login |

Lethal Weapon: kezdett a 2. évad

2017. 10. 10. 18:15 - Írta: Desmond Wallace

25 hozzászólás | kategória: kritika,

A 2016/17-es évad egyik nagy meglepetése volt a Halálos fegyver a Chuck és a Forever egykori showrunnerje által jegyzett tévés verziója, amely nem csak engem győzött meg, hanem a junkie-k nagyobb része is jól szórakozott az első évad során. A fináléban kaptunk ugyan egy cliffhangert, de ennek a feloldásánál sokkal fontosabb volt az, hogy marad-e az az őrült könnyedség, ami miatt olyan kedvelhető sorozat lett az LW.

Nyilván a premierből nem lehet hosszútávú következtetést levonni, de úgy tűnik, hogy nem lesz gond idén sem a minőséggel. Persze Murtaugh már nem lenne ennyire magabiztos, hiszen szeretett társa nem bánt vele túlságosan kesztyűs kézzel a mexikói kiruccanás során.

Túlságosan nagy fordulatokat nem hozott ez az epizód, de azért történt itt egy-két olyan dolog, ami hatással lehet a folytatásra, így spoilerekkel már csak a tovább mögött merek foglalkozni. Jobb az óvatosság, hiszen Martin Riggs-szel nem érdemes ujjat húzni.

Várható volt, hogy a nagy leszámolást nem fogják sokáig húzni, így pedig sima heti ügyet kreáltak Riggs bosszújából. Persze ebben a sorozatban egyik heti ügy se sima, hiszen őrültséggel vannak megspékelve a jelenetek. Murtaugh számára persze nem újdonság, hogy Riggs nem bánik finoman az emberekkel, de most a saját bőrén is megtapasztalhatta ezt.

Tito Flores a föld alá került, Riggs lezárta a múltját, szóval innentől talán kevésbé lesz önpusztító karakter, de az fix, hogy még egy jó darabig nem is ő lesz a kaliforniai mintanyomozó. Az epizód első fele túlságosan sablonosan indult, de aztán rendesen felpörögtek az események. Az utolsó 15 perc már azt a szintet hozta, amiért annyira szerettem az első évadot.

Összességében azt mondhatom, hogy jól szórakoztam, de nem fogok annyira elérzékenyülni, mint Murtaugh, szóval “csak” 6,5/10-re tudom belőni ezt a visszatérést. Természetesen továbbra is nézem ezt a halálosan szórakoztató akciókrimit, mindig jó látni, hogy az adott hétre milyen őrültséget találnak ki.

25 hozzászólás Ne habozz!

Roxi - 2017. 10. 10. 19:50

El is felejtettem,hogy már kezdett a sorozat így gyorsan bepótoltam. Én már azt hittem,hogy az évad végén lezárják Riggs bosszúját,így nem örültem annak,hogy átment a 2. évadra is. De így,hogy csak egy részt építettek köré teljesen rendben volt.

Nikki - 2017. 10. 10. 21:59

Szerettem úgy ahogy volt, már az elején is jól szórakoztam és a második részen is!

Ambriel - 2017. 10. 11. 07:56

Még mindig röhögök, ha eszembe jut Murtaugh érzelmi kitörése Mexikóban. Az évadnyitó szórakoztató volt, ha pedig hozzák ezt a szintet, akkor nem lesz probléma. NCIS: L.A-vel párban kitűnő esti szórakozás.
Azt azért remélem, hogy most, hogy elintézték a bosszút, kevesebb lesz Riggs magánéleti drámája, mert azt már tavaly is kezdtem unni.

Tudor - 2017. 10. 11. 14:59

Tudja valaki mikor lesz szinkronos kezdés?

winnie - 2017. 10. 11. 15:37

itt van minden ismert magyar premieridőpont: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/14/2017-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

állandó jelleggel az oldalsávban. ami nincs benne, arról még nem tudni.

bobi64 - 2017. 10. 13. 09:00

“Azt azért remélem, hogy most, hogy elintézték a bosszút, kevesebb lesz Riggs magánéleti drámája, mert azt már tavaly is kezdtem unni.” Elvileg erről szóltak a filmek eredetileg. Egy bekkattant zsaru, aki a felesége elvesztése miatt nem igazán érdekelt az életben maradásban. Bevállal minden őrültséget, csakhogy találkozik egy új szerelemmel, és ettől megváltozik. A másik rendőr, aki viszont erős családi háttérrel rendelkezik, a teljes ellentéte az előzőnek. Természetesen társak lesznek és a magán élet meghatározza mindkettejük munkáját, életét, cselekedeteit. Az más kérdés, hogy ezt milyen módon valósítják meg ebben a sorozatban.

winnie - 2017. 10. 13. 09:47

“Elvileg erről szóltak a filmek eredetileg. ”

ezzel nem mondasz újat, csak a különbség, hogy a film 90 perc, ez pedig most tart nemsokára az ezredik percnél. a pilotot meghatározta az alapszitu, a teljes évadra hatással volt, de nyilván valamikor valamilyen szinten tovább fognak lépni, ha azt akarják, hogy fejlődjenek a karakterek.

Tyberius06 - 2017. 10. 19. 12:31

A múltheti rész nekem picit lehúzó volt a szakítással, főleg mert igazából soha nem volt esélye egyiknek megismerni a másik igazi arcát, amikor nem épp totál elbaszott és szétcsúszott… Mi se nagyon tudjuk milyen Riggs, amikor nem épp totál bekattant.
A 4-dik rész viszont kellemes volt, érdekes volt a szitu is, bár eléggé kiszámítható, de ezzel együtt nekem tetszett a lendülete.
Ami fura volt (bár cseppet se bánom), hogy szó nem esett az előző részben történtekről, viszont tetszik, ahogy kezelik Riggs “megtisztulási” folyamatát.

Csak az a fránya nézettség, ebből így nem lesz 3-dik évad… :(

nessuno765 - 2017. 11. 06. 18:01

Leálltak vele?

Sámán - 2017. 11. 06. 18:10

nessuno765
Szerintem a World Series (baseball döntő) miatt maradt ki két rész. Elvileg azt is a Fox adta, és gondolom amiatt volt leállás.
Ha jól emlékszem tavaly is keresztezték egymást.

winnie - 2017. 11. 06. 18:16

igen. mindig írjuk a hírekben, ha egy sorozatból nincs rész. de egyébként is, ha a szeptember és május közötti 40 hét alatt adnak le 22 részt, akkor 18-szor nem kerül új rész adásba.

Mate815 - 2017. 11. 09. 10:21

Nagyon jó rész volt, sírtam a nevetéstől végig!

Roxi - 2018. 01. 08. 20:18

Baromi jó rész volt megint,remek szórakozás akció .és a végén volt egy meglepetés is Riggsnek. Csak azt nem értem miért nem pörög a kibeszélő?

Nike - 2018. 01. 09. 15:35

Valaki tudja hogy mikor jelenik meg szinkronosan?

hbal - 2018. 01. 10. 22:14

Jó ez az évad is, ezt már családdal együtt nézem ráadásul. A legutóbbi rész vége engem is meglepetésként ért egyébként, kíváncsi vagyok a folytatásra…

Nike - 2018. 01. 11. 22:00

A második évad mikor jelenik meg szinkronosan? Légyszi ha tudjátok írjátok meg☺

antares69 - 2018. 01. 14. 21:40

Imádom. Ennyi.

Desmond Wallace - 2018. 01. 25. 22:43

Nike: tavasszal indul az RTL Klubon.

jessm - 2018. 02. 07. 19:26

Egész jó a sorozat nagyszerűen szórakozok rajta csak most fedeztem fel magamnak , amikor szinkronosan belebotlottam Tv-ben egy részbe.
A sorozat kiküszöbölte a film hibáját(ami miatt mindig abbahagyom 5 perc után) azzal, hgy Mel Gibson nem szerepel benne, nagyon kevés filmjét tudom végignétni, egyszerűen irritál a szinészi játéka.

Jesustomer - 2018. 02. 11. 23:19

Ez az évad sokkal jobb mint az első.
Érdekes módon fejlődtek a karakterek, behoztak pár olyan dolgot ami a filmben nem volt és hát (SPOILER- ﹰﹰRiggs apja) meg kell hagyni nem gondoltam, hogy ilyen erős lesz az átívelő szál.
Végre nem egy Castle vagy egy Bones, pedig régen azok is jók voltak de érdekes módon ez most sokkal jobban bejön, és nem csak a humora miatt, a megoldandó ügyek is érdekesek szóval nem lehet panasz rájuk.
Kár, hogy ilyen kevesen követjük itt Junkie-n, de az is igaz, hogy ez kb egy limonádé, semmi több.

Szula - 2018. 02. 16. 09:10

Én is sajnálom Riggs és Palmer szakítását. Reménykedem hogy nem lesz végleges de mivel lement 15 rész és Palmer nem tért vissza ennek egyre halványabb az esélye. Azt viszont nagyon remélem hogy nem arra akarnak majd játszani a készítők hogy a doki csajjal hozzák össze végül. Riggs mellé egy kicsit őrült csaj kell mint Palmer, a filmekben is ezért működött a dolog.

Desmond Wallace - 2018. 03. 20. 20:29

“Én is sajnálom Riggs és Palmer szakítását.”

A színésznő állapotos volt, nemrég szült, szerintem csak ezért volt a szakítás, de majd később visszahozzák.

Legalábbis remélem, mert remek volt közöttük az összhang.

Szula - 2018. 03. 31. 20:05

Én is halottam a babáról így remélhetőleg visszatér ha nem is idén a következő évadban.

Tyberius06 - 2018. 04. 18. 21:28

Nekem ez a sorozat tavaly is kellemes meglepetés volt, meg idén is az a második évadjával. Riggs-Palmer szakítás nekem is fájó volt, ellenben ki tudok békülni a Riggs-Molly párossal is.

Legutóbbi részben egy fokkal jobb volt a Murtaugh család sztorijának ciki faktora, mert míg a jobb fajta drámát általában Riggs szálai hozzák, a Murtaugh család szálai rendre átesnek nálam az abszúrd hülyeségbe, de ez a terhességes cucc egész jól jött ki. Plusz ebben a részben nem volt dokinő, bár birom az ő beszélgetéseiket is.

Tyberius06 - 2018. 05. 12. 23:12

Az utolsó két rész családi drámája meg Murtaugh kapitánnyá léptetése eléggé felkavarta a kellemes légkört, bár valahol annyira érződött az egész második etapon és a sok flashbacken, hogy fater visszaköszön.
És mindezek tetejébe a kavarás Crawford körül.
Az évadzáró utolsó 10-20 másodperce nagyon nem kellett volna, anélkül tök szép sorozatzárás is lehetett volna és simán folytatható ha úgy adódik. Persze akkor még gondolom nem tudták, hogy milyen bonyodalmak vannak Crawford körül, ha mondjuk fejlövést kap még egy Michael Knightos arcplasztikával is megoldhatták volna a színész cserét. Ha folytatják Crawford nélkül akkor az lesz a bajom, ha nem folytatják, akkor meg ez a totál kiszámítható cliffhanger öli meg az élményt. Ezt egyébként nem is értem. Mi a fene célja van 2018-ban ilyen cliffhangert írni egy “nélkülözhetetlen” főszereplő/karakter köré, hiszen nincs izgulni való. Ha folytatják (ami pár héten belül kiderül), akkor nincs miért izgulni, mert tudjuk, hogy túléli.
Bár jelen esetben ez a lezárás se tekinthető nem Happy Endnek, hiszen Riggs végső soron “vissza akart” térni a feleségéhez, bár ebből a szempontból semmisé tették a 2 évados fejlődését és a tovább lépését…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz