login |

Saturday Night Live: kezdett a 43. évad – írta Lantaar

2017. 10. 07. 15:46 - Írta: vendegblogger

45 hozzászólás | kategória: kritika,

A kaotikus, szó szerint őrültek háza jellegű kortárs amerikai politika az SNL megmentője.

Tagadhatatlan, hogy már évek óta minőségi és nézettségi lejtmenetben volt az SNL, viszont az előző évad hangsúlyos politikai tartalma ezt megfordította. A nézettség emelkedett és a kritikusok is imádták a politikai témájú szkeccseket, így érthető, hogy a készítők addig fogják ütni a vasat, amíg meleg.

Így nyilván került a premierbe is ilyen témájú jelenet, de ez most csak a cold open-t jelentette, illetve természetesen a Weekend Update-t. Alec Baldwin ismét visszatért Trumpként és… nos, aki követi az amerikai politikai életet, az tudja, hogy volt mit parodizálni a finálé óta eltelt hónapok történései közül. A tovább mögött folytatom.

Kivételesen az Update is jobb volt a szokásosnál, úgy látszik Jost és Che kezdenek gerincet növeszteni és most már érezhetően ők is (de főleg Che) látszólag egyre mérgesebbek lenni a jelenlegi elnökre. Ez pedig ahhoz vezet, hogy erősebb, őszintébb beszólásaik vannak, ami pedig növeli a szegmens minőségét.

Na, de beszéljünk a házigazdáról egy kicsit. Ryan Gosling nyitotta az évadot és… volt már nála rosszabb vendég is. Igazából nekem eléggé jellegtelen volt a szereplése. A legviccesebb dolog, amit a részben csinált az a folyamatos röhögése volt, amit ismét csak nem bírt visszatartani a szkeccsek alatt. Ezt még megértem az UFO-s jelenetben, de mondjuk a részt záró night club-osban már annyira nem.

Ettől függetlenül számomra két szkeccse élvezetes volt, az egyik a Property Brothers paródiájuk, ahol a család fekete bárányát alakította, valamit az Avatar-os, előre felvett jelenet maradt meg emlékezetesnek, de az is inkább az abszurditása miatt. A csirkeba**ós szkeccs viszont meglehetősen bizarr volt.

Egy valakit mindenképp ki kell azonban emelnem, mégpedig Kate McKinnon-t, aki jóformán minden jelenetet ellop. Szinte mindegy, hogy kit/mit alakít, legyen szó Trump ház gnómjáról, Jeff Session-ről, vagy saját karakterekről, mint a premierre visszahozott UFO-k által elrabolt láncdohányosa, egyszerűen elképesztő, hogy milyen átalakulásokra képes, hogy milyen széles skálán tud mozogni.

Összességében nem volt rossz a rész, de nem is sikerült kiemelkedőre. “Ma” jön Gal Gadot, rá mindenképpen kíváncsi leszek, legalábbis a promója jópofára sikerült.

45 hozzászólás Ne habozz!

Bullseye - 2017. 10. 07. 16:31

Hát nem tudom, alapvetően nem volt rossz, de mivel egy nem-fehér szereplő használta a c betűs szót, ezért #cancelcolbert

adamlyon - 2017. 10. 07. 16:35

Papyrus+Levi’s woke volt a kedvencem :) Gosling valoban nem a legjobb host, szeretem mikor valaki elneveti magat, de ha ennyiszer csinalja, az mar kicsit benasagnak tunik. A kevesebb neha tobb (ezert tudtam mindig nagyin rohogni, mikor vanessa bayer elnevette magat, eleg ritkan volt).
A csirkeset en se tudtam hovatenni, de arra jo volt, hogy ryan gosling jol erezze magat :)

Dave - 2017. 10. 07. 19:58

Volt olyan jelenet amiben nem röhögte el magát Gosling? Nem igazán. Az avataros short jó volt.
Az UFO elrablásos először jó volt, ez már gázos volt.
VOlt már rosszabb host ….Steven Seagal talán :)

payskin - 2017. 10. 08. 00:43

Az SNL színvonaláról szokás azt gondolni (én is szoktam), hogy innen már nincs lejjebb, közben amikor elmegy egy-egy hosszú éve megszokott, meghatározó szereplő, mindig rájövök, hogy megint milyen jó arc szállt ki, és azt gondolom, hogy akik maradtak, azok közel sem annyira jók. Aztán telik-múlik az idő, és az újakból lesznek meghatározó arcok.

Valamikor a 33. évad körül kezdtem el nézni, és eleinte úgy voltam vele, hogy Jézus, ezek kik. Idővel megszoktam, megszerettem őket, és vissza is néztem talán 30-ig a korábbi évadokat. Az akkoriak lettek nekem a “30-as klasszikusok”. Ahogy haladtunk előre az időben, elkezdtek elszállingózni: Maya Rudolph, Amy Pohler, Will Forte, Samberg, Wiig, Sudeikis, Hader, Armisen — megannyi emlékezetes karakter, jelenet, arc, és te jó ég, kik maradtak utánuk?

Először talán Killam távozásánál éreztem, hogy hoppá, a “nagyok” utáni generációból ő az első, aki nagyon fog hiányozni, és sosem lesz már J-Pop American Funtime NOW!, pedig azokon könnyesre röhögtem magam. Most meg elment az a Vanessa Bayer és az a Bobby Moynihan, akiket szintén már újoncként ismertem meg, de olyan régóta alapemberek voltak, hogy fogalmam sem volt, pontosan mikor váltak állandó csapattaggá, csak nagyon szerettem a játékukat meg a visszatérő karaktereit.

Persze, voltak egy csomóan, akik jöttek-mentek, és nem hagytak mély nyomot (bennem legalább is), meg vannak a mostani stábban néhányan, akik évadról évadra szürkülnek el (pl. Cecily Strong 2-3 éve még üde színfolt volt). Azzal is abszolút egyetértek, hogy Kate McKinnon már évek óta toronymagasan emelkedik ki a jelenlegi stábból, és ha egyszer lelép, tátongó űrt fog hagyni maga után, és megint nézek majd ki a fejemből, hogy ki a fene maradt utána? Ahogy Kristen Wiig távozásakor néztem, hogy ki a fene maradt — hát Kate McKinnon.

Na, bocs, ez hosszú lett, nem akartam doktori disszertációt… Ó pedig még a Weekend Update-ről is akartam írni, hogy Jost és Che eleinte iszonyú szarok voltak, nem volt közöttük kémia, a Cecily Strong – Che csere éktelen ballépésnek tűnt, Che nem érezte a ritmust, a visszatérő karakterekkel sem tudta ugyanúgy felvenni a fonalat. Nem tudom, hány éve vannak már együtt, 2-3? (Többnek tűnt.) Mostanra már egész jól összeszoktak.

Annak nem tudom, mi értelme van, hogy “gerincet növesztettek”? Ez ugyanúgy előre megírt “jelenet”, mint a többi, akkor és úgy szólnak be, ahogy azt az írók megírják. De, szerintem, ezzel eddig sem volt baj, szólogattak már be Trumpnak az előző szezonban is elég gyakran, főleg, ha még okot is adott rá.

Mindezek után az évadnyitót jó közepesnek találtam. Engem is idegesített már a végén Gosling állandó röhögése. A Cold Open jó volt; a monológ hosszú (nekem kicsit unalmas). Az UFÓ-s, így másodjára nem szólt akkorát, mint korábban. A három tesós egész jó volt, viszont az Update meg elég langyos (a Merkel, annak ellenére, hogy McKinnon, szerintem rém gyenge, egyszerűen szarul van megírva, vagy csak nem értem, mi benne a poén). A csirkés eleinte valóban elég WTF volt, de a végén a színes befejezéssel nekem bejött. A fake pizzáson is tudtam röhögni. (Kicsit fordított “Two A-holes” érzésem volt — klasszikus Wiig-Sudeikis karakterek voltak, anno). A Papyrus (Avatar) tetszett messze legjobban, de ez meg elég rétegpoén — főleg az tudta igazán tudta értékelni, aki életében foglalkozott tipográfiával, DTP-vel. A végén a Comic Sans befejezés vitt mindent. A zenekaros marhaságban eleinte nem tudtam eldönteni, hogy most tényleg az a poén, hogy nyilván nem ők zenélnek, vagy ennyire bénák, hogy még csak véletlenül sem voltak szinkronban az igazi zenészek? Aztán rájöttem, hogy az a poén, hogy mindenki kiesik a szerepből, két mondatot nem bírnak röhögés nélkül végigmondani, és ezt mennyire szereti a közönség. Sóhaj. Aztán mikor a nadrágtépés sem jött össze, és Beck Bennett, mint “közönség”, olyan arcot vág, azon már nem tudtam nem röhögni. Erre mondják talán, hogy annyira rossz, hogy az már jó.

Az elköszönés viszont elég WTF volt. Nem vette észre, hogy már adás van? A zene alapján jóval később kezdte el mondani, aztán sajnos “elment a kép”. ;)

Na, disszertáció vége. Bocs.

winnie - 2017. 10. 08. 04:38

” Ez ugyanúgy előre megírt “jelenet”, mint a többi, akkor és úgy szólnak be, ahogy azt az írók megírják.”

igen, de mindenképp közös munkáról van szó, amibe ők is belefolyhatnak.

Dave - 2017. 10. 08. 09:19

Payskin ezért a ne kérj elnézést, hogy disszertációt írsz. Üdítő valakivtől SNL véleményt olvasni. Kicsi a köreimben a tábora. :)

payskin - 2017. 10. 08. 10:50

winnie: igen, de egyrészt ez is igaz minden más jelenetre is, sőt, az egész SNL-re. Másrészt, szerintem nem volt ezzel (a beszólások számával, csípősségével) eddig sem hiba.

(Ha már beszélgetünk: bocs a Samurai Jackért. :( Szégyellem, hogy megígértem és végül nem írtam meg. Totál másképp alakult a nyár, eléggé elsodródtam a sorozatoktól meg mindentől, ami úgy dolgok normális ügymenetét illeti, ezért nem született meg végül.)

Dave: köszi, és ez az érzés abszolút kölcsönös — ismeretségi körömben senki nem nézi, senkivel nem lehet róla beszélgetni. :-\

DaMan - 2017. 10. 08. 17:49

Nagyrészt úgy vagyok ezzel én is, mint payskin kollega, kb. akkor kezdtem én is, átmentem én is azokon a ‘na, most ki lesz?’ érzéseken, de mióta Meyers kiszállt a főírói székből, nem tudom már úgy élvezni, mint akkor. Bár a legfájóbb nekem talán nem is ez, hanem Cecily WU-ból való kitúrása fájt nagyon, tökéletes volt arra, hogy Seth után tovább vigye, sosem fogom megérteni, minek hozták be Colint anno. Főleg azt a szezont megnézve. Én azóta sem szerettem meg ezt a párost, bár Che munkásságával semmi bajom és valószínűleg Jost úr is csak a fentiek miatt idegesít. Bár még attól elvonatkoztatva sem tartom jó írónak. Sőt.

Cecily fontosságának csökkenését is innentől mérem, plusz az sem segít, hogy akikkel állandó karaktere volt, az mind lelépett. Egyedül a ‘Girl you wish you hadn’t started a conversation at a party’ maradt, de ő ha évente egyszer előkerül, öröm.

Most tényleg ott tartunk, hogy McKinnon távozását érezné meg legjobban a műsor – bár az a bizonyos Gal Gadot sketch valószínűleg egyenesen neki lett írva, de teljesen megérdemelte :D -, utána nem is tudom mi lenne a rangsor.. Nekem bejön Pete Davidson, de meg tudom érteni, az öregeket miért zavarja, viszont ha van egy kis eszük, elkezdi rá építeni a követező szezonokat. Vagy marad az, hogy minden évben felvesznek 2-4 embert, akikből talán egy ott is marad 7 évre, de a nagyjuk 1-2 év alig szereplés után megy tovább.

Remélem találnak egy jó főírót, mielőtt Trump befejezi a politiai karrierjét – addig a mostani átlag alatti teljesítmény is megteszi.

Dave - 2017. 10. 09. 14:06

McKinnon távozását a show érezné meg. Én viszont Kenan Thompsont bánnám.
Kéne egy aktívabb SNL kibeszélő srácok. :)

winnie - 2017. 10. 09. 14:12

támogatom:) amint lesz időm, azt tervezem egyébként, hogy kirakom hetiben a jobb (vagy az összes) szkeccseket, amiket kitolnak youtube-ra, meg mindig a promókat, mert azok viccesek, de az első két rész promóit sem volt egyszerűen időm…

Dave - 2017. 10. 09. 14:40

Király vagy winnie.
Amúgy Gal Gadotban (nem hittem volna, mert szépséges a hölgy) zavart, hogy néha túlzottan a sugókártyákra nézett.

payskin - 2017. 10. 09. 21:34

Most, hogy volt rendes stáblista a végén, nem tudtam nem észrevenni, hogy a Weekend Update egyfajta show-a-showban: külön producere, főírója és írói vannak.

Szép ez a Gal Gadot, de volt benne valami fura. Nem tudtam, hova tenni. Nem tűnt fel, hogy sokat nézte a táblákat (abban Christopher Walken verhetetlen, örök érvényűt alkotott).

A WU előtti jelenetek kimondottan jók voltak; a The Chosen One-t éreztem kicsit kihagyott ziccernek — az ötlet jó volt, csak nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Az éttermi jelenet nagy poénja vitt mindent. A WU is egész jó volt, aztán viszont nekem mélyrepülés. Gyakorlatilag semmi nem tetszett, ami onnantól jött, még csak el sem nagyon mosolyodtam. (Na jó, talán Cecilyéken, egyszer, de az is túl erőltetett hülyeség volt.)

DaMan: nagyon hasonlóan érzem a WU történetét. Én sem értem, miért kellett Cecilyt kitenni, kinek miért fáj abban a szerepben, mert jó volt benne. Klasszissal jobb, mint a helyére ültetett Che.

Ideírom az utókornak a 43. évad felállását:

– Beck Bennett
– Aidy Bryant
– Michael Che
– Pete Davidson
– Leslie Jones
– Colin Jost
– Kate McKinnon
– Kyle Mooney
– Cecily Strong
– Keenan Thompson

Kiveszem a listából Jostot és Che-t, akik csak a WU-ban vannak, hát… nem tűnik túl erős eresztésnek. :-\

Keenant imádom, már a Nickelodeon óta, a maga tizen-nem-tudom-hány évével a legrégebbi stábtag, nagyon jó karakterei vannak, amiket megbízhatóan hoz (kár, hogy a WU-ban mostanában nem/kevesebbet szerepeltetik), de ő egy “jó munkásember”, nem egy olyan zseni, mint Kate McKinnon, vagy mint Hader és Armisen volt, mondjuk.

Pete Davidson is jó arc, de gyakorlatilag pont ez a két karaktere van, aki most a The Chosen One-ban meg a WU-ban volt. Bennett és Mooney hoztak új színt a műsorba, amikor megjöttek, de annak már hány éve, és hova lett? Leslie Jones egy dolgot tud: harsánynak lenni. Aidy Bryant meg a kb. a női Keenan Thompson.

Featuring

– Mikey Day
– Heidi Gardner
– Alex Moffat
– Luke Null
– Chris Redd
– Melissa Villasenor

Az újoncok közül Moffat a legerősebb; őt, Dayt és Villansenort még használják is néha, a többiek nemhogy sorokat, de jelenlétet sem nagyon kaptak még (Redd volt a múltkori részben). És ők az utánpótlás? Pont, mint a magyar foci. :-P

De abban is igazad lehet DaMan, hogy az igazi vérfrissítés tényleg az írókra férne rá (akik részben a stábtagok is). Nézzétek meg a végén, hányan írták ezt a részt. Nem is értem, nem volt ennyi jelenet, amire ennyi embert szét lehet szórni. Rossz belegondolni, hogy milyenek azok az írások, amikből nem lesz jelenet… :)

Na, de majd most szombaton jön “Dinesh” (a Silicon Valleyből), és minden egy csapásra rendbe jön! :D

winnie - 2017. 10. 10. 05:51

igen, a weekend update-nek fix vezető írója van, például jó ideig mike schur vitte (aki azóta a parks and recreatont és a good place-t csinálta) amikor még tina fey volt jimmy fallon-nal.

Dave - 2017. 10. 10. 08:53

Leslie Jones -tól a hideg kiráz. A szellemírtók reboot csak rontott anno ezen. A WU eddig fel se tünt, hogy gáz, Cecily valszeg azért lett kirakva mert Che és Jost között mintha erősebb lenne a chemistry. Bromance. :)

Amúgy tényleg Walken bírom, de pl. a népszámlálós jelenetében / census taker veszettűl nem a partnerére néz. De a googly eyes gardener jelenet sírva röhögős.

Az viszont biztos, hogy a nagy nevű szereplőkkel rendelkező évadokat nem az idő tette szebbé, hanem ott valahogy klappolt sokminden.
És nem kell messzire visszamenni.

payskin - 2017. 10. 15. 20:52

Hát, az e heti sem volt valami túl jó eresztés. :( Három dolog volt, ami nagyon tetszett: a monológ, a Kellyann vs Anderson Cooper és a végén a Customer Service.

Az összes többi az eléggé meh. Debette Goldry volt már sokkal viccesebb, de ott még legalább lehetett mosolyogni. A Halloween Partyban meg a hoteles jelenetben poén nyomát sem találtam. A szexelős nagymama meg a Bank Breakers elment. Aztán ennyi. Nálatok?

Most három hét szünet, aztán talán Larry David.

Dave - 2017. 10. 16. 11:26

Én még csak a WU -ig láttam annyira gyengusz.
A bank breakers és anderson cooper tetszett.
Megnyugodhat a baloldal, hogy végre kiosztották weinsteint is.

payskin - 2017. 11. 05. 14:08

Hát, Larry David sem váltotta meg a világot.

Ami fergetegesen jó volt megint, az a két Trump-testvér a WU-ban. Moffat végig zseniális benne, sírva röhögtem.

Dave - 2017. 11. 06. 09:24

Larry Davidet többé ne jó? Köszi.

Eric és Donald trump tesók karakterével tudok én is csak kezdeni. Nagyon összeszokott páros lettek.
A press conference csakcsak.
Legrosszabb jelent: Beers és Fresh Takes.

Dave - 2017. 11. 12. 19:20

Ki a retek ez a tiffany haddish?
Egyelőre ennyi. Most néznem kell pár régi SNL klippet mert ez nem nagyon volt jó.

payskin - 2017. 11. 13. 05:51

Na, pont ezt gondoltam én is a múlt héten. De most már tudjuk, hogy egy némileg kisebb és fiatalabb Leslie Jones kiadás. Főleg harsány. Viszont a monológja egész tűrhető volt, ahhoz képest, hogy Larry David mekkorát tankolt a múlt héten.

Sajnos nem voltak Bush-gyerekek, nyilván nem lehet minden héten ellőni őket, pedig akkor lett volna min röhögni. Mert egyébként hihetetlen módon untat az amerikai aktuálpolitika, így sem a cold opent, sem a demokraták reklámját nem tudtam értékelni. Utóbbiban maximum az volt a vicces, ha ez vicces egyáltalán, hogy meg lehetne csinálni itthon az MSZP-vel, és kb. pont ennyire (nem) volna jó.

A Mortal Kombat tipikusan az a jelenet, ami egy gyenge poénötletre épül, amit, miután ellőttek, még 3 percig kell nézni. A Lion Kingben voltak egészen zseniális karakterek. A Beck-Kyle sketch… na, azzal nem tudok mit kezdeni. Látszott, hogy ilyen fontos központi jelenetnek szánták, hosszú is volt, Lorne is szerepelt benne, sőt, Jost is. Meh.

A WU jó volt (Cecily továbbra sem néz ki valami jól), az unikornisos viszont döbbenet szar. A Tamika nem lett volna rossz, ötlet szinten tetszett, csak nem volt elég erős, nem volt jól megírva, meg Jones többször belebakizott.

Nem vagyok prűd vagy ilyesmi, de a delfinesben mi volt a vicces? Elképzelem, ahogy ülnek körben az asztalnál, és valaki bedobja, hogy 60-as évek, állatkutatók, akik beszélni tanítanak egy hím delfint, és… és kiverik neki. Hahaha, ez de jó. Nem, egyáltalán nem az. WTF?!

És akkor erre jött a végén a Whiskers. W T F ?! Tessék, kikerestem az “eredetit”:

https://youtu.be/fzcSJ1setd0

Mindketten zseniálisak. Jók a szójátékok is (főleg az elején). A beleszőtt leszbikus vonal ilyen “he?” jellegű, oda nem illő baromság, de el tudják “adni”. Mondjuk némelyik macskát már ekkor is borzasztó, hogy fogják meg, de ezt a nézők 99%-a nem veszi észre. Az e heti verzió ehhez képest mi volt? Egyrészt ki gondolta jó ötletnek, Kristen Wiig helyére állítani ezt a hölgyet? Fényév távolság. Másrészt iszonyú gyenge volt a drogos vonal a szövegben, a leszbikus dolog meg lapos, rosszul eljátszott szar. A macskákat rosszabbul fogták, mint valaha, Darth Vaderért meg egy kurva nagy pofon járna annak, aki ezt így összehozta.

A visszatérő jelenetek akkor állnak meg, ha vagy önmagukban viccesek (pl. We’re not porn starts any more) és/vagy tudnak valami újat mutatni, mondani. Hát, ez, szerintem, egyik sem volt. Ezt már láttuk, csak egy sokkal jobb kiadásban.

Azt kell mondjam, a múlt heti egy klasszissal jobb volt, pedig akkor még az is milyen gyengének tűnt. :-\

Dave - 2017. 11. 13. 09:57

Hozzátenném a cold open se volt említésre méltó. Mint ahogy Te se tetted meg payskin :)
Egyetértek a review -val. A macskásat a mortal combatosat végig se néztem.

Dave - 2017. 11. 17. 10:51

Van egy sejtésem, hogy evvel a rapper gyerekkel se lesz valami emlékezetes a szombati show.

Dave - 2017. 11. 20. 08:51

I stand by corrected. Elcsesztem. Nem volt rossz, hanem kifejezetten tetszett minden jelenet. A rapper is mint a egy featured player úgy remekelt.
A carrier day volt egy kicsit talán túltolva.
Come back Barack – óriási
Tudják ők is, hogy bírják a trump öcsikéket. :)

Heidi Gardner viszont jobban irritál, mint Vanessa Bayer lassan. Távozni fog, mint luke null.
Chris Redd meg fogja találni itt a helyét hétről hétre jobban.
Aidy Briant -el mi van? Alig szerepelt.

payskin - 2017. 11. 21. 22:34

Bocs, Dave, jövök majd a kritikával, csak meg akarom nézni még egyszer, mert kétszer belealudtam. Nem a rész hibája, sőt, amire emlékszem nekem is kimondottan tetszett.

Dave - 2017. 11. 22. 13:57

A monológ alatti és a come back Barack dalt már sokadszorra hallgatjuk.

payskin - 2017. 11. 25. 22:46

Na, ma volt időm végre megnézni, szóval azt gondolom, az évad eddigi legjobb része volt. A Trump tesók a cold openben a zseniális “liv from New York”-kal, a dal a monológban, miközben a jobb felső sarokban a csaj ki-be járkált a képből, és Cecily úgy be volt állva, mint a gerely. A Batman vs. a “tesók”, aztán a Come back, Barack, ami a szövege mellett mekkora hatalmas oltás ezeknek a RnB-s nyálgép afrofiúbandáknak! :D Azt hinnénk, a Family Feud-ban már nehéz újat mondani, hát szétröhögtem magam, főleg, hogy Chance is alig bírta összetartani a figurát.

Ritkán fordul elő, hogy nem tekerem át a zenei vendéget, na, ezt az extra hosszú, 8 perces Eminem-egyveleget végighallgattam, mert nagyon ott volt. Csak nézni nem volt jó. Nemcsak nem öregszik szépen, de ez a srác régen nem az ilyen rapper-klisé külsőségekről szólt…

A WU is jó hosszú volt, de elég vegyes. Inkább a hírkommentár poénok ültek, a vendégek most nem voltak annyira jók. Jeff Sessions “farka” önálló életet élt a McKinnon széke mögött, és hamarabb vette elő a táblát, mint kellett volna, a Bruce Chandling jelenséget, hogy ez miért vicces, egyszerűen nem értem. Mindegy. A végén Pete hozta a formáját, az jó volt nagyon.

WU után a hokis bejelentkezésen még jókat röhögtem, nem mellesleg másfél óra alatt összevakarták Cecilyt, hogy tudjon szerepelni. Wow, szép munka! A Soul Crash Crew még elment, csak nem volt hova kifutnia, a sulis jelenet már nem volt annyira jó, a pornós bébiszitter meg csak “töltelék” volt a végére (hehe).

Mindent összevetve, Chance jó kis meglepetést okozott, eléggé kiemelkedett a rész az összes eddigi közül.

Dave - 2017. 11. 26. 21:04

Cecily be volt állva mint a gerely? hol? :)

payskin - 2017. 12. 03. 11:53

10:00-tól, a pulykák után kezd el figyelni. Feltűnően “vidám”, szerintem nem énekel csak a szája mozog, később már az sem, a táncmozdulatok is elég esetlenek. A végén teljesen elrontja a kézemelést, szerintem a monitoron látja, hogy fent kéne legyen a keze, és akkor rakja fel, és még mindig van hátra pár zavarba ejtő másodperc. Persze, lehet, hogy az egész valami színfalak mögötti poén Kate McKinnonnal: 11:00 után Kate leáll, Cecily még “pörög”, Kate kinéz rá jobbra, és elkezdi utánozni. Nekem végig az volt az érzésem, hogy Kate azzal próbálja menteni a helyzetet, hogy ő is ugyanazokat a hülyeségeket csinálja, mintha ez a koreográfia része volna. Szóval, nekem valahogy fura volt.

A mai résszel még nem tudok mit kezdeni, mert már a cold openen sem röhögtem, és onnan csak rosszabb lett. Na jó, talán a bababolton meg Theresa Mayen mosolyogtam picit, az összes többi az humorként jobbára értelmezhetetlen volt. o.O

Dave - 2017. 12. 05. 13:50

Hi Payskin!

Bababolt és az ügyfélszolgálat elment. De a legalja az az Air Lingus volt. Botrány. De a The race is kuka volt.
Ja és kivételesen tudtam nevetni Leslie Jones -on a WU kamaszutrás jelenetben.

Dave - 2017. 12. 18. 15:31

Ezt a karácsonyi részt szeretném kitörölni az emlékezetemből. Rémszar.

Dave - 2018. 01. 15. 10:52

Nem volt olyan rossz a mostani epizód, csak semmire sem emlékszem belőle :D

payskin - 2018. 01. 22. 19:17

43×10: James Franco – borzalmas volt. A véres csomagolós jelenet… nincsenek szavak.

43×11: Kevin Hart – szódával elment, néha mosolyogtam (láma), a végén az a korcsolyázós elköszönés az annyira természetes és habkönnyű volt, mint a látszóbeton

43×12: Sam Rockwell – Chance után az egyik legjobb epizód az évadban
– Isten cold open, benne: Fred Armisen és végre kicsit jobban kinéző, mosolygós Bill Murray. Én is majdnem felálltam tapsolni. :)
– Teljesen beteg monológ az elejétől a végéig.
– Tucci Gang – 10/10. :D
– My drunk boyfriend reklám
– Kicsit Trump-nehéz, de jó Weekend Update
– Utána jött a szokásos lejtmenet, a pornósztáros már rettenet szar volt, de a végén a fordulaton röhögtem, a kutyás meg totál szétesett, nem is értem, hogy gondolták, de pont ettől volt jó.

43×13: Jessica Chastain – brrr, de rossz volt, totál alibi az egész legalább 3-4 olyan jelenettel, amit láttunk már, és akkor sem voltak túl jók. A Cold Open az n+1. sajtótájékoztatóval még épp elment.
A monológ jó volt, érdekes, hogy Kate és Cecily megint együtt voltak, de most Kate tolta túl és Cecily volt egész visszafogott. A Car Hunk gyenge volt (ezerszer láttuk már, minek elsütni újra, ha közben nem írnak bele jó karaktereket). A Prince of Bel-Air nem lett volna rossz, csak hosszú volt, és nem volt vicces. A Bart Simpsonos Google Talk is gyenge volt, a beszélgetős műsor arról, hogy mi számít manapság, és számít-e még bármi… megértem a helyzetet, de iszonyúan túl volt tolva. Az Amazonos jelenetet egyszerűen nem értettem, miről szólt?! Mi a franc volt az? A buta szőkék nem tudnak rendelni az étteremben már kellemetlen volt (kivéve Aidy belépőjét), és a végepoén… WTF?! A “Doctor’s Orders” – ezt is láttuk már, talán valami számítógépes játékkal, és akkor is kihagyott ziccer volt, most is az. A végén a hülye rendező dettó lerágott csont, volt már, akkor sem volt vicces. Szóval, brr.

Dave - 2018. 01. 23. 06:47

Én reménykedem, hogy a héten Will Ferrel nagyot dob,csak nehogy koppanjak.

payskin - 2018. 01. 28. 11:01

Rossz hírem van, Dave… :(

payskin - 2018. 01. 28. 18:31

Múlt héten az Ausztrál Openen az egyik meccs után McEnroe interjút csinált Federerrel, és közben behívta az ott levő Ferrert poénból. Abban a 2 és fél percben több humor volt, mint az egész tegnapi SNL-ben.

https://youtu.be/MLlS6WhgH_0

Dave - 2018. 01. 28. 19:35

payskin.
Le vagyok taglózva, annyira csalódott vagyok már az egész SNL intézményében.
Nagyon lent van a léc. :(

payskin - 2018. 01. 29. 21:58

De ne legyél, mert évek óta ez megy. Már jó ideje követik egymást az olyan évadok, ahol mindössze egy-egy kiemelkedően jó műsor van, az összes többit pedig félszegen feszengve nézzük végig. Sőt, mondok rosszabbat: az idő mindent megszépít, tehát lesz/van olyan “lejjebb”, amihez képest ez a mostani évad lesz nosztalgikusan vicces/humoros. De hátha nem lesz igazam. ;)

Dave - 2018. 02. 01. 13:13

Remélem ezt is megszépíti.

Dave - 2018. 03. 09. 09:03

HI payskin!

Barkleynak van egy kis érzéke azért ehhez. Jók szoktak lenni (sportólóhoz képest:) az alakításai.

Dave - 2018. 03. 19. 09:22

Bill Hader még tud. Többet vártam tőle , de még mindíg minden jelenetet el tud adni.

payskin - 2018. 04. 03. 20:52

Roman J. Israel, Esq.?! WTF? :D Az egész Stefon már csak arról szól, hogy végigröhögik az egészet. Hader amúgy is hajlamos rá.

Jó, amikor a cold openben ott volt Armisen, már csak abban bíztam, hogy Californication is legyen, és lett. :D

Az a baj, hogy nem tudom, hogy ez azért tetszett jobban, mert amúgy is nagyon bírom Hadert, vagy mert tényleg jobb volt? Mert az a csajos jelenet a tolókocsis nagyapóval, meg az ufós kirándulós is inkább volt beteg, mint vicces… Na sebaj.

payskin - 2018. 04. 03. 21:06

Ja, a srác, aki bejött Stefon közben, az ügyvédjeként felkonferált Shy, az a John Mulaney, akivel Hader éveken keresztül együtt írta a Stefon jeleneteket, és aki arról volt híres, hogy a ruhapróba és az élő adás közben átír(at)ta a cue cardokat. Így Hader akkor szembesült velük először, amikor jelenet közben olvasta. Innen a sírva röhögés.

payskin - 2018. 04. 08. 22:44

Ok, szóval nem láttam a Black Panthert, lehet bármekkora blockbuster odakint (annak is utána kellett nézzek, hogy mi ez egyáltalán). Szóval így, azért, hátrányban voltam, mert nem viccelt a monológban, tényleg épült rá pár jelenet.

A Black Jeopardy még elment; a terhes férfi megint az a kategória, amin nem tudok röhögni; a weekend update kimondottan gyenge volt, a Disney-s csodatükör az max mosolygós…

…és utána jött a tűzoltós. Na, ezt most megnéztem még egyszer. A nagy részében síri csend. Néha egy-egy kuncogás a nézőtérről. Valami elképesztő módon nem volt vicces. Ez hogy nem bukott akkorát a ruhapróbán, mint Rottenbiller? Ráadásul a pirotechnika miatt biztos jó drága is volt… Totál döbbenet, nem is tudom, volt-e még egy ekkora bukó ebben az évadban. Talán Larry David nyitója.

Az énekes csaj sem tudom, ki volt, ilyen Nikki Minaj utánzatnak tűnt. Az Aidy B jelenet is inkább volt fura. Viszont sokáig mutatták benne a táblát a heti programmal, pl. 27:58-nál: Tiger Woods is Back, Sesame Street, Terminator, Picture… ezek elvéreztek menet közben, ezek szerint.

Na, mindegy. Végül is nézhető volt, csak ilyenkor gondolkodom igazán, hogy Hader tényleg ennyivel jobb volt, vagy csak nagyon csúnyán részrehajló vagyok?

Ja, és rettentően unom már a trumpos cold openeket.

Dave - 2018. 04. 25. 09:16

Na mi a helyzet payskin? :)
Ez az évad meg lesz szépülve az évek teltével?

BTW. Javaslom próbáld meg a Futile and stupid gesture kisfilmet. Van benne egy jelenet az első SNL résszel kapcsolatban.

payskin - 2018. 05. 21. 10:18

Nehéz erről mit mondani. Most nyilván azt mondom, hogy nem gondolnám, hogy ez az évad bármilyen módon is megszépülhetne bármikor. De ez a langyos középszerű humortalanság jellemzi az SNL-t évek óta. Nem volt ez az évad sem kiemelkedően rosszabb, sem jobb, mint az előzők. Az látszik, hogy ha jön egy jobb host, aki íróként, ötletgazdaként is részt tud venni a műsorkészítésben, akkor egy jobb rész kerekedik a dologból, egyébként langyos középszerűség az egész. Az utolsó részeket már le sem töltikéztem, csak a Youtube-on néztem az oda feltöltött jeleneteket. Meh.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz