login |

NCIS: Los Angeles: kezdett a 9. évad – írta Sue

2017. 10. 10. 15:15 - Írta: vendegblogger

68 hozzászólás | kategória: kritika,

Los Angeles visszatért. És tetszik az új főcím, bár elég sok apróbb-nagyobb spoilert tartalmaz az évadra nézve.

It’s just not you.

Az évadzáróról szóló írásomban azt kértem, hogy lepjenek meg az írók. Bizony értelemben megtették, bár nem egészen azt kaptam, amit vártam.

Hogy ki mit csinált a nyári szünetben? Én momentán megkíséreltem megemészteni a látottakat és nosztalgiázni régebbi részeken. De nem ez a lényeg. Eric – Holy moly, guacamole!avokádónak öltözve szórólapokat osztogatott valahol a sétányon, Nell pedig szemmel tartja.

Sam az óceánparti lakókocsijában folytatja a gyászát, szörfözéssel és más egyéb rekreációs jellegű tevékenységekkel, miután a gyerekei sikeresen elkezdték a tanévet a bentlakásos iskoláikban – a melóról hallani sem akar. Nem mondhatom, hogy ez annyira meglepő volna azok után, ahol májusban átmenetileg elejtettük a történetünk fonalát. Callen néha a nyakára jár ellenőrizni, hol tart a történtek feldolgozásában, és idegesíteni hőn szeretett partnerét.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Kensi és Deeks az eljegyzés okozta helyzettel próbál mit kezdeni, vagyis dolgoznak azon, hogy kinek-mikor-mit hogyan kéne elmondani. Pláne, hogy Kensi már rég színt vallott a saját édesanyjának, de Deeks mama még hivatalosan várat magára. De már nem sokáig, mert amikor egyetlen fiacskája majdhogynem in flagranti találja a kedves mamát az edzőjével, megejtik annak „megtárgyalását”, hogy mi is a helyzet.

We got a new sheriff in town.

Ebbe a kiindulási helyzetbe landol egy koreai hulla egy háztetőről egy autón. Persze kiderül, hogy ügynök, ráadásul észak-koreai ügyekkel foglalkozó DIA ügynök, tehát összerántják a csapatot. Na de ki? Hát nem Hetty, hanem az új Főnéni, azaz Mosley igazgatóhelyettes asszony.

Aki – Hetty-fan vagyok, vállalom – messze nem olyan szimpi sem nekem, sem a csapatnak, mint az aprócska, de annál félelmetesebb Henrietta. A szárnysegédje, Dedoko ügynök viszont már sokkal inkább tűnik életrevalónak, mint ő maga. Nem véletlen, hogy a csapat őt előbb elfogadja.

Mindenesetre az új Főnéninek szokatlan lehetett, hogy a csapat „Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten”-elven kezelte őt, és Deeks LAPD-hez történő átmeneti száműzetése (az asztal a kutyáknál jelenet minden pillanata zseniális!) után előbb Callen és Kensi még tesztelik is, hogy mennyire „bevállalós” a döntésekben, majd Sam és Callen teszik próbára a bizonytalanságtűrését sajátos módon.

A nagy nyomozás közben persze van itt nem éppen legális házkutatás, lövöldözés, észak-koreai bombafenyegetés Los Angelesre, és így jutunk el szép apránként a mentőautóban utazó bombához.

Meg kell hagyni: klasszikus megoldást választottak. Miközben Callen mint az őrült módon hajt először csak kifelé a városból, majd idő hiányában a kijelölt hely helyett a kikötőbe a mentővel, Sam hátul vadul próbálja hatástalanítani a visszaszámláló bombát.

A párbeszédükön nagyon jól szórakoztam, mint ahogyan azon is, ahogyan felemlegették a 6. évad elejéről a tengeralattjárót is. (A sors fintora: épp a múlt héten láttam megint azt a részt.) A legnagyobb a parti dialóg volt a robbanást megelőző pillanatokban a négyesfogat tagjai közt. A tökéletes időzítés fogalma testesült meg a képernyőn.

Where is Hetty?

A csapat nyomozás közben persze arra is szakít időt, hogy Hetty után nyomozzanak, méghozzá elég alaposan: Nell és Eric kiderítik, hogy a visszavonulása teljesen legális, rendben van, a hajója nincs a kikötőben, a házai többségét eladta vagy eladás alatt áll.

Aztán az epizód végére kiderült, hogy Ho Chi Minh városban élvezi a jól megérdemelt nyugdíját – egy másik dimenzióban, mert persze megint valami régi, CIA-vonatkozású ügyön dolgozik, ami az ő múltjához kapcsolódik, és azt hiszem, hogy lesz puskapor ebben a történetszálban, pláne a Rambo-s utalások után.

Ezzel azt hiszem megérkeztünk oda, hogy kísérletet tegyek bejósolni: mire számíthatunk májusig?

Arra biztosan, hogy Mosley Főnéni marad, és remélhetőleg apránként ő is kiérdemli mind a csapat bizalmát, mind a nézőkét, ahogyan annak idején Granger is tette. Abban pedig szintén aktívan reménykedhetünk, hogy ez a közel negyven éves vietnami fonal is csinos gombolyaggá alakul menet közben, s persze Hetty mielőbb visszatér az angyalok városába, hozva az összeállóban levő szálakat, mert kell a csapatnak is egy kis játékszer.

68 hozzászólás Ne habozz!

Zordon - 2017. 10. 10. 17:51

Nekem bejott az elso resz.
Deeks anyjat mondjuk kihagytam volna, napokig gondom volt az elalvassal attol a 2 perces jelenettol, de azon kivul jol megoldottak.

Az ido-oda razkodo szaguldo autoban vaktban drotokat vagdoso hatastaalnitason mar nem lepodok meg, de a humor nagyon ott volt az egesz epizodban.

Az uj fonokasszony erdekes karakter, jol megkavarhatja meg a kavet, egyelore nem szimpi, de attol meg felrazta az allovizet, szoval reszemrol maradhat :)

Azt csak talalgatni lehet, hogy mar megint hany es mifele csontvaz hullik ki Hetty szekrenyebol. Oszinten szolva, mar egy megkovult Brontosaurus sem lepne meg… meglatjuk, egyelore igeretes, remeljuk nem herdaljak el a lehetoseget.

Sue - 2017. 10. 10. 18:29

Ne haragudj, de Hettyről beszélünk: lesz ott Tirannosaurus Rex is! ;)

Én is akarok kommentelni - 2017. 10. 10. 20:04

Tetszett, de azért Miguel Ferrert az újak nem fogják tudni pótolni. Nincsenek egy szinten. És nem a karakterek , hanem a színészek.

torjack - 2017. 10. 10. 20:31

Alapvetően jó móka volt a nyitány. Az új alapszitu hozhat még érdekes pillanatokat.

Érdekes lesz, amikor Mosley rájön, hogy Kensi és Deeks nemcsak a munkában társak…nem olyan főnöknek tűnik, aki tolerálja az ilyesmit. Deeks már eleve nem indult jól nála. Bár van egy olyan sejtésem, hogy éppúgy be lesz törve, mint anno Granger.

Ami még érdekel, az az, hogy Sam gyászát akkor most lezavartuk, vagy lesz még ez ügyben valami.

Meg ugye ott van Hetty meg a vietnami szál, gondolom az lesz az évad első felének fősztorija. Talán valamilyen módon Grangert is hozzákapcsolják.

Sue - 2017. 10. 10. 21:06

Sam gyászát én nem szeretném, ha ennyivel lezárnánk. Ha már egyszer a múlt évadban ilyen realisztikusra sikerült Kensi felépülési sztorija, akkor itt is minimum azt várom el, hogy ne legyen pikk-pakk elintézve. És erre szerintem szépen rímelt a második rész, mert azért érzékelhető volt, hogy Sam nem pusztán kollegiális féltést produkált a régi kolleginája felé, amikor meglőtték, hanem érezhető volt, hogy nem akar még egyszer elveszteni valakit, akit kedvel.

Ambriel - 2017. 10. 11. 07:51

Féltem, hogy búvalbélelt Samet kapunk, de hála az égnek, nem így lett. G ismét bebizonyította, hogy igazi társ, aki soha nem hagyja magára a partnerét. Deeks és Kensi sem okozott csalódást.
Az új főnökön látszik, hogy ő lenne az új Granger, de tudjuk, hogy őt nem lehet pótolni. Nagyon fog hiányozni.
Hettyről sejtettem, hogy megint “sumákol” valamit, és biztos vagyok benne, hogy idén sem fog csalódást okozni az öreglány.
Igazából a szezonnyitó sok újat nem mutatott, mégis megadta azt az alaphangulatot, amiért 9 éve imádom a sorozatot.

payskin - 2017. 10. 24. 22:01

Ú, ez a 4. rész nagyon nem volt jó. Az egész sztori rettentő gyenge lábakon állt, azt hittem, valami zöldfülű írópalánta akarta megmutatni, milyen okos, és milyen ügyesen keveri a lapokat, pedig nem. Erre kiderül, hogy az egyik fő író jegyzi. o.O Szép teljesítmény, amikor Saméknek a 31. percig nem jut eszébe, hogy a kulindás fickót esetleg sakkban tartják valamivel… Sóhaj.

Az Executive Assistant Director nénivel sem vagyok kibékülve. Nem tudom eldönteni, hogy direkt van ennyire pikírt irritálóra véve a figura, és ilyen jól játssza a színésznő, vagy épp ellenkezőleg, az irritál benne, hogy mennyire nem természetes. Valahogy sem a megjelenése, sem a járása nem oké, minden jelenetben vonul, a beszéde, a hanghordozása is rettentő fura. A végén, amikor csak áll a lépcső tetején Callen mellett, ott is annyira… nem tudok rá jobb szót… természetellenes: modellek állnak meg így a kifutó végén 2 másodpercre. Most még szuperhőst is csináltak belőle, aki — puff-puff — két pisztollyal úgy lő, mint az isten, a nyolc mondatából kettő az volt, hogy milyen jó EAD-nek lenni, és nyilván övé a Porsche is. Arra tudok csak gondolni, hogy koncepció szerint ő lenne az anti-Hetty, aki egyszerre fiatal, agilis, dekoratív, meg nem-tudom-mi, csak rettentően túlhúzták a csúszkát, és kicsit már nem ember.

Sue - 2017. 11. 01. 23:16

Éljen-éljen, a jelek szerint nem csak nekem van egyre komolyabb hidegrázásom ettől a Mosley-tól… Most már ott tartok, hogy I want Hetty back ASAP. :)
4. rész sok szempontból tölteléknek tűnt, az 5. rész nekem jobban bejött: Arkady mindig szórakoztató, plusz a potenciális ifi-Callen bedobása is komoly lehetőségeket rejteget a jövőre nézve – ha okosan használják. És bízom benne, hogy sikerül ezt megugrania az íróknak.

Zordon - 2017. 11. 02. 17:17

En is felugranek erre a kocsira…
Az egy dolog, hogy indulasnak nem volt szimpatikus Mosley, de ettol meg nemikepp orultem a megjelenesenek, mert ugy tunt, hogy kicsit felrazza a helyzetet.
Ehelyett kaptunk egy unszimpatikus, idegesito karaktert, aki semmit nem razott fel az idegeimen kivul. Ezt elszurtak.
Arkady volt a fenypont, megint jokat rohogcseltem rajta.
Jovo heten ujra lesz nemi Hetty, ha jol emlekszem, szoval lehet ujra jo iranyba indulnak a dolgok.
Meglatjuk, a vak is aszonta…

payskin - 2017. 11. 06. 22:19

[9×06] Na, ez jó rész volt! Egyrészt nem szerepelt benne Mosley, másrészt volt benne Hetty, harmadrészt az ügy sem a szokásos kaptafára épült.

Az elején húztam kicsit a számat — bajom van azzal, hogy Nellből terepen bevethető ügynököt csináltak, mert szegény Renée Felice Smith ezt alkatilag képtelen eljátszani (lásd: a mozgása, amikor Kensivel közelítik meg Deeks kocsiját a garázsban), de az nagyon tetszett, hogy az epizódon átívelő Callen-Sam párbeszéd végre nem valami random hülyeség volt, hanem tartott valahonnan valahová, volt egy kis mélysége is. Még ilyet. :)

payskin - 2017. 11. 13. 21:02

[9×07] Remélem, azt a nagyon szép állapotú C64-et nem robbantották fel a bázison, mert szomorú volnék. :D Mindazonáltal 18 inch az 45 centi. Kensinek piszok jó alakja van, de azért a legkeskenyebb része sem hiszem, hogy 45 centinél kisebb volna. Na mindegy, részletkérdés.

Szerintetek kiszállnak, meghal valamelyik, szétmennek, kiírják bármelyiket is 9 évad után? Lusta vagyok utánanézni, kinek meddig van szerződése.

Zordon - 2017. 11. 13. 23:10

A piszok jo alakban egyetertunk. A 45 centi meg eleg sok, ha az ember lanya osszehuzza magat, akkor beferhet. Nagyon ficankolni azert nem fog. :)

Nem hinnem, hogy kiirnanak barkit is, bar egy pillanatra tenyleg elhittem, hogy megint szetebrudaljak oket. Szerencsere nem ez tortent.

Szerzodeseket illetoen passzolok.

Linda Hunt mar tavaly is eleg keveset szerepelt, iden meg eddig alig lattuk, de a tobbiek szerintem maradnak. Ez nem az a sorozat, ahol hirtelen eltuno foszereploktol kellene tartani, hacsak valami nagyon nyomos oka nincs.

Mindenesetre, sajnos tovabbi 1-2 evadnal tobbet nem nagyon nezek ki a sorozatnak (ha egyaltalan). Foleg a tavalyi eleg szep szereples utan sikerult megint jocskan alabbadni a nezettseget. Azert legalabb jovo heten meglesz a 200. resz :).

payskin - 2017. 11. 21. 22:30

Nyilván én vagyok a hülye, hogy a múltkori lelkizést komolyan vettem, hiszen ebben a részben már nyoma sem volt, mintha meg sem történt volna. Hogy ezt hogy utálom! A folyamatosságnak még a látszatára sem adnak.

Egyébként meg simának is gyenge lett volna, nemhogy 200. résznek. Az látszott, hogy volt költségvetés, robbantottak benne két szép nagyot, köszönjük, épkézláb történetre, sajnos, már nem nagyon futotta, nem volt az egésznek se füle-se farka. Végig arra vártam, mikor jönnek Chegwiddenék, és kommandóznak a dzsungelben, erre kaptunk egy cameót.

Mosley kevésbé volt irritáló, már-már emberi sorokat sikerült a szájába adni! Megismertük Nell egykoron genyó testvérét, aki most a Homeland Securitynél dolgozik, és pitty-pitty-pitty telefonokat azonosít a Windows táblagépén. Erről jut eszembe, a product placementet kezdik egy csöppet túlzásba vinni. Ugye, a kiskölyköt nem azért írták bele, hogy Mosley hirtelen összerakjon egy újabb Windows táblagépet, ezúttal billentyűzettel, és a kölyök úgy tehessen, mintha játszana rajta? Meh. Ja, és Deeks mama is volt, mert ő is kellett még ebbe a sztoriba, mint egy falat kenyér!

Ami tetszett, hogy Linda Huntot jól “megtépték” (már nem a vietnámiak, hanem a sminkesek), végre nem úgy nézett ki, mintha saját maga hajas baba paródiája volna. :)

Zordon - 2017. 11. 23. 19:26

Kb egyetertunk.

200. resznek nagyon gyer volt, sima x+1-edik resznek meg elment volna.

A kulonbozo folytonossagi problemakhoz meg mar hozzaszakhattunk :)

torjack - 2017. 11. 23. 20:38

Nekem sem adta ez a 200. rész…egynek elment, de azt hittem, talán kirukkolnak valamivel a szép jubileum alkalmából. Bár ugye a 100. rész sem volt anno egy nagy durranás.

Ha már Mrs. Deeks, tényleg érdekelne, hogy ki volt Mr. Deeks…mert, hogy Bozont apját máshogy hívták. (Pár hete elcsíptem, egy második évados ismétlést valahol, az igaza apuka neve valami Brandell volt talán…)

Na mindegy, legalább már mosómedvék, meg befagyott tavak nincsenek.

Zordon - 2017. 11. 24. 15:51

A mosomedveken legalabb jokat derultunk meg elcelodtunk. Most csak kezd szimplan unalmas lenni.

Bar a humor meg mindig elegge a helyen van, sok neha meg a dramazas is osszejon, alapvetoen egyre inkabb elszurkul az egesz.

Zordon - 2017. 11. 27. 18:40

S09E09:
Hatooo…. WTF?
Noi James Bond? Vagy inkabb Jane Bond?
Szindikatus felvasarolja a fel CIA-t?

Mi jon meg?

Lemaradtam valahol?

torjack - 2017. 11. 27. 21:24

Hmmm…igen…ez így elég érdekesre sikeredett.

Jöhet az NCIS:Joelle (Beth? Jane? Jolán?) spin-off :D

Hetty megint nem volt. Igaz, a mostani részbe nem is fért volna el a vietnami szál, de most már tényleg gyanús, hogy Yoda búcsúzik a szezon végén.
Ami azt illeti, a csapat meg is van nélküle…

payskin - 2017. 11. 28. 08:38

Varrjunk el régi szálakat epizód, de azért ne egészen. Lehet ezen majd még rugózni. :)

És milyen szép akváriumot építettek már Mosleynak a díszlet tetejébe!

Zordon - 2017. 11. 28. 18:31

Nohat… Masodik megnezesre is egy katyvasz. Azt hittem hogy csak az esti zsibbadtsagom okozta a bamba nezest es nem sok mindent ertest.

Joelle eloszor kedves ovoneni, akibol szeparatista CIA kem lesz, aki mostanra Jane Bond, Terminator, Predator es Obi-van Kenobi egyszemelyben. He? Mivan?

Valami titokzatos szindikatus mindent megfigyel, felvasarol egy csapat CIA ugynokot, majd mindent szepen elmesel az egyik tagja, aki aztan kenyelmesen leloveti magat. He? Ezt a tortenetet tenyleg mintha valami ’60-as evekbeli James Bond filmbol vettek volna.

Joelle eltunteti magat, hogy uldozhesse a rosszfiukat, komolyan? Hogy sablonokbol epitkezik a sorozat, az rendben van, nem a 9. evadban levo procedural sorozattol varom a legnagyobb meglepetest, de hogy ilyen ordito “nincs jobb otletunk, de kinyirni nem akarjuk, hatha meg tudjuk tovabb tekergetni a karaktert” huzast mire fel gondoltak vilagmegvalto otletnek? “Csavar” mi? Legfeljebb a fejemet csavargattam, de annyira, hogy majdnem leesett a nyakamrol a vegere. Mindezt orjito szemforgatas kisereteben, amit neha megszakitott egy-egy kilapitott varangy meretu kerek szemmel pislogas, mikor ujabb es ujabb 007 kemsztori sablonokat sutogettek el.

Szegeny mosomedveket bezartak a dobozba es a befagyott toban lenyomtak a jeg ala, de inkabb azok jojjenek vissza, mint meg egy ilyen resz… Azon legalabb jokat szorakoztam.

torjack - 2017. 12. 03. 10:17

A mosómedvéket személyesen zártam abba a dobozba és nyomtam le őket a befagyott tóba. Nekik annyi.

A sorozat meg inkább Bond filmekből nyúljon, mintsem szappanoperákból.

payskin - 2017. 12. 12. 21:08

Hát, rendkívül szomorú, hogy épp egy karácsonyi előtti epizódban hal meg Sam egy rakétával felrobbantott autóban, Kensi pedig brazil erdőkben bujkáló paramilitáris csoport szuperügynökének keze által, aki annyira advanced, hogy enkezével nyírt ki korábban egy háromtagú rohamosztagosokból álló bandát, és robbantotta rájuk az épületet közvetlenül azután, hogy “hűvösre tette” a szimpatikus pultos csajt.

Ej, de iszonyú rész volt már megint. :( Ja, és hogy a kedvenc idézetemről se feledkezzünk meg: “DEEKS!”…

Zora - 2017. 12. 29. 20:30

9×11

Hát, semmi emlékem nincs Finnről. Utána kell néznem…

Kicsit unalmas rész volt.

payskin - 2017. 12. 31. 11:02

Pont nem írtunk róla egy szót sem. A 9×05-ben tűnt fel azzal, hogy ellopta Callen egyik kamu személyiségét, és ettől annyira szimpatikus lett, hogy Callen szárnyai alá vette, mert fiatalkori önmagára emlékeztette.

torjack - 2018. 01. 09. 16:54

Ez az újévi visszatérés sem volt egy nagy eresztés…Deeks meg megint partvonalon.

Talán jövő héten lesz valami Yoda fronton.

Zordon - 2018. 01. 09. 19:42

Hat most mar ideje lenne osszekapni magukat…

A humor elveszett, a drama meg mindig nem az erosseguk, Mosley egy nagy budos 0… talan Hidokoban meg lehet valami lehetoseg kesobbre.

Ez a swing&miss Mosleyval nem tett jot a sorozatnak. Kotve hiszem, hogy egyetlen karakteren mulna, de hogy Hetty helyettesitese nem segitett, az egeszen biztos.

torjack - 2018. 01. 15. 20:29

Na…ez már mindjárt jobb volt! Hiába, Hetty…

…és milyen kegyetlen a CBS, nemhogy egy előzetest nem toltak még ki a következő részre, de még azt sem, hogy mikor jön a folytatás…

Ami az új embereinket illeti: Talán fura, de nekem Mosley-val nincs különösebb bajom. Más közegből jön, a csapat meg nagyjából tesz rá, hogy Ő a főnök. A helyében én sem örülnék, ha a beosztottjaim ennyire tennének a fejemre. Talán több háttérsztori segítene a karakteren. Talán majd jut erre is idő.

Hidoko meg alapvetően szimpi, de néha már túl okos. Kiválóan helyt áll terepen, megfejt olyan rejtvényt amit a 2 geek sem…közben meg a karakter valódi funkciója nagyjából annyi, hogy a többiek játékperceit csökkentse.
Nyilván egy 9. évadban járó sorozatnál a veterán színészeknél már nem csak a pénz az érdekes, hanem az elvégzendő munka is a pénzért. Több Hidoko a képernyőn a többi színésznek picit talán több szabadidőt jelent.

Nem gond ez, csak kicsit kilóg a lóláb.

kateelee - 2018. 01. 17. 09:34

Ez az éved nagyon nem jön be, elveszett a harmónia, az összhang, ami a karakterek között megvolt, így hogy Hetty-t “kivették”, háttérbe szorították. Hiába nyomták a legelején Mosley karakterét. Itt látszott nagyon, hogy az az elődje Hetty milyen komplex karakter volt.

Ráadásul az se tetszik, hogy Deeks is hol szerepel, hol nem.

Zora - 2018. 01. 19. 11:37

9×12

Nagyon tetszett. És a végén esett le, hogy miért. Nem volt Deeks…
És nekem nem is hiányzott.

Zora - 2018. 01. 19. 12:54

9×13

Kissé unalmas volt, és elég erőltetett volt a kezdés. Még ha Abby-ről lett volna szó, aki álmodik…, na de Eric az egyáltalán nem ilyen fajta. Különben, szerintem az karakteridegen, hogy Hetty elárulja az egész CIA-t és NCIS-t egy ember életéért cserébe. Még ha az a bajtársa is.

ptg - 2018. 01. 31. 19:06

az évaddal vége ? És a mikor jön a 9 x 14 ? Valaki okosabb segítsen légyszi…

winnie - 2018. 01. 31. 19:11

pont az ilyen kérdések miatt van sorozatos premiernaptárunk:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/13/2018-as-sorozatos-premiernaptar/

Zordon - 2018. 02. 01. 09:49

marcius 11-en jon a kovetkezo resz, most hosszu szunetre mentek. (Teli olimpia, dijatadok, mittudomen)

Torcat - 2018. 02. 13. 17:00

Sziasztok, én lemaradtam a 9.évadról hol tudom megnézni sehol nem találom a 9×01 től magyarul, tud valaki segiteni?

Zordon - 2018. 02. 13. 17:54

Magyarul meg csak az elso resz ment le a 9. evadbol, az fellelheto az interneten.

Torcat - 2018. 02. 16. 19:03

Köszi a segítséget

Chris1985 - 2018. 02. 20. 11:15

Hidokonak hívják a diri asszony asszisztensét!

Rádai András - 2018. 03. 05. 10:33

Január 14-én ment a 13.-ik rész, azóta semmi. Tud valaki valamit a folytatásról?

Zordon - 2018. 03. 05. 18:12

Jovo heten jon. (Marcius 11)

De kb. 5-6 kommenttel ezelott mar irtuk.

torjack - 2018. 03. 12. 11:12

Nem nyűgözött le a visszatérés, eléggé kiszámíthatóra sikeredett. De egynek elment.

Az mondjuk vicces, hogy Hetty hónapokig való távolléte, vélhetően több hetes fogsága után a csapat pont akkor fut be megmenteni a napot, amikor a verés tetőfokán épp ki akarják nyisszantani Yoda szemét…micsoda remek időzítés!

A kínzás mondjuk egy kicsit meredek volt, nem gondoltam, hogy az öregcsajjal ilyet meglépnek.

Ezt leszámítva viszont elég sablonos volt az egész.

Zordon - 2018. 03. 12. 18:19

Azert akadt nehany poen megint. A lokott kinai meg a veteranklub adott okot nemi mosolygasra :).

Ezen kivul tenyleg nem volt egy kiemelkedo resz. A hosszu kihagyas utan azert jobbat vartam volna…

Zora - 2018. 03. 24. 15:23

9×14

Négyszeri nekifutásra tudtam végignézni. Marha idegesítő volt Sydney rinyálása, képzett ember létére, valamint a 3 öreg és a 4 fiatalabb szópárbaja Vietnámban. Sokat tapasztalt, képzett ügynökök és állandóan veszekednek??? Mint egy óvodás csoport. Nem szórakoztató és vicces volt, hanem nyűglődés.

Zora - 2018. 03. 24. 16:31

Érdekes, a 9×14-ben befelé nyílott Mosley irodájának ajtaja, a 15. részben meg kifelé.

torjack - 2018. 03. 24. 19:55

A sorozat nyilván nem dokumentumfilm, úgyhogy nálam belefér, ha csinálnak olyan dolgokat, amit valódi ügynökök nem csinálnának. Vagy igen, a fene se tudja, nem találkoztam még egy szövetségi ügynökkel sem :)

9×15:

Az igazság az, hogy a korábbi rész, melynek sztoriját újra felvették, már csak a nagyon ködös emlékek között volt meg…egyedül az érdekelt, hogy ha már Granger lánya visszatért, meg tudjuk-e mi lett az öreggel?

Nos, várható volt a konklúzió, szép kilépőt kapott. Bár lehet emocionálisan erősebb lett volna, ha a női szakasz is ott van. Granger a Hetty, Nell, Kensi trióval működött jól.

torjack - 2018. 04. 06. 12:40

Két jobban sikerült rész.

9×16:

Reznikov papa Iránnak kiadása, majd onnan az oroszoknak átadása vélhetően az évad végén még téma lesz, plusz COD is kapott némi színészi feladatot.

9×17:

Mintha Criminal Minds epizódot néztem volna, gondolom a sorozatgyilkos banda is elő fog még kerülni.
Plusz itt van a Mosley backstory, ez is elő fog még kerülni.

Akár még ebből is ki lehet hozni az évad végére, vagy a következő szezonra valamit.

Zordon - 2018. 04. 06. 17:59

A sorozatgyilkosos resz tenyleg kimondottan jol sikerult.

Az ahelyzet, hogy se a Callen papa, se a Mosley-fele dolog nem hoz tuzbe egyelore, mindegyik inkabb cask olyan szodaval elmegy…

Meglatjuk mit sutnek ki belole az evad vegere. Ha egy kellemesen szorakoztato kozepes sztori kijon, akkor mar elegedett leszek. Mar jo ideje nem varok vilagmegvalto ujdonsagokat :) (egy 9. evados sorozattol azert ez nem is annyira elvaras… :) )

payskin - 2018. 04. 08. 22:17

Ez elég erős volt a megszokott limonádé részekhez képest.

Bocs, csak kikívánkozik belőlem, hogy nem tudok ezzel a szegény Mosleyval megbékélni. Elképesztő módon nem tudtak mit kezdeni a szerencsétlennel az évad eleje óta, de most, hogy Hetty is visszajött, el kéne dönteni, hogy akkor megölik egymást, vagy mi lesz, mert ez a

– vissza akarsz küldeni a rendőrségre?
– igen.
– tényleg?
– nem.
– ki akarsz rúgni?
– nem, te vagy a legjobb ügynök.

…ez botrány szar. Az évad elején is pikírt idegesítő volt, most már legalább néha emberszabású, de továbbra is van ebben a szegény Nia Longban valami, ami rohadtul zavar. Ez egy elegáns, dekoratív megjelenésű nő volna, de állandóan a nyakáig vannak polcolva a mellei, kint van az összes lába, de folyton úgy fényképezik, mintha aránytalanul rövidek volnának, és van kétfajta nézése. Hogy ez miért jó?

Zordon - 2018. 04. 09. 17:15

Payskin: igazad van, de valaki kellett, aki megkavarta a szart. Csak sajnos nem kavart meg semmit, viszont irritalo.

De a mostani reszben legalabb volt megint Arkady. Reg mosolyogtam ennyit egy reszen, ez most megint felfele logott ki az evadbol. Ebbol is latszik, hogy a humor meg mindig jobban megy az iroknak, mint a dramazas, lehetne belole tobb.

Zora - 2018. 04. 18. 14:24

9×18

Ez olyan hülyeség, hogy most Annát fogják meghurcolni, mert lelőtt egy fegyvertelen embert.
:-(((
Jó, amit már 9 éve mondok ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy vagy totálisan mellé lőnek a bűnözőknek, vagy egyenesen a szívbe. Miért nem tudta a lábán, karján, fenekén eltalálni?!?!?! (Mert szerintem háttal volt.)

Nagyon fintorgok a következmények miatt…
:-(((

Zora - 2018. 04. 18. 14:29

@Zordon

“Ebbol is latszik, hogy a humor meg mindig jobban megy az iroknak, mint a dramazas, lehetne belole tobb.”

Viszont, nálam Deeks humora az, amivel világgá lehet kergetni. Lehet, maga a színész a rossz? Mert Arkady-nál tök sokszor felröhögtem, nála egyáltalán nem volt erőltetett. Deeks nekem nagyon szálka a szememben…

torjack - 2018. 04. 18. 20:47

Na, zsebben a 10. évad :)

Zordon - 2018. 04. 19. 18:11

A nyar melle megerkezett a berendeles is :)

Mar ugyis csak par resz van hatra ebbol az evadbol.

Torsa Erzslbet - 2018. 05. 01. 19:25

Bocsika! Tudja valaki, hogy ki játssza Hidoko szerepét?
Nekem szimpi a csaj!

kateelee - 2018. 05. 04. 10:53

Torsa Erzslbet: Andrea Bordeaux játssza Hidoko-t.

payskin - 2018. 05. 21. 19:34

Egész jó kis finálé lett volna. Kár az utolsó 30 másodpercért. Kétszer eljátszani egy évadban ezt a baromságot — ez lehet, hogy nekem végállomás, kiszállás. Majd még elolvasom, ti mit szóltok hozzá, meg őszig eldöntöm.

torjack - 2018. 05. 21. 21:32

Igen…a végét én sem értettem, hogy gondolták. Simán elkaphatták volna a csapatot, aztán folyt. köv… ez így… hát izé.

Meg ugye ott van Hidoko is, zsák a fején, beszélni nem tud, élve felgyújtják, hát biztos elhiszem…

Sam lábon lövésének az elején meg sok értelme nem volt.

Ezeket leszámítva azonban nem volt rossz, volt feszkó rendesen.

Annaa - 2018. 05. 21. 21:40

Szerintetek ki fogják írni ez után az évad után valamelyiket?

Szula - 2018. 05. 23. 10:10

Nagyon azt tolták egész évadban hogy Deeks ki akar szállni úgyhogy az ő távozása benne lehet a pakliban. Az összezördülés Kensivel is előre vetítheti egyikük távozását. Bár jól kicsesznének azokkal akik az esküvőre várnak. Én arra tippelek most hogy mindenki túléli de Deeks nem marad állandó vagy csak kiszáll az NCIS-ből és a kocsmát fogja vezetni.

torjack - 2018. 05. 23. 17:08

Szerintem marad Deeks is, ez a kiszállós huzavona nagyjából arra jó, hogy generáljanak némi feszkót a párocska között.

Meg ugye a sorozat már elérte azt a kort, amikor már számolni kell év közben egy esetleges év végi kaszával, jó, ha a készítőknek van terve a karaktersztorik elvarrására.

Andrea Bordeaux instagramon kvázi elbúcsúzott, de ilyet LL Cool J is csinált már vagy három éve, amikor Sam-et mellbe lőtték…Csak szívatta a népet a fazon.

Zordon - 2018. 05. 23. 19:24

Az en tippem az, hogy nem lesz valtozas, de ha megis, akkor valoban Deeks kerul ki a kepbol – ha marad is szereplo, esetleg nem a csapat tagja, vagy valami hasonlo.

Evadzaro jo volt, bar egy kicsit nekem tul sok volt benne a drama, es nem vagyok oda a cliffhangerekert.

Ezt az idegesito Mosleyt viszont ejthetnek. Az evadzaroban csak egy hisztis picsa volt, semmi mas. Ez nem hianyzik.

Szula - 2018. 05. 23. 20:37

Hidoko távozásában én egyáltalán nem vagyok biztos így hogy nem mutatták konkrétan az ő halálát. Szerintem nem őt ölték meg a katonák hanem valaki mást és őt foglyul ejtette Mosley volt pasija. Így elő lehet majd kapni pár rész után hogy átadja Hidokot a fiáért cserébe.

Annaa - 2018. 05. 25. 10:51

Remélem Mosleyt végre kiirják, igazán rájöhetne, hogy például a fiával akar lenni, vagy lecsukhatnák vagy valami. Meg jó lenne, ha Deekst sem irnák ki, nélküle nem lenne ugyanaz a sorozat.

szotyi - 2018. 05. 25. 15:33

az utolsó pár részbe egész elviselhető volt Mosley, és ezt sikerült teljesen leépíteni az évadzáróval. Nagyon idegesítő volt. Érdekes volt hogy mennyit hangoztatta hogy kevés az ideje de arra volt ideje hogy Deeks elzavarásával foglalkozzon.

Én is akarok kommentelni - 2018. 05. 25. 22:56

Ez az évadzáró után remélem Mosley nem tudja feldolgozni Hidoko halálát, és nyugdíjba vonul és csak a gyerekével fog törődni ezután.

Monoton - 2018. 05. 28. 13:07

Évadzáró első fele (23) nekem sokkal jobban tetszett a feszkós hangulattal, mint a második fele (24). Hidokotól nem hiszem, hogy búcsút vettünk, ha mégis akkor az a nyár folyamán eldőlni. :)

Amúgy azt tudtátok, hogy a Kensit alakító Daniela Ruahnak a férje a Deekset alakító színésznek a bátyja? :D Aki egyben a kaszkadőre is :D

payskin - 2018. 06. 02. 13:35

Igen, tudtuk. Ahányszor Ruah terhes lesz, és ezt irgalmatlan bénán palástolni próbálják a sorozatban, mindig megbeszéljük. :)

Valaki - 2018. 07. 05. 08:23

Szerintem nagyon jó de egyébkent az új ügynök neve nem Harley Hidoko??

ptg - 2019. 10. 30. 19:47

már a 11.évad fut… nem kellene frissíteni az adatbázist ?
Köszi

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz