login |

Rick and Morty: vége a 3. évadnak

2017. 10. 10. 20:40 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Ez mi a fene volt?

Az biztos, hogy a Rick and Morty idén is a “legkreatívabb” jelzőre hajtott, akármennyit is kellett várunk erre a 3. évadra, ami egy meta beintéssel búcsúzott a sok filozofálás közben?

Igazából nehéz elemezni a helyzetet, mivel iszonyat tele volt pakolva ez az évad. Egyrészt ott van Rick és a nihilizmus, amire nem lehet építeni egy teljes szezont, nem? Ezt a Californication is bemutatta, csak a hedonizmussal. Ha a karakter elvan a helyén és csak a saját szórakoztatására keveredik kalandokba, akkor az nem köti le a nézőt hosszú távon, nincs fejlődés.

Ezt úgy oldották meg a sorozat készítői, hogy lepasszolták a dolgot a mellékszereplőkre. Az egészet az évad elején kifejtett válással indították el, hogy a feldolgozásán át Beth eljusson valami más szinthez az életében. A nihilizmus tetőpontja számomra a Pickle Rick-epizód volt, ahol Rick akarata és az intellektusa érvényesült, míg a 9. rész végén bedobott szálak után Beth végre képes volt másképp nézni a létezésre.

Mindemellett viszont ott van az elvárás is, hogy a nézők a nekik legjobban tetsző részekhez hasonlókat akarnak kapni. Mondjuk egy folyamatosan kreatív sorozatnál furcsa ez az felvetés, de Harmonékhoz szerintem többször is eljuthatott, mivel kaptuk a “tipikus, elszigetelt kaland epizód” kiszóláson át olyan jeleneteket, amikor továbbgondoltak valamit a régebbi évadokból.

Sőt, a finálé konkrétan azzal viccelt, hogy ha a bevált receptet használják újra meg újra, ahogy azt láthatóan egyre többen szeretnék, akkor az halálunalmas lehet idővel. Nézzük meg, az “elnök” mit szeretett volna tőlük, és az hova vezetett, mielőtt elmentek Minecraftezni.

A fentiek ellenére viszont egyáltalán nem értek egyet azzal a fennkölt hanggal, amit a sorozat rajongói képesek megütni mostanság az intelligenciáról, hogy kicsit mainstreamebb közegbe is eljutott a Rick and Morty (már a Mom írói is coolnak gondolják).

Bárki élvezheti a sorozatot, hiszen minden szintű poénból is van benne bőven, és talán kicsi még a létezésről is lecsapódik a kreatív hullámvasutazás közben. Ja és 9/10.

17 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2017. 10. 10. 20:56

Kemény menet volt annyi biztos.

LoGi - 2017. 10. 10. 21:08

vááá az a Mom clip de cringe :D na de nem annyira, mint az a 39 másodperces videó a McDonaldsban a 4chan szintű retard emberkéről :D
Szinte hihetetlen ebben az évadban mennyire népszerű lett a R&M.
amúgy természetesen nagyon élveztem az évadot, max Phoenix persont hiányoltam belőle, de magabiztos vagyok benne, hogy előbb utóbb még ő is vissza fog köszönni, mint Evil Morty.
Kíváncsi vagyok hány évaddal terveznek most a készítők, nagyon remélem nem fog úgy járni a sorozat, hogy váratlanul lesz vége, és a készítők nem tudtak lezárni mindent.

denee - 2017. 10. 10. 21:43

még 9 évad!!!

DJackson - 2017. 10. 10. 22:41

Brutálisan jó évad volt, megérte a várakozást! Minden rész zseniális lett, torony magasan az eddigi legjobb évad!

Zéró - 2017. 10. 10. 23:33

Nekem tetszett ez a review róla azóta darálom.

http://holdkomp.hu/rick-and-morty-albert-camus-kedvenc-sorozata/

godzilla2 - 2017. 10. 11. 00:53

Véletlenül megnéztem a 3×01-et egy unalmas hajnalon, amikor még nem voltam képes elaludni…délután már be is szereztem az első 2 évadot, pár napra rá meg már a harmadiknál tartottam… így megy ez akkor, ha valami beszippantja az embert :D

Malachi - 2017. 10. 11. 06:37

a minivilágos, akkus részt SOHA SEMMI nem übereli majd, ebben az évadban megközelíteni sem sikerült. persze nem volt rossz, de elmarad a hibátlan második évadtól, voltak unalmas üresjáratok. (szuperhősfilm cikiző részen kifejezetten azt éreztem, mintha muszájból csinálták volna.) emlékezetes az első rész, Pickle Rick, a Morty’s Mindblowers és az utolsó rész.

jöhet a többi, remélem addigra kipihenik magukat. újabb másfél év, legalább…

Mate815 - 2017. 10. 11. 08:51

Óriási volt az évad! Pickle Rick! :D

Persoval - 2017. 10. 11. 09:27

To be fair, you have to have a very high IQ to understand Rick and Morty. The humor is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer’s head. There’s also Rick’s nihilistic outlook, which is deftly woven into his characterisation – his personal philosophy draws heavily fromNarodnaya Volya literature, for instance. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realize that they’re not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Rick and Morty truly ARE idiots- of course they wouldn’t appreciate, for instance, the humour in Rick’s existencial catchphrase “Wubba Lubba Dub Dub,” which itself is a cryptic reference to Turgenev’s Russian epic Fathers and Sons I’m smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Dan Harmon’s genius unfolds itself on their television screens. What fools… how I pity them. 😂 And yes by the way, I DO have a Rick and Morty tattoo. And no, you cannot see it. It’s for the ladies’ eyes only- And even they have to demonstrate that they’re within 5 IQ points of my own (preferably lower) beforehand.

pytta - 2017. 10. 11. 10:39

ez az utolsó komment valami paródia akart lenni? mert annak kicsit lapos volt…

Persoval - 2017. 10. 11. 12:13

FacePalm. Amikor rájössz, hogy vannak emberek akik nincsenek tisztában a copypasta fogalmával.

clegane - 2017. 10. 11. 12:46

Persoval: ez a második kommented azért legalább olyan ütős volt, mint az első.

Alfdam - 2017. 10. 11. 13:01

“nem értek egyet azzal a fennkölt hanggal, amit a sorozat rajongói képesek megütni mostanság az intelligenciáról,”

Remélem ez csak trollkodás volt a trollkodásra. :D

m76 - 2017. 10. 13. 17:53

Esküszöm többször elolvastam, de ez a mondat így ebben a formában kifog rajtam.

“A fentiek ellenére viszont egyáltalán nem értek egyet azzal a fennkölt hanggal, amit a sorozat rajongói képesek megütni mostanság az intelligenciáról, hogy kicsit mainstreamebb közegbe is eljutott a Rick and Morty”

Ez így ebben az összetételben most akkor mit is jelent?

winnie - 2017. 10. 17. 04:50

m76: ott van utána. ez nem az a sorozat, amihez kiemelt iq kéne, hogy élvezni lehetne, bőven mainstream.

tobias88 - 2017. 10. 24. 17:52

Most lehet várni megint 2 évet. Viszonylag kevés a komment, majd gondolom ha jön magyarul, ez is felkapott lesz hirtelen mint ahogy eddig az összes külföldi minőségi sorozat :)

39lépcsőfok - 2017. 10. 25. 11:07

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz