login |

Chicago Fire: kezdett a 6. évad – írta Sue

2017. 10. 12. 18:00 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem kis erőfeszítésekbe került, de tartottam magam ahhoz, amit májusban megfogadtam: messziről kerültem minden olyan hírt, ami a szeles város tűzoltóiról szóló sorozatról többet árult volna el annál, mint hogy mikor kezdődik a folytatás.

Ezen kívül vállalom azt is, amit az évadzáró kapcsán írtam: hiába szeretem mindegyik karaktert, akik bent ragadtak a sütödetűzben, mégis reméltem egy olyan jellegű bátor húzást, mint annak idején. Ilyen előzmények után viszont annyira azért nem tetszett, amit láttam. A tovább mögött spoilerhalommal folytatom.

A sütödetűznél Boden kezébe vette az irányítást – régen láttuk már őt ilyen aktívnak terepen, bár nem csoda, az emberei életéről volt szó. Persze itt megkaptuk a vágást a képünkbe. Bár eléggé igyekeztek nem egyértelművé tenni, hogy mi lett Casey-vel, amikor mindenki díszegyenruhában áll, Boden pedig beszédet mond, de nekem egyértelműnek tűnt, hogy ez nem egy temetés.

Aztán Mouch is visszatért a kényszerpihenőről, és sokkal aktívabb életbe kezdett, mint az eddigi: edz és odafigyel a táplálkozásra is, ami 5 évnyi kanapén való ücsörgés látványa után meglehetősen meglepően hathat, de közben egy teljesen jól átgondolt életmódváltás elevenedik meg a szemünk előtt.

Az sem volt meglepő, hogy Gaby-nek gondjai vannak a történtek után azzal, hogy férje hivatásszerűen égő épületekbe szaladgál másokat megmenteni. Ugyanakkor nekem kicsit erős volt, amikor megkérte Casey-t, hogy mindig térjen vissza hozzá.

Tudom-tudom: érzelmileg ilyesmi előfordul, de ez a rendszeren kívül álló és élő szerelmes nő kérése volt, nem azé a mentősé, aki egyben maga is tűzoltó, ezért elvileg pontosan tudja és érti, hogy az a része miről szól ennek az életformának.

Brett, Cruz és Otis együttélése alapvetően jól alakul, de Brett csinos barátnőjének látogatása azt hiszem, komoly zűrt fog okozni az éterben – pláne miután ráhajtott Severide-ra. Mindeközben Stella élete úgy fordult, hogy hirtelen fedél nélkülivé válva Severide-hoz állít be, ami szintén érdekessé teheti Kelly és a nem éppen visszafogott Hope alakuló flörtjét.

Hermann most elsősorban Mouch visszatérése kapcsán jut szerephez: ő az, akinek a leginkább szemet szúr Mouch változása, és nem szimpla beletörődő elfogadással reagál, hanem valóban szeretné megérteni az okokat is.

Hogy milyen esetek voltak még egyébként az évadnyitóban? Egy ételtől fuldokló kislány, akinek az apukája lány megmentése után megígéri, hogy nem lesz többé rossz szava a tűzoltókra, illetve egy tűz, ami Boden feleséségnek, Donnának a munkahelyén ütötte fel a fejét.

Az utóbbi tűzről muszáj kicsit bővebben is szólnom, mert a végeredményt tekintve ezzel kapcsolatos kérdőjelet kaptunk a rész zárásaként.

Tehát beérkezett a riasztás, aminek értelmében a teljes állomás vonulhatott egy iskolai tűzhöz. A címet meghallva Boden már tudja: ez Donna iskolája. A sors fintora, hogy a felesége éppen most ment vissza dolgozni a gyes után, így persze kap egy erős személyes vonatkozást ez a káreset is.

A helyszínen persze az egyébként általam nagyon kedvelt parancsnok ismét igazi tűzoltóként viselkedik, és kevésbé parancsnokként: ő maga is rohan be az épületbe feleségét menteni a többiekkel együtt, pláne, miután kiderül, hogy a tűz fészke a kémialaborban keresendő, s Donna még nem jött ki.

Az írók itt is megkíméltek minket attól, hogy a csapattagok közül bárkinek is gyászolnia kelljen egy hozzá közel állót, mivel Donna és még jó pár másik bent rekedt diák mentése sikerrel jár. Ugyanakkor a legsúlyosabban sérült gyerek kórházba kerül, s az érte aggódó diáktársak csoportos imája után Donna azt jelzi Bodennek, hogy a tűz nem véletlenül gyulladt ki, hanem gyújtogatás történt.

Ezen a ponton ért véget az évad kezdete. Az biztos, hogy egyelőre kíváncsian várom a folytatást, mert bár nem léptek olyan merészet, mint 3 éve, és amiért én személy szerint csalódtam is egy kicsit, de ez a gyújtogatós vonal még akár érdekes is lehet.

Mindezen túl pedig ha változatlanul megkapom a kis átíveléseket, érdekes eseteket, és élvezhető mértékű szappanhabot, akkor alapvetően elégedett leszek. Pontosan azért, mert a kellemes szórakozásnál és szerethető karaktereknél többet eszem ágában sincs várni ettől a sorozattól.

8 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2017. 10. 12. 19:29

Úgy voltam vele, majd nyáron ledarálom az 5.évadot. Tényleg sokat tudtam pótolni, ami érdekelt. Ez eszembe sem jutott…
Bátor, vagy őrült húzás között alig van különbség. Amit a 2. évad legvégén megléptek, az utóbbi lehetett.
Ott kellett volna kiszállnom.

LaCRossE - 2017. 10. 12. 19:49

Én is tartottam az elhatározásomat, és kitartottam a kasza melletti döntésemnél. :) A kritikát olvasva azt hiszem, nem bántam meg.

A néha felbukkanó cameo-k nekem bőven elegek lesznek a PD-ben és a Medben, hogy kielégítse a CF szereplők hiányát.

Deny - 2017. 10. 12. 20:13

Az évadnyitó brutális, hogy milyen unalmasra és semmilyenre sikeredett, és a 2. rész is csak egy fokkal volt jobb. Kaszálni nem tervezem, mert szeretem a karakteret, de az biztos, hogy már rég nem a 2. legjobban várt drámám. A PD kenterbe veri, pedig anno az volt az, amit kevésbé szerettem. Nagyon remélem, hogy összekapják magukat az írók, bár erre nem sok reményt látok. Egyetértek, túl gyávák. Hope-nál már most azt érzem, hogy ő lesz az n+1-edik problémás csaj, akin Severide megpróbál majd segíteni, aztán valami csúf vége lesz a dolognak.

Thomas - 2017. 10. 13. 04:03

Tényleg kicsit furcsa volt, hogy mindenki túlélte a tüzet, azért lehetett volna kicsit frissíteni a gárdán. Az meg, hogy pont Casey halálával akartak megetetni, akit tudtam jól, hogy nem fognak kiírni, főleg nem így, csúnya húzás:) A sokadik gyújtogatási ügy sem hozott lázba annyira, örülök, hogy gyorsan lezárták. Brett barátnőjével nem tudom, mit akarnak, inkább maradt volna Anna, sohkal jobban illett Severide-hoz, azért még mindig haragszom:(

Szóval nem indult a legerősebben az évad, de nem félek én, hogy ne találnák meg az utat, ez a sorozat már sokszor bizonyította, hogy számítani lehet rá.

wpetra - 2017. 10. 13. 07:31

Az írók elvileg felvázolták még augusztusban h lesz olyan állandó szereplő, aki kilép a sorozatból az évad során. Majd kiderül, h ki és milyen körülmények között távozik…

Szula89 - 2017. 10. 13. 09:21

Deny
Hope-nál már most azt érzem, hogy ő lesz az n+1-edik problémás csaj, akin Severide megpróbál majd segíteni, aztán valami csúf vége lesz a dolognak.

Ugyan ez jutott nekem is az eszembe. Talál maga mellé egy nőt de úgyis véget vetnek neki, ha jól emlékszem már 3 nő halt meg mellette. Most különben megint az érzem hogy Hope valami balhés exe miatt menekült ide és ez fog bekavarni mint Kiddnél. Azért minden évben eljátszani Severidal ezt már kezd unalmas lenni. Hozzák össze Kiddel végleg azt pihentessék már a nő ügyeit.

Az viszont most is kiderült számomra hogy Gabby a legidegesítőbb karakter a sorozatban.

Szelindek - 2017. 10. 24. 22:58

ÁÁÁ, belenéztem a 4. részbe, kár volt, ez egyre unalmasabb, semmitmondóbb lesz. Egyre szánalmasabb ez a sorozat. Eddig Boden ment a feleségéért a tűzbe, most meg Casey az asszonyért a leomló épületbe. És még csak 4 rész ment le. És hozzá nyomják ezt a pátoszos mázat, borzalmas.

szasza - 2017. 10. 26. 17:51

Nahát, én eddig még kitartottam, de most már nekem is elfogy a türelmem – minden határon túlmegy már a nyáltenger Dawson körül, és képesek lesznek elérni még azt is, hogy Caseytől is is csömöröm legyen…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz