fog, de egyébként is akadtak jól időzített poénok, amiket váratlanul dobtak be, akár a portás, akár a világgyenge albert tsai, akit megint belecastingoltak egy sorozatba, ami a világ tizedik csodája, akár walton, aki az elején kilógott, de annyira nem tipikus figura, hogy voltak jobb momentumai, úgyhogy ezt az egyet nem tudnám erre a pilotra rá húzni. amikor mindenhol ott vannak a szülők, az naná, hogy kiszámítható, de ez az alapfeltevés.

human - 2017. 10. 04. 16:59

egy dolog volt ami nem kiszámítható az anya a végén, azon elmosolyodtam, de szerintem azon kívül… ahogy fent is írom, ahogy elkezdődött egy jelenet rögtön lehetett tudni mi jön.

winnie - 2017. 10. 10. 10:30

1×02: jól van, helyre állt a világ rendje, 1,5/10, ez nagyon tré volt, pedig még albert tsai sem fért bele.

Többet nem is kéne írnom róla, de azért magyarázatként ide vetem, hogy bár a pilotban jók voltak a mellékszereplők a főhőssel, de itt már rémesek, hiszen apu és anyu, valamint a tesó és a felesége is kapott saját, Josh nélküli sztorikat. És azért ezekből lejött, hogy nagyon vékonyak a figurák, csak rájuk nem lehetne komédiát építeni, hiba volt ilyen hamar előre tolni őket (UPDATE: Ja, hogy ez az 1×04 volt…, értem). Nulla pont nullányira voltak viccesek a saját jeleneteik, a banános szál végképp mínuszos.

Fura ez a dolog, mert nyilván a főhős sem érdekes, de a figurák vele együtt működőképesek. Verdikt: hard kasza. (Örültem, hogy a részben nem volt Albert Tsai, de most visszaolvastam, hogy a pilotos vendégeskedése után nevezték ki állandónak, szóval jönni fog nemsokára.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz