login |

Pilot: Kevin (Probably) Saves The World

2017. 10. 09. 20:45 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Szinte minden ősszel jön valami sorozat, ami valamennyire visszaadja az országos tévékbe vetett hitem. Mert hiába van egyre több, sokkal keményebb témákat feldolgozó kihívójuk, valahogy mégis bele tudnak tenyerelni valami jóba. Itt is ez történt.

A történet röviden: meteorhullás van a Földön, az egyik kő Amerikában csapódik le Kevin közelében, aki az unokahúgával oda is hajt a helyszínre és nem csak megérinti a követ, hanem haza is viszi. Másnap egy angyal Isten egy harcosa várja a konyhában, aki közli vele, hogy egyike az igaz embereknek, és neki kell megkeresni a többieket. Erre a feladatra ki is fogja képezni.

Az első 10 percben nagyjából a fejemet vakartam, amikor katonai helikopterrel jöttek Kevin ikertestvéréhez, mintha valami katasztrófafilmet néztem volna és nem így emlékeztem a trailerre. De utána jött a mosolygás és a meghatás. Meghatottság? A lényeg, hogy teljesen szívmelengető pillanatokkal van tele a sorozat.

Ami a legjobban tetszett a pilotban, hogy hiába érzelmes, valahogy mégsem a siralmas giccsbe torkollik az egész. Ami más sorozatban 5 perces montázs lenne valami szomorú zenére, azt itt egész gyorsan letudják, mértékkel. Ezen felül még az is pozitívum, hogy hiába nyitó részről van szó, ami bemutat pár karaktert, egyáltalán nem rohannak egyelőre.

Bár a főszereplő Jason Rittert nagyon bírom, és úgy tűnik karizmával vitte el a részt, a múltjára való sok utalgatásnak mintha nem lenne alapja. Mármint hiába vezet BMW-t, nem látszik rajta a pénz, így a “jó útra” térése sem annyira érthető. Ebben jobban el kell majd merülniük később.

Talán egy kicsit szétesett a végeredmény, a régi előzeteshez viszonyítva picit változott is a koncepció és egy szereplő is, de nagyjából ezt tudom hibának felhozni, ls ezt is csak nehezen, mert engem rohadtul elkapott az egész. Egyike azoknak a pilotoknak mostanában, amiknél sajnálom, hogy nem vártam még pár napot, hogy rögtön nézhessem a folytatását is.

Adok rá egy sima 7/10-et, mert még lehet javítani, de mindenképp ott leszek a folytatásnál.

6 hozzászólás Ne habozz!

highwaycat - 2017. 10. 10. 10:06

Nem volt rossz, de kicsit erőltetettnek érzem az “engedj el minden anyagi kötődésst” részeket, valamint az “angyal” is elég unszimpatikus. Nagyon fekete fehérnek festik le benne a világot, de van benne potencia, még pár rész esélyt kap nálam.

Popeye - 2017. 10. 10. 10:11

szerintem baromi jó. és megható volt a siketes rész.

human - 2017. 10. 10. 12:16

jaja

El-ahrairah - 2017. 10. 10. 14:09

Nagyon jópofa az egész, külön tetszett, hogy a jelek szerint nem kell szó szerint megváltani a világot vagy lekaratéjozni az ürdüngöt hanem az igaz embereknek az a dolguk, hogy jók legyenek és így tegyék jobbá a világot.

A végén a kis csavar meg feltette az i-re a pontot.

winnie - 2017. 10. 12. 12:16

1×02: 6/10. Ááá, hogy az a…! Annyira benne van ebben a sorozatban az, hogy végigmosolyogjam és -élvezzem minden percét, de mintha a készítők a tálalást elszúrnák. Pedig sztori és karakterek szempontjából minden rendben van, de vagy a jelenetek lezongorázása, vagy a dialógok nem működnek 100%-osan, és folyton hiányérzetem van.

A segítős, ráadásul infóhiányos (vagyis epizodikus rejtélyfaktor jelen!, sőt, most látomás is volt…) alapkoncepció mindig is az egyik kedvencem volt, a színészek, főleg az ikreket alakító Jason Ritter és JoAnna Garcia abszolút szimpatikusak, a karakterek is teljesen rendben vannak, és csak a hab hiányzik a tortáról, de valahogy a megvalósításon valami elcsúszik, nincs nagy katarzis. Például az 1×02 vége ilyen lehetett volna, de az sem indított meg.

Verdikt: maradok, persze, még maradok, mert még mindig aranyos a sorozat, de vagy a részemről, vagy a készítők részéről még hiányzik némi plusz, hogy igazi feelgood lehessen, és ne csak esetlen törekvés.

winnie - 2018. 03. 18. 06:47

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz