login |

Law & Order: SVU: kezdett a 19. évad

2017. 10. 11. 17:45 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Az évadnyitó közben végig az volt bennem, hogy de ott lennék az írószobában, amikor összeraknak egy ilyen epizódot. Tudom, hogy a Law & Order-ök legtöbbször nem írószobás elven készülnek (most új showrunner jött, így lehet, hogy ő változtatott), de maga a szerkezet összekalapálása érdekel, mert a mostani évadnyitóé lenyűgözött.

Pedig az első percek nagyon nem jöttek be, hiszen egyrészt magánélettel kezdtünk (Benson szála totál meglepett, hogy ennyire kiszámítható volt, egészen a legvégén érkező átívelésig), másrészt pedig egy erőszakoló elkapásával, amivel meg az volt a bajom, hogy azt hittem, hogy régi karaktert hoznak vissza, és nem jó lemaradni valamiről, legyen szó arról akár, hogy nem láttam korábban, vagy csak elfeledkeztem róla.

Utána persze kiderült, hogy mindössze nem tipikus módon közelítik meg az ügyet, és nem annyira a nyomozásra koncentrálnak, hanem a jogi háttérre, és mindenképp érdekes kérdéseket feszegetett a rész a rendőrök, illetve az áldozatok oldaláról is.

Legjobban viszont az jött be, ahogy nagy műgonddal felépítették a rész szerkezetét a meghallgatással, majd a politika behozásával, és ahogy a bírói döntés megváltoztatta az események folyásának irányát, és eljuttatta a karaktereket a finisbe. Valahogy minden egyes fordulat, illetve motiváció hihetőnek tűnt, és kicsit meg is lepett, hogy valamennyire hepiendre hozták ki a sztorit. (Az elején még azt hittem, hogy Amy Smart karakterének a férjére akarnak majd ráverni valamit.)

Ja, és ha már az epizód szerkezete. Nem csak a felépítés jött be, hanem az is, hogy miképp töltötték meg élettel. Ott volt először is a három áldozat (mindegyik karakter megmaradt bennem), illetve Peter Jacobson ügyvédje, aki ugyancsak emlékezetesre sikerült, hátha valamikor még visszahozzák. (Éreztem én, hogy már szerepelt a színész korábban, de akkor, a 13-14. évadban még nem ügyvédként.)

Szóval megint az történt, hogy azt hittem, hogy ez nem az én LO: SVU-részem lesz, de a készítők ismét megmutatták, hogy ők sokkal jobban értenek hozzá, és tudják, hogy mi kell nekem. És, hogy nem kell az érzelmi hatás eléréséhez holttesteket mutogatni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz