login |

The Simpsons: kezdett a 29. évad

2017. 10. 09. 14:45 - Írta: Casey Novak

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Na, így kell évadot kezdeni!

Simpsonék meglovagolták az egyik legnagyobb jelenlegi sorozat utolsó hullámait, bezsúfoltak több tucat fantasy utalást húsz percbe, beszóltak az összes létező társadalmi csoportnak, csámcsogtak picit a nagyobb világvallásokon, és nem mellékesen még egész viccesre is sikerült az egész.

Lehet, hogy a könnyebb utat választották ezzel a speckó epizóddal, mert akármennyire fáradt is el a szemük a folyamatos kikacsintgatásoktól, ezzel a látványos parádéval egyszerűbb elégedett nézőket fogni, mint egy okos, elgondolkodtató résszel. Talán gyávaság, talán sokan pont ezért nem fogják ünnepelni a kezdést, de basszus… nekem tetszett.

De most mondjátok meg, lehet valamire haragudni, amiben Harry Potter, D&D, LoTR, Narnia és GoT poénok vannak? Még Nikolaj Coster-Waldau is beugrott az ööö… szerető testvér szerepében. 

És az első nézés után még nettó húsz percet el lehet szöszölni a háttérben elrejtett apróságok felfedezésével. Igen, vannak, akiket ilyen marhaságokkal le lehet kötni, például engem.

Olcsó húzás? Az, de legalább minőségi tálalásban. Bejött? Meglátjuk. Innen felfelé és lefelé is elindulhat az évad, aztán majd kiderül, hogy hová jut az írógárda ezzel a “nekünk ide már bérletünk van, szóval azt csinálunk, amit akarunk“-hozzáállással.

5 hozzászólás Ne habozz!

levie - 2017. 10. 09. 22:39

Én már nem tudom miért nézem, de a 9. évad után a 21.-ig még elviselhető volt a sorozat, még tudott szórakoztatni, szerethetőnek is szerethető volt. Valószínű 21 évad után azért nehezen tudok elengedni bármit is, ezért is kínzom már 8 évad óta magamat. Én is azok pártját fogom, akik szerint az író stafftól ez inkább volt egy gyáva, mintsem egy kreatív és jópofa húzás. De igazat kell adni annak is, hogy legalább nem lett olyan gyatra, semmitmondó és jellegtelen epizód, amiből az előző 8 évad állt. De reményt ez sem ad sajnos ahhoz, hogy a következő rész nem fog ugyanott kezdeni, ahol a 28. évad abbahagyta:/

baggio - 2017. 10. 10. 00:57

Nem igazán értem a finnyáskodást, én úgy érzem, hogy némi visszaesés után az előző pár évad bőven hozta azt a színvonalat, ami miatt továbbra is kötelező program a Simpsons, ez a start pedig egynek elment, nyilván ha sorra jönnének a hasonló részek, akkor lehetne mondani, hogy vészesen fogy a kreativitás. A Family Guy és a South Park duóval összevetésben meg egyértelműen ez a sorozat viszi a prímet, ha a jelenleg futó évadokat nézzük.

Thrasher - 2017. 10. 10. 08:57

“lehet valamire haragudni, amiben Harry Potter, D&D, LoTR, Narnia és GoT poénok vannak?”

Lehet, amikor ilyen szétesett, ütemtelen, a témákhoz össze-vissza nyúlkáló epizódot sikerül belőlük írni.
Mindig imádtam az ilyen, homage-ekkel teletűzdelt dolgokat, nem az ebből természetszerűen fakadó sokszínűség a baj, hanem az, hogy egyszerűen nem húzott az epizód, nem álltak össze egymással a poénok.

Tudom, hogy azt más írta, és nem feltétlen egyezik a véleményetek attól, hogy egy oldalon jelent meg, de az, hogy emellett az ezzel egy napon futó Family Guy-nyitányt meg lehúzták az oldalon, az külön vicces, mert az pont abban volt erős, amiben ez gagyi.

Casey Novak - 2017. 10. 10. 10:38

@Thrasher: Tény, hogy saját véleményt írtam, de ha szétnézel a neten, általánosságban a rajongók iszonyatosan lehúzták a FG-t, míg a Simpsonst csak a már megszokott mértékben gyepálták. Ebben az általános képben persze benne van az is, hogy neked fordított a sorrend. Nekem meg könnyű dolgom van, mert sosem szerettem a FG-t :)

wirth - 2017. 10. 10. 14:39

Nekem ez a jól összehányunk egy csomó aktuális popkulturális utalást nem nagyon vitte el a részt. Az egész esik szét, a történet érdektelen, és ezen kívül semmi nem maradt meg bennem az epizódról, annyira semmilyen volt. Lehet, hogy segített volna ha Trónok harca rajongóként nézem a nyitórészt, de ez a világ teljesen hidegen hagy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz