login |

Pilot: The Gifted

2017. 10. 06. 22:47 - Írta: superpityu

12 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Meg is érkezett az ősz talán legvártabb és leghype-osabb újonca is, ami elsőre úgy tűnik, hogy be tudja váltani a hozzá fűzött reményeket.

A már ismert X-Men univerzumban vagyunk, csak éppen a nagyok már eltűntek, szóval másoknak kell a kezébe venni a gyeplőt és segíteni az új mutánsokat. Mert mutánsnak lenni ugyan nem bűn, de a képességek használatáért már fizetni kell. 

Kicsit tipikus ugyan a pilot, de mégis nagyon jól állt össze. Nem is tudom, minek nevezzem, kicsit olyan sorozatos blockbuster-nek tűnik elsőre a The Gifted. Ehhez mérten pedig végig szórakoztató, sőt elsőtől az utolsó percig rendkívül feszes a pilot ritmusa. Ezt pedig ne csak pozitívumnak érezzétek, konkrétan nincs ideje a karaktereknek levegőt venni, annyira pörög az egész, akcióból akcióba rohan a történet.

Nagyjából ugyan felvázolják a karaktereket, de senkiben sincs idő jobban elmerülni, ez pedig jelentősen rányomta a bélyegét a nyitányra. Nincs kellő érzelmi kapocs a szereplők között. Oké, a kormánynak dolgozó apa pálfordulása teljesen érthető, miután a gyerekei veszélybe kerülnek, de mégis hiányzott belőle valami.

Ami még kicsit fájt az a végső akció, ami a sok futkározással egyáltalán nem ütött akkorát, sőt ugye a cliffhanger sem volt túl eredeti. Ahogy az újonc mutáns gyermek is kicsit túl van tolva, nagyon arra hagyatkoznak a készítők, hogy megfogja a nézőt, hogy hű, mennyire erős a srác, csak éppen nem tudja még kontrollálni a képességét – valljuk meg, hogy ilyet azért már elég sokszor láttunk.

A hangulatot viszont nagyon jól sikerült eltalálni. Tényleg átjön a mutánsok kilátástalansága. Ez főleg ott érhető tetten, amikor a sentinelek kopogtatnak a gyerekekért, és rájönnek, hogy a szülők, hogy nem is a jó oldalon állnak. Leginkább Lauren karakterén érezni ezt, aki ugye nem is most szerezte meg a képességeit, de az apja miatt nem beszélt róla senkinek.

A felfokozott várakozások miatt elismerem, hogy kicsit ugyan csalódtam a kezdésben, de ettől függetlenül élveztem végig ezt a negyvenegynéhány percet. Egy 7/10-et sem sajnálok tőle, simán kinőheti a gyerekbetegségeket, amelyektől még kicsit köhögött a pilot.

Ja, és jár a pacsi a csengőhangért, valamint ahogy kicsit megelevenítettek az első X-Men film kezdőjelenetét, csak éppen Magneto helyett Lorna és Marcus párosával.

12 hozzászólás Ne habozz!

Quantumleap - 2017. 10. 06. 23:03

“A már ismert X-Men univerzumban vagyunk,…”

Kérdés, hogy melyiket tekintjük annak? Hisz a First Class egy meglehetősen ellentmondásos előzményfilm volt. Aztán a DOFP-tal bele is variáltak az időbe. Tehát melyik univerzumra kell gondolni?

Tulazon - 2017. 10. 06. 23:48

ha jól gondolom, az x1-3 és a két wolverine törlődött a jövendő múlt napjaival, szóval a mozikban 1983-ban járunk. Valószínűleg ennek az idővonalnak a jelenében vagyunk

energy - 2017. 10. 06. 23:57

Meglepően jó volt, bár félbevágták az első dupla részt?! Ilyet már rég nem láttam, mintha megszakadt volna az adás….

Quantumleap - 2017. 10. 07. 00:42

Tulazon: Az első Wolverine szerintem nem törlődött.

winnie - 2017. 10. 07. 05:47

energy: de hisz pont egy érzelmi csúcsponton, tipikus cliffhangernél ért véget a rész, teljesen logikus zárása volt, minden további jelenet csökkentette volna a hatást.

heidfeld - 2017. 10. 07. 05:49

Mutánsok világa nem igazán hoz lánzba. Voltak ugyan érdekes dolgok pl. a Legion-ban, de nem valószínű, hogy nézni fogom a második évadot.
Ez viszont határozottan tetszett. Jó, volt pár klisé. Mondjuk ha nem vagyunk jóban az erősebbekkel, ne menjünk bálba. Sajnos a fiuk lesz a gyenge pont.
A mutánsok elnyomása átjön, vannak köztük érdekesek. Látványosra sikerült a pilot, a sok rohangálás ellenére. Amy Acker, Jamie Chung nagyon rendben van. Amúgy honnan tudták, hogy nagyon bejönnek a zöld szemű nők?:D
Szóval egy 7.5/10 volt a kezdés. Kíváncsi leszek, hogy lépnek tovább.

Geza Kovacs - 2017. 10. 07. 10:47

Ez a nézhetők közé tartozik, az biztos.

sleepwalker77 - 2017. 10. 07. 12:09

Nekem az év eddigi legjobb pilotja, mondjuk ami x-men-ekkel kapcsolatos azzal mindig elfogult vagyok. :)

Mersby - 2017. 10. 07. 23:12

Legvártabb, leghype-osabb???
Huh, ez az esti műszak úgy látszik kikészít.
Negyvenhetediknek felírva a listámra.

korum - 2017. 10. 08. 20:54

Hány olyan mutáns lesz még, akinek az a mutánsképessége, hogy ha a fülét befogva sikítozik, akkor a környéken nagy szikrázással kiégnek a lámpák? :/

Brynden Rivers - 2017. 10. 10. 21:58

@korum:

Hát jah nem túl kreatívak a TVben a mágiával (ugye lényegében ez is az) – mindig csak DnD újratöltve.

Szerencsére a Legion ebből a szempontból is kreatív volt

A Gifted nem volt rossz de őszintén a Logan-Legion szintlépés után a mainstream műanyag szuperhősös alkotásokat nehéz komolyan venni.

BalinT55 - 2017. 12. 20. 21:38

Na rég írt ide bárki is, nézi a kibeszélőt egyáltalán rajtam kívül valaki? :D Szerintem nagyon korrekt részeket hoznak és igen, vannak klisés részek is, de mernek vállalni is pl.: hogy elkapták a mutánsokat és stb, én nagyon pozitívan csalódok minden héten a sorozattal kapcsolatban :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz