login |

The Middle: kezdett a 9. évad

2017. 10. 08. 17:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez lesz a vége. Ha már tegnap úgy kezdtem a Fresh off The Boat-nál, hogy nem pontosan tudják mit akarnak, addig a The Middle készítőit ebből a szempontból csak éltetni lehet, hiszen többnyire ötletesen kitartottak a végéig, nem tévedtek át másfajta sitcomok közé.

Talán pont ez a sorozat előnye, hogy a csóró család végig Amerika közápső részét képviseli. A kisembereket, akik felnéznek az Európát látott fiukra, de közben minden poén mögött ott lapul a kemény valóság is. Mert mire számíthat egy senki? Bele kell törődnie, hogy nem elég az élete végigdolgozása, még csak nem is marad utána semmi?

Tudom, hogy szépen megvilágított, többnyire vidám sorozatról beszélünk, de basszus, ez a premier mégis eléggé sötét lett, ha az ember egy kicsit töpreng rajta.

Nyilván továbbra is az a The Middle legnagyobb pozitívuma, ami mindig volt: eltalálták a karaktereket. Az egységes téma mellé olyanokat sikerült találni és írni, akiknek érdekel a sorsa. Mert nem elég, hogy vicces helyzetekbe keverednek, de ugye közben ott van, hogy a güriző szülők többet akarnak a gyerekeknek, és láthatjuk, hogy azok ezt miképp élik meg.

Kivéve persze Brick-et. Ezt amúgy nem értem, mármint az is realista, hogy már nem minden mozdulatára figyelnek (még mindig beugrik a gyerekkori fényképek sora), de valahogy azt érezni, hogy igazából az írók sem tudnak egy ideje mit kezdeni vele.

Még nem döntöttem el, hogy mi lesz az újonc sitcomokkal, de basszus, lehet visszatérek kicsit a The Middle-höz. Gondolom, a Halloween és karácsonyi részekig.

Amúgy nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem mindig ezek a vízválasztóak az efféle döntéseknél, mert az évek során teljesen kiégtem az ünnepi részeken, főleg, hogy a sitcomok 90%-a csinálja. Szóval azok után mindig jó mélyről kell talpra állniuk.

7 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2017. 10. 08. 18:28

Minőségét tekintve szerintem az egyik legkevésbé hullámzó, JÓ sorozat! Nagyon családias, és ha valaki túl tudja tenni magát a sokszor hangos kiabáláson, akkor egy nagyon szerethető, mosolygós darabot kap!

Wall-E - 2017. 10. 08. 18:28

Egyszerűen csak jó, kilencedik évadjánál tart és igazából ugyanazt az érzést adja azóta is… nem semmi tényleg, megmaradt a varázsa.

pody - 2017. 10. 08. 21:30

Igen, ritka nagy kincs az ilyen sorozat, amely vegig tartja a szinvonalat. Persze akinek nem tetszik, annak ez nem jo hir :) de ez megmarad egy rendkivul alulertekelt sorozatnak. Legalabbis modern family es big bang dijtarolasai mellett. Azert 9 evadot megelt, ez sokat elmond!

sherlock20 - 2017. 10. 09. 07:21

Nagyon fog hiányozni basszus :(

Dhanny - 2017. 10. 09. 10:50

Az összes sitcomnál várom a karácsonyi részeket, azok a kedvenceim!

CaTo - 2017. 10. 16. 20:49

Jól értem? Ez lesz az utolsó évad? Ó, de nagyon-nagyon sajnálom. Nagyon kedvelem, egy-egy jó részét többször is újranézem. És igen, ha van is benne egy kis okító szándék, abban is van egy kis kesernyés csavar, amitől inkább elgondolkodtató, mint szájbarágós.

VI - 2017. 11. 07. 17:57

Sziasztok.

Nem tudja valaki, hogy a 8. évad szinkronosan honnan szerezhető be?

Előre is köszönöm.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz