login |

Pilot-mustra: Kevin (Probably) Saves The World – 1×01

2017. 10. 04. 21:54 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

We’re always asking if we’re alone in the universe if there’s something else out there. It’s the wrong question. We don’t really need to know what’s out there. We want to know why we’re even here, and if what we do really matters.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ajajj, ez lesz akkor az idei feelgood kaszasorozat? Félre ne értsetek, nem akarom festeni az ördögöt a falra, de mostanában több jól sikerült, szívet melengető dramedy tűnt fel az országos csatornákon, hogy egy évadot követően távozzon. A Kevin (Probably) Saves The World remélhetőleg megragad, mert abszolút szerethető kategória, melyen helyenként felröhög az ember, máskor pedig a szemét törölgeti.

KEVIN (PROBABLY) SAVES THE WORLD – 1×01 – 6,5/10

Komolyan mondom, a szívem szakad meg, hogy nem tudok magasabb pontszámot megajánlani a sorozatnak, de nagyon nehezen állt össze a pilot, pedig azt hittem az alapsztori alapján, hogy pillanatok alatt meg fog nyerni magának.

A történet egy mélyponton lévő pasiról szól, aki visszaköltözik szülővárosába nemrég megözvegyült nővéréhez (és az ő tinilányához), hogy kikupálódjon, meg egyébként sincs hova mennie. Nem sokkal később egy meteor-becsapódást vesz észre, aminek hatására mellé szegődik egy éteri lény (Isten harcosa?), akit csak ő lát, és akinek a feladata Kevin megvédése és kvázi kitanítása, mert elmondása szerint ő a 36 Igaz Ember egyike. (Nyilván a lény jövetele Kevin-t is magához téríti.)

Ami a fent említett “megnyerést” illeti, Jason Ritter mindenképp sikerrel járt, hirtelen nem is tudom, hogy milyen jelzővel illessem ezt a nagyon nem menő, látszólag szerencsétlen és suta, de egyébként valahol mélyen jóravaló, kifejezetten értelmes figurát, aki az életében bekövetkezett események hatására eljutott odáig, hogy öngyilkosságot kíséreljen meg. (A hivatalos leírás szerint Kevin “nem túl jó ember”, de Ritter ezt nem nagyon adja el.)

Persze a másik két családtaggal sincs gond. JoAnna Garcia-t minden eddigi sorozatában szívesen láttam, de hogy itt éppen testvéri (sőt, ikertestvéri) kapcsolatban van a főhőssel, csak rátett erre egy lapátra – a kettejük viszonya egy nagyon erős mozgatóerő lehet, csak abban bízok, hogy nem a titkolózásra fognak építeni. A lánya, Reese is sokkal több lehet, mint pukkancs tini, bár kissé inkonzisztensen viselkedett, a végén sem értettem a mosolyát. (Az is meglepett, hogy ő narrál.)

A Vice Principals-ból ide hozott Kimberly Hebert Gregory-ról pedig azt mindenképp el lehet mondani, hogy az eredeti pilotban (itt az előzetes) szereplő Cristela Alonzo-nál sokkal jobb, bár egyelőre csak kétféle dolgot volt képes hajtogatni, remélem, több lesz, mint egy bully-zó “angyal”. A többiek (kajás haver, rendőr, volt barátnő) egyelőre még nem kaptak komoly szerepet, szóval azt is mondhatom, hogy nem zsúfolták túl a pilotot.

Ez az első rész nagyjából végigzongorázta, hogy mire kell számítanunk. Remélem, nem a katonai szálra, hanem mondjuk arra, hogy Kevin hebrencskedik, adok-kapok zajlik közte és a láthatatlan Yvette között, ami verbális és helyzetkomikumokra is lehetőséget ad, és persze arra, hogy random, önzetlen cselekedeteket láthatunk, hogy a végén felemelő pillanatokban lehessen részünk. Most már csak arra kell figyelni, hogy mindez ne fulladjon giccsbe.

35-ök ide vagy oda, nem nagyon látom, hogy milyen sorozatos formátumot képzeltek el a Kevin-nek. Sima családi sztorikat kapunk, vagy rágyúrnak a jócselekedetekre? Mert a főhős csak nem fogja a világot a nyakába venni, hogy előkerítse a kiválasztottakat. Szóval, ha nem jött volna be a pilot, akkor ezért is érdekelne a folytatás. De szerencsére azért tetszett, amit láttam, de még egyszer mondom, ennél sokkal többet vártam volna. Vagy csak meggyőzőbbet.

11 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2017. 10. 04. 22:06

A barátnő szerepében a színésznő nagyon gyanús volt utána esett le, hogy ő volt Anika a pogány harcoslány a Kröd Mandoon-ből :)

Tipikus guilty pleasure-os sorozat :) A rész után elgondolkodtam, hogy esetleg nem az ABC Familyra (pardon, Freeform-ra) szánták volna ezt a sorozatot.

Nálam 6/10

Alain Prosztó - 2017. 10. 04. 22:19

2/10

Kezdődött ott, hogy az elején baromi szájbarágós volt az alapozós rész.

– Itt van a lányom matekházija, de még én sem értem, pedig TUDÓS vagyok.

– Nézd, kislányom, itt van Kevin, A NAGYBÁTYÁD.
– Az, amelyik ÖNGYILKOS AKART LENNI?

Na jó, nem így, de ezen a szinten.

Aztán a meteoros résznél azt hittem, hogy jön majd valami bénácska alien invázió, ami akár még jó is lehetett volna, de helyette ez a kiválasztottas hülyeség… jajj, ne! Az ölelgetésnél sikítottam be.

És ami a legdurvább: az a nagy ötlet 2017-ben, hogy van valaki, akit csak a főszereplő lát? Jézus. Atya. Úr. Isten.

És senki nem nézett furán, mikor a csávó a bárban magában beszélt. Meg a kislány se csodálkozott, mikor a zöldségek magukat trancsírozták a konyhában. Vagy minden más is láthatatlanná válik, amihez a némber hozzáér?

Ez az egész borzalmas volt, a két kegyelempontot azért adtam, mert volt talán két poén, amin majdnem el lehetett mosolyodni.

energy - 2017. 10. 05. 18:59

Jobbat vártam, de az optimizmus miatt még maradok.

FrankLuck - 2017. 10. 06. 12:00

Itt kifejezetten várom a második blikkes írást, az előzetesek nem győztek meg (így nyilván a pilot se jönne be túlzottan), de ha nagyon jókat írtok a későbbiekről, akkor tán bepróbálom.

Tyberius06 - 2017. 10. 06. 21:19

Kicsit félve kezdtem bele, de aztán gyorsan elszállt az a 45 perc. Egyelőre bejövős, a tini csaj picit idegsítő volt, mert nem éreztem alapvetően annyira negatívnak Kevin karakterét, ami okot adott volna az “utálatra”, hiába volt később a repost, hogy totál kimaradt az életükből aztán most csak úgy felbukkant…
Jah a cím, jobb lett volna ha marad a Gospel of Kevin, az jobban tetszett, az “angyal” pedig most jobb, mint a trailerben. Mindenképp várom a folytatást.

kovax - 2017. 10. 10. 16:51

Nekem sem jött be, egyrészt az inkonzisztens dolgok miatt…fent már leírták, Pl a “láthatatlan személy hatásainak” megoldása. Plusz egyáltalán nem tűnik reálisnak….Az a volt barátnő pl úgy néz ki meg öltözködik, mint akit most szalasztottak volna Manhattanből….a srác BMW-je (bár ezek még megmagyarázhatóak később)…Nekem nem állt össze egy hihető valamivé..

winnie - 2017. 10. 12. 12:16

1×02: 6/10. Ááá, hogy az a…! Annyira benne van ebben a sorozatban az, hogy végigmosolyogjam és -élvezzem minden percét, de mintha a készítők a tálalást elszúrnák. Pedig sztori és karakterek szempontjából minden rendben van, de vagy a jelenetek lezongorázása, vagy a dialógok nem működnek 100%-osan, és folyton hiányérzetem van.

A segítős, ráadásul infóhiányos (vagyis epizodikus rejtélyfaktor jelen!, sőt, most látomás is volt…) alapkoncepció mindig is az egyik kedvencem volt, a színészek, főleg az ikreket alakító Jason Ritter és JoAnna Garcia abszolút szimpatikusak, a karakterek is teljesen rendben vannak, és csak a hab hiányzik a tortáról, de valahogy a megvalósításon valami elcsúszik, nincs nagy katarzis. Például az 1×02 vége ilyen lehetett volna, de az sem indított meg.

Verdikt: maradok, persze, még maradok, mert még mindig aranyos a sorozat, de vagy a részemről, vagy a készítők részéről még hiányzik némi plusz, hogy igazi feelgood lehessen, és ne csak esetlen törekvés.

FrankLuck - 2017. 10. 21. 16:06

Áhh, valahogy tényleg nem áll össze, az első rész közben úgy gondoltam, hogy ez csak a pilot, majd beindul, aztán a második rész közben is úgy gondolom, hogy majd összeáll… de azt már nem várom meg. Aranyos, tényleg nem rossz, stabil 6/10. Azért vissza a No Tomorrowt pls.

humorpalanta - 2017. 10. 24. 22:56

Hát, én vártam ezt a sorozatot az előzetesek után, de a pilotot nem bírtam végignézni. Mindenki idegesítő. Egyik sem tud színészkedni. Semmi hangulata nincs. Semmi értelme nincs, pl a fentebb említett dolgok. Nem olyan rég öngyilkos akart lenni, most meg vígan mosolyog mindenkire… aha…
Tini csaj naná, hogy a meteorhoz akar menni, de ott aztán már nem akar közelmenni… WTF?
Egy épp becsapódott meteor pedig tűzforró és lüktet a melegtől. Ez az állítólag lángész pasi – aki megmondja, hogy rossz a matekházi, de a jelenetben rá sem nézett a papírra…- meg meg akarja ezt fogni, a tűzforró követ. Aha. Na jól van…

winnie - 2017. 10. 25. 05:03

ha nem nézett rá a papírra, akkor lehet, hogy csak poénkodott, nem? de most akkor az a baj, hogy másképp gondolkodik némelyik karakter, mint te, nem azt csinálják, amit te csináltál volna?:) de viccen kívül ez

“Nem olyan rég öngyilkos akart lenni, most meg vígan mosolyog mindenkire… aha…”

elég wtf, hiszen ez teljesen természetes lehet, épp egy sikertelen kísérlet folyománya is – aki nem látott példát mondjuk az életben, az láthatott mondjuk filmben. de egyébként is, attól, hogy mosolyog valaki, még mardoshatja belülről kétségbeesés, nyilván nem akarja lehúzni azt, aki számára a legkedvesebb, aki segít neki, és ha színlel is, idővel rájön arra, hogy bőven van min mosolyognia.

szerintem rengeteg sebből vérzett a kezdés, de ezek karakterdolgok, nem? ő ilyen, vagy ők ilyenek. öngyilkos akart lenni és mosolyog. sokan nem csinálják, de ő igen, ami alapján lehet következtetni arra, hogy milyen a karaktere. sokan nem érnének a meteorhoz, ő igen. lehet következtetni a karakterre. stb

winnie - 2018. 03. 18. 06:47

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz