login |

Második blikk: Ghosted + Me, Myself And I

2017. 10. 09. 16:15 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, ,

Ghosted – 1×02: 4,5/10. (Pilotkritika itt.) A scifis sztori után most horrorosat kaptunk (ez a Halloween-epizód, ami az 1×04 lett volna…), már persze amennyire kaphattunk, hiszen a 20 percbe felvezetéssel, lecsengetéssel és munkahelyi dolgokkal együtt csak alig pár perc eksön fér bele. Egyébként is elég lanyha volt a kezdés, amit a rész beindulása valamennyire megmentett. A hülyülések élvezetesek is, de ez csak két szereplős sorozat, a másik három figura minden egyes mondatára elaludtam…

Ami még egyértelműen rosszul áll a sorozatnak, az az érzelmesség/érzelgősség. A hülyülések és zombizások után a világon semmi súlya nincs az effélének, rém felületes két korábban elejtett mondatra úgy visszautalni, hogy könnyeket várjanak el, vagy a random vendégszereplőről, aki eleve inkább negatívan volt ábrázolva és a rész zömében meg van szállva, úgy beszélni, mintha valami szent lenne, vagy 0D-snél kiterjedtebb karakter.

Verdikt: fifti-fifti. Még mindig vannak remek pillanatai, de amíg ezek csak pillanatok, és a rész legalább fele felejtős, akkor inkább másik komédiát fogok választani, és inkább havi egy részre nézek vissza nosztalgiázásképp.

Me, Myself and I – 1×02: 5/10. (Pilotkritika itt.) Jé, a másik kedvelt pilotom is elég erőteljesen visszaesett a folytatásra… Oké, tiszta sor, hogy nem nevetős, hanem csak mosolygós a komédia, meg szívmelengető, de azért illene valamit azért olykor becsempészni a századik There She Goes-on kívül, mert ez így túl biztonsági játék és kiszámítható. Mondom ezt a 2. rész után.

Ez az étkezdés sztori, még a csavarral is elég semmilyenke volt. Oké, kedves, de ettől még elég tipikus. A jövő szál továbbra is messze a leggyengébb, a jelen pedig jópofa mind a baráttal, mind pedig a kislányával, de annál nem több, csak kedvelhető és jópofa.

Verdikt: még maradok, mert aranyos a sorozat, de ha a 4-5. rész is csak ilyen szinten fog mozogni, akkor sajnos felejtős lesz.

4 hozzászólás Ne habozz!

DaMan - 2017. 10. 09. 17:32

Nekem pozitívabb volt a MM&I második része, főleg a jövő-szál miatt, ha már ellövi azt, hogy a jelen szakmai része ha nehéz is lesz, az nem tart örökké, jó, hogy nem ‘oldották meg’ az érzelmi életét is egyből. Sőt.
Na meg annyira a múltbeli sem gáz, mint azt először vártam, a főszereplőt alakító srác meglepően jól van írva és játszva – már ahhoz képest, mennyire egysíkúra szoktak a sitcom gyerekek sikerülni.

Azért abban egyetértünk, hogy lassan valaminek nem ártana történnie. De inkább gyorsan.

jenga - 2017. 10. 09. 19:54

A ghosted nagyon gyenge.
A masik nem lenne rossz, de az ugralas az idoben idegesto.

winnie - 2017. 10. 10. 10:56

me, myself and i: 1×03: ez megint aranyos volt, de még mindig nem nevetős. ami most nem volt baj, mert az érzelmes és az idősávok összekapcsolása elvitte a hátán a részt, de ezt sokáig nem fogják tudni csinálni, csak erőltetetten.

6/10

maradok még egy kicsit.

FrankLuck - 2017. 10. 19. 12:36

A Ghosted nagyon fura, vannak nagyon jó pillanatai meg jó pár, amitől lekaparom magam. A harmadik részt még bepróbálom, aztán döntök (tudom, hogy nem lesz nagy szám, kissé le vagyok maradva, de hátha nekem bejön).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz