login |

Pilot-mustra: 9JKL – 1×01

2017. 10. 09. 17:45 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Mark Feurstein kifejezetten súlytalan színész, de van benne valami erőltetett természetesség, ami révén olykor meggyőző képes lenni. Ez a CBS-szitkom abszolút az ő sorozata, rajta áll vagy bukik, és nem csak azért, mert kiemelt főszereplő, hanem mert készítő is egyben.

9JKL – 1×01 – 3,5/10

A sorozat egy klasszikus családi komédia, ami nem újdonság, mint ahogy az sem, hogy a szereplők egymás közelében, egymás szomszédjában laknak – ezer ilyen sorozat volt és van, még családokkal is, ld. szegény The McCarthys. A színészfiú hazaköltözik New York-ba, pont a tesó+feleség, valamint apu+anyu közti lakásban, hogy legyen valami plusz poén lehetőség, mert egyébként tök olyan, mintha egy házban laknának, hiszen a lakás pusztán egy szoba.

Mondanom sem kell, hogy ezt az alapfelállást többkamerásan valósították meg, és rémisztően elmaradottan (vagy úgy is lehet mondani, hogy “a klasszikus hagyományokat követve”), valahol döbbenet, hogy a közönség mégis megállás nélkül röhög. Egy gyenge sorozat sokadik részénél ez nem csoda, hiszen rajongók fognak jegyet venni a felvételre, de egy pilotnál ez a világ nyolcadik csodája, főleg, ha alig van szóra érdemes poén benne.

Valamilyen szinten azért meglepetés volt a pilot, mert bár béna volt, de közel sem annyira rettenetes, mint gondoltam volna. Egyrészt azért, mert human-nel ellentétben kaptam nem feltétlenül várt poénokat és megoldásokat (illetve karakterjellemzőket), másrészt pedig, mert a a mellékszereplők megmentik valamennyire.

Még nem látni, hogy ki lesz Barney, hogy kinek lesz minden mondata zseniális, de majdnem az összes családtagnak voltak jó pillanatai: David Walton most nem annyira tipikus davidwalton-i szerepet kapott, Liza Lapira remek deadpan, Linda Lavin nagyon creepy a kétértelműségével – egyedül Elliott Gould volt egy kicsit lejárt lemez. (A többiek közül Matt Murray laza, szerencsétlen Albert Tsai-ról inkább nem szólnék, döbbenet, hogy immáron negyedik évad folyamatosan van munkája…)

Arra azért kíváncsi leszek, hogy Feurstein karakterének a színészi mivolta kap-e komolyabb szerepet, vagy most kimerült az egész Paul Feig-ben (ő is meglepett, például, hisz végigvitték a sztoriját), a szkriptírásban és a pár célozgatásban a korábbi szerep kapcsán. (Megjegyzem, ezt a Blind Cop-poént nem értem. Mármint úgy vicces, hogy tényleg volt egy ilyen sorozat? Nem lett volna értelme olyat kitalálni…, amin gondolkodni is kell?)

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 10. 10. 10:30

1×02: jól van, helyre állt a világ rendje, 1,5/10, ez nagyon tré volt, pedig még albert tsai sem fért bele.

Többet nem is kéne írnom róla, de azért magyarázatként ide vetem, hogy bár a pilotban jók voltak a mellékszereplők a főhőssel, de itt már rémesek, hiszen apu és anyu, valamint a tesó és a felesége is kapott saját, Josh nélküli sztorikat. És azért ezekből lejött, hogy nagyon vékonyak a figurák, csak rájuk nem lehetne komédiát építeni, hiba volt ilyen hamar előre tolni őket (UPDATE: Ja, hogy ez az 1×04 volt…, értem). Nulla pont nullányira voltak viccesek a saját jeleneteik, a banános szál végképp mínuszos.

Fura ez a dolog, mert nyilván a főhős sem érdekes, de a figurák vele együtt működőképesek. Verdikt: hard kasza. (Örültem, hogy a részben nem volt Albert Tsai, de most visszaolvastam, hogy a pilotos vendégeskedése után nevezték ki állandónak, szóval jönni fog nemsokára.)

julianplenti - 2017. 10. 10. 11:13

örülök, hogy Albert Tsaitól nem csak én kapok hidegrázást :D
szegény azzal a hanggal… elviselhetetlen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz